فهرست مطالب

نشریه مدیریت بازاریابی هوشمند
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 20، خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الناز اطیار* صفحات 1-37

    دانش و نوآوری های حاصل از آن به عنوان یکی از مهم ترین عوامل رشد و توسعه اقتصادی هر کشور است که درقالب بنگاه های دانش بنیان با مدیریت وهمت کارافرینان فناورجامعه نمود پیدا می کند، از طرفی ایجاد بنگاه های دانش بنیان علاوه بر وجود زیرساختهای مناسب ، نیازمند دانش و تجربه مدیریتی و منابع مالی است. که در این مسیر تامین مالی این فعالیت ها، به گونه ای که در زمان مناسب و به اندازه کافی و به شیوه درست در اختیار بنگاه ها قرارداده شود از اهمیت زیادی برخوردار است ؛ تنظیم ساز و کار درست در نظام مالی برای تامین مالی نوآوری نیازمند چارچوب مناسب برای سیاست گذاری در این حوزه است بنابراین علاوه بر حل مسایل نظام مالی کشور نیازمند طراحی نظام مالی خاص فعالیت های نوآورانه در کشور هستیم ،در این پژوهش با تاکید بر نظریه تامین مالی مرحله ای و منابع سرمایه ای (با ذکرآمار مروری در ایران) و بررسی چارچوب مناسب تامین مالی نوآوری مبتنی بر این ادبیات ارایه شده است سپس با استفاده از روش مطالعه موردی مبتنی بر گزارش های سازمان ها و مرور و مطالعات و مراجعه به خبرگان نظام مالی ایران و همچنین مطالعات کتابخانه ای و اسنادی بوده که به صورت فیش برداری ا ز مجموعه مجلات داخلی ایرانی وخارجی واقع در سایت های معتبرعلمی و نشریات مورد تایید وزارت علوم برداشت واستفاده شده است و چارچوب مد نظر برای تحلیل تامین مالی توسعه نوآوری بنگاه ها مورد بررسی قرار گرفته است نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد نظام مالی نوآوری در ایران به درستی شکل نگرفته است که این موضوع از یک طرف اشاره به عدم نهادسازی مناسب مانند سرمایه گذاری ریسک پذیر و نبود شرکتهای خدمات فناوری و از طرف دیگر فرآیندهای شکل گرفته داخلی نیز با مسایل جدی مثل عدم تمکن مالی شرکت های دانش بنیان در هر مرحله از چرخه حیات، نبود حوزه اعتبارسنجی،نبود بازارداخلی،عدم دسترسی به بازارهای جهانی محصولات دانش بنیان روبه رواست که الزامات طرحها و بنگاه های نوآورانه به درستی پاسخگو نیستند. به همین دلیل نیازمند بازنگری در سیاستها، نهادها و فرآیندهای تامین مالی طرحها و بنگاه های نوآورانه هستیم.

    کلیدواژگان: دانش بنیان، فناوری، تامین مالی، سرمایه گذاری خطر پذیر، تجاری سازی و چالش های آن
  • جهانبخش رحیمی باغملک، کیهانه کریمی*، امین امیری مکوندی صفحات 38-60

    مقاله حاضر با هدف تبیین مدلی برای توسعه مدیریت استعداد در بخش گردشگری و بررسی چگونگی تاثیرگذاری عامل های مدل بر روی همدیگر و راهکارهای عملی در راستای توسعه مدیریت استعداد در بخش گردشگری می باشد. از این رو با توجه به رویکرد ترکیبی در بخش کیفی با استفاده از روش نظریه داده بنیاد و مصاحبه عمیق با 12 تن از خبرگان (مدیران آژانس های گردشگری و اساتید دانشگاه که دارای دارای مدرک تحصیلی مدیریت جهانگردی، مدیریت هتلداری و رشته کارآفرینی گردشگری می باشند)، به تبیین مدلی برای توسعه مدیریت استعداد در بخش گردشگری پرداخته است. این الگو مشتمل بر شش تم اصلی: 1) شرایط علی (عوامل ساختاری، عوامل محیطی و عوامل رفتاری)؛ 2) شرایط زمینه ای(فرهنگ سازمانی، بلوغ سازمانی، یادگیری سازمانی، شرایط محیط کاری و چشم انداز سازمانی)؛ 3) شرایط مداخله گر (موانع سازمانی و موانع اطلاعاتی و انگیزشی)؛ 4) مقوله محوری (مدیریت و توسعه استعداد در بخش گردشگری)؛ 5) راهبردها (استعداد یابی، استعداد گماری، استعداد خواهی و استعداد داری)؛ 6) پیامدها (پیامدهای فردی، سازمانی و فراسازمانی) می باشد. سپس در گام دوم با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری در میان 300 نفر از مدیران و کارکنان آژانس های گردشگری مدل حاصله مورد برازش، اعتباریابی و آزمون قرار گرفت. در مرحله کمی براساس روش تحقیق همبستگی روابط میان متغیرهای مدل اولیه و ضرایب تاثیرگذاری هرکدام در تبیین مدلی برای توسعه مدیریت استعداد در بخش گردشگری تعیین گردید. براساس نتایج آماری تحقیق به ترتیب شرایط علی با ضریب 28%، شرایط زمینه ای با ضریب 25% و شرایط مداخله گر 19% بر مقوله محوری تاثیرگذار بودند. کمترین تاثیرگذاری بر مقوله محوری مربوط به شرایط مداخله گر و بیشترین تاثیرگذاری مربوط به شرایط علی است. همچنین میزان تاثیرگذاری مقوله محوری بر راهبردها 37% ، میزان تاثیرگذاری شرایط زمینه ای بر راهبردها 33% و میزان تاثیرگذاری شرایط مداخله گر بر راهبردها 16% می باشد که بیشترین تاثیر مربوط به مقوله محوری است. تاثیر راهبردها در مدل بر پیامدهای 61% بوده است.

    کلیدواژگان: توسعه مدیریت استعداد، بخش گردشگری، نظریه داده بنیاد
  • مریم گودینی*، مرتضی موقر صفحات 61-78
    ادغام بی سابقه ی رسانه های اجتماعی با زندگی مردم، برندها را بر آن داشته که از این ابزار به عنوان عاملی برای برقراری ارتباط با مشتریان استفاده نمایند اما آن ها باید به این نکته توجه کنند که این کار ممکن است چالش هایی نیز داشته باشد. از این رو، برای کمک به مدیران برند ها و بازاریابان، این پژوهش با هدف ارایه ی الگوی چالش های بازاریابی تاثیرگذار در رسانه های اجتماعی محبوب در ایران شکل گرفته است. این پژوهش از نظر هدف بنیادی، از منظر رویکردکیفی است که از میان روش های متنوع کیفی مشخصا از روش تحلیل تم بهره گرفته شده است. روش گردآوری داده ها، مصاحبه ی عمیق نیمه ساختار یافته با تعدادی از خبرگان می باشدکه با توجه به اشباع نظری، با تعداد 11 نفر از متخصصان حوزه ی بازاریابی دیجیتال مصاحبه صورت گرفته است. پس از انجام مصاحبه با این افراد و تحلیل داده های حاصله، 40 کد،13تم فرعی در قالب 6 سازه ی اصلی شامل «یافتن اینفلوینسر مناسب »، «مواجهه با اینفلوینسرهای فریبکار »، «مواجهه با اینفلوینسرهای جعلی »، «مشکل تصمیم گیری در مورد میزان کنترل بر اینفلوینسر »، « مشکل اندازه گیری دقیق تاثیر اینفلوینسر مارکتینگ » و «چالش های اخلاقی و قانونی » شکل دهی شدند و در پایان الگوی چالش های بازاریابی تاثیرگذار در رسانه های اجتماعی ترسیم گردید.
    کلیدواژگان: بازاریابی تاثیرگذار، افراد تاثیرگذار، رسانه اجتماعی، تحلیل تم
  • خسرو مرادی شهدادی*، کامران پودات صفحات 64-72

    روند تکنولوژی، تحولات جامعه و افزایش جمعیت شهرنشینی و تاثیرگذاری فاکتورهای موثر بر تغییر و تحول جامعه و اقتصاد در این حوزه باعث شده وضعیت اشتغال با مشکلاتی همراه شود. در کشورمان، سیاست‎گذاری حقوقی اشتغال با نگرش پشتیبانی از خانواده مورد توجه است، اگرچه تحقق این سیاست ها در عمل با موانع اجرایی و حقوقی زیادی مواجه است. در همین راستا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر عوامل اجتماعی و اقتصادی بر اشتغال در ایران، انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش برگرفته از افراد صاحب نظر و خبرگان در حوزه اقتصادی و اجتماعی بوده اند که به روش تصادفی ساده 109 نفر جهت حجم نمونه انتخاب گردید. بخش مبانی نظری پژوهش، برگرفته از پژوهش ها و مقالات کاربردی می باشد. در این پژوهش به منظور سنجش عوامل اجتماعی و اقتصادی از سوالات پرسشنامه ای بسته محقق ساخته به کار گرفته شد. نتایج آزمون آلفاکرونباخ به منظور پایایی پرسشنامه پژوهش 0.80 محاسبه گردید که نشان از اعتبار مناسب پرسشنامه در پژوهش حاضر می باشد. در همین راستا جهت اندازه گیری متغیرهای اشتغال، جمعیت شهرنشینی و درصد درآمد تعدیل یافته سرانه دولت از بانک داده های جهانی استفاده گردید. این متغیرها طی بازه زمانی 1372-1399 استخراج و به روش رگرسیون و مبتنی بر داده های پنل، مورد تحلیل و بررسی واقع شدند. پس از تحلیل و بررسی، نتیجه فرضیه پژوهش، حاکی از آن بود که عوامل اجتماعی و اقتصادی بر اشتغال تاثیر مثبت و معناداری دارد. هم چنین متغیرهای جمعیت شهرنشینی و درصد درآمد تعدیل یاقته سرانه دولت اثر مثبت و معناداری بر اشتغال داشتند.

    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی و اقتصادی، اشتغال، جمعیت شهرنشینی، درآمد سرانه دولت
  • سیده معصومه غمخواری*، لیلا پور علی گنجی صفحات 66-87

    این تحقیق بررسی تاثیر سودمندی درک شده،  سهولت استفاده، لذت، اعتماد و نفوذ اجتماعی بر قصد استفاده با نقش میانجی نگرش مصرف کننده می باشد. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر چگونگی گردآوری اطلاعات توصیفی و از شاخه پیمایشی است. داده های تحقیق از طریق سوالات پنج گزینه ای لیکرت موجود در پرسشنامه تحقیق جمع آوری شده است. درپژوهش حاضر به منظورتجزیه وتحلیل داده های حاصل از پرسشنامه، متناسب با نیاز آماری از نرم افزار آماری SPSS.V24 و از نرم افزار معادلات ساختاری pls.V3 در قالب دو بخش آمارتوصیفی و استنباطی بصورت رگرسیون خطی و چندگانه استفاده گردیده است. جامعه ی مورد پژوهش شامل تعداد مشتریان برق خورشیدی خانگی شهر یزد که 730 نفر می باشد. جهت محاسبه حجم نمونه موردنیاز برای پژوهش با استفاده از فرمول کوکران در سطح اطمینان 5 درصد برابر با 384 نفر بدست آمده است. نمونه مورد مطالعه به روش در دسترس جمع آوری شده است.نتایج پژوهش نشان داد که متغیرهای نتایج پژوهش نشان می دهد که  متغییر سودمندی درک شده بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی با نقش میانجی نگرش مشتریان (203/0) سهولت استفاده بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی با نقش میانجی نگرش مشتریان (228/0) لذت بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی با نقش میانجی نگرش مشتریان(114/0) اعتماد بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی با نقش میانجی نگرش مشتریان (117/0) نفوذ اجتماعی بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی با نقش میانجی نگرش مشتریان (303/0) نگرش مشتریان بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی (190/0) سودمندی درک شده بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی (136/0) سهولت استفاده بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی (107/0) لذت بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی (271/0) اعتماد بر قصد استفاده مشتریان برق خورشیدی خانگی (364/0) نفوذ اجتماعی بر قصد استفاده (132/0) در مشتریان برق خورشیدی خانگی تاثیر معنادار دارد.

    کلیدواژگان: سودمندی درک شده، سهولت استفاده، لذت، اعتماد، نفوذ اجتماعی، قصد استفاده، نگرش
  • مسعود قربانی دولت آبادی*، ولی الله یونسی صفحات 79-94

    هدف مهندسی ارزش، زمان کمتر برای رسیدن به مرحله بهره برداری بدون افزودن بر هزینه ها یا کاستن از کیفیت کار است.به کارگیری مهندسی ارزش در پروژه های اجرایی با توجه به پیچیدگی کارها به ویژه در طرحهای بزرگ اجرایی، می تواند به ابزار بی چون و چرای مدیریت در کنترل هزینه ها تبدیل شود. مهندسی ارزش سعی دارد با کاهش دوباره کاریها و جایگزینی روش های کم هزینه تر سازمان را در نیل به اهداف خود یاری کند.هدف اصلی پژوهش، اولویت بندی فرایند مهندسی ارزش در پروژه های شهرداری ها بر اساس روش های MCDM در شهرداری های ده گانه شهر شیراز می باشد روش کار در پژوهش حاضر توصیفی- پیمایشی از شاخه میدانی می باشد. بدین صورت که اطلاعات اولیه پژوهش با استفاده از منابع متعدد کتابخانه ای و اسنادی تکمیل خواهد شد و سپس در فصل چهارم داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار spss و نرم افزار expert choice مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. برای متغیرهایی که با spss انحام شد آلفای کرونباخ 0.81 بدست آمد و نرخ بازگشت 96% بود. جامعه آماری روسا و خبرگان شهرداری های ده گانه شیراز هستند. با استفاده از روش دلفی 37 پرسشنامه توزیع شد.. نتایج اصلی تحقیق نشان دادکه معیار کیفیت و صحت داده ها و اطلاعات موجود در بالاترین اولویت است و همچنین مهندسی ارزش بر رضایت کارکنان و ارباب رجوع و اثربخشی سازمانی اثرگذار است. لذا سازمان ها باید برای بهبود عملکرد بر ارتقای معیارهای مهندسی ارزش تمرکز کنند و کیفیت و صحت داده ها و اطلاعات موجود را بهبود بخشند تا رضایت کارکنان و ارباب رجوع را افزایش دهند. .

    کلیدواژگان: مهندسی ارزش، اولویت بندی، شهرداری های ده گانه شیراز
  • سید محمد صفوی همامی*، مهدی محمدی صفحات 95-116
    شیوع بیماری کووید-19 از حدود دو سال گذشته، بسیاری از سازمان ها و دولت ها را ناگزیر از تدوین و پیاده سازی فرآیند دورکاری از منزل به صورت حداکثری نمود. به دلیل ماهیت بحرانی موضوع، سازمان های کمی از آمادگی لازم برای اجرای فرآیند دورکاری برخوردار بودند؛ لذا این مسیله، چالش های متعددی را برای اثربخشی عملکردی سازمان ها ایجاد نموده است. در این پژوهش با رویکرد اکتشافی به این سوال پاسخ داده خواهد شد که مهم ترین عوامل فرهنگی مرتبط با موفقیت و شکست اقدامات دورکاری در موضوع اثربخشی عملکرد سازمانی چیست. برای پاسخ به این پرسش از تحلیل داده های جمع آوری شده از مصاحبه نیمه ساختارمند با افراد یک سازمان دورکار استفاده شده است. افراد مورد مصاحبه، کارکنان و مدیران سازمان می باشند و سوالات مصاحبه به صورت پایان باز و آزاد پرسیده شده است. برای تحلیل داده ها از کدگذاری به روش تحلیل مضمون استفاده شده و مضامین اصلی به عنوان اصلی ترین عوامل فرهنگی در رفتار سازمانی مورد بحث قرار می گیرد. نتایج پژوهش نشان می دهد که مواردی چون احساس عدالت در سازمان، فرهنگ ارتقای شغلی، انعطاف پذیری سازمان و نگرش نسبت به پاداش و جبران خدمات از جمله مهم ترین عوامل تعیین کننده موفقیت یا شکست دورکاری در سازمان از نظر کارکنان هستند. در طرف مقابل، نحوه نظارت بر عملکرد کارکنان و ارتباطات سازمانی از منظر مدیران به عنوان مهم ترین عوامل مطرح شده است.
    کلیدواژگان: دورکاری، عملکرد سازمانی، فرهنگ سازمانی، رفتار سازمانی، اثربخشی عملکردی
  • محمدمهدی خاضعی فر، محسن امرائی* صفحات 119-139

    این تحقیق بررسی تاثیر ساختار و آگاهی فرهنگی بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی هوش رقابتی می باشد. تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر چگونگی گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع  پیمایشی  مقطعی است. داده های تحقیق از طریق سوالات پنج گزینه ای لیکرت موجود در پرسشنامه تحقیق جمع آوری شده است. جامعه ی مورد پژوهش تعداد کارکنان بانک سپه خرم آباد کوکران برای جامعه محدود استفاده می شود که کل جامعه آماری بالغ بر 1500نفرمی باشد جهت محاسبه حجم نمونه موردنیاز برای پژوهش با استفاده از فرمول کوکران در سطح اطمینان 5 درصد برابر با 306نفر بدست آمده است. نمونه مورد مطالعه به روش در دسترس جمع آوری شده است.نتایج پژوهش نشان داد که متغیرهای ساختار بانک بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی برنامه ریزی (405/0) آگاهی فرهنگی بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی برنامه ریزی (360/0) ساختار بانک بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی تحلیل و بررسی (421/0) آگاهی فرهنگی بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی تحلیل و بررسی (081/0) تحلیل و بررسی (924/0) آگاهی فرهنگی بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی (080/0) ساختار بانک بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی ارتباطات (429/0) آگاهی فرهنگی بر عملکرد استراتژیک با نقش میانجی ارتباطات (130/0) ساختار بانک بر برنامه ریزی (405/0) آگاهی فرهنگی بر برنامه ریزی (359/0) ساختار بانک بر تحلیل و بررسی (177/0) آگاهی فرهنگی بر تحلیل و بررسی (226/0) ساختار بانک بر جمع آوری اطلاعات (149/0) آگاهی فرهنگی بر جمع آوری اطلاعات (099/0) ساختار بانک بر ارتباطات (566/0) آگاهی فرهنگی بر ارتباطات (171/0) برنامه ریزی بر عملکرد استراتژیک (541/0) تحلیل و بررسی بر عملکرد استراتژیک (357/0) جمع آوری اطلاعات بر عملکرد استراتژیک (804/0) ارتباطات بر عملکرد استراتژیک (758/0) در شعب بانک ملت شهر تهران، تاثیر معنادار دارند.

    کلیدواژگان: ساختار بانک، آگاهی فرهنگی، فرآیند هوش رقابتی، تحلیل و بررسی، ارتباطات، جمع آوری اطلاعات
|
  • Elnaz Atiyar * Pages 1-37

    The knowledge and innovations resulting from it is one of the most important factors of economic growth and development of any country, which is manifested in the form of knowledge-based enterprises with the management and efforts of technological entrepreneurs of the society. It requires managerial knowledge and experience and financial resources. In this way, it is very important to finance these activities in such a way that it is provided to the companies at the right time, sufficiently and in the right way; Setting up the correct mechanism in the financial system to finance innovation requires a suitable framework for policy making in this area, therefore, in addition to solving the country's financial system problems, The results of the present research showed that the financial system of innovation in Iran has not been properly formed, which on the one hand refers to the lack of proper institutionalization such as risk-taking investment and the absence of technology service companies, and on the other hand, internally formed processes with Serious issues such as lack of financial capability of knowledge-based companies at every stage of their life cycle, lack of validation area, lack of domestic market, lack of access to global markets of knowledge-based products are facing the requirements of innovative projects and companies. For this reason, we need to review the policies, institutions and financing processes of innovative projects and enterprises. 

    Keywords: Knowledge base, technology, financing, venture capital, commercialization, its challenges
  • Jahanbakhsh Rahimi Baghmalek, Keyhaneh Karimi *, Amin Amiri Makvandi Pages 38-60

    The aim of this study is to explain a model for the development of talent management in the tourism sector and to investigate how the model factors affect each other and practical solutions for the development of talent management in the tourism sector. Therefore, due to the combined approach in the quality sector using grounded theory method and in-depth interviews with 12 experts (managers of tourism agencies and university professors who have degrees in tourism management, hotel management and tourism entrepreneurship). ) Has explained a model for the development of talent management in the tourism sector. This model consists of six main themes: 1) causal conditions (structural factors, environmental factors and behavioral factors); 2) background conditions (organizational culture, organizational maturity, organizational learning, work environment conditions and organizational perspective); 3) Intervening conditions (organizational barriers and information and motivational barriers); 4) central category (talent management and development in the tourism sector); 5) Strategies (talent search, talent assignment, talent search and talent possession); 6) Consequences (individual, organizational and extra-organizational consequences). Then, in the second step, using the technique of confirmatory factor analysis and modeling of structural equations among 300 managers and employees of travel agencies, the resulting model was fitted, validated and tested. In a quantitative stage, based on the research method, the correlation between the variables of the initial model and the coefficients of effectiveness of each in explaining the model for the development of talent management in the tourism sector was determined. Based on the statistical results of the study, causal conditions with a coefficient of 28%, background conditions with a coefficient of 25% and intervening conditions of 19% were effective on the central category, respectively. The least influence on the central category is related to the interventionist conditions and the most influence is related to the causal conditions. Also, the impact of the central category on strategies is 37%, the impact of contextual conditions on strategies is 33% and the impact of intervening conditions on strategies is 16%, which has the greatest impact on the central category. The effect of strategies in the model on the outcomes was 61%.

    Keywords: Talent Management Development, Tourism, grounded theory
  • Maryam Goudini *, Morteza Movaghar Pages 61-78
    The unprecedented integration of social media with people’s lives has led brands to use this tool as a factor in communication with customers, but they should consider that this may also have challenges. To help brand managers and marketers, this research is aimed at presenting the pattern of influential marketing challenges in popular social media in Iran. In terms of fundamental purpose, this research among the various qualitative methods has been used Theme analysis method. The method of data collection is a semi- structured interview with a number of experts. According to a saturation we interviewed with 11 experts. After analyzing the data, 40 codes, 13 sub- themes in 6 main structures including: “Finding the suitable Influencer”, “Exposure to deceiver Influencer”, “Fake Influencer”, “The problem of decision making about control over influencer”, “ challenge of the precise measurement of influence of influencer marketing”, and “ ethical and legal challenges” were formed. Finally the pattern of influential marketing challenges in social media were drawn.
    Keywords: Influencer marketing, Influencers, Social Media, Theme Analysis
  • Khosro Moradi Shahdadi *, Kamran Poudat Pages 64-72

    The trend of technology, changes in society and the increase in urban population and the influence of factors affecting the change and transformation of society and economy in this area have caused the employment situation to be accompanied by problems. In our country, employment legal policies with the attitude of family support are of interest, although the realization of these policies in practice faces many executive and legal obstacles. In this regard, this research has been conducted with the aim of investigating the impact of social and economic factors on employment in Iran. The statistical population of this research was taken from experts and experts in the economic and social fields, 109 people were selected by simple random method for the sample size. The theoretical foundations part of the research is taken from researches and practical articles. In this research, in order to measure social and economic factors, researcher-made closed questionnaire questions were used. The results of Cronbach's alpha test were calculated to be 0.80 for the reliability of the research questionnaire, which shows the appropriate validity of the questionnaire in the present study. In this regard, the global data bank was used to measure the variables of employment, urban population and adjusted per capita income of the government. These variables were extracted during the period of 1993-2020 and were analyzed and analyzed by regression method and based on panel data. After analysis and investigation, the result of the research hypothesis indicated that social and economic factors have a positive and significant effect on employment. Also, the variables of urbanization population and the percentage of adjusted income per capita of the government had a positive and significant effect on employment.

    Keywords: Social, Economic Factors, employment, Urban population, Government per Capita Income
  • Seyedeh Maasoumeh Ghamkhari *, Lila Pour Ali Ganji Pages 66-87

    This research examines the effect of perceived usefulness, ease of use, enjoyment, trust and social influence on intention to use with the mediating role of consumer attitude. The research is descriptive and survey in terms of practical purpose and in terms of how to collect information. Research data has been collected through five-choice Likert questions included in the research questionnaire. In this research, in order to analyze the data obtained from the questionnaire, according to the statistical needs, SPSS.V24 statistical software and pls.V3 structural equation software were used in the form of descriptive and inferential statistics in the form of linear and multiple regression. The research population includes the number of solar household electricity customers in Yazd, which is 730 people. In order to calculate the required sample size for the research using Cochran's formula, 384 people have been obtained at a confidence level of 5%. The study sample was collected by available methods. The results of the research showed that the variables of the research results show that the variable of perceived usefulness on the intention to use solar household electricity with the mediating role of the attitude of the customers (0.203), ease of use on the intention to use Household solar electricity customers with the mediating role of customers' attitudes (0.228), enjoyment of the customers' intention to use household solar electricity with the mediating role of customers' attitudes (0.114), trust in the customers' intention to use household solar electricity with the mediating role of customers' attitudes (0.117) Social influence on customers' intention to use household solar electricity with the mediating role of customers' attitude (0.303), customers' attitude on customers' intention to use household solar electricity (0.190), perceived usefulness on customers' intention to use household solar electricity (0.136), ease of use On customers' intention to use household solar electricity (0.107), enjoyment on customers' intention to use household solar electricity (0.271), trust on customers' intention to use household solar electricity (0.364), social influence on customers' intention to use (0.132) Household solar electricity has a significant impact.

    Keywords: Perceived Usefulness, ease of use, enjoyment, Trust, social influence, Intention to use, Attitude
  • Masoud Ghorbani *, Valliyoullah Younesi Pages 79-94

    Target value engineering and less time to reach the operational phase without increasing costs or reducing the quality of work. The application of value engineering in construction projects due to the complexity of administrative tasks, especially in large projects, can be a tool to control management costs become unconditional. The objective is to eliminate or modify anything that causes unnecessary costs, without losing the basic functions of the plan is entered. Organizations are seeking strategies for achieving their goals with minimum cost and try to produce a customized product or provide the service. Value engineering is trying to reduce duplication and less costly alternative to assist the organization in achieving its goals aim of this study is to prioritize local projects based on value engineering process MCDM methods in the municipality of the ten city is a descriptive method in this research field is the branch. That basic information by using multiple sources of library and documentation will be completed and then in the fourth quarter data from the questionnaire using spss software and expert choice software will be analyzed. For variables that were analyzed with spss Cronbach's alpha was 0.81, and the rate of return was 96%. Jamh Mary municipal leaders and experts are ten Shiraz. Using the Delphi method. The results of the study showed that 35 questionnaires were distributed to measure the quality and accuracy of the data and information contained in the highest priority, as well as employee satisfaction and customer value engineering and effective organizational effectiveness. Therefore, organizations need to improve their focus on improving standards of value engineering, quality and accuracy of the data and information to improve employee satisfaction and to boost client.

    Keywords: value engineering, Prioritize, ten municipalities of Shiraz
  • Sayed Mohammad Safavi Hemami *, Mahdi Mohammadi Pages 95-116
    Within the past two years, lots of organizations and governments had to develop and implement teleworking method as much as possible due to Covid-19 disease outbreak. Because of the critical nature of this subject, few organizations were prepared for implementation of the teleworking; so, this matter created lots of challenges for the effectiveness of organizations performance. This research has an exploratory approach and it answers this question: what are the most important cultural factors in the field of success and failure of teleworking in effectiveness of organizations performance. For answering this question, we used the analysis of data from semi-structured interviews with individuals in a teleworking organization. The interviewers were the employees and managers of the organization and the interview questions were asked openly and freely. for analyzing the data, we used coding with thematic analysis approach and the main themes are discussed as the main cultural factors in organizational behavior. The results show that matters such as the feeling of justice in the organization, job promotion culture, flexibility of organization and attitude towards reward and compensation of services are the most important factors from the employees' point of view that determines the success or failure of teleworking in the organization. On the other hand, the most important factors are: how to monitor employees' performance and communication in organization from the managers’ point of view.
    Keywords: teleworking, Organizational Performance, Organizational Culture, organizational behaviour, functional effectiveness
  • MohammadMehdi Khazeifar, Mohsen Amraei * Pages 119-139

    This research examines the impact of structure and cultural awareness on strategic performance with the mediating role of competitive intelligence. Research is an applied purpose and in terms of how descriptive information is collected. Research data is collected through the five -choice Likert questions in the research questionnaire. The research society is used by Sepah Khorramabad Bank of Cochran for a limited community, with the total statistical population of over 1500 to calculate the sample size required for research using Cochran formula at a confidence level of 5 % to 306 people. The sample studied was collected in an accessible method. Research results showed that bank structure variables on strategic performance with the mediating role of planning (0.405) cultural awareness on strategic performance with the mediating role of planning (0.360) On strategic performance with the mediating role of analysis and study (0.421) cultural awareness on strategic performance with the mediating role of analysis and analysis (0.081) Analysis (0.924) Cultural awareness on strategic performance (0.080 ) Bank Structure on Strategic Performance with Communication Mediation Role (0.429) Cultural Consciousness on Strategic Performance with Communication Mediation (0.130) Bank Structure on Planning (0.405) Cultural Awareness on Planning (0.359) Structure Bank on Analysis and Review (0.177) Cultural Awareness on Analysis and Review (0.226) Bank Structure on Information Collection (0.149) Cultural Awareness on Information Collection (0.099) Bank Structure on Communication (566/ 0) Cultural awareness on communication (0.171) Planning on Strategic Performance (0.541) Analysis of Strategic Performance (0.357) Information Collect Information on Strategic Performance (0.804) Communication on Strategic Performance (758/ 0) in sh Tehran Bank of Tehran has a significant impact.

    Keywords: Bank Structure, Cultural Awareness, Competitive intelligence, Analysis, Review, Intelligence, Information Collection