فهرست مطالب

روانشناسی شناختی - سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1402)

نشریه روانشناسی شناختی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 38، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نقش تشخیصی مولفه های خودتنظیمی تحصیلی و انعطاف پذیری شناختی در تمایز دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالا و پایین
    عمادالدین احراری، فاطمه علی پور، سیدقاسم مصلح، سیاوش شیخعلی زاده* صفحه 0

    هدف از پژوهش حاضر، متمایز ساختن دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالا و پایین، بر اساس مولفه های خودتنظیمی تحصیلی و انعطاف پذیری شناختی بود. این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای و جامعه آماری آن شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه دوم شهرستان خواف در سال تحصیلی 2-1401 بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان درنهایت 371 نفر از آن ها با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (2010)، پرسشنامه خودتنظیمی تحصیلی سواری و عرب زاده (1392) و معدل ترم اول سال تحصیلی 2-1401 جمع آوری شدند و با آزمون تحلیل تشخیصی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های تحلیل تشخیصی، منجر به یک تابع تشخیص معنادار شد که طبق این تابع مولفه های ادراک کنترل پذیری، ادراک گزینه های مختلف و سازماندهی دارای بالاترین توان تمایز بود (0/01p<). نتایج تحلیل تشخیصی نشان داد که 86/2 درصد از دانش آموزان در دو گروه طبق تابع به دست آمده به طور صحیح مجددا طبقه بندی شده بودند که خود نشان دهنده توان بالای این مولفه ها در تمایز دانش آموزان با سطوح متفاوت عملکرد تحصیلی بود.

    کلیدواژگان: خودتنظیمی تحصیلی، انعطاف پذیری شناختی، عملکرد تحصیلی
  • یونس کیهانی فر، علی سلمانی، ایسان شارعی* صفحات 1-12

    رفتارهای پرخطر در جمعیت نوجوانان در سراسر جهان شایع می باشد. اعتقاد بر این است که اختلال در تنظیم هیجان و بازداری هیجانی به افزایش رفتارهای پرخطر در نوجوانان منجر می شود. هدف این مطالعه ارزیابی اثربخشی درمان بین فردی فراشناختی بر تنظیم شناختی هیجان و بازداری هیجانی در نوجوانان با رفتارهای پرخطر بود. روش مطالعه نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بر روی کلیه دختران دارای رفتارهای پرخطر مراجعه کننده به مرکز مشاوره تهران در سال 1401 انجام شد. تعداد 30 دختر نوجوان دارای رفتارهای پرخطر وارد مطالعه شدند. مطالعه کنترل شده شرکت کنندگان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (15 نفر در هر گروه)  تقسیم شدند. پس از انجام پیش آزمون به وسیله مقیاس بازداری رفتاری/ فعال سازی رفتاری کارور و وایت و پرسشنامه تنظیم هیجان گراس و جان گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای هر هفته یک جلسه تحت درمان آموزش بین فردی فراشناختی قرار گرفتند در حالی که گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکرد. برای ارزیابی تاثیر آموزش از هر دو گروه آزمایش و کنترل پس آزمون اخذ گردید. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار  SPSS.23و با روش تحلیل کواریانس چندمتغیری تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که درمان بین فردی فراشناختی موجب تفاوت معنادار بین تنظیم شناختی هیجان و بازداری هیجانی در نوجوانان با رفتارهای پرخطر شده است. برمبنای این یافته ها می توان نتیجه گرفت درمان بین فردی فراشناختی بر تنظیم شناختی هیجان و بازداری هیجانی در نوجوانان با رفتارهای پرخطر تاثیر مثبت دارد. بنابراین، می توان گفت که از این برنامه می توان برای کمک به نوجوانان با رفتارهای پرخطر استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان بین فردی فراشناختی، تنظیم شناختی هیجان، بازداری هیجانی، رفتارهای پرخطر نوجوانان
  • زینب جوانمرد، طهامه هموطن* صفحه 2

    هدف پژوهش حاضربررسی رابطه نگرش به بزهکاری با استرس ادراک شده و سبک های دلبستگی دانشجویان دانشگاه آزاد تهران بود. . پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر زمان یک پژوهش مقطعی، از لحاظ نوع داده ها کمی و از نظر روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی است. بدین منظور جامعه آماری پژوهش  حاضر شامل همه دانشجویان روان شناسی دانشگاه آزاد تهران به تعداد 2400 نفر بود. از جامعه آماری مذکور بر اساس فرمول مورگان و کرجسی 331  نفر انتخاب شد. نمونه مذکور با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه نگرش به رفتارهای بزهکارانه ، پرسشنامه استرس ادراک شده و  پرسشنامه سبک های دلبستگی گردآوری شد. جهت پردازش، تحلیل داده ها و بررسی فرضیه های پژوهش ازنرم افزارهای آماری spssو    lisrelاستفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که برازش مدل مفهومی مورد تایید قرار گرفت. بررسی مسیرهای مستقیم ارتباط متغیرهای مورد بررسی نشان داد که استرس ادراک شده و دلبستگی اضطرابی دارای رابطه مثبت با نگرش منفی به بزهکاری می باشد. نگرش منفی به بزهکاری با سبک دلبستگی ایمن و اجتنابی دارای رابطه مثبت هستند. همچنین نگرش مثبت به بزهکاری با هیچ کدام از متغیرهای تحقیق رابطه معنادار نشان نداد.یافته های حاصل از پژوهش حاضر نشان از روابط ساختاری متغیرهای نگرش به بزهکاری ، استرس ادراک شده با سبک های دلبستگی می باشد و می تواند مورد استفاده روانشناسان جنایی، جرم شناسان و سایر متخصصان مرتبط قرار گرفته و در جهت پیشگیری از بزهکاری نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: نگرش به بزهکاری، استرس ادراک شده، سبک های دلبستگی
  • سیما عیوضی، جهانگیر کرمی*، کامران یزدانبخش صفحه 3

    کودکان نوشتارپریش دارای مشکلات ادراکی- دیداری متعددی هستند. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی بسته توانبخشی شناختی نارسانویسی همراه بر بهبود مشکلات ادراکی- دیداری در دانش آموزان دارای نوشتارپریشی صورت گرفته است. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی به صورت پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دارای نوشتارپریشی مراجعه کننده به مراکز مشاوره آموزش و پرورش شهرستان کرمانشاه در سال 1401 بودند. از میان آنها 40 نفر که حاضر به همکاری و نیز در دسترس بودند با توجه به ملاک های ورود (داشتن حداقل سه مولفه از ملاک های تشخیصی اختلال یادگیری نوشتن، رضایت دانش آموز و والدین) و خروج (قرار داشتن تحت سایر مداخله ها) و  بعد از اخذ رضایت آگاهانه، انتخاب و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل، قرار گرفتند. سپس در هر دو گروه پیش آزمون اجرا و پس از آن گروه آزمایش 12 جلسه مداخله بسته توانبخشی شناختی همراه را دریافت کردند اما برای گروه گواه مداخله ای صورت نگرفت. سپس برای هر دو گروه پس آزمون اجرا شد. داده ها با استفاده از کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج نشان داد که بسته توانبخشی شناختی  همراه بر بهبود ادراک دیداری و مولفه های آن (ارتباط فضایی، ادراک فضایی و ثبات شکل) در کودکان دارای اختلال نوشتن (01/0P<) تاثیر معنادار دارد اما تاثیر معناداری بر مولفه های تشخیص شکل- زمینه و هماهنگی حرکتی-دیداری دیده نشد.می توان نتیجه گرفت که بسته آموزشی توانبخشی شناختی همراه را می تواند به عنوان درمان واحد و یا در کنار سایر درمان های روان شناختی برای دانش آموزان دارای اختلال نوشتارپریشی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: نوشتارپریشی، توانبخشی شناختی، ادراکی- دیداری
  • مرضیه هاشمی*، منصوره غلامی صفحات 16-30

    پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سبک‏های تفکر و سبک‏های تصمیم ‏گیری با میانجی‏گری حل مسئله شاغلین استارت ‏آپ‏ها انجام شد. پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی شاغلین در حوزه استارت آپ های شهر تهران در سال 1401 بود. با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 300 نفر انتخاب و به ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه های سبک تفکر (استرنبرگ، 1994)، سبک تصمیم گیری (اسکات و بروس، 1995) و مهارت حل مسئله (هپنر، 1988) پاسخ دادند. تحلیل داده‏ های پژوهش با استفاده از روش‏های آمار توصیفی و مدل ‏یابی معادلات ساختاری و روش آماری تحلیل مسیر با نرم ‏افزارهای SPSS-26 و آموس انجام شد. بر اساس یافته ها، مدل پیشنهادی در معادلات ساختاری و روابط علی بین متغیرهای، از برازش خوبی برخوردار بود. به طورکلی مشخص شد که سبک تصمیم گیری هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم از طریق مهارت حل مسئله در شاغلین استارت آپ ها با سبک تفکر رابطه دارد . نتایج نشان داد که بین مهارت حل مسئله و ابعاد آن با سبک تصمیم گیری و بین سبک تفکر و ابعاد آن با سبک تصمیم گیری نیز رابطه مثبت و معنادار بود. بنابراین توصیه می شود از یافته های پژوهش جهت استخدام و تصمیم گیری در حوزه استارت آپ ها استفاده شود.

    کلیدواژگان: سبک تفکر، سبک تصمیم گیری، مهارت حل مسئله، استارت آپ
  • مجید قربانی، محمود نجفی*، وحید نجاتی، محمدعلی محمدی فر صفحات 17-28

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی توانمندسازی شناختی حالات ذهنی بر توانایی ذهن خوانی افراد وابسته به مواد بود. پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. تعداد 30 فرد وابسته به مواد با شرایط یکسان از نظر سن، تحصیلات، شغل و... انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15 نفر) گمارده شدند. شرکت کنندگان به آزمون ذهن خوانی از طریق چشم (آزمون بارون-کوهن) در پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. گروه آزمایش تحت مداخله برنامه توانمندسازی شناختی (برنامه ترمه) قرار گرفت و گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که توانمندسازی شناختی (برنامه ترمه) بر توانایی ذهن خوانی (نظریه ذهن) در افراد وابسته به مواد موثر است. در واقع برنامه ترمه، توان ذهن خوانی از طریق چشم را در افراد وابسته به مواد بهبود داده است. بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان از برنامه توانمندسازی شناختی (برنامه ترمه) در توانایی ذهن خوانی از طریق چشم را برای افراد وابسته به مواد استفاده کرد.

    کلیدواژگان: توانمندسازی شناختی، نظریه ذهن، ذهن خوانی از طریق چشم، شناخت اجتماعی، اعتیاد
  • معصومه جوهر ی فرد، کیانوش زهرا کار*، نورعلی فرخی، مژگان مردانی راد صفحات 46-61

    رفتارهای پرخطر در سال های اخیر، بین دختران ایرانی افزایش یافته است و رفتارهای پر خطر، سلامت جسمی، روانی و اجتماعی آن ها را به مخاطره می اندازد. بنابراین، هدف از این پژوهش، بررسی نقش ممیزی باورهای فراشناختی، سبک‏های هویت، افکار منفی تکرار شونده و تاب آوری در پیش بینی گرایش به رفتار پرخطر در دختران 16 تا 18 ساله بود. طرح پژوهش، تابع تشخیص دو گروهی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش‏آموزان دختر دوره دوم متوسطه 16 تا 18 ساله شهر کرج در سال تحصیلی 1399-1398 بودند. 360 نفر از این‏ افراد بر اساس دیدگاه کلاین(2016) و به شیوه نمونه‏گیری دسترس انتخاب شدند و افراد شرکت کننده به دو گروه تقسیم شدند(64 نفر به عنوان خطرپذیر و 296 نفر عادی). شرکت کنندگان به مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی زاده محمدی و همکاران(1390)، باورهای فراشناختی کارترایت-هاتون و ولز(1997)، سبک های هویت برزونسکی و همکاران(2013)، افکار تکرار شونده مک اوی و همکاران(2014) و تاب آوری کانر و دیویدسون(2003) پاسخ دادند. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 و با استفاده از روش تابع تشخیص(ممیزی) مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که باورهای فراشناختی، سبک‏های هویت، افکار منفی تکرار شونده و تاب آوری، می توانند گرایش به رفتارهای پرخطر را پیش بینی کنند. تحلیل ممیزی توانست با 1/98 درصد پیش‏بینی صحیح، نوجوانان را به دو گروه پرخطر و عادی طبقه‏بندی کند. بر اساس نتایج پژوهش حاضر عواملی همچون باورهای فراشناختی، سبک‏های هویت، افکار منفی تکرار شونده و تاب آوری بر گرایش به رفتارهای پرخطر تاثیرگذار است. بنابراین نتایج این پژوهش، می‏تواند به عنوان الگویی مناسب برای تدوین و طراحی برنامه های پیشگیری از خطرپذیری در نوجوانان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رفتار پرخطر، باورهای فراشناختی، سبک های هویت، افکار منفی تکرار شونده، تاب آوری
|
  • Diagnostic role of the components of academic self-regulation and cognitive flexibility in differentiating students with high and low academic performance
    Emad Aldin Ahrari, Fatemeh Alipour, Seyed Qasem Mosleh, Siavash Sheikhalizadeh* Page 0

    The aim of this study was to differentiate students with high and low academic performance based on the components of academic self-regulation and cognitive flexibility. The study type was causal-comparative and its statistical population included all male and female high school students in Khaf city in the academic year 2022-2023, among whom finally 371 individuals were selected by cluster sampling, according to Krejcie and Morgan’s table. Data were collected using Dennis and Vanderwall (2010) Cognitive Flexibility Questionnaire, Sevari and Arabzadeh Academic Self-Regulation Questionnaire (2013), and the first semester GPA of 2022-2023 academic year. Data were analyzed using discriminant analysis. The findings of discriminant analysis led to a significant discriminant function which showed the components of controllability perception, Alternatives perception and organization had the highest differentiation power (p <0.01). The results of the discriminant analysis showed that according to the obtained function, 86.2% of students in the two groups were correctly reclassified which indicates the ability of these components to differentiate students at different levels of academic performance.

    Keywords: academic self-regulation, cognitive flexibility, academic performance
  • Younes Keihani Fard, ALI SALMANI, AYSAN SHAREI* Pages 1-12

    Risky behaviors are common in adolescent populations worldwide. It is believed that the disturbance in emotion regulation and emotional inhibition leads to an increase in risky behaviors in teenagers. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of metacognitive interpersonal therapy on the cognitive regulation of emotion and emotional inhibition in adolescents with high-risk behaviors. The method of semi-experimental study with pre-test and post-test with a control group was conducted on all girls with high-risk behaviors who referred to Tehran counseling center in 2022. 30 teenage girls with risky behaviors were included in the study. Controlled study. Participants were selected by purposive sampling method and randomly divided into two experimental and control groups (15 people in each group). After conducting the pre-test using Carver and White Behavioral Inhibition/Behavioral Activation Scale and Gross and John Emotion Regulation Questionnaire, the experimental group received metacognitive interpersonal training for 8 sessions of 90 minutes each week, while the control group received no training. did not. To evaluate the effect of training, a post-test was taken from both experimental and control groups. The obtained data were analyzed using SPSS.23 software and multivariate covariance analysis method. The results showed that metacognitive interpersonal therapy caused a significant difference between the cognitive regulation of emotion and emotional inhibition in adolescents with high-risk behaviors. (P≥0.001). Based on these findings, it can be concluded that metacognitive interpersonal therapy has a positive effect on the cognitive regulation of emotion and emotional inhibition in adolescents with high-risk behaviors. Therefore, it can be said that this program can be used to help teenagers with risky behaviors.

    Keywords: metacognitive interpersonal therapy, cognitive regulation of emotion, emotional inhibition, high-risk behaviors of adolescents
  • Zeinab Javanmard, Tahame Hamvatan* Page 2

    The aim of the present study was to examine the relationship between attitude towards delinquency and perceived stress and attachment styles of Tehran Azad University students.The present study is a cross-sectional study in terms of its practical purpose, in terms of time it is a quantitative study, and in terms of the research method, it is descriptive of the correlation type. For this purpose, the statistical population of the present study included all psychology students of Tehran Azad University in the number of 2400 people. 331 people were selected from the mentioned statistical population based on the Morgan and Karjesi formula. The mentioned sample was selected by available sampling method. The data was collected using the attitude towards delinquent behaviors questionnaire, the perceived stress questionnaire, and the attachment styles questionnaire. SPSS and LISREL statistical software were used to process and analyze the data and check the research hypotheses. The results showed that the fit of the conceptual model was confirmed. Examining the direct paths of the relationship between the investigated variables showed that perceived stress and anxious attachment have a positive relationship with negative attitude towards delinquency. Negative attitude towards delinquency has a positive relationship with secure and avoidant attachment style. Also, the positive attitude towards delinquency did not show a significant relationship with any of the research variables. The findings of the current research show the structural relationships between the variables of attitude towards delinquency, perceived stress and attachment styles and can be used by criminal psychologists, criminologists and other specialists. be related and play a role in crime prevention.

    Keywords: Attitude towards delinquency, perceived stress, attachment styles
  • Sima Eivazi, Jahangir Karami*, Kamran Yazdanbakhsh Page 3

    children with dysgraphia have several visual perception. This research was conducted with the aim of investigating the effectiveness of HAMRAH cognitive rehabilitation package on improving visual perception in children with dysgraphia. A semi-experimental in the form of pretest-posttest control group design was used. 40 primary school students with dysgraphia who referred to counseling centers in Kermanshah city in the academic year 2022/2023 were selected. Among them, 40 who were willing to cooperate and were also available according to the entry criteria (having at least three components among the diagnostic criteria of dysgraphia, student and parent satisfaction) and withdrawal (being under other interventions) and after obtaining informed consent, they were randomly selected and and randomly divided into experimental and control groups. After performing the pre-test on both groups, a 12-session HAMRAH cognitive rehabilitation package was performed on the experimental group. Then both groups received the post-test. The data were analyzed using covariance. The results showed that the Hamrah cognitive rehabilitation package has an effect on improving visual perception and its components (spatial communication, spatial perception and shape stability) in children with dysgraphia (P<0.01). However, there was no significant effect on the components of shape-background recognition and motor-visual coordination. It can be concluded that the Hamrah cognitive rehabilitation package can be used as a single treatment or along in combination psychological therapies for students with dysgraphia.

    Keywords: dysgraphia, cognitive rehabilitation, visual perception
  • Marzie Hashemi*, Mansoure Gholami Pages 16-30

    The research was conducted with the aim of determining the relationship between thinking styles and decision-making styles with the mediation of problem solving among startup employees. The research was descriptive and correlational. The statistical population of the research included all employees in the field of startups in Tehran in 1401. 300 people were selected by available sampling method and responded to research tools including questionnaires of thinking style (Sternberg, 1994), decision making style (Scott and Bruce, 1995) and problem-solving skills (Heppner, 1988). Analysis of research data using descriptive statistics methods (prevalence, percentage, mean and standard deviation), Pearson correlation coefficient, multivariate regression and structural equation modeling and path analysis statistical method with SPSS-26 software and Amos is done. Based on the findings, the proposed model had a good fit in structural equations and causal relationships between the mentioned variables. In general, in the proposed model of the research, it was found that the decision-making style is related to the thinking style both directly and indirectly through the problem-solving skills of the startup employees (P<0.05). The results showed that there was a positive and significant relationship between problem solving skills and its dimensions with decision-making style (P<0.05) and between thinking style and its dimensions with decision-making style. The collected data are consistent with the desired structural model and have a good fit. Therefore, the relationship between thinking styles and decision-making styles is confirmed with the mediation of problem-solving skills in startup employees.

    Keywords: thinking style, decision making style, problem solving skills, startup
  • Majid Ghorbani, Mahmoud Najafi*, Vahid Nejati, Mohammad Ali Mohammadifar Pages 17-28

    The purpose of this research was to investigate the effectiveness of cognitive empowerment of mental states on the mind reading ability of substance dependent people. The current study was a quasi-experimental type with a pretest-posttest design with a control group. 30 drug addicts with the same conditions in terms of age, education, occupation, etc. were selected and randomly assigned to two experimental and control groups (15 people in each group). The participants responded to the eye reading test (Baron-Cohen test) in the pretest and posttest. The experimental group was subjected to the intervention of the cognitive empowerment program (Terme program) and the control group did not receive any intervention. The results of covariance analysis showed that cognitive empowerment (Terme program) is effective on the ability to read minds (theory of mind) in drug dependent people. In fact, the Terme program has improved the ability to read minds through the eyes in drug dependent people. Based on the results of the present research, it is possible to use the cognitive empowerment program (Terme program) in the ability to read minds through the eyes for drug dependent people.

    Keywords: cognitive empowerment, theory of mind, mind reading through eyes, social cognition, addiction
  • Masoomeh Joharifard, Kianoosh Zahrakhar*, Noorali Farrokhi, Mozhgan Mardanirad Pages 46-61

    The risk-taking behaviors have increased among Iranian girls in recent years and risk-taking behaviors endanger their physical, mental, and social health. Therefore, present study aimed to discriminational role of metacognitive beliefs, identity styles, negative repetitive thoughts, resilience in prediction tendency to high-risk behaviors in girls aged 16-18 years. The research design was a two-group diagnostic function. The statistical population consists of all girls students aged 16-18 years in Karaj city in year academic 2019-2020. In this study, according to convenience sampling method, 360 people female students by formula Kline (2016) were selected as samples and participants were divided into two groups (64 girls as high risk and 296 girls as normal). Participants responded to Iranian adolescents risk-taking scale of Zadeh Mohammadi and et al (2011), meta-cognitions questionnaire of Cartwright-Hatton & Wells (1997), revised identity style inventory of Berzonsky and et al (2013), repetitive thinking questionnaire-10 of McEvoy and et al (2014) and resilience scale of Connor and Davidson (2003). Data were analyzed by SPSS-24 software, using discriminant analysis method. The results showed that metacognitive beliefs, identity styles, negative repetitive thoughts, resilience can help to prediction tendency to high-risk behaviors. Function discriminant analysis assigned 98/1 percent of the normal girls and high-risk behaviors. Based on the results of the present study, metacognitive beliefs, identity styles, negative repetitive thoughts, resilience is an important step in identifying the factors that are effective in tendency to high-risk behaviors in adolescents. Therefore, the results study can be useful for the design and development of on tendency to high-risk behaviors in adolescent’s prevention programs.

    Keywords: high-risk behaviors, metacognitive beliefs, identity styles, negative repetitive thoughts, resilience