فهرست مطالب

مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش - پیاپی 28 (زمستان 1402)

نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 28 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امیر محتشمی، مرضیه ثاقب جو*، فرهاد رحمانی نیا صفحات 8-27
    زمینه و هدف

    تمرین مقاومتی (RT) نقش مهمی در افزایش حجم و قدرت عضلانی دارد. تحقیق حاضر با هدف مقایسه اثر تمرین مقاومتی حجم آلمانی تعدیل شده (MGVRT)، تمرین مقاومتی شدید (HIRT) و تمرین مقاومتی غیر خطی (NLRT) بر سطوح سرمی میوستاتین (Mstn) ، فولیستاتین (FLS) و عامل هسته ای کاپا B (N F-κB) و حجم و قدرت عضلانی در مردان ورزشکار انجام شد.

    روش تحقیق: 

    تعداد 40 مرد جوان رشته بدنسازی به طور تصادفی در گروه های مساوی شامل MGVRT، HIRT، NLRT و کنترل قرار گرفتند. پروتکل های تمرینی به مدت هشت هفته (سه جلسه در هفته) انجام شدند. متغیرهای بیوشیمیایی منتخب و حجم و قدرت عضلانی، قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین اندازه گیری شد. آزمون های تحلیل کوواریانس، تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری، کروسکال-والیس و یو من- ویتنی جهت تحلیل های آماری در سطح معنی داری 05/0 ≥p مورد استفاده قرار گرفتند.

    یافته ها

    سطوح سرمی Mstn و FLS در هر سه گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل به ترتیب کاهش و افزایش معنی داری یافت. هم چنین، سطح N F-κB در گروه های MGVRT وHIRT به طور معنی داری از گروه NLRT و کنترل پایین تر بود. علاوه بر این، محیط بازو و ران و قدرت عضلانی در حرکات پرس سینه و اسکوات در هر سه گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل، به طور معنی داری افزایش یافت؛ به گونه ای که افزایش محیط بازو در گروه MGVRT در مقایسه با گروه های HIRT و NLRT و قدرت عضلانی در گروه HIRT در مقایسه با گروه های MGVRT و NLRT؛ به طور معنی داری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    هر سه پروتکل RT به بهبود شاخص های بیوشیمیایی، آنتروپومتریکی و عملکردی در مردان ورزشکار منجر شد، اما پروتکل های MGVRT و HIRT به ترتیب افزایش بیشتری در هایپرتروفی و حداکثر قدرت عضلانی در پی داشت. با این وجود به مطالعات بیشتر در زمینه ارتباط پروتکل های RT، با حجم و قدرت عضلانی و شاخص های بیوشیمیایی مرتبط با آن ها، مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، حجم تمرین، شدت تمرین، هایپرتروفی عضلانی، قدرت عضلانی
  • ماندانا احمدی، مریم وطن دوست*، سیده زلیخا هاشمی چاشمی صفحات 28-38
    زمینه و هدف

    شواهد نشان می دهد که شرایط خاص دوران بارداری، اثرات پایداری بر جنین دارد. هدف از این مطالعه تاثیر یک دوره فعالیت بدنی داوطلبانه بر سطوح کورتیکوسترون و اضطراب موش ها در حین و دوره پس از بارداری بود.

    روش تحقیق: 

    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش ماده نژاد NMRI با سن تقریبی 80 تا 90 روز و وزن 25 تا 30 گرم، به چهار گروه 10 تایی شامل گروه کنترل - بارداری، تجربی - بارداری، کنترل - پس از زایمان، و تجربی - پس از زایمان تقسیم شدند. پس از دو هفته سازگاری با محیط و رویت پلاک واژینال، درون قفس موش های باردار، دو چرخ دوار قرار داده شد تا چهار هفته فعالیت بدنی داوطلبانه اعمال شود. جهت سنجش اضطراب موش ها، از آزمون محفظه تاریک - روشن استفاده گردید. در نهایت، حیوانات گروه های بارداری، در روز هجدهم بارداری و نمونه های گروه های پس از زایمان، در روز هفتم پس از زایمان؛ بیهوشی عمیق داده شدند و جهت سنجش کورتیکوسترون، خون گیری به صورت مستقیم از بافت قلب انجام شد. سپس داده های حاصل با آزمون t مستقل در سطح معنی داری 05/0>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    سطوح سرمی کورتیکوسترون در گروه های تجربی - بارداری (002/0=p) و تجربی - پس از زایمان (006/0=p) به طور معنی داری کاهش یافت. با این حال، سطح اضطراب موش ها فقط در گروه تجربی - پس از زایمان، بطور معنی داری کاهش پیدا کرد (007/0=p).

    نتیجه گیری

    استفاده از فعالیت های بدنی داوطلبانه در دوران بارداری در موش ها، به عنوان یک راهبرد درمانی احتمالی در کاهش کورتیزول و اختلالات روانشناختی از جمله اضطراب، حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، اضطراب، کورتیزول، بارداری
  • مسعود خادم پیر، صادق چراغ بیرجندی*، مصطفی تیموری خروی صفحات 40-51
    زمینه و هدف

    مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری مزمن سیستم عصبی مرکزی است که مغز و نخاع را درگیر می کند و باعث ایجاد اختلال در هدایت جریانات عصبی و الکتریکی می شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرینات ترکیبی بر بیان ژن نوروگلین-1، شاخص تعادل و ترکیب بدنی در بیماران مبتلا به MS بود.

    روش تحقیق: 

    به این منظور، 30 زن از بین زنان مبتلا به MS با میانگین سنی 79/4±47/7 سال، و وزن 5/5±69/70 کیلوگرم ساکن شهر مشهد انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) تقسیم گردیدند. گروه تجربی تمرینات ترکیبی شامل تمرینات مقاومتی با شدت 65 تا 85 درصد یک تکرار بیشینه و تمرینات هوازی با شدت60 تا70 درصد حداکثر ضربان قلب را به مدت هشت هفته، سه روز در هفته و به مدت 45 دقیقه در هر جلسه انجام دادند؛ اما گروه کنترل در طول این دوره، در هیچ گونه برنامه ورزشی شرکت نداشتند. نمونه خون از ورید بازویی قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، به صورت ناشتا گرفته شد. بیان ژن نوروگلین-1 با استفاده از روش Real Time PCR تعیین گردید. شاخص تعادل به وسیله آزمون های BDI و TUG و ترکیب بدن با استفاده از دستگاه بادی آنالایزر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و وابسته در سطح معنی داری 0/05≥p تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    تمرینات ترکیبی باعث افزایش معنی دار بیان ژن نوروگلین-1 (0/001=p)، تعادل ایستا (0/001=p)، تعادل پویا (0/001=p)، توده بدون چربی (0/001=p) و کاهش معنی دار توده چربی (001/0=p) افراد MS گردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های تحقیق حاضر، تمرینات ترکیبی با افزایش عوامل تاثیرگذار در بیماری MS، می تواند باعث بهبود این شرایط شود.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، نوروگلین-1، تعادل، ترکیب بدن، بیماری مولتیپل اسکلروزیس
  • سعید ایل بیگی*، محمداسماعیل افضل پور، محمد یوسفی، یگانه فیضی صفحات 52-62
    زمینه و هدف

    از آنجا که زعفران دارای خواص بالقوه ای چون اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، می تواند در تعدیل عوامل التهابی ناشی از فعالیت های شدید ورزشی، نقش داشته باشد. ازا ین رو، هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر کوتاه مدت مصرف عصاره زعفران بر سطوح سرمی اینترلوکین-6 (IL-6)، عامل نکروزی تومور آلفا (TNF-α) و کورتیزول مردان جوان بدنبال یک جلسه فعالیت ورزشی شدید بود.

    روش تحقیق:

     پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود. تعداد 24 نفر از دانشجویان پسر به صورت تصادفی به دو گروه (زعفران و دارونما) به طور مساوی تقسیم شدند. نمونه های خونی قبل و بلافاصله بعد از 30 دقیقه فعالیت شدید 85 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره) روی نوارگردان، اخذ گردید. پس از اتمام پیش آزمون، گروه زعفران به مدت 15 روز عصاره زعفران به میزان 400 میلی گرم و گروه دارونما به همان میزان نشاسته مصرف کردند. سپس همانند پیش آزمون، مجددا دو نوبت نمونه گیری خون قبل و بلافاصله بعد از فعالیت شدید گرفته شد. سطوح سرمی IL-6 و TNF-α با روش الایزا و کورتیزول با روش رادیوایمونواسی ارزیابی گردید. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در سطح معنی داری 05/0≤p ارزیابی شدند.

    یافته ها

    پس از اجرای پروتکل هوازی شدید، غلظت کورتیزول (01/0=p) و TNF-α (02/0=p) سرم در گروه مکمل زعفران به طور معنی دار  کمتر از گروه دارونما بود؛ اما غلظت IL-6 سرم دو گروه تفاوت معنی دار آماری (49/0=p) نداشت.

    نتیجه گیری

    مصرف کوتاه مدت زعفران قبل از فعالیت های شدید، می تواند رهاسازی برخی از شاخص های التهابی و کورتیزول را تعدیل کرده و برای ورزشکاران درگیر در فعالیت های شدید، مطلوب باشد.

    کلیدواژگان: فعالیت حاد ورزشی، مکمل زعفران، سایتوکاین ها، هورمون های استرس
  • لیلا علی محمدپور کشکی*، اعظم زرنشان، رقیه فخرپور صفحات 64-74
    زمینه و هدف

    تلومرها نقش مهمی در فرآیند پیری به عهده دارند. استرس روانی مزمن و سطوح کورتیزول بالا، به تلومر آسیب می رسانند. مکانیزم اثر تمرین های جسمی- ذهنی در تغییر سطح آنزیم تلومراز به عنوان محافظ تلومر، ناشناخته است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تمرینات هاتایوگا بر تلومراز، کورتیزول و استرس در زنان میان سال می باشد.

    روش تحقیق:

     در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 24 نفر از زنان میان سال با  میزان استرس درک شده بالا (27<PSS) به طور هدفمند و در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تمرین (12 نفر) و کنترل (12 نفر) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت هشت هفته، با تکرار دو جلسه در هفته و هر جلسه 60 تا 90 دقیقه در تمرینات هاتایوگا شرکت کردند. چهل و هشت ساعت قبل و بعد از مداخله، سطوح سرمی کورتیزول و تلومراز به روش الایزا و سطح استرس به کمک پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون های تحلیل کوواریانس و رگرسیون خطی در سطح معنی داری 0/05>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل، سطح سرمی آنزیم تلومراز به طور معنی داری افزایش و کورتیزول و میزان استرس به صورت معنی داری کاهش یافتند (0/001=p). ارتباط معنی دار منفی بین سطوح پیش آزمون کورتیزول و تلومراز در هر دو گروه تمرین (0/02=p) و کنترل (0/001=p) و همچنین بین تغییرات ناشی از هاتایوگا در گروه تمرین مشاهده شد (0/003=p)؛ ضمن آن که 56 درصد از تغییرات تلومراز بر اساس تغییرات کورتیزول قابل پیش بینی بود.

    نتیجه گیری

    تمرین جسمی-ذهنی هاتایوگا با افزایش سطوح سرمی تلومراز و از طریق مکانیزم کاهش هورمون کورتیزول، می تواند روشی مناسب در جهت کاهش فرآیند پیری ناشی از استرس روانی در زنان میان سال با سطح استرس بالا باشد.

    کلیدواژگان: کورتیزول، تلومراز، استرس، یوگا
  • محمدمهدی منشی، مهرداد فتحی*، سید رضا عطارزاده حسینی، محمد مسافری ضیاءالدینی صفحات 76-87
    زمینه و هدف

    از آنجا که خستگی جسمی ناشی از انجام فعالیت‎ ورزشی طاقت فرسا، بر ساختار و عملکرد سیستم ایمنی تاثیر منفی می‏گذارد؛ اتخاذ تدابیر تغذیه ای برای تعویق خستگی و ممانعت از افت عملکرد سیستم ایمنی، پیشنهاد می شود. به همین منظور در این پژوهش؛ اثر هشت هفته برنامه آماده ‏سازی فوتبال و مصرف مکمل بتاولگاریس بر محتوای پروتیین‏های OPA1 و MFN1 سلول‏های ایمنی تک هسته‏ای محیطی خون بازیکنان فوتبال مرد جوان، مورد مطالعه قرار گرفت.

    روش تحقیق:

     تعداد 30 بازیکن فوتبال مرد با میانگین سن 72/1±1/20 سال که در دو سال قبل از مطالعه به طور منظم در تمرینات و مسابقات شهرستان شیراز شرکت داشتند، به دو گروه تمرینی همراه با مصرف مکمل بتاولگاریس (15 نفر) و گروه تمرینی همراه با مصرف دارونما (15 نفر) تقسیم شدند و یک برنامه تمرین آماده‏سازی فوتبال هشت هفته با تکرار سه جلسه در هفته شامل: تمرینات تناوبی، مقاومتی، سرعتی، پلایومتریک و بازی در گروه ‏های کوچک را اجرا کردند. قبل از هر جلسه تمرین، 50 گرم مکمل بتا ولگاریس حاوی 13/6 میلی مول نیترات حل شده در نیم لیتر آب، به هر بازیکن داده شد. قبل و بعد از مداخله، محتوای پروتیین های OPA1 و  MFN1 سلول‏های ایمنی تک هسته‏ای با روش الایزا اندازه گیری شد. داده‏ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری در سطح معنی داری کمتر از 05/0 مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته‏ ها: 

    مقادیر پروتیین MFN1 در گروه تمرین- مکمل (001/0= p) و تمرین - دارونما (009/0=p) افزایش معنی داری داشت. مقادیر پروتیین OPA1 تنها در گروه تمرین - مکمل افزایش معنی دار داشت (001/0=p) ، اما در گروه تمرین - دارونما معنی دار نبود (72/0=p).

    نتیجه‏ گیری:

     به نظر می‏رسد تمرینات فوتبال و مصرف مکمل بتاولگاریس، هر کدام با مکانیزمی جداگانه، با افزایش محتوای پروتیین های OPA1 و  MFN1 بتوانند از ایجاد اختلال در فرآیند بایوژنز میتوکندریایی جلوگیری کنند.

    کلیدواژگان: بازیکنان فوتبال، مکمل بتاولگاریس، پروتئین OPA1، پروتئین MFN1
  • محسن محمدی، محمدرضا فدائی چافی* صفحات 88-99
    زمینه و هدف

    رشد عضلانی، تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله مایوکاین ها و میوستاتین قرار می گیرد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین مقاومتی - هوازی بر بیان ژن های فیبرونکتین نوع سه حاوی پروتیین 5 (FNDC5)، میوستاتین و هایپرتروفی یا هایپرپلازی در عضله دوقلو موش های نابالغ بود.

    روش تحقیق:

     تعداد 10 سر موش صحرایی نر ویستار با سن دو هفته ای به طور تصادفی در دو گروه کنترل (پنج سر) و تمرین (پنج سر) قرار گرفتند. برنامه تمرین مقاومتی شش هفته با سه نوبت و هر نوبت چهار بار بالا رفتن از نردبان یک متری (با 26 پله) با حمل وزنه بود. برنامه تمرین هوازی شش هفته در روزهای متناوب شامل دویدن روی نوارگردان با شدت 25 تا 50 درصد حداکثر سرعت موش به اجرا درآمد. مدت 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی و پس از هشت ساعت ناشتایی، موش ها تشریح شدند و عضله دوقلو جدا گردید. بیان ژن  FNDC5 و میوستاتین با استفاده از روش Real time PCR، و هایپرتروفی و هایپرپلازی توسط میکروسکوپ نوری سنجش شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل در سطح معنی داری 05/0≥ p با استفاده از نرم افزار PRISM  انجام پذیرفت.

    یافته ها

    پس از شش هفته تمرین مقاومتی - هوازی، بیان ژن FNDC5 (04/0=p) و هایپرتروفی (004/0=p) در عضله دوقلوی گروه تمرین بالاتر؛ اما بیان ژن میوستاتین (01/0=p) در این گروه کمتر بود. با این حال، تفاوت معنی داری بین هایپرپلازی تارهای عضله دوقلوی موش های نابالغ دو گروه مشاهده نشد (22/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد اجرای تمرینات مقاومتی - هوازی با بیان بیشتر ژن های FNDC5 و بیان کمتر ژن های میوستاتین، به هایپرتروفی بیشتر تارهای تند انقباض منجر می شود. این فرآیند فارغ از رشد طبیعی، به تمرین پذیری بافت عضلانی در نمونه های حیوانی قبل از سن بلوغ دلالت دارد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، تمرین هوازی، هایپرتروفی، هایپرپلازی، ژن FNDC5، میوستاتین
|
  • Amir Mohtashami, Marziyeh Saghebjoo *, Farhad Rahmani-Nia Pages 8-27
    Background and Aim

    Resistance training (RT) plays a major role in developing muscle mass and strength. This study aimed to compare the effect of eight weeks of modified German volume resistance training (MGVRT), high-intensity resistance training (HIRT), and non-linear resistance training (NLRT) on the serum levels of myostatin (Mstn), follistatin (FLS), nuclear factor kappa B (N F-κB), and muscle mass and strength in male athletes.

    Materials and Methods

    Forty young men bodybuilders were randomly assigned into equal groups, including MGVRT, HIRT, NLRT, and control. Training protocols were performed for eight weeks (three times a week). Selected biochemical variables, muscle mass, and strength were measured before and 48 hours after the last training session. For statistical analyses the analysis of covariance, repeated-measures analysis of variance, Kruskal-Wallis, and Mann-Whitney U test‏s were and significance level was set as p≤0.05.

    Results

    The Mstn and FLS protein levels significantly decreased and increased, respectively in all three experimental groups compared with the control group. Moreover, the NF-κB level was significantly lower in the MGVRT and HIRT groups than NLRT and control groups. Furthermore, the arm and thigh circumference and muscular strength in the chest press and squat movements significantly increased in all three experimental groups as compared with the control group where the increase in arm circumference in the MGVRT group was significantly higher than in the HIRT and NLRT groups and as the same the muscular strength in the HIRT group was significantly higher than in the MGVRT and NLRT groups.

    Conclusion

    All three RT protocols lead to improve biochemical, anthropometric, and functional indices in male athletes, but the MGVRT and HIRT protocols led to more increase in muscular hypertrophy and maximum strength, respectively. However, further studies are needed on the relationship between RT protocols with muscle mass and strength, and the biochemical parameters associated with them.

    Keywords: resistance training, Training volume, training intensity, Muscle hypertrophy, Muscle strength
  • Mandana Ahmadi, Maryam Vatandoust *, Seyedeh Zoleykha Hashemi Chashemi Pages 28-38
    Background and Aim

    Evidence shows that certain conditions during pregnancy will have lasting effects on the fetus. The aim of this study was to investigate the effect of a period of voluntary physical activity on corticosterone and anxiety levels in mice during and after pregnancy.  

    Materials and Methods

    In this experimental study, 40 female NMRI mice aged with an approximate age of 80 to 90 days and a weight of 25 to 30 grams were divided into four groups of 10 including the control-pregnancy, experimental-pregnancy, control-postpartum and experimental-postpartum groups. After two weeks of adaptation to the environment and seeing the vaginal plaque, two rotating wheels were placed inside the cage of each pregnant mice to apply voluntary physical activity for four weeks. The dark-light box test was used to measure the anxiety of mice. Finally, the animals of the pregnancy groups, on the 18th day of pregnancy and the samples of the postpartum groups, on the 7th day after delivery; were given deep anesthesia and to measure corticosterone, blood was taken directly from the heart tissue. For statistical analysis, the independent sample t-test was used at a significance level of p<0.05.

    Results

    The serum corticosterone levels decreased significantly in the experimental groups during pregnancy (p=0.002) and during the postpartum periods (p=0.006). However, the anxiety level of the mice was significantly reduced only in the experimental postpartum group (p=0.007).

    Conclusion

    The use of voluntary physical activities during pregnancy in mice is probably important as an effective therapeutic strategy in reducing cortisol and psychological disorders including anxiety.

    Keywords: Anxiety, cortisol, Exercise, Pregnancy
  • Masoud Khadempir, Sadegh Cheragh-Birjandi *, Mostafa Teymuri Kheravi Pages 40-51
    Background and Aim

    Multiple sclerosis (MS) is a chronic disease of the central nervous system that affects the brain and spinal cord and cause disturbances in the conduction of nerve and electrical currents. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of combined training on the expression of neuregulin-1 gene, balance and body composition in patients with MS.

    Materials and Methods:

     Thirty women with MS mean age 47.7±4.79 year and weight 69.70±5.5 kg living in Mashhad city were randomly divided into two experimental (15 people) and control (15 people) groups. The experimental group performed combined exercises including resistance exercises with an intensity of 65 to 85% of a one maximum repetition and aerobic exercises with 60 to 70% of maximum heart rate for eight weeks, three days a week, and 45 minutes in each session while the control group did not participate in any sports program during this period. Blood samples were taken from the brachial vein before and 48 hours after exercise in a fasting state. Neuroglin-1 gene expression ​​were determined using Real Time PCR method. Balance index was measured by BDI and TUG tests, and body composition also was measured using a body composition analyzer. Data were analyzed using independent t-test and paired t-test at the significant level of p≤0.05.

    Results

    Combined training significantly increased neuregulin-1 gene expression (p=0.001), static balance (p=0.001), dynamic balance (p=0.001), lean body mass (p=0.001) and significantly decreased fat body mass (p=0.001) in MS people.

    Conclusion

    Based on the findings of the present research, combined exercises can improve the conditions of MS patients by increasing the influencing factors in the illness.

    Keywords: exercise training, Neuregulin-1, Balance, Body composition, multiple sclerosis
  • Saeed Ilbeigi *, Mohhamdesmaeil Afzapour, Mohammad Yousefi, Yegane Feizi Pages 52-62
    Background and Aim

    Since saffron has potential properties such as antioxidant and anti-inflammatory effects, it can play a role in modulating inflammatory factors caused by intense sports activities. Therefore, the aim of this research was to investigate the short-term effect of saffron extract consumption on the serum levels of interleukin-6 (IL-6), tumor necrosis factor alpha (TNF-α) and cortisol in young men after an intense exercise session.

    Materials and Methods

    The present research was semi-experimental. Twenty-four male students were randomly divided into two groups (saffron and placebo). Blood sampling was done before and immediately after 30 minutes of vigorous activity with an intensity of 85% of the maximum heart rate stored on the treadmill. After completing the pre-test, the saffron group consumed 400 mg of saffron extract for 15 days, and the placebo group consumed the same amount of starch flour. Then, like the pre-test, two blood samples were taken again before and immediately after intense activity. IL-6 and TNF-α serum levels were determined by ELISA method and cortisol by radioimmunoassay method. Extraction of the results was done using covariance analysis test at a significance level of p≤0.05.

    Results

    After the implementation of the intense aerobic protocol, the concentration of cortisol (p₌0.01) and TNF-α (p₌0.02) in the saffron supplement group was significantly lower than the placebo group; However, there was no statistically significant difference in serum IL-6 levels between the two groups (p<0.49).

    Conclusion

    short-term consumption of saffron before intense activities can moderate the release of some inflammatory indicators and cortisol, and is desirable for athletes involved in intense activities.

    Keywords: Acute sports activity, Saffron supplement, Cytokines, Stress hormones
  • Leila Alimohammadpour Koshki *, Azam Zarneshan, Roghaieh Fakhrpour Pages 64-74
    Background and Aim

    Telomeres play an important role during aging process. Chronic psychological stress and high cortisol levels could damage the telomere. The effect and mechanism of physical-mental exercise on changing the level of telomerase enzyme as a telomere protector is unknown. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of hatha yoga exercises on telomerase, cortisol and stress in middle-aged women.

    Materials and Methods

    During this quasi-experimental trial, 24 middle-aged women with high perceived stress scale (PSS>27) were purposefully and accessibly selected and randomly divided into two groups including exercise (n=12) and control (n=12). The exercise group participated in hatha yoga exercises for eight weeks, two sessions per week for 60-90 minutes each session. Forty-eight hours before and after the training protocol, blood cortisol and telomerase levels were measured by ELISA and stress levels were measured using the Cohen perceived stress scale. Data were analyzed using analysis of covariance and linear regression tests at a significance level of p<0.05.

    Results

    Serum levels of telomerase enzyme significantly increased and cortisol and stress were significantly decreased (p= 0.001) in the exercise group compared to the control group. A significant negative correlation also was observed between baseline cortisol and telomerase levels in both exercise (p=0.02) and control (p=0.001) groups, as well as a significant negative correlation at changes due to hatha yoga exercise was observed in the exercise group (p=0.003); Moreover, 56% of telomerase changes based on cortisol changes were predictable.

    Conclusion

    Hatha yoga physical-mental exercise can be a good method to reduce the aging process caused by psychological stress in middle-aged women who have high levels of stress, by increasing serum telomerase levels via the cortisol reduction mechanism.

    Keywords: stress, Yoga, cortisol, Telomerase
  • Mohammadmehdi Maneshi, Mehrdad Fathi *, Seyed Reza Attarzadeh Hosseini, Mohammad Mosaferi Ziaaldini Pages 76-87
    Introduction and Aim

    It is well-documented that physical fatigue from sports activities can negatively affect the immune system’s structure and function. Nutritional measures are suggested to delay fatigue and prevent the decline of immune system performance. The is study aimed to investigate the impact of an eight-week soccer preparation program and beta vulgaris supplement consumption on the content of OPA1 and MFN1 proteins in peripheral blood mononuclear immune cells of young male soccer players.

    Materials and Methods

    The study involved thirty male soccer players with an average age of 20.1±1.72 y. who had regularly participated in training and competitions in Shiraz in the two years prior to the study. The participants were divided into two groups, with one group consuming beta vulgaris supplementation (n=15) and the other group receiving a placebo (n=15).  The training program consisted of eight weeks of soccer preparation training, with three sessions per week. Before each training session, the players in the beta vulgaris group consumed 50 g of beta vulgaris supplement, which contained 6.13 mmol of nitrate dissolved in half a liter of water. The content of OPA1 and MFN1 proteins of mononuclear immune cells was measured before and after the intervention using the ELISA method. The data were analyzed using repeated measures of ANOVA test at p<0.05.

    Results

    A study found that there was a significant increase in the MFN1 protein in both the exercise-supplement group (p=0.001) and the exercise-placebo group (p=0.009). Additionally, there was a significant increase in the OPA1 protein only in the exercise-supplement group (p=0.001), but not in the exercise-placebo group (p=0.72).

    Conclusion

    The study concluded that soccer training and beta vulgaris supplement can prevent disruption of the mitochondrial biogenesis process by increasing the content of MFN1 and OPA1 proteins.

    Keywords: Soccer players, Beta vulgaris supplement, OPA1 protein, MFN1 protein
  • Mohsen Mohammadi, MohammadReza Fadaei Chafy * Pages 88-99
    Background and Aim

    Among the many variables that affect muscle growth are myokines and myostatin. This study looked at how resistance-aerobic training affected the expression of genes related to fibronectin type III domain-containing protein 5 (FNDC5), myostatin and hypertrophy or hyperplasia in the immature rats’ gastrocnemius muscle.

    Materials and Methods

    A total of ten male Wistar rats, aged two weeks were randomly divided into two control (five rats) and training (five rats) groups.  The resistance training program consisted of three sessions each week for six weeks, during which time the participants would carry a weight and climb a one-meter ladder 26 times. For six weeks, on alternate days, aerobic exercise consisted of jogging on a treadmill at an intensity between 25 and 50% of a rat’s maximum speed. All of the rats were dissected and their skeletal muscles isolated 48 hours after the previous training session and after fasting for 8 hours. FNDC5 and myostatin expression were measured using Real-Time PCR. Using light microscopy, hypertrophy and hyperplasia were quantified. Prism software was used to analyze the data using an independent t-test at the p≤0.05 level.

    Results

    Following six weeks of training, the training group had higher gene expression of FNDC5 (p=0.04) and hypertrophy (p=0.004) than the control group, but decreased gene expression of myostatin (p=0.01) in comparison. Nonetheless, there was no statistically significant difference between the two groups gastrocnemius muscle hyperplasia (p=0.22).

    Conclusion

    It appears that resistance-aerobic exercise accompanied by increased expression of FNDC5 genes and decreased myostatin gene expression increased fast twitch fiber hypertrophy. This approach shows that muscle tissue in animal samples before puberty is trainable, independent of natural growth.

    Keywords: resistance training, Aerobic training, Hypertrophy, Hyperplasia, FNDC5 gene, Myostatin gene