فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 43 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهتا اسکندرنژاد*، زهرا حسین زاده صفحات 1-30
    هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه تاثیر تمرین های تصمیم گیری بر حافظه کاری، توجه انتخابی و دقت عملکرد است. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون است، جامعه آماری پژوهش دختران دانشگاه تبریز در دامنه سنی 19 تا 25 سال است، که از میان آن ها 45 نفر از بازیکنان والیبال مبتدی آموزش دیده به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. این بازیکنان به صورت تصادفی در سه گروه تمرینات تصمیم گیری با پیچیدگی زیاد، تمرینات تصمیم گیری با پیچیدگی کم و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرینی به مدت 18 جلسه انجام شد و گروه ها تمرینات را بر اساس دستورالعمل تمرینی هر گروه در قالب 3 بلوک 20 تایی اجرا کردند. برای ارزیابی توجه انتخابی، حافظه کاری و دقت عملکرد به ترتیب از آزمون های استروپ، ظرفیت حافظه کاری و آزمون استاندارد شده والیبال استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها با استفاده از آزمون شاپیرو ویلک، نرمال بودن توزیع داده ها بررسی شد و در ادامه، از روش تحلیل واریانس عاملی بین و درون گروهی در سطح معناداری (05/0>P) با استفاده از نرم افزار اس پی اس نسخه 25 به آزمون فرضیه ها پرداخته شد. نتایج حاصل از این بررسی ها نشان دادند که گروه تمرین تصمیم گیری نسبت به گروه کنترل بهبود چشمگیری در متغیرهای پژوهش داشته است. این افزایش در گروه تصمیم گیری با پیچیدگی زیاد به مراتب بیشتر از گروه تصمیم گیری با پیچیدگی کم گزارش شد و در گروه کنترل تغییری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تمرین های تصمیم گیری، حافظه کاری، توجه انتخابی و دقت عملکرد
  • پروانه شمسی پور دهکردی*، محمدکاظم واعظ موسوی، مینا عابد عشقی صفحات 31-52

    هدف پژوهش حاضر، تعیین روای ی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه هیجان ورزشی بود. 224 نفر ورزشکار (86 مرد و 138 زن) در سه سطح مهارتی نخبه، زیرنخبه و ماهر شهر تهران به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. با استفاده از روش ترجمه-بازترجمه، روایی ص و محتوایی (84/0) نسخه فارسی پرسش نامه توسط متخصصان روانشناسی ورزش و متخصص آموزش زبان انگلیسی تایید شد و با مقایسه دو متن انگلیسی (متن اصلی و متن به دست آمده از ترجمه فارسی به انگلیسی) اصلاحات لازم انجام و فرم نهایی فارسی پرسش نامه هیجان ورزشی تهیه گردید. نتایج روایی عاملی سازه به روش تحلیل عاملی بیانگر برازش مطلوب مدل پنج عاملی و 22 سوالی نسخه فارسی پرسشنامه هیجان ورزشی بود که نشانگر تایید روایی سازه این پرسش نامه بود. نتایج آزمون ضریب همبستگی نیز ارتباط معناداری (05/0> p) بین عوامل مشترک و مفروض بین پرسش نامه هیجان ورزشی و پرسش نامه حالات خلقی برومز نشان داد که بیانگر تایید روایی ملاک این پرسش نامه است. ضرایب همبستگی درون طبقه ای با روش ICC نشان داد همسانی درونی و پایایی زمانی (در بازه زمانی دو هفته) تمامی پنج عامل از مقدار قابل قبولی برخوردار است (7/0=r). با توجه به اینکه داده های پژوهش حاضر در شرایط پیش از رقابت جمع آوری شد، از نسخه فارسی پرسشنامه هیجان ورزشی می توان به عنوان ابزاری جهت مطالعه و ارزیابی هیجانات ورزشکاران ایرانی در شرایط پیش از رقابت بهره برد.

    کلیدواژگان: روایی، پایایی، هیجان، خلق، مهارت
  • سیده راضیه دستغیب*، احمد ترک فر، سید علی میرحسینی، لیلا جمشیدیان صفحات 53-72

    پژوهش حاضر به بررسی نقش فضای مجازی بر واکنش های رفتاری و هیجانی ورزشکاران: مطالعه موردی نام های تجاری در ورزش پرداخته است. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و روش انجام آن، توصیفی از نوع همبستگی (رگرسیون) است. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی ورزشکاران حرفه ای شهر شیراز بودند (26387 نفر) بر اساس فرمول کوکران 379 نفر به عنوان نمونه پژوهش مشخص شدند. روش نمونه گیری، خوشه ای- تصادفی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه سنجش میزان استفاده از فضای مجازی خالدی و سقایی (2018) و پرسشنامه واکنش های رفتاری و هیجانی زارعی و ناصری اشترانی (2018) بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر از روش آماری معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار پی ال اس استفاده شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که فضای مجازی بر تاریخچه یادگیری، توجه انتخابی در مورد برند و همچنین انگیزه ورزشکاران به نام تجاری تاثیر معناداری دارد. نتایج پژوهش همچنین مشخص نمودند که فضای مجازی بر لذت، انگیختگی و تسلط بر فرآیند خرید ورزشکاران در قبال نام تجاری تاثیر معناداری دارد. همچنین مقدار تی همه روابط موجود در مدل پژوهش بیشتر از 58/2 می باشند بنابراین در سطح 99/0، فضای مجازی بر واکنش های رفتاری و هیجانی ورزشکاران به نام های تجاری در ورزش تاثیرگذار است. نتایج این پژوهش می تواند در شناخت راهکارهای روانشناختی موثر بر رفتار خرید ورزشکاران موثر باشد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، واکنش های رفتاری، واکنش های هیجانی، ارزش ویژه برند
  • مریم کاویانی*، محمدباقر نجاتی، علیرضا فارسی صفحات 73-96

    هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی اعتیاد به تمرین بر اساس کمالگرایی، خود ناتوان سازی و استرس بود. جامعه آماری دانشجویان ورزشکار دانشگاه های سطح شهر تهران بود که از این جامعه آماری 169 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از "سیاهه اعتیاد به تمرین فرم کوتاه"، پرسشنامه اضطراب، استرسو افسردگی (داس 21)، مقیاس کمالگرایی چندبعدی ورزشی-2، و مقیاس خود ناتوان سازی (جونز و رودالت) استفاده شد. داده با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه تحلیل شدند. یافته ها نشان داد خودناتوان سازی، کمال گرایی و استرس در مدل، توانایی پیش بینی متغیر اعتیاد به تمرین را دارا بودند؛ همچنین رابطه مثبت و معناداری بین خودناتوان سازی، کمال گرایی و استرس با اعتیاد به تمرین وجود دارد. بنابراین برای کنترل اعتیاد به تمرین می بایست به خودناتوان سازی، کمال گرایی و استرس توجه داشت.

    کلیدواژگان: اعتیاد به تمرین، استرس، خود ناتوان سازی، کمال گرایی
  • شیلا فرهنگیان، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور، رسول نظری صفحات 97-116
    هدف پژوهش حاضر شناسایی شاخص های روانشناختی در فرایند جانشین پروری مربیان ورزشی بود. روش پژوهش از نوع کیفی بود که با توجه به روش داده بنیاد با توجه به رهیافت ظاهرشونده گلیسر انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند که بر حسب انتخاب هدفمند تعداد 15 نفر از این افراد به عنوان نمونه پژوهش مشخص گردیدند. نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری انجام یافت. ابزار گردآوری پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام، سپس مدل پژوهش طراحی شد. جهت تجزیه و تحلیل داده های پژوهش حاضر از نرم افزار مکس کیو دی ای استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که شاخص های روانشناختی در فرایند جانشین پروری مربیان ورزشی شامل پنج دسته شاخص رفتاری، نگرشی، اجتماعی، مداخله ای و سلامتی استخراج گردید.
    کلیدواژگان: جانشین پروری، روانشناسی ورزشی، رفتار، نگرش
  • علی محمد صفانیا، رضا نیک بخش*، امیر دانا صفحات 117-136
    پژوهش حاضر با هدف تجربه زیستی آثار روان شناختی دوپینگ سیاسی در فوتبال حرفه ای ایران طراحی و اجرا گردید. روش پژوهش حاضر از آمیخته نوع همبستگی بود. روش کیفی مورد استفاده در پژوهش حاضر از نوع پدیدارشناسی بود. پدیدارشناسی به بررسی تجربیات واقعی افراد می پردازد و اعتقاد براین است که در این تجربیات جوهره هایی وجود دارند که قابل فهم و بررسی هستند. مشارکت کنندگان در پژوهش حاضر شامل بازیکنان فوتبال حرفه ای بودند که در لیگ برتر فوتبال ایران فعالیت داشتند و تجربه دوپینگ سیاسی در ورزش دریافت کرده اند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. طی این پژوهش سه مضمون اصلی و 16 مضمون فرعی استخراج گردید. با توجه به نتایج پژوهش حاضر آثار روان شناختی دوپینگ سیاسی در فوتبال حرفه ای ایران در سه بخش شامل آثار رفتاری، آثار روانی و آثار اجتماعی مشخص گردید.
    کلیدواژگان: دوپینگ سیاسی، روان شناختی، رفتاری
  • محمدباقر عسکرنیا، محمدرحیم نجف زاده*، حمید جنانی، جعفر برقی مقدم صفحات 137-158

    هدف پژوهش حاضر بررسی مطالعه توسعه رشد اجتماعی در بازیکنان حرفه ای فوتبال ایران بود. روش پژوهش از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل بازیکنان لیگ برتر فوتبال کشور بود که براساس برآوردها تعداد این افراد شامل 400 نفر بود. برحسب انتخاب دردسترس و جدول مورگان تعداد 196 نفر به عنوان نمونه پژوهش مشخص شدند. پس از توزیع و جمع آوری پرسش نامه های پژوهش، تعداد 165 پرسش نامه جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. ابزار گردآوری پژوهش حاضر شامل پرسش نامه استاندارد عسکرنیا و همکاران (2020) بود. روش آماری مورد استفاده شامل روش معادلات ساختاری بود. مطابق با نتایج الگوی پژوهش مشخص شد تمامی عوامل تاثیر معناداری بر توسعه رشد اجتماعی دارند. با توجه به اینکه میزان تی مشخص شده در تمامی عوامل بالاتر از 96/1 می باشد، لذا این عوامل تاثیر معناداری در رشد اجتماعی نمونه های پژوهش داشتند.

    کلیدواژگان: رشد اجتماعی، مهارت اجتماعی، تغییرات، فوتبال
  • شکوفه درسازان، شهاب بهرامی*، بهرام یوسفی صفحات 159-174
    پژوهش حاضر باهدف نقش نمادهای قومی، ملی و جهان شهرگرایی برندهای ورزشی در انگیزش ورزشی طراحی و اجرا گردید. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی تربیت بدنی مراکز استان های غرب کشور (کرمانشاه، کردستان، همدان، ایلام و لرستان) بودند. ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه های استانداردی بود. مطابق با نتایج مشخص گردید که ملی گرایی مصرفی بر انگیزش ورزشی دارای تاثیری به میزان 622/0 دارد که با توجه به میزان تی که 106/6 می باشد، مشخص گردید که ملی گرایی مصرفی بر انگیزش ورزشی تاثیرگذار می باشد. مطابق با نتایج پژوهش مشخص گردید که جهان شهرگرایی مصرفی بر انگیزش ورزشی دارای تاثیری به میزان 219/0 دارد که با توجه به میزان تی که 582/2 می باشد، مشخص گردید که جهان شهرگرایی مصرفی بر انگیزش ورزشی تاثیرگذار می باشد. نتایج همچنین نشان داد که قوم گرایی مصرفی بر انگیزش ورزشی دارای تاثیری به میزان 134/0 دارد که با توجه به میزان تی که 421/1 می باشد، مشخص گردید که قوم گرایی مصرفی بر انگیزش ورزشی تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: انگیزش ورزشی، قوم گرایی، ملی گرایی، جهان شهرگرایی
  • محمدعلی باتوانی، حمید فروغی پور*، مجید سلیمانی، نجف آقایی صفحات 175-188
    پژوهش حاضر باهدف بررسی پیش بینی بهره وری روان شناختی کاراته کاها با تاکید بر متغیر جمعیت شناختی طراحی و اجرا گردید. جامعه آماری شامل ورزشکاران رشته کاراته در شهر اصفهان بودند که برحسب انتخاب در دسترس تعداد 365 نفر به عنوان نمونه مشخص شدند. در نهایت پس از پخش و جمع آوری پرسشنامه های پژوهش، تعداد 341 پرسشنامه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه استاندارد بود. نتایج نشان داد که در گام اول، سن به تنهایی 29 درصد از واریانس های بهره وری روان شناختی کاراته کاها را پیش بینی می نماید. همچنین در گام دوم نقش سن و تاهل، 36 درصد از واریانس های بهره وری روان-شناختی کاراته کاها را پیش بینی می نمود. در گام سوم نقش سن، تاهل و درآمد 40 درصد از واریانس های بهره وری روان شناختی کاراته کاها را پیش بینی می نمودند. در گام چهارم سن، تاهل، درآمد و تحصیلات، 44 درصد از ورایانس های بهره وری روان شناختی کاراته کاها را نمایان نمودند. به عبارتی در میان متغیرهای جمعیت شناختی به ترتیب سن، تاهل، درآمد و تحصیلات نقش پیش بینی کننده قوی در بهره وری روان شناختی کاراته کاها داشتند. نتایج پژوهش حاضر می تواند زمینه جهت شناسایی کاراته کاها مستعد در حوزه های روان شناختی را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: بهره وری، کاراته، فضای رقابتی
  • زهرا فتحی رضائی*، سمانه نهروانی، سید حجت زمانی، محمدتقی اقدسی، کوثر عباس پور، بهزاد بهزادنیا صفحات 189-261

    هدف از پژوهش حاضر مدل سازی معادلات ساختاری رابطه قیود نیوول (قیود فردی، تکلیف و محیط) و میزان فعالیت بدنی در دختران نوجوان و همچنین نقش میانجی اضطراب بدنی اجتماعی در ارتباط بین این دو بود. در این پژوهش مقطعی- همبستگی، 318 آزمودنی دختر (17-15سال) از بین دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر تبریز با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه محقق ساخته عوامل فردی، محیطی و تکلیف، پرسشنامه حمایت اجتماعی والدین و دوستان از ورزش، پرسشنامه فعالیت بدنی نوجوانان و مقیاس اضطراب بدنی اجتماعی هارت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها، از طریق روش آماری همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS23 انجام شد. علاوه بر شاخص های آمار توصیفی از مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزار LISREL10.20استفاده شد. نتایج نشان داد مسیر مستقیم قیود سه گانه (فرد، محیط و تکلیف) به اضطراب بدنی اجتماعی و میزان فعالیت بدنی؛ مسیر مستقیم اضطراب بدنی اجتماعی به میزان فعالیت بدنی، و مسیر غیرمستقیم قیود سه گانه به میزان فعالیت بدنی با میانجی اضطراب بدنی اجتماعی معنادار است. نتایج این پژوهش نقش حمایت اجتماعی والدین و همچنین دوستان برای مشارکت نوجوانان در فعالیت بدنی را روشن تر می سازد. باید توجه داشت که سطوح متعددی از عوامل مختلف مانند محیط های حمایتی و اجتماعی می توانند با تعامل یکدیگر، بر میزان فعالیت بدنی به عنوان یک رفتار سلامتی مهم در دختران نوجوان تاثیر گذار باشند.

    کلیدواژگان: قیود نیوول، اضطراب بدنی اجتماعی، حمایت اجتماعی والدین، فعالیت بدنی، دختران نوجوان
|
  • Mahta Eskandarnejad *, Zahra Hoseinzadeh Pages 1-30
    This study aims to investigate and compare the effect of decision-making training on working memory, selective attention and performance accuracy. This semi-experimental study was conducted with pre-test and post-test method. The participants were female students from the University of Tabriz aged 19 to 25 years. Via purposeful sampling, 45 trained amateur players that were selected. These players were randomly divided into the three low complexity, high complexity decision making, and control groups. The exercise protocol was performed at 18 sessions (3 weeks, 6 sessions per week) and to the exercise instructions the groups performed the exercises according (3 blocks of 20 trials per session). To evaluate selective attention, player performance accuracy and working memory, the Working Memory Capacity Tests, Strop Test, and Standard Volleyball Test were used, respectively. To investigate the normality of the data distribution, the Shapiro-Wilkes test was used. Moreover, to determine the mean difference between and within groups the analysis of variance at the significant level (P
    Keywords: decision-making training, Working memory, selective attention, performance accuracy
  • MohammadKazem Vaez Mosavi, Mina Abed Eshghi Pages 31-52

    The purpose of this research was to determine the adaptability, validity and reliability of Persian Version of the Sport Emotion Questionnaire (SEQ) among Athletes with Different Physical Activity Level. For this purpose, 224 athletes with different levels of skill completed the Sport Emotion Questionnaire (SEQ). Results of confirmatory factorial analysis, Cronbach’s alpha and intra-class correlation coefficients showed that this questionnaire was supported the 5-factorial and 22-item structural of the initial questionnaire, and confirm construct validity. Also, the reliability of Persian version of Sport Emotion Questionnaire (SEQ) was confirmed. Therefore, the Persian version of Sport Emotion Questionnaire (SEQ) has acceptable reliability and validity in Iranian athletes with different level of skills, and coaches, researchers and athletes can use this questionnaire.

    Keywords: Factorial Validity, Reliability, emotion, Mood State, skill levels
  • Seydeh Razieh Dastghib *, Ahmad Torkfar, Sayed Ali Mirhosini, Layla Gamshidian Pages 53-72

    the aim of this study was to investigate the The role of cyberspace on athletes' behavioral and emotional responses: A case study brand in sports. This research In terms of purpose is Practical and In terms of how to it was done, it is a description of the type of correction. The statistical population of the present study was all professional athletes of Shiraz (26387 people). According to Cochran's formula, 379 people were identified as the research sample. Sampling method is cluster-random. The data collection tool in the present study was a questionnaire measuring the use of Khaledi and Saghaei cyberspace (2018) and a questionnaire of behavioral and emotional reactions of Zarei and Naseri Ashtrani (2018). In order to analyze the data of the present study, statistical method of structural equations was used using PLS software. The results of the present study showed that cyberspace has a significant effect on learning history, selective attention to the brand, as well as the motivation of athletes to brand. The research results also showed that cyberspace has a significant effect on enjoyment, motivation and mastery of the process of buying athletes towards the brand. Also, the amount of T in all relationships in the research model is more than 2.58, so at the level of 0.99, cyberspace affects the behavioral and emotional reactions of athletes to business letters in sports. The results of this study can be effective in understanding the psychological strategies that affect the behavior of athletes.

    Keywords: Cyberspace, Behavioral Reactions, Emotional Reactions, Brand Value
  • Maryam Kavyani *, Mohamadbagher Nejati, Alireza Farsi Pages 73-96

    The purpose of study was to predict exercise addiction based on perfectionism, self-handicapping behavior, and stress. A sample of 169 students was selected by convenience sampling. Research tools included exercise addition inventory, Anxiety and Depression Anxiety Questionnaire, sport multidimensional perfectionism scale -2, and self-handicapping behavior Scale. Data were analyzed using a multiple linear regression model. The results showed that self-handicapping, perfectionism and stress in the model had the ability to predict exercise addiction. In addition, the results showed, there was a significant positive relation between self-handicapping behavior with exercise addiction, perfectionism and exercise addiction, and stress and exercise addiction. Therfore, it must consider perfectionism, self-handicapping behavior, and stress behaviour to manage exercise addition.

    Keywords: Exercise addiction, Stress, self-handicapping, Perfectionism
  • Shila Farhangian, Mozafar Yektayar *, Mozhgan Khodamoradpoor, Rasool Nazari Pages 97-116
    The aim of this study was to Identifying psychological Indicators in the process of Succession in sport coaches. The method of this study was qualitative, which was done according to grounded theory method according to apparent approach of Glaser. The statistical population of experts aware of the subject of the research, which according to the purposeful selection of 15 these people were identified as research sample. Sampling was performed until theoretical saturation was reached. The collection tool of present study in qualitative section is semi-structured interview. The statistical method used in the present study included the coding method. The coding performed in this research was done in three sections of open, axial and selective coding. To analyze the data, Maxqda software was used. Results show that the Indicators of sports psychology in process of Succession coaches, including five categories of behavioral, attitude, social, Intervention and health indicator were identified.
    Keywords: Succession, Sports Psychology, Behavior, Attitude
  • Ali Mohammad Safania, Reza Nikbakhsh *, Amir Dana Pages 117-136
    The present study was designed and conducted with the aim of biological experience of the psychological effects of political doping in Iranian professional football. The method of the present study was a correlation type. The qualitative method used in the present study was phenomenological. Phenomenology studies the actual experiences of individuals, and it is believed that there are substances in these experiences that can be understood and studied. Participants in the present study included professional football players who were active in the Iranian Football Premier League and received political doping experience in sports. The data collection tool in the present study was a semi-structured interview. During this research, 3 main themes and 16 sub-themes were extracted. According to the results of the present study, the psychological effects of political doping in Iranian professional football were identified in three sections, including behavioral effects, psychological effects and social effects.
    Keywords: Political, psychological, behavioral doping
  • Mohammad Bagher Askarnia, MohammadRahim Najafzadeh *, Hamid Janani, Jafar Barghi Moghadam Pages 137-158

    The purpose of this study was to investigate the improvement of social development in professional football players in Iran. The research method was survey. The statistical population of the study includes the players of the country's premier football league, which according to estimates, the number of these people was 400 people. According to the available selection and based on Morgan table, 196 people were identified as the research sample. After distributing and collecting research questionnaires, 165 questionnaires were collected and analyzed. The collection tools of the present study included the standard questionnaire of Askernia et al. (2016). The statistical method used in the present study included the structural equation method. According to the results of the research model, it was found that all factors have a significant impact on the development of social growth. Considering that the amount of t determined in all factors is higher than 1.96, it was found that all these factors had a significant presence in the social development of the research samples.

    Keywords: Social development, social skills, Change, Football
  • Shokofeh Darsazan, Shahab Bahrami *, Bahram Yosefi Pages 159-174
    The present study was designed and implemented with the aim of sports motivation: the role of ethnic, national and global symbols of urbanism in brands (sportswear). The statistical population of this study included all students of Islamic Azad universities of physical education in the centers of the western provinces of the country (Kermanshah, Kurdistan, Hamedan, Ilam and Lorestan). The instrument of the present study was standard questionnaires. According to the results of the study, it was found that consumer nationalism has an effect on sports motivation of 0.622, which according to the level of T, which is 6.106, it was found that consumer nationalism has an effect on sports motivation. According to the results of the study, it was found that the world of consumer urbanism has an effect on sports motivation of 0.219, which according to the level of T, which is 2.582, it was found that the world of consumer urbanism has an effect on sports motivation. The results also showed that consumer ethnocentrism has an effect on sports motivation of 0.134, which according to the T level which is 1.421, it was found that consumer ethnocentrism has no significant effect on sports motivation.
    Keywords: Sports Motivation, Ethnicism, Nationalism, World Urbanism
  • Mohammadali Batavani, Hamid Foroghi Poor *, Majid Solymani, Najaf Aghaei Pages 175-188
    The present study was designed and conducted to investigate the prediction of psychological productivity of karatekas with emphasis on the demographic variable. The statistical population of the study included karate athletes in Isfahan who were selected as a sample according to the available selection of 365 people. Finally, after distributing and collecting research questionnaires, 341 questionnaires were analyzed. Data collection tools included a standard questionnaire. The results showed that in the first step, age alone predicted 29% of the variances of karatekas psychological productivity. Also, in the second step, the role of age and marriage predicted 36% of the variances of psychological productivity of karatekas. In the third step, the role of age, marriage, and income was predicted by 40% of the variances of karate psychological productivity. In the fourth step, age, marriage, income, and education accounted for 44% of the variations in karatekas' psychological productivity. In other words, among demographic variables, age, marriage, income and education, respectively, had a strong predictive role in the psychological productivity of karatekas. The results of the present study can provide a basis for identifying talented karatekas in psychological fields.
    Keywords: Productivity, Karate, Competitive Atmosphere
  • Zahra Fathirezaie *, Samaneh Nahravani, Seyyed Hojjat Zamani Sani, MohamadTaghi Aghdasi, Kosar Abbaspour, Behzad Behzadnia Pages 189-261

    The aim of this study was to model the structural equations of the relationship between Newell constraints (individual, task and environment constraints) and the amount of physical activity in adolescent girls as well as the mediating role of social physical anxiety in the relationship between them. In this cross-sectional-correlational study, 318 female subjects (15-17 years old) were selected from the secondary school students of Tabriz by multi-stage cluster random sampling method. Demographic information questionnaire, researcher-made questionnaire of personal, environmental and homework factors, social support for exercise survey, physical activity questionnaire for adolescents and Hart's social physical anxiety scale were used to collect data. Data analysis was performed using Pearson correlation statistical method in SPSS23 software. In addition to descriptive statistics, structural equation modeling was used in LISREL10.20 software. The results showed a direct path of the three constraints (individual, environment and task) to social physical anxiety and the amount of physical activity; The direct path of social physical anxiety to the amount of physical activity, and the indirect path of the three constraints to the amount of physical activity are significant with the mediating role of social physical anxiety. The results of this study shed light on the role of social support for parents as well as friends for adolescents' participation in physical activity. It should be noted that various levels of different factors such as supportive and social environments can interact with each other to affect the amount of physical activity as an important health behavior in adolescent girls.

    Keywords: Newell Constraints, Social Physical Anxiety, Social Parental Support, Physical Activity, Adolescent Girls