فهرست مطالب

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 51 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پروانه علوی نامور، محمدکاظم واعظ موسوی*، مهدی نمازی زاده صفحات 17-40

    هدف کلی این تحقیق، بررسی تاثیر تمرین تکالیف بازنمایی شده بر مهارت های پیش بینی و تصمیم گیری در محیط آزمایشگاه بود. تعداد 58 شرکت کننده با دامنه سنی 08/3 ±22.00 سال و بر اساس معیارهای ورود، به صورت هدفمند و در پنج گروه (شناختی، شناختی- حرکتی، حرکتی، ورزشکار (ماهر) و کنترل) قرار گرفتند. برای ارزیابی اولیه آزمایشگاهی، از آزمون ویدیویی انسداد زمانی به منظور ارزیابی پیش بینی - تصمیم گیری که بر مبنای موقعیت های (مشاهده، ارزیابی وقایع، پیش گویی وقایع بعدی و برنامه ریزی اعمال پیش رو) طبقه بندی شد، استفاده گردید. دقت و کیفیت پیش بینی و تصمیم گیری طی گزارش کلامی ثبت شد. سپس آزمودنی های دو گروه شناختی و شناختی- حرکتی، 8 جلسه تمرین در محیط آزمایشگاه را پشت سر نهاده و در نهایت پس آزمونی برای تمامی گروه ها انجام گردید. فراوانی پاسخ های تاکتیکی صحیح برای هر موقعیت محاسبه و ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شد. نتایج نشان داد که اثر گروه بر روی طراحی و برنامه ریزی برای تصمیم گیری معنی دار بود (11 0/0= p، 23 / 0= مجذور اتا، 68/3= (53،4)F) و در این بین، گروه ورزشکار (ماهر) نسبت به گروه شناختی از مقادیر بالایی در این متغیر برخوردار بودند (05/0 p

    کلیدواژگان: شناخت، پیش بینی، تصمیم گیری، انسداد زمانی، گزارش کلامی
  • علیرضا امینایی، شهزاد طهماسبی بروجنی*، الهه عرب عامری، مهدی شهبازی، علی شریف نژاد صفحات 41-66
    اجرای بهینه ضربات پیچیده فورهند مستلزم هماهنگی بین اصلاحات قامتی و اجرای حرکت اصلی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین زمان شروع و دامنه اصلاحات قامتی پیش بینانه (APA) و خطای ثابت و متغیر در ضربه فورهند تنیس روی میز در بازیکنان ماهر و مبتدی بود. برای این منظور شرکت کنندگان ماهر (10 نفر) و مبتدی (10 نفر)، ضربات فورهند را در پارادایم زمان بندی پیش بینی انطباقی اجرا کردند و همزمان الکترومایوگرافی عضلات قامتی منتخب آن ها ثبت شد. یافته های بررسی داده های الکترومایوگرافی عضلات قامتی نشان داد که اصلاحات قامتی پیش بینانه در تمامی عضلات قامتی قبل از شروع حرکت اصلی رخ داده است. علاوه بر این یافته های آزمون مانوآ (MANOVA) دو راهه نشان داد که اجرای بازیکنان ماهر در مقایسه با مبتدی از دقت بالا و خطای متغیر کمتری برخوردار بودند (P<0.05). همچنین نتایج همبستگی گشتاوری پیرسون نشان داد که در میان بازیکنان ماهر هم وقوع زودتر و هم دامنه بزرگتر اصلاحات قامتی پیش بینانه با دقت بالای اجرای آن ها همبستگی معنی داری دارد (P<0.05)، با این وجود در میان شرکت کنندگان مبتدی فقط زمان شروع اصلاحات قامتی پیش بینانه با دقت و خطای متغیر اجرای آن ها همبستگی معنی داری دارد (P<0.05). پایین تر بودن خطای متغیر در اجرای بازیکنان ماهر نسبت به شرکت کنندگان مبتدی و درعین حال عدم ارتباط آن با زمان شروع و دامنه اصلاحات قامتی پیش بینانه احتمالا نشان دهنده تثبیت مدل های درونی در اثر تمرین و تجربه بلندمدت بازیکنان ماهر در آن مهارت ورزشی می باشد.
    کلیدواژگان: اصلاحات قامتی پیش بینانه، الکترومایوگرافی، زمان بندی پیش بینی انطباقی، دقت، تغییرپذیری
  • زینب حاتمی بهمن بگلو، علیرضا فارسی*، حمیدالله حسن لویی، مارکوس تیلپ صفحات 67-90
    اگر چه اثر خستگی عضلانی مچ پا بر تغییرات کنترل قامت و همکوشی های عضلانی بررسی شده است، اما نیاز به بررسی بیشتر مشارکت ابعاد خستگی عضلانی (محیطی و مرکزی) بر تغییرات کنترل قامت و همکوشی عضلات می باشد. بنابراین هدف این پژوهش تعیین اثر انقباضات عضلانی زیربیشینه بر تغییرات کنترل قامت و همکوشی های عضلانی بود. دوازده شرکت کننده 33-25 سال) به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. ابتدا تحریک های الکتریکی بر عصب درشت نیی اعمال شد تا موج M، خستگی مرکزی و خستگی محیطی شرکت کننده ها طی انقباضات ارادی بیشینه اندازه گیری شوند. سپس شرکت کنندگان نوسان جلو-عقب بر روی صفحه نیرو انجام دادند تا میزان همکوشی های عضلانی ده عضله و مرکز فشار آنها ثبت شوند. شرکت کننده ها پروتکل خستگی عضلانی حاصل از انقباضات زیربیشینه را بر روی دینامومتر انجام دادند و پس از آن متغیرهای مربوط به قبل از خستگی مجددا اندازه گیری شدند. اثر خستگی عضلانی با آزمون آماری تی وابسته و تعداد هم انقباضی ها با آزمون زد فیشر آزمون شد. خستگی حاصل از انقباضات زیربیشینه موجب افزایش معنادار ناحیه نوسان مرکز فشار شد. واریانس فعالیت عضلات، همکوشی های عضلانی بعد از خستگی عضلانی کاهش و تعداد هم انقباضی های عضلانی نیز به طور معناداری افزایش یافتند. همچنین خستگی مرکزی (64/16 درصد) به طور معناداری مشارکت بیشتری نسبت به خستگی محیطی (32/2 درصد) بعد از انقباضات زیربیشینه داشت. بنابراین با توجه به نتایج این مطالعه د بررسی مکانیسم های محیطی و مرکزی حاصل از خستگی عضلات مچ پا می تواند برای برنامه ریزی تمرینات توانبخشی و تعادلی مفید باشد.
    کلیدواژگان: پایداری قامت، انقباضات، زیربیشینه، انقباضات بیشینه، فعال سازی ارادی
  • فرشته برزگر کلور*، حسن محمدزاده، محمدعلی نظری صفحات 91-114

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تمرین‏های نوروفیدبک و حرکتی بر یادگیری عملکرد حرکتی رویه‏ای در افراد نوجوان مبتدی پرداخته است. ابتدا تعداد 44 دانش‏ آموز (میانگین سنی 6/0 ± 1/12) فاقد دسترسی به وسایل هوشمند، از بین دانش‏آموزان ابتدایی به صورت نمونه‏‎ گیری خوشه‏ ای چند مرحله ‏ای انتخاب، و به صورت تصادفی در چهار گروه نوروفیدبک، تمرین حرکتی، تمرین‏ترکیبی و کنترل جایدهی شدند. اجرای پژوهش شش مرحله شامل: ثبت اطلاعات پایه امواج مغزی اولیه، پیش‏آزمون، مداخله‏ها (تمرین‏ نوروفیدبک شامل یک جلسه سی دقیقه‏ای سرکوب موج آلفا در ناحیه حسی-حرکتی C4 برای گروه نوروفیدبک و ترکیبی، و تمرین حرکتی شامل شش بسته‏ تمرینی پیگردی چرخان برای گروه حرکتی و ترکیبی)، ثبت اطلاعات پایه امواج مغزی ثانویه، پس آزمون و آزمون یادداری بود. مراحل یک تا پنج در یک روز و مرحله آخر پس از 48 ساعت استراحت اجرا شد همه آزمودنی‏ها راست دست بودند و تکلیف پیگردی چرخان را به شیوه معکوس با دست غیربرتر انجام دادند. برای تحلیل داده‏ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر یک طرفه استفاده شد. نتایج نشان داد عملکرد گروه نوروفیدبک و حرکتی (P=0.010)، نوروفیدبک و ترکیبی (P=0.044) حرکتی و کنترل (p=0.022) تفاوت معناداری دارند اما، در نتایج عملکرد گروه حرکتی و ترکیبی (P=1.000) ،ترکیبی و کنترل (P=0.090) و کنترل و نوروفیدبک تفاوت معنادار نیست (P=1.000). یافته‏ های حاضر نشان داد کاهش آلفا در C4 در اکتساب و یادداری حرکات ناآشنا و غیرخودکار در افراد مبتدی تاثیر معناداری ندارد ولی تمرین حرکتی روش موثری برای یادگیری این افراد در اولین مرحله یادگیری می‏ باشد.

    کلیدواژگان: تمرین مغزی، ریتم آلفا، حرکت انسان، نوجوان، یادآوری
  • سمانه نهروانی، زهرا فتحی رضایی*، سید حجت زمانی ثانی، کوثر عباس پور صفحات 115-138
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین شاخص های سلامت نوزادان و وضعیت اجتماعی-اقتصادی با رشد حرکتی و ادراک بینایی کودکان انجام شد. شرکت کنندگان این پژوهش را کودکان 7 تا 9 ساله شهرستان تبریز تشکیل دادند که 103 نفر بصورت تصادفی خوشه ای از سه مدرسه دولتی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیکی و اطلاعات مربوط به زایمان، پرسشنامه پیشینه اجتماعی-اقتصادی، آزمون تبحر حرکتی برونینکس-اوزرتسکی و آزمون نهگداشت دیداری بنتون استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه خطی نشان داد، بین متغیرهای تحصیلات مادر (001/0= P)، تحصیلات پدر (001/0= P)، مکان زندگی (03/0=P) و نوع تولد (01/0= P) با رشد حرکتی رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد بین ادراک بینایی با درآمد (04/0= P) و وزن تولد (001/0= P) در کودکان، رابطه معناداری وجود داشت. علاوه براین نتایج نشان می دهد که دو متغیر تحصیلات مادر (33 درصد) و تحصیلات پدر (32 درصد) قدرت پیش بینی رشد حرکتی، و متغیر وزن تولد (46 درصد) قدرت پیش بینی ادراک بینایی کودکان را دارند. بنابراین می توان گفت شاخص های سلامت نوزادان (به جز وزن تولد) توانایی پیش بینی رشد حرکتی و ادراکی کودکان را ندارد؛ درحالیکه وضعیت اقتصادی-اجتماعی والدین (تحصیلات مادر و تحصیلات پدر) می توانند رشد حرکتی و ادراکی را پیش بینی کنند. بنابراین می توان گفت، تاکید بر نقش وضعیت اجتماعی اقتصادی در رشد حرکتی و ادراک بینایی کودکان اهمیت بسزایی دارد.
    کلیدواژگان: وزن تولد، عوامل اجتماعی-اقتصادی، آزمون برونینکس-اوزرتسکی، آزمون بنتون، کودکان
  • زهرا دودانگه، پروانه شمسی پور دهکردی* صفحات 139-166

    دوران قرنطینگی خانگی ناشی از پاندمی کووید19 می تواند شایستگی حرکتی ادراک شده کودکان را متاثر کند. هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی تاثیر سطوح بالیدگی جسمانی و نوع نگرش والدین به بازی بر شایستگی حرکتی ادراک شده در دوران قرنطینه خانگی بود. پژوهش حاضر یک مشاهده مقطعی و کاربردی بود. 300 شرکت کننده دختر با دامنه سنی 9 تا 11 در سال تحصیلی 1399-1400 در منطقه 19شهر تهران به روش نمونه گیری داوطلبانه از میان دانش آموزان شهر تهران و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه در پژوهش شرکت کردند. به دلیل دوران کوید 19 و آموزش مجازی کودکان در دوران قرنطینگی خانگی، داده های پژوهش حاضر به صورت نظرسنجی آنلاین شامل 3 بخش درمورد ویژگی های جمعیت شناختی، شایستگی-حرکتی ادراک شده و نگرش والدین نسبت به بازی جمع آوری شد. برای تعیین وضعیت بالیدگی جسمانی از روش برآورد درصد قامت بزرگسالی که در سن معینی کسب شده (روش خمیس-روشه 1994) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. .با توجه به تحلیل واریانس اثر اصلی بالیدگی جسمانی و اثر اصلی نوع نگرش والدین به بازی در فضای باز بر مهارت های جابه-جایی (001/0=p)، کنترل شی (001/0=p) و شایستگی حرکتی ادراک شده (001/0=p) معنادار می باشد. کودکان با سطوح بالیدگی نرمال و زودرس و کودکانی که نگرش نسبت به بازی در فضای باز مثبت بود، در مهارت های جابه جایی، کنترل شی و شایستگی حرکتی ادراک نسبت به کودکان دیررس و کودکانی که نوع نگرش منفی نسبت به بازی در فضای باز داشتند، بهتر بودند. بازی در فضای باز و طبیعت به کودکان با سطوح بالیدگی متفاوت جهت رشد مهارت های حرکتی بنیادی در دوران قرنطینه خانگی و پس از آن ها توصیه می-شود.

    کلیدواژگان: بازی در طبیعت، نگرش والدین، بازی آزاد، کووید 19
  • حسنیه بارانی، مرضیه بلالی*، اسماعیل نصیری صفحات 167-190
    ظهور مطابقتهای بدنی از طریق مقید کردن محیط و تکلیف بعنوان یک روش تمرینی در بررسی اجراهای ورزشی، به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته است. قیود تکلیف و محیط در فعالیت های شناختی، ادراکی، تصمیم گیری و رفتار های تاکتیکی بسیار حایز اهمیت است. از این رو تحقیق حاضر در نظر دارد به بررسی تآثیر دستکاری قیود تکلیف بر شاخص های کنیتیکی و تعالی مرتبط با خطر افتادن در سالمندان بپردازد. بدین منظور 45 سالمند با توجه به معیارهای ورود و خروج تحقیق به صورت تصادفی در سه گروه دستکاری قیود تکلیف ، بدون دستکاری قیود تکلیف و گروه کنترل تقسیم شدند. سپس گروه های تجربی تمرینات دستکاری قیود تکلیف و تمرینات بدون دستکاری قیود تکلیف را به مدت هشت هفته انجام دادند. گروه کنترل نیز، طی مدت اجرای تحقیق به فعالیت عادی خود ادامه دادند. برای ارزیابی شاخص کنیتیکی از دستگاه تعادل سنج استاتیک و برای ارزیابی تعادل پویا از آزمون برگ استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس با حذف اثر پیش آزمون نشان داد گروه با دستکاری قیود تکلیف در شاخص کینیتیکی و مقیاس برک با (P=0/000) پایایی بالایی به طور معنی داری نمرات بالاتری نسبت به گروه بدون دستکاری و کنترل بدست آوردند. نتایج این پژوهش بر استفاده از انواع دستکاری های قیود تکلیف به عنوان نوعی راهبرد تدریس برای افراد مسن حمایت کرد. همچنین موید تآثیر تمرینات با دستکاری قیود تکلیف است که باعث بهبود تعادل در سالمندان میشود و با بهبود این توانایی خطر زمین خوردن در این قشر از جامعه کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: : دستکاری، قیود تکلیف، افتادن سالمندان، شاخص کنیتیکی
|
  • Parvaneh Alavinamvar, MohammadKazem Vaezmousavi *, Mehdi Namazizadeh Pages 17-40

    The main purpose of this study was to investigate the effect of representative tasks on anticipation and decision - making skills in the laboratory environment. 58 participants with mean age 22. 30 ± 3.08 selected based on inclusion criteria and purposefully allocated in five groups (cognitive, cognitive-motor, motor, athlete (skilled) and control). A video-based temporal occlusion test was used to first assess the anticipatory and decision-making skills based on the situations (monitoring, evaluating events, predicting future events, and planning future actions). Cognitive and cognitive-motor groups experienced 8 session training in lab atmosphere, then all groups completed a post-test. Accuracy and quality of anticipation and decision-making was recorded during verbal reports. The frequencies of correct tactical responses were calculated and evaluated for each statement type. Data were analyzed using analysis of covariance in SPSS 21. The results showed that the effect of group on design and planning for decision making was significant (F (53,4)) = 3.68, P = 0.011, eta coefficient 0.23) and the athlete )skilled ( group had high values compared to the cognitive group in this variable (p

    Keywords: Cognition, Anticipation, Decision-Making, Verbal reports
  • Alireza Aminaee, Shahzad Tahmasebi Boroujeni *, Elahe Arab Ameri, Mehdi Shahbazi, Ali Sharifnejad Pages 41-66
    Optimal performance of complex Forehand stroke needs coordination between postural adjustment and focal movement. the purpose of this study was to investigate the relationship between onset time and magnitude of Anticipatory Postural Adjustment (APA) and constant and variable error of Table Tennis Forehand stroke among skilled and novice players. For this, skilled (n=10) and novice (n=10) participants, perform Forehand stroke under Coincident Anticipation Timing (CAT) paradigm and EMG of selected postural muscles were simultaneously recorded. The results of investigating the EMG data showed that in all postural muscles, APA was occurred before focal movement initiation. In addition, the results of two way MANOVA test showed that in comparison with novices, skilled players had higher accuracy and lower variable error in their performance (P<0.05). Also, the result of Pearson moment correlation test revealed that among skilled players, both early onset time and greater magnitude of APA correlated with higher accuracy (P<0.05); however, only the APA’s onset time correlated significantly with both accuracy and variability of novices’ performance (P<0.05). Lower variable error in skilled players’ performance in comparison to novice counterparts and yet lack of correlation with onset time and magnitude of APA, probably indicates the consolidation of internal models as a result of practice and long term experience of skilled players in that sports skills.
    Keywords: Anticipatory Postural Adjustment, Electromyography, Coincident Anticipation Timing, Accuracy, Variability
  • Zeinab Hatami Bahmanbegloo, Alireza Farsi *, Hamidollah Hassanlouie, Markus Tilp Pages 67-90
    Although the effect of ankle muscles on postural control and muscle synergies has well been investigated, it is needed to study more about the contribution of central and peripheral fatigue of submaximal contractions on postural control and muscle synergies. The aim of this study was to investigate the effect of submaximal fatiguing exercise that induce preferentially central fatigue on muscle synergy and postural control. For this purpose, 12 volunteer subjects participated in this study. The tibia nerve was electrically stimulated to assess the M-wave, central fatigue (voluntary activation) and peripheral fatigue (rest imposed twitch) during voluntary maximal contractions on dynamometer. Moreover, electromyography activity of ten muscles and COP were recorded to assess muscle synergy and postural stability respectively during anterior-posterior voluntary sway on force plate. In order to induce fatiguing exercise the subjects performed submaximal fatiguing contractions on dynamometer and all of the mentioned variables again were measured. The effect of the fatiguing protocol tested with paired-samples T Test and Z Fisher Test. Submaximal contractions induced greater increases of COP sway area. Muscles activation, muscle synergies variance decreased and the number of co-contractions increased significantly after submaximal contractions (P = 0.01). Contribution of central fatigue (16.64%) significantly greater than peripheral fatigue (2.32%) after submaximal contractions (P = 0.02). The results of this study showed that more central fatigue after submaximal contraction leads to more COP changes. Therefore, investigating central and peripheral mechanisms following ankle fatiguing contractions may be useful for scheduling rehabilitation and balance training programs.
    Keywords: Postural Stability, muscle synergy, submaximal contractions, maximal contractions, voluntary activation
  • Fereshteh Barzegar Kolour *, Hassan Mohammadzadeh, MohammadAli Nazari Pages 91-114

    The aim of this study was to investigate the effect of neurofeedback (NFB) and motor training (MT) on the learning and consolidation of procedural motor performance in novice adolescents. 44 elementary students (mean age 12.1 ±0.6), who had no access to smart devices, were selected as the sample of the research, and then were randomly assigned into four groups; NFB, MT, NFB+MT and control. The implementation of the study included six stages: first baseline, pre-test, intervention (NFB included a 30 minute single-session of alpha suppression on the C4 region for NFB and NFB+MT groups. MT by using 6 blocks of Pursuit Rotor Task (PRT) for NFB+MT and MT groups), secondary baseline, post-test and consolidation test, respectively. Stages 1-5 were done in one day but last stage (learning consolidation test) was conducted 48 hours after the rest period. Participants were right-handed and performed PRT in inverted mode with their non-dominant hand. One-way repeated measures analysis of variance (ANOVA) was used to analyses the data. The results showed significantly different between the performance of NFB and MT (P=0.010), NFB and NFB+MT (P=0.044), MT and Control (P=0.022) groups, but the difference between MT and NFB+MT (P=1.000), NFB+MT and Control (P=0.90), and NFB and Control (P=1.000) groups was not significant. The present findings showed that the alpha suppression in C4 had no significant effect on learning and consolidation of unfamiliar and non-automatic movements in novice adolescents but motor training can be an effective way for these people in the first stage of their learning.

    Keywords: brain- training, alpha rhythm, human movement, Adolescent, mental recall
  • Samaneh Nahravani, Seyed Hojjat Zamani Sani, Kosar Abbaspour Pages 115-138
    The aim of this study was to investigate the relationship between neonatal health indicators and socio-economic factors with motor development and visual perception in children. Participants were children aged 7 to 9 years in Tabriz, from which 103 people were randomly selected from three public schools. To collect data, a demographic information questionnaire and information related to childbirth, Socio-economic background questionnaire, Bruininks-oseretsky Test of Motor Proficiency and Benton’s visual retention test were used. Analysis of data obtained from Pearson correlation test and multiple linear regression showed, between the variables of mother education (P = 0.001), father education (P = 0.001), place of residence (P = 0.03) and type Birth (P = 0.01) with motor development, in children at the age of 7 to 9 years, a positive and significant relationship was observed. Also, a positive and significant relationship was observed between the variables of income (P = 0.04) and birth weight (P = 0.001) with visual perception. Also, the two variables of mother's education (33%) and father's education (32%) have the power to predict children's motor development and variable of birth weight (46%) can predict children's visual perception. Therefore, it can be said that neonatal health indicators (except birth weight) do not have the ability to predict children's motor and perceptual development; While socioeconomic factors of parents can predict motor and perceptual development. Therefore, it can be said that emphasizing the role of socio-economic status in motor development and visual perception of children is very important.
    Keywords: birth weight, Socio-Economic Factors, Bruininks-Oseretsky test, Benton test, Children
  • Zahra Dodungeh, P. Shamsipour Dehkordi Pages 139-166

    The home quarantine period caused by the Covid-19 pandemic can affect children's perceived motor ability. The purpose of the present study was to investigate the effect of physical maturity levels and the type of positive or negative attitudes of parents to play in green space on perceived motor competence during home quarantine. This research was a cross-sectional observational study, three hundred female participants by the mean age of 9 to 11 in the academic year of 2020-2021. The data of the present study are in the form of an online survey including 3 sections on demographic characteristics, competence, motor skills, perception and parents' attitudes toward playing in green space , was collected. To determine the status of physical maturity, the method of estimating the percentage of adulthood obtained at a certain age (Khamis-Roche 1994 method) was used. According to the analysis of variance, the main effect of physical maturity and the main effect of parents' attitude toward outdoor playing on mobility skills, object-control and perceived motor competence is significant (p <0.05). Children with normal and premature maturity levels and those children whose parents' attitudes toward outdoor playing were positive in compared to delay children and those children whose parents had a negative attitude towards outdoor playing, had showed a better movement skills, object control and perceptual motor competence. As a result, outdoor playing and playing in nature are recommended for children with different levels of maturity to develop basic motor skills during and after home quarantine.

    Keywords: Play in Nature, Parental Attitude, free play, Covid 19
  • Hosniyeh Barani, Marzie Balali *, Esmaeel Nasiri Pages 167-190
    The emergence of physical adaptations through the confinement of the environment and homework has been widely used as a training method in the study of sports performance. Task and environment constraints are very important in cognitive, perceptual, decision-making, and tactical behaviors. Therefore, the present study intends to investigate the effect of task restraint manipulation on kinetic indicators and excellence associated with the risk of falling in the elderly. For this purpose, 45 elderly people were randomly divided into three groups according to the inclusion and exclusion criteria of the study: homework restraint manipulation, non-homework restraint manipulation and control group. The experimental groups then performed homework restraint exercises and non-restraint exercises for eight weeks. The control group also continued their normal activities during the investigation. Static balance meter was used to evaluate the kinetic index and leaf test was used to evaluate the dynamic balance. The results of analysis of covariance by removing the effect of pretest showed that the group obtained significantly higher scores than the group without manipulation and control by manipulating the task constraints in the kinetic index and Burke scale with (P = 0.000) high reliability. The results of this study supported the use of various manipulations of homework constraints as a kind of teaching strategy for the elderly. It also confirms the effect of exercises by manipulating the restrictions of the task, which improves balance in the elderly, and by improving this ability, the risk of falling in this segment of society is reduced.
    Keywords: Manipulation, homework restrictions, elderly falls, kinetic index