فهرست مطالب

فصلنامه توسعه ی آموزش جندی شاپور
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 48، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • امیر دانا*، میرحمید صالحیان، ابوالفضل نشاطی، سیما مکاری ساعی صفحات 221-235
    مقدمه

    اجرای بهینه مهارت های حرکتی در حوزه پزشکی برای ارایه دهندگان خدمات سلامت ضروری است. بنابراین، شناسایی و درک مولفه ها و شرایطی که می توانند بر اجرای بهینه مهارتهای حرکتی پزشکی موثر باشند، مفید خواهد بود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تمرکز توجه بیرونی و انتظارات افزوده شده بر روی یادگیری یک مهارت حرکتی در حوزه پزشکی بود.

    روش کار

    پژوهشجامعه پژوهش شامل 80 دانشجوی پزشکی در مرحله پیش بالینی بودند که به طور تصادفی به چهار گروه تمرکز توجه بیرونی، تمرکز توجه درونی، بازخورد مقایسه ای-اجتماعی، و کنترل تقسیم شدند. تکلیف حرکتی شامل بخیه زدن عمودی بود. پس از پیش آزمون، همه شرکت کنندگان پنج روز مهارت بخیه زدن را تمرین کردند، که در طی آن از گروه تمرکز توجه بیرونی خواسته شد که در حین اجرای مهارت بر روی سوزن و محل پارگی و از گروه تمرکز توجه درونی خواسته شد که برروی انگشتان و دست خود تمرکز کنند. گروه بازخورد مقایسه ای-اجتماعی در پایان هر روز تمرینی بازخورد مثبت دریافت کردند. آزمون یادداری یک هفته پس از مرحله اکتساب اجرا شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که گروه تمرکز توجه بیرونی و گروه بازخورد مقایسه ای-اجتماعی بهترین عملکرد را نسبت به سایر گروه ها در مرحله اکتساب و آزمون یادداری داشتندبعلاوه، بازخورد مقایسه ای-اجتماعی باعث بهبود سطح خودکارآمدی شد.

    نتیجه گیری: 

    یافته های پژوهش حاضر از نظریه اپتیمال حمایت می کند و نشان می دهد که مولفه های تمرکز توجه بیرونی و انتظارات افزوده شده می توانند در بهینه سازی عملکرد و یادگیری مهارتهای حرکتی در حوزه پزشکی موثر باشند.

    کلیدواژگان: بخیه، نظریه اپتیمال، آموزش پزشکی، انگیزش، یادگیری حرکتی
  • محمد اصلاحی*، رضا اصلاحی، میرمحمد سیدعباس زاده صفحات 236-251
    مقدمه

    با شروع برهه کووید 19 در دنیا بسیاری از موسسات آموزش عالی و دانشگاه ها در فرایندهای جاری خود با چالش های جدی مواجه شدند. یکی از مهم ترین چالش های پدید آمده در دانشگاه ها انتقال سریع به فرایندهای نوین یاددهی - یادگیری بود که سبب بروز بسیاری از رفتارهای فریبکاری و تقلب در بستر مجازی و آنلاین گسترده شد. عوامل زیادی اعم از محیطی، سازمانی، فردی و شخصیتی می تواند در شکل گیری و بروز این کژ رفتاری ها تاثیر گذار باشد، اما عوامل روانشناختی و شخصیتی از جمله خود شیفتگی و ابعاد آن نقش مهمی در بروز این گونه رفتارها داشته اند.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی است و با روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه ارومیه است که تعداد 565 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای در پژوهش مشارکت داشتند. جهت جمع آوری داده ها در این پژوهش از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد متغیر خود شیفتگی، پیش بینی کننده تقلب تحصیلی آنلاین دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. در بین ابعاد خودشیفتگی بعد خود بسندگی، توانایی پیش بینی بیشتری را دارا است.

    بحث:

     جاه طلبی های خودشیفته ها برای پیشرفت تحصیلی شانس تقلب تحصیلی آنلاین را افزایش می دهد. در شرایط کرونایی این مساله خود را بیش از پیش نشان داد.

    کلیدواژگان: کویید-19، تقلب تحصیلی آنلاین، فریبکاری علمی، خودشیفتگی
  • زیور صباغی نژاد*، عبدالرضا خلف کعب عمیری، احمد فخری صفحات 252-265
    مقدمه

    تفکر انتقادی با هدف ارتقاء مهارت های فردی جهت تعیین ارزش و مزایای یک پدیده یا اطلاعات به کار گرفته می شود. ارزیابی این مهارت با یک ابزار استاندارد می تواند به شناسایی مهارت های تعامل با اطلاعات کمک نماید.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی است و به روش پیمایشی مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل 260 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بودند که به صورت تصادفی در پژوهش مشارکت داشتند. برای هنجاریابی آزمون از تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی، ضریب دشواری و ضریب تمیز استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل عامل اکتشافی منجر به شناسایی الگو با 28 گویه و چهار عامل "ارزشیابی"، "تجزیه و تحلیل"، "استنباط" و "تفسیر" گردید. این الگو با همسانی درونی 832/0 توانایی تبیین بیش از 41 درصد از تغییرات تفکر انتقادی را دارا است. همبستگی بین کلیه عوامل شناسایی شده مثبت و معنی دار بود. یافته های تحلیل عامل تاییدی با CFI برابر 861/0، GFI برابر 838/0 و RMSEA برابر 049/0 بیانگر تایید عوامل شناسایی شده می باشد. یافته های ضرایب دشواری و تمیز نشان دادند که بیش از نیمی از سوالات آزمون در سطح دشوار قرار دارند و توانایی ضعیفی جهت تمایز بین دانشجویان قوی و ضعیف دارند. همچنین 4 سوال، که دارای ضریب تمیز صفر یا منفی بودند، شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    آزمون تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب در دانشجویان ایرانی هنجار و معتبر است و می تواند در بررسی مهارت های تعامل با اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد. ولیکن باتوجه به دشواری بالای بیش از نیمی از سوالات و توانایی ضعیف آنان در تشخیص دانشجویان ضعیف و قوی، جهت استفاده در دانشجویان ایرانی نیاز به اصلاح دارد.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، اعتبارسنجی، هنجاریابی، کالیفرنیا فرم ب
  • شکوه جمالی زواره، غلامرضا منشئ*، محمدعلی نادی خوراسگانی صفحات 266-279
    مقدمه

    آموزش عالی می تواند نقش مفیدی در تربیت نیروی متخصص و متعهد ایفا نماید. از این رو احساس نیاز به تدوین مجموعه ای جامع و فراگیر که بطور اختصاصی به مولفه های اخلاق حرفه ای در آموزش عالی و نیز لزوم آموزش آنان به اساتید بپردازد، وجود دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی اخلاق حرفه ای اساتید در نظام آموزش عالی انجام پذیرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضر به روش کیفی انجام شد. در این روش، از دو قسمت تحلیل مضمون و تحلیل محتوای مصاحبه ها استفاده گردید. کلیه متون علمی و مستند مربوط به نظریه آموزش اخلاق حرفه ای در آموزش عالی به عنوان جامعه پژوهش در نظر گرفته شد. به منظور شناسایی مقوله ها، از نظرات نخبگان استفاده شد. نمونه گیری نخبگان به دو روش هدفمند و گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری انجام گرفت. داده ها با استفاده از کدگذاری باز و محوری، و از طریق نرم افزار تحیل کیفی maxqdaتجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    با بررسی و ادغام 314 مضمون اولیه، 24 مضمون سازمان دهنده برای اخلاق حرفه ای اساتید شناسایی شده و شبکه مضامین اخلاق حرفه ای ترسیم گردید. بر این اساس، اخلاق حرفه ای در آموزش عالی شامل 7 مقوله اصلی اخلاق آموزشی، پژوهشی، فردی، سازمانی، مالی، تعاملی و فرهنگی نشان داده شد. در نهایت، به روش فراترکیب، الگوی نهایی حاصل از ترکیب تحلیل اسناد و مصاحبه ها ترسیم گردید.

    نتیجه گیری

    به مسیولین دانشگاه ها توصیه می شود تا ضمن شناخت الگوی حرفه ای اساتید، نسبت به ارتقا اخلاق حرفه ای در آموزش عالی قدم بردارند.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، نظام آموزش عالی، اساتید، پژوهش کیفی
  • اطهر راسخ جهرمی، مهدی محمدی، فریبا خوشبخت، رضا ناصری جهرمی*، سولماز خادمی صفحات 280-293
    مقدمه
    بسیاری از افراد می خواهند موفق باشند، اما تعداد کمی تعریف جامعی از موفقیت را درنظر دارند. در نتیجه، اقدامات آنها به جهات مختلف هدایت شده که برخی به سمت موفقیت و بسیاری دیگر به دور از موفقیت است. بر این اساس هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی پزشک موفق مبتنی بر جهت گیری های هدف و حرفه ای بوده است.
    روش کار
    این پژوهش کیفی با استفاده از روش هفت مرحله ای ساندلوسکی و باروسو انجام شده است. تیم فراترکیب متشکل از سه نفر متخصص برنامه ریزی درسی و یک نفر متخصص در روش پژوهش فراترکیب بود. 17 منبع پژوهشی مرتبط، مبنای تحلیل قرار گرفت که نتیجه آن استخراج 12 نوع جهت گیری هدف و حرفه ای می باشد. اعتبار داده ها با استفاده از تکنیک های اعتبارپذیری، انتقال پذیری و هم سوسازی داده ها و اعتمادپذیری به داده ها نیز با هدایت دقیق جریان جمع آوری اطلاعات و هم سوسازی پژوهش گران تایید شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که الگوی پزشک موفق را می توان در دو مضمون اصلی جهت گیری هدف (مشتمل بر اثبات توانایی خود به دیگران، تمایل به انجام وظایف دشوار فراتر از توانایی فعلی، نهایت تلاش برای اجتناب از شکست و...) و جهت گیری حرفه ای (مشتمل بر تشخیص بیماری، توجه به نشانه های بیماری، اتخاذ تصمیم صحیح و...) طبقه بندی کرد. بر اساس نتایج پژوهش، از یک سو می توان تجارب وسیعی را در اختیار برنامه ریزان آموزشی قرار داد، از سوی دیگر بسیاری از عوامل روان شناختی مانند بلوغ شغلی، کار، هدف گیری، خودکارآمدی بر جهت گیری حرفه ای پزشکان تاثیر می گذارد، که درک صحیح این عوامل، برای نظام پزشکی بسیار مهم است.
    کلیدواژگان: پزشک، جهت گیری هدف، جهت گیری حرفه ای، مطالعه فراترکیب
  • ثنا عبدالعلی، محمدنقی ایمانی گله پردسری*، اصغر شریفی صفحات 294-310
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی، تدوین و اعتباریابی شاخص های آموزش کارآفرینانه برای اشتغال زایی پایدار در دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی برحسب نوع داده، کیفی برحسب زمان گردآوری داده، مقطعی و برحسب روش گردآوری داده ها، تحلیل محتوا بود. جامعه آماری شامل، اساتید دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران در سال 1401-1400 و مسیولین با سابقه در در دانشگاه های آزاد اسلامی طبق ملاک های ورود بودند که از روش نمونه گیری غیر تصادفی از نوع هدفمند و اصل اشباع 19 مشارکت کننده انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. روش تحلیل داده ها با نرم افزار MAXQDA بود.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که مولفه ها و ابعاد آموزش کارآفرینانه در دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران شامل هدف (دانش کارآفرینی، نگرش کارآفرینی، مهارت کارآفرینی)، ساختار (محتوای کارآفرینی، حمایت کارآفرینی، استاد کارآفرین) و روش (مبتنی بر انتقال مستقیم، مبتنی بر تعامل، مبتنی بر مساله محوری) و همچنین مولفه ها و ابعاد اشتغال زایی پایدار شامل ابعاد سازمانی (مدیریت، تغییرات سازمانی در دانشگاه، زیرساخت های سازمانی) و محیطی (زیرساخت های حمایتی، زیرساخت های قانونی و ویژگی بازار) بودند.
    نتیجه گیری
    در نهایت بر اساس مصاحبه های جانبی با خبرگان حوزه کارآفرینی و اشتغال زایی دانشگاه های آزاد اسلامی شهر تهران اجزای مدل به منظور پیاده سازی شامل آموزش کارآفرینانه شامل هدف، محتوا، روش های یاددهی/یادگیری، ساختار، ارزیابی، فرایند، منابع و تجهیزات بود که بر این اساس مدل نهایی ارایه شد که نتایج نشان داد از اعتبار مناسبی نیز برخوردار بود.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینانه، اشتغال زایی پایدار، دانشگاه های آزاد اسلامی
  • پونه مکرم، زهرا کریمیان*، ناهید ظریف صنایعی صفحات 311-326
    مقدمه
    بیوشیمی از دروس علوم پایه مشکل، با محتوای پرحجم است و غالبا مدرسین در ارایه دروس با کمبود زمان مواجه اند. با ظهورفناوری های نوین، امکان یادگیری ترکیبی وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش دانشجویان دندانپزشکی به یادگیری الکترونیکی و ابزارهای تعاملی یادگیری ترکیبی انجام شده است.
    روش
    این مطالعه نیمه تجربی پیش آزمون- پس آزمون بر روی60 دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به شیوه سرشماری انتخاب شدند انجام شد. پرسشنامه محقق ساخته شامل 19 سوال نگرش به یادگیری الکترونیکی و 9 سوال سنجش اثربخشی ابزارهای تعاملی در مقیاس لیکرت شش گزینه ای با خط برش 5/3 استفاده شد. روایی پرسشنامه ها با نظر10 متخصص تاییدشد. پایایی ابزارنگرش سنجی، 957/0 وبرای ابزارهای تعاملی با 91/0 آلفای کرونباخ تاییدشد. داده ها با نرم افزار SPSS22 وآزمون های تی زوجی، تی تک نمونه ای، تی مستقل و ANOVA تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره پس آزمون نگرش بعد از مداخله، در مقایسه با نمره پیش آزمون تفاوت معنادارداشت (P=0.004). این تفاوت در زیرمولفه پنداشت به مفهوم (P<0.001)، و کاربرد آموزش مجازی(P=0.004) معنادار بود. در بررسی ابزارهای تعاملی، دانشجویان مطلوب ترین شیوه تعاملی را به ترتیب استفاده از پادکست  (M=4.14+1.36)، ارایه خلاصه درس توسط استاد (M=4.14+1.52)، پرسش و پاسخ با استاد (M=3.94+1.51) و استفاده از چندرسانه ای (M=3.78+1.55) گزارش کردند. در بررسی نتایج به تفکیک متغیر های جنسیت، معدل و دسترسی به کامپیوتر تفاوت معناداری مشاهده نشد (P>0.05).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شیوه های ترکیبی با بهره گیری از نقاط قوت روش های حضوری و الکترونیکی می تواند شیوه بهتری در ارایه دروس باشد. در کنار ابزارها و روش های مجازی، برقراری تعاملات بی واسطه استاد- دانشجو موقعیت کامل تری از یک آموزش مطلوب فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: بیوشیمی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری ترکیبی، ابزارهای تعاملی، نگرش دانشجو
  • احمد علمداری، سنجر سلاجقه*، نوید فاتحی راد، زهرا شکوه، امین نیک پور صفحات 327-340
    مقدمه

    از راهکارهای دوام سازمان های قرن بیست و یکم، توسعه سازمانی و همسو شدن با تغییر و تحولات سریع می باشد به طوری که توسعه سازمانی می تواند از طریق بهبود هدفمند قابلیت ها و شایستگی ها توانمندی لازم، برای پاسخ به اقتضایات محیطی را ایجاد نماید تا سازمان اثربخش تر عمل کند. این مفهوم ارتباط تنگانگی با کیفیت خدمات دارد، از این رو در تحقیق حاضر به بررسی رابطه بین میزان توسعه یافتگی و کیفیت خدمات با توجه به نقش ساختار سازمانی پرداخته شده است.

    مواد و روش ها

    بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان های سازمان تامین اجتماعی جنوب غرب کشور به عنوان نمونه موردی انتخاب شده اند. بر اساس چارچوب روش پیشنهادی ضمن طراحی پرسش نامه های توسعه یافتگی، کیفیت خدمات و ساختار سازمانی، روایی و پایایی آن ها بررسی شده و سپس پرسش نامه ها در بین نمونه آماری توزیع و جمع آوری گردید. در ادامه ابتدا نمونه آماری توصیف شد، سپس نرمال بودن داده ها بررسی شده و با توجه به اینکه داده ها نرمال می باشند، از آزمون t مستقل، آزمون دانکن و تحلیل واریانس یک طرفه به منظور تعیین ارتباط بین متغیرها استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان می دهد که آمارهt  شاخص های توسعه یافتگی، کیفیت خدمات آموزشی و ساختار سازمانی بزرگ تر از 96/1 هستند؛ بنابراین می توان گفت که بر اساس سطح معناداری، این شاخص ها در بیمارستان های مذکور مطلوب می باشند. نتایج بررسی همبستگی همچنین نشان می دهند که بین توسعه یافتگی، کیفیت خدمات آموزشی و ساختار سازمانی در این بیمارستان ها تفاوت وجود دارد.

    کلیدواژگان: توسعه یافتگی، کیفیت خدمات آموزش، ساختار سازمانی، بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان سازمان تامین اجتماعی
  • بهرنگ طیاری کلجاهی*، امیر پناه علی، معصومه آزموده صفحات 341-355
    مقدمه

    هدف از این پژوهش تبیین اثربخشی آموزش مبتنی بر ظریه انتخاب گلاسر بر کیفیت زندگی و مسیولیت پذیری دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود.

    روش

    روش این پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود.جامعه ی آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی که در سال تحصیلی 1399-1400 دانشجو (490نفر) بود. 40 نفر از دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی (20نفر) و گروه کنترل (20نفر) تقسیم شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی کیفیت زندگی (SF-36) و مسیولیت پذیری گاف استفاده شد. آموزش نظریه انتخاب طی 10 جلسه 120 دقیقه ای روی گروه آزمایش اجرا گردید. اطلاعات و نتایج به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) و  با کمک نرم افزار Spss21 تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های نشان دادند که روش آموزش مبنی بر نظریه انتخاب بر کیفیت زندگی (9/96درصد از واریانس کیفیت زندگی) و مسیولیت پذیری (1/91درصد از واریانس مسیولیت پذیری) دانشجویان تاثیر دارد (P<0/05)، به طوری که میزان کیفیت زندگی و مسیولیت پذیری دانشجویان در گروه آزمایش به طور معناداری تحت تاثیر آموزش نظریه انتخاب افزایش یافته است، ولی تغییرات معنی داری در گروه کنترل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج آزمون فرضیه پژوهش نشان داد که آموزش گروهی نظریه انتخاب به دلیل شناخت مشکلات روان شناختی، آشنایی با 10 اصل مهم نظریه انتخاب، اهمیت خودکنترلی رفتار، مسیولیت پذیری و خود ارزشی، تغییر باورها، افکار و نگرش بر کیفیت زندگی و مسیولیت پذیری دانشجویان تاثیر مثبت معناداری دارد.  

    کلیدواژگان: نظریه انتخاب، کیفیت زندگی، مسئولیت پذیری اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی، دانشجویان
|
  • Amir Dana *, MirHamid Salehian, Abolfazl Neshati, Sima Mokari Saei Pages 221-235
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effects of enhanced expectancies and external focus of attention on learning a medical motor skill.

    Method

    Participants included 80 medical students in the preclinical phase and were randomly divided into four groups: external focus, internal focus, social-comparative feedback, and control group. The motor task included vertical suturing. After the pretest, all participants practiced suturing for five days. During the training phase, the external focus group was told to focus at the rupture site on the mannequin while performing the skill, while the internal focus group was told to focus on the fingers. The social-comparative feedback group received positive feedback at the end of each day and were told that they performed better than the previous day. The control group did not receive any feedback or instructions. The retention test was performed one week after the acquisition stage. Suturing quality, self-efficacy, and focus of attention were measured as dependent variables. 

    Findings

    The findings of the present study supported the optimal theory and showed the components of external focus of attention and enhanced expectancies can be effective in optimizing performance and learning motor skills in the field of medicine.

    Conclusion

    The results showed that the external attention focus group had the best performance compared to the other groups in the acquisition phase and retention test;   and also, the social-comparative feedback group performed better than the control group. In addition, social-comparative feedback improved the level of self-efficacy. Finally, the instruction for external focus of attention led participants to focus on the goal of the motor task while performing the skill.

    Keywords: Suturing, OPTIMAL theory, medical education, Motivation, Motor learning
  • Mohammad Eslahi *, Reza Eslahi, MirMohammad Seyedabbaszadeh Pages 236-251
    Introduction

    With the beginning of the Covid-19 period in the world, many higher educational institutions and universities faced serious challenges in their current processes. One of the most important challenges that emerged in universities was the rapid transition to teaching-learning processes, which caused the emergence of many cheating or cheating behaviors in the virtual and online platform. Many environmental, organizational, individual, and personality factors can be effective in the formation and occurrence of these deviant behaviors, but psychological and personality factors, including narcissism and its dimensions, play an important role in the occurrence of such behaviors.

    Method

    The present study examined the prediction of online academic cheating of post graduate students and the role of narcissism characteristics and its dimensions in Urmia University. This study assessed online academic cheating among 565 graduate students. The research population included all the students of Urmia University, and hence according to the target population, multi-stage cluster sampling method was used. A researcher-made questionnaire was used to collect data in this research.Findings and

    Discussion

    The findings of the research showed that narcissism was a predictor of online academic cheating in post-graduate students and among the narcissism dimensions of self-sufficiency, it predicted cheating more. Therefore, the ambitions of narcissists for academic advancement led to online academic cheating in the university, and in the corona situation, this issue showed itself more than ever.

    Keywords: COVID-19, Online E-cheating, scientific fraud, Narcissism
  • Zivar Sbaghinejad *, Abdolreza Khalaf-Kabomeiri, Ahmad Fakhri Pages 252-265
    Introduction

    Critical thinking is used to improving individual skills to determine the value and advantages of a phenomenon, factor or, information.

    Method

    The current descriptive research was conducted using a cross-sectional survey method. The research population included 260 graduate students of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences who randomly participated in the research. Exploratory factor analysis, confirmatory factor analysis, difficulty factor, and discrimination factor were used to standardize the test.

    Findings

    The findings of the exploratory factor analysis led to the identification of a model with 28 items and four factors "evaluation", "analysis", "deduction" and "interpretation". This model with an internal similarity of 0.832 can explain more than 41% of the changes in critical thinking. The correlation between all identified factors was positive and significant. The findings of confirmatory factor analysis showed CFI=0.861, GFI=0.838 and, RMSEA=0.049 and indicate the confirmation. Findings of difficulty and discrimination indices showed that more than half of the test questions are difficult and have a weak ability to distinguish between strong and weak students. Also, 4 questions had a discrimination index of zero or negative.

    Conclusion

    California Critical Thinking Test Form B is norm and valid for Iranian students. However, due to the high difficulty of more than half of the questions and their weak ability to distinguish weak and strong students, it needs to be modified for use in Iranian students.

    Keywords: critical thinking, Validation, Reliability, California critical thinking
  • Shokooh Jamali Zavareh, Gholamreza Manshae *, MohammadAli Nadi Khorasgani Pages 266-279
    Introduction

    Considering the role of higher education in training specialized and committed personnel and the feeling of the need to develop a comprehensive and comprehensive set that deals specifically with the components of professional ethics in higher education and the need to train teachers, the present study aims to provide a model of professional ethics. Professors in the higher education system. 

    Method

    The present study was conducted qualitatively. In this method, two parts of content analysis and content analysis of interviews were used. All scientific and documentary texts related to the theory of professional ethics education in higher education, including first or second hand books and articles in the present study were considered as a statistical and sample population. Data were analyzed using open and axial coding and content matrix formation and analysis. In addition, the analysis process was performed through maxqda quality analysis software.

    Results and discussion

    By reviewing and merging 314 basic themes, 24 organizing themes for professors' professional ethics were identified and a network of professional ethics themes was drawn. Accordingly, professional ethics in higher education, including 7 main categories of educational ethics, research, personal, organizational, financial, interactive and cultural ethics were shown.

    Conclusion

    Finally, the final pattern of the combination of document analysis and interviews was drawn by the meta-combination method. University officials are advised to recognize the professional model of professors and take steps to promote professional ethics in higher education.

    Keywords: Professional Ethics, Higher education system, professors, qualitative research
  • Athar Rasekh Jahromi, Mehdi Mohammadi, Fariba Khoshbakht, Reza Naseri Jahromi *, Solmaz Khademi Pages 280-293
    Introduction
    Many people want to be successful, but few have a comprehensive definition of success. As a result, their actions are directed in different directions, some towards success and many others away from success. Based on this, the aim of the current research was to design a model of a successful doctor based on goal and professional orientations.
    Methodology
    This qualitative research was conducted using the seven-step method of Sandelovski and Barroso. The metacomposite team consisted of three experts in curriculum planning and one expert in metacomposite research. 17 related research sources were the basis of the analysis, the result of which is the extraction of 12 types of goal and professional orientation. The validity of the data was confirmed by using the techniques of reliability, transferability and alignment of data and trustworthiness of the data was also confirmed by the accurate guidance of the flow of information collection and alignment of researchers.
    Conclusion
    The results showed that the model of a successful doctor can be divided into two main themes: goal orientation (including proving one's ability to others, the desire to perform difficult tasks beyond one's current ability, making every effort to avoid failure, etc.) and orientation Professional (including diagnosing the disease, paying attention to the symptoms of the disease, making the right decision, etc.) Based on the results of the research, on the one hand, educational planners can have a wide range of experiences, on the other hand, many psychological factors such
    Keywords: physician, goal orientation, professional orientation, study meta-combination
  • Sana Abdulali, Mohamad Naghi Imani Gale Pardsari *, Asghar Sharifi Pages 294-310
    Purpose
    The present research was conducted with the aim of identifying, compiling and validating entrepreneurial education indicators for sustainable employment generation in Islamic Azad Universities of Tehran.
    Materials and Methods
    The research method was applied according to the purpose, applied according to the type of data, qualitative according to the time of data collection, cross-sectional and according to the method of data collection, content analysis. The statistical community included the professors of the Islamic Azad Universities of Tehran in 1400-1401 and the officials with experience in the Islamic Azad Universities. The method of data analysis was using MAXQDA software.
    Findings
    The results showed that the components and dimensions of entrepreneurial education in Islamic Azad Universities of Tehran include the goal (entrepreneurship knowledge, entrepreneurial attitude, entrepreneurial skills), structure (entrepreneurship content, entrepreneurial support, entrepreneur professor) and method (based on direct transfer, based on interaction, based on the central issue) as well as the components and dimensions of sustainable employment, including organizational dimensions (management, organizational changes in the university, organizational infrastructures) and environment (supporting infrastructures, legal infrastructures and market features).
    Conclusion
    based on side interviews with experts in the field of entrepreneurship and job creation in Islamic Azad Universities of Tehran, the components of the model for the purpose of implementation included entrepreneurial education including the goal, content, teaching/learning methods, structure, evaluation, process, resources and equipment, which The basis of the final model was presented, and the results showed that it had good validity.
    Keywords: Entrepreneurial Education, Sustainable Employment Generation, Islamic Azad Universities
  • Pooneh Mokaram, Zahra Karimian *, Nahid Zarifsanaiey Pages 311-326
    Purpose
    Biochemistry is one of the basic and difficult courses that teachers have to spend a lot of time on. With the emergence of new technologies, blended learning is possible. The aim of the study was to investigate the attitude of dental students towards e-Learning and blended learning interactive tools.
    Method
    This quasi-experimental pre-test post-test study was performed on 60 dental students of Shiraz University of Medical Sciences who were selected by census method. A researcher-made questionnaire including 19 questions on attitudes toward e-Learning (Attitude about the nature, application, and consequences) and 9 questions measuring interactive tools on a six-point Likert scale with a cut-off line of 3.5 were used. The validity of two questionnaires was confirmed by 10 experts’ views. The reliability of the attitude questionnaire was 0.957 and for interactive tools was 0.91 Cronbach's alpha. Data were analyzed with SPSS-22 software and paired t-tests, one-sample t-tests, independent t-tests, and ANOVA.
    Findings
    The total score of attitude after the intervention was significantly different compared to the pre-test (P=0.004). In subcomponents; for concept of e-Learning (P<0.001), and its application (P=0.004) showed a significant improvement. The most desirable interactive tools of blended learning are podcasts (M=4.14+1.36), presentation of short lectures (M=4.14+1.52), questions-answers in the classroom (M=3.94+1.51), and multimedia (M=3.78+1.55) to be significantly more effective. There is no significant difference was observed in results by gender, grade, and computer access (P>0.05).
    Conclusion
    It seems that blended learning using the strengths of face-to-face and online learning can be a better way of education. In addition, live teacher-student interactions provide more opportunities for good instruction.
    Keywords: biochemistry, E-learning, blended learning, Dentistry, Interactio, Student, Attitude
  • Ahmad Alamdari, Sanjar Salajeghe *, Navid Fatehi Rad, Zahra Shokoh, Amin Nikpour Pages 327-340
    Introduction

    One of the strategies for the sustainability of 21st-century organizations is organizational development and adaptation to rapid change and transformation so that organizational development can provide the necessary ability to respond to environmental requirements by purposefully improving capabilities and competencies to Make the organization more effective. This concept is closely related to service quality.

    Materials and methods

    The hospitals of the University of Medical Sciences and the hospitals of the Social Security Organization of the Southwest of the country have been selected as a case study. Based on the framework of the proposed method, while designing the development questionnaires, service quality and organizational structure, their validity and reliability were checked and then the questionnaires were distributed and collected among the statistical sample. In the following, the statistical sample was first described, then the normality of the data was checked, and considering that the data were normal, independent t-test, Duncan's test and one-way analysis of variance were used to determine the relationship between the variables.

    Conclusion

    The results show that t-statistic indicators of development, quality of educational services, and organizational structure are greater than 1.96; Therefore, it can be said that based on the level of significance, these indicators are desirable in these hospitals. The correlation study's results also show a difference between development, quality of educational services, and organizational structure in thes

    Keywords: Development, quality of education services, Organizational Structure, University of Medical Sciences Hospital, Social Security Organization Hospital
  • Behrang Tayyari Kalajahi *, Amir Panah Ali, Masoumeh Azmoudeh Pages 341-355
    Purpose

    The purpose of this study was to explain the effectiveness Glaser’s Choice Theory training on quality of life and responsibility of paramedical students.

    Method

    The method of this study was a quasi-experimental study with a pre & post-test design with a control group. The statistical population of this study included all paramedical students about 490 students in the academic year 2020-2021. Forty students were randomly divided into two experimental groups (n = 20) and a control group (n = 20) using the available sampling method. The two Quality of Life Questionnaire (SF-36) and Gaffe Responsibility Questionnaire were used to collect data. Then independent variable (selection theory training) was performed on the experimental group in 10 sessions during 120 minutes. Next, data and results were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics through SPSS 21 software.

    Findings

    Findings of this study showed that the teaching method based on choice theory had an effect on students' quality of life and responsibility (P <0.05). Hence, the quality of life and responsibility of students in the experimental group had significantly increased under the influence of choice theory training, although, no significant changes were observed in the control group.

    Conclusion

    To conclude, the test of research hypothesis showed that group-teaching based upon choice theory had a significant positive effect on quality of life and responsibility of students due to recognition of psychological problems, familiarity with 10 important principles of choice theory, the importance of self-control behavior, responsibility and self-worth, change of beliefs, thoughts and attitudes. 

    Keywords: choice theory, Quality of Life, social responsibility, University of Medical Sciences, Students