فهرست مطالب

تمدن حقوقی - پیاپی 18 (زمستان 1402)

نشریه تمدن حقوقی
پیاپی 18 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/17
  • تعداد عناوین: 13
|
  • همایون مافی، فاطمه قناد، محمدامین اسماعیل پور* صفحات 5-24

    ارزیابی یا اعتبار سنجی ادله طرفین داوری، با توجه به گسترش معاملات و حجم عظیمی از داده ها در تعیین سرنوشت حل و فصل اختلاقات و صدور آرای منصفانه تاثیر بسزایی دارد. ادغام هوش مصنوعی و داوری، رویکرد نوین، به منظور ارزیابی بهتر و دقیق مستندات طرفین حل اختلاف می باشد. در این راستا، برخی کشور ها شروع به وضع قوانین و مقررات در حوزه هوش مصنوعی و داوری نموده اند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی جایگاه هوش مصنوعی و تاثیر آن در فرایند صحت سنجی مستندات داوری می باشد. این پژوهش با رویکرد توصیفی و تحلیلی پیش رفته و پس از تحلیل موضوع، نتیجه گیری می نماید که ابزارهای هوش مصنوعی به طور مستقیم و غیرمستقیم فرایند صحت سنجی ادله را تسهیل و تسریع می نماید. همچنین تاکید می نماید نظر به چالش های اخلاقی، حقوقی و فنی، نظارت انسانی به منظور تضمین فرایند صحت سنجی ادله ضروری است.

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، صحت سنجی، ادله، داوری
  • سالار صادقی* صفحات 25-38
    این مقاله به درهم تنیدگی فناوری هوش مصنوعی و سیستم های عدالت کیفری پرداخته و به طور ویژه مسئله استفاده از هوش مصنوعی به عنوان سازوکار ایجاد دلیل در محاکمات کیفری را ارزیابی می کند. مقاله به طور ویژه حول سه نقطه کانونی می چرخد. نخست، زمینه را برای تجزیه و تحلیل فراهم نموده و تعریف کوتاهی از هوش مصنوعی ارائه می دهد. در مرحله دوم، برخی از مولفه های برجسته را از رویه های اثباتی بررسی نموده و بر مهم ترین ضعف های هوش مصنوعی که می توانند پیوستگی هموار هوش مصنوعی را در سیستم های عدالت کیفری به خطر بیندازند تمرکز می کند. سوم، راه هایی را که هوش مصنوعی می تواند بر حقوق دفاعی اساسی متهم تاثیر بگذارد ارائه می کند و با برخی الزامات ایمنی و پیشنهاداتی که می تواند انتقال به عصر عدالت کیفری هوش مصنوعی را تسهیل کند، به نتیجه می رسد.
    کلیدواژگان: : هوش مصنوعی، عدالت کیفری، دلیل، حقوق دفاعی
  • امین امیریان فارسانی*، سید محمد حسینی صفحات 39-54

    هوش مصنوعی به عنوان یکی از بزرگ ترین پیشرفت های فناوری دهه های اخیر، تحولات چشمگیری را در انواع حوزه ها به وجود آورده است و حوزه حقوق نیز از این تاثیرات مستثنی نمی شود. هوش مصنوعی، مفهومی است که از زمان شکل گیری آن در دهه 1950 میلادی توسط جان مک کارتی، برای انسان ها یک چالش مبهم به نظر می رسیده است. اما در چند دهه گذشته، پیشرفت های چشمگیر در زمینه هایی مانند یادگیری ماشین، شبکه های عصبی، پردازش زبان طبیعی و بینایی ماشین هوش مصنوعی را به سطحی از پیچیدگی و کاربردی برتر ارتقاء داده است که امروزه به عنوان یکی از اصطلاحات مهم و حیاتی دنیای فناوری و علم شناخته می شود. این مطالعه با هدف بررسی و ضرورت پذیرش مسئولیت کیفری برای سیستم های دارای هوش مصنوعی ازجمله حالت خطرناک ، آثار زیان بار و...  انجام شده است. چالش های ناشی از پذیرش مسئولیت کیفری هوش مصنوعی که مهم ترین آن ها، بحث اعمال مجازات بر سیستم های دارای هوش مصنوعی است با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است. امید است در عرصه سیاستگذاری تقنینی در آینده تاثیر مثبت داشته باشد و دیگر شاهد چنین چالش و خلاءهایی در قانون نباشیم .

    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، ربات ها، مسئولیت کیفری، جرم انگاری
  • امیررضا محمودی، مریم بحرکاظمی* صفحات 55-72
    امروزه هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری نوین، قادر است بهبودها و خلاهایی را  در فرآیند رسیدگی قضایی ایجاد کند. هوش مصنوعی ممکن است چالش هایی در زمینه  حفظ حقوق مدنی و حریم خصوصی، شفافیت و عدالت، ارائه اطلاعات و داده های نامطمئن ایجاد کند و به کاهش تعامل بین انسان و دادگاه منجر شود. این پژوهش می تواند  به ارتقای فهم ما از این تکنولوژی و نحوه استفاده از آن در دادگاه ها کمک کند و همچنین می تواند به ارزیابی تاثیرات مثبت و منفی هوش مصنوعی بر رسیدگی قضایی و تاثیر آن بر عدالت و دسترسی به دادرسی کمک کند. در این پژوهش با استفاده از ابزار کتابخانه ای و روش توصیفی-تحلیلی به شناخت بهتر از تاثیر هوش مصنوعی بر کارایی سیستم قضایی پرداخته شده و راهکارهای مناسبی را برای افزایش کارایی این سیستم بر سیستم  قضایی دادگاه ها ارائه نموده است. از مهم ترین اهداف این پژوهش می توان به کاهش زمان مورد نیاز برای رسیدگی به پرونده ها، افزایش دقت و صحت تصمیم گیری، افزایش شفافیت قضایی و ارتقاء فرآیند رسیدگی به پرونده ها با استفاده از فناوری هوش مصنوعی اشاره کرد. این پژوهش نشان داده است که با استفاده از هوش مصنوعی، می توان بهبود های قابل توجهی در کارایی، دقت، سرعت و دسترسی به عدالت در سیستم قضایی داشت. اما در عین حال، باید به مسائل حفظ حقوق و حریم شخصی، الگوریتم ها، پذیرش اجتماعی و خطرات امنیتی توجه کرد و اقدامات مناسب برای مقابله با این مسائل انجام داد.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، سیستم قضایی، رسیدگی قضایی، اتوماسیون، دادگاه هوشمند
  • امین حاجی وند*، علی خوش منظر، صابر سیاری زهان صفحات 73-90
    مقدمه این ویژه نامه هوش مصنوعی را مورد بحث قرار می دهد که معمولا به عنوان «توانایی یک سیستم برای پردازش صحیح داده های خارجی، یادگیری از همان داده ها و استفاده از آن دانش از طریق سازگاری و انعطاف پذیری برای دستیابی به اهداف و وظایف خاص» تعریف می شود. این مقاله هفت پژوهش منتشر شده در این ویژه نامه از چندین متخصص برجسته جهان که دیدگاه های متنوعی در مورد هوش مصنوعی ارائه می کنند را خلاصه می کند و با ارائه یک چشم انداز جامع در مورد آینده هوش مصنوعی و با ترسیم چشم اندازهای خرد و کلان به پایان می رسد.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، کلان داده، مقررات، استراتژی، یادگیری مبتنی بر ماشین
  • سالار صادقی* صفحات 91-102
    این مقاله بر تحول دادرسی کیفری در چهارچوب توسعه فناوری های دیجیتال در فضای بین المللی که جایگاه قابل توجهی در آن به هوش مصنوعی تعلق دارد تمرکز می کند. ما اشاره می نماییم که از انواع ابزارهای دیجیتالی توسط ایالات متحده آمریکا در مراحل دادرسی استفاده می شود که در آن، استارت آپ های حقوقی تخصصی در هوش مصنوعی قادر به تعیین محتوای تصمیم آینده دادگاه با درجه احتمالی بالا هستند. می توان دید که اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال حاضر از فناوری های پیشرفته در سیستم های حقوقی خود و برای حمایت قانونی استفاده می کنند. با این وجود، مسئله استفاده از هوش مصنوعی در رسیدگی های حقوقی نیاز به بررسی عمیق تری در مورد قرابت آن با اصول کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دارد. با توجه به این امر، ممکن است اعمال منشور اخلاقی اروپا در مورد استفاده از هوش مصنوعی مفید باشد که این منشور پنج اصل اساسی را ارائه می دهد که نقش و جایگاه هوش مصنوعی را در رسیدگی های حقوقی تعریف می کند. این مقاله بر روی روندها و امکانات پیشرو برای استفاده از هوش مصنوعی در سیستم عدالت کیفری تمرکز می کند.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، نظام عدالت کیفری، رهبری، فناوری های دیجیتال
  • سارا صلح چی، کیان بیگلربیگی* صفحات 103-120
    یکی از شماره های اخیر یکی از مجلات مشهور رایانه ای، این پرسش را طرح کرد که اگر یک اتومبیل خودران (رانندگی خودکار بدون راننده) عابر پیاده ای را بکشد، چه قوانینی قابل اعمال خواهد بود. این مقاله به بررسی پرسش، پیرامون مسئولیت قانونی در سیستم های رایانه ای هوش مصنوعی می پردازد. در این مقاله بحث می شود که آیا مسئولیت کیفری اساسا قابل اعمال است یا خیر؛ بر چه کسی ممکن است اعمال شود؛ و مطابق قانون مدنی، آیا هوش مصنوعی محصولی است که بتواند موضوع قانون طراحی محصول یا خدمت قرار بگیرد به نحوی که شامل شبه جرم ناشی از قصور و غفلت شود یا خیر. مسئله گارانتی های فروش نیز مورد توجه قرار گرفته است. همچنین به برخی محدودیت های عملی که سیستم های هوش مصنوعی دارای آن می باشند، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، مسئولیت مدنی، مسئولیت کیفری، شبه جرم، بدافزار
  • سبحان طیبی*، نادر طیبی صفحات 121-132
    جهان امروز، رویارویی فناوری های نوین و زیست کره در حال توسعه را به نظاره نشسته است. نقش این رویارویی را از یک سو هوش مصنوعی و از سوی دیگر ساکنین زیست کره بازی می کنند. در واقع هوش مصنوعی توانایی یک سیستم برای تفسیر صحیح داده های خارجی و ایجاد زمینه استفاده از آن را برای دستیابی به اهداف و وظایف خاص از طریق سازگاری انعطاف پذیر مهیا می کند. در این راستا، شهروندان جامعه جهانی به گونه ای خودخواسته زمینه ورود به این فضای فناورانه را تجربه می نمایند. حال این که از یک منظر این تعامل دوسویه می تواند تجربه ای مثبت باشد و حفاظت از محیط زیست به گونه ای موفق انجام پذیرد و از منظر دیگر شاید اتکای زیاد به این فناوری زمینه تعاملات بین المللی را دچار اختلال نماید. پژوهش حاضر بر مبنای مطالعات و منابع به روز و به روش توصیفی نگارش شده است. این پژوهش نگاهی مقدماتی به روند دیپلماسی فناورانه برای حفظ محیط زیست از طریق تعاملات منطقه ای و بین المللی دارد.
    کلیدواژگان: دیپلماسی محیط زیست، هوش مصنوعی، توسعه پایدار، تاب آوری
  • زهرا وهبی* صفحات 133-154
    تحقیقات و مقررات هوش مصنوعی به دنبال متعادل کردن مزایای نوآوری در برابر هرگونه آسیب و اختلال بالقوه است. با این حال، یکی از پیامدهای ناخواسته افزایش اخیر در تحقیقات هوش مصنوعی، جهت گیری مجدد بالقوه فناوری های هوش مصنوعی برای تسهیل اعمال مجرمانه است که در این مقاله جرایم هوش مصنوعی نامیده می شود. جرایم هوش مصنوعی از لحاظ نظری به لطف آزمایش های منتشر شده در خودکارسازی تقلب با هدف کاربران رسانه های اجتماعی و همچنین نمایش هایی از دستکاری بازارهای شبیه سازی شده مبتنی بر هوش مصنوعی امکان پذیر است. از این رو، ازآنجاکه جرایم هوش مصنوعی هنوز یک حوزه نسبتا جوان و ذاتا بین رشته ای است که مطالعات حقوقی و اجتماعی را تا علم رسمی دربرمی گیرد اطمینان کمی وجود دارد که آینده جرایم هوش مصنوعی ممکن است چگونه باشد. این پژوهش اولین تحلیل ادبیات سیستماتیک و بین رشته ای تهدیدات قابل پیش بینی جرایم هوش مصنوعی را ارائه می کند و به اخلاق شناسان، سیاستگذاران و سازمان های مجری قانون ترکیبی از مشکلات فعلی و فضای راه حل ممکن را ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی و قانون، هوش مصنوعی، استفاده دوگانه، اخلاق، یادگیری ماشینی
  • سارا صلح چی* صفحات 155-172
    انتخابات آزاد و مردم سالاری در اروپا در سطح جهان می توانند به واسطه استفاده مخرب از فناوری های نوین، به ویژه هوش مصنوعی مورد سوءاستفاده قرار گیرند. هوش مصنوعی می تواند به عنوان ابزاری برای تولید و انتشار اطلاعات نادرست یا تسهیل هدف گذاری خرد الگوی روانی رای دهندگان در دوره پیش از انتخابات به کار رود. در عین حال، هوش مصنوعی می تواند به طور موثری با کاربردهای این چنینی از فناوری مقابله کند. این پژوهش روش هایی که به واسطه آن آزادی انتخابات و مردم سالاری از خلال گسترش هوش مصنوعی متاثر می شود را مورد بحث قرار می دهد.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، دموکراسی، اطلاعات نادرست، ربات های اجتماعی، هدف گذاری خرد
  • حمیدرضا حیدرپور*، محمد شهانقی، ژیلا مهرآرا صفحات 173-194
    یکی از مهم ترین جلوه های فناوری در زمانه فعلی، هوش مصنوعی است. یکی از مهم ترین عرصه های استعمال این فناوری جدید، عرصه جرم یابی و تحقیقات جنایی است. هوش مصنوعی، سازوکارهایی را به این منظور به کار می برد که ضریب خطای بسیار کمی دارند و تیم های جرم یاب و نیز مراجع قضایی و پلیسی را به صورت بسیار موثر، یاری می رسانند. اهمیت هوش مصنوعی، به ویژه در مورد برخی انواع خاص جرائم، می توانند کاربرد به مراتب بیشتری داشته باشند. نمونه این جرائم، قتل های سریالی است که به سبب ماهیت و اوصاف و آثار، ازجمله بزهکاری هایی هستند که امنیت روانی جامعه را به شدت، با مخاطره مواجه می کنند و تعقیب و دستگیری مرتکبان و نیز پیشگیری از تکرار آن، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. در برخی سازمان های پلیسی، هوش مصنوعی، چند سالی است که به منظور تعقیب و دستگیری قاتلان سریالی مورد استفاده هستند ازجمله پلیس کشف جرم در ایالات متحده آمریکا. با عنایت به لزوم بهره برداری از تجارب دیگر نظام های حقوقی و قضایی برای رفع معضلات موجود در داخل کشور، در نوشتار حاضر، کوشش شده است مجموعه سازوکارهایی که براساس فناوری هوش مصنوعی پایه گذاری شده اند و به یاری آن ها می توان فرایند تعقیب قاتلان سریالی را عملی کرد و در حال حاضر، این روش ها مورد استفاده دائره کشف قتل های سریالی در سازمان پلیس ایالات متحده آمریکا هستند، معرفی شود.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، قتل های سریالی، فناوری، جرم یابی، تحقیقات جنایی
  • محمدمهدی داور* صفحات 195-200
    بحث از هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده نوظهور در عصر حاضر همواره با چالش های متعدد اخلاقی روبرو بوده است. گسترش هوش مصنوعی یک امر اجتناب ناپذیر می باشد و از آن جهت که این پدیده با جهان انسانی و اجتماعی در ارتباط است و هر امری که با انسان و اجتماع در ارتباط باشد وارد حوزه اخلاق و حقوق می باشد، بنابراین باید دانست که آیا استفاده از هوش مصنوعی یک امر اخلاقی می باشد یا خیر؟ و همچنین آیا انسان ها حق استفاده از آن را دارند یا خیر؟ به نظر می رسد که اندیشه فارابی در حوزه حکمت عملی می تواند جوابگوی این مسئله باشد. با تامل در نظریات این فیلسوف برجسته در حکمت مدنی، نظریه حقوق طبیعی دریافت می شود و از سوی دیگر، آراء اخلاق فارابی نیز با نظریه حقوق طبیعی و به صورت کلی با حکمت مدنی فارابی دارای هماهنگی می   باشند. بنابراین، می توان با عینک مکتب اخلاقی و مدنی فارابی به این مسئله نظر نموده و آن را تبیین کرد.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، فارابی، حقوق طبیعی، سعادت، حکمت مدنی
  • یاسر شاکری* صفحات 201-250
    هوش مصنوعی با ظهور انقلاب صنعتی چهارم، به ویژه در نیروهای مسلح، در دنیای امروز به واقعیت تبدیل شده است. سیستم های هوش مصنوعی نظامی می توانند داده های بیشتری را به طور موثرتری نسبت به سیستم های سنتی پردازش کنند. با توجه به قابلیت های محاسباتی و تصمیم گیری ذاتی، هوش مصنوعی همچنین خودکنترلی، خودتنظیمی و خودگردانی سیستم های رزمی را افزایش می دهد. هوش مصنوعی تقریبا در هر برنامه نظامی استفاده می شود و انتظار می رود افزایش پشتیبانی تحقیق و توسعه از سوی آژانس های تحقیقاتی نظامی برای توسعه فناوری های جدید و پیشرفته هوش مصنوعی، تقاضای گسترده برای سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی در ارتش را افزایش دهد. در این پژوهش چندین کاربرد هوش مصنوعی در ارتش و همچنین قابلیت ها، فرصت ها و آسیب ها و ویرانی های احتمالی آن ها در هنگام بی ثباتی مورد بحث قرار می گیرد. پژوهش حاضر به پتانسیل فعلی و آینده برای توسعه الگوریتم های هوش مصنوعی، به ویژه در کاربردهای نظامی می پردازد. بیشتر بحث بر روی هفت الگوی هوش مصنوعی، استفاده و اجرای الگوریتم های هوش مصنوعی در ارتش، تشخیص اشیاء، تدارکات نظامی و ربات ها، بی ثباتی جهانی ناشی از استفاده از هوش مصنوعی و خطرات هسته ای متمرکز بود. این پژوهش همچنین به پتانسیل فعلی و آینده برای توسعه الگوریتم های هوش مصنوعی، به ویژه در کاربردهای نظامی می پردازد.
    کلیدواژگان: نیروهای مسلح، هوش مصنوعی، فرصت، آسیب
|
  • Homayoun Mafi, Fatemeh Ghanad, MohammadAmin Esmaeilpour * Pages 5-24

    The evaluation or validation of the evidence of the arbitration parties, considering the expansion of transactions and a huge amount of data, has a significant impact on determining the fate of conflict resolution and issuing fair votes. The integration of artificial intelligence (AI) and arbitration is a new approach, in order to better and accurately evaluate the documents of the parties to resolve the dispute. In this regard, some countries have started to establish rules and regulations in the field of artificial intelligence and arbitration. The purpose of this article is to investigate the place of artificial intelligence and its impact on the process of authentication of arbitration documents. This research proceeds with a descriptive-analytical approach and after analyzing the issue, it concludes that artificial intelligence tools directly and indirectly facilitate and accelerate the process of verifying evidence. It should be noted that, considering the ethical, legal, and technical challenges, human supervision is necessary to ensure the process of verifying the evidence.

    Keywords: Artificial intelligence, Authentication, Evidence, Arbitration
  • Salar Sadeghi * Pages 25-38
    This paper touches upon the intertwining of AI technology and criminal justice systems and assesses especially the issue of using AI as an evidence-generating mechanism in criminal trials. The paper revolves, in particular, around three focal points. Firstly, it sets the context for the following analysis and gives a short definition of AI. Secondly, it examines some thorny parameters of the evidentiary proceedings and focuses on the most important AI weaknesses that could jeopardize the smooth incorporation of AI in the criminal justice systems. Thirdly, it presents the ways in which AI could affect basic procedural rights of the defendant and concludes with some safety requirements and suggestions that could facilitate the transition to an AI-criminal-justice-era.
    Keywords: Artificial intelligence, Criminal Justice, Evidence
  • Amin Amirian Farsani *, Sayyed Mohammad Hosseni Pages 39-54

    Artificial intelligence (AI), as one of the biggest technological advances of recent decades, has brought significant changes in various fields, and the field of law is not excluded from these effects. Artificial intelligence is a concept that has been an ambiguous challenge to humans since its formation in the 1950s by John McCarthy. But in the last few decades, significant advances in fields such as machine learning, neural networks, natural language processing, and machine vision have elevated artificial intelligence to a level of sophistication and superior application that today is considered one of the most vital terms. The world of technology and science is known. This study was conducted with the aim of investigating and the necessity of accepting criminal liability for systems with artificial intelligence (including dangerous mode and harmful effects, etc.). The challenges caused by accepting the criminal responsibility of artificial intelligence, the most important of which is the discussion of punishing on systems with artificial intelligence, have been investigated using the descriptive-analytical method. It is hoped that it will have a positive impact on the field of legislative policymaking in the future, and we have witnessed such don’t challenges and loopholes in the law.

    Keywords: Artificial intelligence, Robots, Criminal Liability, Criminalization
  • Amirreza Mahmoudi, Maryam Bahrekazemi * Pages 55-72
    Nowadays, artificial intelligence (AI), as a new technology, can create improvements and loopholes in the process of judicial proceedings. Artificial intelligence may create challenges in the field of maintaining civil rights and privacy, transparency, and justice, providing uncertain information and data, and reducing interaction between humans and the court. This research can help improve our understanding of this technology and how it is used in courts, and it can also evaluate the positive and negative effects of artificial intelligence on judicial proceedings and its effect on justice and Access to proceedings. In this research, using library tools and descriptive-analytical methods, we will better understand the impact of artificial intelligence on the efficiency of the judicial system, and provide suitable solutions to increase the efficiency of this system on the judicial system of the courts, one of the most important goals of this research. It is possible to mention the reduction of the time needed to process cases, increase the accuracy and accuracy of decision-making, increase judicial transparency, and improve the process of handling cases using artificial intelligence technology. This research has shown that by using artificial intelligence, there can be significant improvements in efficiency, accuracy, speed, and access to justice in the judicial system. But at the same time, one should pay attention to the issues of protecting rights and privacy, algorithms, social acceptance, and security risks and take appropriate measures to deal with these issues.
    Keywords: Artificial intelligence, Judicial System, judicial proceedings, automation, Smart Court
  • Amin Hajivand *, Ali Khosh Manzar, Saber Sayari Zuhan Pages 73-90
    This introduction to this special issue discusses artificial intelligence (AI), commonly defined as “a system’s ability to interpret external data correctly, to learn from such data, and to use those learnings to achieve specific goals and tasks through flexible adaptation.” It summarizes seven articles published in this special issue that present a wide variety of perspectives on AI, authored by several of the world’s leading experts and specialists in AI. It concludes by offering a comprehensive outlook on the future of AI, drawing on minor, and macro-perspectives.
    Keywords: Artificial intelligence, Big Data, Regulation, strategy, Machine-Based Learning
  • Salar Sadeghi * Pages 91-102
    This paper focuses on the transformation of criminal proceedings in the framework of the development of digital technologies in the international space, in which a significant place belongs to artificial intelligence. We demonstrate that a variety of digital tools in legal proceedings is used by the United States where legal start-ups specializing in Artificial Intelligence (AI) are capable determine the content of a future court decision with a high degree of probability. It can be seen that most of the member states of the European Union are currently using advanced technologies in their legal systems and for legal protection. Nevertheless, the issue of using artificial intelligence in legal proceedings requires a deeper examination of its affinity with the principles of the European Convention on Human Rights. With regard to the above, it might be useful to employ the European Ethical Charter on the Use of Artificial Intelligence that provides five basic principles that define the role and place of AI in legal proceedings. This paper focuses on the leading trends and possibilities for using AI in the criminal justice system.
    Keywords: Artificial intelligence, criminal justice system, leadership, digital technologies
  • Sara Solhchi, Kian Biglarbeigi * Pages 103-120
    A recent issue of a popular computing journal asked which laws would apply if a self-driving car killed a pedestrian. This paper considers the question of legal liability for artificially intelligent computer systems. This article discusses whether criminal liability could ever apply; to whom it might apply; and, under civil law, whether an AI program is a product that is subject to product design legislation or a service to which the tort of negligence applies. The issue of sales warranties is also considered. A discussion of some of the practical limitations that AI systems are subject to is also included.
    Keywords: Artificial intelligence, Civil Liability, Criminal Liability, Tort
  • Sobhan Tayebi *, Nader Tayebi Pages 121-132
    Today, the world is watching the confrontation of new technologies and the developing ecosystem. On the one hand, artificial intelligence (AI), and on the other hand, the inhabitants of the biosphere play a role of this confrontation. In fact, artificial intelligence provides a system's ability to correctly interpret external data and create context for its use to achieve specific goals and tasks through flexible adaptation. In this respect, the citizens of the global community experience the field of entering this technological space in a way they want. Now, from a positive experience point of view, this two-way interaction can be successfully carried out to protect the environment and from another point of view, the field of international interactions may be disrupted by relying heavily on this technology. This paper is written based on previous studies and up-to-date references in descriptive methods. This research has a preliminary look at the technological diplomacy process to preserve the environment through regional and international interactions.
    Keywords: Environmental Diplomacy, Artificial intelligence, sustainable development, Resilience
  • Zahra Vahabi * Pages 133-154
    Artificial intelligence (AI) research and regulation seek to balance the benefits of innovation against any potential harm and disruption. However, one unintended consequence of the recent surge in AI research is the potential re-orientation of AI technologies to facilitate criminal acts, term in this article AI-Crime (AIC). AIC is theoretically feasible thanks to published experiments in automating fraud targeted at social media users, in addition to demonstrations of AI-driven manipulation of simulated markets. However, because AIC is still a relatively young and inherently interdisciplinary area spanning socio-legal studies to formal science there is little certainty of what an AIC future might look like. This article offers the first systematic, interdisciplinary literature analysis of the foreseeable threats of AIC, providing ethicists, policy-makers, and law enforcement organizations with a synthesis of the current problems, and possible solution space.
    Keywords: AI, Law, Artificial intelligence, Dual-Use, ethic, Machine Learning
  • Sara Solhchi * Pages 155-172
    Free elections and democracy in Europe and globally can be detrimentally affected by malicious use of new technologies, in particular artificial intelligence (AI). AI can be used as a tool to produce and spread disinformation or facilitate psychographic micro-targeting of voters in the run-up to elections. At the same time, AI can effectively counter such uses of technology. This article discusses the ways in which freedom of elections and democracy can be impacted through the deployment of AI.
    Keywords: Artificial intelligence, Democracy, Misinformation, Social Bots, Micro Targeting
  • Hamidreza Heydarpour *, Mohammad Shahanaghi, Zhila Mehrara Pages 173-194
    One of the most important effects of technology in the current era is artificial intelligence. One of the most important fields of using this new technology is the field of crime detection and criminal investigations. Artificial intelligence uses mechanisms for this purpose that have a very low error rate and help crime detection teams as well as judicial and police authorities in a very effective way. The importance of artificial intelligence, especially in some specific types of crimes, can have far more applications. Examples of these crimes are serial murders, which, due to their nature, characteristics, and effects, are crimes that seriously endanger the psychological safety of the society, and the pursuit and arrest of the perpetrators, as well as the prevention of their repetition, is an inevitable necessity. In some police organizations, artificial intelligence has been used for several years to track down and arrest serial killers, including the crime detection police in the United States. Considering the necessity of exploiting the experiences of other legal and judicial systems to solve the problems in the country, in this article, an attempt has been made to develop a set of mechanisms based on artificial intelligence technology, and with their help, the process of pursuing murderers implemented a serial and currently, these methods are used by the serial murder detection department in the United States police organization to be introduced.
    Keywords: Artificial intelligence, serial murders, technology, Crime Detection, Criminal investigation
  • Mohamad Mahdi Davar * Pages 195-200
    The discussion of artificial intelligence (AI) as a newly emerging phenomenon in the present era has always been faced with various ethical challenges. The expansion of artificial intelligence is inevitable, and since this phenomenon is related to the human and social world, anything related to humans and society falls within the realm of morality and rights. In doing so, it must be understood whether the use of artificial intelligence is an ethical matter or not. Furthermore, do humans have the right to use it or not? It seems that Al-Farabi's thought in the realm of practical wisdom can provide an answer to this issue. By reflecting on the theories of this prominent philosopher in civil philosophy, the theory of natural rights is obtained, and on the other hand, Al-Farabi's ethical opinions are also consistent with the theory of natural rights and, in general, with Al-Farabi's civil philosophy. It can, therefore, be argued that, one can consider and elucidate this issue through the lens of Al-Farabi's ethical and civil school of thought.
    Keywords: Artificial intelligence, al-Farabi, natural rights, Prosperity, Civil Philosophy
  • Yasser Shakeri * Pages 201-250
    Artificial intelligence (AI) has become a reality in today’s world with the rise of the 4th industrial revolution, especially in the armed forces. Military AI systems can process more data more effectively than traditional systems. Due to its intrinsic computing and decision-making capabilities, AI also increases combat systems’ self-control, self-regulation, and self-actuation. Artificial intelligence is used in almost every military application, and increased research and development support from military research agencies to develop new and advanced AI technologies is expected to drive the widespread demand for AI-driven systems in the military. This research paper will discuss several AI applications in the military, as well as their capabilities, opportunities, and potential harm and devastation when there is instability. This present article looks at current and future potential for developing artificial intelligence algorithms, particularly in military applications. Most of the discussion focused on the seven patterns of AI, the usage and implementation of AI algorithms in the military, object detection, military logistics, and robots, the global instability induced by AI use, and nuclear risk. The article also looks at the current and future potential for developing artificial intelligence algorithms, particularly in military applications.
    Keywords: Armed forces, Artificial intelligence, opportunity, Damage