فهرست مطالب

پژوهش در ورزش تربیتی - پیاپی 31 (تابستان 1402)

نشریه پژوهش در ورزش تربیتی
پیاپی 31 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سحر پیرجمادی*، حبیب هنری، احمد محمودی صفحات 17-48
    امروزه شرکت های زایشی در ماموریت نسل جدید بیشتر دانشگاه های کشورهای توسعه یافته به عنوان ارزش عمده تجاری و اقتصادی مد نظر قرار گرفته است. اما این شرکت ها در دانشگاه های ایران به ویژه در حوزه ورزش نتوانسته اند به طور مطلوب ماموریت اصلی خود را انجام دهند. از این رو پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبردها و پیامدهای تاسیس شرکت های زایشی دانشگاهی در صنعت ورزش کشور انجام شد. این پژوهش با استفاده از روش کیفی و با ماهیت اکتشافی- بنیادی انجام گرفت. داده های پژوهش از طریق نمونه گیری هدفمند و بر اساس مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته با خبرگان این حوزه (اساتید دانشگاه، مدیران شرکت های دانش بنیان، استارت آپ ها، شرکت های زایشی دانشگاهی، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، نخبگان حوزه کارآفرینی ورزشی) جمع آوری شد. شمار مشارکت کنندگان در این پژوهش با استفاده از شاخص اشباع نظری به 22 نفر رسید و تحلیل یافته ها به صورت کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. پس از تکمیل یافته ها مقوله هایی از قبیل زیر ساخت های انسانی، محیطی، قانونی، پیوند های محیطی، شرکت زایشی مادر ورزشی، تحولات آموزشی، تیم های مشاوره ای، منابع مالی، منابع فنی، ایده محوری، خلاقیت و... از جمله راهبردهای های این پژوهش بود که می تواند به خودکفایی اقتصادی کشور، اشتغال زایی، کسب و کارهای جدید ورزشی، فراگیر شدن شرکت های زایشی دانشگاهی در حوزه ورزش، رشد همه جانبه ورزش، تجاری سازی یافته های ورزشی و کارآفرینی دانشکده های علوم ورزشی در ایران کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، دانشگاه نسل سوم، شرکت زایشی، علوم ورزشی، مدیریت دانش
  • یاسمن اصل احمدی*، رحیم رمضانی نژاد، حمیدرضا گوهر رستمی صفحات 49-80

    هدف این تحقیق، ارایه الگوی عوامل موثر بر پویایی و شاداب سازی مدارس؛ و روش پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی و ازنظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان و کارشناسان تربیت بدنی اداره آموزش وپرورش استان گیلان بود (892 نفر) که نمونه آماری به تعداد قابل کفایت برای مدل سازی (302 نفر) به شیوه تصادفی- طبقه ای انتخاب شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته ای با طیف پنج ارزشی لیکرت بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه در یک مطالعه مقدماتی توسط 30 متخصص، پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (94/0=α) و اعتبارسازه (اکتشافی و تاییدی) بررسی و تایید شدند. از روش مدل سازی معادلات ساختاری نرم افزار ((PLS3 برای تحلیل یافته ها استفاده شد و نتایج نشان داد محیط فیزیکی، اجتماعی، دیجیتال و ویژگی های فردی به ترتیب به میزان 26/0، 27/0، 19/0 و 25/0 از تغییرات پویایی و شاداب سازی مدارس را تبیین می کنند. همچنین محیط فیزیکی، اجتماعی، دیجیتال درمسیرغیرمستقیم با میانجی گری ویژگی های فردی دانش آموزان به ترتیب به میزان 19/0، 18/0 و 33/0 بر پویایی و شاداب سازی مدارس تاثیر داشتند. محیط اقتصادی به طور مستقیم و غیرمستقیم با میانجی گری ویژگی فردی اثر مثبت و معنی داری بر پویایی و شاداب سازی مدارس نداشت؛ بنابراین سیاست گذاران و برنامه ریزان، مدیران و معلمان تربیت بدنی می توانند از طریق تغییر و دستکاری در محیط اجتماعی، فناوری آموزشی و محیط فیزیکی مدرسه در جهت پویایی و شاداب سازی مدارس، برنامه ریزی و تمهیداتی داشته باشند.

    کلیدواژگان: مدرسه پویا و شاد، محیط فیزیکی، محیط اجتماعی، محیط دیجیتال
  • حمدالله الیاسی، مرتضی رضایی صوفی*، ابوالفضل فراهانی، حمید قاسمی صفحات 81-112

    هدف از انجام این تحقیق ارایه مدل توسعه سرمایه اجتماعی بواسطه داوطلبی در ورزش دانش آموزی بوده است. پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع تحقیقات کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات اکتشافی و با استفاده از نظریه داده بنیاد (اشتراوس و کوربین) انجام شد. جامعه آماری کلیه اساتید، کارشناسان و متخصصان و اساتید خبره فعال در حوزه مدیریت ورزشی و فعال در حوزه ورزش دانش آموزی ایران بودند و از روش نمونه گیری هدفمند نظری (17 نفر) و بر اساس معیار اشباع نظری استفاد شد. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل شدند و مدل نهایی استخراج گردید. بر اساس نتایج به دست آمده عوامل علی در مقوله های ارزش اجتماعی داوطلبی دانش آموز، اوقات فراغت و سرگرمی، کارکرد داوطلبی ورزشی و پیش گیری از انحرافات و مفاسد اجتماعی ؛ شرایط زمینه ای در بستر اقتصادی، بستر ساختاری-قانونی و بستر مدیریتی؛ عوامل مداخله گر در دو بعد موانع و تسهیل گرها؛ راهبردها در عواملی همچون مناسب سازی اماکن ورزشی، سیاست گذاری کلان، تخصیص اعتبارات و منابع مالی، مدیریت نیروهای داوطلب، ترویج و اشاعه فرهنگ داوطلبی، مشارکت فعال و مسمتر دانش آموزان در رویدادهای ورزشی و در نهایت پیامدها در پنج بعد فردی، اجتماعی، تحصیلی، فرهنگی و اقتصادی احصا شده اند. توجه و زمینه سازی برای شرکت فعال دانش آموزان در فعالیت های داوطلبی ورزشی منجر به رشد اخلاقی و تحصیلی، دانش اندوزی و هم چنین لذت بردن از زندگی در سایه ی ارتباط با دیگران می شود و رفتار فرد در روابط اجتماعی بهبود پیدا می کند.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، روابط بین فردی، مشارکت اجتماعی، بهزیستی تحصیلی، نظریه داده بنیاد
  • محمدحسین قربانی*، فرشاد امامی، حمیدرضا صفری جعفرلو صفحات 113-140

    هدف از پژوهش حاضر، تدوین الگوی راهبردی مشارکت دانشجویان در فعالیت های ورزش همگانی بود. پژوهش حاضر به صورت کیفی اجرا شد و داده های مورد نظر با بهره گیری از رویکرد نظریه زمینه ای و الگوی استراس و کوربین (1990) گردآوری و تحلیل شد. در این پژوهش، جامعه آماری شامل 19 نفر از متخصصین و خبرگان ورزش همگانی بود که با روش نمونه گیری نظری و الگوی گلوله برفی انتخاب شدند. گردآوری و تحلیل داده ها از طریق انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته تا دستیابی به اشباع نظری انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق اجرای سه فرآیند کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت. الگوی نهایی تحقیق از چهار عامل علی؛ پنج عامل زمینه ای، پنج عامل مداخله گر؛ نه عامل راهبردی و سه پیامد تشکیل شد. نهادهای متولی ورزش دانشجویی می توانند از این مدل به عنوان الگویی راهبردی و کلان برای سیاست گذاری و توسعه ورزش همگانی در بین دانشجویان بهره گیرند. پیشنهاد می شود اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم و ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها با گسترش آموزش و پژوهش در این زمینه راهکارهای تشویقی برای افزایش مشارکت و جذب منابع مالی برای توسعه زیرساخت ها را ایجاد نمایند. پیشنهاد می شود اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هماهنگی ادارات تربیت بدنی دانشگاه ها با تکیه بر راهبردهای توسعه آموزش، توسعه پژوهش، ایجاد انگیزه، تبلیغ و ترویج، جذب حامی، مدیریت فرایندها، توسعه زیرساخت ها، مدیت مالی و مشاوره ورزشی برای مشارکت دانشجویان در ورزش همگانی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: مشارکت، ورزش همگانی، ورزش دانشگاهی، دانشجویان، الگوی راهبردی
  • حلنا صداقتی، حسن فهیم دوین*، حسین پیمانی زاد، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری صفحات 141-174
    هدف از پژوهش حاضر آزمون مدل عوامل موثر بر پیاده سازی سازمان تحول گرا در ورزش تربیتی بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و از حیث روش تحلیل از نوع توصیفی- همبستگی بود که به صورت میدانی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه معاونین، کارشناسان مسیول و کارکنان حوزه تربیت بدنی و سلامت در وزارت آموزش و پرورش، ادارات کل استان ها و شهرستان های کشور به تعداد 357 نفر بودند که نمونه آماری بر اساس جدول مورگان و کرجسی، تعداد 186 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شد. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته 56 سوالی عوامل موثر بر پیاده سازی سازمان تحول گرا انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی با کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 21 و آموس، انجام شد. یافته ها نشان داد که مدل عوامل موثر بر پیاده سازی سازمان تحول گرا در ورزش تربیتی کشور دارای برازش مطلوب و قوی بود. رتبه بندی عوامل موثر بر پیاده سازی سازمان تحول گرا نشان داد که بالاترین رتبه مربوط به بعد سازماندهی و پایین ترین رتبه مربوط به بعد ارزش ها بود. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با استفاده از مدل بدست آمده می تواند تبدیل به یک سازمان تحول گرا شود و در محیط در حال تغییر کنونی، بموقع به نیازهای محیطی پاسخ دهد و در جهت تعالی سازمان حرکت نماید.
    کلیدواژگان: سازمان تحول گرا، ورزش تربیتی، تعالی سازمانی، مدیریت، سازماندهی
  • ماهرخ دهقانی*، نسرین عزیزیان کهن صفحات 175-196
    پژوهش حاضر با هدف نقش رضایت از تحصیل و امید به تحصیل در پیش بینی سازش‏یافتگی تحصیلی دانشجویان تربیت بدنی انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه‏ی آماری پژوهش را تمامی دانشجویان کارشناسی دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 2021-2020 تشکیل می‏دادند که از میان آنها با استفاده از روش نمونه‏گیری تصادفی طبقه ای تعداد 116 دانشجو ‏به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه ی رضایت از تحصیل، پرسشنامه‏ی امید به تحصیل و پرسشنامه‏ی سازش یافتگی تجصیلی برای جمع‏آوری داده ها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‏ها از آزمون‏های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. یافته‏ها نشان داد که بین رضایت از تحصیل و امید به تحصیل و ابعاد ان با سازش یافتگی تحصیلی دانشجویان رابطه‏ی مثبت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون آشکار کرد که تقریبا 37 درصد از کل واریانس سازش یافتگی تحصیلی بر اساس رضایت از تحصیل و امید به تحصیل قابل پیش‏بینی است که متغیر رضایت از تحصیل سهم بیشتری داشت. بنابراین، می‏توان نتیجه گرفت که رضایت از تحصیل و امید به تحصیل از متغیرهای مرتبط با سازش یافتگی تحصیلی دانشجویان می‏باشند.
    کلیدواژگان: رضایت از تحصیل، امید به تحصیل، سازش یافتگی
  • کیانوش دیلمی، فرزاد غفوری*، جواد شهلائی باقری، غلامعلی کارگر صفحات 197-232
    هدف از این پژوهش، ارایه و آزمون مدل همگراسازی منطقه ای و همسوسازی فرابخشی توسعه ورزش به صورت مطالعه موردی برای حوزه ورزش همگانی و قهرمانی در استان های حاشیه دریای خزر بود. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی، از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا پیمایشی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان اجرایی مدیریت و توسعه ورزش در استان های گیلان، مازندران و گلستان بود. نمونه آماری 143 نفر برآورد و به روش هدفمند و قابل دسترس نمونه گیری شد. ابزار پژوهش پرسشنامه مستخرج از مرحله کیفی نظام مند بود. روایی ابزار در دو بخش؛ روایی محتوایی (با نظر 11 متخصص) و روایی سازه (شاخص های برازش مدل) به همراه پایایی (آلفای کرونباخ و ترکیبی) تایید گردید. چارچوب مفهومی شامل 4 سطح، 9 منظر، 36 بعد و 86 مولفه کلیدی بود. نتایج مدلسازی در نرم افزار پی ال اس وایی سازه (مطلوب بودن شاخص های برازش) و روابط متغیرهای مدل (معنی داری روابط بین متغیرها) را مورد تایید قرار داد. براساس نتایج روابط تعریف شده در مدل به ترتیب شامل سطوح؛ ظرفیت محیطی، راهبری سیستم توسعه، همگرایی ورزش همگانی و قهرمانی و کارکردهای همگرایی توسعه است. بر اساس نتایج به سازمان های متولی توسعه ورزش در استان های شمال کشور پیشنهاد می شود با توجه به اکوسیستم مشترک و مشابه سه استان، راهبرد همگرایی بین استانی و منطقه ای در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی را در اولویت قرار دهند و از الگوهای علمی مانند نتایج این پژوهش استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: همگرایی توسعه، الگوی توسعه، ورزش تفریحی، ورزش رقابتی، منطقه شمال
  • کاملیا عبدی* صفحات 233-268
    هدف این پژوهش کیفی، تدوین الگوی طراحی برنامه درسی برای واحد درسی کارورزی رشته آموزش تربیت بدنی در دانشگاه فرهنگیان بود. در طراحی مطالعه، از راهبرد تثلیث و شاخص های اعتبارپذیری، اعتمادپذیری، تاییدپذیری و انتقال پذیری به منظور افزایش اطمینان پذیری یافته های پژوهش استفاده شد. اطلاعات از طریق مصاحبه های نیمه ساختارمند با ذینفعان دوره های کارورزی (13 استاد راهنما، 17 معلم راهنما، 21 دانشجو معلم) و تحلیل محتوای اسناد بالادستی و تحولی گردآوری شد. شرکت کنندگان با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری ادامه داشت. مصاحبه های ضبط شده پس از تبدیل به نوشتار با استفاده از تحلیل محتوای کیفی با رویکرد قیاسی براساس مضامین مدل مبناء (اهداف، محتوا، فعالیت های یادگیری و روش های ارزشیابی) تحلیل شدند. کدگذاری باز و مقوله بندی میانی در فرایند تحلیل محتوا، به استخراج 59 مفهوم اولیه و 11 مضمون میانی منتهی شد که این مضامین در قالب چهار عنصر اهداف (دانشی، نگرشی و رفتاری)، محتوا (پیش نیازها، محتوای مبتنی بر دانشگاه و مدرسه)، فعالیت های یادگیری (دانشگاه محور و مدرسه محور) و روش های ارزشیابی (زمان، روش و مرجع ارزشیابی) طبقه بندی و تشریح شدند. علاوه براین، عوامل اثرگذار بر اثربخشی دوره های کارورزی براساس یک پرسش فرعی مورد شناسایی و بحث قرار گرفت (30 مفهوم اولیه در قالب 7 مضمون میانی و 3 مضمون نهایی). یافته های پژوهش حاضر بر لزوم کاهش شکاف بین تیوری و عمل، توجه به نیازهای عملی تدریس در کلاس های تربیت بدنی و همکاری نزدیک بین مدرسه و دانشگاه در طراحی برنامه درسی کارورزی تاکید دارد.
    کلیدواژگان: آموزش تربیت بدنی، دانشجو معلم، تمرین معلمی، دانشگاه فرهنگیان
  • زهرا جواهری قاسم پور، حمید قاسمی*، نازنین راسخ صفحات 269-300
    پژوهش حاضر باهدف طراحی مدل توسعه سواد ارتباطی معلمان تربیت بدنی طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف کاربردی، ازنظر شیوه گردآوری داده ها آمیخته بود. جامعه ی آماری بخش کیفی این پژوهش را نخبگان و صاحب نظران آگاه به موضوع پژوهش تشکیل دادند و در بخش کمی؛ نیز جامعه آماری شامل معلمان تربیت بدنی شهر همدان بود. ابزار پژوهش حاضر شامل پرسشنامه و مصاحبه های نیمه ساختارمند بود. جهت بررسی داده های بخش کیفی از کدگذاری مطابق با روش داده بنیاد مبتنی بر رویکرد اشتراوس و کوربین استفاده گردید و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه وتحلیل داده های پژوهش حاضر در نرم افزارهای SPSS نسخه 20 و Smart PLS نسخه 2 انجام گردید. همچنین نتایج نشان داد که راهبردهای این حوزه شامل راهبردهای مدیریتی، اجتماعی و شغلی می باشد. نتایج پژوهش نشان داد که در جهت توسعه سواد ارتباطی در میان معلمان تربیت بدنی؛ نیاز است تا عوامل زمینه ای شامل توسعه مسایل فردی، محیطی، ماهیتی، تکنولوژی، آموزشی و مدیریتی ایجاد گردد. همچنین پیاده سازی این مدل می تواند پیامدهای فردی، شغلی و اجتماعی را داشته باشد. ازاین رو در جهت توسعه سواد ارتباطی می بایستی فعالیت های جدی از جمله غنی سازی دوره های ضمن خدمت بر اساس سواد ارتباطی، ایجاد کرسی های مشورتی و همچنین ایجاد دستورالعمل های شغلی جهت توسعه سواد ارتباطی معلمان تربیت بدنی انجام شود.
    کلیدواژگان: سواد ارتباطی، ارتباطات، تعاملات اجتماعی، محیط اجتماعی
  • محمدامین صیادی*، نگین احمدی صفحات 301-330
    هدف تحقیق حاضر؛ طراحی الگوی توسعه کیفی آموزش مربیان استان آذربایجان غربی براساس گراند تیوری با ماهیت اکتشافی- بنیادی بود. روش پژوهش کیفی بوده که براساس نظریه داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین است. جامعه آماری تحقیق: کلیه مدیران، معاونین و کارشناسان مجرب و صاحب نظر در حوزه تحقیق در اداره کل و ادارات ورزش و جوانان شهرستان های استان آذربایجان غربی، مربیان ورزشی نخبه و فعال شاغل زیر نظر باشگاه ها و هییت های ورزشی استان و همچنین اساتید مجرب و صاحب نظر دانشگاهی می باشند. نمونه آماری نیز به شیوه اشباع نظری و رعایت حد اشباع از نظرهای 27 نفر از افراد نخبه و متخصص نمونه تحقیق استفاده شد. ابزار مورد استفاده تحقیق مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. خروجی پژوهش مدل پارادایمی بررسی عوامل توسعه کیفی آموزش مربیان بود که از شرایط علی، مقوله محوری، شرایط مداخله گر، شرایط زمینه ای، راهبردها و پیامدها تشکیل شده است. موارد ذکرشده از کدهایی در مرحله اول کدگذاری؛ یعنی کدگذاری باز در چند مفهوم نظیر کاریزما و ویژگی های شخصیتی، اخلاق حرفه ای، سواد شناختی، شایستگی مهارتی ورزشی و نهایتا عوامل مدیریتی بدست آمده اند. همچنین در مرحله دوم کدگذاری نیز، کدگذاری محوری توسعه کیفی آموزش مربیان و سطوح فرعی نظیر مهارت های عملکردی-رفتاری فردی، تخصصی-شغلی و عمومی-سازمانی شناسایی شد. نتیجه اجرای راهبردهای تحقیق حاضر در سه سطح تخصصی، فردی و عمومی، باعث توسعه کیفی آموزش مربیان و مشخصا استقرار نظام توانمند سازمان دانش بنیان مربیان و هویت و شخصیت بخشی به حرفه مربیگری و افزایش مربیان نخبه در سطح و کلاس جهانی می شود.
    کلیدواژگان: آموزش کیفی، تئوری داده بنیاد، مربیان ورزشی
|
  • Sahar Pirjamadi *, Habib Honari, Ahmad Mahmoudi Pages 17-48
    Today, spin-offs are considered as a major commercial and economic value in the mission of the new generation of most universities in developed countries. But these companies have not been able to fulfill greatly their main mission in Iranian universities, especially in the field of sport. Therefore, the present study was conducted with the aim of identifying strategies and consequences of establishing university spin-offs in the field of sport in the country. The present study was conducted using a qualitative method with an exploration-fundamental nature. The research data were collected through subjective sampling and based on deep semi-structured interviews with experts in this field (university professors, knowledge-based companies' managers, startups, university Spin-Offs, science and technology parks, growth centers, elites in the field of sport entrepreneurship). The number of participants in this study reached 22 using the theoretical saturation index and the findings were analyzed in open, axial and selective coding. Findings indicate that categories such as human, environmental, legal infrastructure, environmental links, sport mother Spin-Offs, educational developments, consulting teams, financial resources, technical resources, central idea, creativity et e were among the strategies for of this study that can help to country economic self-sufficiency, employment creation, new sport businesses, extend university spin-offs in the field of Sport, comprehensive growth of sport, commercialization of sport findings and entrepreneurship of sport science colleges in Iran.
    Keywords: Commercialization, Third generation university, Spin-Off, Sports science, Knowledge Management
  • Yasaman Asl.Ahmadi *, Rahim Ramezani Nezhad, Hamid Reza Gohar.Rostami Pages 49-80

    The purpose of this study was to design a model of effective factors in creating active and happy schools. The research method was descriptive-survey and applied. The statistical population included physical educator and physical educator experts of Guilan Education offices (892 people). A sufficient number of statistical samples were selected for modeling (302 people) in a random-stratified manner. The research tool was a researcher-made questionnaire with a five-point Likert scale. The face and content validity of the questionnaire was evaluated and confirmed by 30 experts, reliability was assessed by Cronbach's alpha coefficient (α= 0.94) and validation (exploratory and confirmatory) of the instrument. The structural equation modeling method (PLS3) was used to analyze the findings. The results showed that physical, social, digital and individual characteristics of environmental factors explain the changes in creating active and happy schools by 0.26, 0.27, 0.19 and 0.25, respectively played role in creating active and happy schools. Further indirectly through the mediation of individual characteristics of physical, social, digital environmental factors to the extent of 0.19, 0.18 and 0.33 respectively played role in creating active and happy schools.The economic environment directly and indirectly through mediation Individual characteristics have no positive and significant effect on the dynamism and vitality of schools.According to the findings, education policy makers and planners, principals and physical education teachers can change and manipulate the social environment, educational technology and physical environment of schools.

    Keywords: Active, Happy school, Physical environment, Social environment, Digital environment
  • Hamdollah Elyasi, Morteza Rezaei-Soufi *, Abolfaz Farahani, Hamid Ghasemi Pages 81-112

    The purpose of this study was to provide a model of social capital development through volunteering in student sports. The present study was conducted based on the purpose of applied research and in terms of collecting exploratory information and using the grounded theory . The statistical population was all professors, experts, specialists and expert professors active in the field of sports management and active in the field of student sports in Iran and theoretical purposive sampling method based on theoretical saturation criteria was used. The data collection tool was a semi-structured interview. The collected data were analyzed using open, axial and selective coding and the final model was extracted. Based on the obtained results, causal factors in the categories of students' volunteer value, leisure and entertainment, sports volunteer function and the obligation to prevent high-risk behaviors; Underlying conditions in the context of facilities, economic context, structural-legal context and managerial context; Interfering factors in two dimensions of barriers and facilitators; Strategies in factors such as adaptation of sports venues, macro policy, allocation of funds and financial resources, employment of volunteer forces, promotion and dissemination of volunteer culture, active and continuous participation of students in sporting events and finally the consequences in five dimensions Individual, social, educational, cultural and economic are counted. Attention and grounding for active participation of students in sports volunteering activities leads to moral and academic growth, learning as well as enjoyment of life in the shadow of communication with others and improves individual behavior in social relationships.

    Keywords: Leisure time, interpersonal relationships, social participation, academic well-being, Grounded Theory
  • Mohammad Hossein Ghorbani *, Farshad Emami, Hamid Reza Safari Jafarloo Pages 113-140

    The purpose of this study was to present a strategic model for developing student participation in sport for all activities. This research has been performed qualitatively and the data were collected and analyzed using the Grounded Theory approach and Strauss and Corbin (1990) pattern. In this study, the population included 19 specialists and experts in sports for all in universities. Data were collected and analyzed through semi-structured interviews and snowball pattern. The data collection was continued until achieve theoretical saturation. Data analysis was conducted by performing three processes of open, axial and selective coding. The final research model consists of five factors, which are four causal conditions ; Five context conditions;, five intervening conditions; Nine strategic factors and three consequences. Therefore, it can be said that the model presented in this study included all of the factors involved in the development of student participation in sport for all. As a result, organizations in charge of student sports can use this model as a strategic and macro model for policy and development of sport for all among students. It is suggested that the General Department of Physical Education of the Ministry of Science and the Departments of Physical Education of universities, by expanding education and research in this field, create incentive strategies to increase participation and attract financial resources for infrastructure development.

    Keywords: Participation, Sport for all, University Sports, Students, Strategic Model
  • Helena Sedaghati, Hassan Fahim Davin *, Hosein Peymanizad, Mohammadreza Esmaeilzadeh Ghandehari Pages 141-174
    The purpose of the current research was to test the model of factors affecting the implementation of a transformational organization in educational sports. The current research was applied research in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of analysis method, which was conducted in the field. The statistical population of the research included all assistants, responsible experts and employees in the field of physical education and health in the Ministry of Education and General Administrations of the provinces and cities of the country, numbering 357 people and the statistical sample based on the table of Morgan and Karjesi, the number of 186 The person was selected randomly. Data collection was done using a researcher-made questionnaire with 56 questions on factors affecting the implementation of a transformational organization. Data analysis was done using descriptive statistics and inferential statistics with the help of SPSSv21 and Amos software. The findings showed that the model of effective factors on the implementation of the transformational organization in educational sports of the country had a favorable and strong fit. The ranking of the factors affecting the implementation of the transformational organization showed that the highest rank was related to the dimension of organization and the lowest rank was related to the dimension of values. According to the results of the present research, it can be a transformational organization by using the obtained model and respond to the environmental needs in time in the current changing environment and in order to move to improve the organization.
    Keywords: Transformational Organization, educational sports, Organizational Excellence, Management, Organizing
  • Mahrokh Dehghani *, Nasrin Azizian Pages 175-196
    The aim of this study was to determine the role of satisfaction with education and hope in education in predicting academic adjustment of physical education students. The research method was descriptive-correlational. The statistical population of the study consisted of all undergraduate students of Mohaghegh Ardabili University in the academic year 2020-2021, from which 116 students were selected as a sample using stratified random sampling. Student satisfaction questionnaire, study hope questionnaire and detailed adaptation questionnaire were used to collect data. Pearson correlation coefficient and regression analysis were used to analyze the data.Findings showed that there is a significant positive relationship between education satisfaction and study expectation and its dimensions with students' academic adjustment.The results of regression analysis also revealed that approximately 37% of the total variance of academic adjustment can be predicted based on satisfaction with education and hope for education, with the variable of satisfaction with education having a larger share.Therefore, it can be concluded that education satisfaction and study expectation are variables related to students' academic adjustment.
    Keywords: Education Satisfaction, hope for education, Academic Adjustment
  • Kianoosh Deylami, FARZAD Ghafouri *, Javad Shahlaei Bagheri, Golamali Karegar Pages 197-232
    The purpose of this study was to present and test the model of regional convergence and cross-sectoral alignment in sports development as a case study for the field of sport for all and competetive sport in the provinces of Caspian sea. The research method is descriptive-correlational, In terms of purpose, practical and in terms of implementation, survey. The statistical population included managers and executive experts of sports management and development in Gilan, Mazandaran and Golestan provinces. A statistical sample of 143 people was estimated and sampled in a targeted and accessible way. Research tool was a questionnaire extracted from the systematic qualitative stage. validity of the instrument in two parts; Content validity and construct validity along with reliability were confirmed. The results of the modeling confirmed the construct validity and the relationships of the model variables. Accordingly, it can be stated that the dimensions (9 dimensions) and identified components (86 items) significantly explained the main variables in the model. The relationships defined in the model are, respectively, the levels, environmental capacity, development system leadership, universal sports convergence and championship, and development convergence functions. Based on the results, it is suggested to the organizations in charge of sports development in the northern provinces, considering the common and similar ecosystem of the three provinces, to prioritize the inter-provincial and regional convergence strategy in the development of sport for all and competetive sport, and use from scientific models such as the results of this study.
    Keywords: Convergence of Development, Development Pattern, Recreational Sports, Competitive Sports, Northern Region
  • Kamelia Abdi * Pages 233-268
    The purpose of this qualitative study was to develop a curriculum design model for an internship course of instruction in physical education major at Farhangian University. In the design of study, triangulation strategy and indicators of credibility, dependability, confirmability, and transferability were used to increase the trustworthiness of the study findings. Data was collected through semi-structured interviews with the beneficiaries of the internship courses (13 supervisor professors, 17 mentor teachers, and 21 student teachers) and content analysis of upstream and transformational documents. The participants were selected using purposeful sampling and the interviews continued until theoretical saturation was reached. After being converted into text, the recorded interviews were analyzed using qualitative content analysis with a comparative approach based on the themes of the basic model (objectives, content, learning activities, and evaluation methods). Open coding and categorization led to the extraction of 59 primary concepts and 11 intermediate themes, which were classified and described in terms of four elements of objectives (cognitive, attitudinal, and behavioral objectives), content (prerequisites, university- and school-based content), learning activities (university- and school-based), and evaluation methods (time, method and reference of evaluation). In addition, the factors affecting the effectiveness of internship courses were identified and discussed based on a sub-question (30 primary concepts in the form of three final themes). The study's findings emphasize the need to reduce the gap between theory and practice, pay attention to the practical needs of teaching in physical education classes, and close cooperation between schools and universities in designing the internship curriculum.
    Keywords: Instruction of Physical Education, Student Teacher, Teaching Practicum, Farhangian University
  • Zahra Gavaheri Ghasempor, Hamdi Ghasemi *, Nazanin Rasekh Pages 269-300
    The current research was designed and implemented with the aim of designing a model for the development of communication literacy of physical education teachers. The current research was mixed in terms of the practical purpose and the method of data collection. The statistical community of the qualitative part of this research was made up of elites and experts knowledgeable about the subject of the research, and in the quantitative part; Also, the statistical population included physical education teachers of Hamadan city. The tools of the current research included questionnaires and semi-structured interviews. In order to review the data of the qualitative part, coding according to the foundation data method based on the Strauss and Corbin approach was used, and in the quantitative part, the method of structural equations was used. All data analysis process of this research was done in SPSS version 20 and Smart PLS version 2 software. Also, the results showed that the strategies of this field include managerial, social and occupational strategies. The research results showed that in order to develop communication literacy among physical education teachers; There is a need to create background factors including the development of individual, environmental, nature, technology, educational and management issues. Also, the implementation of this model can have personal, occupational and social consequences. Therefore, in order to develop communication literacy, serious activities should be carried out, including enriching in-service courses based on communication literacy, creating advisory chairs, and also creating job guidelines to develop communication literacy of physical education teachers.
    Keywords: communication literacy, Communication, Social interactions, Social environment
  • Mohammadamin Sayadi *, Negin Ahmadi Pages 301-330
    The purpose of this study is Model designing for qualitive development of sports coaches ’ education by implementation solutions providing. the research method was qualitative based on the Ground Theory of Strauss and Corbin's approach. statistical population was All managers, assistants and experienced experts in the field of research in the general administration and sports and youth departments of West Azarbaijan province, elite and active sports coaches , as well as experienced professors of universities. The research tool was a semi-structured interview, which was used to collect data by 27 experts viewpoint in the physical education field. the output of the research was a paradigmatic model of qualitive development of sports coaches ’ education that was consisting of causal, pivotal, intervening conditions, strategies and outcomes. Codes mentioned in the first stage of coding are open coding in several concepts such as charisma and personality traits, professional ethics, cognitive literacy, sports skill competence and finally management factors have been obtained. Also, in the second stage of coding, the central coding of the qualitative development of teacher training and sub-levels such as individual functional-behavioral, specialized-occupational and general-organizational skills were identified. results of implementation of present research strategies at the three specialized, individual and general levels, led to the qualitative development of the training of coaches and specifically the establishment of a powerful system of knowledge-based organization of coaches and the identity and personality of the coaching profession and the increase of elite coaches at a world-class level
    Keywords: Ground Theory, Qualitative education, sports coaches