فهرست مطالب

علوم حرکتی و رفتاری - سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1401)

مجله علوم حرکتی و رفتاری
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 19، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهرام قدیمی * صفحات 247-262

    مطالعه حاضر به تبیین اثرات کووید 19 بر مشارکت ورزشی بانوان شرکت کننده در باشگاه های مناطق 5 و 16تهران در سال 1399 می پردازد و یک مطالعه کیفی است که با استفاده از روش گراندد تیوری یا نظریه زمینه ای مورد پژوهش قرار گرفته است . برای این تحقیق مصاحبه های نیمه ساختار یافته ای صورت گرفته است. .انجام مصاحبه ها بروش حضوری و یا تلفنی انجام شده است در مواردی نیز از طریق ارسال فایل های صوتی از طریق فضای مجازی و یا ویدیو کنفرانس در شبکه های اجتماعی انجام گرفته است .مصاحبه ها با تعدادی حدود 30 نفر از بانوان مشارکت کننده در باشگاه های مناطق 5 و 16 تهران از بین رده سنی بین 18 الی 60 سال صورت گرفته است و سعی شده است در انتخاب افراد مصاحبه شونده تنوع حداکثری رعایت شود تا داده های جمع آوری شده خیلی سریع به اشباع نرسند و نتایج از کیفیت بیشتری برخوردار شوند.در هر جا لازم شد مصاحبه های تکمیلی نیز انجام گرفت و داده های بیشتری در دسترس قرار گرفت.پس از انجام مصاحبه ها نسبت به مکتوب کردن آنها اقدام و تجزیه و تحلیل آنها آغاز شد. جهت تجزیه و تحلیل موضوعی نرم افزار ماکس کیو آی دی (MAXQAD) را مورداستفاده قرار دادیم و موضوعات زیر مورد شناسایی قرار گرفتند:1-سلامتی یک اصل    2- ترس و استرس   3-مشارکت باشگاهی   4-فعالیت بدنی
    نتایج بدست آمده حکایت از آن دارد که اگر چه مشارکت ورزشی در باشگاه های مناطق 5 و 16 تهران به سبب تعطیلی ناشی از شرایط اضطراری همه گیری کووید 19 و یا به سبب ترس از ابتلا و یا موارد دیگر کاهش چشمگیری داشته است ولی فعالیت بدنی بانوانی که در باشگاه های ورزشی قبل شیوع  این بیماری مشارکت داشتند کاهش نیافته بلکه در مواردی نیز بیشتر شده است ولی نوع فعالیت ورزشی با توجه به عدم دسترسی به تجهیزات لازم و یا فضای تخصیصی و در مواردی وجود مربی تغییر نموده و مکان این فعالیت نیز با توجه به شرایط موجود در مکانهایی از قبیل منازل و یا فضاهای باز باشگاه ها و یا در پارکها عمومی دچار جابجایی شده است.

    کلیدواژگان: مشارکت باشگاهی، باشگاه های تهران، ورزش بانوان، تاثیرات کووید 19، فعالیت ورزشی
  • نسرین مقیمی * صفحات 263-271

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر روش آموزش قیاسی و استقرایی بر اکتساب و یادداری مهارت پرتاب دارت در کودکان 7 تا 10 سال می باشد. تعداد 24 نفر دانش آموزان دختر 7 تا 10 سال شهر تهران به صورت هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه های آموزش استقرایی (IE)،آموزش قیاسی (DE) تقسیم شدند. در ابتدا یک جلسه آموزش پرتاب دارت برای آزمودنی ها تدارک دیده شد. کلیه آزمودنی ها در مرحله پیش آزمون یک بلوک 10 کوششی از اجرای پرتاب دارت را اجرا کردند سپس در مرحله اکتساب گروه های قیاسی و استقرایی جلسات آموزشی بر اساس پروتکل آموزشی مخصوص خود در 2 بلوک 10 کوششی به مدت 12 جلسه اجرا کردند. پس از اتمام 12 جلسه پس آزمون (آزمون اکتساب) انجام شد. 48 پس از آزمون اکتساب، آزمون یادداری به عمل آمد. نتایج نشان داد گروه قیاسی نسبت به استقرایی عملکرد بهتری در مراحل اکتساب و یادداری داشت. بنابراین پیشنهاد می شود مربیان و معلمان از یادگیری قیاسی به عنوان یک جایگزین تمرینی مناسب به جای یادگیری به شیوه معمول و آشکار استفاده کنند.

    کلیدواژگان: یادگیری آشکار، یادگیری پنهان، هدف گیری، یادگیری حرکتی
  • عبدالله قاسمی *، آفرین شمسی دیلمقانی صفحات 272-285
    هدف

    هدف کلی تحقیق حاضر ، مقایسه تاثیر یک دوره تمرین پیلاتس و اینتروال تاباتا افزایشی بر روی خودپنداره جسمانی و استرس شغلی زنان کارمند شرکت مهندسی و توسعه نفت بوده است . نمونه های این تحقیق را 63 نفر به صورت در دسترس هدفمندازکارمندان زن شرکت مهندسی و توسعه نفت با دامنه سنی 30 - 50 سال تشکیل دادند. ابزاری که برای جمع آوری اطلاعات در مورد متغیر خودپنداره جسمانی مورد استفاده قرار گرفت ، پرسشنامه خودپنداره جسمانی مارش و همکاران با 56 سوال و 10 خرده مقیاس بود و ابزاری که برای جمع آوری اطلاعات در مورد متغیر استرس شغلی مورد استفاده قرار گرفت ، پرسشنامه استرس شغلی HSE با 35 سوال و 7 خرده مقیاس بود. برای تجزیه تحلیل داده های آماری پس از تعیین نرمال بودن داده ها با استفاده آزمون t برای داده های نرمال وبرای ارزیابی بین متغیرهای تحقیق از آزمون ANOVA استفاده شد.کلیه تجزیه وتحلیل های آماری با استفاده از نرم افزارSPSS با ویرایش 19 انجام شد .

    یافته ها

    نتایج این تحقیق نشان داد که بین اثرتمرینات پیلاتس واینتروال تاباتا برروی خودپنداره جسمانی کارمندان تفاوت وجود دارد و خودپنداره جسمانی گروه تاباتا نسبت به گروه پیلاتس و کنترل از میانگین بالاتری برخوردار است اما بین اثرتمرینات پیلاتس و اینتروال تاباتا بر روی استرس شغلی کارمندان تفاوت وجود ندارد اما تمرینات پیلاتس و تاباتا در مقایسه با گروه کنترل از میانگین بالاتری برخوردارند . از طرفی نتایج تحقیق نشان داد که میانگین پس آزمون خودپنداره جسمانی واسترس شغلی کارمندان درهردو گروه بطور معنی داری از میانگین پیش آزمون خودشان و همچنین گروه کنترل بهتر بوده است.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج تحقیق ، تمرینات پیلاتس و اینتروال تاباتا در افزایش خودپنداره و کاهش استرس شغلی کارمندان زن شرکت مهندسی و توسعه نفت اثر مثبت داشته اند. این نتیجه حاکی از آن است که افراد با دارا بودن قابلیت های جسمانی و توانایی ورزشی بالا موجب افزایش عزت نفس و نگرش مثبت از شایستگی های بدن و همچنین با عملکرد بهینه فشار روحی و اضطراب و استرس کمتری را تجربه خواهد کرد.بنابراین پیشنهاد میشود برای فعالیتهای بدنی پیلاتس واینتروال تاباتا برنامه ریزی وتخصیص اعتبارات ویژه و اجرای آنها بصورت مرتب و درساعات اداری اقدام شود تا افراد ضمن برخورداری از سلامت جسمانی و روانی در زندگی ، بهبود خودپنداره بدنی و کاهش استرس شغلی تجربه کرده و متعاقب آن سبب افزایش راندمان کار و کاهش هزینه های جبرانی شوند.

    کلیدواژگان: خودپنداره جسمانی، استرس شغلی، پیلاتس، اینتروال تاباتا
  • معصومه محمد بیگی* صفحات 287-293

    هدف از تحقیق حاضر بررسی مقایسه تاثیر وفاداری به برند، آگاهی از برند ، کیفیت ادراک شده بر رفتار مشتریان محصولات ورزشی نایک در شهر بروجرد. جامعه آماری این تحقیق، مصر ف کنندگان محصولات ورزشی نایک در شهر بروجرد در نظر گرفته شد. از آنجا که تعداد مصر ف کنندگان برند نایک در شهر بروجرد نامعلوم اند، حجم جامعه نامحدود در نظر گرفته شد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. از این رو محققان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 200پرسشنامه در بین مصر ف کنندگان محصولات ورزشی نایک توزیع کردند که تعداد180 پرسشنامه سالم برگشت داده شد روش انتخاب نمونه بدین صورت است که از افراد ابتدا پرسیده شد که آیا برند نایک را می شناسند و در صورت پاسخ مثبت، از آ نها پرسیده می شد که آیا از محصولات نایک استفاده کردند و در صورت مثبت بودن از آنها درخواست می شد که پرسشنامه مورد نظر را تکمیل کنند. . در این پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری جهت آزمون فرضیات و برازندگی مدل استفاده شد. نتایج ضریب رگرسیونی وفاداری به برند، آگاهی از برند ، کیفیت ادراک شده بر رفتار مشتریان محصولات ورزشی تاثیر مثبت و معناداری تایید می نماید.

    کلیدواژگان: وفاداری به برند، آگاهی از برند، رفتار مصرف کنندگا
  • محمدحسین زمانی*، مصطفی طاهری نسب صفحات 304-395

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر بازی های مبتنی بر مهارت حرکتی بنیادی بر مهارت های ادراکی حرکتی کودکان پسر 10 ساله بود. روش پژوهش، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. تعداد 40 دانش آموز پسر ابتدایی به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی بازی های مبتنی بر مهارت حرکتی بنیادی و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده در این تحقیق آزمون تبحر حرکتی بروینینکس- اوزرتسکی ویرایش 2 برای بررسی مهارت های ادراکی-حرکتی بود. در ابتدا شرکت-کنندگان پیش آزمون مهارت های برونینکس و اوزرتسکی ویرایش 2 را اجرا کردند. گروه بازی های مبتنی بر مهارت حرکتی بنیادی با مهارت های جابجایی و کنترل شی به مدت 8 هفته، 2 بار در هفته و هر جلسه 30 دقیقه تمرین کردند. در انتهای جلسات تمرینی، پس آزمون مهارت های بروینینکس- اوزرتسکی ویرایش 2 اجرا گردید. نتایج نشان داد که، گروه بازی های مبتنی بر مهارت حرکتی بنیادی در رشد مهارت های ادراکی حرکتی تاثیر معناداری داشتند، و در هر دو حیطه مهارت درشت و ظریف بهبود معناداری را ایجاد کردند. بنابراین، بر اساس یافته های این تحقیق، با توجه به اهمیت بالای مهارت های حرکتی بنیادی در رشد همه جانبه کودکان، می توان از بازی های مبتنی بر مهارت حرکتی بنیادی برای بهبود رشد حرکتی بهره برد.

    کلیدواژگان: رشد حرکتی، بازی مبتنی بر مهارت حرکتی بنیادی، مهارت های ادراکی حرکتی، کودکان
  • سهیلا حسین پور *، سارا ملک محمدی، فرشته افکاری صفحات 305-315

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش مولفه های همدلی بر سازگاری و مهارت های اجتماعی کودکان پیش دبستانی شهر سنندج انجام گرفت. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه هدف کودکان پیش دبستانی شهر سنندج است که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 10 نفر در گروه کنترل و 10 نفر در گروه آزمایش قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها از دو پرسشنامه مهارت های اجتماعی الیوت و گرشام (1990)، پرسشنامه سازگاری اجتماعی دانشگاه کالیفرنیا (1987) و بسته آموزشی مهارت همدلی(وزیری، لطفی کاشانی 1390) که بسته آموزشی مهارت های همدلی دارای پنج فرایند دانش افزایی، کاربستن، ارزشیابی، تحلیل و ترکیب است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون نرمال بودن داده ها، شیب همگونی رگرسیون، آزمون لوین، آزمون تحلیل کواریانس، آزمون آنکووا) استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش مولفه های همدلی بر سازگاری اجتماعی کودکان و مولفه های آن(قالب های اجتماعی، مهارت های اجتماعی، علایق ضداجتماعی، روابط مدرسه ای و روابط اجتماعی) تاثیر دارد و آموزش مولفه های همدلی بر مهارت های اجتماعی کودکان و مولفه های آن (مهارت اجتماعی و مشکلات رفتاری) تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: آموزش، همدلی، سازگاری، مهارتهای اجتماعی، پیش دبستانی
  • مونا عابدی کبریا* صفحات 317-323
    هدف

    تحقیق حاضر، با هدف بررسی اثر بخشی رویکرد یادگیری ترکیبی و آموزش حضوری سنتی بر پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش معلمان ابتدایی شهر قدس انجام شد.

    روش شناسی: 

    تحقیق حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون، با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی معلمان ابتدایی شهر قدس تشکیل دادند. نمونه آماری شامل 66 معلم ابتدایی داوطلب که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از یک آزمون پیشرفت ریاضیات توسعه یافته توسط محقق و مقیاس نگرش داتون استفاده شد. شرکت کنندگان در یادگیری ترکیبی نیز پرسشنامه ای را که توسط محقق توسعه داده شده بود، درباره درک خود از یادگیری ترکیبی تکمیل کردند.. به منطور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد(p<0.005).

    نتایج

    نتایج نشان داد اثر روش یادگیری ترکیبی و آموزش حضوری سنتی بر پیشرفت ریاضی و بهبود نگرش های معلمان ابتدایی معنی دار بود(p<0.001). میانگین نمرات متغیرهای پیشرفت ریاضی و نگرش معلمان در گروه روش یادگیری ترکیبی (p<0.001) و گروه روش یادگیری سنتی (p<0.001) به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود؛ با این حال بین گروه های آزمایش تفاوت معناداری مشاهده شد(p<0.001). شرکت کنندگانی که در قالب یادگیری ترکیبی ثبت نام کرده اند در پس آزمون نگرش های بهتری نسبت به معلمان در آموزش حضوری سنتی داشتند، اما هیچ تفاوت برای پیشرفت ریاضی یافت نشد.

    نتیجه گیری

    شرکت کنندگان در شرایط یادگیری ترکیبی، انعطاف پذیری ساختار دوره و کنترل بر سرعت آموزشی را ارزشمند می دانند، اما بیان می کنند که مدیریت زمان و کاهش حضور فیزیکی مربی چالش هایی هستند. این یافته ها عناصر مهمی را پیشنهاد می کنند که هنگام طراحی دوره های آموزشی ترکیبی باید در نظر گرفته شوند.

    کلیدواژگان: یادگیری ترکیبی، یادگیری سنتی، پیشرفت ریاضی، نگرش معلمان
|
  • Bahram Ghadimi * Pages 247-262

    The present study explains the effects of Covid 19 on the participation of women athletes in clubs in the 5th and 16th areas of Tehran in 1399 and is a qualitative study that has been researched using grounded theory. For this research, semi-structured interviews have been conducted. The interviews have been conducted in face to face or by telephone. In some cases, the interviews have been conducted by sending audio files through cyberspace or video confrencing on social networks. With about 30 women participating in clubs in areas 5 and 16 of Tehran between the ages of 18 to 60 years and tried maximum diversity has been observed in the selection of interviewees so that the collected data do not saturate too quickly and the results have more quality. Wherever necessary, additional interviews were conducted and more data were available. The interviews were written down and analyzed. For thematic analysis, MAXQAD software was used and the following topics were identified:1 - Health is fundamental 2 - Club participation 3 - Fear and Stress 4 – Physical activity
     The results indicate that although sports participation in clubs in the 5th and 16th areas of Tehran has decreased significantly due to the closure due to the emergency situation of the Covid 19 epidemic or due to fear of infection or other cases, but the physical activity of women who In previous sports clubs, the prevalence of this disease has not decreased, but in some cases it has increased, but the type of sports activity due to lack of access to the necessary equipment or space and in some cases the presence of a coach has changed and the location of this activity according to conditions available in places such as homes or open spaces of clubs or in public parks.

    Keywords: Club Participation, Tehran Clubs, Women's Sports, Covid 19 Impacts - Sports Activity
  • Nastaran Moghimi * Pages 263-271

    The aim of this study was to compare the effect of deductive and inductive training on acquisition and retention of dart throwing at 7 to 10 years’ children. 24 female student aged between 7 to 10 of Tehran city selected purposefully and divided in inductive education (IE) and deductive education (DE) training groups. Initially, a dart throwing training session was arranged for the participants. All subjects performed one block of 10 trial dart throwing in pre-test then IE and DE according to its own training protocol performed 2 block of 10 trial for 12 sessions. After completion of 12 sessions, a post-test (acquisition test) was performed. 48 After the acquisition test, the retention test was performed. The results showed that the deductive group had better performance in the acquisition and retention rather than inductive group. Therefore, it is suggested that coaches and teachers use deductive learning as a substitute for appropriate training rather than learning in the usual manner and explicit.

    Keywords: Explicit learning, Implicit learning, Aiming, Motor learning
  • Abdollah Ghasemi*, Afarin Shamsi Dilmaghani Pages 272-285

    The overall purpose of the present study was to compare the effect of a Pilates training session and an incremental Tabata interval on the physical self-concept and job stress of female employees of the Oil Engineering and Development Company. The sample of this study consisted of 63 people who were available accessible to female engineers of Oil Engineering and Development Company (50-30 years). The tool used for gathering information about physical self-concept variable was Marsh & … Physical Self-concept Questionnaire with 56 questions and 10 subscales. The HSE Job Stress Questionnaire consisted of 35 questions and 7 subscales. Statistical analysis was performed using t-test for normal data and ANOVA was used for data analysis. All statistical analyzes were performed using SPSS software (version 19).

    Results

    The results of this study showed that there is a significant difference between the effect of Pilates and intra-Tabata exercises on physical self-concept of employees and the physical self-concept of Tabata group is higher than Pilates group and control group but there is a difference between the effect of Pilates and Interval training There is no, but Pilates and Tabata Interval training is higher than the control group. On the other hand, the results showed that the mean score of physical self-concept and job stress in both groups were significantly better than the mean of their pre-test and control group.

    Conclusion

    According to the results of the study, Pilates and Tabata interval training had a positive effect on increasing self-concept and decreasing job stress of female engineers of Oil Engineering and Development Company. This result indicates that people with high physical abilities and athletic ability will increase their self-esteem and positive attitude towards body competencies, as well as with better functioning, they will experience less stress and anxiety and stress. Therefore, it is recommended to plan and allocate special credits for physical activity and Pilates and Tbata  Plans and to perform them regularly in office hours so that individuals enjoy physical and mental health in life, improve physical self-concept and reduce job stress and reduce job stress. Work efficiency and cost savings are offset.

    Keywords: Physical self-concept, Job Stress, Pilates, Tabata Interval
  • Masoumeh Mohammad Beigi * Pages 287-293

    The purpose of this study was to compare the impact of brand loyalty, brand awareness, perceived quality on the behavior of customers of Nike sports products in Boroujerd. The statistical population of this study was the consumers of Nike sports products in Boroujerd. As the number of Nike brand consumers in Boroujerd is unknown, the size of the community was considered unlimited. Cochran's formula was used to determine the sample size. Therefore, using the available sampling method, the researchers distributed 200 questionnaires among consumers of Nike sports products, of which 180 healthy questionnaires were returned. The method of sample selection was that people were first asked if they knew the Nike brand. If yes, they were asked if they used Nike products and if so, they were asked to complete a questionnaire. Questionnaire in this study is the main tool for collecting the required information. To evaluate brand loyalty, perceived quality, brand association, brand advertisement, the standard questionnaire of brand equity model of Acker model 1996 was used. This questionnaire has 32 questions and 5 items (brand loyalty, perceived quality, brand association, brand advertising, willingness to accept widely). In this study, structural equation modeling was used to test the model hypotheses and appropriateness. The results of the regression coefficient of brand loyalty, brand awareness, perceived quality on the behavior of customers of sports products confirm a positive and significant effect.

    Keywords: Brand Loyalty, Brand Awareness, Consumer Behavior
  • Mohammad Hossein Zamani *, Mostafa Taherinasab Pages 304-395

    The purpose of this research was to investigate the effect of games based on fundamental motor skills on motor perception skills of 10-year-old boys. The research method was semi-experimental with a pre-test-post-test design. A number of 40 elementary school boys were selected through available sampling and were randomly placed in two experimental groups of games based on fundamental motor skills and control. The tools used in this research were the Bruininks-Oseretsky motor proficiency test, version 2, to check perceptual-motor skills. At first, the participants performed the Bruininks-Oseretskyskills pre-test, 2nd edition. The group of games based on fundamental motor skills practiced with locomotors and object control skills for 8 weeks, 2 times a week and 30 minutes per session. At the end of the training sessions, the post-test of Bruininks-Oseretsky skills, version 2, was administered. The results showed that the group of games based on fundamental motor skills had a significant effect on the development of perceptual motor skills, and made a significant improvement in both gross and fine skill areas. Therefore, based on the findings of this research, considering the high importance of basic motor skills in the multiple development of children, games based on fundamental motor skills can be used to improve motor development.

    Keywords: Motor development, game based on fundamental motor skills, perceptual motor skills, children
  • Soheila Hosseinpour*, Sara Malekmohammadi, Farishte Afkari Pages 305-315

    The present study was conducted with the aim of teaching the effectiveness of empathy components on social skills and adaptation of preschool children in Sanandaj city. The research is applied in terms of purpose and semi-experimental in nature with a pre-test-post-test design with a control group. The target population is preschool children of Sanandaj city, using available sampling method, 10 people were in the control group and 10 people were in the experimental group. Data collection tools from Elliott and Gresham (1990) Social Skills Questionnaire, University of California Social Adaptation Questionnaire (1987) and Empathy Skills Training Package (Vaziri, Lotfi Kashani 2019) which Empathy Skills Training Package has five processes of knowledge acquisition, application, evaluation, analysis And the combination. Descriptive statistics (frequency, percentage, mean, standard deviation) and inferential statistics (data normality test, regression homogeneity slope, Levine's test, covariance analysis test, ANCOVA test) were used for data analysis. The results of this research showed that teaching the components of empathy has an effect on children's social adaptation and its components (social templates, social skills, antisocial interests, school relations and social relations) and teaching the components of empathy has an effect on children's social skills and its components (social skills). and behavioral problems) has an effect.

    Keywords: Education, Empathy, Adaptability, social skills, Preschool
  • Mona Abedi Kobriya * Pages 317-323
    Purpose

    The present research was conducted with the aim of investigating the effectiveness of the blended learning approach and traditional face-to-face teaching on math progress and improving the attitude of primary teachers in Quds city.

    Methodology

    The current research was semi-experimental with a pre-test and post-test design, with two experimental groups and one control group. The statistical population of the research was made up of all the primary teachers of Quds city. The statistical sample includes 66 volunteer elementary teachers who were selected by purposive sampling. A mathematics achievement test developed by the researcher and the Dutton attitude scale were used. The participants in blended learning also completed a questionnaire developed by the researcher about their understanding of blended learning. Descriptive statistics using the analysis of variance method with repeated measures were used as data analysis (p<0.005).

    Results

    The results showed that the effect of combined learning method and traditional face-to-face teaching on math progress and improvement of primary teachers' attitudes was significant (p<0.001). The average scores of math progress variables and teachers' attitudes in the combined learning method group (p<0.001) and the traditional learning method group (p<0.001) were significantly higher than the control group; However, a significant difference was observed between the test groups (p<0.001). Participants enrolled in the blended learning format had better attitudes at posttest than teachers in traditional face-to-face instruction, but no differences were found for math achievement.

    Conclusion

    Participants in blended learning conditions value the flexibility of the course structure and control over the educational pace, but they state that time management and reducing the physical presence of the instructor are challenges. These findings suggest important elements to consider when designing blended learning courses.

    Keywords: blended learning, traditional learning, mathematical progress, teachers' attitude