فهرست مطالب

نشریه روانشناسی شناختی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقایسه اثر تحریک الکتریکی مستقیم و تحریک الکتریکی با نویز تصادفی همراه با آموزش شناختی بر عملکرد حافظه کاری افراد دارای اختلال نقص توجه/ بیش فعالی
    مسلم کرد، جلیل فتح آبادی*، شهریار غریب زاده، رضا خسرو آبادی صفحه 2

    این پژوهش با هدف مقایسه اثر تحریک الکتریکی مستقیم (tDCS) و تحریک الکتریکی با نویز تصادفی (tRNS) همراه با آموزش شناختی بر عملکرد حافظه کاری افراد دارای اختلال نقص توجه/ بیش فعالی انجام گرفت. برای این منظور تعداد 45 کودک مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعالی شهر زاهدان به صورت هدفمند به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. این افراد در سه گروه tDCS، tRNS و گروه گواه فعال جای دهی شدند. افراد گروه های آزمایش 5 جلسه تحریک الکتریکی (tDCS و tRNS) با فاصله 24 ساعت میان هر جلسه دریافت کردند؛ افراد گروه گواه نیز تحریک ساختگی (غیر اثرگذار) دریافت نمودند. همزمان همه افراد توانبخشی شناختی حافظه کاری نیز دریافت کردند. همه افراد قبل و بعد از تحریک و یک هفته پس از تحریک با استفاده از تکلیف ان بک و پاره تست فراخنای ارقام هوش وکسلر مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. نتایج نشان داد که در گروه tDCS در اکثر مولفه های حافظه کاری تفاوت معنی داری از مرحله پیش آزمون تا پیگیری وجود داشت (001/ 0<p). در گروه tRNS نیز در مولفه فراخنای ارقام مستقیم و فراخنای ارقام معکوس در مراحل پژوهش تفاوت معنی داری یافت شد. در مقایسه بین دو گروه آزمایش، اثربخشی گروه tDCS  بیشتر از گروه tRNS بوده است. همچنین در اکثر مولفه ها بین دو گروه tRNS و گواه تفاوت معنی داری یافت نشد (05/ 0>p). در مجموع نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که tDCS  اثربخشی بیشتری در مقایسه با tRNS در حافظه کاری داشت و از این روش می توان همراه با سایر درمان ها برای بهبود حافظه کاری کودکان دارای اختلال نقص توجه/ بیش فعالی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، حافظه کاری، تحریک الکتریکی مستقیم، تحریک الکتریکی با نویز تصادفی
  • اثر کنترل توجه بر سرگردانی ذهن
    فاطمه زهرا مرادی، سیاوش طالع پسند*، اسحق رحیمیان بوگر صفحه 3

    هدف این پژوهش بررسی اثر کنترل توجه بر سرگردانی ذهن می باشد. روش این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی بوده است. جامعه ی آماری شامل دانش آموزان دختر پایه ی پنجم و ششم ابتدایی شهر سمنان در سال تحصیلی 1400-1401 است. تعداد 38 نفر از افراد جامعه ی آماری به صورت در دسترس محاسبه شد که به جهت پیش بینی افت آزمودنی ها یا از دست رفتن داده ها، 2 نفر از تعداد نمونه ی محاسبه شده بیشتر در مطالعه حضور داشتند. ابزار اندازه گیری سرگردانی ذهن آزمون استروپ بود که در شرایط کنترل توجه فعال و واکنشی تکمیل شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک عاملی اندازه گیری مکرر و توسط نرم افزار SPSS25 تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که سرگردانی ذهن در شرایط کنترل توجه فعال بیشتر از شرایط کنترل توجه واکنشی است. یافته های این مطالعه می تواند در شناخت پدیده سرگردانی ذهن بینش مفیدی به دست دهد. معلمین و طراحان آموزشی می توانند با داشتن دانش مربوط به این زمینه اقدام به طراحی و تولید محتواهای آموزشی ای کنند که دانش آموزان در طی آموزش مجازی که کمترین نظارت از سوی معلم در جریان یادگیری اتفاق می افتد، منجر به تجربه ی سرگردانی ذهن کمتر از سوی دانش آموزان شود.

    کلیدواژگان: سرگردانی ذهن، کنترل توجه، کارکردهای اجرایی
  • مقایسه دامنه مولفه p300 بین افراد خطرپذیر و خطرگریز در تکلیف قمار ساده
    حسن صبوری مقدم، محمدعلی نظری، صدیقه ناقل*، آنتونینو والسی، رضا خسروآبادی صفحه 4

    ترجیحات خطر یعنی میزانی که افراد تمایل به پذیرش خطر دارند، نقش مهمی در سلامت روان و زندگی فردی و اجتماعی بازی می کنند و به دو حالت خطرپذیر و خطرگریز تقسیم می شوند. بنابراین بررسی همبسته های مغزی ترجیحات خطر از اهمیت بالایی در مسایل بالینی و روانپزشکی ایفا می کند. از اینرو، مطالعه حاضر، به بررسی و مقایسه یکی از مولفه های مهم پتانسیل وابسته به رویداد یعنی p300 بین افراد با ترجیحات خطر متفاوت پرداخته است.

    روش

    بر اساس تست بارت تعداد 28 نفر در دو گروه خطر پذیر و خطر گریز (14 نفر در هر گروه) جای گرفتند. جهت ثبت الکتروانسفالوگرافی، آزمودنی ها تکلیف قمار ساده را انجام دادند. نتایج ERP با استفاده از نرم افزار متلب و ERPlab به دست آمدند. تحلیل داده ها با استفاده ازتحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام گرفت.

    نتایج

    تحلیل داده های رفتاری پژوهش نشان داد که گروه خطرپذیر گزینه پرخطر را بیشتر از گروه خطرگریز انتخاب کرده است، اما سرعت انتخاب گزینه ها بین دو گروه تفاوت معنادار نداشت. بر اساس تحلیل داده های الکتروانسفالوگرافی دامنه مولفه p300 در گروه خطرپذیر در مقایسه با گروه خطرگریز هنگام مواجهه با ضرر زیاد در تکلیف قمار کاهش معنادار دارد. این یافته، اهمیت تفاوت افراد خطرپذیر در مسیرهای دوپامینرژیک و انگیزش در هنگام پردازش پاداش را در مقایسه با گروه های سالم و خطرگریز نشان می دهد. بر این اساس ممکن است بتوان مولفه P300  را به عنوان نشانگر مناسبی در ارزیابی های بالینی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: ترجیحات خطر، مولفه p300، پردازش پاداش، پتانسیل وابسته به رویداد
  • ارزیابی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه منطقی- تجربی و رابطه آن با تنظیم شناختی هیجان
    سیما السادات صفوی پور نایینی، خدیجه ابوالمعالی الحسینی*، رسول روشن چسلی صفحه 5

    سبک تفکر، یک روش تفکر، و ترجیح افراد برای بکارگیری توانایی های خود است. روانشناسان برای تفکر و پردازش اطلاعات دو سبک را پیشنهاد کرده اند. سیستم تجربی، که اتوماتیک و غیرکلامی؛ و سیستم منطقی، که تحلیلی و کلامی است. هدف از پژوهش، ارزیابی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه منطقی- تجربی، و یافتن رابطه آن با تنظیم شناختی هیجان بود. مطالعه مقطعی، به روش زمینه یابی توصیفی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی و سماء واحد رودهن بود. تعداد 503 دانشجو به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب، و پرسشنامه منطقی- تجربی را پرکردند. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی، تست اسکری، آلفای کرونباخ استفاده گردید. پس از تحلیل، چهار مولفه شناسایی شد: توانایی منطقی، درگیری منطقی، توانایی تجربی، درگیری تجربی؛ که ضریب آلفای کرونباخ آنها، 682/0، 823/0، 695/0، 750/0 بود. برای ارزیابی اعتبار، پرسشنامه با فاصله دو هفته اجرا شد. ضریب همبستگی مولفه ها 79/0، 78/0، 73/0  و 76/0 بود. پاسخ دانشجویان به پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی و کراچ، 2001)، و بررسی روایی ملاکی نشان داد، تفکر منطقی با راهبردهای منفی تنظیم هیجان به صورت منفی و با راهبردهای مثبت آن به صورت مثبت، و تفکر تجربی با راهبردهای منفی تنظیم هیجان به صورت مثبت و با راهبردهای مثبت آن به صورت منفی همبسته است. در مجموع، افراد منطق گرا، راهبردهای مثبت تنظیم هیجان را بیشتر و راهبردهای منفی را کمتر بکار بردند. در مجموع، پرسشنامه منطقی- تجربی، پایایی و روایی همگرای مناسبی داشته، و می توان از آن برای بهبود تدریس و روان درمانی کمک گرفت.

    کلیدواژگان: تفکر منطقی، تفکر تجربی، تنظیم شناختی هیجان، ویژگی های روانسنجی
  • عشق آتشین، کاهش یا افزایش عملکردهای شناختی؟ (مقایسه عملکردهای شناختی افراد با عشق آتشین و افراد عادی)
    اسماء فارسی، مهناز جوکار*، سوران رجبی صفحات 11-14
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه عملکردهای شناختی (بازداری پاسخ، انعطاف پذیری شناختی و توجه) افراد با عشق آتشین و افراد عادی صورت گرفت.

    روش پژوهش: 

    در این پژوهش 500 نفر از دانشجویان دانشگاه خلیج فارس با روش نمونه گیری هدفمند با میانگین سن 21 سال و انحراف معیار 06/3 انتخاب شدند و پرسشنامه عشق آتشین (PLS) را تکمیل نمودند. با توجه به نمره کسب شده به دو گروه عشق آتشین و عادی تقسیم شدند. از بین این افراد، 204 نفر (103 نفر عشق آتشین و 101 نفر عادی، 109 نفر مرد و 95 نفر زن) برای اجرای آزمون های استروپ، ویسکانسین و عملکرد پیوسته انتخاب شدند و با استفاده از روش آماری  تحلیل واریانس چندمتغیره تحلیل شد.  

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد بین افراد با عشق آتشین و افراد عادی از نظر بازداری پاسخ تفاوت معناداری (05/0.P>) وجود دارد. هیچ تفاوت معناداری در مولفه های انعطاف پذیری شناختی و توجه بین افراد دو گروه مشاهده نشد. همچنین در مولفه توجه بین دو گروه دختران و پسران تفاوت معنادار (05/0.P>) وجود داشت.

    نتیجه

     با توجه به اینکه بازداری پاسخ در افراد با عشق آتشین ضعیف است، می توان با آگاهی  و آموزش به افراد در سنین پایین تر عواقب منفی روابط همراه با عشق آتشین را کاهش داد.

    کلیدواژگان: عشق آتشین، عملکردهای شناختی، بازداری پاسخ، انعطاف پذیری شناختی ​​​​​​​
  • کارکرد روان شناختی هیجان نوستالژی: افزایش ابراز خود راستین و کاهش خودتعریفی بیرونی
    ابراهیم احمدی* صفحات 22-39

    یافته های پیشین، کارکردهای فراوان هیجان نوستالژی، برای نمونه افزایش سلامت روانی، را نشان داده اند و پژوهش کنونی برای تبیین آن یافته ها، این توضیح نظری را آزمون کرد که سودمندی های نوستالژی از این راه به دست می آیند که نوستالژی، خود راستین انسان را به یاد او می اندازد. با هدف بررسی اثر نوستالژی بر اصیل بودن (ابراز خود راستین) و خود-تعریفی بیرونی (نگرانی درباره برآورده کردن استانداردهای جامعه و انتظارهای دیگران)، از میان 30 هزار مشترک تلفن همراه در تهران و کرج، 451 نفر (200 مرد) با میانگین سنی 40 سال  با روش در دسترس گزینش و در یک طرح آزمایشی به گونه تصادفی به دو گروه نوستالژی (که به یک خاطره نوستالژیک اندیشیدند) و بدون نوستالژی (که به یک خاطره معمولی اندیشیدند) گمارده شدند. ابراز خود راستین با پرسش نامه اصیل بودن (کرنیس و گولدمن، 2006) و خود-تعریفی بیرونی با مقیاس تمرکز بر وابستگی های بیرونی (ویلیمس و همکاران، 2010) اندازه گیری شد. آزمون های t نشان دادند که گروه نوستالژی شخصیت گذشته خود را اصیل تر درجه بندی کرد و خود-تعریفی بیرونی کمتری گزارش داد و الگوسازی فرایند شرطی نشان داد که نوستالژی از راه افزایش اصیل بودن، خود-تعریفی بیرونی را کاهش داده است. این یافته ها نشان می دهند که اولا می توان از نوستالژی در درمان بیماری های روانی کمک گرفت، و ثانیا پیامدهای مثبت فراوان نوستالژی که در پژوهش های پیشین نشان داده شده است از این واقعیت سرچشمه می گیرند که نوستالژی خود راستین انسان ها را به آنها نشان می دهد.

    کلیدواژگان: نوستالژی، خود راستین، اصیل بودن، خود-تعریفی بیرونی
  • تحلیل محتوای پست های استعاری اختلال خوردن در فضای مجازی
    فاطمه رئیسی*، مینا ریاسی صفحات 60-71

    افراد مبتلا به اختلالات خوردن، آسیب شناسی مربوط به خوردن خود را به مدد استعاره ها بیان می کنند. این تحقیق با هدف تبیین و مقوله بندی پست های استعاری اختلال خوردن در فضای مجازی انجام شد. روش این مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوای متن قراردادی و جهت دار بود که به روش آنتروپی شانون در بازه زمانی شهریور 1399 تا اردیبهشت 1401 انجام شد. جامعه این مطالعه شامل کلیه پیام ها و پست های مربوط به اختلالات خوردن بود که در شبکه های اجتماعی (یوتیوب، اینستاگرام و تلگرام) پست یا کامنت گذاشته شدند. به دلیل ماهیت کیفی این مطالعه بر اساس قاعده اشباع نظری و با توجه به نظر متخصصان این حوزه، 250 پست با مضمون روان شناختی مربوط به حوزه اختلال خوردن به صورت هدفمند انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. سپس به صورت دستی مقولات و زیرمقوله ها تحلیل شدند. یافته ها نشان داد؛ پست ها و پیام های استعاری مربوط به اختلال خوردن در دو مقوله اصلی ویژگی های بدن مند و حوزه های مبدا غیربدن مند اختلال خوردن قرار می گیرند. از طرفی، هر کدام از این دو مقوله اصلی، زیرمقوله هایی دارند که به وسیله ویژگی های شناختی و روان شناختی از یکدیگر مجزا می شوند. به نظر می رسد؛ پیام ها و پست های متفاوت مربوط به استعاره های اختلال خوردن نیاز به مطالعه از منظرهای مختلف دارند. بر این اساس پیشنهاد می شود در مطالعات آتی این پست های استعاری با توجه به نوع مداخلات موثر بر آن بررسی شوند.

    کلیدواژگان: پست های استعاری، اختلال خوردن، فضای مجازی، تحلیل محتوا
|
  • Comparison of the effect of Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS (and Transcranial Random Noise Stimulation (tRNS (combined with cognitive training on working memory performance of people with attention deficit/hyperactivity disorder
    MOSLEM KORD, Jalil Fath Abadi*, Shahriar Gharibzadeh, Reza Khosrowabadi Page 2

    This study aimed to comparison of the effect of Transcranial Direct Current Stimulation (tDCS) and Transcranial Random Noise Stimulation (tRNS) combined with cognitive training on working memory performance of people with attention deficit/hyperactivity disorder. For this purpose, 45 children with attention deficit hyperactivity disorder in zahedan city were purposefully selected as the research sample. Subjects were divided into three groups: tDCS, tRNS and placebo group. Subjects in the experimental groups received 5 sessions of electrical stimulation (tDCS and tRNS) with an interval of 24 hours between each session; placebo group also received fake stimulation (non-effective). At the same time, all subjects also received cognitive rehabilitation of working memory. All subjects were evaluated before and after the stimulation and one week after the stimulation using the N-back task and the Wechsler Digit span test. The data were analyzed using repeated measures analysis of variance. The results showed that in the tDCS group, there was a significant difference in most working memory components from the pre-test stage to the follow-up (p<0.001). In the tRNS group, a significant difference was found in the component of direct digit span and reverse digit span in the research stages. In the comparison between the two experimental groups, the effectiveness of the tDCS group was higher than that of the tRNS group. Also, no significant difference was found in most of the components between the tRNS and placebo groups (p>0.05). Overall, the results of this study show that tDCS was more effective than tRNS in working memory and this method can be used together with other treatments to improve the working memory of children with attention deficit/hyperactivity disorder.

    Keywords: Attention Deficit, hyperactivity Disorder, Working memory, Transcranial Direct Current Stimulation, Transcranial Random Noise Stimulation
  • The effect of attention control on mind wandering
    Fateme Zahra Moradi, Siavash Talepasand*, Isaac Rahimian Boogar Page 3

    The purpose of this research is to investigate the effect of attention control on mind wandering. The method of this research was semi-experimental. The statistical population includes fifth and sixth grade female students of Semnan city in the academic year of 1400-1401. The number of 38 people from the statistical population was calculated as available, and in order to predict the drop of the subjects or the loss of data, 2 people were present in the study more than the number of the calculated sample. The tool used to measure mind wandering was the Stroop test, which was completed under active and reactive attention control conditions. The data were analyzed using one-factor analysis of variance and repeated measurement by SPSS25 software. The findings showed that mind wandering is more in active attention control conditions than in reactive attention control conditions. The findings of this study can provide useful insight in understanding the phenomenon of mind wandering. Teachers and educational designers, having the knowledge related to this field, can design and produce educational content that students will experience during virtual education, where the minimum supervision by the teacher takes place during the learning process. The wandering of the mind will be less on the part of the students.

    Keywords: mind wandering, attention control, executive function
  • Comparison of p300 in risk-seeker and risk-averse people during simple gambling task
    Hasan Sabouri Moghadam, MohamadAli Nazari, Sedigheh Naghel*, Antonino Valessi, Reza Khosroabadi Page 4

    Risk preference, the degree of tendency to take risk, has a fundamental role at individual and social health and is divided to risk seeker and risk averse. Therefore, the study of neural corelates of risk preferences is essential at the field of psychology and psychiatry. The current study aimed to examine and compare an ERP component named P300 between subjects with different risk preferences.

    Method

    28 people placed in two groups of risk seeker and risk averse (14 each group). Subjects performed simple gambling task. ERP data were processed by MATLAB software and ERPlab. Repeated measurement ANOVA was used to analyze data.

    Results

    analysis of behavioral data presented that risk seekers selected low risk option more than high risk, but there was no significant difference of reaction time between groups. ERP analysis showed a significant decrease of P300 amplitude in risk seekers compared to risk averse when selecting high risk option. This result shows the importance of the differences in dopaminergic and motivational pathways of risk seekers during reward processing compared to healthy and risk-averse groups. Based on this result, it may be possible to consider the P300 component as a suitable indicator in clinical evaluations.

    Keywords: risk preferences, p300, reward processing, event related potentials
  • Psychometric Properties of Rational-Experiential Inventory, and It's Relationship with Cognitive Regulation of Emotions
    Simasadat Safavipour Naeini, Khadije Abolmaali Alhoseini*, Rasol Roshan Chesli Page 5

    Psychologists have proposed two styles for thinking and processing information. Experiential system, which is automatic and non-verbal; And the Rational system, which is analytical and verbal. The aim of the present study was to evaluate the psychometric properties of the Rational- Experiential Inventory; and to find it's relationship with cognitive regulation of emotions. This cross-sectional study was performed by descriptive contextualization method. The statistical population consisted of all students of Islamic Azad and Sama Universities, Roodehen Branch, and 503 individuals were selected randomly via multi- period method and completed the Rational-Experiential Inventory (REI) and Cognitive Regulation of Emotions Questionnaire (Garnefski & Kraaij, 2006). Data were analyzed by exploratory factor analysis, Cronbach's alpha, and correlation coefficient. After analysis, four components were identified: Rational Ability, Rational Engagement, Experiential Ability, Experiential Engagement. The Cronbach's alpha coefficient was 0.682, 0.823, 0.695, 0.750, and the correlation coefficient in the retest was 0.79, 0.78, 0.73, and 0.76, respectively. In the validity of criterion, rational components had negative correlation with negative strategies of regulation of emotions, and the experiential components had positive correlation with these strategies. The rational- experiential inventory showed proper reliability and convergent validity, In general, Rational people used positive emotion regulation strategies more and negative strategies less. The Rational- Experiential Inventory had adequate reliability and convergent validity. It can be used to improve the teaching, and psychotherapy.

    Keywords: Psychometric Properties, Rational- Experiential Thinking, Cognitive Regulation of Emotions
  • Passionate love, decrease or increase cognitive functions?Comparing the cognitive functions of passionate lover and normal people
    Asma Farsi, Mahnaz Joukar Kamalabadi*, Soran Rajabi Pages 11-14
    Purpose

    The purpose of this study was to compare the cognitive functions of people with passionate love and normal people.

    Method

    In this research, 500 students from persian golf University Bushehr , who studied in 2017-2018, were selected through purposeful sampling with a mean age of 21 years and filled the passionate  love scale (PLS). Individuals who scored between 135 and 106 in the passionate love group and Those who scored 105-15 were in the normal group. Of these people, 204 were selected for Stroop, Wisconsin and Continuous Performance tests and analyzed by multivariate analysis of variance.

    Results

    the study showed that there is a significant difference between respondents with passionate love and normal people in terms of inhibition. No significant difference was observed between the two groups in the cognitive flexibility and attention (P> 0.05).

    Discussion

    According to the findings, people with passionate love of inhibition have a weaker response than normal people, and the lack of difference between the two groups in the component of cognitive flexibility and attention point to the similar performance of these two groups in cognitive functions. Findings show the attention component in the two groups is different based on gender.

    Keywords: Passionate love, Cognitive functions, cognitive flexibility, Inhibition, Attention
  • The Psychological Function of Nostalgia: Increasing Intrinsic Self-Expression and Decreasing Extrinsic Self-Definition
    Ebrahim Ahmadi* Pages 22-39

    Previous findings have shown the many functions of nostalgia, for example, increasing mental health, and the current research aimed to explain those findings by testing the theoretical explanation that the benefits of nostalgia come from the fact that nostalgia reminds us of our intrinsic self. Aiming to investigate the effect of nostalgia on authenticity (intrinsic self-expression) and extrinsic self-definition (concern about meeting society's standards and the expectations of others), Out of 30,000 mobile phone subscribers in Tehran and Karaj, 451 (200 men) with an average age of 40 years were sampled by the convenience method and in an experimental design were randomly assigned to two groups of nostalgia (who thought of a nostalgic memory) and no nostalgia (who thought of an ordinary memory). Intrinsic self-expression was measured by the Authenticity Inventory (Kernis and Goldman, 2006) and extrinsic self-definition by the Extrinsic Contingency Focus Scale (Williams et al., 2010). T-tests showed that the nostalgia group rated their past personality more authentic and reported less extrinsic self-definition and Conditional Process Modelling showed that nostalgia reduced extrinsic self-definition by increasing authenticity. Based on these findings, nostalgia can help in the treatment of mental disorders.

    Keywords: nostalgia, intrinsic self, authenticity, extrinsic self-definition
  • Content Analysis of Eating Disorders Metaphorical Posts in Cyberspace
    Fatteme Raiisi*, Mina Ryassi Pages 60-71

    People with eating disorders express their eating pathology through metaphors. This research was conducted to explain and categorize eating disorder metaphorical posts in cyberspace. The method of this qualitative study was conventional and directed text content analysis, which was carried out by Shannon's entropy method in the period of September 2019 to May 2022. The population of this study included all messages and posts related to eating disorders that were posted or left comments on social networks. Due to the qualitative nature of this study, based on the rule of theoretical saturation and according to the opinion of experts in this field, 250 posts with psychological content were purposefully selected and analyzed. Then categories and subcategories were manually analyzed. Results indicated; metaphoric posts or messages related to eating disorders fall into two main categories of embodiment characteristics and non-embodiment metaphors source domains. On the other hand, each of these two main categories has subcategories that are separated from each other by cognitive and psychological characteristics. It seems; different messages and posts related to eating disorder metaphors need to be studied from different perspectives. Based on this, it is suggested that in future studies, these metaphorical posts should be examined according to the type of interventions effective on them.

    Keywords: Metaphorical Posts, Eating Disorders, Cyberspace, Content Analysis