فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی
پیاپی 27 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد شریفی*، علیرضا پیروزمند، محمدکاظم احمدی حاجی، علی آقاپور، حمیدرضا محمدی صفحات 7-38

    فرهنگ، بالاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت اساسی دارد. فرهنگ در کنار ابعاد سیاسی و اقتصادی بعدی از ابعاد جامعه و مهم ترین آن نیز به شمار می آید و تکامل یک جامعه نیز در گرو توسعه، تعالی و تعمیق فرهنگ متناسب با آن در تمامی لایه های جامعه است. از این رو اگرچه فرهنگ همواره مورد توجه بوده است ولی عمومیت یافتن و درک اهمیت آن در حیات انسان و تاثیرش بر کلیه رفتارهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... به واسطه شرایط پیچیده و متغیر عصر جدید، سبب گشته به گونه ای برجسته تر مطمح نظر قرار گیرد. پژوهش حاضر با شناسایی موضوعات مدیریت راهبردی فرهنگی کشور، ضمن تعیین معیارهای دقیق و پذیرفته شده از سوی جامعه ی علمی و تدوین آن در قالب یک الگوی مفهومی، پس از اعتبارسنجی، مسایل و موضوعات موجود، محتمل و مطلوب را شناسایی، گونه بندی و اولویت گذاری کرده است. روش این تحقیق تکاملی است. روش‎ گردآوری داده ‎ها دراین تحقیق از دو روش میدانی و روش کتابخانه ای استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات گردآوری شده، از قواعد الگوسازی در روش تحقیق تکاملی استفاده شده است. مهم ترین روش تجزیه و تحلیل اطلاعات در روش تحقیق تکاملی، «گمانه زنی، گزینش، پردازش» نسبت به ابعاد و مولفه های وصفی الگو، براساس اطلاعات جمع آوری شده است. یافته های این تحقیق در سه بخش مفاهیم یا محتوا (بنیادی، ساختاری و کاربردی)، ساختار و نظامات (کلان، میانی و خرد) و محصولات (عامل انسانی و موثر؛ فناوری و فعل فرهنگی و کالا و خدمات و آثار) تدوین شده است.

    کلیدواژگان: نظام موضوعات فرهنگی، روش پژوهش تکاملی، مدیریت راهبردی، مدیریت فرهنگی، سیاست‎گذاری
  • ارائه الگوی مدیریت جهادی در مسیر تحقق سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه اقتصاد مقاومتی
    حمید حاجی ملامیرزایی* صفحات 39-70

    نیاز امروز کشور به الگوهای مدیریتی بومی امری اجتناب ناپذیر است؛ چراکه امروزه نظریه های مدیریتی نوین غربی نیز به این نکته اذعان دارند که سبک مدیریتی در هر جامعه ای باید متناسب با اصول و ارزش های آن جامعه باشد. از آنجایی که کشور ما از جهات مختلفی در معرض انواع فشارهای ظالمانه دولت‎های استکباری قرار گرفته است، ارایه الگوی مدیریت جهادی جهت تحقق اقتصاد مقاومتی اهمیت مضاعف دارد. مقام معظم رهبری  با تاکیدات فراوان بر مساله اقتصاد، تولید و معیشت مردم، توجه نخبگان و مسیولین را به این امر جلب کرده اند. هدف این مقاله تبیین الگوی مدیریت جهادی جهت تحقق سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه اقتصاد مقاومتی است. روش تحقیق در این مقاله کیفی بوده و به لحاظ کاربرد تحقیق بنیادی، هدف تحقیق اکتشافی از نوع توصیفی، افق زمانی مقطعی و از ابتدای رهبری تا کنون است و مبتنی بر روش ترکیبی از دو روش داده بنیاد ساخت یافته و تحلیل مضمون از رهنمودهای ایشان مراحل سه گانه کدگذاری انجام و الگوی نهایی ارایه شده است و با آزمون خبرگان، مولفه ها مورد اعتبارسنجی قرارگرفته است. در نهایت این الگو شامل 5 بعد پارادایمی است که عبارتند از: 1- شرایط علی با مقولات اصلی ظرفیت نهادی و امید به آینده 2- شرایط زمینه ای با مقوله اصلی پیش نیازهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اداری و اقتصادی 3- شرایط مداخله گر با مقولات اصلی حکمرانی کارآمد و مدیریت جهادی با محوریت اسلام 4- راهبردها با مقولات اصلی خودکفایی اقتصادی و بهبود بهره وری ملی 5- پیامدها با مقولات اصلی رفاه اجتماعی، عزت ملی و پیشرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت، مدیریت جهادی، نظریه های بومی، اقتصاد مقاومتی، مقام معظم رهبری
  • محمدحسین صفایی*، محسن رستمی، علیرضا سعادتمندی صفحات 71-96

    در ادامه ی سلسله برنامه های ارتش رژیم صهیونیستی و ذیل دکترین نظامی این رژیم، خصوصا "راهبرد نبرد بین جنگ ها" این بار فرمانده ارتش رژیم صهیونیستی طرحی موسوم به "تنوفا" را معرفی کرده است. هدف از اجرای این برنامه پیروزی قاطع و کوتاه مدت در عین افزایش تلفات دشمن در جنگ های آینده است. به ادعای فرمانده ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی این مقصود به وسیله ترکیب بخش های مختلف ارتش با یکدیگر (ایجاد یک شبکه ی چند بعدی)، نو سازی ادوات جنگی و تجدید آموزش های نظامی برای نیروهای رسمی و ذخیره ی ارتش حاصل می شود؛ با وجود تبلیغات گسترده در خصوص این برنامه ها اما آیا دکترین نظامی رژیم نیز بر همین اساس استوار است؟ این تحقیق به دنبال تبیین اصول بنادین و پنهان دکترین نظامی رژیم صهیونیستی ذیل طرح تنوفا است. طبق یافته ها و بر اساس ترجمه، تحلیل و جمع بندی اظهارات ایده پردازان اندیش کده های صهیونیزم، تنوفا یک آرایش دفاعی اما تهاجم محور است که تکیه زیادی بر عملیات روانی دارد. به نظر می رسد اگرچه مهم ترین دستاورد این طرح تا کنون تلاش هرچه بیشتر برای تضعیف توانایی های تهاجمی دشمنان بوده، اما معضل تکمیل توانایی های ارتش در تدارک جنگ بعدی همچنان مرتفع نشده است. در واقع با توجه به تشتت سیاسی در ساختار رژیم صهیونیستی و عدم تامین مالی مناسب برای اجرای کامل این طرح، تنوفا بیش از آنکه بر توان مندی ارتش رژیم استوار شود بر اقدمات هدف مند روانی اصرار دارد تا در راستای بازدارندگی رژیم صهیونیستی در دکترین نظامی اش ظرفیت سازی کند. تعامل و همکاری میان موساد و ستاد ویژه فرماندهی ایران برای ایجاد اغتشاشات داخلی و تلاش برای مهندسی اجتماعات اعتراض آمیز در جمهوری اسلامی ایران، می تواند گواهی بر این تحلیل باشد.

    کلیدواژگان: دکترین نظامی، راهبرد نبرد بین جنگ ها، تنوفا و ایران
  • فرج الله فتح الله پورکامی*، سید جواد امینی، رسول زرگرپور، حمید زرگرپور صفحات 97-119

    پیاده سازی راهبرد از جمله موضوعات مهم در فرآیند مدیریت راهبردی بوده و در شرایط پیاده سازی راهبرد از طریق پروژه ها که به نوعی بیانگر رویکرد راهبردی پروژه ها است، باید همسویی پروژه ها با اهداف راهبردی مورد نظر قرار گیرد. با توجه به وجود مسایلی همچون عدم انطباق پروژه ها با راهبردهای توسعه و افزایش مدت و هزینه و ضعف کیفیت، در این تحقیق بر اساس ادبیات نظری همچون رویکردهای جاری سازی راهبرد، مبانی مدیریت راهبردی پروژه و فرآیند پدیدآوری پروژه ها، همسویی اهداف کسب و کار با پروژه ها در مراحل پدیدآوری آنها مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. روش پژوهش به صورت فراترکیب بوده که در آن مفاهیم و نتایج مورد استفاده در مطالعه های گذشته در خصوص پیاده سازی راهبردها از طریق پروژه ها مورد بررسی قرار گرفته، امکان تفسیر، مقایسه و ترجمه مطالعات کیفی مختلف به یک دانش جامع فراهم شده و با تحلیل و ترکیب آنها یافته های جدیدی برای پیاده سازی راهبرد در پروژه ها ارایه می شود. در فرآیند ارزیابی یافته ها با توجه به اهمیت محوری پروژه های عمرانی بخش آب در تحقق اهداف و راهبردهای توسعه و نیز ماهیت آن که عمدتا با شرایط غیرخطی و متغیر مواجه بوده، از نظرات خبرگان متخصص این حوزه بهره گرفته شد. نتایج یافته ها نشان می دهد برای پیاده سازی راهبرد در پروژه ها، همسویی پروژه ها و فرآیندها با فعالیت های حیاتی، یکپارچگی سطوح حکمرانی پروژه و فراهم کردن بسترهای اجرایی مناسب، با رویکرد سازگاری و انعطاف پذیری اقدامات برای تحقق اهداف و مبتنی بر ارزش هایی همچون مسیولیت پذیری، احترام، انصاف و صداقت حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: مدیریت پروژه، مدیریت راهبردی پروژه، برنامه ریزی راهبردی پروژه، راهبرد پروژه
  • صاحبه کرمانی*، فرشیده ضامنی، ترانه عنایتی صفحات 121-151
    تحقیق حاضر با بهره گیری از روش آمیخته اکتشافی (کیفی و کمی) به تحلیل رویکرد راهبردی مدیران ارشد دانشگاهی زن با تاکید بر مولفه های چهارگانه کلان پرداخته است. برای گردآوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه باخبرگان و در گام کمی از پرسشنامه برآمده از گام کیفی تحقیق استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل 45 تن از مدیران، سیاست گذاران آموزشی و نخبگان ارشد دانشگاهی زن کشور بودند. جهت انتخاب نمونه های پژوهش از روش گلوله برفی و بر اساس 20 مصاحبه عمیق با خبرگان مرتبط با موضوع داده های تحقیق استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها در گام کیفی از روش تحلیل مضمون و الگوی براون و کلارک (2006) و در گام کمی از شاخص نسبت روایی محتوایی (CVR & CVI) استفاده شد. یافته های تحلیل مضمون در مورد شایستگی های مدیران ارشد دانشگاهی زن در 4 مضمون اصلی: 1- شایستگی های تخصصی 2- شایستگی های شخصیتی 3- شایستگی های اجرایی4- شایستگی های مدیریتی و 25 مضمون فرعی، معرفی شده اند. در گام کمی میزان درصد مناسب بودن کدهای باز برای 15 نفر خبره، 49/0 درصد است که طبق آماره CVR همه تم های شایستگی از نظر خبرگان دارای روایی محتوایی مناسبی بودند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مدیران و تصمیم گیران سطوح کلان کشور با قبول این موضوع که بخش مهمی از موفقیت مدیریتی در شرایط امروز دانشگاه های ایران منوط به استفاده از شایستگی های منابع انسانی مدیران دانشگاهی زن است.
    کلیدواژگان: شایستگی های تخصصی، شایستگی های شخصیتی، شایستگی های اجرایی، شایستگی های مدیریتی، مدیران ارشد دانشگاهی زن
  • سید جلال دهقانی فیروزآبادی، هادی جمشیدیان، محمدمهدی پرویزی* صفحات 153-186

    بیداری اسلامی "استمرار نبوت و امامت" و پا نهادن اسلام به مرحله عمل و ظهور تمدن اسلامی، شرط لازم برای مهدویت است. مسیله اصلی پژوهش "تحلیل روندهای مطلوب جمهوری اسلامی در بیداری اسلامی" است. هدف تحقیق کاربردی و توسعه ای است. استخراج مطلوبیت ها از مبانی انقلاب اسلامی و تحلیل روندها، ماهیت کیفی دارد؛ بنابراین، روش تحقیق «کیفی» است. گردآوری اطلاعات به شیوه ترکیبی (کتابخانه ای و میدانی) صورت گرفته و با تکیه بر الگوی "تحلیل روند" ارزیابی شده است؛ همچنین تجزیه وتحلیل اطلاعات با روش میانگین رتبه ای و با استفاده از آزمون فریدمن با نرم افزار «SPSS» انجام شده و سنجش میزان پایایی یافته های تحقیق نیز با آزمون آلفای کرونباخ استخراج شده است. بر اساس یافته های تحقیق از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه توسط 45 خبره در حوزه بیداری اسلامی؛ "مطلوب ترین روند بیداری اسلامی، روندهای متاثر از "انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت" است. "حرکت جهانی اربعین" یک روند نوظهور، مکمل مناسبی برای اهداف غایی بیداری اسلامی است. بیداری اسلامی به "ظرفیت عامه شیعیان، مسلمانان و مستضعفین" متکی است و قابلیت فضای مجازی برای دسترسی مستقیم به ملت ها یک فرصت است. همچنین "ظهور جریانات افراطی و تکفیری؛ بدیل انحرافی برای انقلاب اسلامی بوده و رژیم اشغالگر قدس نیز دشمن اصلی بیداری اسلامی به شمار می آید. تعامل مستقیم و بدون واسطه با "عامه مسلمانان و مستضعفان" با تکیه بر «نظام اسلامی الگو» و «نظریه مقاومت» سرالاسرار احیای بیداری اسلامی است. حذف مردم از صحنه و عدم دسترسی مستقیم به عامه مسلمین و مستضعفین موجب شده بیداری اسلامی از بالندگی و توسعه فاصله بگیرد.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی، مستضعفین، نظریه مقاومت
  • سید مهدی الوانی*، محسن شرکائی، محمد عطایی، امید اردلان صفحات 187-213

    سازمان ها در دنیای متغیر امروز با توجه به تغییر و تحولاتی که در عرصه های گوناگون ایجاد شده است، باید نسبت به نهادینه سازی فرهنگ سازمانی در بین کارکنان خود اقدام کنند. به نظر می رسد ضرورت تحول نظام اداری بیش از هر زمان دیگری احساس می شود که برای این منظور؛ شناسایی مسایل ، مشکلات و چالش های آن در اولویت قرار دارد. مشکلات و چالش های نظام اداری دارای چندین بخش است که یکی از آنها فرهنگ خدمت است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تدوین الگوی نهادینه سازی فرهنگ خدمت در سازمان های دولتی ایران انجام پذیرفته است که از حیث هدف کاربردی و با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام پذیرفته است. مشارکت کنندگان در بخش کیفی که به صورت مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده تعداد 15 نفر از خبرگان و متخصصان و صاحب نظران حوزه مدیریت دولتی براساس روش غیر‎ ‎احتمالی‎ ‎قضاوتی‎ ‎انتخاب شدند و با پیاده سازی آن در نرم افزار MAXQDA، مولفه ها شناسایی و تلخیص گردیده است. نتایج نشان داده است که در بعد عوامل سازمانی، مولفه های آموزش و یادگیری خدمت، رهبری و مدیریت کارکنان و رویکرد مدیریت و قدرت دارای بیشترین مفهوم و اهمیت بوده است. در بعد عوامل محیطی نیز خط مشی گذاری ، منافع و مشارکت عمو می ، باورهای مذهبی و رفتار، هویت و ارزش های انسانی دارای بیشترین مفهوم و اهمیت است. در نتیجه سازمان های دولتی مولفه های فرهنگ خدمت را شناسایی و بر اساس آنها راهکارهایی برای بهبود و نهادینه سازی فرهنگ خدمت در کارکنان طراحی و نسبت به آموزش آنها اقدام کنند. در سازمان های دولتی، فرهنگ مطلوب خدمت که شامل عوامل سازمانی، فردی و محیطی است، باید بر اساس یادگیری فرهنگ خدمت (داستان ها، شعایر، نمادهای فیزیکی ، امتیازات ویژه، زبان رمز و آموزش) و استمرار فرهنگ خدمت (گزینش، جامعه پذیری، مدیریت عالی و تقویت ارزش ها) فرهنگ خدمت مطلوب را در سازمان خود نهادینه (آموزش، پاداش، قوانین و مقررات، جابجایی) سازند. با توجه به نتایج، برنامه ریزی برای بهبود ابعاد و مولفه های نهادینه کردن فرهنگ خدمت در سازمان های دولتی ضروری است واز طرفی مولفه های فرهنگ خدمت که دارای اهمیت بیشتری هستند، باید توسط مدیران در سازمان با روش های مناسب، نهادینه سازی و تثبیت شوند.

    کلیدواژگان: تدوین الگو، نهادینه سازی، فرهنگ خدمت، فرهنگ سازمانی، سازمان های دولتی ایران
  • احمدرضا اسکندری*، مهران کشتکار، بهروز کاملی صفحات 215-237
    گسترش فراینده ادبیات توسعه شهری دانش بنیان بهره گیری از روش های علم سنجی و تحلیل هم واژگانی را برای جمع بندی آن اجتناب ناپذیر کرده است. هدف این پژوهش، ارایه تصویری جامع از تحقیقات حوزه توسعه شهری دانش بنیان است. این پژوهش از نظر هدف و نوع استفاده، توصیفی و کاربردی است که با استفاده از روش های علم سنجی انجام شده است. برای گردآوری اطلاعات از پایگاه وب علوم استفاده شد و اطلاعات 112 سند علمی سال های 2008 تا 2021 جمع آوری شد و برای ترسیم نقشه هم رخدادی از تحلیل هم واژگانی و برای ترسیم درختواره دانشی از روش خوشه بندی سلسله مراتبی استفاده شد. پدیده های جدید در حوزه توسعه شهری دانش بنیان شامل شهر هوشمند، پایداری و کیفیت فضایی است. همچنین مفاهیم نوآوری، سیاست گذاری، حکمرانی، توسعه شهری، اقتصاد دانشی، کارایی و شهر دانشی پرکاربردترین واژه های این حوزه هستند. قلمرو تحقیقات توسعه شهری دانش بنیان شامل چهار شاخه اصلی است و تمرکز تحقیقات بر روی خوشه های رشد و توسعه دانش بنیان است. بر این اساس شایسته است در ایران با توجه به ورود مناسب به این حوزه اولویت انجام تحقیقات به خوشه توسعه دانش بنیان به خصوص حوزه حکمرانی و سیاست گذاری اختصاص یابد.
    کلیدواژگان: توسعه شهری دانش بنیان، تحلیل هم واژگانی، کتاب سنجی، خوشه بندی تحقیقات
  • سکینه آقاجان پور، علیرضا روستا*، احمد عسکری، فرزاد آسایش صفحات 239-253
    هدف از انجام این تحقیق، «ارایه الگوی بازاریابی رسانه های اجتماعی با تاکید بر مشارکت مشتریان در صنعت بانکداری» است. روش تحقیق حاضر آمیخته (کیفی و کمی) است که اطلاعات تحقیق به وسیله مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری شد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل خبرگان، اساتید و متخصصین حوزه مورد پژوهش در صنعت بانکداری بودند که تعداد 18 نفر تا رسیدن به اشباع نظری به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند و داده های اولیه به شیوه مصاحبه گردآوری شد. در بخش کمی نیز، کلیه مدیران و کارشناسان در صنعت بانکداری به تعداد نامشخص بودند با توجه به فرمول دوم کوکران 385 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مطابق فرایند روش شناختی، طی سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی، در نهایت 101 مفهوم به دست آمد. در مرحله بعد، هر چند مفهوم در قالب یک مقوله قرار گرفتند تا 17 مقوله برای این پژوهش به دست آمده باشد. یافته های تحقیق نشان داد که مقوله محوری شامل مفاهیم: نیروی انسانی اثربخش، تحلیل داده های مشتریان و شناسایی مشتریان، مدیریت ارتباط با مشتریان، سیاست ها و برنامه ها، تدوین راهبرد محتوا، تمرکز ویژه روی برقراری ارتباط، اجتماعی بودن است. سایر مقوله ها برای ارایه در الگوی تصویری در پنج دسته شرایط علی (4 مقوله)، بستر یا زمینه (2 مقوله)، شرایط مداخله گر (3 مقوله)، راهبردها (3مقوله)، پیامدها (3 مقوله) قرار گرفتند. در ادامه بر اساس شاخص ها، مولفه ها، مفاهیم و مقوله های الگوی پیشنهادی، پرسشنامه ای 101 سوالی تدوین شد و بر مبنای داده های گردآوری شده روابط الگوی پیشنهادی ارایه شده مورد بررسی قرار گرفته که در نهایت نتایج نشان از معناداری روابط و اجزای الگو ارایه شده دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی رسانه های اجتماعی، مشارکت مشتریان، صنعت بانکداری، نظریه داده بنیاد
|
  • Mohammad Sharifi *, Alireza Piroozmand, MohammadKazem Ahmadi Haji, Ali Aghapour, HamidReza Mohammadi Pages 7-38

    Culture is the highest element that has a fundamental role in the existence of any society. Along with the political and economic dimensions, culture is also one of the dimensions of society and its most important, and the development of a society depends on the development, excellence and deepening of culture in accordance with it in all layers of society. Therefore, although culture has always been considered, but its generalization and understanding of its importance in human life and its impact on all social, political, economic and ... behaviors due to the complex and changing conditions of the new age, has led to a more prominent consideration To take. The present study, by identifying the issues of strategic cultural management of the country, while determining the accurate and accepted criteria by the scientific community and compiling it in the form of a conceptual model, after validation, has identified, sorted and prioritized existing and desirable issues and issues. The method in this research is evolutionary. In this research, two field methods and a scientific and specialized library method were used to collect data. To analyze the collected information, the rules of modeling in the evolutionary research method have been used. The most important method of data analysis in the evolutionary research method, "speculation, selection, processing" of the dimensions and descriptive components of the model, has been collected based on information. Findings of this research have been compiled in three sections: concepts or content (basic, structural and applied), structure and systems (macro, intermediate and micro) and products (human and effective factor; technology and cultural act; and goods, services and works).

    Keywords: System of Cultural Issues, Evolutionary Research Method, Strategic Management, Cultural Management, Policy Making
  • Presenting a Jihadi Management Model for Implementing Iran’s Supreme Leader's Policies in Resilient Economy
    Hamid Haji Molla Mirzaee * Pages 39-70

    Today’s need for our country for indigenous management patterns is unavoidable, as today's modern Western management theories admit that the management style in a society should be in line with the principles and values of that society. For this purpose, this study aims to investigate the characteristics of Jihadi Management Style through Systematic Analysis. Since our country has been exposed to various types of oppressive governments in many ways in different aspects and dimensions, the design and presentation of a Jihadist Model for realization and implementation of the Resilient Economy has become increasingly important. In recent years, the Supreme Leader has drawn attention to the issue of the economy, production and livelihoods of the people, with the emphasis on elites and officials. Therefore, the present study seeks to present a pattern of jihad management in the direction of implementing the policies of the Supreme Leader of Iran in the field of Resilient Economy.

    Keywords: management, Jihadist management, Indigenous Theories, Resistance Economics
  • MohammadHosein Safaee *, Mohsen Rostami, Alireza Saadatmandi Pages 71-96

    In continuation of the series of programs of the Zionist regime's army and under the military doctrine of this regime, in particular, the "strategy of fighting between wars", this time the commander of the Zionist regime's army has introduced a plan called "Tenofa". The purpose of implementing this plan is decisive and short-term victory while increasing enemy casualties in future wars. According to the commander of the army of the Zionist regime, this purpose is achieved by combining different parts of the army with each other (creating a multi-dimensional network), modernizing military equipment and renewing military training for the official and reserve forces of the army. ; Despite the widespread propaganda about these programs, is the regime's military doctrine based on this? This research seeks to explain the basic and hidden principles of the military doctrine of the Zionist regime under the Tanufa plan. According to the findings and based on the translation, analysis and summation of the statements of Zionist schools of thought, Tanufa is a defensive but attack-oriented arrangement that relies heavily on psychological operations. It seems that although the most important achievement of this plan so far has been to try as much as possible to weaken the offensive capabilities of the enemies, the problem of completing the capabilities of the army in preparing for the next war has not yet been resolved. In fact, due to the political fragmentation in the structure of the Zionist regime and the lack of adequate financing for the full implementation of this plan, Tanufa insists on targeted psychological measures rather than relying on the capabilities of the regime's army in order to deter the Zionist regime in the doctrine. build its military capacity. The interaction and cooperation between the Mossad and the special headquarters of Iran's command to create internal disturbances and attempt to engineer protesting gatherings in the Islamic Republic of Iran can be a testimony to this analysis.

    Keywords: Military Doctrine, Battle Strategy Between Wars, Tanufa, Iran
  • Farajollah Fathollahpour Kami *, Seyed Javad Amini, Rasool Zargarpour, Hamid Zargarpour Pages 97-119

    Strategy implementation is one of the important issues in the strategic management process and in terms of strategy implementation through projects, which in a way expresses the strategic approach of projects, the alignment of projects with strategic goals should be considered. Due to the existence of issues such as non-compliance of projects with development strategies and increase in duration and cost and poor quality In this research, based on theoretical literature such as strategic implementation approaches, principles of strategic project management and measures related to project creation, alignment of business goals with projects in the stages of their development is examined and analyzed. The research method is Meta-Synthesis in which the concepts and results used in previous studies are examined and by analyzing and combining them, new findings were presented to implement the strategy in the projects. In the process of evaluating the findings, considering the pivotal importance of water sector development projects in achieving development goals and strategies, as well as its nature, which is mainly faced with nonlinear and variable conditions, the opinions of experts in this field were used. Accordingly, for the implementation of strategy in projects, alignment of projects and processes with vital activities, integration of project governance levels and providing valuable executive platforms, with the approach of adaptability and resiliency of actions to achieve goals and on values such as responsibility, respect, fairness and honesty is important.

    Keywords: Project Management, Strategic Project Management, Strategic Project Planning, project strategy
  • Sahebeh Kermani *, Farshideh Zameni, Taraneh Enayati Pages 121-151
    The present research, using a mixed research design (qualitative and quantitative), has focused on the design of a paradigmatic model of the competency of female academic managers with an emphasis on the four macro components. In order to collect data, interviews with informants were used in the qualitative step, and questionnaires from the qualitative step of the research were used in the quantitative step. Brown and Clark's (2006) theme and pattern analysis method was used to analyze the data in the qualitative step and the content validity ratio index (CVR & CVI) was used in the quantitative step. The findings of the theme analysis about the competencies of female academic managers are presented in 4 main themes, 1-specialized competencies, 2-personal competencies, 3-executive competencies, 4-managerial competencies, and 25 sub-themes. In the quantitative step, the percentage of the appropriateness of open codes for 15 experts is 0.49%, according to the CVR statistics, all competency themes had good content validity from the experts' point of view. The results of the present research showed that the female university managers of the country, by accepting the fact that success in today's university management conditions for Iranian women is the use of existing human resources competencies.
    Keywords: Specialized Competencies, Personality Competencies, Executive Competencies, Managerial Competencies, Female University Administrators
  • Seyed Jalal Dehghani Firoozabadi, Hadi Jamshidian, MohamadMahdi Parvizi * Pages 153-186

    Islamic awakening as in "continuation of Prophecy and Imamate"and Islam’s grand entrance into the gates of true Islamic civilization; are necessary requirements for the phenomenon of Mahdism.The main problem statement of this research is"Analysis of the desired trends of the Islamic Republic in the Islamic Awakening".The research method is"qualitative"and data gathered for the research are of"descriptive-analytical"nature and the objectives are applicative and developmental.Extracting desirability from the foundations of the Islamic Revolution and analyzing trends are qualitative in nature.Data were collected by library and field research methods and evaluated based on "trend analysis" techniques.Validity and reliability of the findings were performed by through SPSS. Based on the research findings gathered via interviews and a questionnaire by 45 experts in the field of Islamic Awakening;"The most desirable trends of the Islamic Awakening is that of the Islamic Revolution and the Resistance Front.“The Arbaeen Global Movement”is an emerging complement to the ultimate objectives of the Islamic Awakening.The potential opportunities of cyberspace for direct access across nations is also noteworthy. Extremism and Takfirism act as deviant alternatives to the Islamic Revolution,and the occupying regime in Jerusalem is the main enemy of the Islamic Awakening. Direct and unmediated interaction with the "Muslim public and the Oppressed" based on the "Model Islamic State" and the "Theory of Resistance" is the key to reviving the Islamic Awakening.The removal of people from the political scene has caused the Islamic awakening to distance itself from proper growth and development.

    Keywords: Islamic Revolution, Islamic Awakening, The Oppressed, Theory of Resistance
  • Seyed mehdi Alvani *, Mohsen Shorakaei, Mohamad Ataei, Omid Ardalan Pages 187-213

    Organizations in today's changing world, according to the changes and transformations that have occurred in various fields, should institutionalize the organizational culture among their employees. It seems that the need to transform the administrative system is felt more than ever, and for this purpose, identifying its issues, problems and challenges is a priority. The problems and challenges of the administrative system have several parts, one of which is the culture of service. Therefore, this research has been carried out with the aim of formulating a model of institutionalization of service culture in Iran's government organizations, which has been carried out in terms of practical purpose and using thematic analysis method. The participants in the qualitative part were 15 experts and experts in the field of public administration based on the non-probability judgment method. And by implementing it in MAXQDA software, the components have been identified and summarized. The results have shown that in terms of organizational factors, the components of service education and learning, leadership and management of employees, and management and power approach have the most meaning and importance. In terms of environmental factors, policy making, public interests and participation, religious beliefs and behavior, identity and human values have the most meaning and importance. As a result, government organizations identify the components of the service culture and based on them design solutions to improve and institutionalize the service culture in employees and start training them. In government organizations, the desired culture of service, which includes organizational, individual and environmental factors, should be based on learning the culture of service (stories, rituals, physical symbols, special privileges, code language and training) and the continuity of the culture of service (selection, sociability, high management and strengthening values) to institutionalize the desired service culture in the organization  (training, rewards, rules and regulations, transfer). According to the results, it is necessary to plan to improve the dimensions and components of institutionalizing the culture of service in government organizations, and on the other hand, the components of the culture of service that are more important should be institutionalized and stabilized by managers in the organization with appropriate methods.

    Keywords: institutionalisation, service culture, organizational culture, iranian governmental organizations
  • Ahmadreza Eskandari *, Mehran Keshtkar, Behrooz Kameli Pages 215-237
    The process of knowledge-based urban development literature process has made the use of scientometric methods and lexical analysis to summarize it inevitable. The purpose of this study is to provide a comprehensive picture of research in the field of knowledge-based urban development. This research is descriptive and applied in terms of purpose and type of use, which has been done using scientometric methods. The science web site was used to collect information and the data of 112 scientific documents from 2008 to 2021 were collected. To draw an omnipotent map, homogeneous analysis was used and to draw a knowledge tree, hierarchical clustering method was used. New phenomena in the field of knowledge-based urban development include smart city, sustainability and spatial quality. Also, the concepts of innovation, policy-making, governance, urban development, knowledge economy, efficiency and knowledge city are the most widely used terms in this field. The field of knowledge-based urban development research includes four main branches. And the focus of research is on knowledge-based clusters of growth and development. Accordingly, in Iran, due to the appropriate entry into this field, the priority of conducting research should be assigned to the cluster of knowledge-based development, especially in the field of governance and policy-making
    Keywords: Knowledge-Based Urban Development, Synonym Analysis, Research Clustering Bibliography
  • Sakineh Aghajanpour, Alireza Rousta *, Ahmad Askary, Farzad Asayesh Pages 239-253
    The current research is mixed (qualitative and quantitative) and research information was collected through interviews and questionnaires. The statistical population of the research in the qualitative part included experts, professors and experts in the research field in the banking industry, and 18 people were selected until reaching theoretical saturation. In the quantitative part, all the customers, managers and experts in the banking industry were in an unknown number, 385 people were selected by Cochran's method. The sampling method was snowball and the primary data were collected through interviews. According to the methodological process, 101 concepts were finally obtained during three stages of open coding, central coding and selective coding. In the next step, some concepts were put in the form of a category so that 17 categories were obtained for this research. The findings of the research showed that 1 category emerged as a central category, which includes the concepts of: effective human resources, customer data analysis and customer identification, customer relationship management, policies and programs, content strategy formulation, special focus on establishing Communication is being social. Other categories to be presented in the visual model were placed in five categories of causal conditions (4 categories), background or context (2 categories), intervening conditions (3 categories), strategies (3 categories), consequences (3 categories). Next, based on the indicators, components, concepts and categories of the proposed model, a questionnaire of 101 questions was developed, and finally the results showed the significance of the relationships and components of the model.
    Keywords: Social Media Marketing, Customer Satisfaction, Banking Industry, Foundational Data theory