فهرست مطالب

مطالعات روابط بین الملل - پیاپی 64 (زمستان 1402)

فصلنامه مطالعات روابط بین الملل
پیاپی 64 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن بیوک * صفحات 1-26

    یکی از ویژگی های اصلی نظام بین الملل مدرن، ماهیت سیال و پویای نظم ها در درون آن است. با وجود طولانی بودن سیطره بعضی از انواع نظم های بین المللی، اما این نظم های حاکم هیچ گاه دائمی نبوده و در یک چرخه ادواری، دستخوش تغییر و دگرگونی شده است. عموما در ادبیات روابط بین الملل از زمان پدیدار شدن نشانه های زوال نظم سنتی تا شکل گیری یک نظم جدید، از آن به دوران گذار یا دوران انتقالی در نظام بین الملل یاد می شود. دوران گذار در نظام بین المللی دارای ویژگی های مشخصی است که فهم آن به سیاستگذاری و نحوه کنش گری دولت ها برای جهت دهی به آینده نظم بین المللی کمک بسزایی خواهد کرد. پژوهش پیش رو با رویکرد توصیفی-تحلیلی و با استفاده از ابزار مطالعات کتابخانه ای، علاوه بر بیان ویژگی های دوران گذار در نظام بین الملل فعلی - که بعد از فروپاشی نظام دوقطبی پدیدار شده است - به ترسیم چشم اندازهای رایج از آینده نظام بین الملل خواهد پرداخت.یافته های پژوهش نشان می دهد با توجه به تحول مفهومی، چرخش معنایی وچرخش نظری در ادبیات و مفاهیم روابط بین الملل و نظام بین الملل در حال گذار، شمول و دامنه تغییرات بسیار گسترده تر از تغییر فرایندهای رسمی میان دولت ها خواهد بود و در این چشمانداز، جهان را به سمت نظام بین الملل کثرتگرا، چندمرکزی، چندتمدنی و چند منطقهای سوق خواهد داد. تفاوت این نظم با نظام چندقطبی سنتی، گذار نسبی از نظام بینالملل وستفالیایی و غرب محور به نظام بین الملل جهان محور و پدیدار شدن امر سیاست جهانی خواهد بود.

    کلیدواژگان: نظام بین الملل، دوران گذار، تکامل نظام بین الملل، جهان چندقطبی-چندمرکزی، چشم انداز
  • احمد جلوب * صفحات 27-53

    از زمان فروپاشی شوروی، روسیه با شبح افول و چشم انداز از دست دادن جایگاه خود به عنوان یکی از قدرت های بزرگ جهان دست و پنجه نرم کرده است. افزایش تعامل نظامی بین اوکراین و غرب نشان داد که اوکراین (یا اوکراین همراه با ناتو) ممکن است روزی در آینده قابل پیش بینی روسیه را به چالش بکشند. کشوری که به عنوان یک کشور حائل با اهمیت استراتژیک بسیار برای روسیه بود، بنابراین دست به اقدامی عملی علیه آن زد. تهاجم روسیه به اوکراین در 24 فوریه 2022، نشان دهنده ظهور مجدد جنگ در قاره اروپا و تلاش نهایی برای اصلاح سیستم تحت رهبری غرب است که از پایان جنگ سرد حاکم بود. تا قبل از این جنگ روسیه در اعلامیه های خود از نظم جهانی شکایت می کرده اما با این جنگ به صورت عملی نظم جهانی را به چالش کشیده است. حال این سوال مطرح می شود علل وقوع جنگ روسیه و اوکراین چیست؟ جنگ روسیه با اوکراین باعث ظهور و گسترش چه مفاهیمی در نظم بین الملل شده است؟ این مقاله با بیان چارچوب مفهومی نظم به روش تبیینی گسترش ناتو را موجب شروع جنگ روسیه با اوکراین دانسته و در راستای تعریف نظم نوین روسی،گسترش مفهوم روسکی میر، گسترش مفهوم اوراسیای بزرگ در قالب جهان چندنظمی، به چالش کشیدن مفهوم نظم لیبرالیستی و قوانین بین المللی را در نظم چند مرکزی مورد بررسی قرار می دهد.

    کلیدواژگان: نظم چندمرکزی، روسیه، اوکراین، اوراسیای بزرگ، قدرت
  • اصغر حسنوند، حبیب الله ابوالحسن شیرازی*، علیرضا سلطانی، مجتبی مقصودی صفحات 54-82

    بررسی چارچوب مفهومی وتئوریک سرمایه اجتماعی درروابط بین الملل اصغر حسنوند ،ابوالحسن شیرازی ،علیرضا سلطانی ،مجتبی مقصودی چکیده: سرمایه اجتماعی یکی از مفاهیم نوپدید در جامعه شناسی ومطالعات بین رشته ای است که اخیرا در حوزه روابط بین الملل نیز با عنوان سرمایه اجتماعی بین الملل مورد توجه،(ولو،اندک)قرارگرفته است.نورستگی وناپختگی حاصل از پیچیدگی و اغماض در توسعه مفهومی ونظری باعث شده است تا این مبحث و مفهوم هنوزاز اعتنای بایسته ای برخوردارنگردد.به همین خاطر در مواجه اولیه و گذرای برخی ازدانش پژوهان با سرمایه اجتماعی بین الملل با توجه به سبقه وصرفه ای که منحصرا داخلی بوده است، ایده یادشده در روابط بین الملل گفتمانی غریب وقاعده ای ناهمساز و فاقد استطاعت مفهومی ونظری به نظر می آید. هدف از انجام پژوهش حاضر تلاش برای گشایش مفهومی ونظری مقبول وشایع شدن این مولفه نوبنیاد در کثرت مطالعات نظری روابط بین الملل است. این تحقیق بااستفاده از روش توصیفی-تحلیلی وهمچنین بهره-گیری از منابع کتابخانه ای به انجام رسیده است وپرسش اصلی آن این خواهد بودکه: سرمایه اجتماعی بین-الملل از چه مبنای تئوریک ومفهومی درادبیات روابط بین الملل برخوردار است؟نتایج نشان می دهد اساسا سرمایه اجتماعی گوهری استعاری است که با توجه به نسبت ودامنه مفاهیم جدید روابط بین الملل با روایت وبرداشت های انتزاعی واستعاری،سرمایه اجتماعی بین الملل نیز با اتکا به سازه های استعاری حوزه مبداء،تکوین وتبیین مفهومی ونظری می شود.براساس یافته های تحلیل مدل مفهومی نیز طراحی شده است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه اجتماعی بین الملل، استعاره، روابط بین الملل، جامعه بین الملل
  • سعید میرترابی*، امید خزایی صفحات 83-115

    اهداف سیاسی همواره از مهمترین انگیزه های ارائه کمک در عرصه بین المللی بوده است. درشرایطی که چین بر مبنای آمار منتشر شده به دومین اهدا کننده کمک در عرصه بین المللی پس از ایالات متحده تبدیل شده و از سوی دیگر رهبران پکن عزم خود را برای تبدیل کشورشان به قدرت اول بین المللی اعلام کرده اند، تحلیل انگیزه گسترش کمک های خارجی چین شایسته توجه است. پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی و تبیینی به دنبال پاسخ به این پرسش است که رهبران چین چگونه از برنامه کمک خارجی خود در سال های2000 تا 2022 ، در راستای زمینه سازی برای خیزش قدرت این کشور در عرصه بین المللی بهره گرفته اند؟ پاسخی که به عنوان فرضیه به این پرسش داده شده این است دولت چین در سال های 2000 تا 2022 تلاش کرده است با گسترش کمی و توسل به روش های نوین در ارائه کمک خارجی، قدرت خود را هم در عرصه روابط دو و چندجانبه و هم در عرصه نظم بین المللی گسترش بخشد. یافته مقاله و ماهیت بدیع آن این است که اگرچه برنامه کمک خارجی چین ویژگی های منحصر به فردی دارد اما می توان شاخص هایی دقیق را در تحلیل پیوندهای میان برنامه کمک خارجی و اهداف سیاست خارجی آن برای تبدیل شدن به یک قدرت عمده بین المللی نشان داد.

    کلیدواژگان: چین، کمک خارجی، سیاست خارجی، نظم بین المللی، قدرت بین المللی
  • حنانه درشتی*، علیرضا نجفی صفحات 116-143

    امنیت ملی هرکشوری تابعی از مجموعه تحولات داخلی و تحرکات حادث محیط امنیتی آن کشور است. مسئله کردها و وقایع مربوط به آنها یکی از مسائل مهم سیاسی خاورمیانه است. مساله اساسی محقق در این تحقیق آن است که اثرگذارترین سناریوهای پیامدهای امنیتی اقلیم کردستان عراق بر مناطق مرزی غرب کشور را برای بازه زمانی 5 ساله چه سناریویی می باشد بر همین اساس هدف اصلی این پژوهش طراحی سناریوهای پیامدهای استقلال امنیتی اقلیم کردستان عراق بر مناطق مرزی غرب کشور می باشد.
    در این پژوهش از روش تحلیل مجدد مجموعه داده ها حاصل از مصاحبه با نخبگان بهره برداری شده است.که ضمن مشخص شدن بازیگران تحت کنترل، خارج از کنترل و نیروهای پیشران و عدم قطعیت ها در رابطه با موضوع، تعداد 8 سناریو با توجه به مشخصه هایی مانند ارتباطات همگرا یا واگرایی درون گروهی کردهای منطقه، همسو بودن یا نبودن رویکرد چهار کشور دارای اقلیت کرد و شناخته شدن یا نشدن استقلال ایشان از سوی قدرت های جهان طراحی شده اند.نتیجه ارزیابی هشت سناریوی طراحی شده نشان می دهد سناریویی که شناخته شدن استقلال کردستان از سوی قدرت های جهانی، تنش میان کشورهای دارای اقلیت کرد و همگرایی بین اقلیت کرد در کشورهای همسایه را مطرح می کند، بهترین موقعیت برای اعلام و اجرای استقلال اقلیم کردستان عراق و برای امنیت غرب کشور خطرناک می باشد و سناریویی که در نقطه مقابل این سناریو قرار دارد(عدم شناسایی از سوی قدرت های جهان، همسویی کشورهای دارای اقلیت کرد و واگرایی بین کردهای منطقه) بهترین سناریو است که بیانگر عدم استقلال کردها می باشد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سناریو نویسی، اقلیم کردستان، امنیت، پیامدهای امنیتی.عراق
  • محمدباقر خرمشاد*، سهیل رجبی، علی محمدزاده، ابراهیم متقی صفحات 144-167

    از مولفه های مهم شکل دهی سیاست خارجی کشورها نگاه و نگرش کارگزاران آن کشور به جهان است. راهبرد کلان کشورها از درک رهبران آنها از محیط و فضای بین المللی، اهداف و منافع ملی خود و تهدیدات موجود علیه کشور آغاز می شود. رویکرد ترامپ برای حل بحران هسته ای کره شمالی با فراز و فرودهای مختلفی همراه بود. ترامپ در یک ساله نخست راهبرد سرسختانه ای را علیه پیونگ یانگ اتخاذ کرد. از طرف دیگر در کره شمالی شخصیت رهبر مهمترین نهاد تعیین سیاست و تصمیم ساز اصلی سیاست خارجی است. سایر متغیرها از جمله عوامل اجتماعی در گفتمان سیاست خارجی کره شمالی جایگاهی ندارد و در کره شمالی همه چیز رهبر است. هدف این مقاله آن است با روش توصیفی - تحلیلی به تجزیه و تحلیل سبک رهبری سیاسی دو کشور ایالات متحده و کره-شمالی در عرصه سیاست خارجی پرداخته و مقایسه ای تطبیقی میان این دو داشته باشد. این مقاله به دنبال پاسخ به این پرسش است که سبک رهبری ترامپ و اون در عرصه سیاست خارجی از چه تفاوت هایی برخوردار است؟ این تفاوت ها چه تاثیری در عرصه بین الملل ایجاد می کند؟ نتایج حاصل تحلیل سبک رهبران این دو کشور و اقداماتشان نشان میدهد کمترین پایبندی به ساختارهای سیاسی و اصول سیاست خارجی داشتند. واقعیت این است اگرچه رویکرد کاملا مشخصی درباره سیاست خارجی نداشتند اما بر اساس سبک رهبری شان دیدگاه کلان و به هم پیوسته ای درباره جهان، سیاست خارجی و هزینه - سودهای این دو کشور در این حوزه داشتند که مبنای تصمیمات و سیاست-های کلان در مقابل یکدیگر نیز به حساب می آمد.

    کلیدواژگان: ایالات متحده آمریکا، ترامپ، اون، کره شمالی، سیاست خارجی
  • علیرضا محمدی نیگجه، حسین دهشیار *، نوذر شفیعی صفحات 168-187

    با آغاز تحولات موسوم به بهار عربی، اقدام ایران و عربستان برای نقش آفرینی اجتناب ناپذیر بود. این دو کشور مهم منطقه، مواضع کاملا متفاوتی در قبال تحولات جاری در کشورهای درگیر بحران و از جمله یمن در پیش گرفتند. به دنبال حمایت ایران از انصارالله، عربستان در فروردین 1394 ، به یمن حمله نظامی کرد. پس از 6 سال جنگ، عربستان در جهت گفت وگوی سیاسی با طرف یمنی حرکت کرد. چرایی این تغییر مسئله اصلی این نوشتار است. در پاسخ به این مسئله، با بهره گیری از روش تبیینی - تحلیلی استدلال می گردد که عواملی در سطوح سه گانه تحلیل یعنی سطح داخلی(عربستان سعودی)، منطقه ای و بین المللی سبب حمله نظامی عربستان یه یمن شد و تغییراتی در سطوح سه گانه یاد شده سبب شد که عربستان گزینه دیپلماسی را در پیش گیرد. در این بین، نقش ایران در سطح تحلیل منطقه ای قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: ج.ا.ایران&quot، عربستان سعودی&quot، یمن&quot، سیاست خارجی&quot، سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی
  • محمد محمودی کیا * صفحات 188-216

    ماهیت پویای تحولات حادث شده در منطقه جنوب غرب آسیا و نیز شکل گیری قطب بندی های جدید امنیتی در آن، بر پیچیدگی های آینده نظم و الگوهای همکاری و منازعه در این منطقه راهبردی می افزاید. شکل گیری دوگانه رقیب محور مقاومت و محور سازش یکی از برجسته ترین نمودهای روندهای نظم ساز در این منطقه به شمار می رود. امری که فرجام آن می تواند به شکل گیری یک نظم نوین ژئوپلیتیکی با قواعد کنش متفاوتی منجر شود. این تحقیق به دنبال بررسی تاثیرات این الگوهای نوین از روابط میان بازیگران منطقه ای است (بیان مسئله). محقق با استفاده از روشی ترکیبی از مصاحبه نخبگانی و تحلیل مضمونی (روش تحقیق)، به دنبال ارائه پاسخ به سوال اصلی تحقیق است که دیدگاه افکار عمومی نخبگان مورد مصاحبه در خصوص دوگانه رقیب محور مقاومت محور سازش در بازساماندهی نظم منطقه ای چیست؟ شناخت دقیق نحوه تاثیرگذاری دوقطبی یادشده، نیازمند شناخت نحوه توزیع قدرت در منطقه، ویژگی های محبطی و نیز نقاط قوت و ضعف هر یک از محورهای یاد شده است (سوال تحقیق). در این تحقیق 58 مضمون در شناخت تغییرات در مولفه های شکل دهنده به محیط کنش، 78 مضمون در توضیح چالش های محور مقاومت و 114 مضمون در توضیح چالش های محور سازش احصا شده است (یافته تحقیق).

    کلیدواژگان: محور مقاومت، محور سازش، نظم منطقه ای، جنوب غرب آسیا، چالش ها
|
  • mohsen biuck * Pages 1-26

    One of the most distinguishing features of the modern international system is the dynamic nature of its orders. Despite the long rule of some types of international orders, these ruling orders were never permanent and changed and transformed on a regular basis. In general, in international relations literature, the period of transition or the transition period in the international system is defined as the time between the appearance of signs of deterioration of the traditional order and the formation of a new order. The period of transition in the international system has certain characteristics, and understanding these characteristics will greatly help policymaking and the way governments act to direct the future of the international order. In addition to explaining the characteristics of the transitional phase in the current international system, this research will use a descriptive-analytical approach and library study tools to draw consensus on the future of the international system. The research's findings demonstrate that, in accordance with conceptual evolution, semantic rotation, and theoretical rotation in the literature and concepts of international relations and the international system in transition, the inclusiveness and scope of the changes will be significantly wider than the change in official processes between governments. From this perspective, it will lead the world towards a pluralistic, multi-centered, multii-regional international order. The difference between this order and the traditional multipolar system will be the relative transition from the Westphalian and Western-oriented international system to the world-oriented international system, as well as the emergence of global politics.

    Keywords: international system, transition, evolution of the international system, multipolar-multicentric world, perspective
  • ahmed challob * Pages 27-53

    Since the collapse of the Soviet Union, Russia has grappled with the specter of decline and the prospect of losing its status as one of the world's great powers. The increased military engagement between Ukraine and the West indicated that Ukraine (or Ukraine along with NATO) might one day challenge Russia in the foreseeable future. A country that was a buffer country of great strategic importance for Russia, so it took practical action against it. Russia's invasion of Ukraine on February 24, 2022, marks the resurgence of war on the European continent and a final attempt to reform the Western-led system that has prevailed since the end of the Cold War. Before this war, Russia used to complain about the world order in its declarations, but with this war, it has practically challenged the world order. Now this question is raised, what are the causes of the war between Russia and Ukraine? Russia's war with Ukraine has caused the emergence and expansion of what concepts in the international order? By expressing the conceptual framework of order in an explanatory way, the expansion of NATO is considered to be the cause of Russia's war with Ukraine, and in line with the definition of the new Russian order, the expansion of the concept of Russkimir, the expansion of the concept of Greater Eurasia in the form of a multi-order world, challenging the concept of liberal order and international laws in It examines the polycentric order

    Keywords: Polycentric order, Russia, Ukraine, Greater Eurasia, power
  • Asghar Hasanvand, Habibollah Abolhasan Shirazi *, Alireza Soltani, Mojtaba Maghsudi Pages 54-82

    The Study of Conceptual and Theoretical Framework of Social Capital in International Relation Abstract Social capital is one of the new Found Concepts In Inter discipline studies the it has Consider also international relations studies under of "international social Capital that . Immaturity emerged and of the in the conceptual and resulting from the complexity and neglect in the conceptual and theoretical development has caused its that have a real station yet. for this reason the preliminary and passing Consider of some researcher with international social capital, with respect the background that has been domestic, the mentioned idea to be a strange debates in international relations and a rule that is inconsistent and lacks conceptual and theoretical aford ability it seems. The purpose of this article is promate clear up the conceptual and theoretical dibit of this component in theoretical studies of international relations. This research has been done by using the analytical- describptivea Method and also using library Resources, and this is the question this article: What is the theoretical and conceptual basis of international social capital in discourse of international relations? The results show that, social capital is a metaphorical gem which according to the ratio and scope of new concepts of international relations with consept abstract and metaphorical concepts international social capital is also developed and conceptually and theoretically be descripted explained by relying on the metaphorical structures of the origin field,there is a conceptual and theoretical. 

    Keywords: Social Capital, international social Capital, metaphor, international relations, international Society
  • Saeed Mirtorabi*, omid khazaei Pages 83-115

    Political goals have always been one of the most important motives for providing aid in the international arena. In the conditions that China has become the second donor in the international arena after the United States based on published statistics, and the declared determination of leaders of Beijing to make their country the first international power, the analysis of the motivation for the expansion of foreign aid China deserves attention. Using descriptive and explanatory methods, the current research seeks to answer the question of how Chinese leaders have benefited from their foreign aid program in the years 2000 to 2022, in order to lay the groundwork for the rise of this country's power in the international arena? The answer given as a hypothesis to this question is "The Chinese government has tried to strengthen its power both in the field of bilateral and multilateral relations and in the field of international order by quantitatively expanding and resorting to new methods in providing aid in the years 2000 to 2022." The finding of the article and its original nature is that although China's foreign aid program has unique characteristics, accurate indicators can be shown in the analysis of the links between the foreign aid program and its foreign policy goals to become a major international power.

    Keywords: China, Foreign Aid, Foreign Policy Goals, International Order, International Power
  • hannaneh darashti *, alireza najafi Pages 116-143

    The national security of any country is a function of the set of internal developments and movements of the security environment of that country. The issue of the Kurds and the events related to them is one of the most important political issues in the Middle East. The main problem of the researcher in this research is that what are the most effective scenarios of the security consequences of the Iraqi Kurdistan region on the western border regions of the country for a period of 5 years. Accordingly, the main goal of this research is to design the scenarios of the security consequences of the Iraqi Kurdistan region on the western border regions. It is the country.
    . The result of the evaluation of the eight designed scenarios shows that Kurdistan, on the part of the world powers, raises the tension between the countries with Kurdish minority and the integration between the Kurdish minority in the neighboring countries, the best situation for declaring and implementing the independence of Iraqi Kurdistan and for the security of the west of the country is dangerous and the scenario that is opposite to this scenario It is possible (non-recognition by world powers, alignment of countries with Kurdish minority and differences among Kurds in the region) is the best scenario that indicates the lack of independence of Kurds.

    Keywords: Future research, scenario writing, climate of Kurdistan, security, security implications, Iraq
  • mohammadbagher khorramshad *, soheil rajabi, ali mohammadzadeh, Ebrahim Motaghi Pages 144-167

    One of the important components in shaping the foreign policy of countries is the view and attitude of the agents of that country to the world. The macro-strategy of countries begins with their leaders' understanding of the international environment, their national goals and interests, and the threats posed to the country. On January 20, 2017, Donald Trump was elected the 45th President of the United States. His approach to resolving the North Korean nuclear crisis has had its ups and downs. In the first year, Trump adopted a tough strategy against Pyongyang. The purpose of this article is to use a descriptive-analytical method to analyze the political leadership style of the two countries, the United States and North Korea, and to make a comparative comparison between the political leaders of the two countries (Trump and Kim Jong Un). The results of an analysis of Trump's leadership style and actions show that he had the least adherence to American political structures and principles. Some argue that Trump lacked a clear and predictable foreign policy. The fact is that although Trump did not have a clear and precise approach to foreign policy, and even his foreign policy team was not completely homogeneous, he himself, based on his leadership style, has a broad and consistent view of the world, politics. The United States's foreign policy and its cost-benefit interests in this area were also the basis of its major decisions and policies toward North Korea.

    Keywords: USA, Trump, Leadership, North Korea, Foreign Policy
  • Alireza Mohammadinigjeh, Hossain Daheshiar *, nozar shafiee Pages 168-187

    With the onset of what is known as the Arab Spring, it was inevitable for Iran and Saudi Arabia to play a role. These two important countries in the region took completely different positions regarding the current developments in the crisis-affected countries, including Yemen. After Iran's support for Ansarullah, Saudi Arabia launched a military attack on Yemen in April 2014. After 6 years of war, Saudi Arabia shifted towards engaging in political dialogue with the Yemeni side. The main issue of this article is why this change occurred. In response to this problem, using the explanatory-analytical method, it is argued that factors at three levels of analysis - domestic (Saudi Arabia), regional, and international - led to the Saudi military attack on Yemen and subsequent changes at these three levels. It is mentioned that this caused Saudi Arabia to opt for diplomacy. Meanwhile, Iran's role is examined at the regional level of analysis.

    Keywords: Islamic Republic of Iran, Saudi Arabia, Yemen, foreign policy, domestic, regional, international level
  • mohammad mahmoodikia * Pages 188-216

    The dynamic nature of the developments in the Southwest Asia region, as well as the formation of new security polarizations in it, adds to the complexities of the future order and patterns of cooperation and conflict in this strategic region. The dual formation of the rival axis of resistance and the axis of compromise is one of the most prominent manifestations of the order-making trends in this region. The outcome of which can lead to the formation of a new geopolitical order with different rules of action. This research seeks to investigate the effects of these new patterns of relations between regional actors (problem statement). Using a combined method of elite interviews and thematic analysis (research method), the researcher seeks to provide an answer to the main question of the research: What are the strengths and weaknesses of the rival dualism of resistance and compromise in the reconstruction of the regional order? A detailed understanding of how the said bipolar affects, requires knowing how the power is distributed in the region, the depressing features, as well as the strengths and weaknesses of each of the mentioned axes (research question). In this research, 58 themes in understanding the changes in the components that shape the action environment, 78 themes in explaining the challenges of resistance and 114 themes in explaining the challenges of compromise have been counted (research findings).

    Keywords: Axis of resistance, axis of compromise, regional order, Southwest Asia, challenges