فهرست مطالب

آینده پژوهی مدیریت - سال سی و چهارم شماره 3 (پیاپی 134، پاییز 1402)

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال سی و چهارم شماره 3 (پیاپی 134، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تدوین الگوی ارتقای خرد پداگوژیکی در نظام آموزش عالی با بهره مندی از نظریه ی داده بنیاد
    فرشید خانجانیان، نادرقلی قورچیان *، کامران محمدخانی، پریوش جعفری صفحه 0

    پذیرش تفکر پیچیده و خلاق برای نشان دادن دانش از چند منظر در پرورش خرد در نظام آموزش عالی موثر است که زمینه ی ارتقای خرد پداگوژیکی را فراهم می آورد. پژوهش حاضر با هدف طراحی و تدوین الگوی ارتقای خرد پداگوژیکی در نظام آموزش عالی انجام گرفته است. مطالعه ی پیش رو با بهره گیری از رویکرد کیفی و اتکا بر راهبرد نظریه ی داده بنیاد استراوس و کوربین(1998) و بکارگیری اسلوب کدگذاری باز، محوری و انتخابی با استفاده از نرم افزار Maxqda برای تجزیه و تحلیل داده ها، به تدوین و ترسیم الگوی ارتقای خرد پداگوژیکی در نظام آموزش عالی پرداخته است. داده های پژوهش از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته با 16 نفر از سیاستگذاران و مدیران فعلی و اسبق آموزش عالی دارای تجارب زیسته ی مرتبط و بهره جویی از شیوه ی نمونه گیری هدفمند نظری و گلوله برفی(زنجیره ای) تا دستیابی به نقطه ی اشباع نظری گردآوری گردیده است. یافته های پژوهش به تدوین الگوی ارتقای خرد پداگوژیکی در نظام آموزش عالی بر مبنای نظریه پردازی داده بنیاد شامل 6 مقوله، 38 مفهوم و 170 کد منجر گردید.

    کلیدواژگان: داده بنیاد، خرد پداگوژیکی، پداگوژی، آموزش عالی
  • استفاده از رویکرد مبتنی بر پیش بینی مالی واقتصاد سنجی نرم برای آینده پژوهی رفتار سیستم ها
    نبی امیدی صفحه 0

    امروزه از روش های پیش بینی مبتنی بر اقتصاد سنجی نرم و همچنین روش های پیش بینی مالی در سیستم های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد، یکی از جنبه های استفاده از روش های پیش بینی ، استفاده از آن برای پیش بینی رفتار سیستم های جمل و نقل است. در این تحقیق با استفاده از آمار مصدومان ترافیکی ارجاعی به پزشکی قانونی استان گلستان بین فروردین 1374 تا اسفند 1401 که در استان گلستان به پزشکی قانونی ارجاع شده اند و با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی که یکی از پیشرفته ترین روش ها پیش بینی و آینده پژوهی در حوزه سیستم های سلامت است، به پیش بینی تعداد مصدومین برای 12 ماهه منتهی به سال 1402 پرداخته شده است. و همچنین دقت این روش با استفاده از میانگین درصد قدر مطلق خطا مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که شبکه عصبی مصنوعی با 12 ورودی یک خروجی و 5 لایه پنهان مناسب برای پیش بینی مصدومین ارجاعی به پزشکی قانونیگلستان می باشد، مقادیر پیش بینی شده نشان داد تعداد مصدومان ترافیکی در استان گلستان در حال افزایش است.با توجه به دقت بالا شبکه عصبی مصوعی در این تحقیق می توان این روش را به عنوان مبایی برای آینده پژوهی در تصادفات قرار داد. روند صعودی تعداد مصدومان ترافیکی استان گلستان نشان از لزوم باز بینی تصمیم گیری ها در حوزه حمل و نقل در این استان حکایت دارد.

    کلیدواژگان: اقتصاد سنجی، مهندسی مالی، روش های پیش بینی
  • ارائه چارچوبی برای شناسایی پیشران های موثر روی آینده هوش کسب و کار در صنعت گردشگری ایران
    سیده نیر ابطحی نصیری، محمدحسن ملکی *، بهروز بیات، تحفه قبادی لموکی صفحه 0

    گردشگری یکی از حوزه هایی است که به دلیل اثرات فرهنگی و اقتصادی، باعث توجه بسیاری از کشورها به توسعه زیرساخت ها و ارتقا خدمات آن شده است. ایران به دلیل مزیت های اقتصادی، جغرافیائی، فرهنگی و تاریخی، در صورت توسعه زیرساخت های لازم و سیاست گذاری درست در این زمینه می تواند موفق عمل کند. یکی از این زیرساخت ها، هوش کسب و کار است. ابزارهای هوش کسب و کار، با تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه ی گزارش ها، خلاصه ها، داشبورد، نقشه ها، چارت ها و نمودارها، اطلاعات دقیقی در مورد ماهیت کسب و کار در اختیار کاربران قرار می دهند. تحقیق حاضر به دنبال شناسایی پیشران های اثرگذار روی آینده هوش کسب و کار در گردشگری ایران است. تحقیق حاضر از منظر مبانی فلسفی، پراگماتیست؛ از حیث جهت گیری، کاربردی و از بعد هدف، اکتشافی می باشد. برای اجرای تحقیق، در مرحله اول، پیشران های تحقیق از طریق مرور سیستماتیک پیشینه و مصاحبه با خبرگان استخراج شدند. در این مرحله 30 پیشران بدست آمد که این پیشران ها با آزمون بینم غربال شدند. پس از غربال پیشران ها، 12 عامل حذف شد و 18 پیشران باقیمانده با تکنیک بهترین- بدترین فازی اولویت بندی شدند. نتایج نشان داد که پیشران های فضای کسب و کار گردشگری، تصمیم گیری داده محور و تحریم های خارجی اثرگذارترین پیشران ها روی آینده هوش کسب و کار در گردشگری هستند.

    کلیدواژگان: پیشران های کلیدی، هوش کسب و کار، آینده گردشگری، گردشگری
  • ابوالفضل انصاری، فریدون رهنما رودپشتی*، غلامرضا معمارزاده طهران، فاطمه حمیدی فر صفحات 1-23

    هدف پژوهش حاضر ارائه مدل حکمرانی توسعه کسب و کار کارآفرینانه بود. روش پژوهش عبارت بود از روش مدل معادلات ساختاری به روش کمی و همچنین جامعه پژوهش عبارت بودند از کلیه مدیران مراکز دولتی و بخش خصوصی کارآفرین بزرگ در سال 1400. در بخش کمی، با استفاده از فرمول کوکران 292 نفر انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزارهای SPSS 16 و Smart PLS انجام شد. نتایج نشان داد هفت مولفه در تبیین مدل حکمرانی توسعه کسب و کار کارآفرینانه نقش دارند که عبارتند از: عوامل اقتصادی (اصلاح ساختارهای بانکی)، ایجاد مزیت رقابتی بین المللی، حذف نهادهای موازی، نوسازی بدنه دولت، ایجاد زیرساخت ها (سخت افزاری نرم افزاری)، نفود در بازارهای بین المللی، و در نهایت جوان سازی بدنه دولت. جهت بررسی برازش مدل، به بررسی X2، R و RS؛ پرداخته شد که وجود X2 پایین و نسبت کای دو به درجه آزادی کمتر از سه، و همچنین ضریب تعینن و ضریب تعیین تعدیل شده محاسبه شده؛ نشان دهنده برازش مناسب مدل بود.

    کلیدواژگان: حکمرانی، کسب و کار کارآفرینانه، توسعه کسب و کار
  • وحیدرضا میرابی*، نسیم حیدری، جلال حقیقت منفرد صفحات 23-33

    در این تحقیق به بررسی سناریو پردازی آینده تاثیرگذاری تعالی سازمانی بر مدیریت بازاریابی در حوزه دانشگاه ها پرداخته شد. جامعه آماری این تحقیق شرکت کنندگان متخصصین یا خبرگان می باشند. آنها با خصوصیات دانش و تجربه در موضوع، تمایل، زمان کافی برای شرکت و مهارت های ارتباطی موثر نیاز دارند. نمونه آماری این تحقیق 10 نفر از خبرگان این صنعت به منظور مصاحبه انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق ، تحقیقات میدانی شامل کتاب، مقاله ، اینترنت ویا هر مرجع ومنبع مناسب علمی یافته های تجربی وپرسش از نخبگان ومتخصصین حوزه های مرتبط (مصاحبه) می باشد. بعد از انجام مراحل مصاحبه به تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شد. روش تجزیه و تحلیل مصاحبه تحلیل تم است. تحلیل تم روشی برای تعیین، تحلیل و بیان الگوهای (تم ها) موجود درون داده ها است. اصلی ترین تم های استخراج شده از تحقیق کنونی عبارت اند از زمینه منابع انسانی، مدیریت ارزش و شناسایی رقبا است. در سناریوی اول، چشم انداز 10 سال آینده دانشگاه آزاد در ایران در صورت ادامه وضع موجود، چندان مطلوب ارزیابی نمی شود. با ادامه روند فعلی، سهم دانشجویان دانشگاه با توجه به ظرفیت های آن در کشورمان بسیار اندک است. در سناریو دوم(رشد سریع و هم پیوندی با جهان) پیشنهاد شده تا ایران از طریق جذب هرچه بیشتر دانشجو با اقتصاد جهانی پیوند برقرار سازد. سناریو سوم رشد متعادل و هم پیوندی با جهان می باشد. رشد 30 درصدی ورود دانشجویان به دانشگاه از اهداف این سناریو است.

    کلیدواژگان: “سناریو پردازی”، “مدیریت بازاریابی “_ “تعالی سازمانی” _”تحلیل تم”
  • معصومه امیدوار، محمدعلی افشارکاظمی * صفحات 34-48
    زمینه

    چالش اصلی شرکتها تحقق خدمات و برآورده کردن انتظارات مشتریان است. استقرار گسترش عملکرد کیفیت (QFD) به استخراج ویژگی های خدمات از خواسته های مشتری کمک می کند. ،

    هدف

    با توجه به کاربرد اینترنت اشیاء در پزشکی از راه دور، این پژوهش دو هدف را دنبال می کند، هدف اول شناسایی پارامترهای موثر بر ادغام دو سیستم اینترنت اشیاء و پزشکی از راه دور با نگرش گسترش عملکرد کیفیت است و در هدف دوم استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی در پیشبینی رفتار ماتریس QFD می باشد.

    روش ها

    جهت نیل به هدف اول از روش تحلیل مهندسی ارزش و نمودار FAST مشتری گرا استفاده شد و پس از بدست آمدن پارامتر ها شامل ندای مشتری، ویژگی خدمت و الزامات عملیات، جهت هدف دوم از شبکه پیش انتشار فازی استفاده گردید.

    یافته ها

    پس از بدست آوردن پارامترهای موثر بر ادغام دو سیستم اینترنت اشیاء و پزشکی از راه دور با نگرش گسترش عملکرد کیفیت، تعداد 50 ماتریس QFD جمع آوری و داده های آن در شبکه پیش انتشار فازی معرفی شد. که از این میزان 80 درصد برای آموزش شبکه ، 15 درصد برای آزمایش و 5 درصد برای اعتبارسنجی نتایج پیش بینی شده استفاده شد. در نهایت مقدار میانگین مربعات خطا (MSE) برای بخش اعتبار سنجی MSE = 0.015584 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که روش شبکه پیش انتشار فازی مناسب برای پیش بینی گسترش عملکرد کیفیت در ادغام دو سیستم اینترنت اشیاء و پزشکی از راه دور می باشد.

    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، گسترش عملکرد کیفیت، شبکه پیش انتشار فازی، اینترنت اشیاء
  • ریحانه وارسته، احمد ابراهیمی * صفحات 49-64
    زمینه

    بنا بر وجود رقابت و تنوع پذیری صنعت خودرو، نیاز است تا خودروسازها قابلیت پاسخگویی و رفتار مناسب در قبال مشتریان و رقبای خود را داشته و یا به دست آورند. جایگاه ویژه خدمات پس از فروش در صنعت خودرو و همچنین نگهداشت مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید، اندازه گیری و پیش بینی سطح و نمره رضایتمندی مشتریان را در این صنعت به یک الزام و باید بدل کرده است.

    هدف

    استفاده از رویکرد پیش بینی در آینده پژوهی در مقاله حاضر موجب گردیده تا پس از شناسایی عوامل تاثیرگذار بر رضایتمندی مشتریان، امتیاز سطح این عامل در نمایندگی‎های خدمات پس از فروش در یک شرکت خودروسازی مورد بررسی و پیش بینی قرار گیرد.

    روش

    جامعه آماری شامل نمایندگی‎های شرکت سایپایدک می‎باشد. نمونه آماری شامل 14486 نمونه از نمایندگی‎های خدمات پس از فروش در قلمرو زمانی فروردین 1396 تا خرداد 1398 است. متغیرهای مستقل پس از استخراج اولیه از مرورادبیات، با استفاده از طوفان فکری و نمودار استخوان ماهی نهایی شده‎اند. تحلیل آماری و پیش بینی با استفاده از روش رگرسیون گام‎به‎گام و با کدنویسی در نرم‎افزار RStudio انجام شده‎است.

    یافته ها: 

    با استفاده از روش داده کاوی بکار گرفته شده، امتیاز رضایتمندی مشتریان نمایندگی‎های خدمات پس از فروش در شرکت سایپا یدک با صحت 80 درصد قابل پیش بینی شده است.

    نتیجه گیری

    با دانستن سطح و نمره رضایتمندی مشتری، سازمانهای خودرو ساز می توانند نسبت به تعریف پروژه های بهبود کیفیت و حرکت به سمت رقابت پذیری در صنعت خودرو، به شکلی هدفمند و مطلوب حرکت نمایند.

    کلیدواژگان: رگرسیون گام به گام، خدمات پس از فروش، رضایتمندی مشتریان، پیش‎بینی، آینده پژوهی
  • مریم خردرنجبر، عباس خمسه *، سید جواد ایرانبان صفحات 65-80
    زمینه

    طی چند سال اخیر ظهور فناوری های نوین و ایجاد تحولات عظیم در بازارهای جهانی، توجه به فناوری و مدیریت سبد پروژه را بیش از پیش ضروری ساخته است. ب

    هدف

    با هدف واکاوی عوامل و مولفه های مدیریت سبد پروژه های تحقیق و توسعه سلامت صورت گرفته است.

    روش بررسی

    پژوهش از نظر هدف کاربردی است که با روش کیفی فرا ترکیب انجام شده است. جامعه آماری، کلیه مطالعات انجام شده در مقالات ایرانی از سال 1393 لغایت 1400 و مقالات خارجی از سال 1998 لغایت 2022، پژوهش های قبلی، پایگاه های داده می باشد.

    یافته ها

    در این راستا 260 پژوهش در زمینه موضوع مورد نظر ارزیابی و درنهایت 60 مقاله به صورت هدفمند انتخاب گردید و با تحلیل محتوا و ترکیب ادبیات مربوطه با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی، درمجموع 100 کد باز، 19 کد محوری، 14 مقوله کلیدی طی فرآیند جستجو و ترکیب نظام مند انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفت و اعتبار آن از طریق آزمون کاپای کافمن تایید گردید.

    نتیجه گیری

    مقوله های کلیدی شناسایی شده شامل؛ مدیریت مالی، مدیریت سرمایه های فکری، مدیریت فناوری، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت تحقیق و توسعه، مدیریت استراتژیک، مدیریت سبد پروژه، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مدیریت فناوری اطلاعات سلامت، مدیریت کیفیت، عوامل سیاسی، عوامل فرهنگی، عوامل اقتصادی و عوامل قانونی است که در سه رده عوامل اصلی، زمینه ای، محیطی دسته بندی شدند و درنهایت پس از طی مراحل هفت گانه پژوهش، الگوی مدیریت سبد پروژه های تحقیق و توسعه در حوزه خدمات سلامت مبتنی بر فناوری اطلاعات تدوین گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت سبد پروژه های تحقیق و توسعه، فراترکیب، خدمات سلامت مبتنی بر فناوری اطلاعات، تحقیق و توسعه، سبد پروژه های تحقیق و توسعه
  • محمدمهدی صدرهاشمی، ابراهیم آلبونعیمی *، محمد خدامرادی صفحات 81-93

    این پژوهش با هدف طراحی الگوی بازاریابی دیجیتال در کسب و کارهای نوین بر پایه نیازهای بازار خرده فروشی و اصناف شهر اصفهان انجام گرفته است. روش پژوهش به صورت ترکیبی می باشد. داده های بخش کیفی از مصاحبه با 14 نفر از خبرگان و مدیران کسب و کار و اساتید بازاریابی به دست آمده که با روش نظریه زمینه ای، بررسی شده است. براین اساس مفاهیم در شش بخش شامل: عوامل موثر بر دیجیتالی کردن بازاریابی (شرایط علی)، عوامل مداخله گر بر دیجیتالی کردن بازاریابی (شرایط مداخله گر)، زمینه های تاثیرگذار بر دیجیتالی کردن بازاریابی (شرایط زمینه ای)، راهبردهای دیجیتالی کردن بازاریابی (راهبردها و استراتژی ها)، پیامدهای دیجیتالی کردن بازاریابی (پیامدها) و ساختار دیجیتالی کردن بازاریابی (پدیده ی مرکزی)، شناسایی شده اند که این مفاهیم مدل پژوهش را ایجاد نموده است. در بخش کمی بر اساس این مدل، اقدام به تهیه پرسشنامه محقق ساخته شده که پس از تائید روایی و پایایی آن، بین نمونه توزیع شده است. جامعه ی آماری بخش کمی واحدهای صنفی جواز کسب دار شهر اصفهان به تعداد 91962 نفر و نمونه آماری بر اساس فرمول کوکران در جامعه محدود به تعداد 384 نفر می باشد. پس از جمع آوری داده ها اقدام به آزمون مدل به روش معادلات ساختاری شده است. نتایج حاکی از مناسب بودن مدل داشته است. به عبارت دیگر شرایط علی، شرایط زمینه ای و عوامل مداخله گر بر دیجیتالی کردن بازاریابی موثراست. شرایط زمینه ای، عوامل مداخله گر و دیجیتالی کردن بازاریابی بر راهبردها و استراتژی ها موثر است. نهایتا راهبردها و استراتژی ها بر پیامدهای دیجیتالی کردن بازاریابی موثر است.

    کلیدواژگان: کسب و کارهای نوین، بازار خرده فروشی و اصناف، الگوی بازاریابی دیجیتال
  • هدی زینالی، سید محمود هاشمی*، میرزا حسن حسینی، سینا نعمتی زاده صفحات 94-104
    زمینه

    با توجه به اینکه صنایع خدماتی بیشترین سهم را در اقتصاد کشورها دارد و امروزه با بحران های پیش بینی نشده ای روبرو هستیم، لذا مقاوم سازی و پایداری این کسب و کارها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی کسب وکارهای مقاومتی در صنایع خدماتی انجام شده است.

    روش

    روش استفاده شده در پژوهش، کیفی و مبتنی بر راهبرد نظریه داده بنیاد است. برای جمعآوری داده ها از ابزار مصاحبه عمیق استفاده شده است. جامعه هدف خبرگان دانشگاهی، مدیران و کارشناسان ارشد صنایع خدماتی که در فرایند و تصمیمات اجرایی صنایع خدماتی مشارکت داشتند، بودهاند. همچنین با استفاده از نمونه گیری هدفمند پس از 15 مصاحبه عمیق، اشباع نظری حاصل شد.

    یافته ها

    در رویکرد دادهبنیاد در این پژوهش طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی بیانگر 27 مقوله کلی در قالب پارادایمی شامل شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، مقوله های محوری، راهبردها و پیامدها مبتنی بر توسعه کسبوکار مقاومتی بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش مشتمل بر ارائه عوامل علی، زمینه ای، مداخله ای، مقوله محوری، پیامدها و تدوین راهبردها در جهت توسعه کسبوکارهای مقاومتی در صنایع خدماتی است که در قالب مدل پارادایمی منطبق بر نظریه داده بنیاد تحقق می یابد.

    کلیدواژگان: صنایع خدماتی، نظریه داده بنیاد، کلید واژه ها: کسب و کارهای مقاومتی
|
  • Developing a Model for Promoting Pedagogical Wisdom in Higher Education Based on Grounded Theory
    Farshid Khanjanian, Nadergholi Ghourchian *, Kamran Mohammadkhani, Parivash Jafari Page 0

    Acceptance of complex and creative thinking to demonstrate knowledge from several perspectives is effective in cultivating wisdom in higher education, which provides the basis for the promotion of pedagogical wisdom. The present study aimed to design a model for Promoting Pedagogical Wisdom in Higher Education. The research method is qualitative and based on Grounded Theory. Semi-structured interviews were used to collect data and data analysis was performed by Strauss and Corbin method(1998) and paradigm model. Sampling was done in a theoretical way using targeted (judgmental) and snowball (chain) techniques, based on which 16 interviews were conducted with experts in the field of educational management and current and former directors of higher education. The results of analyzing the data obtained from the interviews during the open, axial and selective coding process and using Maxqda software to create a model for Promoting Pedagogical Wisdom in Higher Education based on the Grounded Theory of the foundation including 6 main dimensions, 38 sub-dimensions and 180 conceptual characteristics led.

    Keywords: Higher Education, Grounded Theory, Pedagogical Wisdom, Pedagogy
  • Using an approach based on financial forecasting and soft econometrics for the future research of systems behavior
    NABI OMIDI * Page 0

    Today, forecasting methods based on soft econometrics as well as financial forecasting methods are used in various systems, one of the aspects of using forecasting methods is to use it to predict the behavior of general systems and It is a quote. In this research, using the statistics of traffic injuries referred to forensic medicine in Golestan province between April 1374 and March 1401, which were referred to forensic medicine in Golestan province, and using artificial neural network, which is one of the most advanced methods of forecasting and future research In the field of health systems, the number of injured people has been predicted for the 12 months ending in 1402. Also, the accuracy of this method has been measured using the average percentage of the absolute value of the error. The results of the research showed that the artificial neural network with 12 inputs, one output and 5 hidden layers is suitable for predicting the injured referred to Golestan forensic medicine,. The predicted values showed that the number of traffic injuries in Golestan province is increasing. Due to the high accuracy of the neural network in this research, this method can be used as a basis for future research in accidents. The upward trend in the number of traffic injuries in Golestan province indicates the need to review decisions in the field of transportation in this province.

    Keywords: financial engineering, Forecasting methods, econometrics
  • A framework for future study of business intelligence in the tourism industry Iran
    nayereh abtahi, Mohammad Hasan Maleki *, behrooz bayat, tohfeh ghobadi lamuki Page 0

    Tourism is one of the areas that due to cultural and economic effects, has caused many countries to pay attention to the development of infrastructure and promoting its services. Due to its economic, geographical, cultural and historical advantages, Iran can be successful if it develops the necessary infrastructure and makes the right policies in this regard. One of these infrastructures is business intelligence. Business intelligence tools provide users with accurate information about the nature of the business by analyzing data and presenting reports, summaries, dashboards, maps, charts and diagrams. The present study seeks to identify the drivers that affect the future of business intelligence in Iranian tourism. The present study is pragmatic from the point of view of philosophical foundations; It is applied in terms of orientation and exploratory in terms of purpose. To conduct the research, in the first stage, the research drivers were extracted through a systematic review of the literature and interviews with experts. At this stage, 30 drivers were obtained, which were screened by Binominal test. After key drivers screening, 12 factors were eliminated and the remaining 18 drivers were prioritized using the best-worst fuzzy technique. The results showed that the drivers of tourism business environment, data-driven decision-making culture and foreign sanctions and are the most influential drivers on the future of business intelligence in tourism.

    Keywords: The future of tourism, business intelligence, Tourism, Key drivers
  • Abolfazl Ansari, Fereydon Rahnema Rudpashti *, gholamreza memarzadeh tehran Pages 1-23

    The aim of the current research was to present the governance model of entrepreneurial business development. The research method was the quantitative structural equation model method and the research population consisted of all managers of government centers and the private sector of large entrepreneurs in the year 1400. In the quantitative part, 292 people were selected using Cochran's formula. The research tool was a researcher-made questionnaire. The analysis of the collected data was done in two descriptive and inferential methods using SPSS 16 and Smart PLS software. The results showed that seven components play a role in explaining the governance model of entrepreneurial business development, which are: economic factors (amending banking structures), creating an international competitive advantage, eliminating parallel institutions, modernizing the government body, creating infrastructure (hardware, software), penetrating the international markets, and finally rejuvenating the government body. To check the fit of the model, check X2, R and RS; It was discussed that the existence of low X2 and the ratio of chi-2 to the degree of freedom is less than three, as well as the coefficient of determination and the adjusted coefficient of determination were calculated; It indicated the appropriate fit of the model.

    Keywords: Governance, Business development, entrepreneurial business
  • Vahidreza Mirabi *, Nassim Heidari, Jalal Haghighatmonfared Pages 23-33

    In this study, the future scenario of the impact of organizational excellence on marketing management in the field of universities was investigated. The statistical population of this study is the participants of specialists or experts. They need sufficient knowledge and experience in the subject, willingness, sufficient time to participate, and effective communication skills. Statistical sample of this research 10 industry experts have been selected for interview. Data collection tools in this research, field research includes books, articles, the Internet or any appropriate scientific source and reference of experimental findings and questions from elites and experts in related fields (interviews). After the interview, the information was analyzed. The interview analysis method is theme analysis. Team analysis is a method of determining, analyzing, and expressing patterns (themes) within data. The main themes extracted from the current research are human resources, value management and competitor identification. In the first scenario, the outlook for the next 10 years of the Azad University in Iran will not be considered very favorable if the current situation continues. With the continuation of the current trend, the share of university students is very small due to its capacities in our country. In the second scenario (rapid growth and connection with the world) it is proposed that Iran connect with the global economy by attracting more students. The third scenario is balanced growth and connection with the world. A 30% increase in student enrollment is one of the goals of this scenario.

    Keywords: Marketing Management, Organizational Excellence, Scenario Making, Theme Analysis
  • Masoumeh Omidvar, Mohammad Ali Afshar Kazemi * Pages 34-48
    Background

    The main challenge of companies is to fulfill services and meet customer expectations. Quality Function Deployment (QFD) helps to extract service features from customer requirements.

    Objective

    Due to the use of the Internet of Things in telemedicine, this research has two objectives, the first purpose is to identify the parameters affecting the integration of IoT and telemedicine systems with the view of improving quality performance and the second purpose is to investigate the possibility of using artificial neural networks to predict the behavior of the QFD matrix.

    Methods

    For the first purpose, value-oriented engineering analysis method and customer-oriented Function Analysis System Technique (FAST) diagram were used, and after obtaining the parameters, including customer call, service characteristics and operation requirements, for the second purpose, Fuzzy Back-Propagation Network was used.

    Findings

    After obtaining identify the parameters affecting the integration of IoT and telemedicine systems with the view of improving quality performance, a total of 50 QFD matrices were collected and their data were introduced in a Fuzzy Back-Propagation Network. 80% of this amount has been used for network training, 15% for testing and 5% for validation of predicted results. The mean square error (MSE) for the validation section is MSE = 0.015584.

    Conclusion

    the results showed that the Fuzzy Back-Propagation Network method is suitable for predicting the expansion of QFD in the integration of IoT and telemedicine systems.

    Keywords: Fuzzy Back-Propagation Network, Quality function deployment, IoT, Telemedicine
  • Reyhaneh Varasteh, Ahmad Ebrahimi * Pages 49-64
    Background

    Based on the competition and product variety in the automotive industry, auto makers require to achieve capability to respond properly to customers and their competitors. The special position of after-sales service in automotive industry and also maintain the existing customers and attract the new ones, makes the prediction and measurement of customer satisfaction as a must in this industry.

    Purpose

    In this paper, using prediction approach in futures studies, has made us firstly to identify the influential factors on customer satisfaction. Then the customer satisfaction level has been predicted and analyzed in after-sales service of dealers in an automotive manufacturer.

    Methods

    The statistical population includes the dealers of Saipayadak Co. The statistical sample includes 14486 of after-sales service dealers in the period of April 2017 to June 2017. Independent variables, after extracting through literature review, were finalized using brainstorming and fishbone diagrams. Statistical analysis and prediction was performed using stepwise regression method with coding in RStudio software.

    Findings

    By using data mining method, the customer satisfaction score in after-sales service of dealers in Saipayadak Co. has been predicted with 80% accuracy.

    Conclusion

    By knowing the customer satisfaction level, auto makers can define quality improvement projects and move toward to competitiveness desirably.

    Keywords: After-sales service, Customer Satisfaction, futures studies, Stepwise Regression, Prediction
  • Maryam Kheradranjbar, Abbas khamseh *, Seyed-Javad Iranban Pages 65-80
    Background

    During the last years, the emergence of new technologies and the creation of great changes in global markets have made it more necessary to pay attention to technology and project portfolio management.

    Purpose

    With the aim of analyzing the factors and components of the portfolio management of health R&D projects.Research

    method

    The research is applied in terms of purpose, which was conducted with the qualitative method of Sandusky and Barroso's seven-stage Metasynthesis model. The statistical population is all studies conducted in Iranian articles from 1393 to 1400 and foreign articles from 1998 to 2022, previous researches, databases.

    Findings

    In this regard, 260 researches in the field of the subject were evaluated and finally 60 articles were selected purposefully and by analyzing the content and combining the relevant literature with open, central and selective coding methods, a total of 100 open codes, 19 central codes, 14 The key category was selected and analyzed during the systematic search and combination process, and its validity was confirmed through Kaufman's kappa test.

    Conclusion

    key categories identified include; Financial management, intellectual capital management, technology management, IT management, R&D management, strategic management, project portfolio management, healthcare services management, health information technology management, quality management, political factors, cultural factors, economic factors and The legal factors were categorized into three categories: main, contextual, and environmental factors, and finally, after going through the seven stages of the research, the portfolio management model of R&D projects in the field of health services based on information technology was formulated.

    Keywords: health services based on information technology, R&D, portfolio of R&D projects, portfolio management of R&D projects, Metasynthesis
  • Mohammad Mehdi Sadr Hashemi, Ebrahim Albonaiemi *, Mohammad Khoda Moradi Pages 81-93

    The aim of this study is extract the digital marketing model in new businesses based on the needs of the retail market. The research method was qualitative-quantitative. In the qualitative part, data were obtained from interviews with 14 experts, business managers and marketing professors, and were reviewed by contextual theory. Based on the qualitative analysis and data method of the foundation, 145 concepts have been identified in the form of 6 main themes including: 1) Factors affecting the digitization of marketing or causal conditions (including 3 organizer themes, 6 basic themes and 16 concepts), 2) The structure of digitalization of marketing or central phenomenon (including 1 organizing theme, 5 basic themes and 15 concepts), 3) areas affecting the digitization of marketing or contextual conditions (including 3 organizing themes) 7 basic themes and 22 concepts), 4) intervention factors affecting the digitization of marketing or intervening conditions (including 3 organizing themes, 8 basic themes and 25 concepts), 5) marketing digitization strategies or Strategies and strategies (including 5 organizing themes, 14 basic themes and 39 concepts) and 6) Consequences of marketing digitalization or consequences (including 4 organizing themes, 10 basic themes and 28 concepts) are categorized . These concepts in relation to each other have created a conceptual model of research. Then, in the quantitative part, based on the collected data, the model is examined by the method of structural equations, the results of which indicate that 95% confidence in the relationships between the variables is confirmed.

    Keywords: Digital marketing model, new businesses, retail market, guilds
  • Hoda Zeynali, Seyed Mahmoud Hashemi *, mirza hassn Hosseini, Sina nemati zadeh Pages 94-104
    Background

    Considering that service industries have the largest share in the economy of countries and today we are facing unpredictable crises, therefore the resilience and stability of these businesses is of particular importance.

    Objective

    The current research was conducted with the aim of designing a model of resistance businesses in service industries.

    Method

    The method used in the research is qualitative and based on the strategy of database theory. In-depth interview tool was used to collect data. The target community was academic experts, managers and senior experts of service industries who participated in the process and executive decisions of service industries. Also, theoretical saturation was achieved by using targeted sampling after 15 in-depth interviews.

    Findings

    In the foundational data approach in this research, three stages of open, central and selective coding It has expressed 27 general categories in a paradigmatic format including causal, background, intervening conditions, core categories, strategies and consequences based on the development of resistance business.

    Conclusion

    The results of the research include the presentation of causal, contextual, interventional, central category, consequences, and formulation of strategies for the development of resilient businesses in service industries, which is realized in the form of a paradigm model in accordance with the data theory of the foundation.

    Keywords: Service Industrie, foundational data theory, Keywords: Resistance Businesses