فهرست مطالب

نشریه گفتمان طراحی شهری
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/12
  • تعداد عناوین: 6
|
  • عباس صداقتی*، سودا محمدزاده صفحات 1-13

    بیان مساله: 

    هنر شهری، به عنوان رویدادی سیال درصدد کاهش تبعات ناشی از زندگی صنعتی و ایجاد رفتارهای مناسب اجتماعی و فرهنگی است. در فضای شهری انواع مختلف هنرها دیده می شوند؛ که از این بین موسیقی کمتر مورد توجه واقع شده است؛ به گونه ای که صحنه ی کالبدی- فضایی شهر اصولا" جایگاهی مناسب برای اجرای موسیقی خیابانی ندارد. در این تحقیق بررسی خواهیم کرد که آیا علت کم توجهی به این هنر ناشی از کم اثر بودن آن در ارتقا کیفیت فضای شهری است یا اینکه علت را باید در عدم وجود زمینه مناسب جهت قدرت نمایی و نمایش آن جستجو کنیم؟

    هدف

    هدف پژوهش حاضر، توجه بر ایجاد حس تعلق مکان و سرزندگی به فضای شهری و تاثیر موسیقی خیابانی بر حضار در فضای شهری می باشد.

    روش

    روش تحقیق در این مقاله به صورت پیمایشی بوده و با تهیه پرسش نامه و انتخاب سه جامعه آماری متفاوت، تاثیر موسیقی خیابانی بر سرزندگی فضای شهری با انتخاب نمونه موردی (خیابان خیام ارومیه) بررسی می گردد.
    یافته ها و

    نتیجه گیری

    با بررسی دیدگاه ها، مهم ترین انتظار رهگذران و مشتریان از اجرای موسیقی خیابانی ایجاد سرزندگی و نشاط عنوان شده در حالی که کسبه خیابان بیشتر از آن که به شاد بودن فضای کسب و کار خود بیندیشند، به افزایش فروش خود اهمیت داده اند و این انتظار در نظر اساتید حفظ شان و جایگاه هنر موسیقی خیابانی، اصلاح دیدگاه از تکدی بینی به امری هنری، در کنار ایجاد راهی برای بهبود شرایط معیشت هنرمندان بوده است. لیکن با وجود این تفاوت انتظار، نظر هر سه گروه بر ارتباط و تاثیر موسیقی خیابانی بر سرزندگی فضای شهری بوده و لزوم تامین فضای مناسب به عنوان جزئی از فضای شهری جهت اجرای آن مورد انتظار همگان ذکر شده است. از طرف دیگر با توجه به عدم دسترسی افراد به اجرای زنده موسیقی در سایر نقاط شهری، تامین و مهیا نمودن امکان اجرای آن در سایر نقاط پرتراکم جهت سرزندگی آن فضا مورد انتظار رهگذران بوده است. نتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن است که، از نظر کسبه، رهگذران و اساتید موسیقی؛ بین موسیقی خیابانی و نقش آن بر فضای شهری رابطه معناداری وجود دارد و موسیقی به عنوان هنری خیابانی می تواند تاثیر مناسبی در سرزندگی فضای شهری و ارتقا حس تعلق مکان بر رهگذران و از طرفی ایجاد فضای شورانگیز و رونق کسب و کار و افزایش میل پیاده روی در افراد داشته باشد؛ به طوری که در بسیاری مواقع، انگیزه حضور مجدد رهگذران در آن مکان، از طریق خاطره انگیزی و درک غنای حسی مکان می باشد.

    کلیدواژگان: موسیقی خیابانی، هنر شهری، سرزندگی، فضای شهری، خیابان خیام ارومیه
  • شورا شهریاری، پویان شهابیان*، آزاده لک صفحات 14-29

    بیان مساله: 

    عواملی همچون تغییر شکل پیوند عاطفی انسان با فضای شهری، رویدادها و مکان ها ، منجر به کاهش دلبستگی مکانی و تشدید پیامدهای ناشی از آن در کلانشهر تهران، شده است.  

    هدف

    در پژوهش حاضر تحلیل و شناسایی معیارهای کلیدی اثرگذار بر استفاده از پالت های رنگی به عنوان عاملی مهم در هویت بخشی و بهبود دلبستگی مکانی فضاهای شهری در کلانشهر تهران، مدنظر قرار گرفته است.

    روش

     در این پژوهش، رویکرد پدیدارشناختی تفسیری (IPA) به عنوان یک رویکرد کیفی، که هدف آن ارائه بررسی های دقیق از تجربه زندگی شخصی از درک رنگی شهر می باشد به کار گرفته شده است و  در نهایت معیارهای کلیدی موثر بر استفاده پالت های رنگی در دلبستگی مکانی در چارچوب تحلیل لایه ای داده ها (CLA) ارائه شده است. با توجه به محدودیت نمونه های در دسترس از الگوی غیرتصادفی هدفمند برای شناسایی یازده نفر از افراد دارای شرایط جهت شناسایی و تحلیل رویکردها و معیارها استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که معیارهای ترجیحات رنگی ، بستر مکانی ، مشارکت شهروندان ، تصویر ذهنی، ادراک رنگ در نظام تصمیم سازی و مدیریت شهری از مهمترین معیارهای اثرگذار بر موضوع مورد پژوهش هستند. از نتایج این پژوهش اهمیت استفاده از رنگ در ارتقا دلبستگی، تحت تاثیر بستر محیطی است که می تواند به رعایت اصولی مانند حضور شهروندان در بستر مشارکت بیانجامد. برای بهبود وضعیت دلبستگی مکانی در ارتباط با پالت های رنگی کلانشهر تهران راهبردهای در حوزه های مدیریت و طراحی شهری، مشارکت جویی شهروندان و خلاقیت و نوآوری ارائه شده است.

    کلیدواژگان: دلبستگی مکانی، پالت رنگی شهر، معیار های کلیدی، فضاهای شهری تهران
  • توحید ثریائی، احسان رنجبر*، محمدجواد مهدوی نژاد صفحات 30-68

    بیان مساله: 

    دانش بیشتر در زمینه ابعاد موثر بر آسایش حرارتی در فضای باز، می تواند به طراحان شهری در اثرگذاری جهت تقویت تجربه مکان های شهری کمک کند. درک چرایی پاسخ های انسانی به محرک حرارتی نیازمند شناخت دقیق تر عوامل و فرآیند های موثر بر آسایش حرارتی است. در این زمینه، علاوه بر تاثیر عوامل عینی، لازم است نسبت به فرایند های ذهنی شناخت صورت گیرد. در دو دهه اخیر پژوهش های متعددی مبتنی بر چارچوب سازگاری حرارتی به ابعاد روانشناختی آسایش حرارتی در فضای باز پرداخته اند. تنوع عوامل روانشناختی موثر و گستردگی اطلاعات پژوهش های نمونه موردی نیازمند مرور جامع در جهت استنباط نظری و تبدیل آنها به مفهوم سازی هایی ساختار یافته تر است. از طرفی، مرور پژوهش ها در زمینه ابعاد روانشناختی تجربه حرارتی در فضای باز نشان دهنده ارتباط ضعیف با نظریه های پایه روانشناسی محیطی در زمینه مربوطه است.

    هدف

    هدف این مطالعه مرور جامع یافته های پژوهشی در زمینه ابعاد روانشناختی موثر بر آسایش حرارتی متاثر از تجربه مکان های شهری و ایجاد پیوند میان شواهد در حوزه تاثیرات روانشناختی آسایش حرارتی در فضای باز و مفاهیم نظری روانشناسی محیطی بوده است.

    روش

     چارچوب مفهومی پیشنهادی ساختاری متشکل از پارامتر های تجربه حرارتی لحظه ای و عوامل موثر بر آن ارائه می دهد و هدایت کننده و سازمان دهنده این مطالعه مروری است. جستجوی مقالات بر اساس کلمات کلیدی مستخرج از مبانی نظری انجام شد. و نهایتا 28 مقاله به صورت تفصیلی مرور گردید و یافته های پژوهشی استخراج شده در قالب بخش بندی موضوعی مدل مفهومی شامل تجربه بلند مدت، تجربه کوتاه مدت، محیط های ترمیم کننده و تعامل فرد- محیط حرارتی تقسیم بندی شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهشی در قالب جداول، به تفکیک زیر بخش های مفهومی، در تطبیق با مفاهیم نظری قرار گرفته و بر اساس مقایسه با مفاهیم نظری مرتبط مورد بحث قرار گرفتند.مرور پژوهش ها نشان دهنده تاثیر عوامل شناختی حاصل از تجربه بلند مدت (پیوند میان شرایط حرارتی و مشخصات فضایی-مکانی در حافظه، ترجیحات و نگرش ها در ارتباط با تجربه حرارتی در فضا های شهری، و حس مکان، به عنوان نگرش فرد معطوف به مکان)، تجربه کوتاه مدت (تاثیر محیط حرارتی تجربه شده در کوتاه مدت و مدت زمان حضور در معرض محیط باز، تاثیرپذیری های احساسی کوتاه مدت و خستگی ذهنی)، محیط های ترمیم کننده (ویژگی های ترمیم کننده فیزیکی و عملکردی و محبوبیت مکان نزد فرد) و تعامل موقعیتی فرد-محیط حرارتی (تناسب با نیاز ها/اهداف و انتظارات و امکان کنترل) بر آسایش حرارتی در فضای باز  است. همچنین، حاصل پژوهش نشان می دهد مفاهیم نظری روانشناسی محیطی در حوزه شناختی می توانند به انسجام بخشی مفاهیم، توضیح مشاهدات و هدایت مطالعات پژوهشی پیش رو در زمینه تاثیرات روانشناختی بر آسایش حرارتی کمک کنند.

    کلیدواژگان: آسایش حرارتی در فضای باز، سازگاری حرارتی، تعامل فرد-محیط، ادراک، ارزیابی شناختی
  • نازنین قلی پور صغایش، حسن ابراهیمی اصل*، سولماز بابازاده اسکوئی، حسن ستاری ساربانقلی صفحات 69-91

    بیان مساله: 

    ساکنان مجتمع های مسکونی در مناطق شهری روزانه با انواع مختلف صداها روبرو هستند. بیشتر این صداها بخصوص در مراکز ترافیکی بسیار آزار دهنده و زجرآور است.

    هدف

    هدف تحقیق حاضر ارزیابی رضایت ساکنان مساکن محله راه آهن تبریز از منظر آسایش آکوستیکی محیطی می باشد.

    روش

     روش تحقیق حاضر توصیفی - تحلیلی با هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق ساکنان محله راه آهن تبریز که برابر 32936 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 380 نفر بدست آمد. برای روایی سوالات از روایی صوری استفاده و برای پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل اطلاعات از روش معادلات ساختاری و تکنیک تاپسیس و اف- تاپسیس از نرم افزارSpss  و Amos استفاده گردید.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که در بین عوامل تاثیرگذار در آسایش آکوستیکی ساکنان محله راه آهن تبریز شاخص کالبدی بیشترین تاثیر را داشته و پس از آن شاخص های آکوستیک و اجتماعی اثرگذار بوده اند. همچنین نتایج نشان داد از نظر رتبه بندی کوی ها از نظر آسایش آکوستیکی به لحاظ آلودگی صوتی، کوی اتحاد بیشترین آلودگی صوتی رتبه اول و پس از آن کوی نیلوفر و شقایق بترتیب رتبه دوم و سوم بدست آوردند. در نتیجه می توان با طراحی مناسب و استفاده از فرم، نما و مصالح از نظر آکوستیک معماری در محله راه آهن تبریز تا حد زیادی از آلودگی صوتی کاسته و به ارتقا کیفیت آسایش آکوستیکی ساکنان کمک کرد.

    کلیدواژگان: رضایت ساکنان، آسایش آکوستیک، آلودگی صوتی، شهر تبریز
  • هدیه خرم شاهی، مهدی حقیقت بین*، محمدرضا پورجعفر صفحات 92-110

    بیان مساله:

     مشکلی که در این تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد، تعارض احتمالی بین اهداف اقتصادی در برندسازی شهری و سلامت دراز مدت اکوسیستم شهری است. به طور خاص، نگرانی وجود دارد که تمرکز تنها بر جنبه های اقتصادی در طراحی شهری ممکن است سلامت اکوسیستم شهری را به خطر انداخته و منجر به آسیب های جدی در طولانی مدت شود.

    هدف

    هدف اصلی این تحقیق توسعه یک برند شهری است که اولویت های پایداری را برجسته می کند و سلامت اکوسیستم درون شهری را تقویت می کند. هدف این است که راهکارهایی برای حفظ و تقویت تعاملات اجتماعی و زیست محیطی از طریق طراحی منظر در زیرساخت های سبز شهری ارائه شود.

    روش

      این تحقیق از رویکرد علمی-کاربردی با روش توصیفی-تحلیلی استفاده می کند. جمع آوری داده ها به صورت اصلی از کتابخانه انجام می شود، با تمرکز بر جمع آوری اطلاعات درباره زیرساخت های سبز شهری، به ویژه مسیرها و فضاها، و نقش آن ها در تقویت پایداری و تعاملات اجتماعی و زیست محیطی.

    یافته ها و نتیجه گیری

    بر اساس اطلاعات جمع آوری شده، تحقیق اجزای کلیدی و اصول زیرساخت های سبز شهری را شناسایی می کند. دو اجزای اصلی مسیرها و فضاها هستند که ساختار زیرساخت سبز را شکل می دهند. علاوه بر این ساختار اصلی، اصولی مانند چند کارکردی، ارتباط، هماهنگی، طراحی مبتنی بر فرآیند و برنامه ریزی استراتژیک را به عنوان اصول اساسی برای توسعه برندسازی پایدار شهری از طریق طراحی منظر معرفی می کند.

    کلیدواژگان: زیرساخت سبز شهری، برندسازی شهری، طراحی منظر اکولوژیک، طراحی منظر پایدار
  • سمیه دلجو خرطومی*، ملیحه باباخانی صفحات 111-131
    بیان مساله

    با توسعه شهرنشینی و ضرورت توجه به ابعاد زیست محیطی، مناطق صنعتی درون شهری رها و تخریب شده‎اند. کارخانه پارس الکتریک شهر رشت ، در طی نزدیک به دو دهه تعطیلی فعالیت به مکانی برای تجمع زباله و معتادان تبدیل شده و مخاطراتی را برای محدوده ایجاد کرده است .

    هدف

    مقاله بررسی مولفه‎ های سرزندگی جهت احیا عرصه‎ پساصنعت این مجموعه است.
    روش

     در تحقیق حاضر با بهره گیری از روش های اسنادی _ کتابخانه ای ، ابزار پرسشنامه و مصاحبه به گرد آوری اطلاعات اقدام شده است . مولفه‎های سرزندگی مبتنی بر ادبیات نظری استخراج و در قالب پرسشنامه میان 312 نفر به صورت تصادفی توزیع و نتایج حاصل مورد تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم در Smart PLS قرار گرفت .

    یافته ها

    ایمنی و امنیت با ضریب مسیر 878/0 نشان دهنده تاثیر قوی و مستقیم این عامل بر افزایش سرزندگی کارخانه پارس الکتریک رشت است. عوامل حس مکان ، خوانایی ، آسایش اقلیمی ، عدالت اجتماعی و غنای حسی به ترتیب 55 ، 48 ، 44 ، 42 و 36 درصد از تغییرات افزایش پویایی و سرزندگی منظر پساصنعت پارس الکتریک را بیان می‎کنند.

    نتیجه گیری

    تعریف عرصه‎ها، نظارت و کنترل،  نورپردازی مناسب، استقرار فعالیت‎های 24 ساعته، ایجاد فضاهای تعاملی از جمله اقدامات پیشنهادی با الویت بالا جهت تقویت دو عامل ایمنی و امنیت و حس مکان در راستای ارتقاء سرزندگی سایت مذکور است.

    کلیدواژگان: عرصه پساصنعت، سرزندگی، معادلات ساختاری، رشت
|
  • Abbas Sedaghati*, Sevda Mohamadzadeh Pages 1-13

    Urban art, as a fluid event in the city, seeks to reduce vitality due to not paying attention to creating a vibrant urban space and creating changes in social and cultural behaviors. In the urban place, different types of arts can be seen, among which music has received less attention so that the physical-spatial scene of the city does not have a suitable place for performing music. Nowadays, in the urban space, a different kind of street musicology has been formed, playing and singing mostly as a solo or two-person performance.This study aims to investigate creating a sense of belonging and vitality to the urban space and music audiences and the effect of music on the audience in the urban space.The research method in this article is based on the preparing a questionnaire and selecting three different statistical populations, considering the effect of music on different sections of society. The current study is a case study of Khayyam Street in Urmia.The results of the research indicate that, from the point of view of businessmen, passers-by, and music teachers, street music as a street art has a significant impact on urban space, music cultural as well as urban vitality and audience attraction, giving the audience a sense of belonging to the urban space.

    Keywords: Street music, Urban art, Vitality, Khayyam Street, Urmia
  • Shora Shahriari, Pooyan Shahabian*, Azadeh Lak Pages 14-29

    Problem: 

    Factors such as the change in the emotional connection of humans with the urban space, events and places, have led to the reduction of place attachment and the aggravation of its consequences in Tehran. 

    Target: 

    In this research, analysis of key criteria affecting the use of color palettes as an important factor in the identification and improvement of the spatial attachment of urban spaces in Tehran has been considered.
     authors try to redefine the importance and significance of the urban public arts event in urban spaces, identify the feasibility of performing street music in social environments. The green corridor of Shahrchai and the Khayyam Jonubi sidewalk of Urmia city have been studied.

    Method

    Interpretive Phenomenological Approach (IPA) is used as a qualitative approach, which aims to provide detailed reviews of the personal life experience of the color perception of the city, and the key criteria affecting the use of the palette. Color schemes are presented in spatial correlation in the framework of causal layered analysis (CLA). Due to the limitation of available samples, a targeted non-random sample was used to identify eleven people with conditions to identify and analyze the approaches and criteria.

    Result

    The findings of the research showed that the criteria of color preferences, spatial context, citizens' participation, mental image, color perception in the decision-making and urban management system are among the most important criteria affecting the subject of the research. The importance of using color in promoting attachment is influenced by the environmental context, which can lead to the observance of principles such as the presence of citizens in the context of participation. In order to improve the situation of spatial attachment in connection with the color palettes of Tehran metropolis, strategies have been presented in the fields of urban management and design, citizens' participation, and creativity and innovation.

    Keywords: : place attachment, urban color palette, key criteria, urban spaces of Tehran
  • Tohid Sorayaei, Ehsan Ranjbar*, Mohammadjavad Mahdavinejad Pages 30-68

    Problem: 

    More knowledge about the aspects affecting outdoor thermal comfort can help urban designers to enhance the experience of urban places. explaining human responses to thermal stimuli requires more detailed knowledge about the factors and processes affecting thermal comfort. In this regard, beside the impact of objective factors, it is necessary to consider the effect of mental processes. In the last two decades, many researches have been focused on the psychological aspects of thermal comfort. The diversity of influencing psychological factors and the breadth of case study data requires comprehensive reviews to make theoretical inferences and transform them into more structured conceptualizations. On the other hand, review of studies on psychological aspects of outdoor thermal comfort shows a weak link with the basic theories of environmental psychology in the relevant field.

    Target:

     The goal of this study was to comprehensively review research findings in the field of psychological aspects of thermal comfort influenced by the experience of urban places, and to create a link between the evidences about psychological influences on outdoor thermal comfort and theoretical concepts of environmental psychology.

    Method

    The proposed conceptual framework guides and organizes this review. studies were searched based on keywords extracted from theoretical bases, and 28 articles were reviewed in detail. The extracted research outputs were divided based on thematic categorization of the conceptual model, including long-term experience, short-term experience, restorative environments, and momentary person-thermal environment interaction.

    Result

    Review of studies demonstrates the effect of cognitive factors resulting from long-term experience (association between thermal conditions and spatial characteristics in memory, preferences and attitudes toward thermal experience in urban spaces, and sense of places for the person), short-term experience (short term thermal history, short-term affects and mental fatigue), restorative environments (physical and functional restorative properties, and personal connection to place) and situational interaction between person and thermal environment (congruence with needs/goals and expectations, and coping potential) on outdoor thermal comfort.

    Keywords: outdoor thermal comfort, thermal adaptation, person-environment interaction, perception, cognitive evaluation
  • Nazanin Gholipoor Seghaiesh, Hassan Ebrahimi Asl*, Solmaz Babazadeh Oskouei, Hasan Sattari Sarbanghooli Pages 69-91

    Problem: 

    Residents of residential complexes in urban areas face all kinds of sounds every day. Most of these hundreds are very noisy and painful in traffic centers.

    Target: 

    The aim of the current research is to evaluate the satisfaction of the residents of Tabriz railway neighborhood from the perspective of environmental acoustic comfort.

    Method

    The current research method is descriptive-analytical with practical purpose. The statistical population of the research is 32,936 residents of the Tabriz railway neighborhood. The sample size was 380 people using Cochran's formula. For the validity of the questions, face validity was used and Cronbach's alpha was used for reliability. To analyze the data, structural equation method and TOPSIS and FTOPSIS techniques from Spss and Amos software were used.

    Result

    The results showed that among the factors affecting the acoustic comfort of the residents of the Tabriz railway neighborhood, the physical index had the greatest impact, followed by the acoustic and social indicators. Also, the results showed that in terms of the ranking of the koi in terms of acoustic comfort in terms of noise pollution, Ittahad alley got the highest noise pollution, followed by Niloufar alley and Shaghaig koi, the second and third respectively As a result, with proper design and use of form, facade and materials in terms of architectural acoustics, noise pollution can be reduced to a great extent in Tabriz Railway neighborhood and help to improve the quality of acoustic comfort of the residents.

    Keywords: Resident satisfaction, Acoustic comfort, Noise pollution, Tabriz city
  • Hediyeh Khoramshahi, Mehdi Haghighatbin*, Mohamadreza Pourjafar Pages 92-110

    Problem:

     The problem addressed in this research is the potential conflict between economic goals in urban branding and the long-term health of urban ecosystems. Specifically, there is concern that focusing solely on economic aspects in urban design may jeopardize the health of the urban ecosystem and lead to severe damage over time.

    Target:

     The primary objective of this research is to develop an urban brand that prioritizes sustainability and enhances the health of the ecosystem within cities. The aim is to provide solutions for maintaining and strengthening social and environmental interactions through landscape design in urban green infrastructures.

    Method

    The research adopts an applicable-science approach with a descriptive-analytical method. Data collection is primarily library-based, focusing on gathering information about urban green infrastructure, particularly paths and spaces, and their role in fostering sustainability and social and environmental interactions.

    Result

    Based on the collected information, the research identifies the key components and principles of urban green infrastructure. The two major components are paths and spaces, which form the structure of green infrastructure. Additionally, the research outlines principles such as multi-functionality, communication, synchronization, process-oriented design, and strategic planning as fundamental to the development of sustainable urban branding through landscape design.

    Keywords: urban green infrastructure, urban branding, ecological landscape design, sustainable landscape design
  • Sarina Deljou*, Maliheh Babakhani Pages 111-131

    <span style="font-family:Calibri,sans-serif">Problem</strong>: With the development of urbanization and the need to pay attention to environmental aspects, industrial areas within the city have been abandoned and destroyed. Pars Electric factory in Rasht city has become a place for garbage and drug addicts to accumulate during nearly two decades of closure and has created dangers for the area.
    <span style="font-family:Calibri,sans-serif">Target </strong>: The purpose of the article is to examine the components of vitality in order to revive the post-industrial arena of this collection.
    <span style="font-family:Calibri,sans-serif">Method</strong>: In this regard, information has been collected by using library-documentary methods, questionnaires and interviews. Vitality components based on theoretical literature were extracted and randomly distributed among 312 people in the form of a questionnaire, and the results were subjected to second-order confirmatory factor analysis in Smart PLS.
    <span style="font-family:Calibri,sans-serif">Findings </strong>: Safety and security with a path coefficient of 0.878 shows the strong and direct impact of this factor on increasing the vitality of Pars Electric Factory in Rasht. The factors of sense of place, legibility, climatic comfort, social justice and sensory richness express 55, 48, 44, 42 and 36 percent of the changes in increasing the dynamism and vitality of the post-industrial landscape of Pars Electric respectively.
    <span style="font-family:Calibri,sans-serif">Result</strong>: Definition of areas, monitoring and control, proper lighting, establishment of 24-hour activities, creation of interactive spaces are among the proposed measures with high priority to strengthen the two factors of safety and security and sense of place in order to improve the vitality of the said site.

    Keywords: Post-industrial landscape, vitality, structural equations, Rasht