فهرست مطالب

علوم حرکتی و رفتاری - سال پنجم شماره 3 (پیاپی 18، پاییز 1401)

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 18، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صالح معظم*، محمدتقی اقدسی، حسن غرایاق زندی، فریبا ملائی زنگی صفحات 173-184
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ارتقای عملکرد ورزشی مبتنی بر ذهن آگاهی (MSPE) بر مهارت های ذهنی، اضطراب رقابتی و عملکرد مهارتی فوتبالیست ها بود. روش پژوهش از نوع نیمه تجربی و طرح پیش آزمون/پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه آماری پژوهش را 30 فوتبالیست با رده سنی 16-12 سال تشکیل میداد که به صورت دردسترس از مدارس فوتبال استان آذربایجان شرقی انتخاب شده و در دو گروه تجربی (ذهن آگاهی) و کنترل (هر گروه 15 نفر) به صورت تصادفی جایگزین شدند. گروه تجربی، 6 جلسه (3هفته و هفته ای 2 جلسه) 45 دقیقه ای مداخلات ذهن آگاهی را دریافت نمودند و در گروه کنترل هیچ مداخله ای انجام نگرفت. هر دو گروه در شرایط یکسان و با استفاده از پرسشنامه های مهارت های ذهنی، اضطراب رقابتی ورزش و آزمون عملکرد مهارتی فوتبال در مراحل پیش-آزمون و پس آزمون مورد سنجش قرار گرفتند. به منظور تجزیه و تحلیل داده های آماری از آزمون تحلیل کواریانس استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین گروه تجربی و کنترل در اضطراب ورزشی تفاوت معناداری مشاهده نشد، اما تفاوت معناداری در مهارت های روانی و عملکرد مهارتی فوتبالیست ها مشاهده شد. پس می توان نتیجه گرفت آموزش مهارت های روانی مانند ذهن آگاهی می تواند یک روش مناسب و مقرون به صرفه برای افزایش عملکرد روانی و جسمانی ورزشکاران شود و زمینه موفقیت ورزشی آنها را ایجاد کند.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، مهارت های ذهنی، اضطراب، عملکرد، فوتبال
  • رضا محمودی، مریم حسنوند، فهیمه نجفی علمدارلو، ایمان حسنوند* صفحات 185-194
    هدف از تحقیق حاضر، طراحی الگوی نقش حامیان مالی در باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران بود. روش انجام تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی است و جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق هواداران باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران (استقلال، پرسپولیس، سپاهان، فولاد و تراکتور) در فصل 1399 -1400 بودند و نمونه آماری تحقیق هم به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی پرسشنامه تحقیق حاضر به تایید 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ 84/0 به دست آمد. از روش های آمار توصیفی (تعیین میانگین، انحراف استاندارد، درصد فراوانی ها) استفاده شد و از روش های آمار استنباطی شامل (آزمون کلموگروف اسمیرونوف، آزمون چولگی و کشیدگی، آزمون معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 و نرم افزار PLS نسخه 3 انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد عوامل اقتصادی، سیاسی، مدیریتی، اجتماعی، فرهنگی و قانونی نقش مثبتی بر جذب حامیان مالی در باشگاه های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران را داشت؛ بنابر این فراگیر شدن ورزش و اهمیت جایگاه آن در مناسبات بین المللی، توجه فراوانی را از ناحیه حامیان مالی متوجه این پدیده ساخته است و موفقیت کشورها در میادین بین المللی ورزشی علاوه بر تاثیرات اجتماعی و اقتصادی، نمادی از ثبات و توانمندی های همه جانبه آن کشورها محسوب می شود.
    کلیدواژگان: حامیان مالی، باشگاه های لیگ برتر، فوتبال ایران
  • محبوبه جاسبی، سید صلاح الدین نقشبندی*، محسن باقریان فرح آبادی صفحات 195-203
    مقدمه و هدف

    هدف اصلی این پژوهش تاثیر ابعاد هوش هیجانی بر بهره وری سازمانی کارکنان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های کشور با نقش میانجی آوای سازمانی بود.

    روش شناسی: 

    پژوهش توصیفی و از نوع مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های کشور تشکیل دادند. در نهایت تعداد 320 نفر به عنوان نمونه بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار پژوهش سه پرسشنامه بهره وری جاهد (1385)، هوش هیجانی در ورزش لان و همکاران (2009) و پرسشنامه آوای سازمانی کاتارین و هامس (2012) بود. روایی پرسشنامه ها به تایید 10 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید. همچنین پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (بهره وری= 88/0، هوش هیجانی در ورزش= 89/0، آوای سازمانی = 91/0 گزارش شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه23 و Smart PLS نسخه 3.0 استفاده شد.

    نتایج

    نتایج گویای آن بود که آوای سازمانی و هوش هیجانی تاثیر مثبت و معناداری بر بهره وری دارد. افزون براین تاثیر هوش هیجانی بر آوای سازمانی تایید شد (05/0≥P). و در آخر نتایج بیانگر آن بود که است که اثر هوش هیجانی بر بهره وری از طریق آوای سازمانی در کارکنان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های کشور مثبت و معنی دار دارد (05/0≥P).

    نتیجه گیری

    می توان گفت هوش هیجانی بر بهره وری کارکنان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های کشور با نقش میانجی آوای سازمانی اثر دارد. به عبارتی دیگر، بخشی از اثر متغیر هوش هیجانی به واسطه متغیر آوای سازمانی، بر بهره وری کارکنان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های کشور انتقال داده می شود.

    کلیدواژگان: ابعاد هوش هیجانی، بهره وری سازمانی، آوای سازمانی
  • سعید حیدری، فریبا جوشقانی، سعید احمدزاده، مژگان رودسرابی* صفحات 205-214
    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرپذیری تبحر حرکتی از وضعیت تغذیه پسران 7 الی 15 سال شهر اردبیل بود. جامعه آماری پژوهش برای کودکان کلیه دانش آموزان سنین 7 الی 11 سال، برای نوجوانان کلیه دانش آموزان 12 الی 15 سال بود. نمونه پژوهش در هر یک از گروه های سنی 80 نفر بود که از 5 مدرسه در دوره ابتدایی و 5 مدرسه در دوره متوسط اول شهر اردبیل به روش خوشه ای هدفمند انتخاب شدند. پژوهش حاضر توصیفی از نوع پیمایشی و مقایسه ای بود و ابزار اندازه گیری تن سنجی و آزمون برونینکس - اوزرتسکی بود. نتایج پژوهش نشان داد بین گروه های سوءتغذیه، تغذیه متوسط و تغذیه مناسب در تبحر حرکتی سنین نوجوانی تفاوت معناداری وجود نداشت اما بین گروه های تبحر حرکتی سنین کودکی تفاوت معنادار بود. علاوه بر این بین تبحر حرکتی گروه های سنی مختلف تفاوت معناداری نبود. با توجه به این نتایج به نظر می رسد وضعیت تغذیه بر تبحر حرکتی تاثیر دارد و این مسیله در پژوهش حاضر در سنین کودکی و نوجوانی مشاهده شد؛ بنابر این کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترین قشر در این زمینه محسوب می شوند و توجه به وضعیت تغذیه آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: تبحر حرکتی، وضعیت تغذیه، کودکان، نوجوانان
  • محمد مهدی امینی*، هادی اصلاحی، زهرا منصورجوزان صفحات 215-226
    هدف اصلی مطالعه حاضر مقایسه عملکرد توانایی های شناختی و عوامل روانی ورزشکاران و غیرورزشکاران سالم و مبتلا به ویروس کرونا (کووید 19) بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی ورزشکاران و غیر ورزشکاران شهرستان مشهد تشکیل دادند. از این جامعه، تعداد 60 نفر از افراد ورزشکار و 60 نفر از افراد غیر ورزشکار در دامنه سنی 20 تا 40 سال به صورت در دسترس و هدفمند به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. ملاک تشخیص بیماری کرونا تست مثبت پی سی ار بود. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه توانایی های شناختی نجاتی (1392) و پرسشنامهDASS-21 استفاده شد. برای آزمون فرضیه ها از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره در سطح معنی داری کمتر از 5 صدم استفاده شد. . یافته ها نشان داد؛ بین عملکرد توانایی های شناختی و عوامل روانی ورزشکاران و غیرورزشکاران سالم و مبتلا به ویروس کرونا (کووید 19) تفاوت معنی داری وجود دارد. در شاخص توانایی های شناختی نتایج آزمون تعقیبی نشان داد که گروه غیر ورزشکار مبتلا به کرونا بطور معنی داری نمرات پایین تری نسبت به سه گروه دیگر کسب کرده اند، در حالیکه بین سه گروه دیگر (ورزشکار مبتلا، ورزشکار غیر مبتلا و غیر ورزشکار غیر مبتلا) تفاوت معنی داری مشاهده نشد. همچنین در شاخص عوامل روانی (افسردگی، اضطراب و استرس) نتایج آزمون تعقیبی نشان داد که گروه غیر ورزشکار مبتلا به کرونا بطور معنی داری نمرات بالاتری نسبت به سه گروه دیگر کسب کرده-اند، در حالیکه بین سه گروه دیگر (ورزشکار مبتلا، ورزشکار غیر مبتلا و غیر ورزشکار غیر مبتلا) تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: توانایی های شناختی، شاخص های روانی، اضطراب، ورزشکاران، کووید 19
  • پرنیا ساریخانی، امین یوسفوند، ناصر زینالی* صفحات 227-234
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر 8 هفته تمرین تناوبی شدید پرحجم با مصرف مکمل دارچین بر غلظت سرمی آپلین و مقاومت به انسولین پسران چاق بود. مطالعه حاضر از نوع کاربردی بود که در آن 42 دانش آموز پسر چاق منطقه 4 شهر تهران انتخاب و به گونه تصادفی و مساوی به چهار گروه: 1) تمرین، 2) تمرین و مکمل ، 3) مکمل ، 4) کنترل تقسیم شدند. نمونه های خونی پیش و پس از تمرینات گرفته شد. دو گروه 1 و 2 برای مدت 8 هفته و 2 جلسه در هفته برنامه تمرین تناوبی شدید پر حجم را نیز انجام دادند. همچنین گروه 2 (تمرین و مکمل)، علاوه بر اجرای تمرینات همانند گروه 3 (تنها مکمل)، روزانه دو کپسول دارچین با وزن 360 میلی گرم مصرف کردند. سطوح آپلین، گلوکز و انسولین با کیت الایزا اندازه گیری و داده ها با آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، دو طرفه و تحلیل کواریانس در سطح معناداری 05/0≥α تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که تمرینات HIT باعث کاهش سطوح سرمی آپلین شد (0001/0P=)، ولی مکمل و تعامل تمرین و مکمل بر سطوح آپلین سرمی تاثیر معناداری ندارد (05/0P>). هم چنین نتایج نشان داد تمرین، مکمل و تعامل این دو بر شاخص مقاومت انسولین تاثیر معناداری دارد (05/0P ≤). با توجه به این نتایج، نقش محوری تمرین و مصرف مکمل دارچین را در بهبود هم زمان الگوی ترشح اپلین و حساسیت انسولینی نمایان شد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، مکمل دارچین، آپلین، مقاومت انسولینی، پسران چاق
  • امیرحسین پورصاحبی* صفحات 235-245
    امروزه در مدیریت ورزشی که دارای ثبات آن چنانی نیست می توان اشاره کرد که بیش از هر زمان دیگری سازمان ها برای داشتن مزیت رقابتی پایدار نیاز اساسی به نوآوری دارند و ظرفیت نوآوری به عنوان یکی از ویژگی های اصلی در میان سازمان ها که منجر به مزیت رقابتی آن ها می شود شناخته شده است. دانشی که شرکت ها شناسایی می کنند، منبعی پویا است که نیازمند تغذیه حمایت و مدیریت دقیق است و چنانچه دانش به صورت اصولی مدیریت نشود، نمی تواند مبنای توسعه قرار گیرد و برای مدیریت این دارایی نامشهود در طول دهه های گذشته توجه زیادی را به خود جلب نموده به طوری که اجرای یک استراتژی موثر مدیریت دانش و تبدیل شدن به یک سازمان دانش محور، شرط الزامی موفقیت سازمان ها در دوره ای است که به دوره اقتصاد دانش محور معروف است. کاربرد کار آفرینی بسیار فراتر از ایجاد شغل و اشتغال زایی است . در سال های اخیر مقالات و پژوهش هایی پدیدار شدند تا میان مدیریت دانش و نوآوری و نوآوری و کارآفرینی ارتباط برقرار نمایند. اما کمتر مطالعه ای تاکنون به ارتباط مدیریت دانش و کارآفرینی ورزشی در سازمان های ورزشی پرداخته است. بنابراین در این تحقیق در پی آن هستیم که عوامل اثرگذار بر توسعه مدیریت ورزشی و عملکردهای آن در ارگان های ورزشی را شناسایی نماییم. روش تحقیق دراین پژوهش بر اساس اهداف از انواع تحقیقات کاربردی و به جهت ماهیت از نوع توصیفی، تحلیلی می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت ورزشی، سازمان ورزشی، نوآوری، رقابت، بازاریابی
|
  • Saleh Moazam *, Mohammad Taghi Aghdasi, Hassan Gharayegh Zandi, Fariba Molaee Zangi Pages 173-184
    The aim of this study was to investigate the effect of mindful sport performance enhancement (MSPE) on mental skills, sport competition anxiety and skill performance of teenage soccer players The research was semi-experimental and pre-test/post-test method with a control group. The statistical sample of the research consisted of 30 football players with 12-16 years old age rage, who were selected by available from the football schools of East Azarbaijan province and divided randomly into two experimental (mindfulness) and control groups (15 people in each group). The experimental group received 6 sessions (3 weeks and 2 sessions per week) of 45 mins of mindfulness training, and no intervention was performed in the control group. Both groups were measured in the same conditions and using questionnaires of mental skills, competitive sports anxiety and football skill performance test in the pre-test and post-test stages. The Covariance is used to analysis of statistical data. The findings showed that there was no significant difference in sport competition anxiety between the experimental and control groups, but a significant difference was observed in the mental skills and skill performance of football players. So it can be concluded that the training of mental skills such as mindfulness can be a suitable and affordable way to increase the mental and physical performance of athletes and create the basis for their sports success.
    Keywords: Mindfulness, Mental Skills, anxiety, performance, Football
  • Reza Mahmoodi, Maryam Hasanvand, Fahimeh Najafi Alamdarlo, Iman Hasanvand * Pages 185-194
    The purpose of this study was to design a role model for sponsors in selected clubs of the Iranian Football Premier League. The research method is descriptive survey and applied in terms of purpose and data collection was done in the field. The statistical population of the research was the fans of the selected clubs of the Iranian Football Premier League (Esteghlal, Persepolis, Sepahan, Foolad and Traktor) in the 1399-1400 season, and the statistical sample of the research was from available. Data collection tool was a researcher-made questionnaire that the validity of the present research questionnaire was confirmed by 10 professors of sports management and its reliability was obtained through Cronbach's alpha coefficient of 0.84. Descriptive statistical methods (mean determination, standard deviation, percentage of frequencies) were used and inferential statistical methods including (Kolmogorov-Smironov test, skewness and elongation test, structural equation test) were performed using SPSS software version 26 and PLS software version 3. Took. The results showed that economic, political, managerial, social, cultural and legal factors had a positive role in attracting sponsors in selected clubs of the Iranian Football Premier League; Therefore, the pervasiveness of sport and the importance of its place in international relations, has attracted a lot of attention from sponsors to this phenomenon and the success of countries in international sports arenas, in addition to social and economic effects, is a symbol of stability and comprehensive capabilities of those countries.
    Keywords: Sponsors, Premier League clubs, Iranian football
  • Mahbobeh Jasbi, Mohsen Baqerian Farah Abadi Pages 195-203
    Introduction and purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of emotional intelligence on organizational productivity of employees of educational institutions of the universities of the country, as the mediator of organizational vocation.

    Methodology

    The present research is a descriptive-correlational research survey, including field studies. The statistical population of this study was all staff of the educational institutions of the universities of the country.320 individuals were selected as samples based on Morgan's table.Data were collected by three questionnaires.The content validity of the questionnaire was by the experts (15 professors Sports management) has been approved.The reliability of the questionnaire was also calculated using Cronbach's alpha coefficient. SPSS and Smart PLS were used to analyze the data.

    Results

    Results indicated that organizational vocal and emotional intelligence had a positive and significant effect on productivity. The effect of emotional intelligence on organizational voices was confirmed. the results indicated that the effect of emotional intelligence on productivity through organizational voices in the staff of the departments Physical rituals of the universities of the country are positive and significant.Therefore, the hypothesis is zero and the research hypothesis is confirmed, which means that with confidence 95%, emotional intelligence can be said about employees' productivity Physical Education Institutions of the country play an important role in mediating organizational voices, in other words.

    Conclusion

    the part of the variable of emotional intelligence due to the organizational vocal variables is transferred to the productivity of staff of the educational institutions of the universities of the country.

    Keywords: Dimensions of emotional intelligence, Organizational Productivity, Organizational Voice
  • Saeed Heydari, Fariba Joshghani, Saeid Ahmadzadeh, Mozhgan Roodsarabi * Pages 205-214
    The purpose of the present study was to investigate the effect of motor skills on the nutritional status of boys aged 7 to 15 years in Ardabil city. The statistical population of the research was for children of all students aged 7 to 11 years, for teenagers of all students 12 to 15 years. The research sample was 80 people in each of the age groups, who were selected from 5 schools in the primary period and 5 schools in the first secondary period of Ardabil city by targeted cluster method. The current research was a descriptive survey and comparison, and the measurement tool was anthropometry and Broninx-Ozertsky test. The results of the research showed that there was no significant difference between the groups of malnutrition, average nutrition, and proper nutrition in motor skills of teenagers, but there was a significant difference between the groups of motor skills of children. In addition, there was no significant difference between motor skills of different age groups. According to these results, it seems that nutritional status has an effect on motor skills, and this issue was observed in the present research in childhood and adolescence; therefore, children and teenagers are considered the most vulnerable group in this field, and it is very important to pay attention to their nutritional status.
    Keywords: motor skills, Nutritional Status, children, adolescents
  • Mohammad Mahdi Amini *, Hadi Eslahi, Zahra Mansour Jozan Pages 215-226
    The main aim of the current study was to compare the performance of cognitive abilities and psychological factors of athletes and non-athletes who are healthy and infected with the corona virus (Covid-19). The statistical population of the present study was made up of all athletes and non-athletes of Mashhad city. From this community, 60 athletes and 60 non-athletes in the age range of 20 to 40 years were selected as subjects. The criterion for diagnosing corona disease was a positive PCR test. Personal profile questionnaire, Nejati cognitive abilities questionnaire (2013) and DASS-21 questionnaire were used to collect data. To test the hypotheses, multivariate analysis of variance was used at a significance level of less than 5 percent. . The findings showed; There is a significant difference between the performance of cognitive abilities and psychological factors of athletes and non-athletes who are healthy and infected with the corona virus (Covid-19). In the index of cognitive abilities, the results of the follow-up test showed that the non-athlete group with corona significantly scored lower than the other three groups, while between the other three groups (athletes with the disease, athletes without the disease and no significant difference was observed Also, in the index of psychological factors (depression, anxiety and stress), the results of the follow-up test showed that the non-athlete group with corona significantly scored higher than the other three groups, while between the other three groups (athlete, No significant difference was observed between non-diseased athletes and non-diseased non-athletes.
    Keywords: Cognitive abilities, psychological indicators, anxiety, Athletes, COVID-19
  • Parnia Sarikhani, Amin Yosefvand, Naser Zeynali * Pages 227-234
    The aim of the present study was to determine the effect of 8 weeks of high-intensity interval training with cinnamon supplementation on serum apelin concentration and insulin resistance in obese boys. The current study was of an applied type, in which 42 obese male students of District 4 of Tehran city were randomly selected and equally divided into four groups: 1) exercise, 2) exercise and supplement, 3) supplement, 4) division control. became Blood samples were taken before and after training. Two groups 1 and 2 also performed a high-intensity interval training program for 8 weeks and 2 sessions per week. Also, group 2 (exercise and supplement), in addition to performing the same exercises as group 3 (only supplement), consumed two cinnamon capsules weighing 360 mg daily. Apelin, glucose, and insulin levels were measured with an ELISA kit and the data were analyzed by one-way, two-way analysis of variance and analysis of covariance at a significance level of α≥0.05. The results of the research showed that HIT exercises decreased the serum levels of apelin (P=0.0001), but the supplement and the interaction of exercise and supplement did not have a significant effect on the levels of serum apelin (P>0.05). Also, the results showed that exercise, supplementation, and the interaction of the two have a significant effect on the insulin resistance index (P ≤ 0.05). According to these results, the pivotal role of exercise and cinnamon supplementation in simultaneously improving the pattern of apelin secretion and insulin sensitivity was highlighted.
    Keywords: Intense interval training, Cinnamon supplement, apelin, insulin resistance, Obese Boys
  • Amir Hossein Poursahebi * Pages 235-245
    Today, in sports management, which is not so stable, it can be pointed out that more than ever before, organizations have a basic need for innovation to have a sustainable competitive advantage, and innovation capacity is one of the main characteristics among organizations that lead to advantage. Their competitiveness is known. The knowledge that companies identify is a dynamic resource that requires feeding, support and careful management, and if knowledge is not managed in a principled way, it cannot be the basis of development, and for the management of this intangible asset, much attention has been paid to itself during the past decades. drew so that the implementation of an effective strategy of knowledge management and becoming a knowledge-based organization is a necessary condition for the success of organizations in the era known as the era of knowledge-based economy. The application of entrepreneurship goes far beyond creating jobs and creating employment. In recent years, articles and researches appeared to establish a relationship between knowledge management and innovation and innovation and entrepreneurship. But few studies have dealt with the relationship between knowledge management and sports entrepreneurship in sports organizations. Therefore, in this research, we seek to identify the influencing factors on the development of sports management and its functions in sports organizations. The research method in this research is based on the objectives of applied research and is descriptive and analytical in nature.
    Keywords: management sports, Sports organization, Innovation, Competition, Marketing