فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزشی - پیاپی 58 (تابستان 1402)

فصلنامه فیزیولوژی ورزشی
پیاپی 58 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/29
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهرا پورمحمدیان، محمدرضا کردی*، امیرحسین صفارکهنه قوچان، عباسعلی گائینی، فاطمه خضوعی، فاطمه پورمحمدیان صفحات 17-44
    آمادگی جسمانی وابسته به سلامتی یکی از موضوعات مهم فیزیولوژی ورزش است که با سلامت جسمانی افراد و پیشگیری از بیماری ها در ارتباط است. هدف از پژوهش حاضر تدوین و به روز رسانی هنجار آمادگی جسمانی وابسته به سلامتی در زنان 18-60 سال شهر تهران بود.در این پژوهش توصیفی و مقطعی 365 نفر از زنان شهر تهران با میانگین سنی 57/9 ± 04/33 ، قد 05/6 ± 09/163 سانتی متر و وزن 57/11 ± 17/67 کیلوگرم به صورت خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. .در این پژوهش شاخص توده بدنی (BMI)، دور کمر(wc) ، نسبت دور کمر به لگن (WHR)، درصد چربی بدن به وسیله کالیپر، آمادگی قلبی -تنفسی با آزمون یک مایل دویدن و راه رفتن، انعطاف پذیری با آزمون نشستن و رساندن، استقامت عضلانی شکم با آزمون درازنشست با زانو خمیده ، استقامت عضلانی کمربند شانه با آزمون شنا تعدیل شده و قدرت عضلات دست به وسیله نیروسنج دستی در آزمودنی ها اندازه گیری شد. با استفاده از آمار توصیفی و محاسبه نقاط درصدی هنجار مربوط به هر فاکتور آمادگی جسمانی تهیه شد.یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد، میانگین آمادگی قلبی - تنفسی (78/7 ± 46/38میلی لیتر / کیلوگرم/ دقیقه)، درصد چربی (65/6 ± 85/38)، BMI (20/4 ± 40/25 کیلوگرم بر مترمربع)، دورکمر (70/10 ±78/65 سانتی متر)، WHR (50/0 ± 84/0)، انعطاف پذیری (10/8 ± 50/ 31 سانتی متر)، استقامت عضلات شکم (74/14 ± 36/37)، استقامت کمربند شانه ای (94/11± 90/18)، قدرت عضلات دست (88/4±32 / 23 کیلوگرم) است.
    کلیدواژگان: نورم، فعالیت بدنی و تندرستی، استان تهران
  • رضوان خیراندیش، وحید تادیبی*، احسان امیری، محمد عزیزی، دنیل گومز داسیلوا ماچادو صفحات 45-68
    اهداف

    تعادل عاملی مهم برای موفقیت و سلامت کوهنوردان است. هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار جداگانه و توامان تحریک الکتریکی مغز و داروی استازولامید بر تعادل مردان کوهنورد بود.

    مواد و روش ها

    12مرد کوهنورد (انحراف استاندارد±میانگین سن، قد و وزن به ترتیب: 6/4±8/39 سال، 8/7±4/177 سانتی متر و 9/1±1/79 کیلوگرم) در این پژوهش دوسوکور شرکت نمودند. آزمودنی ها تحت شش شرایط: 1)استازولامید و تحریک ناحیه قشر حرکتی اولیه(M1) 2)استازولامید و تحریک ناحیه قشر خلفی-جانبی پیش پیشانی(DLPFC) 3)استازولامید و شم 4)دارونما و تحریک M1 5)دارونما و تحریک DLPFC 6)دارونما و شم قرار گرفتند. در هر جلسه آزمودنی ها پس از 30 دقیقه نشستن در شرایط هایپوکسی (O2=13%)، به مدت 20 دقیقه تحت تحریک مغزی قرار گرفتند. سپس، هر آزمودنی با توجه به استقامت هوازی خود، یک وهله فعالیت وامانده ساز را با 60% سرعت هوازی بیشینه روی نوارگردان انجام داد. بلافاصله پس از فعالیت، تعادل پای تکیه گاه و غیرتکیه گاه اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آنوای دوراهه با اندازه گیری های تکراری استفاده گردید.

    یافته ها

    در شرایط هایپوکسی، تحریک ناحیه M1 و DLPFC نسبت به شرایط تحریک شم اثر مثبت معناداری بر تعادل پای تکیه گاه پس از فعالیت وامانده ساز گذاشت (به ترتیب: 02/0=p و 03/0=p). اما بین این دو نوع تحریک تفاوت معناداری وجود نداشت. برای پای غیرتکیه گاه تفاوت معناداری بین شرایط تحریک نواحی مختلف مشاهده نشد. همچنین، بین مصرف استازولامید و دارونما بر تعادل پای تکیه گاه و غیر تکیه گاه تفاوت معناداری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    تحریک ناحیه M1 و DLPFC می تواند باعث بهبود تعادل پای تکیه گاه کوهنوردان هنگام کوهنوردی در ارتفاع شود.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: تحریک الکتریکی، هایپوکسی، دیاموکس، آزمون تعادل
  • حسن نقی زاده*، زهرا همتی فارسانی صفحات 69-100
    اهداف

    امروزه الگوی تمرینی مناسب همراه با مصرف گیاهان دارویی نقش مهمی در تنظیم تعادل انرژی، کاهش شاخص های التهابی و افزایش دفاع ضداکسایشی در افراد سالمند چاق دارد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرین تناوبی شدید و مصرف چای سبز بر سطوح سرمی تیوردوکسین رودوکتاز-1،پاراکسوناز-1، اینترلوکین یک بتا،اینترلوکین شش و گالانین در مردان چاق سالمند تمرین نکرده، بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 48 مرد سالمند چاق تمرین نکرده به طور تصادفی در چهار گروه شامل تمرین تناوبی شدید، تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف چای سبز، مصرف چای سبز و کنترل قرار گرفتند. پروتکل تمرین به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و با شدت 90% ضربان قلب ذخیره اجرا شد.چای سبز روزانه به مقدار450 میلی گرم(شش کپسول در روز)دریافت شد. نمونه های خونی قبل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون شاپیرو-ویلک و تحلیل کوواریانس دوراهه از طریق نرم افزار SPSS-26 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اثر ترکیبی تمرین همراه با مصرف چای سبز و همچنین اثر تمرین به تنهایی باعث افزایش معنی دار سطوح تیوردوکسین رودوکتاز-1،پاراکسوناز-1 و کاهش معنی دار سطوح اینترلوکین یک بتا،اینترلوکین شش و گالانین شدند(P<0.05)؛ولی مصرف چای سبز به تنهایی تغییرات معنی دار را نشان نداد(P>0.05).بیشترین درصد تغییرات (افزایش و کاهش) ایجاد شده در متغیرهای بیوشیمیایی به گروه تمرین همراه با مصرف چای سبز اختصاص داشت.

    نتیجه گیری

    انجام تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف چای سبز، بیشترین تاثیر را بر افزایش سطوح آنزیم های آنتی اکسیدانی، کاهش نشان گرهای التهابی و تعادل انرژی در مردان سالمند چاق تمرین نکرده داشت.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، نشان گرهای التهابی، گالانین، تمرین تناوبی شدید، چای سبز
  • طیبه زرع کار، سجاد احمدی زاد*، عباس حاجی فتحعلی صفحات 101-124
    اهداف
    سرکوب سیستم ایمنی ناشی از شیمی درمانی عارضه جانبی درمان سرطان است. تمرین ورزشی تنظیم کننده موثری برای زنده ماندن و عملکرد سلول های ایمنی می باشد. بنابراین، هدف این پژوهش بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر نوتروپنی در بیماران سرطانی پس از پیوند سلول های بنیادی خونساز بود.
    مواد و روش ها
    20 بیمار مبتلا به لنفوم و مالتپیل میلوما به دو گروه ورزش و کنترل تقسیم شدند. گروه ورزش آزمون پلکانی بیشینه و سپس به مدت پنج روز تمرین ورزشی روی چرخ کارسنج به مدت 24 دقیقه (سه تناوب کار و استراحت چهار دقیقه ای با 80 و 40 درصد اوج توان بیشنه) انجام دادند، در حالی که گروه کنترل هیچ فعالیت ورزشی نداشتند. خونگیری روزانه در طول دوره درمان انجام می گرفت. تحلیل آماری داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های آنوا، تی مستقل و من ویتنی یو در سطح معناداری کمتر از 05/0 انجام شد.
    یافته ها
    تعداد گلبول های سفید در روز سلول گیری و گرفتن پیوند لکوسیتی، در گروه ورزش نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بیشتر بود (P<0.05). مقدار و تعداد روزهای تجویز داوری فاکتور تحریک کننده کلنی گرانولوسیت قبل از پیوند در گروه ورزش به طور معناداری از گروه کنترل کمتر بود (P<0.05). تعداد روزهای نوتروپنی و میزان مصرف آنتی بیوتیک بین دو گروه تفاوت معناداری نشان نداد (P>0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر مثبت تمرین بر پیوندپذیری لکوسیتی، احتمالا بیماران می توانند از تمرینات در کنار مراقبت های معمول بهره ببرند.
    کلیدواژگان: پیوند پذیری لکوسیتی، گلبول سفید، سرطان، آنتی بیوتیک
  • سعید رمضانی، مهتاب معظمی*، ناهید بیژه، امیر رشید لمیر صفحات 125-148
    هدف
    سکته مغزی نوعی اختلال نورولوژیک و دومین عامل مرگ و میر در جهان است. اخیرا مطالعه درباره درمان نوروپروتکتیو سکته به یک بحث داغ در جهان تبدیل شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر نوروپروتکتیو ترکیب تمرین هوازی و آدنوزین بر بیان ژن گیرنده A2a و عوارض ناشی از سکته مغزی در هیپوکامپ موش نر صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    50 سر موش نر بالغ نژاد ویستار (سن 10-8 هفته، وزن270-240 گرم) به صورت تصادفی در 5 گروه (شم، کنترل+ایسکمی، ایسکمی+تمرین، ایسکمی+آدنوزین و ایسکمی+آدنوزین+تمرین) تقسیم شدند. پس از القای ایسکمی، موش های گروه های تمرین، 5 روز در هفته و بمدت 8 هفته روی تردمیل دویدند. آدنوزین بصورت همزمان روزانه به گروه های تحت درمان آدنوزین تزریق شد. 48 ساعت پس از اتمام پروتکل تمرینی، موش ها کشته و بافت هیپوکامپ جهت بررسی مرگ سلولی و بیان ژن A2a به روش RT_PCR برداشته شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تعداد سلول های مرده در گروه ایسکمی نسبت به شم افزایش و در گروه ایسکمی+تمرین+آدنوزین و ایسکمی+تمرین نسبت به ایسکمی کاهش یافته بود. بیان ژن A2a در گروه های ایسکمی+آدنوزین+تمرین، ایسکمی+تمرین و ایسکمی+آدنوزین به ترتیب بیشترین افزایش را داشت به گونه ای که در مقایسه با گروه شم (P<0/001) و کنترل+ایسکمی(P<0/001) معنادار بود.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و آدنوزین بصورت مستقل و تعاملی به صورت یک ترکیب نوروپروتکتیو می تواند با افزایش بیان ژن گیرنده A2a و تحریک سیگنالینگ و مکانیسم های مرتبط با کاهش مرگ سلولی، اثر درمانی و محافظتی را بر عوارض ناشی از سکته داشته باشد.
    کلیدواژگان: نوروپروتکتیو، آدنوزین، گیرنده A2a، سکته مغزی، تمرین هوازی، هیپوکامپ
  • ناهید صادقیان رنانی، سید محمد مرندی*، جلیل رئیسی، زهرا صفایی نژاد، محمد حسین نصراصفهانی صفحات 149-180
    اهداف

    عضلات اسکلتی نقش مهمی در هومئوستاز کل بدن دارند.هر گونه اختلال در عملکرد عضلات اسکلتی می تواند زمینه ساز بروز مشکلات متابولیکی از جمله پیش دیابت و دیابت نوع 2 شود. MondoA یک فاکتور رونویسی است که در شرایط طبیعی با افزایش میزان گلوکز داخل سلول فعال شده و ژن های TXNIPو ARRDC4 را رونویسی می کند.هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر تمرین هوازی بر میزان فعالیت فاکتور رونویسی MondoA و بیان ژن های هدف آن در عضله اسکلتی موش های مدل پیش دیابت می باشد.

    مواد و روش ها

    15 موش نر(C57BL/6)4 هفته ای با وزن تقریبی 12-14 گرم به منظور القای پیش دیابت به مدت 12 هفته با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند.پس از القای پیش دیابت، موش ها به دو گروه رژیم غذایی پرچرب(5 موش/ بدون تمرین) و گروه تمرین هوازی(5 موش/ 10 هفته تمرین هوازی)تقسیم شدند.پروتکل تمرین هوازی به صورت دویدن بر تردمیل 5 روز در هفته و 45 دقیقه در روز با سرعت فزاینده از 15 الی 23 متر بر دقیقه با شدت متوسط انجام شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد، تمرین ورزشی می تواند گلوکز خون و مقاومت انسولینی را کاهش دهد(p < 0:001).همچنین تمرین ورزشی سطح نسبی بیان ژن هایTXNIP(p < 0: 01)،ARRDC4(p < 0:05) و حضور فاکتور رونویسی MondoA در هسته را کاهش داد (p < 0.01. همچنین بیان پروتئین Glut4 در غشای سلول افزایش یافت(p < 0:01).

    نتیجه گیری

    به طور کلی نتایج نشان می دهد که تمرین هوازی می تواند از طریق کاهش فعالیت MondoA در هسته و افزایش حضور Glut4 در غشای سلول در کاهش قند خون موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، MondoA، TXNIP، ARRDC4، عضلات اسکلتی، پیش دیابت
|
  • Zahra Pourmohamadian, Mohammadreza Kordi *, Amirhossein Saffar, Abbas Ali Gaeini, Fatemeh Khozoui, Fatemeh Pourmohamadian Pages 17-44
    Health-related physical fitness is one of the important issues in exercise physiology that is related to people's physical health and disease prevention. The purpose of this study was to developing and updating the physical fitness norm for women aged 18-60 years old of Tehran city. In this descriptive cross-sectional study, 365 women aged 18-60 years old with a mean age of 33.04 ± 9.57 years, height 163.09 ± 6.05 cm, weight 67.17± 11.57 kg from different regions of Tehran were recruited by cluster and random sampling. In this study, body mass index (BMI), Waist circumference (WC), waist to hip ratio (WHR), body fat percentage (caliper), cardio-respiratory fitness (Rockport 1mile walking/Running), Flexibility (sit & Reach), endurance of abdominal muscles (curl up), Endurance of shoulder girdle muscles (modified push up) and strength of hands (hand grip) measured in subjects. Descriptive statistics and computation of Z scores and point percentages were used to construction of norms. The findings of this study showed that the mean cardio respiratory fitness (38.46 ± 7.78 ml / kg.min-1), body fat percentage (38.85± 6.65), BMI (25.40± 4.20 kg/m2) Flexibility (31.50± 8.10 cm), Endurance of abdominal muscles (37.36 ± 14.74), WHR (0.84 ± 0.50), WC (78.65 ± 10.70cm) Endurance of shoulder girdle muscles (18.90 ± 11.94), strength of hand muscles (23.32 ± 4.88 kg).
    Keywords: norm, physical activity, wellness, Tehran province
  • Rezvan Kheirandish, Vahid Tadibi *, Ehsan Amiri, Mohammad Azizi, Daniel Gomes Da Silva Machado Pages 45-68
    Objectives

    Balance is an important factor for the success and health of mountaineers. This study aimed to investigate the separate and combined effects of electrical brain stimulation and acetazolamide on the balance of male mountaineers.

    Methods & Materials: 

    12 male mountaineers (mean±standard deviasion of age, height, and weight was respectively: 39.8±4.6 years, 177.4±7.8 cm, and 79.1±1.9 kg) participated in this double-blind study. Participants were exposed to six conditions: 1)Acetazolamide-M1 stimulation 2)Acetazolamide-DLPFC stimulation 3)Acetazolamide-sham 4)Placebo-M1 5)Placebo-DLPFC 6)Placebo-sham. In each session, subjects received 20 minutes of brain stimulation, after being exposed to 30 minutes of hypoxia (O2=13%) in a sitting position. Then, participants performed an endurance-exhausting task at 60% of maximal aerobic speed on the treadmill, considering their aerobic endurance. Immediately after the task, the balances of the supporting and nonsupporting legs were measured. The two-way repeated measures ANOVA was used for statistical analysis.

    Results

    In hypoxic conditions, stimulation of the M1 and DLPFC regions had a significant positive effect on the balance of the supporting leg compared to the sham stimulation conditions (p=0.02 and p=0.03, respectively). However, there was no significant difference between these two types of stimulation. For the nonsupporting leg, no significant difference was observed between the stimulation conditions in different areas. In addition, no significant difference was seen between the use of acetazolamide and sham on the balance of the supporting and nonsupporting legs.

    Conclusions

    Stimulation of the M1 and DLPFC areas can improve the balance of the supporting leg of mountaineers during high-altitude climbing.

    Keywords: electrical stimulation, Hypoxia, diamox, balance test
  • Hasan Naghizadeh *, Zahra Hemati Farsani Pages 69-100
    Objectives

    Nowadays, the appropriate exercise pattern along with the consumption of medicinal plants plays an important role in regulating energy balance, reducing inflammatory indicators and increasing antioxidant defense in obese elderly people.Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of HIIT and consumption of green tea on serum levels of antioxidant enzymes, inflammatory markers and galanin in obese elderly untrained men.

    Methods & Materials:

    In this study, 48 obese elderly untrained men were randomly divided into four groups including: HIIT, HIIT with Green Tea, Green Tea and Control. HIIT were performed for 8 weeks (3 sessions per week) with 90% HRR. 450 mg of green tea was received daily (six capsules per day).Blood samples were taken before and 48 hours after the last training session. Statistical analysis was performed using Shapiro-Wilk test and two-way analysis of covariance.Data were analyzed using SPSS-26 software with a significance level of p<0.05.

    Findings

    The results showed that the combined effect of HIIT with green tea consumption and the main effect of HIIT alone caused a significant increase in the levels of thioredoxin reductase-1, paraoxonase-1 and a significant decrease in the levels of interleukin-1β, interleukin-6 and galanin(P<0.05).But consumption of green tea alone did not show significant changes(P>0.05). The highest percentage of changes (increase and decrease)created in biochemical variables was attributed to the HIIT with green tea group.

    Conclusion

    Performing HIIT with green tea consumption had the greatest effect on reducing inflammatory markers, increasing antioxidant enzymes and energy balance in obese elderly untrained men.

    Keywords: antioxidant, Inflammatory Markers, Galanin, HIIT, Green Tea
  • Tayebe Zarekar, Sajad Ahmadizad *, Abbas Hajifathali Pages 101-124
    Objectives
    Chemotherapy induced immune-suppression is a side effect of cancer treatment. Exercise is an effective regulator for the survival and function of immune cells. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of high intensity interval training (HIIT) on neutropenia in cancer patients after hematopoietic stem cell transplantation.
    Materials and Methods
    20 patients with lymphoma and multiple myeloma were divided into exercise and control groups. Exercise group performed a graded exercise test and then for five days, performed exercise training on ergo cycle for 24 minutes (three periods of four min work and rest with 80 and 40 % of peak power), while the control group did not have any exercise activities. Blood sampling was done daily during the treatment period. Statistical analysis of the data was done with SPSS software and ANOVA, independent t and Mann-Whitney U tests at a significance level of less than 0.05.
    Results
    The number of white blood cells on the day of cell collection and leukocyte transplantation was significantly higher in the exercise group than in the control group (P<0.05). The amount and number of days of administration of granulocyte colony stimulating factor before transplantation in the exercise group were significantly lower than the control group (P<0.05). The number of days of neutropenia and the amount of antibiotics used did not show any significant difference between the two groups (P>0.05).
    Conclusion
    Considering the positive effect of training on leukocyte engraftment, probably patients can benefit from training in addition to routine care.
    Keywords: leukocyte engraftment, white blood cell, cancer, antibiotic
  • Saeed Ramezani, Mahtab Moazami *, Nahid Bijeh, Amir Rashid Lamir Pages 125-148
    Objectives
    Stroke is a neurological disorder and the second leading cause of death worldwide. Recently, studies on neuroprotective treatments for stroke have become a hot topic globally. The present study aimed to investigate the neuroprotective effect of a combination of aerobic exercise and adenosine on the expression of the A2a gene and the consequences of stroke injury in the hippocampus of male rats.
    Materials and Methods
    Fifty male Wistar rats (8-10 weeks old, weighing 240-270 grams) were randomly divided into five groups: (sham, control+ischemia, ischemia+exercise, ischemia+adenosine, and ischemia+adenosine+exercise). After inducing ischemia, rats in exercise groups performed treadmill running 5 days per week for 8 week. Adenosine simultaneously once per day to Adenosine-treated groups were injected. 48 hours after completing the exercise protocol, hippocampal tissue was collected for cell death, and measuring of the A2a expression using the RT- PCR method. The data were analyzed using Anova and post hoc Bonferroni’s test.
    Results
    The number of dead cells increased in the ischemia group compared to the sham and decreased in the ischemia+adenosine+Exercise and ischemia+exercise groups compared to the ischemia group. The A2a expression in group ischemia+adenosine+exercise, ischemia+exercise, and ischemia+adenosine showed respectively the highest increase, with a significant difference compared to the sham (P<0/001) and control+ischemia (P<0/001) groups.
    Conclusion
    aerobic exercise and adenosine, both independently and interactively, can serve as a neuroprotective combination by increasing the expression of the A2a and stimulating the signaling and mechanisms related to the reduction of cell death, providing therapeutic and protective effects against ischemic stroke-induced consequences.
    Keywords: Neuroprotective, Adenosine, A2a Receptor, Cerebral Stroke, Aerobic Exercise, Hippocampus
  • Nahid Sadeghianrenani, Mohammad Marandi *, Jalil Reisi, Zahra Safaeinejad, Mohammad Hossein Nasr-Esfahani Pages 149-180

    Objectices:

    skeletal muscles play an important role in the homeostasis of the whole body.Any dysfunction of skeletal muscles can cause problems such as prediabetes and type 2 diabetes.MondoA is a transcription factor that is activated under normal conditions by increasing the amount of glucose inside the cell and transcribes its target genes(TXNIP/ARRDC4).The purpose of this study is to investigate the effect of aerobic training on the level of MondoA transcription factor activity and the expression of its target genes in the skeletal muscle of prediabetic model rats.

    Methods & Materials:

    In order to induce prediabetes15 male C57BL/6 mice,(aged four weeks and weighing between 12 and 14 g)were fed with a high-fat diet for 12 weeks.After induction of prediabetes mice were divided into two groups of high fat diet(5 mice/no exercise) and aerobic training group (5 mice/10 weeks of aerobic training)The aerobic exercise protocol was performed in the form of running on a treadmill 5 days a week and 45 minutes a day.The velocity also increased from 15 to 23 m/min with moderate intensity.

    Results

    The results showed a significant decrease(p<0.001)in blood glucose level and insulin resistance in the PD-Ex group compared to PD. Also exercise training decreased the relative level of expression of TXNIP(p<0.01) and ARRDC4(p<0.05)genes, the presence of transcription factor MondoA in the nucleus, and increased the expression of Glut4 protein in the cell membrane(p<0.01).

    Conclusions

    In general, aerobic exercise can be effective in lowering blood sugar by decreasing the activity of MondoA in the nucleus and increasing the presence of Glut4 in the cell membrane

    Keywords: Aerobic Exercise, MondoA, TXNIP, ARRDC4, Skeletal muscles, Prediabetes