فهرست مطالب

رسانه - سال سی و چهارم شماره 4 (پیاپی 133، زمستان 1402)

فصلنامه رسانه
سال سی و چهارم شماره 4 (پیاپی 133، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سیده زهرا اجاق* صفحات 5-28

    یکی از ایده های رایج برای ارتباطات بحران این است که اجماع رسانه ها بر نقش دولت موجب همدلی مردم با دولت شده و به دولت در پیشبرد کنترل بحران کمک می کند. با توجه به نقش کلیدی این موضوع در شرایط آغاز بحران، مقاله حاضر نقش وابستگی سیاسی خبرگزاری های ایرانی را در بازنمایی عملکرد دولت در شرایط بحران همه گیری کووید 19، طی هفت ماهه نخست شیوع این بیماری مطالعه می کند. برای این منظور چارچوب مفهومی مبتنی بر سه مدل رابطه دولت و رسانه یعنی هژمونی، پروپاگاندا، و مشخص سازی تنظیم شده است. همچنین رویکرد کیفی و روش تحلیل چارچوب استقرایی برای تحلیل 794 خبر استفاده شده که از دو خبرگزاری نزدیک به اصلاح طلبان یعنی ایرنا و ایلنا، و دو خبرگزاری وابسته به اصول گرایان یعنی فارس و مهر انتخاب شده اند. یافته ها ضمن نشان دادن روند کاهشی تولید اخبار مرتبط با ویروس کرونا در بازه مورد مطالعه، نشان می دهند که سه خبرگزاری ایرنا، مهر و فارس از چارچوب «کرونای تهدیدآمیز اما مهارپذیر با پیشگیری و حمایت دولت» استفاده کرده اند. همه خبرگزاری ها، چارچوب «انتقاد از دولت» را به کار گرفته اند، ولی ایلنا برخلاف سایر خبرگزاری ها هرگز از چارچوب حمایت از دولت استفاده نکرده است. نتایج نشان می دهند که در خیز اول ویروس کرونا، همه خبرگزاری ها مبتنی بر مدل هژمونیک عمل کرده اند و روی موضوع های مهمی چون مدیریت پذیر بودن ویروس کرونا و شرایط ناشی از همه گیری آن با هم توافق داشته اند. اما طی خیز دوم، شاهد عدم توافق بین خبرگزاری ها هستیم، به طوری که خبرگزاری مهر رویکرد هژمونیک و سایر خبرگزاری ها رویکرد مشخص سازی را برگزیده اند.

    کلیدواژگان: خبرگزاری ها، وابستگی سیاسی، چارچوب بندی، هژمونی، پروپاگاندا، مشخص سازی
  • علی نجفی*، ابرهیم فتحی، هادی البرزی صفحات 29-52

    امروزه گسترش فناوری های اطلاعات و ارتباطات و بروز فناوری های نوظهور موجب تحول شگرف در حوزه فضای مجازی شده است. این فضا، به تعبیر مقام معظم رهبری، مانند رودخانه خروشانی است که هر روز بر حجم آن افزوده می شود و باید مدیریت صحیحی برآن صورت گیرد؛ به همین منظور برای اثرگذاری، ایجاد زیرساخت های فناورانه و مدیریت تولید محتوای موثر در این فضا اهمیت دارد، زیرا فضای مجازی از طریق زیرساخت ها شکل می گیرد و همچنین در کنار زیرساخت ها، کلید اثرگذاری همگانی برای این فضا باید در قدرت کنترل بر داده های کلان و تولید محتوای موثر و مفید جست وجو کرد. هدف این پژوهش احصای مولفه های اساسی در جهت تولید محتوای مناسب و متناسب فضای مجازی است که در پژوهش های مختلف حوزه فضای مجازی و همچنین پژوهش های مرتبط با محتوای فضای مجازی به صورت پراکنده و جداگانه به هریک از مولفه ها پرداخته شده است. در این پژوهش از مطالعه اسنادی و روش تحقیق فراترکیب استفاده شده که در مجموع 81 اثر پژوهشی مرتبط با حوزه محتوای فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفته است و با کدگذاری کیفی داده های استخراج شده از آن ها 96 مفهوم اولیه شناسایی شد که هرکدام پس از مقوله بندی، ذیل هشت دسته جای گرفتند. از مهم ترین این یافته ها می توان به مولفه ها و ویژگی هایی مانند تعاملی بودن محتوا، چندرسانه ای بودن، کاربرمحوری محتوا و حفظ حریم خصوصی اشاره کرد. درنهایت با شناخت مولفه ها و ویژگی های محتوای فضای مجازی می توان کنشگری بهتری در فضای مجازی انجام داد و محتوای این فضا را به بهترین شکل مدیریت و پایش کرد؛ همچنین با توجه به خط مشی و مدیریت محتوا تصمیم گیری بهتری از اینکه چه نوع محتوایی و چگونه باید تولید و منتشر شود که اثرگذاری لازم را داشته باشد می تواند مد نظر  باشد.

    کلیدواژگان: محتوا، فضای مجازی، تولید و انتشار محتوا، استاندارهای تولید و انتشار محتوا
  • زلیخا دهقانی*، رضا ابراهیم زاده، مهرداد صادقی، مهربان هادی پیکانی صفحات 53-69

    امروزه ظهور تبلیغات بومی دورنمای تبلیغات را تغییر داده است. تبلیغات بومی شده جدیدترین روند در محتوای ترکیبی است که ویژگی مشابه با بازرایابی محتوا، روزنامه نگاری بند و محتوای مهم با حمایت مالی شده و در عین حال وابسته به محیط دیجیتال رسانه میزبان است. این پژوهش با هدف طراحی مدل اثربخشی تبلیغات بومی شده در شبکه های اجتماعی صورت گرفته است. جهت پاسخ به پرسش اصلی پژوهش از روش تحلیل مضمون استفاده شد. حوزه پژوهش کلیه مقاله های خارجی تبلیغات بومی شده است. در این پژوهش مضامین مرتبط با اثربخشی تبلیغات بومی شده از مقاله ها  استخراج و پس از خوشه بندی، تلفیق و حذف کدهای مشترک؛ 61 مضمون کلیدی، 18 مضمون یکپارچه کننده و چهار مضمون کلان به دست آمد. روایی تحقیق با استفاده از رویکرد تحلیل متن تایید شد. روش هولستی جهت ارزیابی پایایی استفاده شد و میزان آن 85درصد محاسبه شد که از مقدار استاندارد 7/0 بالاتر بود. در نتایج از تحلیل مضامین کلیدی و یکپارچه تبلیغات بومی شده، چهار مضمون کلان به دست آمد که شامل شرایط علی، شرایط واسطه ای، شرایط تعدیل گر و پیامدهای تبلیغ در تبلیغات بومی شده است. نتایج حاصل در قالب شبکه مضامین، تحلیل و منجر به تدوین مدل نهایی پژوهش شد.

    کلیدواژگان: تبلیغات بومی شده، شبکه اجتماعی، اثربخشی تبلیغات، محیط رسانه
  • مجید سلیمانی ساسانی*، مهدی شهبازی صفحات 71-99

    مسئله اصلی مطالعه حاضر، توصیف گرایش هواداران به سلبریتی ها در فضای اینستاگرام است. در این مطالعه از روش کمی پیمایش و از تکنیک پرسشنامه استفاده شده است. در بخش نظری، به چهار رهیافت نظری «بازنمایی سلبریتی ها در شبکه های اجتماعی»، «سبک زندگی و سلبریتی»، «اجتماعی شدن برخط و سلبریتی ها» و «ارتباطات تصویری سلبریتی» اشاره شده است. فرضیه حاصل از ادبیات نظری اشاره دارد که بازنمایی سبک زندگی سلبریتی ها در شبکه های اجتماعی بر اجتماعی شدن برخط کاربران تاثیر دارد و این تاثیرپذیری کاربران با مصرف تصویری و کنش ارتباطی افزایش می یابد.
    نتایج پژوهش نشان می دهد که تعامل هواداران با سلبریتی ها، در سطح فرااجتماعی، بیش از تعامل در سطح همذات پنداری و پرستش است. روابط فرااجتماعی به عنوان یک موضوع نوظهور در سطح جامعه، می تواند بر نگرانی افراد از تصویر خود تاثیر بگذارد و به گونه ای پرستش افراد مشهور و تعامل فرااجتماعی در تشدید و تعدیل نگرانی تصویر موثر واقع شود. تقریبا نیمی از کاربران به سلبریتی ها کشش و گرایش دارند؛ به نحوی که علاوه بر علاقه به تعامل فرااجتماعی با سلبریتی ها، در بعد انتزاعی به الگوبرداری از ارزش ها و نگرش های سلبریتی ها پرداخته و در بعد رفتاری نیز به پرستش و تقلید سبک زندگی سلبریتی محبوب می پردازند. مطالعه حاضر نشان می دهد که مهم ترین فعالیت سلبریتی ها در زمینه تولید محتوا برای مصرف کاربران عبارت از: « اشتراک گذاری و ارسال تصویر جالب به روز»، «انتشار فیلم و تصویر از فعالیت حرفه ای سلبریتی»، «انتشار دل نوشته برای هواداران در قالب تصویر یا پیام» و «انتشار آثار هواداران در صفحه اینستاگرامی خود» است.

    کلیدواژگان: اینستاگرام، سلبریتی، هواداران، مصرف تصویری، روابط فرااجتماعی
  • معصومه عربشاهی*، اسامه علی مشکور، امید بهبودی صفحات 101-125

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر تداوم استفاده از اپلیکیشن موبایلی اسنپ فود با استفاده از مدل پذیرش فناوری و مدل تایید انتظار انجام شده است. روش پژوهش، از نظر هدف کاربردی و از حیث گردآوری داده ها توصیفی همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کاربران اسنپ فود در شهر مشهد بوده که با روش نمونه گیری در دسترس و بر اساس قاعده 5 تا 15برابر تعداد گویه ها (ده برابر) 340 پرسشنامه توزیع شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد تام و دیگران (2018) بوده است. جهت روایی و پایایی ابزار از روایی محتوا و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد و به منظور آزمون فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد، تمام عوامل موجود در مدل پذیرش فناوری بر تداوم استفاده از اپلیکیشن تاثیر مثبت و معناداری دارند. به علاوه تاثیر تایید و عملکرد مورد انتظار و رضایت و نیز تاثیر تایید بر عملکرد مورد انتظار معنادار گزارش شده است. تاثیر معناداری بین تایید از طریق عملکرد مورد انتظار و از طریق رضایت بر تداوم استفاده کاربران از اپلیکیشن تایید نشد. عملکرد مورد انتظار نیز از طریق رضایت بر تداوم استفاده کاربران از اپلیکیشن تاثیر مثبت و معناداری نشان داد.

    کلیدواژگان: اپلیکیشن، مدل تایید انتظار، مدل یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری، اسنپ فود
  • پیام زین العابدینی*، مهناز ولی پور صفحات 127-158

    کودکان و نوجوانان همواره از قهرمان فیلم متاثر می شوند و نمایش چنین شخصیت ویژه ای در ذهن و کردارشان تاثیر فراوانی می گذارد. بدین سان رسانه های مختلف در جهان از جمله سینما در تلاش اند جهت همذات پنداری مخاطب کودک و نوجوان از نمایش و نقش قهرمان در آثارشان بهره گیرند. ادبیات و فرهنگ ایران زمین مملو است از قهرمان ها و شخصیت های فاخر که در پاسداشت ملک، دین و جان مردم نقش اساسی داشته اند و سینمای ایران می تواند بدان توجه کند. این پژوهش با هدفی کاربردی صورت گرفته و مسئله اصلی آن واکاوی جایگاه قهرمان و قهرمان پروری در سینمای پس از انقلاب ایران است. روش تحقیق کیفی با رویکرد اسطوره ای، بر مبنای مطالعه موردی و بر اساس الگوی سفر قهرمان جوزف کمبل، کریستوفر ووکلر و مورین مورداک است. از این روی نمونه های موردی بچه های آسمان و من ترانه پانزده سال دارم از سینمای کودک و نوجوان پس از انقلاب به صورت انتخاب هدف‏مند از موارد مطلوب گزینش شده و بر مبنای مبانی نظری تحلیل شده است.

    کلیدواژگان: سینمای کودک ایران، سفر قهرمان، قهرمان پروری، شخصیت، جوزف کمبل
  • علی جوادی، علی فلاح*، مهرداد متانی، محمدرضا باقر زاده صفحات 159-187

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پیشایندهای محیط رسانه های اجتماعی با رویکرد اعتماد رسانه ای اجتماعی بر امنیت اجتماعی انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی است و با روش اجرا در قالب یک پژوهش توصیفی پیمایشی با رویکرد مقطعی انجام شده است. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان شهر تهران بود که از این میان، نمونه ای متشکل از 200 نفر انتخاب شده است. برای محاسبه حجم نمونه از فرمول مختص معادلات ساختاری (5q<n<15q) استفاده شده است. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات جهت آزمون فرضیه ها پرسشنامه ای شامل 6 بعد و 26 سوال تنظیم شده است. روایی پرسشنامه با استفاده از روش روایی محتوا  و روایی همگرا و پایایی پرسشنامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد. فرضیه ها با تکنیک حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس مورد آزمون قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد که کیفیت اطلاعات تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد اجتماعی دارد؛ اعتبار اطلاعات تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد اجتماعی دارد؛ صداقت ادراک شده تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد اجتماعی دارد؛ اعتماد اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر سرمایه اجتماعی دارد؛ اعتماد اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر امنیت اجتماعی دارد؛ سرمایه اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر امنیت اجتماعی دارد. درمجموع یافته های این تحقیق نشان می دهد که پیشایندهای محیط رسانه های اجتماعی از طریق تاثیرگذاری بر اعتماد و سرمایه اجتماعی می تواند نقش مثبتی در شکل گیری امنیت اجتماعی ایفا کند.

    کلیدواژگان: رسانه اجتماعی، امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، اعتماد رسانه ای
  • مهرانگیز خندان، عباس شیخ الاسلامی*، سید حسین حسینی صفحات 189-204

    رسانه ها به عنوان آیینه تمام نمای اطلاعات مرتبط با انتخابات، از مظاهر اصلی جامعه شفاف هستند. در این بین موثرترین نقش در صیانت از آرای مردم، مدیریت شفاف و بی شائبه عوامل اجرایی و نظارتی است. اثر بیمارگونه جرایم ارتکابی از سوی عوامل موصوف، بر سلامت انتخابات و به تبع آن اعتماد عمومی مردم در گذر تاریخ به اثبات رسیده است. هدف مقاله حاضر آن است تا ضمن تاکید ضمنی بر واقعیت عدم کارکرد مناسب کیفر در تغییر نتایج و بازگرداندن اعتماد عمومی سلب شده، ضرورت تمسک به پیشگیری های اجتماعی با اولویت ورود رسانه به صورت جدی و واجدی را در مراحل مختلف انتخابات و ابعاد آن نشان دهد. مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیل و ابزار کتابخانه ای دریافته است، پیشگیری رسانه محور با تقویت شفافیت و هماهنگ سازی تدابیر موثر پیشگیرانه نهادها و فرصت زدایی و دشوار یا ناممکن نمودن ارتکاب جرایم و تخلفات انتخاباتی، می تواند تا حد زیادی از ارتکاب جرایم و تخلفات در حوزه انتخابات بکاهد. به نظر می رسد که در ایران انتخابات جایگاه فعالیت آزادانه رسانه ها با ابهام و تردید جدی مواجه است و همین امر کارکرد آن ها به ویژه در پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی را تحت تاثیر قرار داده است، مضافا اینکه ریشه وقوع بسیاری از این جرایم و تخلفات در اطلاع نداشتن از ضوابط و تشریفات قانونی در انتخابات است. جایگاه رسانه حتی به شرط تقویت صراحت در اطلاع رسانی و هوشیارسازی شهروندان در ایران از ضعف اساسی برخوردار است.

    کلیدواژگان: جرایم انتخاباتی، تخلفات انتخاباتی، رسانه، پیشگیری
  • مهشید نورعلی، حمیدرضا سعیدنیا*، زهرا علیپور درویشی صفحات 205-224

    علیرغم گستردگی مفهوم سرمایه اجتماعی، تحقیقات زیادی راجع به کاربردهای آن در حوزه بازاریابی انجام نشده است. پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل هم آفرینی ارزش در برندسازی خانوادگی و نقش میانجی سرمایه اجتماعی انجام شده است. در این راستا یک مطالعه میدانی پیمایشی با توزیع پرسشنامه در نمونه ای متشکل از 384 نفر از مشتریان برندهای چرم مربوط به شرکت های خانوادگی در ایران انجام شد. پرسشنامه مورد استفاده شامل 6 بعد و 21 گویه بوده که پس از اطمینان از پایایی و روایی بین اعضای نمونه آماری توزیع شد. برای تحلیل داده ها از تکنیک حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، مشخص شد که سرمایه اجتماعی تاثیر مثبت و معنا داری بر مشارکت (درگیری) و کیفیت رابطه مشتری برند دارد؛ مشارکت مشتری و کیفیت رابطه مشتری برند تاثیر مثبت و معناداری بر دریافت بازخورد دارد؛ مشارکت مشتری و کیفیت رابطه مشتری برند تاثیر مثبت و معناداری بر تبلیغات توصیه ای دارد؛ دریافت بازخورد و تبلیغات توصیه ای تاثیر مثبت و معناداری بر هم آفرینی ارزش برند دارد. نتایج حاصل از نیکویی برازش نشان داد که مدل پیشنهادی در این تحقیق از اعتبار و برازش مطلوبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، کسب و کار خانوادگی، هم آفرینی ارزش، تبلیغات توصیه ای
  • زهرا عباسعلی زاده، محمد عباس زاده*، مهران صمدی، محمود علمی صفحات 225-255

    طی سال‏های اخیر، شبکه های اجتماعی با فراهم کردن فرصت های مشارکتی آسان و در دسترس همگان، استقلال و داشتن حریم خصوصی، اعتماد به شبکه های اجتماعی و استفاده از آن ها را بین گروه های مختلف جامعه، به خود جلب کرده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیرات ویژگی های شبکه های اجتماعی در اعتماد و استفاده کاربران از آن ها میان جامعه زنان منطقه آزاد تجاری ماکو است. مطالعه اعتماد استفاده کنندگان از شبکه های اجتماعی بین همه گروه های مختلف جامعه اهمیت دارد، اما استفاده از این شبکه ها، بین زنان، به دلیل نقش پررنگ آنان در فرایند مدیریت خانواده و مسائل مشارکتی در جامعه از اهمیت مضاعفی برخوردار است. روش این تحقیق، ترکیبی همزمان، شامل دو روش کمی و کیفی بوده که برای جمع آوری داده ها از ابزارهای مصاحبه عمیق باز در روش کیفی و پرسشنامه در روش کمی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل زنان بالای 15 سال ساکن منطقه آزاد تجاری ماکو در سال 1400 است که در فاز کیفی، حجم نمونه 40 نفر در نظر گرفته و سوال ها نیز هدفمند تهیه شده است. در فاز کمی نیز با استفاده از فرمول کوکران تعداد 365 پرسشنامه به روش تصادفی ساده بین حجم نمونه توزیع شده است. چارچوب نظری تحقیق برگرفته از نظریه های «ساخت یابی گیدنز»، «استفاده و احساس رضایتمندی» و «نظریه اعتماد کلمن، فوکومایا و گیدنز» است. نتایج بررسی نشان می دهد که در روش کمی و کیفی، ویژگی های شبکه های اجتماعی شامل کاربرمحوری، تسهیل ارتباطات، تعامل، توانمندسازی، عدم نظارت رسمی و... نقش مهمی در اعتماد به شبکه های اجتماعی و استفاده کاربران از آن ها دارد؛ همچنین متغیرهایی همچون سن، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، شغل، قومیت، مذهب، محل سکونت، میزان درآمد و طبقه اجتماعی هیچ تاثیری در میزان اعتماد به شبکه های اجتماعی و استفاده کاربران از آن ها ندارند.

    کلیدواژگان: اعتماد، شبکه های اجتماعی، کاربرمحوری، تعامل، تسهیل ارتباطات، توانمندسازی
  • علیرضا شهبازی، فواد مکوندی*، قنبر امیرنژاد، وحید چناری صفحات 257-280

    سلامت شهروندان تا حد زیادی به خط مشی گذاری ها و برنامه های عملیاتی متولیان نظام سلامت بستگی دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف طراحی مدل خدمات سلامت عمومی انجام شده است. در این تحقیق از رویکرد آمیخته (کیفی کمی) برای طراحی الگو استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش شامل 29 نفر از متخصصان و استادان دانشگاه است. جامعه آماری در بخش کمی تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر است (N=183) که از این میان نمونه ای متشکل از 125 نفر انتخاب شده است. از مصاحبه و پرسشنامه برای گردآوری داده ها استفاده شده است. در نخستین گام پژوهش، به کدگذاری مصاحبه های تخصصی پژوهش با استفاده از تحلیل کیفی مضمون پرداخته شده است. در گام بعدی برای اعتبارسنجی مدل از روش حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. تحلیل کیفی با نرم افزار MAXQDA و روش حداقل مربعات جزئی با نرم افزار Smart PLS انجام شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، شش دسته سازه کلی در رابطه با خدمات سلامت عمومی شناسایی شد که عبارت اند از بهبود کیفیت خدمات سلامتی، انسان گرایی، خط مشی گذاری، تفکر راهبردی در بخش سلامت، عدالت محوری و زیرساخت ها. اعتبارسنجی مدل به دست آمده با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی نشان داد که مدل پیشنهادی از اعتبار مطلوبی در تبیین عوامل موثر بر بهبود کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی برخوردار است. در مجموع، نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان می دهد که با تمرکز بر پنج دسته از مولفه های کلیدی می توان زمینه لازم را برای بهبود کیفیت خدمات بهداشت و درمان فراهم کرد.

    کلیدواژگان: خدمات، سلامت عمومی، تفکر راهبردی، خط مشی گذاری
|
  • Zahra Ojagh * Pages 5-28

    One of the common ideas for crisis communication is that the media consensus on the role of the government causes people to sympathize with the government and helps the government to control the crisis. In order to investigate the functioning of the media at the beginning of the crisis, the present article studies the role of political affiliation of Iranian news agencies in the representation of the government during the crisis of the Covid-19 Pandemic in the first seven months of the outbreak of this disease. For this purpose, a conceptual framework based on three models of the relationship between government and media, i.e. hegemony, propaganda, and Indexing has been set. Also, the qualitative approach and the inductive framework analysis method were used to analyze 794 news items that were selected from two news agencies affiliated with the reformists, namely IRNA and ILNA, and two news agencies affiliated with fundamentalists, namely Fars and Mehr. The findings, while showing the decreasing trend of production of corona virus related news in the studied period, show that all news agencies have used the frame of “criticizing the government, but unlike other news agencies, The results show that during the first Covid-19 wave, all news agencies acted based on the hegemonic model and they have agreed on important issues such as the manageability of the corona virus and the conditions caused by pandemic. But during the second wave, we see a lack of agreement between news agencies.

    Keywords: News Agencies, political affiliation, Framing, Hegemonic, propaganda, Indexing
  • Ali Najafi *, Ebrahim Fathi, Hadi Alborzi Pages 29-52

    Today, the development of information and communication technologies and the emergence of emerging technologies have led to a dramatic change in the field of cyberspace. The most important means of influencing this space is to create technological infrastructure and content production management because cyberspace is formed through this infrastructure, but the key to this mass impact in this space should be sought in the power of control over big data and content produced; In this research, a documentary study and a meta-combined research method have been used. 96 basic concepts were categorized, each of which was placed under 8 categories after the category, the most important of these findings are features such as content interactivity, multimedia, content-oriented content and privacy. If by knowing the components and features of cyberspace content, it is possible to perform better activities in cyberspace and manage and monitor this space content in the best way, also with regard to policy and content management, better decision about what kind of content and how it should be produced and published Which can be considered effective.

    Keywords: content, Cyberspace, content production, publishing, publishing standards
  • ZOLEIKHA Dehghani *, Reza Ebrahimzadeh, Mehrdad Sadeghi, Mehraban Hadi Peykani Pages 53-69

    Today, the advent of native advertising has changed the advertising landscape,localized advertising is the latest trend in hybrid content that has similar features to content marketing, journalism and important content with financial support and also depends on the digital environment of the host media.This study aims to design an effective model of localized advertising on social networks. To answer the main question of the research, content analysis method was used. The field of research of all foreign articles is localized advertisements In this research, topics related to the effectiveness of localized advertising are extracted from articles, which after clustering, combining and deleting common codes; 61 key themes, 18 integrating themes and four macro themes were obtained.In order to explain the validity of the research, the exploratory and confirmatory model approach was used, which shows the acceptable validity of the result s. Holstay method was used to evaluate the reliability, based on which the reliability was calculated to be / 85. And was higher than the standard value of 0.7. Research results show that localized advertising is effective. The use of advertising strategies also play an important role in the effectiveness of native advertising

    Keywords: Indigenous advertising, socialnetworking, Advertising Effectiveness, media environment
  • Majid Soleimani Sasani *, Mehdi Shahbazi Pages 71-99

    Instagram has created a new arena for celebrity activity and changed fan patterns. Today, visual self-representation is the most content of social media. In this situation, celebrities create a new identity for themselves.In this study, the survey method was used to collect information and the questionnaire technique was used. Also, in the theoretical part, the approaches of "representation of celebrities in social networks", "lifestyle and celebrity", "online socialization and celebrities" and "celebrity visual communication" have been used.The results of the research show that the interaction of fans with celebrities at the Para-Social level is more than the interaction at the level of identification and worship. Para-Social Interaction (PSI) as a new issue can affect people's self-image concerns. In such a way that the worship of famous people and Para-Social Interaction (PSI) are effective in this field. Approximately 47% of users are attracted to celebrities. In such a way that in addition to being interested in Para-Social Interaction (PSI) with celebrities, in the abstract dimension, they imitate the values and attitudes of celebrities, and in the behavioral dimension, they worship and imitate the lifestyle of the popular celebrity. The present study shows that the most important content production by celebrities for users is: "sharing and sending interesting updated images", "publishing videos and images of the celebrity's professional activity", "publishing heartfelt messages for fans in the form of images or messages" and "publishing works of fans on their Instagram page".

    Keywords: Instagram, Celebrity, fans, image consumption, Para-social Interaction
  • Masoumeh Arabshahi *, Osameh Ali Mashkour, Omid Behboodi Pages 101-125

    The aim of this study was to investigate the factors affecting the continued use of Snapfood mobile application using technology acceptance model and waiting confirmation model. The research method is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of data collection. The statistical population of the study was Snapfood users in Mashhad, which was distributed by sampling method and based on the rule of 5 to 15 times the number of items 340 questionnaires. Data collection tool was a standard questionnaire of Tom et al. (2018). For validity and reliability of the instrument, content validity and Cronbach's alpha coefficient were used and in order to test the research hypotheses, structural equation modeling with Smart PLS software was used. The results of testing the research hypotheses showed that all the factors in the technology acceptance model have a positive and significant effect on the continuity of application. In addition, the effect of approval and expected performance and satisfaction as well as the effect of approval on expected performance are significant. The significant effect between confirmation through expected performance and through satisfaction on users' continued use of the application was not confirmed. The expected performance also showed a positive and significant effect on users' continued use of the application through satisfaction.

    Keywords: Application, Waiting Confirmation Model, Integrated Technology Acceptance, Use Model, Continuity of Use, Snapfood
  • Payam Zinalabedini *, Mahnaz Valipour Pages 127-158

    Children and teenagers cinema have abundant and attractive capabilities that can be more effective than other means for growth and mental and social training of low age generation. Children and teenagers are always influenced by the hero of the film and showing such special character has very effects on their mind and on their behavior. Heroic journey is a pattern which most of thinkers including mythologists have considered it one of people who has studied the myth of the hero seriously, is Joseph Campbell.Christopher Vogler has extended the Campbell’s opinion and adds somethings to it. Maureen Murdock thinks that model of champ bell and Vogler is quite manly and incomplete and he suggests “the depth of feminism” in her book named Heroin’s Journey. The methodology of the study is qualitative and its approach is mythical. Hence after reviewing the research literature and theoretical bases, for detection and reaching proper results, case study samples of “heaven children” and I, Taraneh, am fifteen years old” from after Islamic revolution of Iran children and teenagers’ cinema have been chosen purposefully from optimal cases and based on theoretical foundations assigned to the film and they have been deliberated and analyzed.

    Keywords: Children’s cinema of Iran, hero’s Journey, hero training, character, Joseph Campbell
  • Ali Javadi, Ali Fallah *, Mehrdad Matani, Mohammadreza Bagherzadeh Pages 159-187

    The present study aimed to design a model of social media environment antecedents with a socio-media trust approach to social security. This study is an applied goal in terms of implementation method in the form of a descriptive-survey research with a cross-sectional approach. The statistical population includes all citizens in Tehran, from which a sample of 200 people has been selected. In this study, a questionnaire including 6 dimensions and 26 questions was used to collect information to test the hypotheses. The validity of the questionnaire was confirmed using content validity method and convergent validity and the reliability of the questionnaire was calculated by calculating Cronbach's alpha coefficient and combined reliability. To test the hypotheses, the partial least squares technique and Smart PLS software were used. The results of testing research hypotheses showed that information quality has a positive and significant effect on social trust; Information credibility has a positive and significant effect on social trust; Perceived honesty has a positive and significant effect on social trust; Social trust has a positive and significant effect on social capital; Social trust has a positive and significant effect on social security; Social capital has a positive and significant effect on social security. Overall, the findings of this study show that the antecedents of the social media environment can play a positive role in shaping social security by influencing trust and social capital.

    Keywords: Social Media, Social security, Social trust, Media trust
  • Mehrangiz Khandan, Abbas Sheikholeslami *, Seyed Hossein Hosseini Pages 189-204

    The media, as a source of election information, is one of the main manifestations of a transparent society. On the other hand, transparency in executive and supervisory organizations plays an important role in protecting the votes of the people. In this descriptive-analytical study, while emphasizing that the penalties do not affect the results of elections and restoring the lost public trust, we examine the role of the media in different stages of election and prevention of electoral crimes and violations. Based on the results, it can be said that the media can greatly reduce electoral crimes and violations by increasing the transparency and efficiency of preventive measures and making it difficult or impossible to commit the crimes and violations. It seems that in the Iranian elections, the free role of the media is faced with serious doubts, and this has affected their performance, especially in the prevention of electoral crimes and violations. The root of many of these crimes and violations is the lack of knowledge of the rules and legal procedures related to the elections. The position of the media in Iran is fundamentally weak, even if it try to improve the awareness of citizens.

    Keywords: Electoral crimes, electoral violations, Media, Prevention
  • Mahshid Noorali, Hamidreza Saeednia *, Zahra Alipourdarvish Pages 205-224

    Despite the wide spread of the concept of social capital, not much research has been done on its applications in the field of marketing. Therefore, the current research was conducted with the aim of designing a value co-creation model in family branding and the mediating role of social capital. In this regard, a survey field study was conducted by distributing a questionnaire in a sample consisting of 384 customers of leather brands related to family companies in Iran. The questionnaire used included 6 dimensions and 21 items, which were distributed among the members of the statistical sample after ensuring reliability and validity. Partial least squares technique and SmartPLS software were used for data analysis. Based on the results obtained, it was found that social capital has a positive and significant effect on participation (involvement) and the quality of customer-brand relationship; Customer participation and the quality of the customer-brand relationship have a positive and significant effect on receiving feedback; Customer participation and the quality of the customer-brand relationship have a positive and significant effect on recommended advertising; Receiving feedback and recommended advertisements has a positive and significant effect on the co-creation of brand value. The results of the goodness of fit showed that the model proposed in this research has good validity and good fit.

    Keywords: Social Capital, family business, Value Co-creation, Word of mouth
  • Zahra Abbas Alizadeh, Mohammad Abbaszadeh *, Mehran Samadi, Mahmoud Elmi Pages 225-255

    In recent years, social networks have gained the trust of their use among all different groups of society by providing easy participation opportunities and access toall, independence and privacy in them. The purpose of this study is to investigate the effects of social networks features on users trust in the Maku Free Trade Zone. It is important to study the trust of users of social networks among all different groups of society, but the use of these networks, among women, is doubly important due to their prominent role in the family management process and participatory issues in society. The research method is a simultaneous combined method of angulation- quantitative and qualitative methods, which use in-depth and open interview tools in the qualitative method and a questionnaire in the quantitative method to collect data. The statistical population of the study includes women over 15 years old living in Maku Free Trade Zone in 1400. In the qualitative phase, the questions were sampled in a targeted manner by 40 individuals. In the quantitative phase, 365 questionnaires were distributed randomly among the sample size using the Cochran relation. The theoretical framework of the research is based on the theories of “Giddenz construction”, “the use and the feeling of satisfaction” and “ Coleman, Fukumaya ,Giddenz theory of trust”. The results show that in a quantitative and qualitative methehods, the features of social networks include: User centered, facilitating communication, interaction, empowerment, lack of formal oversight, etc. have a strong impact on users trust and use....

    Keywords: Trust, Social Networks, user centric, Interaction, facilitate communication, Empowerment
  • Alireza Shahbazi, Foad Makvandi *, Ghanbar Amirnejad, Vahid Chenari Pages 257-280

    Citizens' health largely depends on the policies and operational plans of health care providers. In this regard, the present study aimed to design a model of public health services . In this research, a mixed (qualitative-quantitative) approach has been used to design the model. The statistical population in the qualitative part of the research includes 29 specialists and university professors. The statistical population in the quantitative part of the research includes all students of Shushtar University of Medical Sciences (N = 183), from which a sample of 125 people was selected. Interviews and questionnaires were used to collect data. In the first step of the research, the specialized research interviews are coded using qualitative content analysis. In the next step, the partial least squares method is used to validate the model. Qualitative analysis was performed with MAXQDA software and partial least squares method was performed with Smart PLS software. Based on the results, six general structures were identified in relation to the future of public health services, which include improving the quality of health services, humanism, policy-making, strategic thinking in the health sector, justice-oriented and infrastructure. Validation of the model obtained using the partial least squares method showed that the proposed model has a good validity in explaining the factors affecting the improvement of the quality of health servicesIn general, the results obtained in this study show that focusing on five key components can provide the necessary basis for improving the quality of health services.

    Keywords: services, public health, Strategic Thinking, Calligraphy