فهرست مطالب

علوم و فنون بسته بندی - پیاپی 56 (زمستان 1402)

فصلنامه علوم و فنون بسته بندی
پیاپی 56 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/27
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد کریمی زارچی*، محمدرضا فتحی، سمانه رئیسی نافچی، شیما صفرمحمدلو صفحات 1-11

    امروزه، توسعه پایدار یکی از خط مشی هایی است که به منظور موفقیت و توسعه بلندمدت، موردتوجه مدیران کسب وکارها هست. یکی از  حوزه های پایداری که به ویژه در کشور ایران کمتر موردتوجه بوده و دانش محدودی در مورد آن وجود دارد، موضوع نوآوری پایدار است که می تواند نتایج ارزنده ای ایجاد کند. ازاین رو، هدف تحقیق حاضر، شناسایی ابعاد و مولفه های نوآوری پایدار در صنعت بسته بندی و ارائه چارچوبی در این زمینه است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی - پیمایشی است. در ابتدای تحقیق، مبانی نظری و تحقیقات پیشین در زمینه موضوع تحقیق بررسی گردید. بر اساس یافته ها، 26 مولفه نوآوری پایدار در قالب 6 بعد شناسایی گردید. ابعاد شناسایی شده شامل نوآوری محصول، زیست محیطی، تولید، سازمانی، مدیریتی و اجتماعی هستند. در گام بعد، از روش دلفی فازی به منظور بومی سازی مولفه های شناسایی شده در صنعت بسته بندی استفاده شد. بدین منظور، پنلی از 13 نفر از خبرگان تشکیل شد و از آن ها درخواست گردید به عوامل شناسایی شده بر اساس طیف پنج تایی لیکرت امتیاز بدهند. پس از انجام دو دور فرآیند دلفی فازی، 25 عامل نهایی شد. در گام بعد، با استفاده از روش تاپسیس1 فازی و نظرخواهی از 28 نفر از مدیران و متخصصان صنایع بسته بندی یزد، نسبت به اولویت بندی مولفه های نوآوری پایدار اقدام شد. بر اساس یافته های به دست آمده، سه مولفه بهبود کیفیت محصول نهایی، بهبود فناوری تولید و بهبود مشخصه های فنی محصول دارای بالاترین اولویت هستند. درنهایت، نتایج تحقیق نشان داد که نوآوری پایدار در صنعت بسته بندی پدیده ای چندبعدی با نتایج ارزشمند هست.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، نوآوری پایدار، صنعت بسته بندی، صنایع بسته بندی یزد، دلفی فازی
  • محمد زریابی* صفحات 13-22
    بسته بندی به عنوان یکی از پدیده های تاثیرگذار دنیای مدرن، علاوه بر محافظت از محصول در برابر عوامل محیطی، به عنوان وسیله ارتباطی برای ارائه تصویر برند و نیز نقطه مرجعی برای انتخاب کالا توسط مصرف کنندگان مطرح است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازتاب طراحی ایرانی اسلامی بر بسته بندی های زعفران ایران در فرایند ارتباط با مخاطب است. پرسش اصلی پژوهش این است که موضع و گرایش طراحان بسته بندی زعفران ایران در خصوص بازنمایی مولفه های هویتی ایرانی اسلامی در آثارشان چیست. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی و روش گردآوری داده ها، ترکیبی از شیوه فیش برداری و تصویرخوانی و نیز مشاهدات میدانی از طریق ارائه پرسش نامه باز و مصاحبه با مخاطبان است. تجزیه وتحلیل یافته ها نیز کیفی است. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که در نمونه های موفق، عناصر دیداری بسته بندی های زعفران ایران، ضمن بازنمایی هویت برند تجاری و محصول، معرف مولفه های هویت فرهنگی ایران بودند و انتقال معانی مورد نظر را برعهده داشتند؛ اما در تقابل با آن، چالش هایی بر انتقال مفاهیم و معانی موردنظر تاثیر گذاشته است و برقراری ارتباط بسته ها با مخاطبان ایرانی را با اختلال روبه رو ساخته است که بدین شرح است: 1. طراحی نامطلوب پوشش و ساختار محافظت کننده و ارگونومی بسته بندی ها؛ 2. ضعف در ارائه متناسب و مطلوب هویت محصول و خدمات در نام تجاری؛ 3. چالش در بهره گیری زبانی و بصری تایپ و حروف نگاری؛ 4. عدم به کارگیری مطلوب رنگ در بسته ها؛ 5. استفاده نامتناسب از عناصر تصویری در طرح و نیز عدم تدقیق در عناصر خاطره انگیز پیشینه دیداری مخاطب ایرانی.
    کلیدواژگان: رویکرد بازتاب، طراحی ایرانی اسلامی، طراحی بسته بندی، زعفران
  • جواد طریقی*، محمد طهماسبی، مهساسادات رضوی صفحات 23-30
    از آنجا که میوه شلیل به علت داشتن آب زیاد و سرعت تنفس بالا بسیار فسادپذیر است و نگه داری این میوه در انبارها مشکل است، در این تحقیق اثر نانو پوشش خوراکی بر پایه نانوکریستال سلولز باکتریایی- ژلاتین ماهی/ اسانس دارچین (BCNCs-FGelA/CEO) حاوی       غلظت های مختلف اسانس (1200، 1800، و µL/L 2400) بر خواص مکانیکی شلیل مورد بررسی قرار گرفت. خواص مکانیکی میوه شلیل شامل نیرو و انرژی گسیختگی، تغییر شکل در نقطه گسیختگی و همچنین مدول الاستیسیته ظاهری در طول دوره نگهداری سرد در دمای ºC 1 ± 4،  به مدت 60 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که به طور کلی پوشش ها قادر بودند فرآیند تغییرات خصوصیات مکانیکی شلیل را به تاخیر انداخته و همچنین افزایش غلظت اسانس تاثیر معنی داری بر قابلیت محافطتی پوشش داشت. در پایان 60 روز نگه داری، کم ترین مقدار نیرو و انرژی گسیختگی و بیش ترین تغییر شکل در نقطه گسیختگی و مدول الاستیسیته ظاهری در     نمونه های شاهد (به ترتیب برابر با N67/14، mJ50، mm82/6 و MPa18/0) مشاهده شد؛ در مقابل، بیش ترین مقدار نیرو و انرژی گسیختگی و کم ترین تغییر شکل در نقطه گسیختگی و مدول الاستیسیته ظاهری مربوط به نمونه های پوشش داده شده با پوشش حاوی 2400 میکرو لیتر بر لیتر اسانس (به ترتیب برابر با N33/40، mJ98/120، mm56/5 و MPa62/0) بود. نتایج حاصل نشان داد که این پوشش به علت کارایی بسیار مناسب در کاهش تغییرات بافت شلیل و افزایش ماندگاری آن و همچنین به دلیل سهولت سنتز و کارایی آن پتانسیل تجاری شدن توسط صنعت را دارد و می توان به عنوان یک محصول زیست سازگار به منظور افزایش قابلیت نگهداری پس از برداشت شلیل  از آن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسانس دارچین، پوشش، خواص مکانیکی، ژلاتین ماهی، سلولز باکتریایی، شلیل، نانو کریستال
  • آرزو بهفر، عباس تمجیدی*، شادمان پورموسی صفحات 31-44

    باتوجه به افزایش روزافزون رشد جمعیت جهانی و نیازهای روبه افزایش برای  استفاده از بسته بندی های کاغذی، رقابت پذیری را در  شرکت های تولیدکننده انواع کاغذهای مختلف، بیشتر نمایان می کند؛ بنابراین شناسایی  و رتبه بندی مولفه های  موثر بر رقابت پذیری در شرکت های تولیدکننده کاغذهای بسته بندی  باعث می شود هر شرکتی باتوجه به توانمندی های خود، رویکردهای متفاوتی را برای رقابت پذیری انتخاب نماید. هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر رقابت پذیری شرکت های تولیدکننده انواع کاغذهای بسته بندی  در ایران و رتبه بندی آنها با روش تحلیل سلسله مراتبی است. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی، نمونه آماری پژوهش تعداد 60 نفر از کارشناسان، متخصصان و سهام داران شرکت های صنایع کاغذهای بسته بندی در کشور هستند محدوده زمانی پژوهش مقطعی بوده و در سال 1401 انجام شده است. صنعت کاغذسازی در ایران از دیرباز با چالش هایی مانند کمبود مواد اولیه جنگلی، وابستگی تکنولوژیکی  و.. مواجه بوده است. افزایش تمایل به بسته بندی محصولات بر پایه کاغذ و فراورده های کاغذی  موجب شده است که مصرف کاغذ روند افزایشی را نمایان سازد. شرکت های رقابت پذیر قادر به تولید و یا ارائه محصولاتی هستند که در مقابل با سایر رقبا و در هزینه برابر، کیفیتی بالاتر و قیمتی پایین تر دارند. با مطالعه منابع و مقالات مرتبط با موضوع رقابت پذیری و نیز بهره گیری از دانش تخصصی متخصصین مرتبط با پژوهش تعداد ده مولفه اصلی شامل مواد اولیه، محصول نهایی، توانمندی های فنی و فناوری، اجتماعی - فرهنگی، سیاست های کلان، انسانی، اقتصادی، عوامل خرد وابسته به بنگاه، قوانین و مقررات و انحصار شرکت ها و 52 زیر مولفه رقابت پذیری شناسایی شدند. برای این منظور پرسش نامه ای محقق ساخت طراحی شد پس از توزیع و دریافت آنها، داده های حاصل به منظور مقایسات زوجی در روش تحلیل سلسله مراتبی  با بهره گیری از نرم افزار اکسپرت چویس، وزن دهی و سپس رتبه بندی شدند. نتایج نشان دادند که مولفه های انحصار شرکت ها (196/0)، توانمندی های فنی و فناوری (141/0)، اقتصادی (125/0)، عوامل خرد وابسته به بنگاه (114/0) بر رقابت پذیری شرکت های تولیدکننده کاغذهای بسته بندی تاثیر بیشتری دارند. انحصار در تولید محصولات (056/0)، انحصار در فناوری (048/0)، توانمندی ماشین آلات و فناوری (0472/0) از جمله زیر مولفه های با تاثیرگذاری بیشتر بر رقابت پذیری در شرکت های مذکور اعلام گردید. 

    کلیدواژگان: رقابت پذیری، کاغذهای بسته بندی، انحصار، اقتصادی، فناوری
  • پریسا پارسا، ناصر صداقت* صفحات 45-61

    انواع گوشت سفید و قرمز در مراحل مختلف زنجیره تولید به شدت مستعد فساد میکروبی، اکسیداسیون چربی و سایر عوامل تضعیف کننده کیفیت هستند. بسته بندی اتمسفر اصلاح شده ازطریق جایگزینی هوای داخل بسته با گاز یا مخلوطی مناسب از گاز ها (عمدتا اکسیژن، نیتروژن و دی اکسیدکربن) باتوجه به نوع محصول، با جلوگیری از رشد عوامل فساد میکروبی و اکسیداتیو، موجب افزایش زمان ماندگاری انواع گوشت سفید و قرمز می گردد. اما با وجود اینکه اتمسفر اصلاح شده حاوی مقادیر بالای اکسیژن موجب ایجاد رنگ قرمز مطلوب در گوشت قرمز می شود، تغییرات نامطلوبی همچون اکسیداسیون چربی و رشد میکروارگانیسم های عامل فساد هوازی را نیز به همراه دارد. از طرف دیگر اتمسفر اصلاح شده حاوی اکسیژن کم، موجب تغییرات رنگ گوشت و فعالیت میکروارگانیسم های غیرهوازی می گردد. همچنین اگرچه اتمسفر اصلاح شده حاوی گاز دی اکسیدکربن از رشد میکروارگانیسم ها ممانعت می کنند، ولی امکان رشد باکتری های هوازی و بی هوازی به خصوص انواع تولیدکننده اسپور در طولانی مدت وجود دارد؛ لذا نیاز به استفاده از سایر فناوری ها در ترکیب بسته بندی اتمسفر اصلاح شده احساس می شود. می توان از جاذب های اکسیژن، ساطع کننده های گاز دی اکسیدکربن، ترکیبات ضدمیکروبی، پوشش های خوراکی با خاصیت ضدمیکروبی یا حامل این ترکیبات و فناوری های نوین همچون فرایندهای پرتودهی، میدان الکتریکی پالسی، فشار هیدرواستاتیک بالا، پلاسما سرد و فراصوت برای تکمیل اثربخشی بسته بندی اتمسفر اصلاح شده در جهت افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی استفاده نمود. به علاوه با استفاده از سامانه های هوشمند می توان از ایمنی و کیفیت مواد غذایی در بسته بندی اتمسفر اصلاح شده، اطمینان حاصل کرد.

    کلیدواژگان: بسته بندی اتمسفر اصلاح شده، گوشت سفید و قرمز، فناوری های نوین، سامانه های بسته بندی هوشمند
  • سمانه فرجی کفشگری، محمد جواد اکبریان میمند*، مسعود حبیبی نجفی صفحات 63-78
    بسته بندی غیر فعال سازوکاری تقریبا خنثی در مقابله با عوامل خارجی و داخلی بسته بندی نظیر نفوذ گازها، تنفس سلولی و تولید گاز، از دست دادن یا گرفتن آب، تولید اتیلن، تولید ترکیبات حاصل از اکسیداسیون و احتمالا آلودگی میکروبی مواد غذایی دارد. در حالی که     بسته بندی فعال با تغییر شرایط بسته بندی، عمر انباری مواد غذایی بسته بندی شده را افزایش داده و ایمنی و خصوصیات حسی آن را بهبود می بخشد و در عین حال کیفیت مواد غذایی را حفظ می کند. در میان انواع کاربردهای بسته بندی فعال، بسته بندی ضد میکروبی از رایج ترین کاربردهای فناوری بسته بندی فعال است. بسته بندی ضد میکروبی، سامانه ای است که قادر به از بین بردن یا بازداری رشد میکروارگانیسم ها است و از این طریق ماندگاری و سطح ایمنی محصولات غذایی را افزایش می دهد. در بسته بندی ضد میکروبی، فعالیت یک عامل ضد میکروبی از طریق تماس میکروارگانیسم با سطح داخلی مواد بسته بندی و یا انتشار تدریجی عامل ضد میکروبی از مواد بسته بندی به غذا انجام می شود. رهایش کنترل شده مواد ضد میکروبی در طول دوره ماندگاری غذا، موجب بهبود ایمنی مواد غذایی شده و ماندگاری آن را افزایش می دهد. مواد ضد میکروبی از طریق کاهش سرعت رشد و طولانی کردن فاز تاخیری میکروارگانیسم ها یا غیرفعال کردن و نابودی آن ها، باعث افزایش ماندگاری فرآورده های غذایی می شوند. مواد ضدمیکروبی ممکن است منشا طبیعی یا غیر طبیعی داشته باشند. منشا مواد ضد میکروبی طبیعی می تواند گیاهی، حیوانی یا میکروبی باشد. در طراحی سامانه های ضد میکروبی علاوه بر خصوصیات مواد ضد میکروبی، روش های افزودن مواد ضد میکروبی، نفوذ و تبخیر آن ها و بسیاری از پارامترهای دیگر از جمله مقاومت میکروارگانیسم ها، رهایش کنترل شده، سازوکارهای رهایش، ماهیت شیمیایی مواد ضد میکروبی و مواد غذایی، شرایط نگهداری و توزیع، خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مواد     بسته بندی ضد میکروبی، خواص حسی و سمیت مواد ضد میکروبی را نیز باید مد نظر قرار داد.
    کلیدواژگان: بسته بندی فعال، بسته بندی ضد میکروبی، ماندگاری، مواد ضد میکروبی
|
  • Mohammad Karimi Zarchi *, Mohammad Reza Fathi, Samaneh Raeesi Nafchi, Shima Safar Mohammad Luo Pages 1-11

    Today, sustainable development is one of the areas that business managers pay attention to in order to achieve long-term success and development. One of the areas of sustainability that has received little attention, especially in Iran, and there is limited knowledge about it, is the issue of sustainable innovation, which can create valuable results. Therefore, the aim of this research is to identify the dimensions and components of sustainable innovation in the packaging industry and provide a framework in this field. This research is descriptive-survey in terms of applied purpose and in terms of data collection method. At the beginning of the research, the theoretical foundations and previous research in the field of the research topic were examined. Based on the findings, 26 components of sustainable innovation were identified in the form of 6 dimensions. The identified dimensions include product innovation, environmental, production, organizational, managerial and social. In the next step, the fuzzy Delphi method was used to localize the identified components in the packaging industry. For this purpose, a panel of 13 experts was formed and they were asked to rate the identified factors based on a five-point Likert scale. After two rounds of the fuzzy Delphi process, 25 factors were finalized. In the next step, by using the TOPSIS fuzzy method and asking the opinion of 28 managers and specialists of Yazd packaging industries, priority was given to the components of sustainable innovation. Based on the findings, the three components of improving the quality of the final product, improving the production technology and improving the technical characteristics of the product have the highest priority. Finally, the research results showed that sustainable innovation in the packaging industry is a multidimensional phenomenon with valuable results.

    Keywords: sustainable development, sustainable innovation, Packaging industry, Yazd packaging industries, Fuzzy Delphi
  • Mohammad Zaryabi * Pages 13-22
    As one of the influential phenomena in the modern world, packaging protects products from environmental factors. It serves as a communicative tool for presenting brand imagery and a reference point for consumers' product selection. This research investigates the influence of Islamic Iranian design representation on saffron packaging on audience communication. The main research question is to explore the position and orientation of Iranian saffron packaging designers regarding the representation of Iranian identity components in their works. The research method is descriptive-analytical, and data collection is a combination of surveys, image analysis, and field observations through questionnaires and interviews with the audience. Data analysis is qualitative. The findings indicate that the visual elements of Iranian saffron packaging in successful samples represented Iran's brand and cultural identity components and conveyed the intended meanings. However, there are challenges in transferring the desired concepts and meanings, leading to disruptions in communication with Iranian consumers. These challenges are as follows: 1. Undesirable design of the packaging's appearance, protective structure, and ergonomic issues; 2. Weakness in providing a proportional and desirable product and service identity in the brand name; 3. Challenges in utilizing proper language and visual typography; 4. Inadequate use of suitable colors in the packages; 5. Inappropriate use of visual elements in the design and the lack of attention to elements that evoke memorable experiences from the Iranian audience's previous encounters.
    Keywords: Reflection approach, Islamic Iranian design, Packaging Design, saffron
  • Javad Tarighi *, Mohammad Tahmasebi, Mahsa Sadat Razavi Pages 23-30
    Since the nectarine fruit is highly perishable due to its high moisture content and high respiration rate and difficult to store, in this research the effect of edible nano coating based on bacterial cellulose nanocrystals-fish gelatin/cinnamon essential oil (BCNCs/FGelA/CEO) containing different concentrations of essential oil (1200, 1800, and 2400 µL/L) were investigated on the mechanical properties of nectarine. The mechanical properties of nectarine fruit, including rupture force, rupture energy, deformation at the rupture point, and apparent elasticity modulus were evaluated during the cold storage period at 4 ± 1 ºC for 60 days. The results of this research showed that, in generally, the coatings were able to delay the process of changes in the mechanical properties of Nectarine, and also, increasing the concentration of essential oil had a significant effect on improving the protective ability of the coating. At the end of 60 days of storage, the lowest amount of rupture force and energy, and the highest amount of deformation at rupture point, and apparent elasticity modulus were observed in control samples (14.67N, 50mJ, 6.82mm, and 0.18MP, respectively); In contrast, the highest amount of rupture force and energy, and lowest amount of deformation at rupture point, and apparent elasticity modulus correspond to samples coated with a coating containing 2400 µL/L essential oil (40.33N, 120.98mJ, 5.56mm, and 0.62MP, respectively). These results demonstrated that this coating has commercial potential due to its highly effective ability to reduce tissue changes in Nectarine and increase its shelf life, as well as its ease of manufacture and efficacy as a biocompatible product for improving post-harvest storage of Nectarine.
    Keywords: Cinnamon Essential Oil, Coating, Mechanical Properties, Fish Gelatin, Bacterial Cellulose, Nectarine, Nanocrystal
  • Arezo Behfar, Abbas Tamjidi *, Shademan Pourmousa Pages 31-44

    Considering the increasing growth of the world population and the increasing needs for the use of paper packaging, it shows the competitiveness in the companies that produce different types of paper, so identifying and ranking the factors affecting the competitiveness in the companies The producer of packaging papers makes each company choose different approaches for competitiveness according to its capabilities.The aim of the current research is to identify the factors affecting the competitiveness of the companies that produce all kinds of packaging paper in Iran and to rank them using the hierarchical analysis method. The research method is a descriptive survey, the statistical sample of the research is 60 experts, specialists and shareholders of the packaging paper industry companies in the country. The time frame of the research is cross-sectional and was conducted in 1401.The packaging paper industry in Iran has long faced challenges such as the lack of forest raw materials, technological dependence, etc. The increase in the tendency to package products based on paper and paper products has caused the consumption of paper to show an increasing tresnd. Competitive companies are able to produce or provide products that have higher quality and lower price compared to other competitors and at the same cost. By studying the sources and articles related to the topic of competitiveness and also using the specialized knowledge of experts related to the research of ten main components including raw materials, final product, technical and technological abilities, socio-cultural, macro, human, economic policies, micro factors related to the company, laws and regulations and monopoly of companies and 52 sub-components of competitiveness were identified. For this purpose, a researcher-made questionnaire was designed. After distributing and receiving them, the resulting data were weighted and then ranked for the purpose of pairwise comparisons in the hierarchical analysis method using Expert Choice software. The results showed that the components of monopoly of companies (0.196), technical and technological capabilities (0.141), economic (0.125), micro factors related to the company (0.114) on the competitiveness of manufacturing companies Wrapping papers are more effective. Monopoly in production of products (0.056), monopoly in technology (0.048), ability of machines and technology (0.0472) were declared among the sub-components with greater impact on competitiveness in the mentioned companies.

    Keywords: Competitiveness, Packaging Papers, monopoly, economy, technology
  • Parisa Parsa, Naser Sedaghat * Pages 45-61

    White and red meats are suspectible to spoilage and quality degradation because of microbial spoilage, lipid oxidation, and other degrading factors. Modified atmosphere packaging (MAP) can increase the shelf life of white and red meats by replacing the air inside the package with a gas or gas mixture suitable for the product. The gas mixtures typically include nitrogen, carbon dioxide, and oxygen, depending on the meat type. However, MAP with high levels of oxygen causes lipid oxidation and the growth of aerobic microorganisms, which can lead to undesired changes in the meat. MAP with low oxygen levels, on the other hand, alters the meat color and activity of anaerobic microorganisms. Even though MAP with carbon dioxide prevents the growth of microorganisms, the possibility of bacterial growth, specifically spore-producing types, still exists in long-term storage. Therefore, combining MAP with other technologies like oxygen scavengers, carbon dioxide emitters, antimicrobial compounds, edible coatings with antimicrobial properties, or novel technologies such as irradiation, pulsed electric field, high hydrostatic pressure, cold plasma, and ultrasound can enhance its effectiveness. Intelligent systems can also be used to ensure the safety and quality of food products in MAP.

    Keywords: Modified Atmosphere Packaging (MAP), red, white meats, novel technologies, intelligent packaging systems
  • Samaneh Faraji Kafshgari, Mohammad Javad Akbarian Meymand *, Masoud Habibi Najafi Pages 63-78
    Passive packaging has an almost neutral mechanism in dealing with external and internal packaging factors such as gas penetration, cellular respiration and gas production, water loss or gain, ethylene production, production of oxidation compounds and possibly microbial contamination of food. While active packaging, by changing the packaging conditions, increases the shelf life of packaged food and improves its safety and sensory characteristics, while maintaining the quality of food. Among the types of active packaging applications, antimicrobial packaging is one of the most common technological applications of active packaging. Antimicrobial packaging is a system that is able to destroy or inhibit the growth of microorganisms and thereby increases the shelf life and safety level of food products. In antimicrobial packaging, the activity of an antimicrobial agent is carried out through the contact of the microorganism with the inner surface of the packaging material or the gradual release of the antimicrobial agent from the packaging material to the food. The controlled release of antimicrobial substances during the shelf life of food improves the safety of food and increases its shelf life. Antimicrobial substances increase the shelf life of food products by slowing down the growth rate and prolonging the lag phase of microorganisms or by inactivating and destroying them. Antimicrobial agents may be of natural or unnatural origin. The origin of natural antimicrobial substances can be plant, animal or microbial. In the design of antimicrobial systems, in addition to the characteristics of antimicrobial substances, the methods of adding antimicrobial substances, their penetration and evaporation, and many other factors such as the resistance of microorganisms, controlled release, release mechanisms, the chemical nature of antimicrobial substances and Foodstuffs, storage and distribution conditions, physical and mechanical properties of antimicrobial packaging materials, organoleptic properties and toxicity of antimicrobial materials should also be taken into consideration.
    Keywords: Active Packaging, Antimicrobial Packaging, shelf life, Antimicrobial Materials