فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 46 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صدیقه خواجه افلاطون، زین العابدین فلاح*، طاهر بهلکه، اسراء عسکری صفحات 1-12
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش نقش هویت و تعهد حرفه ای بر رفاه ذهنی ورزشکاران حرفه ای انجام شد. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی می باشد. نوع پژوهش حاضر کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق شامل 280 نفر از ورزشکاران حرفه ای کشور در برخی رشته های منتخب در رده بزرگسالان بودند که بر اساس جدول مورگان تعداد 160 ورزشکاران بر اساس انتخاب تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه پژوهش مشخص گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه ای بود که بر اساس مدل مفهومی ژئو و ها (2018) طراحی گردید. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که هویت حرفه ای بر رفاه ذهنی ورزشکاران حرفه ای تاثیر معناداری دارد. هویت حرفه ای بر تعهد حرفه ای ورزشکاران حرفه ای تاثیر معناداری دارد. همچنین تعهد حرفه ای بر رفاه ذهنی ورزشکاران حرفه ای تاثیر معناداری دارد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر پیشنهاد می گردد تا با کاهش برخی مشکلات ورزشی ورزشکاران از جمله تعهدات مالی باشگاه ها به آنان، ضمن بهبود تعهد حرفه ای، به ارتقاء رفاه ذهنی آنان اقدام نمود.
    کلیدواژگان: رفاه ذهنی، هویت، تعهد، ورزشکار
  • یونس محمدزاده افخمی، محمدرحیم نجف زاده*، جعفر برقی مقدم، حمید جنانی صفحات 13-24

    هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر کنترل رفتارهای پرخاشگرانه ورزشکاران نسبت به داوران در فوتبال حرفه ای ایران با تاکید بر رفتارهای اخلاقی بود. پژوهش حاضر از نوع، پژوهش های توصیفی-همبستگی می باشد که به صورت میدانی انجام گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه بازیکنان لیگ برتر حرفه ای ایران بودند. تعداد 165 نفر به عنوان نمونه پژوهش مشخص گردیدند که از بین آن ها تعداد 131 پرسشنامه جمع آوری و مورد تحلیل قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه بود. پژوهش حاضر نشان داد که 5 عامل انضباطی، داوری، باشگاهی، فردی و محیطی نقش معناداری بر کنترل رفتارهای پرخاشگرانه ورزشکاران نسبت به داوران در فوتبال حرفه ای ایران دارند که در این بین عوامل داوری مهم ترین نقش را دارا می باشد. از این رو بهبود وضعیت عملکردی داوران و ایجاد بستر جهت بهبود عملکرد آنان نقش مهمی در کاهش رفتارهای پرخاشگرانه ورزشکاران دارد. بنابراین می بایستی از تکنولوژی جدید جهت ارتقا عملکرد داوران در فوتبال حرفه ای ایران استفاده نمود.

    کلیدواژگان: پرخاشگری، کنترل، داوری، تنش، رفتار اخلاقی
  • ایوب عامری، احمد ترکفر*، لیلا جمشیدیان صفحات 25-40
    پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل توسعه روان شناسی رنگ در شرکت های تولیدی ورزشی طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر از جمله پژوهش های کیفی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه متخصصان حوزه روان شناسی رنگ را تشکیل داد. بر حسب انتخاب گلوله برفی تعداد 13 نفر به عنوان نمونه پژوهش مشخص شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جهت تحلیل داده های پژوهش از کدگذاری به صورت باز، محوری و انتخابی استفاده گردید. نتایج مشخص نمود که تعیین کارگروه های تخصصی در حوزه روان شناسی رنگ در ورزش، طراحی و تعیین استانداردهای عملکردی روان شناسی رنگ در حوزه ورزش، برگزاری دوره های آموزشی در خصوص روان شناسی رنگ در ورزش، جذب متخصصان روان شناسی رنگ در حوزه ورزش، ایجاد دانش فنی در خصوص علائق رنگی گروه های مختلف جامعه در شرکت های تولیدی ورزشی جامعه و به روزرسانی دانش روان شناسی رنگ در شرکت های تولیدی ورزشی از جمله راهبردهای شناسایی شده بود.
    کلیدواژگان: روان شناسی رنگ، ورزش، محیط
  • سیما مکاری ساعی، فاطمه سادات حسینی*، مالک احمدی صفحات 41-56
    پژوهش حاضر با هدف ارائه نقش خودکارآمدی عمومی و مقاومت روان شناختی بر مدیریت روان شناختی در بسکتبالیست های لیگ برتر طراحی و اجرا گردید. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی بازیکنان 11 تیم لیگ برتری در لیگ زنان در رشته بسکتبال در سال 98 بودند. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران (1982)، پرسشنامه محقق ساخته مقاومت روان شناختی و پرسشنامه محقق ساخته مدیریت روان شناختی بود. به منظور تحلیل داده های پژوهش حاضر از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که خودکارآمدی عمومی بر مدیریت روان شناختی بسکتبالیست های لیگ برتر تاثیر معناداری در جهت مثبت و مقاومت روان شناختی بر مدیریت روان شناختی بسکتبالیست های لیگ برتر تاثیر معناداری منفی داشتند. براساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر پیشنهاد می شود تا باشگاه های بسکتبال لیگ برتر بانوان به ایجاد آموزش هایی در جهت ارتقا خودکارآمدی ورزشکاران خود اقدام نمایند. همچنین این باشگاه ها به ارزیابی ورزشکاران خود در خصوص استانداردهای روان شناختی بپردازند تا به غربال گری افراد با مشکلات روان شناختی منجر شود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، مقاومت روان شناختی، مدیریت روان شناختی
  • محیا محمدتقی، مهین عقدایی، متین موت ابادی، پروانه شمسی پور دهکردی* صفحات 57-74
    هدف بررسی اثربخشی سطوح متفاوت فعالیت ورزشی برفراحافظه و راهبردهای تفکر در دانشجویان ورزشکار بود. ورزشکاران به صورت نمونه گیری غیرتصادفی براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. آزمودنی ها پرسش نامه های جمعیت شناختی، کنترل تفکر و فراحافظه را تکمیل کردند. داده ها با تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی تحلیل شد. یافته ها نشان داد بین میانگین متغیر فراحافظه و مولفه های خرسندی از حافظه، ادراک توانایی حافظه روزمره، استفاده از راهبردها، کمک های حافظه روزمره، متغیر کنترل افکار و مولفه های حواس پرتی، خودتنبیهی، ارزیابی مجدد، کنترل اجتماعی و نگرانی در ورزشکار خبره، ماهر و مبتدی تفاوت معنادار است. ورزشکاران خبره در متغیرهای فراحافظه و مولفه های خرسندی از حافظه، ادراک توانایی حافظه روزمره، استفاده از راهبردها و کمک های حافظه روزمره دارای میانگین بالاتری نسبت به ورزشکاران ماهر و مبتدی بودند و ورزشکاران ماهر در متغیرهای فراحافظه و مولفه های خرسندی از حافظه، ادراک توانایی حافظه روزمره، استفاده از راهبردها و کمک های حافظه روزمره بهتر از ورزشکاران مبتدی بودند. همچنین نتایج نشان داد تفاوت بین میانگین متغیر کنترل افکار و مولفه های حواس پرتی، خودتنبیهی، ارزیابی مجدد، کنترل اجتماعی و نگرانی در سه گروه ورزشکار خبره، ماهر و مبتدی از نظر آماری معنادار است. ورزشکار خبره در متغیر کنترل افکار و مولفه های ارزیابی مجدد، کنترل اجتماعی دارای میانگین بالاتری نسبت به ورزشکار مبتدی بودند و ورزشکار مبتدی در مولفه های حواس پرتی، خودتنبیهی و نگرانی دارای میانگین بالاتری نسبت به ورزشکار خبره و ماهر بودند. داشتن فعالیت ورزشی در سطح ملی و بین المللی منجر به افزایش فراحافظه و کنترل افکار در جوانان ورزشکار می شود.
    کلیدواژگان: حافظه، کنترل افکار، ورزشکاران خبره، ماهر، مبتدی
  • پریسا خواجه دهی، محمدتقی اقدسی*، بهزاد بهزادنیا صفحات 75-92

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر روانشناختی ورزش های همگانی با اثر تعدیل کنندگی دلبستگی مکانی و سبک های شناختی انجام شد. بدین منظور تعداد 223 نفر ورزشکار در مراکز ورزش های همگانی شهر تبریز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ، دلبستگی مکانی کایل و همکاران و آزمون گروهی شکل های نهفته ویتکین و همکاران را تکمیل کردند. از آنجایی که آزمون کولموگروف-اسمیرنوف (p> 0.05) فرض نرمال بودن داده ها را تایید نکرد، داده ها با روش های آماری همبستگی اسپیرمن، کروسکال والیس و رگرسیون با آلفای 0.05 بررسی شد. نتایج آزمون همبستگی نشان داد بین دلبستگی مکانی و سلامت روان با در نظر گرفتن خرده مقیاس ها همبستگی بالایی وجود دارد؛ تحلیل رگرسیون تک متغیره نیز نشان داد، دلبستگی مکانی 95. واحد متغیر سلامت روان را پیش بینی می کند که به معنی پیش بینی 95 درصد از تغییرات این متغیر است؛ به این معنی که با افزایش یک انحراف استاندارد در نمره دلبستگی مکانی، نمره سلامت روان 97. انحراف استاندارد کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر بین سبک شناختی و سلامت روان آزمودنی ها با در نظر گرفتن خرده مقیاس ها همبستگی معناداری به دست نیامد. نتایج آزمون کروسکال والیس نیز نشان داد که بین 3 گروه مختلف سبک شناختی در نمرات متغیر سلامت روان با در نظر گرفتن خرده-مقیاس ها در سطح آزمون 0٫05 تفاوت معنا داری وجود ندارد. در نهایت با در نظر داشتن تمامی یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت، دلبستگی مکانی به عنوان یک متغیر تعدیل کننده نمره های سلامت روان افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

    کلیدواژگان: ورزش همگانی، سبک شناختی، دلبستگی مکانی، سلامت روان
  • ودود حمیدی رزی، بهروز عبدلی، ابراهیم متشرعی* صفحات 93-106
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش نوع رشته ورزشی در خودشفقت ورزی و مکانیسم های دفاعی ورزشکاران بود. پژوهش حاضر علی _ مقایسه ای بود. در این پژوهش 210 دانشجوی ورزشکار (100 نفر گروهی و 110 نفر انفرادی) با دامنه سنی 20 الی 30 سال انتخاب شدند و پرسشنامه خودشفقت ورزی و مکانیسم های دفاعی را تکمیل کردند. داده ها از طریق آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شد. نتایج نشان داد در میان عوامل تشکیل دهنده خودشفقت ورزی، ورزشکاران گروهی و انفرادی تنها در خرده مقیاس اشتراکات انسانی تفاوت معنی داری باهم داشتند به طوری که ورزشکاران گروهی احساس اشتراکات انسانی کمتری داشتند. در اتخاذ مکانسیم های دفاعی نیز بین ورزشکاران گروهی و انفرادی تفاوت معنی داری وجود نداشت و ورزشکاران از سبک های دفاعی به صورت تلفیقی استفاده کرده اند. براساس یافته های این پژوهش می توان گفت عدم وجود جو حمایت گر اعضا از یک دیگر در ورزش های گروهی می تواند مزیت و برتری زمینه اجتماعی این نوع از رشته های ورزشی را در مقایسه با ورزش های انفرادی در فرآیند مقابله و سازگاری را خنثی کند. به نظر می رسد شرکت در رقابت های ورزشی می تواند موجب بهبود خلق و خوی ورزشکاران شود و به دنبال آن سطح خودشفقت ورزی آن ها بالا برود و با توجه به استفاده تلفیقی ورزشکاران از سبک های دفاعی به روشی سازگارانه، روانشناسان ورزشی با مداخلات خودشفقت ورزانه می توانند بستری برای ایجاد سبک های مقابله ای نوین، بهبود ذهن آگاهی و ریکاوری سریع روانی بعد از شکست را برای ورزشکاران آسیب پذیر فراهم کنند.
    کلیدواژگان: خودشفقت ورزی، مکانیسم های دفاعی، دانشجویان ورزشکار، گروهی، انفرادی
  • نسرین شهبازی، علی حیرانی*، احسان امیری، دنیل گومز داسیلوا ماچادو صفحات 107-128
    مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر باز ی های واقعیت مجازی با و بدون تحریک آنودال جریان مستقیم فراجمجمه ای یکطرفه بر عملکرد شناختی دختران نوجوان کم تحرک اجرا گردید. بدین منظور، 36 دختر نوجوان براساس معیارهای ورود، به صورت هدفمند انتخاب شدند. سپس به تعداد مساوی در سه گروه کنترل، واقعیت مجازی+ تحریک آنودال و واقعیت مجازی + تحریک شم قرار گرفتند. مداخله به مدت 12 جلسه (3 جلسه در هفته) اجرا گردید. ابتدا تحریک شم یا آنودال به مدت 20 دقیقه با شدت 2 میلی آمپر بر روی DLPFC و M1 بصورت همزمان اعمال گردید. سپس تمرینات واقعیت مجازی به مدت 1 ساعت اجرا شد. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. برای ارزیابی عملکرد شناختی از آزمون های ان-بک ، نرم افزار زمان واکنش و پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی استفاد شد. از آزمون آماری تحلیل واریانس مرکب در سطح معنا داری 05/0 و نرم افزار SPSS23 استفاده گردید. نتایج نشان داد عملکرد شناختی در گروه تحریک آنودال نسبت به دو گروه دیگر در مرحله پس آزمون و پیگردی برتری داشت (0.5>p). درواقع واقعیت مجازی همراه با تحریک آنودال به صورت دو موضعی اثرات بیشتر و ماندگارتری بر عملکرد شناختی دختران نوجوان کم تحرک دارد.
    کلیدواژگان: تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای، حافظه کاری، دختران نوجوان کم تحرک، زمان واکنش، واقعیت مجازی
  • زهرا پورآقایی اردکانی*، امید کلامی فرد، محمدرضا قاسمیان مقدم صفحات 129-142

    شفقت به خود به عنوان منبع توانمند تنظیم و کنترل رفتار های هیجانی ورزشکاران کاربرد گسترده ای دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر تاثیرآموزش مجازی برنامه خود شفقت بر سرسختی ذهنی ورزشکاران بسکتبالیست بود. پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود. شرکت کنندگان شامل 24 بسکتبالیست شهر زنجان بوده که به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گرو 12 نفری آزمایش (میانگین سنی: 27/1± 83/20) و کنترل (میانگین سنی: 24/1± 58/21 ‏) قرار گرفتند. گروه آزمایش به مددت 6 هفته، تحت آموزش برنامه شفقت به خود با تمرینات متنوع ویدیویی، صوتی و نوشتاری قرار گرفتند و گروه کنترل، مداخله ای نداشت. داده ها از طریق نرم افزار ‏SPSS 24‏ و تحلیل کواریانس تک متغیره در سطح معناداری 01/0 تحلیل شد. نتایج نشان داد که با کنترل نمره ی پیش آزمون، بین نمرات سرسختی ذهنی دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنادار وجود دارد. بدین معنا که آموزش برنامه شفقت برخود سبب افزایش سرسختی ذهنی ورزشکاران بسکتبالیست می شود.

    کلیدواژگان: آموزش مجازی، خودشفقت، سرسختی ذهنی، بسکتبالیست
|
  • Sedighe Khajeaflaton, Zynalabedin Fallah *, Taher Bahlekeh, Asra Askari Pages 1-12
    The purpose of this study was to provide a model for improving the mental well-being of athletes with emphasizing on the role of identity and professional commitment. The research method was applied, and after that, descriptive-correlational was performed, in terms of data collection. Totally, 280 professional athletes of the country were selected in some selected adult grades with respect to the Morgan table based on the random sampling as a sample of the study. Data collection was accomplished using a questionnaire. The results indicated that professional identity has a significant effect on mental well-being of athletes, and also it has a significant effect on the professional commitment of professional. Moreover, professional commitment has a significant effect on the mental well-being of athletes. Considering the results of this study, it is suggested that, by decreasing some sports problems among athletes, including financial obligations of the clubs, they would improve their professional welfare along with improving their mental well-being.
    Keywords: well-being, Identity, Commitment, athlete
  • Younes Mohammadzadeh Afkhami, MohammadRahim Najafzadeh *, Jafar Barghi Moghadam, Hamid Janani Pages 13-24

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the control of aggressive behaviors of athletes towards referees in Iranian professional football with Emphasizing on ethical behavior. This research is a descriptive-correlational research that was conducted in the field. The statistical population of this study included all Iranian Professional League players. A total of 165 individuals were identified as the sample of the study. 131 questionnaires were collected and analyzed. Data collection tool was a questionnaire. The present study showed that five disciplinary, refereeing, club, individual and environmental factors have a significant role in controlling aggressive behaviors of athletes towards referees in professional soccer of Iran. Therefore, improving the performance of referees and providing a platform for improving their performance plays an important role in reducing aggressive behaviors of athletes. Therefore, new technology should be used to enhance the performance of referees in Iranian professional football.

    Keywords: Aggression, Referee, Arbitration, Tension, ethical behavior
  • Ayob Ameri, Ahmad Torkfar *, Lila Jamshidain Pages 25-40
    The present study was designed and implemented with the aim of presenting a model for the development of color psychology in sport production companies. The present study was one of the qualitative researches, and the statistical population of the study consisted of all experts in the field of color psychology. According to the selection of snowballs, 13 people were identified as the research sample; the data collection tool being a semi-structured interview. Open, axial and selective coding was used to analyze the research data. The results showed that among the identified strategies were the appointment of specialized working groups in the field of color psychology in sports, design and determination of functional standards of color psychology in sports, holding training courses on color psychology in sports, attracting psychologists, use of color in the field of sports, creating technical knowledge in sports production companies of the society about the color interests of different groups of society, and updating the knowledge of sports production companies regarding color psychology in sports.
    Keywords: Psychology of color, Sport, Environment
  • Sima Mokari Saei, Fatemeh Sadat Hosseini *, Malek Ahmadi Pages 41-56
    The present study was aimed to address the role of general self-efficacy and psychological resistance to psychological management in Premier League basketball players. The statistical population of the present study included all the players of 11 Premier League teams in the women's basketball league in 1998. The data collection tools in the present study were the self-efficacy questionnaire of Scherer et al. (1982), the researcher-made questionnaire of psychological resistance and the researcher-made questionnaire of psychological management. In order to analyze the data of the present study, the structural equation method was used. The results showed that general self-efficacy had a significant positive effect on the psychological management of Premier League basketball players in a positive direction and psychological resistance had a significant negative effect on the psychological management of Premier League basketball players. Based on the results of the present study, it is suggested that the basketball clubs of the Women's Premier League establish training to improve the self-efficacy of their athletes. These clubs will also evaluate their athletes for psychological standards to screen people with psychological problems.
    Keywords: Self-Efficacy, psychological resilience, psychological management
  • Mahya Mohamadtaghi, Mahin Agdai, Matin Mot Abadi, Parvane Shamsipor * Pages 57-74
    The purpose was to investigate the effect of different levels of exercise on memory and thinking strategies in athletic. athletes in a non-random sampling were selected based on inclusion criteria. Participants completed demographic questionnaires Control of thinking and meta-memory. Data were analyzed with MANOVA and Bonferroni post hoc test. Findings showed that there was a difference between the mean of meta-memory variable and memory satisfaction components, perception of daily memory ability, use of strategies, daily memory aids, thought control and distraction components, self-comparison, reassessment, social control and anxiety in skilled athletes. And a beginner is a significant difference.Skilled athletes had a higher average than skilled and beginner athletes in metamorphic variables and happy components of memory, perception of daily memory ability, use of strategies and daily memory aids, and skilled athletes in metaphysical variables and happy components of memory ability, memory. Everyday life, the use of strategies and daily memory aids were better than beginner athletes.The results also showed that the difference between the mean variables of mind control and distraction, self-comparison, reassessment, social control and anxiety in the three groups of expert, skilled and beginner was statistically significant. In the variable of controlling thoughts and reassessment components, the social athlete had a higher average than the beginner athlete's, and the beginner athlete had a higher average in the distraction, self-esteem, and anxiety components than the expert and skilled athlete. Having sports activity at national and international level leads to increased memory and thought control in young athletes.
    Keywords: Memory, thought control, Expert, Skilled, Amateur Athletes
  • Parisa Khajehdehi, MohammadTaghi Aghdasi *, Behzad Behzadnia Pages 75-92

    This study aimed to investigate the psychological impact of public sports with the moderating effect of place attachment and cognitive styles. For this purpose, 223 athletes in public sports centers of Tabriz were selected by the available sampling method and completed the Goldberg General Health Questionnaire, place Attachment of Kyle et al, And the Group Embedded Figures Test (GEFT) of Vitkin et al. Since Kolmogorov-Smirnov test (p> 0.05) did not confirm the hypothesis of normality of the data, the data were analyzed by Spearman correlation, Kruskal-Wallis and regression with the alpha of 0.05. The results of the correlation test showed that there is a high correlation between place attachment and mental health considering the subscales. Univariate regression analysis also showed that place attachment predicts 0.95 units of mental health variable, which means predicting 95% of changes in this variable. This means that by increasing a standard deviation in the place attachment score, the mental health score will be reduced 0.97 Standard deviations. On the other hand, there was no significant correlation between cognitive style and mental health of the subjects considering the subscales. The results of the Kruskal-Wallis test also showed no significant difference between three different groups of cognitive style in the scores of mental health variable by considering subscales at the 0.05 test level. Therefore, according to the results, it can conclude that place attachment as a modulating variable affects people's mental health scores.

    Keywords: Public Sport, Cognitive style, place attachment, Mental Health
  • Vadoud Hamidirazi, Behrouz Abdoli, Ebrahim (Meysam) Moteshareie * Pages 93-106
    The purpose of the present study was to investigate the role of the type of sport in self-compassion and defense mechanisms of athletes. The current study was a comparative study. In this research, 210 student athletes (100 group members and 110 individual members) with an age range of 20 to 30 years were selected and completed the self-compassion and defense mechanisms questionnaire. The data was analyzed through the statistical test of one-way analysis of variance. The results showed that there was a significant difference only in the subscale of human commonality among the factors of group and individual athletes' self-compassion So that group athletes felt less human commonality. There was no significant difference between group and individual athletes in adopting defense mechanisms and the athletes used defensive styles in a consolidated manner. Based on the findings of this research, it can be said that the absence of an atmosphere of support for members in group sports can neutralize the advantage and superiority of the social context of this type of sports compared to individual sports in the process of coping and adaptation. It seems that participating in sports competitions can improve the mood of athletes and then their level of self-compassion will increase, and according to the integrated use of defensive styles by athletes in an adaptive way, sports psychologists with self-compassion interventions They can provide a platform for creating new coping styles, improving mindfulness and quick psychological recovery after failure for vulnerable athletes.
    Keywords: Self-Compassion, defense mechanisms, Student Athletes, group, individual
  • Nasrin Shahbazi, Ali Heirani *, Ehsan Amiri, Daniel Gomez Da Silva Machado Pages 107-128
    The present study was conducted with the aim of determining the effect of virtual reality games with and without unilateral transcranial direct current anodal stimulation on the cognitive function of sedentary adolescent girls.Therefore, 36 adolescent girls were purposefully selected based on the entry criteria. Then, equal numbers were placed in three control groups, virtual reality + anodal stimulation and virtual reality + sham stimulation. The intervention was implemented for 12 sessions (3 sessions per week). First, sham or anodal stimulation was applied simultaneously on DLPFC and M1 for 20 minutes with a current intensity of 2 mA. Then virtual reality exercises were performed for 1 hour. The control group did not receive any intervention. N-back tests, reaction time software and cognitive flexibility questionnaire were used to evaluate cognitive performance. The statistical test of the analysis Mixed ANOVA was used at the significance level of 0.05 and SPSS23 software. The results showed that the cognitive performance in the anodal stimulation group was superior to the other two groups in the post-test and retention phase (p=0.05). In fact, virtual reality with unihemispheric anodal stimulation has more and more lasting effects on the cognitive function of sedentary adolescent girls.
    Keywords: Transcranial Direct Current Stimulation, Working memory, Sedentary adolescent girls, Reaction Time, virtual reality
  • Zahra Pooraghaei Ardakani *, Omid Kalami Fard, MohammadReza Ghasemian Mogadam Pages 129-142

    Self-compassion has effects as a powerful source of regulating and controlling the emotional behaviors of athletes. The purpose of the present study was to study the Shafqat program on the mental toughness of basketball athletes. The current research was semi-experimental with a pre-test-post-test design. The participants included 24 basketball players from Zanjan city who were randomly selected and randomly divided into two groups of 12 experimental (average age: 20.83 ± 1.27) and control (average age: 21.58 ± 1.24)) putting up. The 6-week group was trained in the self-compassion program with various video, audio and written exercises, and the control group did not have any intervention. Data were analyzed through SPSS 24 software and univariate covariance analysis at a significance level of 0.01. The results showed that with pre-test score control, there is a significant difference between the mental toughness scores of the two experimental and control groups. This means that training Self-compassion increases the mental toughness of basketball players.

    Keywords: Virtual Education, self-pity, Mental toughness, Basketball