فهرست مطالب

تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی - سال چهاردهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1401)

مجله تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
سال چهاردهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یاسر رحیمیان* صفحات 111-120
    این پژوهش که به منظور بررسی فلور قارچی خوراک دام مصرفی و غلظت آفلاتوکسین M1 در شیر تولید شده گاو داری های سنتی استان چهارمحال و بختیاری صورت گرفت، از ابتدای سال 1399 تا ابتدای سال1400 (به مدت یکسال) از نمونه های خوراک دام مصرفی سالانه در هر فصل چهار نوبت در دوازده گاوداری شیری سنتی با تعداد دام بالای 15 راس، واقع در نقاط مختلف شهرستان شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری به صورت تصادفی نمونه برداری انجام گرفت. جداسازی، کشت و تشخیص قارچ های موجود در خوراک و  همچنین غلظت آفلاتوکسین موجود در شیر تولیدی به منظور بررسی ارتباط بین ترکیب خوراک دام، کپک و آفلاتوکسین M1 در شیر گاو با استفاده از روش الایزا مورد سنجش و اندازه گیری قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد موادتشکیل دهنده خوراک دام شامل ذرت، کنجاله پنبه دانه و کلزا، مکمل های غذایی، جو، سبوس گندم، نان خشک، پودر چربی و یونجه حاوی عوامل آلودگی و کپک های آسپرژیلوس فلاووس،کلاوانتوس و ریزوفوس استولونیفر بودند. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد آفلاتوکسین M1 در شیر تمامی دامداری های تحت مطالعه در طی دوره آزمایش وجود داشت. نتایج آنالیزهای آماری صورت گرفته بر روی داده های خوراک دام و آفلاتوکسین وجود ضریب همبستگی قوی بین کنجاله کلزا و سویا با کپک های آسپرژیلوس در خوراک دام و آلودگی شیر به آفلاتوکسین را تایید نمود. به صورت کلی با توجه به نتایج این تحقیق، کنترل آلودگی خوراک دام به کپک ها و قارچ ها، بهترین روش برای جلوگیری از آلودگی شیر و فرآورده های آن به آفلاتوکسین ها است که  نقش مهمی را در  بهبود سلامت جامعه ایفاء می نماید.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، آسپرژیلوس، خوراک، شیر، گاوداری سنتی، استان چهارمحال و بختیاری
  • حمیدرضا مسلمی*، دانیال هاشمی منصور صفحات 121-129
    زخم قرنیه یکی از بیمار های شایع چشم است که در اثر ضربه، مواد شیمیایی و یا برخی عوامل میکروبی اتفاق می افتد. در این مطالعه تاثیر سوپرناتانت پلاکتی بر ترمیم زخم سوختگی قرینه 30  قطعه خرگوش سفید نیوزلندی نر بالغ بررسی شد. بعد از بیهوشی، فیلترهای کاغذی 6 میلی متری آغشته به سود یک نرمال، به مدت 60 ثانیه در مرکز چشم قرار گرفت. سپس در گروه یک، از سوپرناتانت پلاکتی خودی، در گروه دوم از قطره های چشمی آتروپین و سیپروفلوکساسین (هر 12 ساعت یک قطره و به مدت 10 روز) و در گروه سوم، از نرمال سالین  استفاده شد. در روزهای پنجم و دهم از هر گروه تعداد 5 خرگوش آسان کشی شده و از محل زخم نمونه گیری شد. پس از تهیه مقاطع میکروسکوپی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین ایوزین، میزان هیپرپلازی بافت پوششی، تغییرات واکویولی در اپیتلیوم و میزان التهاب بررسی شد. نتایج هیستوپاتولوژی نشان داد که بین گروه سوپرناتانت پلاکتی با دو گروه دیگر اختلاف معنی دار بود. در حالیکه بین دو گروه درمان شده با آتروپین/سیپروفلوکساسین و کنترل اختلاف معنی داری مشاهده نشد. مشخص گردید، سوپرناتانت پلاکتی به دلیل دارا بودن فاکتورهای رشد مورد نیاز جهت تکثیر، تمایز و رشد سلول های اپیتلیال لیمبوس باعث بهبود زخم قلیایی قرنیه در مدل حیوانی خرگوش می گردد.
    کلیدواژگان: سوپرناتانت پلاکتی، زخم قرنیه، خرگوش
  • عارف نورایی*، پیام فرامرزی، جواد چراغی، حسین قادری صفحات 131-138

    هیدروسفالی یک اختلال سیستم عصبی است که با افزایش فشار داخل جمجمه و بزرگ شدن سر مشخص می شود. افزایش فشار داخل جمجمه پیامد مستقیم تجمع مایع در سیستم بطنی است. این وضعیت می تواند تقریبا همه گونه های حیوانی از جمله حیوانات اهلی مانند گاو،  گوسفند، بز، سگ و گربه را تحت تاثیر قرار دهدیک بره که با سزارین متولد شده بود و دچار ناهنجاری هیدروسفالی بود بعد از تلف شدن در سالن تشریح دانشکده دامپزشکی مورد ارزیابی بیومتریکی و تشریحی قرار گرفت همچمین کشت مایع مغزی در بخش میکروب شناسی و قارچ شناسی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که این ناهنجاری دلیل باکتریایی  و قارچی نداشت بنابراین به احتمال فراوان می تواند ناشی از بحث تغذیه و آلودگی در تغذیه گوسفند مادر یا کمبود ریز مغذی ها و یا عامل ویروسی باشد نقص شناختی و جسمی می تواند در نتیجه هیدروسفالی رخ دهد.پاتوفیزیولوژی هیدروسفالی نامشخص است. در حالی که نظریه گردش خون به طور گسترده ای به عنوان یک فرضیه برای ایجاد هیدروسفالی پذیرفته شده است، فقدان اثبات کافی در موقعیت های بالینی و در محیط های تجربی وجود دارد. با این حال، شواهد فزاینده ای وجود دارد که شیب اسمزی مسیول محتوای آب بطن های مغز است، مشابه حضور آنها در سایر اندام های نفوذپذیر آب در بدن. بنابراین، اختلالات مغزی که منجر به ماکرومولکول های اضافی در CSF بطنی می شود، شیب اسمزی را تغییر داده و منجر به هیدروسفالی می شود.

    کلیدواژگان: ناهنجاری، هیدروسفالی، بره
  • حسین فتاحی*، مریم شهریور، فاطمه جویبار، فردین جوکار، سید عبدالعلی هاشمی نسب صفحات 139-150
    ورم پستان(Mastitis) بیماری مهمی است که در تمام دوران زندگی می تواند  دام را مبتلا کند. باکتری گرم منفی اشریشیاکلی یکی از عوامل ایجاد کننده ی این بیماری است. هدف از این مطالعه بررسی جدایه های اشرشیاکلی واجد ژنهای مقاومت به آنتی بیوتیک های خانواده کینولون ها در شیرگاوهای مبتلا به ورم پستانی با استفاده از تکنیک مولتی پلکس PCR است. در این مطالعه از 150نمونه شیر گاوهای مبتلا به ورم پستان استفاده شد. نمونه های شیر برای ارزیابی به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه کازرون ارسال گردید.پس از کشت،کلونی های مشکوک به اشریشیاکلی جدا و مطابق با جداول CLSIمیزان حساسیت سویه های جداشده مورد ارزیابی قرارگرفت . نتایج حاصل از الکتروفورز محصولات PCR نشان داد که  از میان 17 جدایه اشرشیاکلی مقاوم به انروفلوکساسین(36/36 درصد) ، 1 جدایه دارای ژن qnrB ، 1 جدایه دارای ژن qnrS و 1 جدایه نیز دارای هر دو ژن qnrS و qnrB  و از 7 جدایه اشرشیاکلی مقاوم به فلوموکویین؛ ژن qnrS دریک سویه و ژن  qnrB  نیز در یک سویه مشاهده شد و همچنین یک سویه نیز دارای هر دو ژن qnrS و qnrBبود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد وقوع مقاومت به کینولون ها در سویه های بیماریزای اشریشیاکلی بدلیل مصرف نادرست فلورکینولونها،می تواند به عنوان خطری در بهداشت عمومی باشد. نتایج نشان داد که ژنهایqnrS  وqnrB مهم ترین عوامل ژنتیکی دخیل درمقاومت پلاسمیدی علیه کینولونها و فلورکینولونها در این مطالعه می باشند.
    کلیدواژگان: ورم پستان گاوشیری، اشریشیاکلی، PCR، ژنهای مقاومت به کینولون ها
  • مریم رضایی زاده روکرد، شهرزاد عزیزی، ساحل متقی* صفحات 151-161
    بلافاصله پس از بروز ضایعه نخاعی، التهاب عصبی سبب درد نوروپاتیک و پیشرفت نقص حرکتی می شود.  آبسزیک اسید به عنوان یک فیتوهورمون با نقش تعدیل کنندگی در گیاهان، دارای اثرات ضد التهابی در بافت های مختلف حیوانی است.  در این پژوهش اثرات آبسزیک اسید به عنوان یک ماده ضد التهابی در مدل حاد ضایعه نخاعی مورد استفاده قرار گرفت.برای ایجاد مدل ضایعه نخاعی در موش صحرایی از روش پرتاب وزنه استفاده شد. برای این منظور تعداد 36 موش صحرایی بالغ نر استفاده شدگروهبندی حیوانات  بصورت زیر بود گروه کنترل: فاقد آسیب و تجویز دارویی، گروه آسیب نخاعی فاقد تیمار دارویی، گروه آسیب نخاعی با تجویز بافرحلال داخل نخاعی، گروه آسیب نخاعی با تیمار آبسزیک اسید (μg/rat.IT 10(،  گروه آسیب نخاعی با تیمار μg/rat.IT) 15)، گروه آسیب نخاعی با تیمار متیل پردنیزلونmg/kg. IP) 30). برای ارزیابی اثرات آبسزیک اسید بر تغییرات پاتولوژیک در فاز حاد ضایعه نخاعی, از بافت نخاع در محل ضایعه برش گیری شد و توسط پاتولوژیست مورد بررسی قرار گرفت.این مطالعه نشان داد که تجویز آبسزیک اسید سبب بهبودی در میزان ادم و خونریزی و نکروز در سطح پاتولوژیک در گروه های القا ضایعه نخاعی در مقایسه با گروه کنترل می گردد، اگرچه این تفاوت معنی دار نبود.یافته های هیستوپاتولوژیک حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که  آبسزیک اسید میتواند تنها تا حدودی در کاهش آثار پاتولوژیک در فاز حاد آسیب نخاعی عمل کند و مطالعات تکمیلی در این زمینه لازم است..
    کلیدواژگان: آبسزیک اسید، تغییرات پاتولوژیک، آسیب نخاعی
  • نیما مومنی*، لیلا درخشان، فروغ کجباف صفحات 163-169
    بیماری تریکومونیازیس یکی از بیماری های عفونی شایع، در پرندگان است که عامل ایجاد کننده آن تک یاخته تاژک دار تریکوموناس گالینه می باشد. علایم بیماری گوناگون است و شامل بی اشتهایی، اسهال، سختی بلع، پلاک های چرکی و بوی بد و ترش در داخل محوطه دهانی-حلقی می باشد. تشخیص مرسوم، براساس تهیه گسترش مرطوب و بررسی آن زیر میکروسکوپ می باشد. این مطالعه توصیفی-تحلیلی است. از آنجا که تاکنون مطالعه ای جهت مقایسه روش گسترش مرطوب و PCR در تشخیص تریکومونیازیس در شهر تهران انجام نشده بود، در این مطالعه بر آن شدیم تا با استفاده از روش مولکولی PCR و بر اساس تکثیر ژن ITS1/5.8S/ITS2 تریکوموناس گالینه، صحت، ویژگی و حساسیت آن را با روش گسترش مرطوب مقایسه کنیم. از 60 کبوتر مراجعه کننده به درمانگاه های شهر تهران، از محوطه دهانی و چینه دان آن ها 2 نمونه با استفاده از سواپ استریل گرفته شد. از یک نمونه به سرعت گسترش مرطوب تهیه شد و زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت. نمونه دیگر نیز برای آزمایش PCR مورد استفاده قرار گرفت. با روش گسترش مرطوب 40 درصد (24 نمونه) و با روش PCR، 85 درصد موارد (51 نمونه) مثبت بودند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با سطح اطمینان 95 درصد اختلاف معنی داری میان نتایج گسترش مرطوب وPCR  در تشخیص تریکومونیازیس وجود دارد. بنابراین روش گسترش مرطوب در مقایسه با PCR، از "ویژگی" مناسبی در تشخیص تریکومونیازیس برخوردار است، در حالی که "حساسیت" و "صحت" پایینی در تشخیص تریکومونیازیس دارد.
    کلیدواژگان: حساسیت، ویژگی، گسترش مرطوب، PCR، تریکومونیازیس
  • مهسا طالب، علی مهدوی*، عطا مهدوی، بابک دارابی قانع صفحات 171-186
    هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه اثرات افزودن سیب زمینی پخته و یا ملاس همراه با و یا بدون تلقیح باکتریایی بر ترکیب شیمیایی، کیفیت تخمیر و تولید گاز در شرایط برون تنی در سیلاژ ذرت بود. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی شامل هشت گروه آزمایشی و پنج تکرار انجام شد. گروه های آزمایشی شامل گروه سیلاژ ذرت بدون افزودنی (CS)، گروه سیلاژ ذرت با افزودنی ملاس در سطح  4 درصد (CSMol)، گروه سیلاژ ذرت با افزودنی سیب زمینی در سطح 3 درصد (CSPot3) و گروه سیلاژ ذرت با افزودنی سیب زمینی در سطح 6 درصد (CSPot6) بودند. علاوه بر گروه های آزمایشی مذکور، چهار گروه دیگر نیز با مکمل باکتری تلقیح شدند. بالاترین مقدار ماده خشک، پروتیین خام، خاکستر و کربوهیدرات غیر الیافی و همچنین پایین ترین مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی در گروه ازمایشی CSMol همراه با تلقیح باکتریایی مشاهده گردید. کاهش معنی دار pH در گروه های آزمایشی همراه با تلقیح باکتریایی در مقایسه با گروه های آزمایشی بدون تلقیح باکتریایی مشاهده شد (05/0>P) بطوریکه کمترین میزان pH مربوط به گروه آزمایشی CSMol همراه با تلقیح باکتریایی بود. بیشترین غلظت اسید لاکتیک، اسید استیک و اسید پروپیونیک و کمترین غلظت اسید بوتیریک و نیتروژن آمونیاکی در گروه آزمایشی CSMol همراه با تلقیح باکتریایی یافت شد (05/0>P). کمترین غلظت اسید استیک در گروه آزمایشی CSPot3 بدون تلقیح باکتریایی مشاهده شد که تفاوت معنی داری با گروه های آزمایشی CS و CSPot6 بدون تلقیح باکتریایی نداشت (05/0<P). به ترتیب بیشترین و کمترین میزان قابلیت هضم ماده آلی در گروه آزمایشی CSMol همراه با تلقیح باکتریایی و گروه آزمایشی CSPot3 بدون تلقیح باکتریایی بود (05/0>P). گاز تولید شده طی 24 ساعت انکوباسیون در گروه آزمایشی CSMol همراه با تلقیح باکتریایی بیشترین مقدار بود که تفاوت معنی داری با گروه های آزمایشی CSPot3 و CSPot6 همراه با تلقیح باکتریایی نداشت (05/0<P). بطور کل، افزودن ملاس همراه با تلقیح باکتریایی باعث بهبود غلظت اسیدهای چرب فرار و قابلیت هضم ماده آلی در سیلاژ ذرت می گردد. همچنین می توان از سیب زمینی همراه با تلقیح باکتریایی برای بهبود کیفیت تخمیری سیلاژ ذرت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سیلاژ ذرت، سیب زمینی، ملاس، تخمیر
  • محمد کریمی، محمدحسن یوسفی، حسام اسکافیان*، حمیدرضا مسلمی، سحر غفاری صفحات 187-197

    ترمیم زخم یکی از چالش های همیشگی در علوم درمانی پزشکی و دامپزشکی می باشد. امروزه استفاده از گیاهان دارویی به منظور بهبود زخم مورد توجه قرار گرفته است. باتوجه به خواص ضدباکتریایی، ضدالتهاب بودن گیاه رازیانه، این مطالعه سعی در بررسی تاثیر عصاره الکلی برگ این گیاه بر روی زخم های جلدی را دارد.برای این مطالعه، 60 قطعه رت نر نژاد ویستار به شکل تصادفی به 4 گروه، گروه کنترل منفی، کنترل مثبت (نیتروفورازون)، اوسرین(پماد پایه) و رازیانه تقسیم شدند. در ابتدا بر روی پشت در ناحیه بین دو کتف حیوان زخم جلدی توسط پانچ بیوپسی به قطر 1.5 سانتی متر ایجاد شد. در روزهای هفت، 14 و 21 تمامی گروه ها مورد بررسی ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک(توسط نمونه های هیستوپاتولوژی) قرار گرفتند. نمونه های هیستوپاتولوژی از لحاظ میزان اپیتلیزاسیون، سلول التهابی، فیبروبلاست، آنژیوژنز و کلاژن بررسی شدند.داده های بدست آمده اختلاف معنی دار را بین گروه رازیانه و نیتروفورازون نسبت به گروه کنترل منفی و اوسرین نشان داد. این اختلافات معنی دار در روز هفت از لحاظ فاکتور کلاژن و فیبروبلاست و در روز 14 از لحاظ اپیتلیزاسیون و در روز 21 از لحاظ فاکتور کلاژن، فیبروبلاست و سلول های التهابی بود.داده های بدست آمده نشان دهنده بهبود روند ترمیم زخم ناشی از تاثیر برگ گیاه رازیانه می باشد که احتمال می رود این اثر بدلیل خواص ضدالتهابی و آنتی بیوتیکی و نیز آنتی اکسیدانی آن می باشد.

    کلیدواژگان: رت، رازیانه، ترمیم زخم جلدی
  • مینو نوروزی پور*، حسین فتاحی صفحات 199-212
    طی سال های اخیر اهمیت نسبت به تحقیق در مورد خانواده آناپلاسماتاسه افزایش یافته است. در این خانواده جنس ارلیشا قرار دارد که باکتری های اجباری داخل سلولی و زیونوتیک می باشند. ناقلین اصلی این باکتری ها، کنه ها هستند که گونه های رایج کنه های سخت که عمدتا در همه جای دنیا نیز وجود دارند؛ مانند کنه های ایکسودس، درماسنتور و رپی سفالوس که موجب گزش و آلودگی سگ و انسان می شوند. از این رو هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی میزان شیوع ارلیشیا کنیس در سگ های خانگی شهر شیراز بود. جهت انجام این مطالعه، از بدن 36 قلاده سگ آلوده به کنه که در خارج از منزل نگهداری می شدند، نمونه گیری انجام شد. در مرحله بعد، جداسازی DNA و آزمایش PCR باکیت تجاری صورت پذیرفت. نتایج IFAT نشان دهنده شیوع سرمی بسیار کم آنتی بادی های ضد ارلیشیا کنیس (3 قلاده سگ؛ 5/1 درصد) است. شیوع کنه ریپی سفالوس سانگویینوس در جمعیت سگ های مورد مطالعه 18درصد (36  قلاده سگ) گزارش گردید. براساس نتایج آزمون PCR مشخص گشت که 5/1 درصد (3 نمونه) از 200 نمونه مورد مطالعه از نظرگونه های ارلیشیا مثبت بودند. در تحقیق حاضر هر 3 عدد سگ آلوده، دارای کنه ریپی سفالوس سنگویینوس بودند و در بررسی اسمیرهای خون محیطی سگ های مورد آزمایش مورولای ارلیشیا کنیس در لنفوسیت ها دیده نشد. با توجه به اینکه برخی از گونه های ارلیشیوز به عنوان زیونوزهای بالقوه مطرح هستند، بنابراین نقش سگ های آلوده به عنوان منابع بالقوه عفونت برای انسان، به دلیل جنبه های مشترک بین انسان و دام حایز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: : ارلیشیا کنیس، کنه، رپی سفالوس، PCR، IFAT
  • محمدناصر ناظم*، سید محسن سجادیان، کیوان محمدی، مهدی صابری صفحات 213-221

    سلول های لانگرهانس، زیر مجموعه ای از سلول های دندریتیک ساکن اپیدرم می باشند. آنتی بادی ها یا گاماگلوبولین ها از ترکیب آمینواسیدها به وجود می آیند و در نتیجه، سیستم ایمنی می تواند به وسیله آمینواسید جیره تحت تاثیر قرار گیرد. اسیدآمینه ضروری متیونین، از مهم ترین اسیدآمینه های مورد نیاز پستانداران است. نشان داده شده که کمبود S-آدنوزین متیونین (SAM) باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود.بر این اساس، هدف این مطالعه، ارزیابی مقادیر متفاوت متیونین داخل صفاقی بر تعداد سلول های لانگرهانس پوست رت بود.40 رت ماده هم سن به صورت تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه های تیمار به ترتیب 50، 100 و 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم متیونین داخل صفاقی به مدت 10 روز دریافت کردند. پس از کشتار، لایه های اپیدرم، درم و نیز سلول های لانگرهانس پوست ارزیابی گردید.با مشاهده ضخامت اپیدرم و درم، اختلافی بین گروه ها دیده نشد. یافته های هیستوپاتولوژی، خونریزی یا التهابی را بین گروه های تیمار و کنترل نشان نداد.نتایج بدست آمده نشان داد که متیونین نمی تواند تعداد سلول های لانگرهانس را در پوست سالم تغییر دهد.

    کلیدواژگان: متیونین، سلول لانگرهانس، هیستومورفومتری، رت
|
  • Yaser Rahimian * Pages 111-120
    In this study, the purpose of the study was to investigate the fungal flora of animal feed and the Concentration of aflatoxin M1 in the milk produced by traditional cattle ranches in Shahre-kord city, Chaharmahal and Bakhtiari province. For this purpose, since spring 2019 to spring 2020 (During one year), samples of animal feed consumed annually by twelve traditional dairy farms with the number of animals above 15 heads, located in different parts of Shahre-Kord city, the capital of Chaharmahal and Bakhtiari province, were randomly sampled. Isolation, cultivation and detection of fungi in the feed as well as the amount of aflatoxin in the produced milk in order to investigate the relationship between the composition of animal feed, mold and aflatoxin M1 in cow's milk was measured and measured using the ELISA method. The results of this study showed that the ingredients of animal feed include corn, cottonseed meal and rapeseed meal, nutritional supplements, barley, wheat bran, dry bread, fat powder and alfalfa containing contamination factors and molds of Aspergillus flavus, Clavanthos and Rhizophos stolonifer. In addition, the results of this study showed the presence of aflatoxin M1 in the milk of all farms under study during the test period. The results of statistical analysis on animal feed and aflatoxin data confirmed the existence of a strong correlation coefficient between rapeseed and soybean meal with Aspergillus molds in animal feed and milk contamination with aflatoxin. In general, according to the results of this research, it seems that controlling the contamination of animal feed with mold and fungi is the best method to prevent the contamination of milk and its products with aflatoxins, which plays an important role in improving the health of society.
    Keywords: Aflatoxin M1, Aspergillus, Feed, Milk, Dairy farms, Chaharmahal, Bakhtiari province
  • Hamidreza Moslemi *, Danial Hashemi Mansour Pages 121-129
    A corneal ulcer is one of the most common eye diseases, which can be caused by trauma and chemical or some microbial agents. This study was carried out to investigate the effects of autologous platelet supernatant (PS) on corneal burn ulcer healing in 30 adult male New Zealand white rabbits. After general anesthesia, alkali wounds were created on the right corneas of rabbits by applying a 6 mm round filter paper, soaked in 1 M NaOH for 60 s. All rabbits were divided into three groups (n=10). In group A, platelet supernatant and in group B, atropine plus ciprofloxacin (AC) eye drops were used (one drop/12 h for 10 days). In group C, rabbits received normal saline, as the control group. Rabbit corneas were collected for histological examination on days 5 and 10. Histopathological factors such as epithelialization, vacuolar changes in epithelium and inflammation were evaluated. According to histopathological findings, a significant difference was observed between the PS group and with two another groups, while no significant difference was found between the AC group and the control group. The results from this study demonstrate that platelet supernatant can significantly promote the healing process of corneal alkali burn in rabbits.
    Keywords: Platelet Supernatant, Corneal ulcer, Rabbit
  • Aref Nooraie *, Payam Faramarzi, Javad Cheraghi, Hossein Ghaderi Pages 131-138

    Hydrocephalus is a nervous system disorder characterized by increased intracranial pressure and head enlargement. Increased intracranial pressure is a direct consequence of fluid accumulation in the ventricular system. This condition can affect almost all animal species, including domestic animals such as cattle, sheep, goats, dogs, and cats.A lamb that was born by caesarean section and had hydrocephalus abnormality was evaluated biometrically and anatomically after dying in the dissection hall of the Faculty of Veterinary Medicine, as well as cerebrospinal fluid culture was evaluated in the department of microbiology and mycology.The results of this study showed that this abnormality did not have a bacterial or fungal cause, so it is very likely that it can be caused by the issue of nutrition and contamination in the feeding of the mother sheep, or a lack of micronutrients, or a viral factor.Cognitive and physical defects can occur as a result of hydrocephalus. The pathophysiology of hydrocephalus is unclear. While the circulation theory is widely accepted as a hypothesis for the development of hydrocephalus, there is a lack of sufficient proof in clinical situations and in experimental settings. However, there is increasing evidence that osmotic gradients are responsible for the water content of brain ventricles, similar to their presence in other water-permeable organs in the body. Therefore, brain disorders that result in excess macromolecules in the ventricular CSF alter the osmotic gradient and lead to hydrocephalus.

    Keywords: malformation, hydrocephalus, lamb
  • Hossein Fattahi *, Maryam Shahrivar, Fatemeh Jouibar, Fardin Jokar, Seyed Abdulali Hasheminasab Pages 139-150
    Mastitis is an important disease that can infect livestock throughout their life. Gram-negative EscherichiaColi is the main cause of most of this disease. The aim is to investigate EscherichiaColi isolates containing fluoroquinolone antibiotic resistance genes in mastitis milk using multiplex PCR technique. In this study,150milk samples from cows suffering from mastitis were used. The samples were sent to the microbiology laboratory of Faculty of Veterinary Medicine of Kazeroon University for evaluation. After culturing the suspected EscherichiaColi colonies, according to the CLSI tables, the sensitivity of the isolated strains was evaluated. The results of electrophoresis of PCR products showed that among the 7 strains of Escherichia coli resistant to flumoquine; The qnrS gene was observed in one strain and the qnrB gene was observed in one strain, and one strain had both qnrS and qnrB genes. In this study, among 17 isolates of Escherichia coli resistant to enrofloxacin (36.36%), 1 isolate has qnrB gene, 1 isolate has qnrS gene and 1 isolate has both qnrS and qnrB genes. occurrence of resistance to quinolones in Escherichia coli pathogenic strains can be a danger to public health. The most abundant pattern of multiple resistance obtained was related to the strains that were resistant to several antibiotics at the same time.The results showed that qnr S and qnrB genes are the most important genetic factors involved in resistance against quinolones and fluoroquinolones.
    Keywords: dairy cow mastitis, Escherichia coli, PCR, qnr genes
  • Maryam Rezaeezadeh Roukerd, Shahrzad Azizi, ساحل متقی * Pages 151-161
    Immediately after spinal cord injury, nerve inflammation causes neuropathic pain and motor impairment. As a phytohormone with a modulating role in plants, abscisic acid has anti-inflammatory effects in various animal tissues. In this study, the effects of abscisic acid as an anti-inflammatory agent were used in the acute model of spinal cord injury.The weight throwing method was used to create a model of spinal cord injury in rats. For this purpose, 36 adult male rats were used and the animals were grouped as follows: the control group: no injury and drug administration, spinal cord injury group without drug treatment, spinal cord injury group with intrathecal administration of fentanyl, spinal cord injury group with abscisic acid treatment (10μg /rat. IT), spinal cord injury group treated with 15μg/rat.IT), spinal cord injury group treated with methylprednisolone (30mg/kg. IP). To evaluate the effects of abscisic acid on pathological changes in In the acute phase of spinal cord injury, the spinal cord tissues were cut at the lesion site and examined by a pathologist. This study showed that the administration of abscisic acid causes improvement in the amount of edema, bleeding, and necrosis at the pathological level in the spinal cord injury induction groups compared to the control group, although this difference was not significant.The histopathological findings from the present study showed that abscisic acid can reduce the pathological effects in the acute phase of spinal cord injury to some extend and further studies are necessary in this field.
    Keywords: Abscisic acid, pathological changes, spinal cord injury
  • Nima Momeni *, Leyla Derakhshan, Forough Kajbaf Pages 163-169
    Trichomoniasis is one of the common infectious diseases in birds, which is caused by the flagellated protozoan Trichomonas gallinae. The symptoms of the disease are various and include anorexia, diarrhea, swallowing, purulent plaques and bad and sour smell inside of the oropharyngeal cavity. Conventional diagnosis is based on the preparation of a wet mount and its examination under a microscope. This is a descriptive-analytical study. Since no study has been conducted to compare the wet mount method and PCR in the diagnosis of trichomoniasis in Tehran, In this study, we decided to use the molecular PCR method and based on the amplification of the ITS1/5.8S/ITS2 gene of Trichomonas gallinae to compare its accuracy, specificity and sensitivity with the wet mount method. From 60 pigeons referred to the clinics in Tehran, 2 samples were taken from their oral cavity and crop using sterile swab. A wet mount was quickly prepared from a sample and examined under a microscope. Another sample was also used for PCR testing. 40% (24 samples) with the wet mount method and 85% (51 samples) were positive with the PCR method. The data was analyzed with SPSS software version 24 and with a confidence level of 95% there is a significant difference between the results of wet mount and PCR in the diagnosis of trichomoniasis. Therefore, compared to PCR, the wet mount method has good "specificity" in the diagnosis of trichomoniasis, while it has low "sensitivity" and "accuracy" in the diagnosis of trichomoniasis.
    Keywords: Sensitivity, Specificity, wet mount, PCR, trichomoniasis
  • Mahsa- Taleb, Ali Mahdavi *, Ata Mahdavi, Babak Darabighane Pages 171-186
    The objective of this study was to assess and compare the impacts of incorporating boiled potatoe or molasses, with or without bacterial inoculation, on the chemical composition, fermentation quality, and in vitro gas production in corn silage. The experiment followed a completely randomized design with eight experimental groups and five repetitions. The experimental groups comprised the corn silage group without additives (CS), corn silage group with 4% molasses additive (CSMol), corn silage group with 3% potato additive (CSPot3), and corn silage group with 6% potato additive (CSPot6). Additionally, four groups, including the aforementioned ones, were inoculated with bacterial supplements.The CSMol group with bacterial inoculation exhibited the highest levels of dry matter, crude protein, ash, and nonfibrous carbohydrates, as well as the lowest amount of insoluble fibers in neutral detergent fiber. There was a significant decrease in pH in the bacterial-inoculated groups compared to those without bacterial inoculation (P<0.05), with the lowest pH observed in the CSMol group with bacterial inoculation. The CSMol experimental group with bacterial inoculation showed the highest concentrations of lactic acid, acetic acid, and propionic acid, along with the lowest concentrations of butyric acid and ammonia nitrogen (P<0.05). The lowest concentration of acetic acid was noted in the CSPot3 group without bacterial inoculation, which did not significantly differ from the CS and CSPot6 groups without bacterial inoculation (P<0.05). The highest and lowest levels of organic matter digestibility were observed in the CSMol group with bacterial inoculation and CSPot3 group without bacterial inoculation, respectively (P<0.05). The gas produced during the 24-hour incubation period was highest in the CSMol group with bacterial inoculation, not significantly different from the CSPot3 and CSPot6 groups with bacterial inoculation (P<0.05). In conclusion, adding molasses with bacterial inoculation enhances the concentration of volatile fatty acids and organic matter digestibility in corn silage. Additionally, potatoes, when used with bacterial inoculation, can improve the fermentation quality of corn silage.
    Keywords: corn silage, potato, molasses, fermentation
  • Mohammad Karimi, Mohammadhassan Yousefi, Hamireza Moslemi, Sahar Ghafari Pages 187-197

    Research on wound healing agents is a developing area in biomedical sciences. Traditional Persian medicine is one of the holistic systems of medicine providing valuable information on natural remedies. Foeniculum vulgare mill has analgesic, healing, antioxidant, and anti-inflammatory properties. This study evaluated the effect of the hydroalcoholic extract of Foeniculum vulgare mill leaves on skin wound repair.Wounds were induced on 60 rats in four groups, control, nitrofurazone treatment, user ointment, and treated with Foeniculum vulgare mill the 10%onitment extract. The treatment was performed daily, until day 21 after wound induction. Wound closure was measured and the features of the repaired tissue were investigated by histopathology in 7, 14, and 21 days after wound induction, including epithelization, inflammation, collagen deposition, angiogenesis, and fibroblasts.The histopathological findings show that the Foeniculum vulgare mill Group and nitrofurazone group have significant differentiation from the control and user groups. Day 7 in collagen and fibroblast factors showed significant differentiation. Day 14 in epithelization factor and day 21 in collagen fibroblast and inflammation factors showed significant differentiation.Therefore, the ability of anti-inflammatory, antioxidative, and antibacterial parameters of the Foeniculum vulgare mill could be suggestible effective for the treatment of wounds.

    Keywords: Rat, Foeniculum vulgare Mill, Healing, skin wound, Traditional medicine
  • Mino Norozipor *, Hossein Fattahi Pages 199-212
    In recent years, the importance of research on the Anaplasmataceae family has increased. In this family, there is the genus Ehrlichia, which are obligate intracellular and zoonotic bacteria. The main carriers of these bacteria are ticks, which are common species of hard ticks that are mostly found all over the world, such as ticks. Ixodes, Dermacentaur, and Repicephalus cause bites and contamination of dogs and humans. Therefore, this study aimed to investigate the prevalence of Ehrlichia canis in domestic dogs in Shiraz. To carry out this study, sampling was done from the bodies of 36 tick-infested dogs that were kept outside the house. In the next step, DNA isolation and commercial PCR were done. IFAT results show a very low serum prevalence of anti-E. canis antibodies (3 dog collars; 1.5%). The prevalence of the Rhipiscephalus sanguineus in the studied dog population was reported to be 18% (36 dog collars). Based on the results of the PCR test, it was found that 3 out of 200 studied samples (1.5%) were positive for Ehrlichia species. In the present study, all 3 infected dogs had the Rhipiscephalus sanguineus, and in the examination of the peripheral blood smears of the tested dogs, Ehrlichia canis morulae was not found in the lymphocytes. Considering that some species of ehrlichiosis are considered as potential zoonoses, therefore, the role of infected dogs as potential sources of infection for humans is important due to the common aspects between humans and animals.
    Keywords: Ehrlichia canis, tick, repicephalus, PCR, IFAT
  • Mohammad Naser Nazem *, Sayed Mohsen Sajjadian, Keyvan Mohammadi, Mehdi Saberi Pages 213-221

    Langerhans cells (Lc) are a subset of dendritic cells that reside in the epidermis. Antibodies or immunoglobulins arise from a combination of amino acids and as a result, the immune system can be affected by dietary amino acid.Methionine, in particular, is a vital amino acid for mammals, and studies have shown that a deficiency in S-adenosine methionine (SAM) can lead to a weakened immune system So, the aim of this study was to evaluate the effect of different levels of intra peritoneal methionine on LC numbers in rat.Forty female rats of the same age were divided randomly into the four equal groups. Treatment groups received a daily corresponding dose of L-methionine (50, 100 and 200 mg/kg B.W.; i.p.) for 10 consequent days. After slaughtering, epidermis,dermis. and Langerhans cells wereThe results in the epidermis and dermis showed no difference in the thickness of these layers in all groups. Histopathologic findings did not display any congestion or inflammatory cells infiltration in all treatment groups compare to the controls.Obtained results revealed that methionine cannot change the number of Langerhans cells in healthy skin.

    Keywords: Methionine, Langerhans cell, Histomorphometry, Rat