فهرست مطالب

نشریه اندیشه آماد
پیاپی 87 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • تقی برزگر وجهی آبادی*، احمدرضا اسماعیلی، علی اکبر لطیفی صفحات 1-30
    زمینه و هدف

    بی شک می توان گفت، سازمان های امنیتی و انتظامی بالاخص پلیس، نقش کلیدی و فراوانی را در برقراری عدالت بر عهده دارند و در این راستا، شاید بتوان فعالیت پلیس را به عنوان مرحله عملیاتی عدالت توزیعی در نظر گرفت؛ چراکه پلیس به عنوان حافظ امنیت درون مرزی، به عنوان اولین سازمان درگیر از طریق عملیات انتظامی وارد عمل می شود و به مواجهه، کنترل و مدیریت بحران می پردازد. با این دیدگاه، پژوهش حاضر با عنوان مدل توزیع عدالت محور در آماد و پشتیبانی فراجا مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب با رویکرد تحلیل مضامین انجام گرفت.

    روش

    این پژوهش ازنظر هدف کاربردی-توسعه ای و از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه موردبررسی است. برای تدوین و طراحی مدل که با استفاده از مصاحبه با 11 نفر از خبرگان آماد و پشتیبانی فراجا که دارای حداقل 15 سال سابقه خدمت در آماد و همچنین حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی هستند و به روش نمونه گیری قضاوتی هدفمند انجام شده، روش تجزیه وتحلیل اطلاعات روش تحلیل مضمون است. روایی این پژوهش، از روش های مثلثی، بررسی های اعضا، بررسی زوجی و پایایی نیز از پایایی باز آزمون و پایایی دو کدگذار استفاده گردیده است.

    یافته ها

    یافته اصلی این پژوهش ارائه مدلی شامل ابعاد، مولفه ها و شاخص ها برای مدل توزیع عدالت محور در آماد و پشتیبانی فراجا با تاکید بر بیانیه گام دوم است. مدل ارائه شده در این پژوهش درمجموع شامل 37 شاخص در قالب هفت مولفه و سه بعد اصلی است.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که موضوع توزیع عدالت محور مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب در آماد و پشتیبانی فراجا یک راهبرد نظام مند است. نتایج حاکی از آن است که توزیع عدالت محور آماد و پشتیبانی با استفاده از روش شناسی این پژوهش شامل سیاست گذاری عدالت محور، شناخت عدالت محور و پیاده سازی عدالت محور است.

    کلیدواژگان: توزیع عدالت محور، آماد و پشتیبانی، بیانیه گام دوم انقلاب، رویکرد تحلیل مضامین
  • سید مهدی رفعتی اصل، علی عباسی عقدا، محمد زندپویا*، منصور روضه ای صفحات 31-59
    زمینه و هدف

    این تحقیق باهدف ارزیابی و شناخت چالش ها و مشکلات موجود در فرایند انجام پایان نامه دانشجویان رسته آماد و پشتیبانی دانشگاه جامع علوم انتظامی امین و ارائه راه کارهای مناسب انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از حیث هدف کاربردی است زیرابه دنبال راه کارهای مناسب انجام پایان نامه است. روش انجام این پژوهش از منظر ماهیت پیمایشی و به صورت آمیخته (کیفی و کمی) جهت آسیب شناسی با استفاده از تحلیل محتوا پایان نامه های حوزه آماد و پشتیبانی دانشگاه جامع علوم انتظامی امین از سال 1402 به قبل با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری صورت گرفته و درنهایت برای شناسایی راه کارهای پیشگیرانه با انجام با استفاده از گروه کانونی صورت گرفته است.

    یافته ها

    پایان نامه ها از چند جنبه بررسی شده اند که شامل طرح شکلی و محتوایی تحقیق، تطابق پایان نامه ها با سرفصل درس، عنوان رشته و تخصص استادان راهنما، نقد و ارزیابی روش پژوهش کاربست شده در متن و... است. یافته ها نشان می دهند که دانشجویان در بخش های مختلف پایان نامه نظیر انتخاب موضوع، پروپوزال نویسی، کلیات پژوهش و بیان مسئله، پیشینه پژوهش و مبانی نظری، روش شناسی و انتخاب جامعه و نمونه تحقیق، تجزیه وتحلیل آماری، یافته های تحقیق، بحث و نتیجه گیری و رعایت اخلاق پژوهش مشکل دارند.

    نتیجه گیری

    به منظور مهار موثر آسیب های شناسایی شده لزوما باید به تدابیری متوسل شد که کلیه زمینه های ظهور آسیب رسانی را هدف قرار دهند. راه کارهای مناسب می تواند زمینه را برای اجرای مناسب فراهم نماید. رعایت راهکارهای مناسب باعث افزایش اتکاپذیری بر اجرا و نتایج پایان نامه ها می شود.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، پایان نامه، آسیب های پژوهش و آماد و پشتیبانی
  • حمیدرضا ضرغامی*، جلال راعی، سهراب صادقی صفحات 61-90
    زمینه و هدف

    این پژوهش باهدف شناسایی و اولویت بندی الزامات لجستیک یکپارچه سازمان های دفاعی در سال 1402 انجام پذیرفت و به دنبال ارائه راهکاری برای اجرا و پیاده سازی لجستیک یکپارچه در سطح نیروهای مسلح است.

    روش

    این پژوهش از نوع کاربردی و ازنظر ماهیت توصیفی-پیمایشی و اکتشافی است. پس از مرور منابع مطالعاتی و پیشینه های پژوهشی معتبر و مرتبط ، حوزه های مختلف یکپارچه سازی لجستیک و الزامات آن ها شناسایی شدند و سپس از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته و نظرسنجی از تعدادی از خبرگان، ضمن تائید نسبت به کاهش الزامات از 37 به 29 عدد، پرسشنامه ای محقق ساخته طراحی و تدوین شده است. نمونه آماری این پژوهش تعداد 20 از مدیران، فرماندهان و استادان حوزه لجستیک هستند که به صورت هدفمند و بر اساس سابقه فعالیت، تخصص در حوزه علمی انتخاب شده اند. در مرحله کمی پژوهش نیز داده های به دست آمده از تعداد 13 پاسخ خبرگان توسط نرم افزار دیمتل و اکسل مورد ارزیابی و اولویت بندی قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس اطلاعات به دست آمده تعداد شش حوزه و 29 الزام جهت اجرا و پیاده سازی لجستیک یکپارچه شناسایی شد، که به ترتیب اول) هوشمند سازی، دوم) مجازی سازی، سوم) شبکه سازی، چهارم) چابک سازی، پنجم) ناب سازی و ششم) پویایی اولویت بندی شدند. برای برخورداری از یک لجستیک یکپارچه باید ترکیبی از انواع لجستیک مورداستفاده و اجرا قرار گیرد.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج به دست آمده اولویت اول هوشمندسازی است که باید با ایجاد کارگروهی نسبت به طراحی، ساخت و تهیه برنامه و زیر ساخت های موردنیاز پیش از هر چیزی اقدام گردد و سپس نسبت به مجازی شدن اقدامات و کنترل و نظارت و ایجاد شبکه و ارتباط بین تمام ابعاد سازمان صورت پذیرد. در مرحله بعدی باید نسبت به بازطراحی دستورالعمل ها، طرح ها و ارتقاء آموزش ها و بهره گیری بیشتر اقدام گردد.

    کلیدواژگان: لجستیک یکپارچه، هماهنگی و همکاری، الزامات، سازمان های دفاعی
  • حمید بیگدلی*، عادل پورقادرچوبر، نادر شمامی صفحات 91-121
    زمینه و هدف

    در این مقاله به مدل سازی و حل یک مسئله مکان یابی-مسیریابی هاب پوششی تجهیزات جنگی مبتنی بر سامانه صف پرداخته شده است. هدف از ارائه این مدل کاهش زمان انتقال تجهیزات جنگی بین سنگر ها و افزایش امینت انتقال تجهیزات از طریق هاب ها است. ازاین رو دو تصمیم مهم راهبری و تاکتیکی شامل مکان یابی هاب ها، تخصیص سنگرها به هاب و مسیریابی مناسب انتقال تجهیزات جنگی بین سنگرها اتخاذ می گردد. به دلیل اینکه هاب ها به عنوان نقطه جمع آوری و توزیع تجهیزات جنگی شناخته می شوند، لذا از سامانه صف جهت ارسال تجهیزات جنگی و سازمان دهی به این کار استفاده شده است.

    روش

    در این مقاله الگوریتمی نوین از ترکیب الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات چندهدفه و الگوریتم هوش جمعی مورچه خوار چندهدفه معرفی شده است که توانایی جستجوی بیشتر فضای حل را دارد. نتایج حل مدل با روش معیار جامع نشان می دهد که استفاده از مسیرهای ایمن و دور از دسترس دشمن، امنیت انتقال تجهیزات را بالابرده، درحالی که زمان ارسال این اقلام افزایش یافته است. هاب ها در این شرایط می توانند، تجهیزات موردنیاز سنگرها را که در شعاع پوششی تعریف شده قرارگرفته باشند، تامین کنند.

    یافته ها

    با حل مثال های عددی مختلف، الگوریتم ترکیبی نشان داد که از کارایی بالاتری نسبت به الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات چندهدفه و الگوریتم هوش جمعی مورچه خوار چندهدفه برخوردار است. درحالی که زمان حل توسط این الگوریتم به مراتب بالاتر از دیگر الگوریتم ها بود. همچنین عدم قطعیت در تقاضا و زمان انتقال تجهیزات جنگی منجر به استفاده از روش بهینه سازی استوارشده است. نتایج تحلیل حساسیت بر روی نرخ عدم قطعیت نشان می دهد که با افزایش نرخ عدم قطعیت، مقدار تقاضا در گره ها افزایش یافته و این مسئله منجر به افزایش زمان انتظار ارسال تجهیزات جنگی و به واسطه آن کاهش امنیت شده است.

    کلیدواژگان: مکان یابی مسیریابی هاب پوششی، بهینه سازی استوار، سامانه صف، امنیت، تجهیزات جنگی
  • محمدباقر رسوله وندی، اکبر عالم تبریز*، هیرش سلطان پناه صفحات 123-145
    زمینه و هدف

    در طول دهه گذشته‏ بسیاری از سازمان ها و صنایع بر روی شاخص های مالی متمرکزشده اند. اما، اخیرا دریافته اند که باید علاوه بر شاخص های مالی، عوامل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی هم در عملکرد زنجیره های تامین به عنوان پایداری در نظر گرفته شود، که شبکه لجستیک صنعت خودروسازی کشور را هم تحت تاثیر قرار می دهد. هرچند، صنایع و سازمان ها در فضای رقابتی امروز کاهش هزینه ها را نمی توانند نادیده بگیرند اما، برای بقاء خود ناچار به کاهش اتلاف ها هستند. این پژوهش مدل سلسله مراتبی عوامل عملکردی زنجیره تامین با محوریت ناب پایدار را به همین منظور ارائه کرده است

    روش

    این پژوهش که ازنظر هدف کاربردی است به لحاظ روش، آمیخته اکتشافی با دو رویکرد کیفی(بررسی پیشینه و پژوهش های معتبر و مرتبط)جهت استخراج عوامل عملکردی زنجیره تامین ناب و کمی (مدل سازی ساختاری تفسیری) برای طراحی مدل انجام شد.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر ابتدا 36 عامل عملکردی زنجیره تامین ناب در بخش کیفی بر اساس مطالعه پیشینه و پژوهش های مرتبط استخراج و در ادامه در بخش کمی با استفاده از روش دلفی ابعاد پایداری آن ها به کمک 18 از نفر خبرگان و متخصصان موضوع زنجیره تامین کشور بومی سازی شده است.

    نتیجه گیری

    عوامل شناسایی شده با روش مدل سازی ساختاری تفسیری سطح بندی و روابط بین سطوح این عوامل در صنعت خودروسازی کشور مشخص شد. نتیجه این پژوهش دستیابی به مدل عوامل عملکردی زنجیره تامین ناب پایدار در صنعت خودروسازی ایران متشکل از ده سطح است.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، زنجیره تامین ناب، عملکرد، ناب پایدار
  • محمدعلی اکبری* صفحات 147-171
    زمینه و هدف

    نگهداری آمادی صرفا به اقلام محدود نبوده بلکه، نگهداری و حفظ انرژی و منابع طبیعی برای نسل های آینده نیز همواره اهمیت داشته است. جوامعی که در مصرف انرژی بیشتر دقت کرده اند، هم هزینه های مصرف آن را کاهش داده اند و هم اینکه به حفظ منابع انرژی کمک نموده اند. حتی اگر در کوتاه مدت نتوانسته اند میزان اتلاف را به نزدیک صفر برسانند، به طورقطع و یقین آن را کاهش داده اند. هدف این پژوهش آسیب شناسی وضعیت مصرف انرژی در دانشگاه علوم انتظامی امین است.

    روش

    این پژوهش ازنظر نوع هدف کاربردی و ازلحاظ روش اجرا، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق، فرماندهان، مدیران و کارکنان (530 نفر)، اعضای هیئت علمی (50 نفر)، دانشجویان (1750 نفر)، سربازان (125 نفر) و جمعا (2400 نفر) است. حجم نمونه نیز به روش نمونه گیری طبقه ای و بر اساس فرمول کوکران [1] در سطح اطمینان 95 درصد و خطای 7 درصد، 182 نفر هستند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی [2] آن با اخذ نظر صاحب نظران و پایایی [3] آن با محاسبه آلفای کرونباخ [4] که بالاتر از 7/0 مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    ازنظر اعضای جامعه آماری، «فرهنگ سازمانی» رتبه نخست و «محیط بیرونی دانشگاه» پایین ترین رتبه را در بین مولفه های آسیب شناسی به خود اختصاص داده اند. همچنین، «تغییرپذیری» رتبه نخست و «عوامل سیاسی بیرون دانشگاه» پایین ترین رتبه را در بین شاخص های آسیب شناسی به خود اختصاص داده اند.

    نتیجه گیری

    با توجه نتایج، دانشگاه باید در خصوص اصلاح وضعیت مصرف انرژی همت گمارد. اهم اقدامات این اصلاح در بعد ساختاری، ارتقاء تغییرپذیری، در بعد رفتاری، افزایش علم و دانش کارکنان و در بعد زمینه ای به کارگیری فناوری روز در راستای کاهش مصرف هستند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، مصرف انرژی، دانشگاه علوم انتظامی امین، مدل آسیب شناسی سه شاخگی
  • عادل مزرعه، فریدون امیدی*، فواد مکوندی صفحات 173-202
    زمینه و هدف

    مدیریت روابط، تاثیر شگرفی بر همه زمینه های زنجیره تامین و توسعه محصولات جدید و همچنین سطح عملکرد آن دارد. در بسیاری از موارد، سامانه های اطلاعاتی و فناوری مورد نیاز برای فعالیت های مدیریت زنجیره تامین به سهولت در دسترس بوده و می توانند در یک دوره زمانی نسبتا کوتاه تکمیل و به کار گمارده شوند؛ اما بسیاری از شکست های آغازین در توسعه محصولات جدید، معلول انتقال ضعیف انتظارات و توقعات و نتیجه رفتارهایی است که مابین طرفین درگیر در زنجیره به وقوع می پیوندد. لذا هدف از پژوهش حاضر، طراحی مدل ارتباط با تامین کنندگان در راستای هم آفرینی ارزش در شرکت پالایش نفت آبادان است.

    روش

    پژوهش کنونی یک پژوهش آمیخته (کیفی-کمی) بوده، به لحاظ هدف توسعه ای و بر اساس نظریه، داده بنیاد با روش اشتراوس و کوربین که شامل کدگذاری در سه سطح باز، محوری و انتخابی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با تعداد 21 نفر مشارکت کننده پرداخته و همچنین در قسمت کمی با نرم افزار لیزرل برازش آن به دست آمده است.

    یافته ها

    مبتنی بر کدگذاری های انجام شده، شاخص ها و مولفه ها در قالب مدل مفهومی ارائه و مدل پس از تائید روایی و پایایی تبیین شده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس مدل به دست آمده، ارتباط با تامین کنندگان در راستای هم آفرینی ارزش به عنوان پدیده محوری و اصلی با به کارگیری راهبردهای شراکت راهبردی، توانمندسازی و کاهش مخاطرات تامین کنندگان، تعیین سطح و اهمیت تامین کنندگان در بستر عوامل زمینه ای ضمن در نظر گرفتن تاثیرات متغیرهای مداخله گری همچون الزامات قانون، ویژگی های صنعت و عوامل محیطی و متغیرهای علی شامل ساختار سازمانی، وسایل و ابزارهای ارتباطی، بستر سازمانی به تصمیم گیری عقلایی و نتایج مثبت در جهت تامین کنندگان و ذینفعان و همچنین هم آفرینی ارزش موثر و مستمر بیانجامد.

    کلیدواژگان: : ارتباط با تامین کنندگان، هم آفرینی ارزش، مدیریت زنجیره تامین، برون سپاری، شرکت پالایش نفت
  • مسعود پورناصر، حسین عموزادخلیلی*، احسان مومنی، محمدمهدی موحدی، مجید معتمدی صفحات 203-231
    زمینه و هدف

    طراحی یک مسئله تخصیص-مسیریابی چندگانه چندهدفه در یک زنجیره تامین بشردوستانه، از این جهت حائز اهمیت است که باعث بهبود کارایی و بهره وری در زنجیره تامین می شود. با طراحی یک مسئله تخصیص-مسیریابی چندگانه چندهدفه، می توان اهداف مختلفی را هم زمان در نظر گرفت و به دنبال بهینه سازی آن ها باشیم. در نتیجه، طراحی یک مسئله تخصیص-مسیریابی چندگانه چندهدفه در یک زنجیره تامین بشردوستانه، می تواند بهبود عملکرد کلی شرکت و منجر به رشد اقتصادی و اجتماعی منطقه شود. بنابراین، هدف اصلی این پژوهش، پیدا کردن راهکارهای بهینه برای تخصیص منابع و مسیریابی در یک زنجیره تامین بشردوستانه است.

    روش

    در این مقاله، یک مدل ریاضی عدد صحیح برای تخصیص اقلام ضروری به تمامی مقاصد از طریق پوشش کامل با مبادی مختلف به گونه ای که هزینه تخصیص و تعداد مسیرهای ممکن برای تخصیص در یک زنجیره تامین بشردوستانه کاهش نماید، ارائه شده است. مدل پیشنهادی از طریق حل با استفاده از روش جستجوی پراکندگی قادر است به خوبی جواب های بهینه رقم دودویی مسئله را که تخصیص مسیر و وسیله نقلیه است را برآورد نماید. بر اساس حل مدل پیشنهادی، کوتاه ترین مسیر ممکن برای تخصیص اقلام ضروری به شهرهای مختلف در نظر گرفته شده ارائه شده است. همچنین، کمترین هزینه ممکن برای تخصیص مسیر جهت امدادرسانی نیز تعیین شده است. سرانجام، تخصیص هر یک از وسایل نقلیه بر حسب نوع آن ها به هریک از شهرها مشخص شده است. این تخصیص وسیله نقلیه به هر یک از شهرها به گونه ای انجام شده است که هر یک از وسایل نقلیه حداقل یک بار هر یک از شهرها را پوشش می دهند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج حاصل، کمترین هزینه تخصیص مسیریابی با استفاده از مدل پیشنهادی به دست آمده است. بنابراین، نتایج تحقیق نشان می دهد که مدل پیشنهادی هم کارایی و هم اثربخشی تدارکات امدادی بشردوستانه را بهبود می بخشد که یافته های آن راهنمایی ارزشمند  برای بهبود تصمیم گیری در خصوص تخصیص مسیر، نوع وسیله اعزامی و هزینه در زمینه تدارکات بشردوستانه ارائه می کند و برای طراحی راهبرد مناسب برای مقابله به بلایا در آینده سودمند خواهد بود.

    کلیدواژگان: بحران، تخصیص، مسیریابی، امدادرسانی، مدل سازی ریاضی، زنجیره تامین بشردوستانه، جستجوی پراکندگی
  • محمدتقی اسمعیلی، امیرعلی فوکردی*، محمدمهدی مهتدی صفحات 233-259
    زمینه و هدف

    عدم قطعیت، پیچیدگی محیط کسب وکار و فضای رقابتی، لزوم توجه به افزایش قدرت رقابت پذیری را در صنایع مختلف آشکار می کند، همچنین پایداری در زنجیره تامین به عنوان بخش تاثیرگذار چندی است که توجه محققین حوزه زنجیره تامین رو به خود معطوف کرده است و ازآنجاکه قابلیت های پویا، چارچوبی را برای کسب مزیت رقابتی در شرایط عدم قطعیت بازار و محیط کسب وکار، فراهم می کند؛ لذا در این پژوهش به ارائه مدل رقابت پذیری زنجیره تامین پایدار مبتنی بر قابلیت های پویا در صنعت خودروسازی پرداخته شد.

    روش

    پژوهش حاضر با توجه به هدف از نوع پژوهش های کاربردی و از منظر ماهیت و روش، اکتشافی مبتنی بر مطالعه موردی، از منظر ابزار گردآوری اطلاعات میدانی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند و از منظر نوع داده، تحقیق کیفی به شمار می رود که با استفاده از رویکرد تحلیل محتوای کیفی استقرایی به تحلیل داده های حاصل از مصاحبه با 18 نفر از خبرگان این صنعت که به صورت غیر احتمالی و هدفمند با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب گردید، پرداخته شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    مدل مفهومی ارائه شده در قالب 29 مفهوم، پنج مقوله فرعی (تحقیق و توسعه، تولیدی، بازاریابی، برنامه ریزی و حمایت، ارتباطات و تعاملات)، دو مقوله اصلی (قابلیت راهبردی و قابلیت عملیاتی) و یک مقوله محوری (رقابت پذیری زنجیره تامین پایدار مبتنی بر قابلیت های پویا در صنعت خودروسازی) شکل گرفت. این مدل به مدیران صنعت خودرو کمک می کند تا در عرصه رقابت از سایر رقبا پیشتاز باشند.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری، زنجیره تامین پایدار، قابلیت های پویا، تحلیل محتوا
|
  • Taghi Barzegar Vajhi Abadi *, Ahmad Reza Esmaeili, Ali Akbar Latifi Pages 1-30
    Background and purpose

    it can be said without a doubt that the security and law enforcement organizations, especially the police play a key and significant role in establishing justice, and in this regard, it is possible to consider police activity as an operational stage of distributive justice because the police as the guardian of internal border security, acts as the first organization involved through law enforcement operations and deals with crisis control and management. With this point of view, the present research was conducted under the title of justice-oriented distribution model in Logistics and Support of FARAJA on the statement of the second step of the revolution with the approach of the theme analysis.

    Methodology

    this research is descriptive-survey in terms of is applied development goal. The community is under investigation. To compile and design the model which was conducted by interviewing 11 experts from Logistics and Support of FARAJA who have at least 15 years of service experience in Logistics and Support and also have at least a bachelor's degree, and using a purposeful judgmental sampling method, the data analysis method . The method is thematic analysis. The validity of this research is based on the triangular methods of examining the members of the method and discarding biases and the reliability of the retest reliability and the reliability of two orders have been used.

    Finding

    the main finding of this research is to present a model including dimensions of components and indicators for the justice-oriented distribution in Logistics and Support of FARAJA based on the statement of the second step of the revolution. This presented model in this research contains 37 indicators containing seven components and three main dimensions.

    Conclusion

    The results indicate that the justice-oriented distribution of Logistics and Support using the method of this research includes policy-making based on the example of justice-oriented knowledge and justice-oriented implementation.

    Keywords: justice-oriented distribution, logistics, support, Statement of the Second Step of the Revolution, Thematic Analysis Approach
  • Sayyed Mahdi Rafati, Ali Abbasi Agda, Mohammad Zandpoya *, Mansour Rozei Pages 31-59
    Background and purpose

    logistics maintenance is not only limited to items, but also the maintenance and conservation of energy and natural resources is important for future generations. The more careful we are in energy consumption, the more we can reduce its consumption costs and help preserve it. If the amount of waste cannot be reduced to zero in the short term, it can definitely be reduced. The purpose of this project is the harms of energy consumption in Amin University of Police Sciences.

    Materials and methods

    This research in terms of purpose is applicable and in terms of methodology is descriptive-survey. The statistical population of this research is commanders, managers and employees (530), faculty members (50), students (1750), soldiers (125) and a total of (2400) people. The sample size is 182 people based on the random relative stratified sampling method and based on Cochran's formula at 95% confidence level and 7% error. The data collection tools for the questionnaire whose validity was confirmed by obtaining the opinions of experts and its reliability by calculating Cronbach's alpha, which was higher than 0.7.

    Findings

    According to the members of the statistical community, "organizational culture" has the first rank and "external environment of the university" has the lowest rank among the pathology components. In addition, "changeability" ranks first and "political factors outside the university" have the lowest rank among pathology indicators.

    Conclusion

    According to the results, the university should strive to improve the energy consumption situation. The most important measures of this reform in the structural dimension are the promotion of changeability, in the behavioral dimension, increasing the knowledge and knowledge of employees and, in the contextual dimension, the use of modern technology in order to reduce consumption.

    Keywords: Pathology, Energy consumption, Amin University of Police Sciences, Pathological Model of Tricuspids
  • Hamid-Reza Zarghami *, Jalal Raee, Sohrab Sadeghi Pages 61-90
    Background and purpose

    This research was conducted with the aim of identifying and prioritizing the integrated logistics requirements of defense organizations in 1402 and seeks to provide a solution for the implementation of integrated logistics at the level of the armed forces.

    Method

    This research is applied and descriptive-survey and exploratory in nature. After reviewing the study sources as well as valid and relevant research backgrounds, different areas of logistics integration and their requirements were identified, and then through semi-structured interviews and a survey of a number of experts, while confirming the reduction of requirements from 37 to 29, a researcher-made questionnaire was designed and compiled. The statistical sample of this research is the number of 20 managers, commanders and professors in the field of logistics, who were selected purposefully and based on their experience and expertise in the scientific field. In the quantitative phase of the research, the data, obtained from 13 experts' responses, were evaluated and prioritized by Dimtel Solver and Excel software.

    Findings

    Based on the obtained information, 6 areas and 29 requirements were identified for the implementation of integrated logistics, which were prioritized as 1- intelligent transformation 2- virtualization, 3- networking, 4- agility, 5- cleanliness, and 6- dynamism. In order to have an integrated logistics, a combination of logistics types should be used and implemented.

    Conclusion

    According to the obtained results, the first priority is to cause intelligence transformation, which should be done by creating a working group regarding the design, construction and preparation of the required program and infrastructure before anything else, and then regarding the virtualization of actions, control, monitoring, the creation of a network, and communication between all dimensions should be made. In the next step, it is necessary to redesign the instructions, plans, and upgrade the trainings and make more use of them.

    Keywords: integrated logistics, coordination, cooperation, Requirements, Defense organizations, DIMATEL
  • Hamid Bigdeli *, Adel Pourghader Chobar, Nader Shamami Pages 91-121
    Background and purpose

    In this article, the modeling and solution of a location-routing problem of the war equipment hub based on the queuing system has been discussed. The purpose of presenting this model is to reduce the time of transferring war equipment between trenches and increase the safety of transferring equipment through hubs. Therefore, two important strategic and tactical decisions are made, including the location of hubs, the allocation of trenches to the hub, and the appropriate routing of the transfer of war equipment between trenches. Because the hubs are known as the point of collecting and distributing war equipment, therefore, the queue system has been used to send war equipment and organize it.

    Method

    In this article, a new algorithm of MOPSO and MOALO is introduced, which has the ability to search more of the solution space. The results of solving the model with the LP-Metrics method show that the use of safe routes far from the reach of the enemy has increased the security of equipment transfer, while the time to send these items has increased. In this situation, the hubs can supply the equipment needed by the trenches that are located in the defined coverage radius.

    Findings

    By solving different numerical examples, MOALPSO showed that it has higher performance than MOALO and MOPSO. While the solution time by this algorithm was much higher than other algorithms. Also, the uncertainty in the demand and the time of the transfer of war equipment led to the use of the optimization method. The results of the sensitivity analysis on the uncertainty rate showed that with the increase of the uncertainty rate, the amount of demand in the nodes has increased and this problem has led to an increase in the waiting time for sending military equipment and thereby reducing security.

    Keywords: Coverage hub location-routing, Robust Optimization, queuing system, Security, war equipment
  • Mohammadbagher Rasoulehvandi, Akbar Alamtabriz *, Heresh Soltanpanah Pages 123-145
    Background and aim

    During the last decade, many organizations and industries have focused on financial indicators. However, they have recently found that in addition to financial indicators, economic, social and environmental factors should also be considered in the performance of supply chains as sustainability, which also affects the logistics network of the country's automotive industry. However, industries and organizations cannot ignore cost reduction in today's competitive environment. This paper also presents a model for evaluating the performance of a sustainable lean supply chain to improve productivity.

    Method

    In terms of applied purpose, the present study is a descriptive survey in terms of data collection.

    Finding and results

    First, 36 indicators of lean supply chain were extracted based on the study of the background of related researches and then using Delphi method, , their sustainability dimensions were domesticated with the help of 18 experts and specialists in the field of supply chain. The identified factors were determined by interpretive structural method, the relations between and performance evaluation indicators of sustainable lean supply chain in the country's automotive industry. The result of this research is to achieve a model for evaluating the performance of sustainable lean supply chain by improving productivity in the Iranian automotive industry consisting of ten levels.

    Keywords: Supply Chain, Lean supply chain, performance, sustainable lean
  • MohammadAli Akbari * Pages 147-171
    Background and purpose

    logistics maintenance is not only limited to items, but also the maintenance and conservation of energy and natural resources is important for future generations. The more careful we are in energy consumption, the more we can reduce its consumption costs and help preserve it. If the amount of waste cannot be reduced to zero in the short term, it can definitely be reduced. The purpose of this project is the harms of energy consumption in Amin University of Police Sciences.

    Materials and methods

    This research in terms of purpose is applicable and in terms of methodology is descriptive-survey. The statistical population of this research is commanders, managers and employees (530), faculty members (50), students (1750), soldiers (125) and a total of (2400) people. The sample size is 182 people based on the random relative stratified sampling method and based on Cochran's formula at 95% confidence level and 7% error. The data collection tools for the questionnaire whose validity was confirmed by obtaining the opinions of experts and its reliability by calculating Cronbach's alpha, which was higher than 0.7.

    Findings

    According to the members of the statistical community, "organizational culture" has the first rank and "external environment of the university" has the lowest rank among the pathology components. In addition, "changeability" ranks first and "political factors outside the university" have the lowest rank among pathology indicators.

    Conclusion

    According to the results, the university should strive to improve the energy consumption situation. The most important measures of this reform in the structural dimension are the promotion of changeability, in the behavioral dimension, increasing the knowledge and knowledge of employees and, in the contextual dimension, the use of modern technology in order to reduce consumption.

    Keywords: Pathology, Energy consumption, Amin University of Police Sciences, Pathological Model of Tricuspids
  • Adel Mazrae, Fereydoun Omidi *, Foad Makvandi Pages 173-202
    Background and purpose

    relationship management has a tremendous impact on all aspects of the supply chain and the development of new products, as well as its performance level. In many cases, information systems and technology required for supply chain management activities are readily available and can be completed and deployed in a relatively short period of time. However, many of the initial failures in the development of new products are the result of poor transfer of expectations and the result of behaviors that occur among the parties involved in the chain. Therefore, the purpose of this research is to design a model of communication with suppliers in line with value co-creation in Abadan Oil Refining Company.

    Method

    The current research is a mixed (qualitative-quantitative) research, in terms of developing goal and based on the foundational data theory with the Strauss and Corbin method, which includes coding on three levels, open, central and selective, using semi-structured interviews with 21 Participants, and the homogeneity has been obtained in a small part by fitting it with Lisrel software.

    Findings

    Based on the done coding, the indicators and components have been presented in the form of a conceptual model and the model has been explained after confirming the validity and reliability.

    Conclusion

    based on the obtained model, communication with suppliers in line with value co-creation as a central and main phenomenon by applying strategic partnership strategies, empowering and reducing the risk of suppliers, determining the level and importance of suppliers in the context of background factors, while considering the effects of intervening variables such as legal requirements, industry characteristics and environmental factors and causal variables including organizational structure, communication tools, organizational platform for rational decision-making and positive results for suppliers and beneficiaries as well as effective value co-creation and it should happen continuously.

    Keywords: communication with suppliers, co-creation of value, Supply Chain Management, Outsourcing, Abadan Oil Refining Company
  • Masoud Poornaser, Hossein Amoozadkhalili *, Ehsan Momeni, MohamadMahdi Movahedi, Majid Motamedi Pages 203-231
    Background and purpose

    Designing a multi-objective multiple allocation-routing problem in a humanitarian supply chain is important because it improves efficiency and productivity in the supply chain. By designing a multi-objective multiple assignment-routing problem, we can consider different objectives at the same time and seek to optimize them. As a result, designing a multiple multi-objective allocation-routing problem in a humanitarian supply chain can improve the overall performance of the company and lead to the economic and social growth of the region.

    Method

    In this article, an integer mathematical model for the allocation of essential product to all destinations through multiple hub allocation-routing coverage is presented in a way that reduces the cost of allocation and the number of possible paths for allocation in a humanitarian supply chain. The proposed model is able to estimate well the binary optimal solutions of the problem that is route and vehicle allocation through the solution using the scattering search method. Based on the solution of the proposed model, the shortest possible route for allocating essential items to different considered cities is provided. Also, the lowest possible cost has been determined for allocating the route for relief. Finally, the allocation of each vehicle according to their type to each city has been specified. This allocation of vehicles to each of the cities has been done in such a way that each of the vehicles covers each of the cities at least once.

    Findings

    Based on the obtained results, the lowest routing allocation cost was gained using the suggested model. The results of the research show that the proposed model improves both the efficiency and effectiveness of humanitarian aid logistics, and its findings provide valuable guidance for improving decision-making regarding route allocation, the type of dispatch vehicle and cost in the field of humanitarian logistics, and for designing a suitable strategy for Dealing with disasters will be beneficial in the future.

    Keywords: disasters, Allocation, Routing, coverage, location, Scatter Search
  • MohammadTaghi Esmaili, Amirali Foukerdi *, MohammadMehdi Mohtadi Pages 233-259
    Background and purpose

    Uncertainty, the complexity of the business environment and the competitive environment reveal the need to pay attention to the increase of competitiveness in various industries, and sustainability in the supply chain as an influential part has attracted the attention of supply chain researchers and since dynamic capabilities provide a framework for gaining competitive advantage in the uncertain market and business environment; Therefore, in this research, the competitiveness model of the sustainable supply chain based on dynamic capabilities in the automotive industry was presented.

    Method

    According to the purpose of this research, it is applied research and from the perspective of its nature and methodology, it is an exploratory study based on a case study, from the perspective of a tool for collecting field information using semi-structured interviews, and from the perspective of data type, it is a qualitative research. , which used the inductive qualitative content analysis approach to analyze the data obtained from interviews with 18 experts in this industry who were randomly and purposefully selected using the snowball method.

    Findings and conclusions

    the conceptual model presented in the form of 29 concepts, 5 sub-categories (research and development, production, marketing, planning and communication), 2 main categories (strategic and operational) and one core category (the competitiveness of the sustainable supply chain based on dynamic capabilities in the automotive industry) were formed. This model helps the managers of the automotive industry to be ahead of other competitors in the field of competition.

    Keywords: Competitiveness, Sustainable Supply Chain, Dynamic Capabilities, content analysis