فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 45 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بنفشه قاهری، شهزاد طهماسبی بروجنی*، مهدی شهبازی، احمدرضا عرشی صفحات 1-18
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین عملکرد کودکان در مهارت های هماهنگی حرکتی با توانایی آن ها در همدلی شناختی و عاطفی صورت گرفت. شرکت کنندگان را 45 نفر از دانش آموزان 7 تا 9 ساله مدارس ابتدایی شهر تهران تشکیل دادند. مهارت های هماهنگی حرکتی با استفاده از مجموعه آزمون ارزیابی حرکت کودکان، ویرایش دوم و در سه حیطه چالاکی دست ها، هدف گیری و دریافت و نیز مهارت های تعادلی اندازه گیری شدند. همچنین از مقیاس همدلی گریفیت برای ارزیابی توانایی همدلی آزمودنی ها استفاده شد. نتایج رگرسیون تک متغیره و چندگانه نشان داد که چالاکی دست ها و تعادل به ترتیب با همدلی عاطفی و شناختی رابطه مستقیم و معنادار دارند و به ترتیب 7 و 11 درصد از واریانس آن ها را تبیین می نمایند. به علاوه، بدون کنترل متغیرهای دیگر، بین مهارت چالاکی دست ها و نمره کل همدلی رابطه مستقیم و معناداری مشاهده شد. ارزیابی و توجه به مهارت های هماهنگی حرکتی به ویژه مهارت های حرکتی ظریف در سنین کودکی برای پیشگیری از بروز اختلال در رشد مهارت های اجتماعی نظیر همدلی ضروری به نظر می رسند.
    کلیدواژگان: هماهنگی حرکتی، رشد اجتماعی، همدلی، کودکان
  • مهتا اسکندرنژاد*، جواد وکیلی، رقیه علیزاده صفحات 19-32
    این پژوهش به مقایسه تاثیر چهار هفته تمرینات تخصصی بدمینتون به همراه انسداد جریان خون بر ویژگی های روانشناختی و اضطراب در بدمینتون بازان ماهر می پردازد. در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون، بدمینتون بازان نخبه پسر و دختر استان آذربایجان شرقی انتخاب و به صورت کاملا تصادفی در دو گروه تمرین با محدودیت جریان خون و تمرین بدون محدویت جریان خون قرار گرفته و برنامه تمرینی سه جلسه در هفته (چهار هفته، هر جلسه 60 دقیقه) را انجام دادند. در پیش آزمون پرسشنامه های آمادگی روانی و اضطراب اجتماعی واتسون و فرند مورد برسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اجرای تمرینات بدمینتون با و بدون محدودیت کالریایی باعث ایجاد تفاوت در نمره کل آمادگی روانی آزمودنی ها شد اما در میزان اضطراب هیچ تفاوتی مشاهده نشد. شیوه تمرینی انسداد جریان خون می تواند مسیر نوینی در تمرینات ورزشی بوجود آورده و باعث ایجاد تغییرات در سطح آمادگی روانی ورزشکاران حرفه ای می شود.
    کلیدواژگان: محدودیت جریان خون، ویژگی های روانشناختی، اضطراب، بدمینتون
  • شیلا فرهنگیان، مظفر یکتایار*، مژگان خدامرادپور، رسول نظری صفحات 33-52
    هدف پژوهش بررسی اثرات روان شناختی جانشینی مربیان در تیم های ورزشی بود. روش پژوهش از نوع کیفی بود که با توجه به روش گراندد تئوری و رهیافت ظاهرشونده گلیسر انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند که بر حسب انتخاب هدفمند تعداد 15 نفر از این افراد به عنوان نمونه پژوهش مشخص شدند. نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری انجام یافت. ابزار گردآوری پژوهش حاضر، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. این پژوهش در سه بخش کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گردید. جهت تحلیل داده های پژوهش حاضر از نرم افزار مکس کیو.دی.ای استفاده شد. یافته ها نشان داد تعداد 30 کد اولیه در فرایند کدگذاری استخراج و در بخش کدگذاری باز به صورت مناسب مقوله بندی شدند. همچنین نتایج پژوهش بیانگر این بود که اثرات روان شناختی جانشینی مربیان در تیم های ورزشی در دو دسته منفی و مثبت مشخص شدند. بنابراین پیشنهاد می گردد تیم های ورزشی در روند جانشینی مربیان، از نظرات ورزشکاران تا حدی استفاده نمایند تا بتوانند آثار منفی ایجاد شده در طی جانشینی را کنترل نمایند.
    کلیدواژگان: جانشینی، تغییر، اثرات روانشناختی
  • کیوان ملانوروزی*، علی کاشی، شادی کرمی صفحات 53-70

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین تاب آوری و بهزیستی روان شناختی ورزشکاران رشته های انفرادی با نقش میانجی استرس ادراک شده بود. جامعه آماری این پژوهش را ورزشکاران زن رشته های ورزشی تکواندو و کاراته در سطح قهرمانی و سطح تیم های ملی و عنوان داران کشوری در مقاطع جوانان و نوجوانان تشکیل می دادند. تعداد نمونه 594 نفر و روش نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای بود. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (2002) پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن (1983) و پرسشنامه تاب آوری کانر- دیویدسون (2003) بود. برای تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد رابطه مثبت معناداری بین تاب آوری و استرس ادراک شده با بهزیستی روان شناختی و همچنین بین استرس ادراک شده و تاب آوری وجود داشت (مقدار T-Value بیشتر از 96/1 می باشد). با توجه به این یافته ها، لازم است مربیان و ورزشکاران به نقش تاب آوری در ابعاد گوناگون شخصیت ورزشکاران در ارتقای سلامت روانشناختی و عملکرد ورزشی توجه بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، تاب آوری، استرس ادراک شده، ورزشکاران
  • رضا امین زاده، سحر پیرجمادی، احمد محمودی*، محسن حلاجی صفحات 71-86
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی علل تنفر و تمرین زدگی دانش آموزان از ورزش انجام شد. هدف پژوهش کاربردی و روش پژوهش کیفی بود. بدین منظور با 21 نفر از صاحب نظران به صورت قضاوتی هدف مند و با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند اشباع نظری حاصل شد. 12 نفر از این افراد (14/57 درصد)، 31 تا 40 سال سن داشتند که بیش ترین فراوانی در بین نمونه های پژوهش می باشد. داده ها با استفاده از رویکرد اکتشافی از طریق فرآیند شناسه گذاری و تحلیل آن با استفاده از نرم افزار کیفی مکس کیودی ای انجام شد. در پژوهش حاضر تعداد 107 شاخص در قالب 11 مفهوم (عناصر جسمانی، روانی، تربیتی-ادراکی، تجربیات فردی، اطلاعاتی-دانشی، فرا فردی، ضعف حرفه ای معلمان، امنیتی- ایمنی، اعتقادات، حمایتی و اقتصادی- علمی) و 4 مقوله (عوامل سطح درون فردی، برون فردی، محیطی- فیزیکی و ساختاری- سازمانی) شناسایی شد. پژوهش حاضر بر توجه به عوامل سطح درون فردی، برون فردی، محیطی- فیزیکی و ساختاری- سازمانی در جلوگیری از تنفر و تمرین زدگی دانش آموزان از ورزش تاکید دارد. در این زمینه توجه به عواملی نظیر اجرای رشته های ورزشی مورد علاقه دانش آموزان در مدارس، جذاب نمودن رشته های ورزشی موجود در مدارس، افزایش ساعت تربیت بدنی در مدارس، تهیه برنامه هایی در رادیو و تلویزیون به منظور آشنایی دانش آموزان با فواید ورزش، کاهش حق اجاره ی سالن ها، شناسایی استعداد ورزشی دانش آموزان توسط اولیا و مربیان، استفاده از معلمان با تجربه و کارآزموده و برگزاری جلسات مشاوره ای برای مربیان ورزش و والدین به منظور جلوگیری از تنفر و تمرین زدگی دانش آموزان از ورزش پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: استعداد ورزشی، تجربیات فردی، تنفر از ورزش، دانش آموز، عناصر جسمانی
  • مهتاب عربی*، لیلی همراه صفحات 87-106
    مهارت های زندگی را می توان مجموعه ای از توانایی ها که زمینه سازگاری و رفتار مثبت و مفید را فراهم می آورند دانست. لذا با توجه به اهمیت پرداختن به موضوع مهمی چون مهارت های زندگی در ورزش پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسش نامه مهارت های زندگی مربیگری در ورزش به منظور استانداردسازی این ابزار در داخل کشور انجام شد. پژوهش حاضر از جمله پژوهش های کاربردی و توسعه ابزار محسوب می شود که به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، میدانی و از نظر کنترل متغیرها، غیرآزمایشی بود. بدین منظور 370 نفر از مربیان ورزشی شهر تهران به صورت تصادفی ساده (دردسترس) انتخاب شده و به تکمیل پرسش‎ نامه پرداختند. بعد از تکنیک ترجمه- باز ترجمه و تایید روایی صوری پرسش‎ نامه توسط سه متخصص، بررسی اولیه پرسش‎ نامه جهت رفع اشکالات جزئی انجام شد. جهت تعیین روایی سازه عاملی پرسش‎ نامه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، همسانی درونی پرسش‎ نامه، از ضریب آلفای کرونباخ و ثبات آن از ضریب همبستگی با استفاده از آزمون- باز آزمون استفاده شد. نتایج نشان داد که پرسش نامه مهارت های زندگی مربیگری در ورزش مورد تایید قرار گرفت. همچنین پرسش‎ نامه از شاخص های برازندگی مطلق، همسانی درونی و ثبات قابل قبولی برخوردار شد که بیانگر روایی و پایایی مطلوبی بود. نتایج نشان داد که معرف های انتخاب شده برای سنجش مولفه های مربیگری مهارت های زندگی در ورزش از روایی لازم برخوردار هستند و به خوبی می توانند مهارت های زندگی مربیگری در ورزش را بسنجند
    کلیدواژگان: مربیان، تحلیل عاملی تاییدی، ویژگی های روان سنجی، توسعه مقیاس
  • مهدی زمستانی*، حسین عسکری عالم، محمد ملکی صفحات 107-126
    یکی از رایج ترین و کاربردی ترین مداخلات روان شناختی در زمینه مدیریت حالات هیجانی، مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی و پذیرش است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات مداخله مبتنی بر ذهن آگاهی-پذیرش و تعهد بر نشخوارفکری خشم، اضطراب رقابتی، کژتنظیمی هیجان و عملکرد ورزشی در ورزشکاران مرد رشته بدنسازی بود. پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمه تجربی بود که در قالب طرح تک موردی با خط پایه چندگانه اجرا شد. جامعه آماری شامل تمام ورزشکارانی بود که به باشگاه های ورزشی بدن سازی در شهرستان سلسله از توابع استان لرستان در سال 2021 مراجعه کرده بودند. از بین این افراد تعداد 10 نفر که حائز ملاک های ورود به پژوهش بودند با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان به صورت انفرادی در یک برنامه 8 جلسه ای مبتنی بر ذهن آگاهی-پذیرش و تعهد شرکت کردند. داده ها با استفاده از تحلیل نیمرخ نمودارهای دیداری، شاخص تغییر پایا (RCI)، شاخص داده های ناهمپوش (PND,PAND,PEM)، شاخص میزان بهبودی، و اندازه اثر D کوهن تفسیر شدند. نتایج نشان داد که مداخله مبتنی بر ذهن آگاهی-پذیرش و تعهد منجر به کاهش نشخوارفکری خشم، اضطراب رقابتی، کژتنظیمی هیجان و نیز افزایش عملکرد ورزشی در ورزشکاران شده است. یافته های حاصل از پژوهش حاضر بیانگر این که مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی و پذیرش می تواند در بهبود کارکردهای شناختی-هیجانی و عملکرد ورزشی ورزشکاران موثر واقع شده و به کارگیری آن در کنار تمرینات جسمانی می تواند موجب بهبود عملکرد ورزشی آنها شود.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، پذیرش، اضطراب رقابتی، تنظیم هیجان، عملکرد ورزشی
  • مجتبی دهستانی اردکانی*، مرتضی پور آذر، بهشته اقبالی، حسین صمدی، نشمین عزیزی دارابخانی صفحات 127-140
    اهداف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سابقه و تجربه بازی های ملی بر انسجام تیمی و تعدیل ویژگی های رفتاری ناکارآمد ورزشکاران رشته های برخوردی و غیربرخوردی بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 75 ورزشکار رشته برخوردی و 114ورزشکار رشته غیر برخوردی در این پژوهش حضور داشتند. همچنین از دو پرسشنامه خلق و خوی برونل و محیط گروهی کارن که میزان انسجام گروهی را در دو بعد انسجام تکلیف و انسجام اجتماعی ارزیابی می کردند استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها پس از کلموگروف اسمیرنوف(05/0p≥) و اطمینان از توزیع طبیعی دادها، آزمون تی تک نمونه، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح05/0 P≤ استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری در خرده مقیاس های تنش، توان بازی و سردرگمی بین ورزشکاران رشته های برخوردی و غیر برخوردی وجود دارد. همچنین سابقه و تجربه حضور در تیم های ملی از مهمترین فاکتورهای تاثیر گذار بر انسجام تیمی بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش پیشنهاد می کند ضمن شناسایی رفتارهای کارآمد و ناکارآمد ورزشکاران، آموزش استفاده از استراتژی های کنترل خلقیات منفی توسط روانشناسان ورزشی در برنامه های تمرینی گنجانده شود.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: آشفتگی، استرس، خستگی، شاخص های ناکارآمدی، ورزشکاران رشته های برخوردی
  • زواره قوامی، ولی نوذری*، سید احسان امیرحسینی صفحات 141-156

    هدف پژوهش:

     این پژوهش با هدف تدوین الگوی مدیریت اینرسی در وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر عوامل روانشناختی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش بصورت آمیخته کیفی و کمی بود. جامعه آماری در بخش کیفی 15 نفر از مدیران و خبرگان منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان و در بخش کمی شامل تمام مدیران و کارکنان وزارت ورزش و جوانان، برابر با 901 نفر بود که براساس جدول کرجسی و مورگان، تعداد 269 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل 33 شاخص مدیریت اینرسی بود. داده ها از طریق معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS22 و PLS3 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 33 شاخص در قالب 5 مولفه بر مدیریت اینرسی وزارت ورزش و جوانان اثرگذار است و مدل پژوهش از برازش کامل برخوردار بود. همچنین همچنین براساس نتایج، اینرسی تجربه، اینرسی عملی، اینرسی بینشی، روانشناختی و اینرسی یادگیری، مهم ترین مولفه های اثرگذار بر مدیریت اینرسی بود.

    نتیجه گیری

    می توان گفت که با بهره گیری از روانشناسان متخصص در افزایش انگیزه کارکنان، محرک های انگیزشی برای ایجاد تغییر و خودباوری مدیران برای ایجاد تغییر به مدیریت اینرسی وزارت ورزش و جوانان کمک کرد.

    کلیدواژگان: تغییر سازمانی، روانشناختی، مدیریت اینرسی، وزارت ورزش و جوانان
  • کیوان انتظامی لاهیجانی، نیما ماجد*، رحیم رمضانی نژاد صفحات 157-174
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی روابط ساختاری کیفیت زندگی، اشتیاق به ورزش و بهزیستی روانشناختی در کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود.
    روش
    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان رسمی و پیمانی وزارت ورزش و جوانان در سال 1402 بودند که تعداد 173 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های بهزیستی روان شناختی ریف (1989)، اشتیاق به ورزش مارش و همکاران (2013) و کیفیت زندگی کاری والتون (1973) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با کمک نرم افزارهای آماری SPSS و AMOS و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون معادلات ساختاری انجام شد.
    یافته ها
    نتایج برازش مدل نشان می دهد که مدل کیفیت زندگی کاری با بهزیستی روان شناختی با نقش میانجی اشتیاق به ورزش برازش مناسبی دارد (05/0>P). همچنین، اثرات مستقیم بهزیستی روان شناختی (47/0 = β ، 01/0p<)، و اشتیاق به ورزش (31/0 = β ، 01/0p<)، بر کیفیت زندگی کاری معنادار است.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج می توان انتظار داشت با افزایش بهزیستی روان شناختی و اشتیاق سازگار به ورزش کیفیت زندگی کاری در کارکنان ورزش ارتقا پیدا کند بر این اساس توجه به این متغیرها در بهره وری سازمانی ضروری است.
    کلیدواژگان: اشتیاق به ورزش، بهزیستی روان شناختی، کیفیت زندگی کاری، کارکنان ورزش
|
  • Banafsheh Ghaheri, Shahzad Tahmasebi Boroujeni *, MEHDI SHAHBAZI, Ahmad Reza Arshi Pages 1-18
    The current study aimed to investigate the relationship between the performance of children in motor coordination skills and their ability in cognitive and affective empathy. The participants contained 45 students aged 7-9 years from Tehran elementary schools. Movement Assessment Battery for Children-second edition (MABC-2) was used to asses motor coordination skills including manual dexterity, aiming, catching, and balance. Moreover, cognitive and affective empathy were evaluated employing Griffith Empathy Measure (GEM). Univariate and multiple linear regression revealed that manual dexterity and balance were positively and significantly correlated with affective and cognitive empathy explaining 7 and 11 percent of their variance, respectively. Moreover, manual dexterity was positively and significantly correlated with general score of empathy, while not controlling for the other variables. Monitoring motor coordination skills, fine motor skills in particular, seems necessary to prevent deficits in development of social skills such as empathy.
    Keywords: Motor Coordination, Social development, Empathy, Children
  • Mahta Eskandarnejad *, Javad Vakili, Rogayeh Alezadeh Pages 19-32
    This study compares the effect of four weeks of specialized badminton training with blood flow obstruction on psychological characteristics and anxiety in skilled badminton players. In this quasi-experimental study with pre-test and post-test design, elite male and female badminton players of East Azerbaijan province were selected and randomly divided into two groups of training with limited blood flow and training without restriction of blood flow and training program three sessions per week (four They did 60 minutes per session per week. Watson and Friend (1969) questionnaires of psychological readiness and social anxiety were examined in the pre-test. The results showed that performing badminton exercises with and without calorie restriction caused a difference in the total score of mental fitness of the subjects (p <0.05) but no difference was observed in the level of anxiety (p <0.05). Blood flow blocking training methods can create a new path in sports training and cause changes in the level of mental fitness of professional athletes.
    Keywords: Restriction of blood flow, psychological characteristics, Anxiety, Badminton
  • Shila Farhangian, Mozafar Yektayar *, Mozhgan Khodamoradpoor, Rasool Nazari Pages 33-52
    The aim of this study was to investigate the psychological effects of coach substitution in sports teams. The research method was qualitative which was done according to the grounded theory method and the apparent approach of Glaser. The statistical population of the study included experts aware of the subject of the research, which according to the purposeful selection of 15 of these people were identified as the research sample. Sampling was performed until theoretical saturation was reached. The collection tool of the present study is a semi-structured interview. In this research, open, axial and selective coding was performed in three sections. Maxqda software was used to analyze the data of the present study. The results showed that 30 initial codes were extracted in the coding process and categorized appropriately in the open coding section. The results also showed that the psychological effects of coach substitution in sports teams were identified in two categories, negative and positive. Therefore, it is suggested that sports teams in the process of coaching, to use the opinions of athletes to some extent to be able to control the negative effects created during the replacement.
    Keywords: Substitution, Change, Psychological Effects
  • Keyvan Molanorouzi *, Ali Kashi, Shadi Karami Pages 53-70

     The aim of this study was to Investigating the relationship between resilience and psychological well-being of individual athletes with the mediating role of perceived stress. The statistical population of this study consisted of female athletes in Taekwondo and Karate at the championship level and at the level of national teams and national titles in the youth and adolescents. The sample size was 594 and the sampling method was stratified random. Data collection tools included Reef Psychological Welfare Questionnaire (2002), Cohen Perceived Stress Questionnaire (1983) and Connor-Davidson (2003) Resilience Questionnaire. Structural equations were used to analyze the data using PLS software. The results of this study showed that there was a significant positive relationship between resilience and perceived stress with psychological well-being and also positive relationship between perceived stress and resilience. According to these findings, coaches and athletes need to pay more attention to the role of resilience in various aspects of athletes' personality in promoting mental health and athletic performance.

    Keywords: Psychological well-being, Resilience, perceived stress, Athletes
  • Reza Aminzadeh, Sahar Pirjamadi, Ahmad Mahmoudi *, Mohsen Hallaji Pages 71-86
    This study was conducted with the purpose of identifying The Causes of Hatred of Sports and Overtraining in Students. The purpose of the research was applied and the research method was qualitative. Theoretical saturation was achieved with 21 experts in a purposeful judgment and using in-depth and semi-structured interviews. The data was collected using an exploratory approach through the identification process and its analysis using the qualitative software MAXQDA. In the current research, there are 107 indicators in the form of 11 concepts (physical, psychological, educational-cognitive elements, individual experiences, informational-knowledge, transpersonal, teachers' professional weakness, security-safety, beliefs, support and economic-scientific) and 4 categories (intrapersonal, extrapersonal, environmental-physical and structural-organizational factors were identified. The current research emphasizes on the factors of the intra-personal, extra-personal, environmental-physical and structural-organizational levels in preventing students from hating and Overtraining sports. In this context, attention should be paid to factors such as the implementation of the sports fields that students like in schools, making the sports fields attractive in schools, increasing the hours of physical education in schools, providing sports spaces and sufficient facilities to schools, preparing programs on radio and television in order to familiarize students with knowledge. Students with the benefits of sports, reducing the rent of gyms, showing successful sports people who did not interfere with their studies, identifying the sports talent of students by parents and coaches, using experienced and tested teachers, and holding counseling sessions for sports coaches and parents. In order to prevent students from hating and practicing sports, it is suggested.
    Keywords: Athletic Talent, Hate sports, Individual Experiences, Physical Elements, Student
  • Mahtab Arabi *, Leili Hamrah Pages 87-106
    Life skills can be considered as a set of abilities that provide the ground for adaptation and positive and useful behavior. Therefore, due to the importance of addressing an important issue such as life skills in sports, the present study aimed to investigate the psychometric properties of the Persian version of the coaching life skills questionnaire in order to standardize this tool in the country. The present study is one of the applied researches and tool development which was field-based in terms of data collection and non-experimental in terms of controlling variables. For this purpose, 370 sports coaches in Tehran were randomly selected (available) and completed a questionnaire. After the translation-re-translation technique and confirmation of the face validity of the questionnaire by three experts, the initial review of the questionnaire was performed to eliminate minor problems. Confirmatory factor analysis based on structural equation model, internal consistency of the questionnaire, Bernbach's alpha coefficient and correlation coefficient using test-retest were used to determine the validity of the factor structure of the questionnaire. The results showed that the coaching life skills questionnaire in sports was approved. The questionnaire also had the indicators of absolute fitness, internal consistency and acceptable stability, which indicated good validity and reliability. The results showed that the selected references for measuring the components of coaching life skills in sports have the necessary validity and can well assess the life skills of coaching in sports..
    Keywords: Coaches, Confirmatory Factor Analysis, Psychometric properties, Scale development
  • Mehdi Zemestani *, Hossein Askari Alam, Mohammad Maleki Pages 107-126
    One of the most common and practical psychological interventions in the field of managing emotional states is mindfulness and acceptance-based interventions. The aim of this study was to investigate the effects of mindfulness-acceptance-commitment-based intervention on anger rumination, competitive anxiety, emotion dysregulation and sports performance in bodybuilding sportsman. The study was semi-experimental research that implemented in the form of a multiple baseline single-case design. The statistical population included all the athletes who went to the bodybuilding sport clubs in the city of Selseleh in Lorestan province in 2021. Among them 10 sportsmen who met the inclusion criteria were selected using convenience sampling method. The subjects participated individually in a 8 sessions of mindfulness and acceptance-based program. Data were interpreted using the visual inspection, reliable change index (RCI), non-overlapping data indices (PND, PAND, PEM), recovery rate index, and Cohen's D effect size. The results showed that mindfulness-acceptance-commitment-based intervention has led to a reduction in anger rumination, competitive anxiety, emotional dysregulation and an increase in sports performance in athletes. Findings of the present study show that mindfulness-acceptance-commitment-based interventions could be effective in improving the cognitive-emotional functions and sports performance of athletes, and its application along with physical exercises can improve their sports performance.
    Keywords: Mindfulness, acceptance, Competitive Anxiety, Emotion Regulation, Athletic Performance
  • Mojtaba Dehestani Ardakani *, Morteza Pourazar, Beheshteh Eghbali, Hossein Samadi, Nashmin Azizidarabkhani Pages 127-140
    Objectives

    Purpose of the present paper was to investigate the impact of national games on team cohesion and its mediating role on the inefficiency indicators of collision and non-collision athletes.

    Methods & Materials: 

    75 people of contact athletes and 114 people of noncontact athletes were participated in the study. Brunel's mood questionnaire and Carron group environment (GEQ) scale for assessing group cohesion in two dimension of obligation cohesion and social cohesion were used. In order to analyze the data, one-sample t-test, one-way ANOVA test and Pearson's correlation coefficient were used at the P≤0.05 level.

    Results

    Results showed a significant difference in tension, game ability, and confusion subscale among collision and non-collision athletes. Also, antecedent and experience in national teams were the most important factors on team cohesion.

    Conclusions

    results suggests that besides recognizing efficient and inefficient behaviors, training use of negative moods could be applied by sport psychologist at exercise programs.

    Keywords: Contact Athlete, disturbance, Indices of inefficiency, Stress, tiredness
  • Zavareh Ghavami, Vali Nowzari *, Seyed Ehsan Amirhosseini Pages 141-156

    The purpose of the research: 

    This research was conducted with the aim of developing a model of inertia management in the Ministry of Sports and Youth with an emphasis on psychological factors.

    Materials and methods

    The method of this research was a combination of qualitative and quantitative. The statistical population in the qualitative part was 15 people from the managers and experts of human resources in the Ministry of Sports and Youth and in the quantitative part, including all the managers and employees of the Ministry of Sports and Youth, it was 901 people, according to the table of Karjesi and Morgan, the number of 269 people using The cluster random sampling method was chosen. The data collection tool was a researcher-made questionnaire containing 33 inertial management indicators. Data were analyzed through structural equations and using SPSS22 and PLS3 software.

    Findings

    The results showed that 33 indicators in the form of 5 components have an effect on the inertia management of the Ministry of Sports and Youth and the research model had a perfect fit. Also, based on the results, experience inertia, practical inertia, insight inertia, psychological inertia and learning inertia were the most important components affecting inertia management.

    Conclusion

    It can be said that by using psychologists who are experts in increasing the motivation of employees, motivational drivers to create change and the self-confidence of managers to create change helped the inertia management of the Ministry of Sports and Youth.

    Keywords: organizational change, psychological, inertia management, Ministry of Sports, Youth
  • Keyvan Entezami Lahijani, Nima Majedi *, Rahim Ramezani Nezhad Pages 157-174
    Introduction
    The aim of the current research was to investigate the structural relationships of quality of life, passion for sports and psychological well-being in the employees of the Ministry of Sports and Youth.
    Method
    The present research method was descriptive-correlation. The statistical population of the research was all the official and contractual employees of the Ministry of Sports and Youth in 1402, of which 173 people were selected by available sampling. Psychological well-being questionnaires of Rief (1989), Marsh et al.'s passion for sports (2013) and Walton's quality of work life (1973) were used to collect data. Data analysis was done with the help of SPSS and AMOS statistical software, Pearson correlation coefficient and structural equation test.
    Findings
    The model fitting results show that the quality of work life model with psychological well-being has a good fit with the mediating role of Passion to physical activity (P<0.05). Also, the direct effects of psychological well-being (β = 0.47, p < 0.01) and Passion to physical activity (β = 0.31, p < 0.01) on the quality of work life are significant.
    Conclusion
    Based on the results, it can be expected that the quality of working life in sports employees will improve with the increase of psychological well-being and consistent Passion to physical activity. Based on this, it is necessary to pay attention to these variables in organizational productivity.
    Keywords: Passion to physical activity, Psychological well-being, Quality of Work Life, Sports employee