فهرست مطالب

دانش زیستی ایران - سال هجدهم شماره 2 (تابستان 1402)

نشریه دانش زیستی ایران
سال هجدهم شماره 2 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/07
  • تعداد عناوین: 6
|
  • امیدرضا تونی، نوشین سجادی *، فرهاد موسی خانی، روح الله محمود خانی صفحات 1-10
    مقدمه

    بطور کلی افزایش تولید و بهره برداری آبزیان در اکوسیستم آبی بدون در نظر گرفتن ارتباط و تعادل آن با سایر بخش های اکوسیستم موجب ارزیابی غلط از هزینه و سود واقعی این خدمات به محیط زیست و جامعه می شود و در آینده اثرات منفی به همراه خواهد داشت. فعالیت های انجام شده در صنعت آبزی پروری منجر به کاهش کیفیت آب و در نتیجه به هم خوردن تعادل شیمیایی در آب می شود. از طرف دیگر افزایش فعالیت متابولیکی در آبزیان باعث تشدید آن اثرات می شود. در صنعت آبزی پروری توجه به روش های کنترل کیفیت و پایش آب بایستی مورد توجه قرار گیرد. آگاهی از شرایط پایه پیکره آبی مورد نظر جهت احداث مزارع پرورش و پیش بینی وضعیت آتی منطقه بر اساس پساب های ورودی به آن جهت مدیریت بهینه بسیار ضروری است.

    هدف

    در این مطالعه به بررسی شرایط فیزیکوشیمیایی منطقه سی سنگان جهت راه اندازی مزرعه پرورش ماهی پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    به منظور تعیین وضعیت کیفیت آب دریا یک دوره نمونه برداری از متغیرهای آلودگی و فیزیکوشیمیایی آب انجام گرفت. پس از مشخص شدن میزان متغیرها، شاخص تروفی TRIX محاسبه و شرایط تروفی منطقه مشخص شد.

    نتایج

    اندازه گیری پارامترهای فیزیکی آب از عمق 5 تا 15 متر نشان داد که متغیرهای درجه حرات، هدایت الکتریکی، شوری، اکسیژن و pH در طول عمق تغییرات چندانی ندارند. سنجش مواد مغذی حاکی از آن بود که نیتروژن کل در دریا در منطقه مطالعاتی از کمتر از 1/0 میلی گرم در لیتر تا 2/5 میلی گرم درلیتر متغیر می باشد. مقدار فسفر کل در محدوده مطالعاتی از کمتر از حد اندازه گیری دستگاه 003/0 میلی گرم در لیتر تا 007/0 میلی گرم درلیتر متغیر است. با توجه به اندازه گیری های انجام شده در این مطالعات نتیجه محاسبه شاخص TRIX بطور میانگین مقدار عددی 3/2 می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این بررسی نشان داد که منطقه به لحاظ تروفی الیگوتروف بوده و کیفیت آب منطقه بسیار خوب می باشد.

    کلیدواژگان: وضعیت تروفی، مواد مغذی، پارامترهای فیزیکوشیمیایی، پرورش ماهی در قفس
  • مینا اسماعیلی * صفحات 11-20
    مقدمه

    بررسی گستره انتشار و دامنه تقریبی توزیع گونه های مختلف گیاهی و جانوری برای پیاده سازی برنامه های مدیریتی در سیمای سرزمین ضروری است. استان کرمانشاه با موقعیت توپوگرافی منحصربه فرد و وجود زیستگاه های متعدد از جنبه تنوع زیستی نقش مهمی در غرب کشور ایفا می کند. هدف این مطالعه بررسی وضعیت توزیع و تحلیل عوامل موثر بر پراکنش آگاما پولک درشت (Laudakia nupta) در استان کرمانشاه است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه به منظور بررسی گستره توزیع آگاما پولک درشت (Laudakia nupta) پیمایش های میدانی از سطح استان و زیستگاه های مختلف این گونه در خلال سال های 1397 تا 1399 انجام گرفت. سپس با استفاده از داده های حضور گونه و متغیرهای زیستگاهی مدنظر، مراحل مدل سازی با کمک مدل سازی اجماع انجام گرفت. در این راستا 76 نقطه حضور گونه به همراه متغیرهای اقلیمی، پوشش گیاهی و بارش، وارد مدل های توزیع شدند. اهمیت متغیرها و همچنین معیار تلفیق داده ها با یکدیگر بر اساس معیار AUC تعریف شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که مدل های منفرد و اجماع در مدل سازی موفق عمل کرده اند. بر اساس پیش بینی در سطح استان کرمانشاه، کربن آلی خاک، پوشش گیاهی و ارتفاع بیشترین تاثیر را بر روی توزیع گونه داشته اند.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که بخش هایی از زیستگاه که منطبق با وجود ارتفاعات است به صورت پیوسته دارای مطلوبیت هستند و مناطقی نیز از زیستگاه وجود دارند که به صورت تکه تکه شده در جنوب شرق استان هستند. بخش های مرتفع شمال غرب استان، فاقد مطلوبیت برای حضور گونه است که می تواند به دلیل حضور آگاما قفقازی (Laudakia caucasia) باشد.

    کلیدواژگان: کرمانشاه، توزیع، زیستگاه، آگاما پولک درشت، مدل اجماع
  • سید حسین بهشتی شوشتری* صفحات 21-32
    مقدمه

    کربن دات ها (CDs) یکی از مهم ترین نانوذرات فلورسانس هستند که معمولا قطر کمتر از 10نانومتر دارند ویژگی های این نانوذرات شامل زیست سازگاری بالا، سمیت کم و بی اثری شیمیایی، پایداری نشر نور است این نانوذرات در حوزه های مختلف زیست شناسی شامل حسگر های زیستی، انتقال دارو و تصویربرداری کاربرد دارند.

    هدف

    در این پژوهش هدف ساخت و بررسی ویژگی ها و زیست سازگاری و قابلیت تصویربرداری CDs سنتز شده از برگ گیاه اسفناج و کیتوسان به روش هیدروترمال است.

    مواد و روش

    در این مطالعه تجربی سنتز CDs از برگ گیاه اسفناج و کیتوسان به روش هیدروترمال سنتز شد و سپس نشر نانوذرات توسط ناحیه UV مشاهده گشت؛ حداکثر میزان جذب و نشر به دست آمد و همچنین اندازه و نوع بار نانوذرات توسط دستگاه DLS مشخص شد. زنده مانی سلول های HEK-293T توسط غلظت های مختلف نانوذرات مورد ارزیابی قرار گرفت.پس از سنتز و مشخصه یابی CDs های سنتز شده عدم سمیت آن بر روی سلول های HEK-293T با روش MTT بررسی شد. همچنین نفوذ نانوذرات به سلول و امکان رنگ آمیزی سلول توسط CDs توسط دستگاه سایتیشن سنجیده شد.

    نتایج

    CDs های سنتز شده با عصاره اسفناج و کیتوسان به ترتیب دارای نشر در محدوده قرمز و آبی بودند؛ بیشینه طول موج نشر نانوذرات سنتز شده از اسفناج در طول موج 670 نانومتر مشاهده شد که این طول موج جهت تصویربرداری از سلول بسیار مطلوب است. همچنین هر دو نانوذره دارای زیست سازگاری هستند و می توانند بدون اثر سمیت سلول HEK-293T را رنگ آمیزی کنند. CDs های سنتز شده با استفاده از کیتوسان به دلیل بار سطحی مثبت برای کاربردهای آینده ژن رسانی مناسب می باشند.

    نتیجه گیری

    CDs های سنتز شده با عصاره اسفناج و کیتوسان دارای نشر در ناحیه مریی هستند و می توانند به عنوان نانوذرات سازگار با سلول، سلول ها را رنگ نمایند.

    کلیدواژگان: هیدروترمال، کربن دات، تصویربرداری زیستی، ژن رسانی
  • فرهنگ مراقبی، حمیدرضا صمدی خواه * صفحات 33-48
    مقدمه

    چربی یکی از مهم ترین ترکیبات رژیم غذایی انسان به شمار می آیند. بدن انسان برای انجام فعالیت های روزانه خود به مصرف چربی ها نیاز دارد. در صورت تغذیه زیاد با کربوهیدرات ها، کم تحرکی یا عوامل ژنتیکی برخی افراد دچار چاقی می شوند. چاقی و اضافه وزن یک بیماری نسبتا خطرناک است. تولید سرکه از مواد مختلف از دیرباز مورد توجه بوده و به عنوان یک نوشیدنی موثر در لاغری مورد استفاده قرار می گیرد.هدف این پژوهش بررسی اثر سرکه تهیه شده از قارچ دکمه ای روی چاقی است.

    روش ها

    12 سر رت نر نژاد ویستار هشت هفته ای طی 4 هفته با تغذیه زیاد و تحرک کم چاق شدند. تاثیر سرکه قارچ خوراکی طی 2 هفته بر روی چاقی با سه تیمار (گروه شاهد(VS) گروه سرکه جوشیده ml2 V1))، گروه سرکه جوشیده ml 1(V2) و گروه سرکه خام ml 2 (V3) به ازای هر کیلوگرم وزن) مورد بررسی قرار گرفت. تیمار سرکه به کمک سوزن های بلند گاواژ مستقیم به معده رت ها وارد گردید.

    نتایج

    تمام تیمار ها باعث کاهش وزن معنی دار (p<0.01) شد. تعدادی از ژن های موثر در ساخت چربی در کبد مورد بررسی قرار گرفت. افزایش بیان ژن GLUT4 در جلوگیری از لیپوژنز در همه تیمار های رت های چاق با پر خوری موثر بودند . افزایش بیان ژن PPARمعنی دار نبود. افزایش بیان ژن Adiponectin موثر در افزایش لیپولیز در همه تیمار های رت های چاق با پر خوری موثر بودند. در حالی که افزایش بیان ژن LPL معنی دار نبود. هر 3 تیمار سرکه قارچ نقش مثبتی روی کاهش آنزیم های کلیه ای ALT وALP داشت. تیمار V2 سرکه قارچ سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید شد.

    بحث: 

    مشخص گردید که سرکه قارچ خوراکی سبب لاغری شده ضمنا اثرات حفاظتی مثبتی روی کبد نیز دارد.

    کلیدواژگان: چاقی، رت نژاد ویستار، ژن PPAR، ژن GLUT4، ژن Adiponectin، ژن LPL
  • شهاب اوجانی، ناصر منتظری *، مسعود محمدی زیدی، مسعود قانع صفحات 49-62
    مقدمه

    امروزه عواملی مانند بروز حساسیت ها، پیدایش عوارض جانبی داروها، سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک و نیاز بدن به ترکیبات آنتی اکسیدان، اهمیت گیاهان دارویی را مورد توجه قرار داده است.

    هدف

    از این رو، هدف از پژوهش حاضر، بررسی فیتوشیمیایی عصاره هیدروالکلی گیاه گاوزیره برداشت شده از ارتفاعات جواهرده رامسر و تعیین اثرات سیتوتوکسیک آن بر روی لوسمی میلویید مزمن می باشد.

    مواد و روش ها

    بدین منظور، دانه های گیاه گاوزیره از ارتفاعات جواهرده رامسر جمع آوری و با استفاده از دستگاه مایکروویو عصاره گیری انجام شد. سپس با استفاده از آزمون های فیتوشیمیایی به صورت کمی و کیفی، تعیین فعالیت ضد باکتریایی به روش انتشار دیسک و در نهایت، ارزیابی اثر سمیت سلولی بر روی رده سلول سرطانی K562 با استفاده از روش MTT مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    غربالگری فیتوشیمیایی عصاره هیدروالکلی گیاه گاوزیره وجود متابولیت های ثانویه از قبیل فلاونویید ها، ترپنویید ها، کومارین ها، کاردیاک گلیکوزید ها، تانن ها، فنول ها، کینون ها و ساپونین ها را تایید کرد. مقدار کل ترکیبات فنولی و ترکیبات فلاونوییدی به ترتیب 2±12/93، 7±7/58 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید. درصد مهار رادیکال آزاد 0/5±57/70 و مقدار IC50 0/66 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. قطر هاله عدم رشد، در باکتری گرم منفی اشریشیاکلی و باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس و باسیلوس سریوس به ترتیب 25، 10 و 10 میلی متر مشاهده شد. همچنین نتایج سمیت سلولی نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه گاوزیره، وابسته به دوز می باشد که در غلظت 50 میکروگرم بر میلی لیتر بیشترین اثر سمیت مشاهده گردید و در غلظت 20 میکروگرم بر میلیلیتر در زمان 24 ساعت نیز بیشترین اثر توان زیستی مشاهده شد که میزان IC50 آن برابر با 0/03±50/35 میکروگرم بر میلی لیتر با سطح معناداری 5% تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بدست آمده، به طور کلی یکی از راهکارهای موثر در درمان سرطان استفاده از ترکیبات موثره گیاهی به شمار می رود و احتمالا متابولیت های ثانویه موجود در عصاره گیاه گاوزیره می تواند یک روش امیدبخش در درمان سرطان باشد که نیازمند مطالعات و انجام آزمایشات بیشتر در آینده است.

    کلیدواژگان: فعالیت ضد باکتریایی، اثر آنتی اکسیدانی، لوسمی میلویید مزمن (CML)، فلاونویید ها، گیاه گاوزیره Polylophium involucratum
  • طاهره توان، محمدعلی رضایی، مهرعلی محمودجانلو * صفحات 63-75

    ذرت یکی از گیاهان ارزشمند زراعی است که تنوع، سازگاری و ارزش غذایی ، آن را در ردیف مهمترین گیاهان زراعی جهان قرار داده است. محلولپاشی کود های نیتروژنه ، روی و پتاسیم بر گیاه ذرت می تواند اطلاعات بسیار مناسبی را در مورد تاثیر مصرف کود ازته و روی و پتاسیم در شرایط اقلیمی استان گلستان در اختیار زارعین و محققین قرار دهد.

    هدف

    با توجه به اثرات دارویی کاکل ذرت و اهمیت آن در پزشکی و وجود مواد موثره خاص در این ارتباط در ابریشم ذرت به نظر می رسد که کمیت و کیفیت آنها تحت تاثیر کاربرد نیتروژن ، روی ، پتاسیم قرار می گیرد . لذا بررسی این تغییرات از اهدف کاربردی این پژوهش می باشدمود و

    روش ها

    به منظور ارزیابی تغییرات حاصل از منابع نیتروژن، روی، پتاسیم و کاربرد توام آن ها بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیکی ذرت هیبرید سینگل کراس 704، آزمایشی به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار در بهار و تابستان سال 1398 در استان گلستان در منطقه ای واقع در شهر مزرعه کتول انجام شد. تیمارها شامل کود نیتروژن (اوره) ، پتاسیم (سولفات پتاسیم)، روی (سولفات روی) به تنهایی، کاربرد توام نیتروژن + پتاسیم، کاربرد توام نیتروژن + روی، کاربرد توام روی + پتاسیم و کاربرد توام نیتروژن + پتاسیم + روی در مقابل شاهد بود.

    نتایج

    نتایج نشان داد صفات مورد مطالعه تحت تاثیر منابع کودی قرار گرفتند و در سطح احتمال یک درصد معنی-دار شدند. تیمارهای مورد بررسی اثر معنی داری بر صفات ارتفاع تا اولین بلال، تعداد ردیف، طول بلال و قطر بلال در زمان رسیدگی کامل در سطح احتمال یک درصد داشتند. با کاربرد عناصر روی، نیتروژن و پتاسیم افزایش معنی-داری بر محتوای ترکیبات فنلی برگ، ابریشم و دانه ذرت مشاهده گردید. فلاونویید برگ، ابریشم و دانه تحت تاثیر تامین کودهای نیتروژن (N) ، روی (Zn) ، پتاسیم (K) و کاربرد توام آنها قرار گرفت. آنتوسیانین برگ در تیمارهای محلول پاشی با کود تکی پتاسیم، به واسطه ایجاد شرایط بهینه، بیشتر انرژی جاری گیاه در جهت رشد، توسعه و افزایش عملکرد گیاهان تحت تیمار خرج شد، لذا بیوسنتز و تولید آنتوسیانین در برگ ذرت با کاربرد تکی پتاسیم کمتر بود ولی آنتوسیانین ابریشم و دانه با کاربرد تکی پتاسیم و کاربرد توام پتاسیم+نیتروژن، پتاسیم + روی، پتاسیم + نیتروژن + روی افزایش معنی داری را نسبت به شاهد نشان داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، کاربرد توام کودها در بهبود صفات مورفوفیزیولوژیکی و بهبود عملکرد گیاهان توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: روی، ذرت، ترکیبات فنلی، آنتوسیانین، ابریشم، فلاونویید
|
  • Omidreza Touni, Nooshin Sajjadi *, Farhad Moosakhani, Rooholah Mahmoudkhani Pages 1-10
    Introduction

    In general, increasing the production and exploitation of aquatic animals in the aquatic ecosystem without considering its relationship and balance with other parts of the ecosystem causes a wrong assessment of the real cost and benefits of these services to the environment and society, and in the future will have negative effects. The activities carried out in the aquaculture industry lead to a decrease in the quality of water and as a result the chemical balance in water is disturbed. On the other hand, the increase in metabolic activity in aquatic animals intensifies those effects. In the aquaculture industry, attention should be paid to quality control and monitoring methods. Knowing the basic conditions of the desired water body for the construction of breeding farms and predicting the future situation of the region based on the effluents entering is very necessary.

    Aim

    In this study, the physicochemical conditions of Sisangan region were investigated for setting up a fish farm.

    Materials and Methods

    In order to determine the state of sea water quality, water sample collected for one period to analyze pollution and physicochemical variables. After determining of the variables, the TRIX trophic index was calculated and the trophic conditions of the area were determined.

    Results

    Measuring the physical parameters of water from 5 to 15 meters depth showed that the variables of temperature, electrical conductivity, salinity, oxygen and pH do not change much along the depth. The measurement of nutrients indicated that the total nitrogen in the sea in the study area varies from less than 0.1 mg/liter to 2.5 mg/liter. The amount of total phosphorus in the study range varies from less than the measuring limit of the device 0.003 mg/liter to 0.007 mg/liter. According to the measurements made in these studies, the result of calculating the TRIX index is an average numerical value of 2.3.

    Conclusion

    The results of this study showed that the area is tropically oligotrophic and the water quality of the area is very good.

    Keywords: Cage culture, nutrients, Physicochemical parameters, trophic status
  • Mina Esmaeili * Pages 11-20
    Introduction

    To implement management plans in the landscape, it is necessary to examine the range of distribution and the approximate range of distribution of different plant and animal species. Kermanshah province plays an important role in the west of the country with its unique topographical location and the presence of numerous habitats in terms of biodiversity. The aim of this study is to investigate the distribution status and analyze the fators affecting the distribution of Large -scaled Rock Agama (Laudakia nupta) in Kermanshah province.

    Materials and Methods

    In this study, in order to investigate the range of distribution of Large -scaled Rock Agama (Laudakia nupta), field surveys were carried out in the province and different habitats of this species during the years 2018 to 2020. Then, using the species presence data and the considered habitat variables, the modeling steps were done with the help of Ensemble modeling. In this regard, 76 species presence points along with climatic variables, vegetation and precipitation were included in the distribution models. The AUC criterion was used to the importance of variables and data integration criteria.

    Results

    The results indicated that modeling was successful for both single and Ensemble models. According to the forecast in Kermanshah province, the distribution of species is most influenced by soil organic carbon, vegetation cover, and altitude.

    Conclusion

    The findings of this research show that parts of the habitat that correspond to the presence of altitudes are contiguous suitability and there are areas of the habitat that are fragmented in the southeast of the province. The higher parts of the north-west of the province are not suitable for the presence of the species, which could be due to the presence of Caucasian agama (Laudakia caucasia).

    Keywords: Kermanshah, Habitat, Distribution, Ensemble model, Laudakia nupta
  • Seyed Hossein Beheshti Shoushtari * Pages 21-32
    Introduction

    Carbon dots (CDs) are one of the most important fluorescence nanoparticles, which usually have a diameter of less than 10 nanometers. The characteristics of these nanoparticles include high biocompatibility, low toxicity and chemical inertness, stable light emission. These nanoparticles are used in various fields of biology, including biosensors, drug delivery. and imaging are used.AimIn this research, the aim is to make and investigate the characteristics, biocompatibility and imaging capability of CDs synthesized from spinach leaves and chitosan by hydrothermal method.

    materials and method

    In this experimental study, the synthesis of CDs from spinach leaves and chitosan was synthesized by hydrothermal method, and then the emission of nanoparticles was observed by the UV region; The maximum amount of absorption and emission was obtained, and the size and type of charge of nanoparticles were determined by DLS device. The viability of HEK-293T cells was evaluated by different concentrations of nanoparticles. After synthesis and characterization of synthesized CDs, its non-toxicity was checked on HEK-293T cells by MTT method. Also, the penetration of nanoparticles into the cell and the possibility of staining the cell by CDs were measured by the Citation device.

    Results

    CDs synthesized with spinach extract and chitosan had emission in the red and blue range, respectively; The maximum emission wavelength of nanoparticles synthesized from spinach was observed at 670 nm wavelength, which is very favorable for cell imaging. Also, both nanoparticles are biocompatible and can stain HEK-293T cells without toxicity. CDs synthesized using chitosan are suitable for future gene delivery applications due to positive surface charge.

    Conclusion

    CDs synthesized with spinach extract and chitosan have emission in the visible region and can stain cells as cell-compatible nanoparticles.

    Keywords: Hydrothermal, Bioimaging, Carbon dot, gene therapy
  • farhang moraghebi, Hamid Reza Samadikhah * Pages 33-48
    Introduction

    Fat is one of the most important components of human diet. The human body needs fats to perform its daily activities. In case of eating a lot of carbohydrates, inactivity or genetic factors, some people have obesity problem. Obesity and overweight are relatively dangerous diseases. The production of vinegar from various materials has been of interest for a long time, and it is used as an effective drink for weight loss. The purpose of this research is to investigate the effect of vinegar prepared from button mushrooms on obesity.

    Methods

    12 eight-week-old male Wistar rats became obese during 4 weeks with high feeding and low exercise. The effect of edible mushroom vinegar during 2 weeks on obesity with three treatments (control group (VS) boiled vinegar group ml2 (V1), boiled vinegar group ml 1 (V2) and raw vinegar group ml 2 (V3) per kilogram of weight) was investigated. Vinegar treatment was directly entered into the stomach of rats with the help of long gavage needles.

    Results

    All treatments caused significant (p<0.01) weight loss. A number of genes effective in the production of fat in the liver were investigated. Increasing GLUT4 gene expression was effective in preventing lipogenesis in all treatments of obese rats with overeating. The increase in PPAR gene expression was not significant. Increasing the expression of Adiponectin gene was effective in increasing lipolysis in all treatments of obese rats with overeating, While the increase in LPL gene expression was not significant. All 3 mushroom vinegar treatments had a positive effect on the reduction of renal enzymes ALT and ALP. V2 treatment of mushroom vinegar reduced cholesterol and triglycerides.

    Discussion

    It was found that edible mushroom vinegar causes weight loss and also has positive protective effects on the liver.

    Keywords: Obesity, Wistar Rat, PPAR gene, GLUT4 gene, Adiponectin gene, LPL gene
  • Shahab Ojani, Naser Montazeri *, Masoud Mohammadi Zeydi, Masoud Ghane Pages 49-62
    Introduction

    Nowadays, the emergence of allergies, side effects of drugs, antibiotic-resistant strains, and the need of body to antioxidants emphasized the importance of herbal medicines.

    Aim

    Therefore, this project aims to investigate the phytochemical extract of hydroalcoholic of Polylophium involucratum harvested from the heights of the Javaherdeh - Ramsar and determine its cytotoxic effects on chronic myeloid leukemia.

    Material and methods

    To this end, Polylophium involucratum seeds were collected from the heights of the Javaherdeh, Ramsar, and extracted using a microwave assisted extraction. Then, using quantitative and qualitative phytochemical tests, determining antibacterial activity by disk emission method and finally, assessing the effect of cytotoxicity on the category of K562 cancer cells using the MTT method was investigated.

    Results

    Phytochemical screening of the hydroalcoholic extract of Polylophium involucratum confirmed the presence of secondary metabolites such as flavonoids, terpenoids, coumarins, cardiac glycosides, tannins, phenols, quinones, and saponins. The total amount of phenolic compounds and flavonoid compounds was calculated as 12.93±2 and 7.58±7 mg/ml respectively. The percentage of free radical inhibition was obtained at 57.70±0.5 and the IC50 value was 0.66 μg/ml. The aura diameter of non-growth was observed in Gram-negative Escherichia coli bacteria and Gram-positive Staphylococcus aureus and Bacillus cereus 25, 10, and 10 mm respectively. The results of cellular toxicity also showed that Polylophium involucratum hydroalcoholic extract is dose-dependent, with the highest toxicity effect at a concentration of 50 μg/ml, and the highest bioavailability effect at a concentration of 20 μg/ml in 24 hours, with an IC50 level equal to 50.35±0.03 μg/ml with a meaningful level of 5%.

    Conclusion

    Based on the obtained results, in general, the use of effective plant compounds is considered one of the most effective strategies in the treatment of cancer, and the secondary metabolites in Polylophium involucratum extract can be a promising method in the treatment of cancer, which requires more studies and experiments are to be done in the future.

    Keywords: Flavonoids, Antioxidant effect, Antibacterial activity, Polylophium involucratum, Chronic myelogenous leukemia (CML)
  • Tahereh Tavan, Mohammad Ali Rezaei, Mehr Ali Mahmood Janlou * Pages 63-75
    Introduction

    Corn is one of the valuable agricultural plants whose diversity, adaptability and high nutritional value have placed it among the most important agricultural plants in the world. Foliar spraying of nitrogen, zinc and potassium fertilizers on corn plants can provide farmers and researchers with very good information about the effect of nitrogen, zinc and potassium fertilizer consumption in the climatic conditions of Golestan province.

    Aim

    Considering the medicinal effects of corn cob and its importance in medicine and the presence of special effective substances in this connection in corn silk, it seems that their quantity and quality are affected by the use of nitrogen, zinc, and potassium. Therefore, examining these changes is one of the practical goals of this research.

    Materials and methods

    In order to evaluate the changes resulted from nitrogen, zinc, potassium and their simultaneous application were done on some morphophysiological traits of single cross 704 hybrid maize as a randomized complete block design with four replications in spring and summer of 2019 in Golestan province, the Katoul farm. Treatments included nitrogen(N), potassium(P), zinc(Z) fertilizer and combined application of nitrogen+potassium(NP), nitrogen+zinc(NZ), potassium+zinc(PZ) and their combined application of nitrogen+potassium+zinc(NPZ) with control. The results showed the traits were affected by fertilizer sources significantly (p≤ 0.01).

    Results

    The studied treatments had a significant effect on the traits of height to the first corn, number of rows, ear length and ear diameter at the time of full ripening at the probability level of (p≤ 0.01). With the application of zinc, nitrogen and potassium elements, a significant increase in the content of phenolic compounds of leaves, silk and corn seeds was observed. The flavonoids of leaves, silk and seeds were influenced by the supply of nitrogen (N), zinc (Zn), potassium (K) fertilizers and their simultaneous application. Leaf anthocyanin in foliar spraying treatments with single potassium fertilizer, due to creating optimal conditions, most of the current energy of the plant was spent in the direction of growth, development and increasing the yield of treated plants, so the biosynthesis and production of anthocyanin in corn leaves with single application of potassium was less, but silk anthocyanin And the seed with single application of potassium and simultaneous application of potassium+nitrogen, potassium+zinc, potassium+nitrogen+zinc showed a significant increase compared to the control.

    Conclusion

    according to the obtained results, the simultaneous application of fertilizers is recommended to increase the morpho-physiological traits and yield of plants.

    Keywords: Zinc, corn, flavonoid, Silk, Anthocyanin, phenolic compounds