فهرست مطالب

پژوهش های رشد و توسعه اقتصادی - پیاپی 53 (زمستان 1402)

فصلنامه پژوهش های رشد و توسعه اقتصادی
پیاپی 53 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داود علیرضازاده صدقیانی، صمد حکمتی فرید*، کیومرث شهبازی، سید جمال الدین محسنی زنوزی صفحات 13-30
    جهانی شدن دارای جنبه های مختلفی از جمله اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است، به نحوی که هر یک از این جنبه ها میتواند اثرات متفاوتی را در کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته داشته باشد و از سویی در مطالعات تجربی و نظری نیز نشان داده شده است که اثر جهانی شدن بر رشد اقتصادی در طی زمان میتواند متغیر باشد، در مطالعه حاضر با استفاده از الگوی داده های تابلویی ناپارامتریک زمان متغیر (براساس روش متغیر مجازی و با به کارگیری سه جنبه متفاوت جهانی شدن اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شاخص KOF و با لحاظ اثرات عملیاتی و قانونی شاخص مذکور به بررسی اثرات مختلف جهانی شدن در طی زمان بر تولید ناخالص داخلی سرانه کشورهای با درآمد سرانه بالا (و درآمد سرانه متوسط پرداخته شده است. نتایج حاصل از برآورد الگوی مورد استفاده در تحقیق حاضر نشان داد که با تقسیم جهانی شدن به دو جنبه قانونی (قوانین تجارت، تعرفه های گمرکی، مالیات بر تجارت، محدودیت های تجاری و...) و عملیاتی (مقدار تجارت در کالا، مقدار تجارت خدمات، سرمایه گذاری خارجی و...) در کشورهای با درآمد سرانه بالا، جهانی شدن اقتصادی چه از جنبه اقتصادی و چه از جنبه عملیاتی به طور متوسط طی دوره 1980 الی 2019 موجب رشد اقتصادی شده است و در کشورهای با درآمد سرانه متوسط نیز جهانی شدن اقتصادی از جنبه قانونی تقریبا تاثیر مثبتی بر رشد اقتصادی کشورهای با درآمد سرانه متوسط داشته است، اما جهانی شدن اقتصادی از جنبه عملیاتی در بیشتر سال های مورد بررسی تاثیر منفی بر رشد اقتصادی این نوع کشورها داشته است.
    کلیدواژگان: جهانی، KOF، ناپارامتریک
  • ریحانه لاریجانی، زهرا کریمی تکانلو*، سید کمال صادقی، رضا رنج پور صفحات 31-51

    این مطالعه جهت بررسی اثر نوسانات قیمت نفت بر سیستم بانکی و نحوه ارتباط آن با اقتصاد کلان، از معیار شکنندگی بانکی معرفی شده توسط کبریتچی اقلو و روش خود رگرسیون برداری با الگوی چرخشی مارکوف استفاده نموده است. از آنجا که شرایط اقتصادی با نوسان و بی ثبات بر تشخیص اثر قیمت نفت بر شرایط اقتصادی و نظام بانکی متاثر است؛ لذا با استفاده از متغیرهای شاخص شکنندگی و قیمت نفت، نرخ رشد ارز و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی، الگوی خودرگرسیون برداری با چرخش مارکوف MSH(3)-VAR(1) و داده های فصلی طی دوره 1383 تا 1398 مورد برآورد قرار گرفته است. این مقاله سه رژیم باثبات، پر ریسک و با ریسک متوسط، برای شرایط بخش بانکی و اقتصاد ایران که متاثر از نوسانات قیمت نفت است شناسایی نموده است. نتایج نشان می دهد که شوک قیمت نفت در رژیم با ثبات، تغییر کوچک تری در مقدار شاخص شکنندگی نسبت به دو رژیم دیگر ایجاد می کند و با افزایش تولید ناخالص داخلی سبب بهتر شدن شرایط اقتصادی و نظام بانکی می شود. از طرفی در رژیم با ریسک متوسط، نوسان قیمت نفت سبب افزایش در شکنندگی بانکی می شود اما به دلیل تاثیر شوک قیمت نفت بر افزایش تولید ناخالص داخلی و کاهش نرخ ارز، قابلیت تبدیل به رژیم با ثبات را دارد. در حالیکه وقوع شوک قیمت نفت در رژیم پرریسک سبب بدتر شدن شرایط اقتصادی و تاثیر متقابل آن بر نظام بانکی می شود.

    کلیدواژگان: نفت و اقتصاد کلان، ارتباط بین اقتصاد کلان و بخش بانکی، خودرگرسیون برداری الگوی چرخشی مارکوف
  • علی رضازاده*، علی مریدیان، فاطمه هواس بیگی صفحات 53-76
    یکی از مهم ترین درس های بحران مالی جهانی در سال 2008، اهمیت حفظ ثبات مالی و مهار ریسک سیستماتیک بود. در همین حال، اکثر اقتصادهای درحال توسعه در سراسر جهان به دنبال افزایش فراگیربودن سیستم های مالی خود هستند. شمول مالی برای رشد فراگیر حیاتی است و راه حل های سیاستی را برای از بین بردن موانعی که افراد را از بازارهای مالی محروم می کند، ارائه می دهد. در این راستا، هدف اصلی این مطالعه، بررسی تاثیر شمول مالی و اندازه اقتصاد سایه بر رشد اقتصادی کشورهای منطقه منا طی دوره 2008-2018 می باشد. نتایج حاصل از برآورد مدل پانل فضایی نشان می دهد که شمول مالی تاثیر مثبت و معنی دار بر رشد اقتصادی دارد. به این معنی که شمول مالی ابزاری موثر در تقویت رشد سریع اقتصادی است. رابطه مثبت بین شمول مالی و رشد اقتصادی نشان می دهد که افزایش نفوذ بانکی، در دسترس بودن مراکز بانکی و نفوذ جغرافیایی می تواند رشد اقتصادی را در بلندمدت تقویت کند. همچنین در اقتصادهای موردمطالعه، اندازه اقتصاد سایه تاثیر منفی بر رشد اقتصادی دارد و این امر نشان می دهد که اقتصاد سایه مانعی برای توسعه اقتصادی است.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، شمول مالی، اقتصاد سایه، اقتصادسنجی فضایی
  • سید احمدرضا علوی، مهناز ربیعی*، فاطمه زندی، عبدالله دوانی صفحات 77-96

    از آنجایی که در کشورهای در حال توسعه و نفتی زیرساخت های رشد و توسعه شکل نگرفته است وهمچنین بخش خصوصی نیز به دلایل نهادی، ضعف توانایی مالی و بعضا فنی، قدرت فعالیت در این حوزه را ندارد، در میان عوامل موثر بر شاخص های کلان اقتصادی دراین کشورها ، مخارج دولت از اهمیت بیشتری برخوردار است که این امر روند عمومی برنامه ریزی در خصوص تخصیص بودجه مصرفی و سرمایه ای به هر یک از فعالیت های اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد .هدف این تحقیق بررسی اثرات تکانه های مخارج مصرفی و سرمایه ای دولت تحت دو قاعده پولی تیلور و رشد حجم پول است. برای دستیابی به این هدف، یک الگوی تعادل عمومی پویایی تصادفی مبتنی بر دیدگاه کینزین جدید با استفاده از اطلاعات و آمارهای موجود اقتصاد ایران طی بازه زمانی 1370-1399 متناسب با واقعیات اقتصاد ایران طراحی گردیده است. مقایسه نتایج به دست آمده از شبیه سازی در دو مدل مجزا مبین آن است که برای تاثیرگذاری بر متغیرهای بخش واقعی اقتصاد، تفاوت چندانی میان ابزار نرخ بهره و نرخ رشد حجم پول وجود ندارد. در مقابل، برای تاثیرگذاری بر متغیرهای غیرحقیقی در مواجهه با تکانه های مذکور، نرخ رشد حجم پول نسبت به نرخ بهره عملکرد بهتری داشته است.

    کلیدواژگان: تعادل عمومی پویای تصادفی، مخارج دولت، قواعد پولی
  • یوسف محنت فر*، فریبا عثمانی، مهدی چشمی، لیلا آرغا صفحات 97-110
    در دهه های اخیر، رشد اقتصادی به همراه حفظ محیط زیست از مسائل مهم پیش روی اکثر جوامع اقتصادی است. از طرفی با افزایش تکنولوژی های جدید و گسترش تجارت، اثر تغییر ساختارهای جدید و گسترده بر محیط زیست اهمیت زیادی پیدا کرده است. بنابراین، هدف این مطالعه ارزیابی اثر پیچیدگی اقتصادی و باز بودن تجارت بر ردپای اکولوژیکی (به عنوان شاخصی برای تخریب محیط زیست) است. برای این منظور، از داده های 18 کشور در حال توسعه آسیا طی دوره مطالعاتی 1990 تا2021 با رویکرد پانل کوانتایل استفاده شده است. علاوه بر این متغیرهای تولید ناخالص داخلی سرانه، جهانی شدن و توسعه مالی به عنوان متغیرهای کنترلی در نظر گرفته شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که افزایش پیچیدگی اقتصادی در چندک های مختلف، نتایج متفاوتی گزارش می کند. به طوری که با یک درصد افزایش پیچیدگی اقتصادی در چندک 10th ، ردپای اکولوژیکی بیشتر از یک درصد کاهش یافته است، اما افزایش پیچیدگی اقتصادی در چندک 50th، سبب بدتر شدن کیفیت محیط زیست شده است. نتایج نشان می دهد که افزایش تجارت در همه چندک ها به بهبود محیط زیست کمک شایانی کرده است. علاوه بر این، با افزایش جهانی شدن و توسعه مالی، ردپای اکولوژیکی در همه چندک ها افزایش یافته است. بعلاوه نتایج این مطالعه حاکی از آن است که افزایش درآمد سرانه نتایج متفاوتی در چندک های مختلف گزارش کرده است. د
    کلیدواژگان: پیچیدگی اقتصادی، رشد اقتصادی، باز بودن تجارت، محیط زیست، ردپای اکولوژیکی
  • سحر نصرنژاد نشلی*، مانی موتمنی، محمد عبدی سیدکلایی صفحات 111-124
    پیچیدگی اقتصادی یکی از معیارهای سنجش دانش بنیان بودن اقتصاد یک کشور است. مطالعات متعددی نشان داده اند بهبود شاخص پیچیدگی اقتصادی به رشد اقتصادی پایدار و بهبود رفاه می انجامد. از این رو، سیاست گذاران تمایل دارند تا توسعه و پیشرفت کشور را در مسیر اقتصاد دانش بنیان و تولید محصولات پیچیده قرار دهند. اما کانال اثرگذاری پیچیدگی بر اقتصاد یک کشور محل پرسش است. شناسایی این کانال می تواند به تمرکز سیاست های توسعه بیانجامد. فرضیه مورد بررسی این تحقیق، موثر بودن پیچیدگی اقتصادی بر حوزه فعالیت های کارخانه ای است. در مرور ادبیات مشخص شد که رابطه بین این دو متغیر از پیش تعیین شده نیست. برای آزمون فرضیه، نمونه ای آماری شامل 46 کشور در دوره زمانی 31 ساله منتهی به سال 2020 انتخاب شده است. جهت پردازش داده ها از الگوی PMG استفاده شده است. نتیجه برآورد الگو نشان می دهد که افزایش ارزش افزوده صنایع کارخانه ای یکی از پیامدهای ارتقاء پیچیدگی اقتصادی است. این یافته می تواند به تنظیم سیاست های توسعه ای کمک کند.
    کلیدواژگان: پیچیدگی اقتصادی، صنایع کارخانه ای، اقتصاد دانش بنیان
  • مهدی فتح آبادی* صفحات 125-144

    هدف این مقاله تحلیل جفت شدگی یا جداسازی رابطه انتشار CO2 مرتبط با انرژی با رشد اقتصادی در 6 کشور خاورمیانه در دوره 2019-1990 بود. بدین منظور ابتدا به کمک روش شاخص میانگین لگاریتمی دیویژیا (LMDI)، مکانیسم های پیشران انتشار CO2 کمی سازی و سپس به عوامل ضریب انتشار CO2، شدت انرژی، فعالیت اقتصادی و جمعیت تجزیه شد. در ادامه وضعیت جداسازی هر کشور با استفاده از مدل تاپیو تحلیل گردید. یافته ها نشان می دهد عوامل جمعیت و فعالیت اقتصادی پیشران های اصلی انتشار CO2 در 6 کشور منتخب خاورمیانه بوده اند. نتایج تحلیل کشش جداسازی نشان داد ایران در دوره های 1999-1990 و 2019-2015 در وضعیت جداسازی ضعیف بوده؛ یعنی افزایش همزمان رشد اقتصادی و انتشار کربن البته با رشد اقتصادی سریعتر؛ اما در دوره 2014-2000 وضعیت جفت شدگی در حال گسترش شکل گرفته که بیانگر افزایش انتشار کربن در کنار رشد اقتصادی است. امارات و عربستان در سال های اخیر به یک وضعیت ایده آل رسیده اند. این دو کشور از وضعیت جداسازی منفی و جفت شدگی در حال گسترش به حالت جداسازی قوی تغییر وضعیت داده اند که در آن رشد اقتصادی همراه با کاهش انتشار کربن بوده است. کویت و ترکیه وضعیت باثباتی داشته و در سه دهه اخیر در وضعیت های جداسازی ضعیف و منفی در حال گسترش بوده اند که در آن رشد اقتصادی با افزایش انتشار کربن همراه بوده، که در کویت رشد اقتصادی سریعتر افزایش یافته است. مصر نیز ابتدای دوره با وضعیت جداسازی ضعیف و سپس به وضعیت جداسازی منفی در حال گسترش تغییر یافته است.

    کلیدواژگان: جفت شدگی و جداسازی، انتشار CO2، رشد اقتصادی
  • علی یونسی* صفحات 145-158
    در ادبیات اقتصاد کلان، رشد سرمایه انسانی آنقدر مهم است که اگر رشد اقتصادی رخ دهد و این رشد نتواند وضعیت سرمایه انسانی را بهبود ببخشد، گویا تلاش ها بی ثمر بوده است. سرمایه انسانی از طریق شاخص HDI اندازه گیری می شود و با توجه به ضرورت ارتقاء آن مطالعات بسیاری در این زمینه انجام شده است.سرمایه انسانی در هر کشوری، برایند وضعیت سرمایه انسانی در استانهای کشور است. ارائه خدمات مطلوب تر به سرمایه انسانی موجب ارتقا این سرمایه عظیم می شود و دستیابی به آن نیازمند وجود بودجه و اختیارات کافی در استانها است. گستردگی کشور ممکن است به دولت اجازه تخصیص بهینه منابع را ندهد لذا معمولا مقامات محلی از طریق پیگیری های متنوع و چانه زنی، تلاش می کنند اختیارات بیشتری برای رشد سرمایه انسانی داشته باشند انچه موجب افزایش اختیارت استاندارن می گردد تمرز زدایی مالی استتمرکز زدایی مالی، فرایندی است چند بعدی که در آن برخی اختیارات از دولت مرکزی به استانداران منتقل می شود و مهمترین شئون آن برگشت کلیه درآمدهای هر استان به همان استان و ارسال کمک های بلاعوض به استانها از طریق دولت مرکزی است.نتایج تحقیق نشان می دهد که افزایش تمرکز زدایی مالی و برگشت درآمدهای هر استان به همان استان و حتی کمک های بلاعوض دولت مرکزی، تاثیر مثبت قابل توجهی بر میزان مخارج عمومی، رشد اقتصادی، کاهش جمعیت افراد کم درآمد و در نهایت بهبود شاخص سرمایه انسانی استانها دارد.
    کلیدواژگان: تمرکز زدایی مالی، رشد اقتصادی، شاخص HDI
|
  • Davod Sadagiani, Samad Hekmati Farid *, Kiumars Shahbazi, S. Jamaledin M. Zonouzi Pages 13-30
    globalization has different aspects including economic, cultural and political, Also the effects of globalization are different in developing and developed countries, And according to the theoretical point of view, the effect of globalization on economic growth varies over time. Therefore, in the present study, using the time-varying non-parametric panel data model and applying three different aspects of economic, cultural and political globalization KOF index, and considering the de facto and de jure effects of the mentioned index. It has been investigated the different effects of globalization over time on the GDP per capita of countries with high per capita income (28 countries) and middle per capita income (36 countries).The results of estimating the model used in this research based on the local linear dummy variable method for time-varying non-parametric panel data showed that by dividing globalization into de facto and de jure aspects determined Both de facto and de jure aspects of economic globalization during the period from 1980 to 2019 on average have led to economic growth in countries with high per capita income. But de jure aspects of economic globalization almost had a positive effect on the economic growth of countries with middle per capita income especially after 1995 to 2019 And economic globalization has a negative effect on the economic growth of these types of countries from an de facto aspect in most of the investigated years.
    Keywords: globalization, KOF, NonParametric
  • Reihaneh Larijani, Zahra Karimi *, Seyedkamal Sadeghi, Reza Ranjpour Pages 31-51

    For estimating the oil price fluctuations effects on banking system and its relationship with macroeconomy, banking system fragility index has been used in this study. Using Kibritçioglu (2003), an index for banking fragility has been calculated. Then, for investigation of interactions between variables, vector autoregressive Markov switching models. Because, different regimes are recognized by taking oil price effects on the economy and banking system into account, Vector autoregressive Markov switching models with three regimes (high, moderate, and low) and one lag has been estimated. Findings show that after oil shock banking fragility index has lowest rate in regime with low risk and in low risk or stable regime, oil price rise makes economic and banking system conditions better. In moderate risk regime, such rise with stable condition economic conditions makes better and low risk regime emerges although it has higher level of banking fragility. In high-risk regime, oil price shocks make economic as well as banking system conditions worse.

    Keywords: macro-financial linkages, banking system fragility, Markov switching vector autoregressive
  • Ali Rezazadeh *, Ali Moridian, Fatemeh Havasbeigi _ Pages 53-76
    One of the most important lessons of the global financial crisis in 2008 was the importance of maintaining financial stability and curbing systematic risk. Meanwhile, most developing economies around the world are seeking to increase the inclusiveness of their financial systems. Financial inclusion is critical to inclusive growth and provides policy solutions to remove barriers that exclude people from financial markets. In this regard, the main goal of this study is to investigate the effect of financial inclusion and the size of the shadow economy on the economic growth of MENA countries during the period of 2018-2008. The results of spatial panel model estimation show that financial inclusion has a positive and significant effect on economic growth. This means that financial inclusion is an effective tool in strengthening rapid economic growth. The positive relationship between financial inclusion and economic growth shows that increasing banking penetration, availability of banking centers and geographic penetration can strengthen economic growth in the long run. Also, in the studied economies, the size of the shadow economy has a significant negative effect on economic growth, and this shows that the shadow economy is an obstacle to economic development.
    Keywords: Economic Growth, Financial Inclusion, Shadow Economy
  • AhmadReza Alavi, Mahnaz Rabiei*, Fateme Zandi, Abdollah Davani Pages 77-96

    Since the infrastructure of growth and development has not been formed in the developing and oil-producing countries, and also the private sector does not have the power to operate in this field due to institutional reasons, weak financial and sometimes technical ability, among the factors affecting macroeconomic indicators. In these countries, government spending is more important, which affects the general planning process regarding the allocation of consumption and capital budgets to each of the economic activities. The purpose of this research is to investigate the effects of consumption and capital spending impulses The government is under Taylor's two rules of money and the growth of the money supply. To achieve this goal, a general equilibrium model of stochastic dynamics based on the new Keynesian view has been designed using the available information and statistics of Iran's economy during the period of 1370-1399 according to the realities of Iran's economy. Comparing the results obtained from the simulation in two separate models shows that there is not much difference between the interest rate tool and the growth rate of money to influence the variables of the real sector of the economy. On the other hand, in order to influence the non-real variables in the face of the mentioned impulses, the growth rate of the money volume has performed better than the interest rate.

    Keywords: DSGE, Expenditure of Government, Monetary rules
  • Uosef Mehnatfar *, Fariba Osmani, Mehdi Cheshomi, Lila Aghar Pages 97-110
    In recent decades, economic growth along with environmental protection is important issue facing most economic societies. On the other hand, with the increase of new technologies and the trade openness, the effect of changing new and extensive structures on the environment has become very important. Therefore, the aim of this study is to evaluate the effect of economic complexity and trade openness on the ecological footprint (as an indicator of environmental degradation). For this purpose, the data of 18 developing countries in Asia during the study period from 1990 to 2017 have been used with the Panel-Quantile approach. In addition, the variables of GDP per capita, globalization and financial development were considered as control variables. The results of this study show that the increase in economic complexity in different quantiles reports different results, so that with a one percent increase in economic complexity in the 10th quantile, the ecological footprint has decreased by more than one percent, but an increase in economic complexity in the 50th quantile has caused the deterioration of the quality of the environment. The results show that the increase in trade in all quantiles has helped to improve the environment. Moreover, with increasing globalization and financial development, the ecological footprint has increased in all quantiles. In addition, the results of this study indicate that the increase in per capita income has reported different results in different quantiles.
    Keywords: economic complexity, Economic Growth, Trade Openness, Environment, Ecological Footprint
  • Sahar Nasrnejad Nesheli *, Mani Motameni, Mohammad Abdi Seyyedkolaee Pages 111-124
    Economic complexity is one of the criteria for measuring the knowledge-based economy of a country. Several studies have shown that improving the economic complexity index leads to sustainable economic growth and improved welfare. Therefore, policy makers tend to place the development and progress of the country in the path of knowledge-based economy and production of complex products. But the channel of influence of complexity on the economy of a country is questionable. Identifying this channel can lead to the focus of development policies. The hypothesis investigated in this research is the effectiveness of economic complexity on the field of factory activities. In the literature review, it was found that the relationship between these two variables is not predetermined. To test the hypothesis, a statistical sample including 46 countries has been selected for a period of 31 years ending in 2020. The PMG model has been used for data processing. The result of the estimation of the model shows that the increase in the added value of factory industries is one of the consequences of the improvement of economic complexity. This finding can help to set development policies.
    Keywords: economic complexity, Knowledge-Based Economy, Manufacturing
  • Mehdi Fathabadi * Pages 125-144

    The article purpose is analysis of decoupling relationship between CO2 emissions energy-related and economic growth in 6 Middle East countries in period 1990-2019. For this, CO2 emissions driving mechanisms were first quantified using Logarithmic Mean Divisia Index (LMDI) method, and then decomposed into factors of CO2 emission coefficient, energy intensity, economic activity and population. Next, the decoupling state of each country was analyzed using the Tapio model. The findings show that population and economic activities factors were main drivers of CO2 emissions in these countries. The results of decoupling elasticity showed that Iran was in a weak decoupling state in period of 1990-1999 and 2015-2019; It means the simultaneous increase of economic growth and carbon emissions, of course, by faster economic growth; Iran had also an expansive coupling state in period of 2000-2014, which indicates that CO2 emissions increase along economic growth. The UAE and Saudi Arabia have reached an ideal situation in recent years. These countries have moved from a negative decoupling and expansive coupling state to a strong decoupling state, where economic growth has been accompanied by a reduction in carbon emissions. The Kuwait and Turkey have been in a stable situation and have been in weak decoupling and negative expansive decoupling states in the last 3 decades, in which economic growth was accompanied by an increase in carbon emissions, but economic growth increased faster in Kuwait. At the beginning, the Egypt has changed to a weak decoupling state and then moved to an expansive negative decoupling state.

    Keywords: Coupling or Decoupling, CO2 Emission, Economic Growth
  • Ali Younessi * Pages 145-158
    In macroeconomic literature, the growth of human capital is so important that if economic growth occurs and this growth cannot improve the condition of human capital, it seems that the efforts have been fruitless. Human capital is measured through the HDI index, and due to the need to improve it, many studies have been conducted in this field.Human capital in any country is based on the state of human capital in the provinces of the country. Providing better services to human capital will improve this huge capital, and achieving it requires the existence of sufficient funds and powers in the provinces. The vastness of the country may not allow the government to optimally allocate resources, so usually local authorities try to have more authority for the growth of human capital through various pursuits and bargaining, which increases the authority of the governor, which is financial decentralization.Financial decentralization is a multi-dimensional process in which some powers are transferred from the central government to the governors, and the most important of which is the return of all revenues of each province to the same province and the sending of grants to the provinces through the central government.The results of the research show that the increase in financial decentralization and the return of revenues from each province to the same province and even grants from the central government have a significant positive effect on the amount of public spending, economic growth, reducing the population of low-income people.
    Keywords: financial decentralization, Economic Growth, HDI index