فهرست مطالب

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 30 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کاظم هژبری، رحیم رمضانی نژاد* صفحات 17-42

     روند کاربرد ورزش و فعالیت بدنی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار از جمله هدف سلامت و تندرستی، برای سالیانی متمادی در دستورکارهای مختلف توسعه دیده می شود. این روند، با دستورکار 2030 سازمان ملل و دستورکارهای پس از آن؛ شکل تازه ای به خود گرفته است. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی چگونگی دستیابی به هدف اطمینان از زندگی سالم و تندرستی برای همه و در همه سنین و ارایه ی مدلی برای دستیابی به این هدف، از طریق ورزش و فعالیت بدنی است. روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع نظریه زمینه ای است که در آن با 13 نفر از صاحب نظران حوزه توسعه ورزش و سلامت از مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی، فدراسیون ورزش همگانی و اساتید دانشگاهی ایران و دانشگاه لیل فرانسه، مصاحبه هایی صورت گرفت و تعداد 66 کد مستقل اولیه در قالب 12 مفهوم، 6 سازه اصلی مدل را تشکیل دادند. اعتبار یافته های تحقیق از طریق بازنگری مداوم متن و کدها بوسیله صاحب نظران و اعضای تیم تحقیق در برهه های زمانی مختلف انجام گرفت. در نهایت، مدل نهایی پژوهش ارایه شد که در آن عوامل علی (نقش پیشگیری و درمان)، شرایط زمینه ای (موانع سطح خرد و کلان)، شرایط مداخله ای (عدالت اجتماعی)، راهبردها (توسعه سیستم های فعال، توسعه محیط فعال و رشد فردی) و پیامدها (کاهش هزینه های سلامت، ترویج سبک زندگی فعال) شناسایی شدند. مدل نهایی پژوهش نشان می دهد دستیابی به پیامدهای سلامتی و تندرستی از طریق ورزش، نیاز به برطرف ساختن موانع فردی و سطح کلان؛ از طریق هم افزایی و همکاری متقابل آژانس های ورزش و تندرستی و سیاست های کلان توسعه کشور دارد.

    کلیدواژگان: توسعه سلامتی از طریق ورزش، رویکردهای سلامت محور، ورزش برای اهداف توسعه
  • محبوبه اللهیاری، زهرا سادات میرزازاده*، محمد کشتی دار، غلامرضا ملک زاده صفحات 43-80

    هدف تحقیق حاضر تبیین عوامل موثر بر طراحی ساختارهای سازمانی سازگار برای ادارات تربیت بدنی دانشگاه های ایران بود. از نظر هدف این پژوهش کاربردی و از منظر متغیرها یک پژوهش آمیخته است که در دو مرحله انجام شد. ابتدا توسط نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزر به شناسایی عوامل موثر بر طراحی ساختارهای سازمانی سازگار برای ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها پرداخته شد و در مرحله بعدی با روش دیمتل فازی اولویت بندی عوامل انجام شد. خبرگان حوزه مدیریت سازمانی در ورزش، مدیران و معاونان حال یا سابق ادارات تربیت بدنی دانشگاه های دولتی کشور و اساتید مدیریت ورزشی که مطالعاتی در زمینه تحقیق داشتند؛ جامعه اماری تحقیق را تشکیل دادند. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود. در مجموع 16 مصاحبه به صورت سوالات باز و عمیق انجام شد تا داده ها به اشباع نظری رسیدند. در قسمت دیمتل فازی بر اساس نظر 8 نفر از خبرگان تعیین شد. تحلیل ها در محیط نرم افزار اکسل انجام گرفت. یافته ها نشان داد از 11 مقوله اصلی شناسایی شده توسط رویکرد گلیزر، شش مقوله ارکان جهت ساز، ساختار فکری، انعطاف و جامعیت ساختار، منابع مالی و سرمایه ای، حکم رانی مطلوب و زیرساخت فیزیکی به عنوان عوامل تاثیرگذار و پنج مولفه تشکل های دانشجویی، منابع انسانی، عوامل فرهنگی، عوامل تکنولوژیکی و شبکه های ارتباطی به عنوان عوامل اثرپذیر شناسایی شدند. بنظر می رسد ساختار تربیت بدنی فوق برنامه دانشگاه ها بایستی از سوی برنامه ریزان ستادی باز مهندسی شود و در این بازنگری به عوامل تاثیرگذار توجه اساسی شده و آنان را در اولویت قرار دهند.

    کلیدواژگان: ورزش دانشجویی، ساختار سازمانی، اداره تربیت بدنی دانشگاه، دیمتل فازی
  • کاظم شیرالی پور، سعید امیرنژاد*، محمد سنایی صفحات 81-106
    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی مدیریت ایمنی در رویدادهای ورزش دانش آموزی ایران بود. روش این تحقیق به صورت کیفی و براساس رویکرد داده بنیاد به شیوه رهیافت گلیزری انجام شد. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل 17 نفر از خبرگان آشنا با حوزه ایمنی رویدادهای ورزشی، ورزش مدارس و متخصصان مدیریت ورزشی بودند که برای مصاحبه های بدون ساختار تا رسیدن به اشباع نظری به شیوه هدفمند انتخاب شدند و داده ها به صورت همزمان با استفاده از مجموعه ای از کدگذاری های باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت اعتبار و روایی از مقبولیت، انتقال پذیری و تاییدپذیری استفاده گردید. همچنین برای سنجش پایایی از روش پایایی بازآزمون مصاحبه ها که برابر 0/85 بدست آمد. نتایج نشان داد که مدیریت تخصصی فرآیند ایمنی به عنوان مقوله محوری و شایستگی و تخصص فرهنگ ایمنی، تعهدات حرفه ای و مسیولیت ها، بخشنامه ها و دستور العمل ها، مدیریت و برنامه ریزی، مدیریت صحیح بکارگیری منابع انسانی، نگرش توسعه ورزش دانش آموزی، خدمات پزشکی و اورژانسی، وضعیت آمادگی جسمانی و روانی، تجهیزات ورزشی، مدیریت بهداشت و نظافت، استاندارد بودن فضاها و امکانات ورزشی به عنوان مقولات تاثیرگذار در الگوی مدیریت ایمنی رویدادهای ورزش دانش آموزی تعیین شدند. بر اساس این مدل پیشنهاد می شود که مقوله های مختلف مستخرج از این پژوهش با تاکید بر پیشگیری از بروز حوادث، ترویج فرهنگ ایمنی، برنامه ریزی و مدیریت ایمنی در رویدادهای ورزشی دانش آموزی مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی، ایمنی اماکن ورزشی، تجهیزات ورزشی، مسابقات ورزشی
  • فاطمه ربیعی، فرحناز افروغ، محمدصادق افروزه* صفحات 107-138

    تربیت بدنی و ورزش مدرسه ای مقوله ای است که در هر اجتماعی جایگاه ویژه ای دارد و نقش آن در شکوفایی استعداد های مختلف افراد و متعاقب آن تقویت و افزایش ظرفیت های جسمانی و ذهنی افراد انکار ناپذیر است. هدف از این پژوهش تحلیل گفتمان مدیران ورزشی در حوزه ورزش مدارس بود. تحقیق از نوع توصیفی بود که با رویکرد کیفی و تحلیل گفتمان از مرور سخنرانی و مصاحبه های 30 نفر از مدیران ارشد در حوزه ورزش و جوانان و کدگذاری آن در یکسال و نیم اخیر از فرورین 1399 تا مهر 1400 مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل از مصاحبه و سخنرانی ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی و در قالب 20 مفهوم و 7 مقوله ی بهداشت روح و تن، ظرفیت سازی، فعالیت های مکمل و فوق برنامه، توسعه الزامات ورزشی، مساعدت دولت، فراوری مضمون و تقسیم کار اجتماعی طبقه بندی شدند. به نظر می رسد گفتمان رایج در حوزه ورزش مدارس به خصوص در هر سه بخش درونداد، فرایند و برونداد در راستای بهبود وضعیت جسمی و روحی دانش آموزان متمرکز است. همچنین مدارس باید در جهت توسعه اجتماعی و فرهنگی تلاش نماید تا با هم افزایی بهتر بتوانند به اهداف متعالی دانش آموز تندرست دست پیدا کنند.

    کلیدواژگان: ورزش مدارس، دانش آموز، تحلیل گفتمان، ورزش تربیتی
  • سارا باقری*، مهدی شهبازی، فاطمه بیگلربیگی، مرجان نامجو صفحات 139-162
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر آموزش غیرخطی هندبال بر خلاقیت حرکتی دانش آموزان دختر شهرستان رباط کریم بود. در این پژوهش، ابتدا 30 دانش آموز کلاس ششم (گروه های تجربی و کنترل) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد، ولی متاسفانه با شیوع کووید 19 و افزایش نگرانی خانواده ها از احتمال ابتلاء فرزندان به این بیماری، عده زیادی از آزمودنی ها از پژوهش خارج شدند و تنها 8 نفر (12-11سال) باقی ماندند. روش این پژوهش نیمه تجربی و از لحاظ هدف کاربردی بود که با استفاده از طرح پیش آزمون - پس آزمون انجام شد. ابزار پژوهش، آزمون خلاقیت حرکتی برچ شامل4 ایستگاه (پرتاب، موازنه، جابه جایی و حمل حلقه هولاهوپ) بود. آزمودنی های پژوهش مبتدی بودند و تجربه بازی هندبال نداشتند. آنها جهت آشنایی با مهارت های اولیه هندبال، به مدت 8 هفته، هر هفته دو جلسه، و هر جلسه 60 دقیقه آموزش دیدند. سپس وارد فرایند آموزش غیرخطی شدند و به مدت 8 هفته، هر هفته دو جلسه، و هرجلسه 60 دقیقه با استفاده از اصول بازی های زمین کوچک (تغییر در تعداد بازیکنان) به بازی هندبال پرداختند. نتایج آزمون ویلکاکسون، تحلیل واریانس چندمتغیره با اندازه های مکرر و تحلیل واریانس تک متغیره با اندازه های مکرر نشان داد که آموزش غیرخطی بر خلاقیت حرکتی تاثیرمعناداری ندارد. در واقع رویکرد غیرخطی نتوانست زمینه پویایی برای ادراک مستقیم فراهم کند و در شرایط متغیر خلاقیت حرکتی را توسعه دهد. به عبارتی این رویکرد تحت تاثیر شرایط قرنطینه، غیرفعال شدن افراد و افت آزمودنی قرار گرفته است و پیشنهاد می شود سایر قیود نیز دستکاری و اثر آنها برخلاقیت حرکتی دانش آموزان مطالعه شود.
    کلیدواژگان: آموزش غیرخطی، بازی های زمین کوچک، خلاقیت حرکتی، سیستم های پویا
  • احسان اسداللهی*، طلیعه کفشدار طوسی صفحات 163-192
    هدف تحقیق حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل پیش برنده و بازدارنده در توسعه والیبال فوق برنامه مدارس دخترانه شهر مشهد بود. روش پژوهش حاضر کاربردی و از نوع اکتشافی و آمیخته محسوب می شد. جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی و کمی مجزا بود. در بخش کیفی، افراد مورد مطالعه شامل اساتید مدیریت ورزشی و خبرگان حوزه والیبال (مربیان، پیشکسوتان و فعالان والیبال در حوزه آموزش و پرورش و مدیران ورزشی آموزش و پرورش شهرستان مشهد) بودند. روش نمونه گیری در مصاحبه به شیوه گلوله برفی بود (12 مصاحبه) تا داده ها به اشباع نظری رسید و در بخش پرسشنامه کیو به صورت هدفمند بود (26 نفر). جامعه آماری بخش کمی تحقیق در جهت تکمیل پرسشنامه کیو شامل طیف بالا به همراه معلمان تربیت بدنی شهرستان مشهد و خبرگان والیبال (مربی، بازیکن، داور و...) بود. از روش شناسی کیو و چرخش عاملی ماتریس ها و چرخش واریماکس برای تحلیل داده های تحقیق در محیط نرم افزار SPSS انجام شد. یافته ها نشان داد 5 الگوی ذهنی در عوامل پیش برنده و 6 الگوی ذهنی در عوامل بازدارنده توسعه والیبال فوق برنامه مدارس متوسطه نقش دارد. در نهایت با توجه به عوامل بازدارنده پیشنهاداتی همچون عقد قرارداد با سایر ارگان ها، برگزاری مسابقات بیشتر در مدارس و استفاده از سالن های تخصصی والیبال جهت برگزاری کلاس ها و با توجه به عوامل پیش برنده پیشنهاداتی همچون تبلیغات بیشتر، برگزاری در مکان های عمومی و استفاده از دانش آموزان مستعد و مقام آور در برگزاری کلاس ها ارایه شد.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، عوامل فرهنگی، عوامل حمایتی، مشکلات آموزشی، مشکلات ساختاری
  • نجمه رضاسلطانی*، نسرین عزیزیان کهن، محسن وحدانی صفحات 193-218
    هدف از این پژوهش امکان سنجی اضافه شدن کتاب کار دانش آموز در بسته های تربیت و یادگیری برنامه درسی تربیت بدنی بود.روش تحقیق کیفی و از نظر هدف کاربردی بود.مصاحبه شوندگان شامل مدیران و کارشناسان برنامه ریزی درسی،مولفین کتابهای راهنمای تربیت بدنی،اساتید دانشگاه فرهنگیان،سرگروه های آموزشی و معلمان خبره درس تربیت بدنی بودند.نمونه گیری به روش هدفمند نظری انجام شد و فرایند مصاحبه با افراد نمونه تا رسیدن به اشباع(35نفر)ادامه یافت.ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود.برای اعتباربخشی به فرایند تحقیق از راهبردهای همسوسازی تحلیل گران، اعتباریابی پاسخ دهنده و بررسی توسط همتایان استفاده شد.تحلیل داده ها به روش تماتیک انجام شد.در مجموع 498کد اولیه،80 مفهوم،18مقوله و4مضمون احصا شد.دستاوردها، پشتیبانهای کتاب،فرایند تولید کتاب و تمهیدات اجرایی، چهار مضمون اصلی مستخرج از یافته های تحقیق را تشکیل می دهند.در تم تولید کتاب، مقوله های انتخاب تیم تولید کننده قوی،تبعیت از اصول برنامه ریزی درسی و اسناد تحولی،تناسب با اقتضایات اجرایی،و توجه به ویژگی های فنی و محتوایی کتاب مورد تاکید قرار گرفت. همچنین در تم تمهیدات اجرایی نیز مقوله های منابع مالی و انسانی،اشاعه و ترویج،ارتقای زیرساخت ها،مشارکت و همکاری،مدیریت زمان و بهره مندی از ساختار و سازماندهی مطلوب باید مورد توجه مسیولین قرار گیرد.در صورت تدارک و در نظر گرفتن تمهیدات اجرایی لازم،انجام پشتیبانیهای کافی و بهره مندی از فرایندی علمی و اصولی در طراحی و تولید کتاب کار دانش آموز،می توان انتظار داشت دستاوردها و پیامدهای مطلوبی در راستای توسعه درس تربیت بدنی و افزایش سوادبدنی دانش آموزان حاصل شود.بررسی اثربخشی دقیق این امر نیاز به پژوهشهای بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: کتاب کار، تربیت بدنی، برنامه درسی، بسته های یادگیری
  • انوشه روحی، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور صفحات 219-251
    هدف از این پژوهش شناسایی چالش های پیش روی آموزش درس تربیت بدنی در مدارس پس از کرونا در افق 1405 بود. این پژوهش ازلحاظ راهبرد هدف گذاری کاربردی و روش آن توصیفی- تحلیلی و براساس روش های آینده پژوهی، تبیینی است. جامعه آماری این پژوهش را صاحب نظران حوزه تربیت بدنی و برنامه ریزی درسی تشکیل می دادند. انتخاب این افراد به صورت هدفمند بود و تعداد آن ها برابر با 20 نفر بود. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری و روش تحلیل ساختاری با کمک نرم افزار میک مک استفاده شد. براساس یافته های تحقیق شش عامل به نام های افزایش کم تحرکی و بی تحرکی، کاهش محسوس تعداد دانش آموزان ورزشکار، کاهش مهارت کار گروهی، گرایش دانش آموزان به ورزش های الکترونیکی، شیوع ناهنجاری های قامتی، کاهش علاقه و تمایل به انجام فعالیت های ورزشی از بیشترین تاثیرپذیری و بیشترین تاثیرگذاری برخوردار بودند درنتیجه چون هم اهمیت و عدم قطعیت بالایی نیز برای خود ثبت کرده بودند به عنوان پیشران های آینده چالش های پیش روی آموزش درس تربیت بدنی پس از کرونا در افق 1405 مشخص شدند. بر این مبنا در تدوین برنامه ها و سناریوهای آتی لازم است به پیشران های فوق مبنی بر اینکه محتمل است در آینده آموزش درس تربیت بدنی پس از کرونا پدیدار شوند توجه شود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، پیشران، درس تربیت بدنی، ویروس کرونا، عدم قطعیت
  • محمد پورکیانی*، امین دهقان قهفرخی، حمیدرضا مقصودی، مصطفی افشاری، محسن اسمعیلی، مهدیه سراجی صفحات 252-276

    پژوهش حاضر با هدف نظارت و ارزیابی عملکرد ادارات کل تربیت بدنی و فوق برنامه دانشگاه های کشور تدوین شده است. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی پیمایشی بوده که جمع آوری داده ها به صورت میدانی صورت پذیرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی مدیران ادارات تربیت بدنی و فوق برنامه دانشگاه های کشور بوده است که از بین آنان دانشگاه اصفهان، دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه قم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه لرستان، دانشگاه مازندران، دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته حاصل از مصاحبه با مدیران تربیت بدنی و مسیولین اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (تحلیلی سلسله مراتبی AHP) با نرم افزارهای Excel و Expert Choice استفاده گردید. در نهایت جهت ارزیابی عملکرد ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها، 11 مولفه و 76 شاخص شناسایی شد.

    کلیدواژگان: نظارت و ارزیابی، عملکرد، ادارات تربیت بدنی و وفوق برنامه
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی*، مهرزاد حمیدی، هادی پورحاجی صفحات 277-308
    این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر کارآفرینی دانش آموزان هنرستان های تربیت بدنی کشور بر پایه مدل سه شاخگی و اولویت بندی این عوامل با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی فازی انجام شد. این تحقیق براساس نوع جهت گیری و هدف پژوهشی کاربردی، از منظر ماهیت و نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی و به لحاظ نوع داده ها آمیخته کیفی- کمی بود که از طریق مطالعه و بررسی ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق و همچنین از طریق توزیع پرسش نامه خبره و نظرسنجی از 20 تن خبره حوزه مورد مطالعه که به روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند، به شناسایی عوامل موثر بر کارآفرینی دانش آموزان هنرستان های تربیت بدنی کشور در سه شاخه عوامل رفتاری، ساختاری و زمینه ای پرداخت و جهت وزن دهی و اولویت بندی این عوامل از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی چانگ استفاده کرد. نتایج تحلیل داده های پژوهش که در نرم افزار اکسل طراحی شده برای پیاده سازی و اجرای تکنیک سلسله مراتبی فازی چانگ انجام شد، نشان می دهد عوامل زمینه ای با 4 عامل اصلی و وزن 464/0 در اولویت اول، عوامل رفتاری با 6 عامل اصلی و وزن 361/0 در اولویت دوم و عوامل ساختاری با 9 عامل اصلی و وزن 175/0 در اولویت سوم عوامل موثر بر کارآفرینی دانش آموزان هنرستان های تربیت بدنی کشور قرار دارند.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، عوامل زمینه ای، عوامل رفتاری، عوامل ساختاری
|
  • Kazem Hozhabri, Rahim Ramzaninejad * Pages 17-42

     For many years, using of sport and physical activity to achieving sustainable development goals, including the goal of health and wellness, has been developed on various agendas. This trend has taken on a new form with the 2030 Agenda of United Nations and following Agenda. The aim of this study is to investigate how to achieve the goal of ensuring healthy lives and promote well-being for all, at all ages through sport and physical activity. This is a qualitative method research. Data were collected using a Grounded theory in which interviews were conducted with 13 experts from the center of sports medicine research, the federation of sport for all and academic experts from universities of Iran and France (Lille). The number of 66 independent initial codes in form of 12 concepts were identified that formed the 6 main constructs of the model. The validity of the research was done through continuous review of the text and codes by experts and members of the research team at different times. Final research model identified causal factors (promotion of physical, mental and social health), grounded conditions (micro and macro obstacles), Intervention conditions (social justice), strategies (development of active systems, active environment and personal development) and outcomes (reduce the costs of health and promotion of active life style). The final model shows that achieving health and wellness outcomes through sport, requires the removal of individual and large-scale barriers by synergies and mutual cooperation of sports and health agencies and broader policies.

    Keywords: Development of health through sports, Sport-based approaches, Sport for development goals
  • Mahboubeh Allahyari, Zahra Sadat Mirzazadeh *, Mohammad Kashtidar, Gholamreza Malekzadeh Pages 43-80

    The purpose of this study was to determine the factors affecting the design of adaptive organizational structures for university physical education departments in IRAN. In terms of the purpose of this research, it is part of applied research and in terms of variables, it is a mixed research that was conducted in two stages. First, by the data theory of the foundation and Glaser approach, the factors affecting the design of compatible organizational structures for the physical education departments of Iranian universities were identified, and in the next stage, the factors were prioritized by the fuzzy Dematel method. The statistical population of this study included experts in the field of organizational management in sports, current and former managers and deputies of physical education departments of public universities and professors of sports management who have studies in the field of research. The sampling method was purposive. A total of 16 interviews were conducted as open and in-depth questions until the data reached theoretical saturation. In the fuzzy dimple section, it was determined based on the opinion of 8 experts. Analyzes were performed in Excel software environment. Findings showed that out of 11 main categories identified by Glaser approach, six categories of orienting elements, intellectual structure, flexibility and comprehensiveness of structure, financial and capital resources, good governance and physical infrastructure as influential factors and five components Student organizations, human resources, cultural factors, technology factors and communication networks were identified as influential factors.

    Keywords: Student sports, organizational structure, University Physical Education Department, Fuzzy Dematel
  • Kazem Shiralipour, Saeed Amirnejad *, Mohammad Sanaei Pages 81-106
    The aim of this study was to design a safety management model in Iranian student sports events. The method of this research was qualitative and based on the data approach of the foundation using the Glaser approach. Participants in the study included 17 experts familiar with the field of sports event safety, school sports, and sports management professionals who were purposefully selected for unstructured interviews until saturation was reached, and the data were simultaneously collected using a set of open codings. Axial and selective were analyzed. Acceptability, transferability and verification were used for validity and reliability. Also, to measure the reliability of the method, the reliability of the interview retest method, which was equal to 0.85. The results showed that specialized management of safety process as a central category and competence and expertise of safety culture, professional obligations and responsibilities, directives and instructions, management and planning, proper management of human resource utilization, attitude of student sports development, medical and emergency services , Physical and mental fitness status, sports equipment, health and cleanliness management, standardization of sports facilities and facilities were identified as influential categories in the safety management model of student sports events. Based on this model, it is suggested that the various categories extracted from this research be considered with emphasis on prevention of accidents, promotion of safety culture, planning and safety management in student sports events.
    Keywords: Planning, Safety of Sports Facilities, Sports equipment, Sports competitions
  • Fatemeh Rabiei, Farahnaz Afroogh, MohammadSadegh Afroozeh * Pages 107-138

    Physical education and school sports is a category that has a special place in any society and its role in the flourishing of different talents of individuals and subsequently strengthening and increasing the physical and mental capacities of individuals is undeniable. The purpose of this study was to analyze the discourse of sports principals in the field of school sports. The research was descriptive in nature and with a qualitative approach and discourse analysis of lectures review and interviews of 30 senior managers in the field of sports and youth and its coding in the last year and a half from March 2020 to September 2021 was examined. The data from the interviews and lectures of the managers were classified into three stages of open, axial, and selective coding and 20 concepts and 7 categories: body and soul health, capacity building, complementary and extracurricular activities, development of sports requirements, government assistance, thematic processing and division of social work. It seems that the common discourse in the field of school sports, especially in all three parts of input, process and output, is focused on improving the physical and mental condition of students. Schools must also strive for social and cultural development in order to better achieve the lofty goals of a healthy student.

    Keywords: School sports, Student, discourse analysis, educational sports
  • Sara Bagheri *, Mehdi Shahbazi, Fatemeh Biglar Beigi, Marjan Namjoo Pages 139-162
    The purpose of this research was investigating the effect of handball nonlinear pedagogy on motor creativity of Robat-Karim female students. In this research, first, 30sixth grade students (experimental and control groups) were selected by available sampling strategy, but unfortunately, with the spread of Covid-19 and increasing concern of parents about their children getting sick, many subjects were withdrawn, and only 8people (11-12 years old) remained. The research method was semi-experimental and practical in terms of purpose, which was carried out using a pre test-post test design. The research tool was Burch's motor creativity test including 4stations (throwing, balancing, locomotion and carrying the hulahoop). The research subjects were beginners and had no experience playing handball. In order to familiarize with the basic handball skills, they were trained for 8weeks, 2sessions per week, and each session 60 minutes. Then they entered the nonlinear pedagogy process and played handball for 8weeks, 2sessions per week, and each session 60 minutes, using the principles of small sided games (changeing the number of players). The results of Wilcoxon, MANOVA and univariate ANOVA with repeated measures showed that nonlinear pedagogy has no significant effect on the motor creativity. In fact, the nonlinear approach could not provide a dynamic context for direct perception and developing motor creativity in changing conditions. In other hand, this approach has been affected by subject staying at home, becoming inactive, and the dropping out, and it is suggested that other constrains are also Interfered and their effect on students' motor creativity is studied.
    Keywords: nonlinear pedagogy, Small Sided Games, Motor Creativity, Dynamic systems
  • Ehsan Asadollahi *, Talie Kafshdar Toosi Pages 163-192
    The purpose of this study was to identify and prioritize the promoting and inhibiting factors in the development of extracurricular volleyball in girls' schools in Mashhad. The method of the present study was applied and exploratory and mixed. The statistical population of this research was separate in the qualitative and quantitative sections. In the qualitative section, the studied subjects included professors of sports management and volleyball experts (coaches, veterans and volleyball activists in the field of education and sports directors of education in Mashhad). The sampling method in the interview was snowball method (12 interviews) until the data reached theoretical saturation and in the Q questionnaire section it was targeted (26 people). The statistical population of the quantitative part of the research to complete the Q questionnaire included the upper spectrum along with physical education teachers of Mashhad and volleyball experts (coache, player, referee, etc.). Q methodology and factor rotation of the matrix and varimax rotation were used to analyze the research data in SPSS software environment.The findings showed that 5 mental models in the promoting factors and 6 mental models in the hindering factors are involved in the development of extracurricular volleyball in secondary schools. Finally, according to the inhibiting factors, suggestions such as contracting with other organizations, holding more competitions in schools and using specialized volleyball halls to hold classes, and according to the promoting factors, suggestions such as more advertising, holding in public places and The use of talented and honorary students in holding classes were presented.
    Keywords: Human Resources, Cultural Factors, Support Factors, Educational Problems, Structural Problems
  • Najmeh Rezasoltani *, Nasrin Azizian Kohan, Mohsen Vahdani Pages 193-218
    The purpose of this study was to feasibility of adding a student workbook in learning packages for physical education curriculum.The research method was qualitative and applied in terms of purpose.Interviewees included managers and experts of curriculum, authors of physical education textbooks,professors of Farhangian University, instructional supervisors, and physical education teachers.Sampling was done in a theoretically purposive way and the process of interviewing continued until saturation (35 people).The research tool was a semi-structured interview. We used triangulation, respondent validation, and peer examination strategies for validate the research process.Data analysis was done by thematic method.In total,498primary codes,80concepts,18categories and 4themes were counted. Achievements,book sponsorships,book production process and executive arrangements are the four main themes extracted from the research findings. In the book production theme, the selection of a strong production team, adherence to the principles of curriculum and fundamental documents, appropriateness to executive requirements, and attention to the technical and content features of the book were emphasized. Also, in the Theme of executive arrangements,considering financial and human resources,dissemination and promotion,upgrading of infrastructure,participation and cooperation,time management and benefiting from the desired structure and organization should be considered by the relevant authorities.In case of preparing and taking into account the necessary implementation arrangements,providing sufficient support and benefiting from the scientific and principled process in the design and production of the student's workbook, one can expect to achieve favorable results and outcomes in the direction of the development of physical education and increasing physical literacy of students.Examining the exact effectiveness of this issue requires more research.
    Keywords: Workbook, Physical Education, Curriculum, Learning Packages
  • Anosheh Rohi, Mozafar Yektayar *, Mozhgan Khodamoradpoor Pages 219-251
    The purpose of this research was to identify the challenges of teaching physical education lessons in schools after the Coronavirus in the horizon of 2026. This research is descriptive-analytical in terms of practical targeting strategy and descriptive-analytical based on future research methods. The statistical population of this research was made up of experts in the field of physical education and curriculum planning. The selection of these people was purposeful and their number was equal to 20 people. The data collection tool was a questionnaire, and coding and structural analysis methods were used to analyze the data with the help of Micmac software. Based on the findings of the research, there are six factors, namely the increase in inactivity and immobility, the noticeable decrease in the number of student athletes, the decrease in teamwork skills, the tendency of students to electronic sports, the prevalence of height abnormalities, the decrease The interest and desire to do sports activities had the most impact and the most impact, as a result, because they had recorded high importance and uncertainty as the future drivers of the challenges of physical education. They were identified from Corona in the horizon of 2026. Based on this, in developing future plans and scenarios, it is necessary to pay attention to the above drivers, which are likely to appear in the future of teaching physical education after Corona.
    Keywords: Strategic Planning, Driver, physical education lesson, Coronavirus, uncertainty
  • Mohammad Pourkiani *, Amin Dehghan, Hamidreza Maghsoudi, Mostafa Afshari, Mohsen Esmaeili, Mahdieh Seraji Pages 252-276

    The present study aimed at monitoring and evaluating the performance of General Departments of Physical Education and Extracurricular Activities in Iranian universities. The method of the research was descriptive-survey and the data was collected in fieldwork. The population of the study consisted of all managers of Departments of Physical Education and Extracurricular in the Iranian universities including the University of Isfahan, Razi University of Kermanshah, Ferdowsi University of Mashhad, Qom University, Shahid Bahonar University of Kerman, Babol Noshirvani University of Technology, Lorestan University, University of Mazandaran, the University of Tehran and Shahid Beheshti University which were randomly selected as the sample. To collect data, a researcher-made questionnaire was employed which was obtained from interviews with physical education directors of universities and officials of the General Department of Physical Education in the Ministry of Science, Research, and Technology. To analyze the data, descriptive (mean, standard deviation) and inferential (AHP hierarchical) statistics with Excel and Expert Choice software were used. Finally, 11 components and 76 indicators including championship sports development, public sports development, management and development of sports venues, financial resource management, operational planning, administrative interactions, organizational structure, and human resources, safety and environmental considerations (green sports), health and sports consulting, monitoring general units, facilities, and office automation were identified as indicators for evaluating and monitoring the performance of General Departments of Physical Education in universities.

    Keywords: Monitoring, evaluation, Performance, physical education, extracurricular departments
  • Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi *, Mehrzad Hamidi, Hadi Pour Haji Pages 277-308
    The aim of this study was to identify the factors affecting the students' entrepreneurship in physical education conservatories in Iran based on the three-pronged model and prioritizing these factors with a fuzzy hierarchical analysis approach. In terms of orientation and purpose, This research has been an applied research ; In terms of nature and method of data collection, it was descriptive-survey and in terms of data type, it was qualitatively-quantitative mixture. In this study, by Investigating the literature, research background and as well as through the distribution of expert questionnaire and the survey of 20 experts in the field under study who were selected by purposive sampling, were identified the environmental factors, the behavioral factors and the structural fctors affecting the students' entrepreneurship in physical education conservatories in the country and to weight and prioritize the factors was used the chang fuzzy hierarchical analysis technique. The results of the analyzes performed in Excel software designed to implement and execute Chang's fuzzy hierarchical technique showed that the environmental factors with 4 main factors and a weight of 0.464 in the first priority, the behavioral factors with 6 main factors and a weight of 0.361 in The second priority and the structural factors with 9 main factors and a weight of 0.175 are in the third priority of the factors affecting the students' entrepreneurship in physical education conservatories in Iran.
    Keywords: Entrepreneurship, Environmental Factors, Behavioral Factors, Structural Factors