فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 89 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا دریساوی جرفیان*، مهدی رهبر، رضا سواره صفحات 215-226
    زمینه و هدف

     با وجود مزایای زیاد ایمپلنت های دندانی استفاده از آن هنوز هم از نظر هزینه موضوعی بحث برانگیز است. هیچ مطالعه ی هزینه ای در ایران وجود ندارد که به طور دقیق هزینه ها و مزایای این درمان را ارزیابی کند، بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی بار اقتصادی جراحی ایمپلنت بر خانوار شهری استان اردبیل در سال 1401 انجام پذیرفت.

    روش کار

     این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی و مقطعی صورت گرفت. در این مطالعه بار اقتصادی جراحی ایمپلنت با روش هزینه بیماری و بر اساس روش سرمایه انسانی برآورد شد. بر اساس محتوا و هدف در این مطالعه از رویکرد مبتنی بر شیوع استفاده گردید. به منظور انجام این مطالعه از چک لیست تهیه شده بدین منظور استفاده شد. جامعه آماری بیماران مراجعه‫ کننده به مراکز دولتی و خصوصی ارایه خدمات دندانپزشکی در سطح شهرستان اردبیل به روش نمونه گیری تصادفی بود و حجم نمونه 160 نفر محاسبه گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با نرم افزار SPSS- 21و نرم افزار اکسل انجام شد.

    یافته ها

     نتایج بررسی نشان داد که هزینه ی کل جراحی ایمپلنت به ازای هر واحد (118680744 ریال) بود که 82.11 درصد این هزینه ها مربوط به هزینه های مستقیم پزشکی و 10.92 درصد مربوط به هزینه های مستقیم غیر پزشکی و 6.97 درصد مربوط به هزینه های غیرمستقیم پزشکی بود. همچنین میزان بار اقتصادی جراحی ایمپلنت بر جامعه اردبیل 71 تریلیون و 467 میلیارد و 62 میلیون و 235 هزار و 635 ریال برآورد گردید.

    نتیجه گیری

     جراحی ایمپلنت هزینه بسیار هنگفتی را بر جامعه تحمیل می کنند، بنابراین با برنامه ریزی های لازم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان، می توان از بار اقتصادی تحمیل شده جراحی ایمپلنت به جامعه اردبیل در آینده کاست.

    کلیدواژگان: ایمپلنت، بار اقتصادی، هزینه
  • مهدی نوشیار*، علی فهمی جعفرقلخانلو، محمد قیامی، مجید رستمی مقدم صفحات 227-237
    زمینه و هدف

     آنالیز فوتوگرامتری بافت نرم چهره نقش مهمی در جراحی های پلاستیک چهره ایفا می کند. در بسیاری از کشورها، طرح و برنامه ریزی جهت انجام جراحی پلاستیک چهره بر اساس استانداردهای تعریف شده از ویژگی های چهره همان جامعه انجام می شود. در زمینه معیارهای سفالومتریک چهره نژاد ایرانی، کارهای تحقیقاتی کمی انجام شده است. هدف اصلی در این مطالعه، تعیین مقادیر میانگین متریک های نمای جانبی چهره افراد مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (اردبیل) بود.

    روش کار

     ابتدا، در یک بازه زمانی 3 ماهه، تصاویر نمای جانبی چهره بیماران مراجعه کننده شامل 30 مرد و 30 زن تهیه شد. سپس، با استفاده از نرم افزار متلب با انتخاب 11 لندمارک آناتومیکی، معیارهای زاویه ای نمای جانبی چهره مورد استفاده در جراحی های رینوپلاستی و منتوپلاستی اندازه گیری شدند.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که از بین متریک های نمای جانبی چهره، زوایای نازوفرونتال، نوک بینی و منتولابیال در چهره افراد مورد مطالعه به ترتیب به معیار نژاد ترکیه، نپال و برزیل نزدیک است. زاویه تقعر چهره با در نظر گرفتن ساختار بینی به نژاد برزیل و نپال نزدیک بوده و همچنین، زاویه تقعر چهره بدون در نظر گرفتن ساختار بینی به نژاد بنگلادش و برزیل نزدیک است.

    نتیجه گیری

     در این مطالعه، آنالیز سفالومتری بافت نرم چهره با استفاده از اندازه گیری متریک های نمای جانبی چهره جهت کمک به متخصصین جراحی های پلاستیک چهره انجام شد. با توجه به اختلاف متریک های چهره ایرانیان با سایر نژادها، معیارهای اندازه گیری شده در این مطالعه می تواند مورد توجه متخصصین این حوزه در برنامه ریزی جراحی های زیبایی چهره (رینوپلاستی و منتوپلاستی) قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: سفالومتری، بافت نرم، فوتوگرافی
  • راضیه علیزاده، امیرعلی جعفرنژادگرو*، داود خضری صفحات 238-250
    زمینه و هدف

     بازسازی رباط صلیبی قدامی فعالیت عضلات را طی اجرای فعالیت های متوسط مانند راه رفتن دوباره برقرار می کند، با این حال مشخص نیست در طی فعالیت های ورزشی مانند دویدن عملکرد عضلات در این افراد تعدیل می شود یا خیر؟ بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر استفاده آنی از کفی آنتی پرونیت بر فرکانس فعالیت عضلات در افراد مبتلا به بازسازی رباط صلیبی قدامی با پای پرونیت طی دویدن بود.

    روش کار

     نمونه آماری این مطالعه شامل 13 فرد مبتلا به بازسازی رباط صلیبی قدامی با پای پرونیت با میانگین سنی 4.5±23.2 سال و 13 فرد سالم با میانگین سنی 4.1±22.9 سال بود. در طول هر دو مرحله پیش و پس از آزمون، شرکتکنندگان با پای برهنه در محیط 18 متری با سرعت ثابت 5±3.3 متر بر ثانیه دویدند. فعالیت عضلات با استفاده از سیستم الکترومایوگرافی در دو شرایط بدون کفی و پوشیدن کفی آنتی پرونیت طی دویدن ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تحلیل واریانس دوسویه با اندازه گیری های مکرر (ANOVA) استفاده شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد فرکانس عضله پهن میانی در گروه بازسازی رباط صلیبی قدامی با پای پرونیت نسبت به گروه سالم در مرحله تماس پاشنه بیشتر می باشد (0.024=p). همچنین، نتایج نشان دهنده افزایش معنادار فرکانس عضله راست رانی طی فاز تماس پاشنه بعد از استفاده از کفی آنتی پرونیت بود (0.014=p).

    نتیجه گیری

     نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان دهنده تغییر معنادار فعالیت عضلات چهارسرانی، همسترینگ، سرینی میانی و دوقلو در هنگام استفاده از کفی آنتی پرونیت در افراد دارای بازسازی رباط صلیبی قدامی همراه با پای پرونیت بود، و احتمالا با توجه به اهمیت کلینیکی می تواند مفید باشد.

    کلیدواژگان: پرونیت، دویدن، الکترومیوگرافی
  • شفق علی عسگرزاده، سودا میکائیلی میرک، جواد علی عسگر زاده، حامد آقازاده، سراج مهاجری، نیما جوانشیر، محمد نگارش* صفحات 251-261
    زمینه و هدف

    دیابت یک ریسک فاکتور مهم از نظر ایجاد عوارض بعد از جراحی و مورتالیتی می باشد. اما در مورد رابطه افزایش سطح هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) با بروز عوارض جراحی نظرات متفاوتی وجود دارد.

    روش کار

    در این مطالعه گذشته نگر تعداد 189 بیمار دیابتی مراجعه‫ کننده به بیمارستان سبلان اردبیل در سال 1400 که جهت جراحی بستری شده اند مورد بررسی قرار گرفتند. داده های مربوط به اطلاعات دموگرافیک، آزمایشHbA1c ، عوارض بعد از عمل و نیز پیامد بستری بیماران از پرونده استخراج و وارد چک لیست محقق ساخته گردید. بیماران به دو گروه دیابت کنترل نشده با HbA1c هفت و بالاتر و گروه دیابت کنترل شده با HbA1c زیر هفت تقسیم شدند.

    یافته ها

    از 189 بیمار وارد شده به مطالعه 97 بیمار در گروه دیابت کنترل نشده و 92 بیمار در گروه دیابت کنترل شده قرار گرفتند. میانگین سنین بیماران دیابتی گروه دیابت کنترل نشده و کنترل شده به ترتیب 8.91±58.18 و 5.52±61.84 گزارش گردید. با توجه به نتایج به دست آمده عفونت محل عمل و نیاز به جراحی مجدد در طول بستری رابطه معناداری را با سطح HbA1c نشان دادند (0.05≥p). دیگر عوارض بعد از عمل تفاوت معناداری بین دو گروه نداشتند.

    نتیجه گیری

    منطقی به نظر می رسد که جراحی های الکتیو در سطوح HbA1c بیشتر از 7 درصد به تعویق انداخته شود، چرا که وجود سطوح بالای HbA1c حاکی از کنترل نبودن دیابت بیمار و در نتیجه احتمال بالاتری از وجود عوارض مزمن دیابت و همچنین ریسک بالاتری برای عوارض جراحی می باشد.

    کلیدواژگان: دیابت، HbA1c، هموگلوبین گلیکوزیله، عوارض جراحی
  • فاطمه عسکری فر، ابراهیم شفائی، مهسا صدیقی، امیر توکلی کارشک* صفحات 262-277
    زمینه و هدف

     با توجه به اینکه مواد در ابعاد نانو خواص منحصر به فرد فیزیکی و شیمیایی پیدا می کنند، در سال های اخیر استفاده از فناوری نانو در حوزه های مختلف از جمله داروسازی کاربرد فراوانی پیدا کرده است. در این میان، نانوذرات نقره، در مطالعات متعددی از نظرخواص ضد میکروبی آن مورد تایید قرار گرفته اند. هدف مطالعه حاضر، بررسی خواص ضد باکتریایی نانوذرات نقره سنتز شده توسط عصاره گل راعی و بربرین می باشد.

    روش کار

     در این مطالعه تجربی، نانوذرات نقره با استفاده از عصاره گل راعی به تنهایی و همچنین در ترکیب با بربرین سنتز شده و توسط روش های میکروسکوپ الکترونی عبوری [TEM]، پراش نور پویا [DLS]، اسپکتروسکوپی انتقال فوریه مادون قرمز [FTIR] و تفرق اشعه ایکس [XRD] مشخصه یابی شدند. اثرات ضد باکتریایینانوذرات نقره سنتز شده بر روی سویه های استاندارد باکتری های اشیرشیاکلای، سودوموناس آیروژینوزا، کلبسیلا نومونیه، استافیلوکوکوس اوریوس و انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهاری [ MIC] نانوذره نقره به تنهایی و در ترکیب با گل راعی برای باکتری های مورد مطالعه با استفاده از روش میکرودایلوشن براث مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

     نتایج مشخصه یابی نانوذرات نقره سنتز شده نشان داد اندازه ذرات حدود 30 نانومتر بوده و ساختار کریستالی کوبیک داشتند. همچنین حضور گروه های عاملی شاخص با استفاده از FTIR مورد تایید قرار گرفت. ارزیابی مقادیر MIC نانوذرات سنتز شده بر روی باکتری های مورد مطالعه نشان داد نانوذره ی سنتز شده بوسیله بربرین و گل راعی دارای بیشترین اثرات ضد باکتریاییبود درصورتیکه هرکدام از ترکیبات بربرین و گل راعی به تنهایی خواص ضدباکتریایی قابل توجهی نشان ندادند. براساس نتایج این مطالعه نانوذرات سنتز شده با گل راعی و بربرین بیشترین اثر مهارکنندگی را بر سودوموناس آیروژینوزا با MIC  mg/ml 0.0375 و کمترین اثر مهار کنندگی را بر باکتری انتروکوکوس فکالیس با MIC 0.185 mg/ml  نشان دادند.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه حاضر نشان داد نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره گل راعی و بربرین دارای اثرات ضدباکتریایی قابل توجهی نسبت به عصاره گل راعی و بربرین به تنهایی هستند. در نتیجه نانوذرات نقره مورد مطالعه با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که در هدف قرار دادن باکتری ها دارند می توانند در کاربردهای پزشکی وداروسازی با انجام مطالعات بیشتر مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: نانوذرات، نقره، گل راعی، بربرین، ضد باکتریایی، حداقل غلظت مهاری رشد
  • سارا زلفعلی پورملکی، حسین قمری کیوی*، علی رضایی شریف صفحات 278-291
    زمینه و هدف

    باتوجه به شیوع روز افزون چاقی و اضافه وزن و پیامدهای روان شناختی حاصل از آن در جهان و کشورمان ایران، این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی روایت درمانی بر اضطراب اجتماعی بدنی در زنان مبتلا به چاقی و اضافه وزن انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی، با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر را کلیه زنان مبتلا به چاقی و اضافه وزن شهر تبریز در سال 1402 تشکیل داد. 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (در هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. اعضای گروه آزمایشی روایت درمانی را در 8 جلسه 90 دقیقه ای به صورت گروهی دریافت کرد و اعضای گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت نکردند. ابزار مورد استفاده مقیاس اضطراب اجتماعی بدنی هارت و همکاران (1989) بود. داده های جمع آوری با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان داد بین نمرات پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (0.001>p). میانگین اضطراب اجتماعی بدنی در مرحله پیش آزمون به ترتیب برای گروه آزمایشی و کنترل 2.289± 44.33 و 3.063±43.67 بود و در مرحله پس آزمون 3.177±36.33 و 3.385±43.80 بود. نتایج نشان داد روایت درمانی منجر به کاهش اضطراب اجتماعی بدنی شده است (0.001>p). در مراحل پیگیری نیز معلوم شد اثرات روایت درمانی ماندگار است (0.001>p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد روایت درمانی می تواند باعث کاهش اضطراب اجتماعی بدنی زنان مبتلا به چاقی و اضافه وزن شود، از این رو احتمالا در بهبود سلامت روان شناختی افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن می تواند راهبرد مفیدی باشد.

    کلیدواژگان: روایت درمانی، اضطراب، چاقی، اضافه وزن
  • معصومه صبوری فر، علی شمس آذر، اسداله اسدی*، مصطفی شوریان صفحات 292-308
    زمینه و هدف

    </span></span></span> تعیین غلظت پراکسید هیدروژن در مایعات و نمونه های زیستی به علت تاثیرات آن بر سلامت انسان اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه طراحی یک زیست حسگر الکتروشیمیایی جدید مبتنی بر هموگلوبین برای تشخیص هیدروژن پراکسید </sub> در نمونه سرم می باشد.</span></span></span></span></span></span></span></span>

    روش کار

    </span></span></span> در این مطالعه که از نوع بنیادی علوم پایه است، زیست حسگر بر اساس اصلاح سطح الکترود کربن شیشه ای با یک نانوکامپوزیت متشکل از نانوذرات اکسید کبالت و نانولوله کربنی چند دیواره عامل دارشده با گروه کربوکسیل </span></span>(MWCNT/Co3</sub>O4</sub>)</span> و هموگلوبین تثبیت شده بر روی این نانوکامپوزیت به عنوان عنصر شناسانگر زیستی ساخته شد. </span></span></span></span></span></span></span></span>

    یافته ها

    </span></span></span> در شرایط بهینه از زیست حسگر برای انداره گیری غلظت های مختلف پراکسید هیدروژن استفاده شد. زیست حسگر طراحی شده محدوده پاسخ خطی وسیعی از 10 میکرومولار تا 500 میکرومولار و حدتشخیص 0.512 میکرومولار را نشان داد و تکرارپذیری و پایداری بالایی داشت.</span></span></span></span></span></span></span></span>

    نتیجه گیری

    </span></span></span> در این کار تحقیقی به صورت نوآورانه از نانوکامپوزیت </span></span>MWCNTs/Co3</sub>O4</sub></span> برای ساخت زیست حسگر الکتروشیمیایی استفاده شد. زیست حسگر ارایه شده در اندازه گیری مقادیر هیدروژن پراکسید در نمونه های سرم و محلول های آزمایشگاهی عملکرد قابل قبولی نشان داد.</span></span></span></span></span></span></span></span></div>
     </div>

    کلیدواژگان: زیست حسگر، نانوکامپوزیت، هموگلوبین، هیدروژن پراکسید
  • رامین عبیری، سمیرا قاسمی، ملیحه باقری قمی، معصومه شهبازی، سید احمد امامی، مهدی مجرب* صفحات 309-319
    زمینه و هدف

    ز عفونت های بیمارستانی سهم قابل توجهی از چالش های درمانی بیمارستان ها را تشکیل می دهند. گونه های مختلف جنس درمنه دارای رویش گسترده ای در ایران هستند. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثرات برون تنی عصاره های مختلف آبی گونه های درمنه علیه سویه های باکتری عامل عفونت های بیمارستانی است.

    روش کار

    24 عصاره آبی مختلف مشتمل بر جوشانده و دم کرده از اندام هوایی درمنه های طلایی، معمولی، خراسانی، کپه داغی، دشتی و قرمز تهیه شد. محتوای تام فنولی عصاره های فوق، با روش فولین سیو کالتیو تعیین شد. کمترین مقادیر غلظت مهار کننده رشد (MIC) عصاره ها علیه سویه های باکتریایی استافیلوکوکوس اوریوس، استرپتوکوکوس پایوژنژ، آسینتوباکتر، سودوموناس آیروژینوزا، انتروکوکوس فکالیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، میکروکوکوس لوتیوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیا کلای به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید.

    یافته ها

    پایین ترینMIC ، برای جوشانده درمنه قرمز (0.25 میلی گرم/ میلی لیتر) علیه استرپتوکوکوس پایوژنژ مشاهده شد. بزرگترین گستره حساسیت باکتریایی (سه سویه) مربوط به جوشانده درمنه دشتی بود. رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس توسط گروه بزرگتری از عصاره ها مهار شد. بیشترین محتوای تام فنولی در جوشانده و دم کرده درمنه قرمز ثبت شد.

    نتیجه گیری

    جوشانده اندام هوایی درمنه های دشتی و قرمز به ترتیب از دید گستردگی و قدرت اثر انتخابی ضدمیکروبی نسبت به سایر عصاره ها برتری داشتند.

    کلیدواژگان: درمنه، جوشانده، دم کرده، فنول تام، اثرات ضد میکروبی
|
  • S.Derisavy Jorfian, M.Rahbar, R.Savareh Pages 215-226
    Background

    despite the many benefits of dental implants, their cost remains a controversial issue. No study in Iran evaluated the costs and benefits of this treatment accurately, so the present study aimed to investigate the economic burden of implant surgery on the urban households of Ardabil province in 2021.

    Methods

    in this descriptive-analytical, cross-sectional study, the economic burden of implant surgery was estimated using the cost of illness method and human capital method. In this study, based on the content and purpose, the prevalence-based approach was used and a suitable checklist was prepared. The statistical population was patients referred to public and private centers providing dental services in Ardabil city. The sample size was calculated to be 160 people and a random sampling method was used for sampling. . Data analysis was done with SPSS version 21 software and Excel software.

    Results

    The results of the investigation showed that the total cost of implant surgery per unit was (118680744 Rials), 82.11% of these costs were related to direct medical costs, 10.92% were related to non-medical direct costs, and 6.97% were related to indirect medical expenses. Also, the economic burden of implant surgery on Ardabil society was estimated at 71 trillion 467 billion 62 million 235 thousand 635 Rials.

    Conclusion

    Implant surgery imposes a huge cost on society, so by planning the essential preventive tooth decay strategy, the economic burden imposed by implant surgery on the society of Ardabil can be reduced in the future.

    Keywords: Implant, Economic Burden, Cost
  • Mehdi Nooshyar *, Ali Fahmi Jafargholkhanloo, Mohammad Ghiamy, Majid Rostami Moghaddam Pages 227-237
    Background

    Photogrammetric analysis of facial soft tissue plays an important role in facial plastic surgeries. In many countries, planning for facial plastic surgery is done based on the defined facial metric standards for the same society. Few research works have been conducted in the field of facial cephalometric criteria of the Iranian race. The main goal of this study is to determine the average values of facial profile view metrics of people referred to Imam Reza Hospital (Ardabil).

    Methods

    First, in a period of 3 months, facial profile view images of the referred patients including 30 males and 30 females were provided. Then, the angular criteria of the profile view were measured by selecting 11 facial anatomical landmarks applicable for Rhinoplasty and Mentoplasty surgeries in the MATLAB software.

    Results

    The results showed that among the facial profile view metrics, the Nasofrontal, Nose Tip and Mentolabial angles are close to the criteria of the Turkish, Nepalese and Brazilian races, respectively. The Facial Convexity Including Nose (FCIN) metric is close to the Brazilian and Nepalese races, and also, Facial Convexity Excluding Nose (FCEN) is close to the Bangladesh and Brazilian races.

    Conclusion

    In this study, cephalometric analysis of facial soft tissue was done by measuring the facial profile view metrics to help facial plastic surgeons. Considering the difference in facial metrics of Iranians with other races, the criteria measured in this study can be interesting for surgeons in planning of facial cosmetic surgeries, especially Rhinoplasty and Mentoplasty.

    Keywords: Cephalometry, Photogrammetry, Soft Tissue
  • Raziye Alizadeh, Amirali Jafarnezhadgero *, Davood Khezri Pages 238-250
    Background

    Anterior cruciate ligament reconstruction (ACLR) reestablishes electromyography activity during moderate activities such as walking but it is unclear whether this is also the case in sports activities such as running. Therefore, the present study aimed to evaluate the acute effect of using anti- pronation insoles on muscle frequency content in an individual with anterior cruciate ligament reconstruction with pronated feet during running.

    Methods

    The sample of this study consisted of 13 individuals with both ACLR and pronated feet aged 23.2±4.5 years and 13 healthy ones aged 22.9±4.1 years. During both Pre and Post-tests, participants ran barefoot on an 18-m runway at a constant speed of 3.3±5 m/s. The electromyography activity of the lower limb muscles was recorded during running with and without anti-Pronation insoles. Two-way ANOVA with repeated-measures test was used for statistical analysis.

    Results

    The results indicated greater vastus medial frequency content in ACLR with the pronated feet group than that the healthy group during the loading phase (p=0.024). Also, results demonstrated that the rectus femoris frequency content was greater at the insole condition compared with and without it during the loading phase (p=0.014).

    Conclusion

    The results of this research showed a significant change in the activity of the quadriceps, hamstrings, gluteus medius, and gastrocnemius when using anti-pronation insoles in people with anterior cruciate ligament reconstruction and pronate feet. Therefore, it could be useful clinically.

    Keywords: Pronation, Running, Electromyography
  • Shafagh Aliasgarzadeh, Sevda Mikaeili Mirak, Javad Aliasgarzadeh, Hamed Aghazadeh, Seraj Mohajeri, Nima Javanshir, Mohammad Negaresh * Pages 251-261
    Background

    Diabetes is a significant risk factor for postoperative complications and mortality. However, there are different opinions about the relationship between the increase in glycosylated hemoglobin (HbA1c) level and the incidence of surgical complications.

    Methods

    In this retrospective study, 189 diabetic patients referred to Sabalan Hospital in Ardabil who were admitted for surgery were examined in 2021. The data related to demographic information, HbA1c test, postoperative complications, and the outcome of patients’ hospitalization were extracted from the records and entered into the researcher-made checklist. Patients were divided into two groups of uncontrolled diabetes with HbA1c of 7 and above and the controlled diabetes group with HbA1c below 7.

    Results

    Out of 189 patients included in the study, 97 patients were in the uncontrolled diabetes group, and 92 patients were in the controlled diabetes group. The average age of diabetic patients in uncontrolled and controlled diabetes groups was 58.18±8.91 and 61.84±5.52, respectively. According to the results, surgical site infection and the need for re-surgery during hospitalization showed a significant relationship with an HbA1c level (p≤0.05). Other postoperative complications were not significantly different between the two groups.

    Conclusion

    It seems logical that elective surgeries should be postponed in HbA1c levels higher than 7% because the presence of high HbA1c levels indicates that the patient’s diabetes is not under control, and as a result, there is a higher probability of chronic complications of diabetes as well as a higher risk for post-operative complications.

    Keywords: Diabetes, HbA1cGlycated, Hemoglobin, Surgical Complications
  • Fateme Askarifar, Ebrahim Shafaei, Mahsa Sedighi, Amir Tavakoli kareshk * Pages 262-277
    Background

    Bacterial infections are a major cause of chronic infections and mortality, and antibiotics are the preferred treatment for bacterial infections. However, studies show that widespread use of antibiotics has led to the emergence of multidrug-resistant bacterial strains. Hence, the need to develop new and alternative strategies for the production of effective drugs has become an important issue. Recently, the use of nanotechnology has been widely common in various fields. Materials in the nanoscale have unique physical and chemical properties. Silver nanoparticles have different applications and their antimicrobial properties have been confirmed in several studies. This study aimed to investigate the antibacterial properties of silver nanoparticles synthesized by berberine and Hypericum perforatum extract.

    Methods

    In this experimental study, the antibacterial effects of synthesized nanoparticles on standard strains of Escherichia coli [ATCC 25922], Pseudomonas aeruginosa [ATCC 27853], Klebsiella pneumoniae [ATCC 9997], and Staphylococcus aureus [ATCC 29212] were investigated. The MIC content of silver nanoparticles alone and in combination with berberine and Hypericum perforatum extract was investigated for the studied bacteria using the broth microdilution method.

    Results

    The results of the evaluation of the minimum inhibitory concentration [MIC] of the synthesized compounds on the studied bacteria showed that the nanoparticles synthesized by berberine and Hypericum perforatum extract had the highest antibacterial effects. However, each of the compounds Berberine and Hypericum perforatum extract alone did not show significant antibacterial properties. The results of this study also showed that the highest inhibitory concentration of nanoparticles synthesized by berberine and Hypericum perforatum extract was related to Pseudomonas aeruginosa [0.0375 mg / ml] and the lowest inhibitory concentration was related to Enterococcus faecalis [0.185 mg/ml].

    Conclusions

    The results of the present study showed that silver nanoparticles synthesized with berberine and Hypericum perforatum extract have significant antibacterial effects. As a result, nanoparticles, including silver nanoparticles, can become one of the most important alternatives to antibiotics due to their unique properties in targeting bacteria. However, achieving definitive results requires further studies in this area.

    Keywords: Silver, Nanoparticle, Hypericum perforatum, Berberine, Minimum InhibitoryConcentration
  • Sara Zolfalipormaleki, Hossein Gamari Kivi *, Ali Rezai Sharif Pages 278-291
    Background

    Given the high prevalence of obesity and overweight and the detrimental impact on the mental health of affected people, the objective of this study is to examine the effectiveness of narrative therapy on social physique anxiety in obese and overweight women.

    Methods

    The current research was a semi-experimental type, with a pre-test, post-test design with a control group. The study population for this research consisted of all obese and overweight women in Tabriz city in 2023. 30 women were selected by the available sampling method and were randomly divided into two groups: the experimental group and the control group. The experimental group received narrative treatment in 8 sessions of 90 minutes, while the control group did not receive any treatment and was placed on the waiting list. At the end of the treatment period, a post-test was performed in both groups. The Social Physique Anxiety Scale by Hart et al. (1989) was used as the measurement tool. The collected data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (covariance test with repeated measures) by SPSS-24 software.

    Results

    In the pre-test, the mean and standard deviation of social physique anxiety in the experimental group were 44.33±2.289, while in the control group, it was 43.67±3.063. In the post-test stage, the values for social physique anxiety in the experimental group were 36.33±3.117, while in the control group, it was 43.80±3.385. The results indicated the effectiveness of narrative therapy (p<0.001). In the follow-up stages, it was found that the effects of narrative therapy are lasting (p<0.001).

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that narrative can be an effective method for reducing social physique anxiety in obese and overweight women.

    Keywords: Narrative Therapy, Social Physique Anxiety, Obesity, Overweight
  • Masoomeh Saboorifar, Ali Shamsazar, Asadollah Asadi*, Mostafa Shourian Pages 292-308
    Background

    </span></span> Determining the concentration of hydrogen peroxide in liquids and biological samples is very important because of its effects on human health. This study aimed to design a new electrochemical biosensor based on hemoglobin to detect hydrogen peroxide in serum samples.</span></span></span></span></span></span>

    Methods

    </span></span> In this study, a basic science, a biosensor based on modifying the glassy carbon electrode surface with a nanocomposite consisting of cobalt oxide nanoparticles and multi-walled carbon nanotube functionalized with a carboxyl group (MWCNT/Co3</sub>O4</sub>) and hemoglobin stabilized on this nanocomposite was made as a biological recognition element.</span></span></span></span></span></span>

    Results

    </span></span> In optimal conditions, the biosensor was used to measure different concentrations of hydrogen peroxide. The designed biosensor showed a wide linear response range from 10 μM to 500 μM, a detection limit of 0.512 μM, and high reproducibility and stability.</span></span></span></span></span></span>

    Conclusion

    </span></span> In this innovative research work, MWCNTs/Co3</sub>O4</sub> nanocomposite was used to make a diagnostic biosensor. The presented biosensor showed an acceptable performance in the measurement of hydrogen peroxide in serum samples and laboratory solutions.</span></span></span></span></span></span></div>
    </span></span></span></span></span>

    Keywords: Biosensor, Nanocomposite, Hemoglobin, Hydrogen Peroxide
  • Ramin Abiri, Samira Ghasemi, Malihe Bagheri Ghomi, Masoumeh Shahbazi, Ahmad Emami, Mahdi Mojarrab* Pages 309-319
    Background

    Nosocomial infections are significant parts of the treatment challenges of hospitals. Different species of the Artemisia genus are widely distributed in Iran. The present study aimed to compare the in vitro effects of different aqueous extracts of Artemisia species against nosocomial bacterial strains.  style="font-family:"B Traffic""

    Methods

     24 different aqueous extracts, including decoctions and infusions were prepared from the aerial parts of Artemisia ciniformis, A. turanica, A. kopetdaghensis, A. khorasanica, A. vulgaris, and A. sieberi. Total phenolic contents were determined by the Folin-Ciocalteu method.  The minimum inhibitory concentration (MIC) values of the extracts against the bacterial strains including Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Acinetobacter sp., Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Staphyloccocus epidermidis, Micrococcus luteus, Klebsiella  neumonia and Escherichia coli were measured using the microdilution broth method.

    Results

    The lowest MIC value was observed for the decoction</span> of A. turanica (0.25 mg/ml) against S. pyogenes. The largest range of bacterial sensitivity (3 strains) was related to the decoction of A. sieberi. The growth of S. epidermidis was inhibited by a larger group of extracts. The highest total phenolic content was recorded for decoction and infusion of A. turanica.

    Conclusion

     The decoctions of the aerial parts of A. sieberi and A. turanica were superior to the other extracts in terms of the in vitro antibacterial spectrum and selective potency, respectively.

    Keywords: Artemisia, Phenolic Compounds, Decoction, Infusion, Anti-bacterial Agents