فهرست مطالب

گردشگری فرهنگ - پیاپی 16 (بهار 1403)

نشریه گردشگری فرهنگ
پیاپی 16 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی باصولی* صفحه 3

    نگرش منظرین می تواند براساس روایت، تعریف هویت و بررسی کارکرد شکل گیرد. به بیان دیگر برای نگرش منظرین به یک جاذبه یا عنصر معماری یا یک آیین و سنت، می توان روایات مرتبط با آن را مورد بررسی قرار داد، هویتش را تعریف و تفسیر نمود و یا کارکردهایی که در طول زمان داشته است را بررسی کرد. روایت نقشی موثر و متفاوت در نگرش منظرین ایفا می کند و می تواند بیان کننده چرایی به وجود آمدن یا تغییرات هویت و عملکرد در دوره عمر جاذبه یا آیین باشد و از زوایای مختلف بیان شود. زوایایی که لزوما بیان کننده یک شکل و یک خط مشخص نبوده و هرکس براساس ذهنیت و زاویه دید خود نسبت به مسئله، روایتی را بیان می کند و همین تفاوت می تواند خود به یک جاذبه تبدیل شود. از طرف دیگر یکی از اجزای مهم محصول گردشگری، خاطراتی است که گردشگر در طول سفر به ذهن می سپارد و این خاطرات تا سال ها در ذهن باقی مانده و بیان می شود. علاوه بر تاثیر روایت در نگرش منظرین، یکی از راه های ماندگاری خاطرات، بیان روایتی و داستان گونه جاذبه هایی است که گردشگر در طول سفر خود بازدید کرده است. روایت داستانی ماندگاری بالاتری از دیدن بصری جاذبه دارد و می تواند تا مدت ها یادآور مقصد، جاذبه، آیین و سنت یا عنصر فیزیکی باشد. راهنمایان تور و یا افرادی که وظیفه معرفی جاذبه یا آیین را برعهده دارند سعی می کنند با اضافه کردن روایات مختلف و داستان های مختلفی که پیرامون جاذبه وجود دارد، بر جذابیت صحبت خود بیفزایند و خاطرات شیرین تری را برای گردشگر خلق نمایند. به بیان دیگر، شناسایی روایت های معتبر و بیان آن با خط سیر مشخص و به شکل داستان می تواند علاوه بر تاثیر در نگرش منظرین به یک جاذبه، بر ماندگاری خاطرات سفر هم تاثیرگذار باشد. مهم ترین مشکلی که در این مسیر وجود دارد، تشخیص روایات واقعی و مستند است. یکی از چالش های این مسئله، بروز، ایجاد و تعریف روایات تحریف شده، دروغین، تخیلی و یا مبالغه آمیز توسط افراد مختلف است. روایاتی که بدون اسناد معتبری بیان شده و گاهی با توجه به تکرار، به روایت اصیل تبدیل می شوند که داستان اصلی را نیز تحت تاثیر قرار می دهند. فرد روایتگر برای ایجاد جاذبه بیشتر در سخن به جای بیان قصه و روایت اصلی، آنچه را در ذهن خود پرورانده و یا به صورت غیرمستند از جایی شنیده، بیان می کند و این امر نه تنها اصالت جاذبه را تحت تاثیر قرار می دهد، بر نگرش منظرین هم خدشه وارد می نماید.بررسی روایات و داستان های معتبر در خصوص جاذبه ها، آیین ها و سنت ها توسط محققان و پژوهشگران و ثبت و انتشار آنها می تواند از این تحریف جلوگیری نموده و باعث شود روایاتی منتشر شود که بر اعتبار آنها صحه گذاشته شده است. این امر کمک شایانی است به گردشگری منظر و ایجاد خاطرات درست و معتبری که گردشگر به ذهن می سپارد.

    کلیدواژگان: روایت، گردشگری، گردشگری منظر
  • فائزه همایونی، فریده آفرین* صفحات 6-13
    این پژوهش چیستی معانی و ابعاد طبیعت را در شعر، نقاشی و گردشگری ادبی رمانتیسیسم بررسی می کند. درواقع چیستی طبیعت و جلوه آن را در آثار شاعرانی همچون لرد بایرون و امرسون و نقاشانی چون تامس کول مطالعه می کند. سپس مولفه های گردشگری ادبی رمانتیسیسم را وا می کاود تا به این مسئله پاسخ دهد که نگرش رمانتیسیسم به طبیعت چه نکات مثبتی برای گردشگری دارد. هدف این پژوهش واکاوی مخرج مشترک مکتب رمانتیسیسم در نگرش به طبیعت است. مطالعه داده ها به روش توصیفی -تحلیلی انجام شده و جمع آوری داده ها و تصاویر براساس مطالعات کتابخانه ای و اسنادی صورت گرفته است. ابعاد و معانی طبیعت در اشعار و نقاشی های منتخب رمانتیک عبارتند از طبیعت بکر، طبیعت وحشی و رام نشده، طبیعت عظیم و شگفت، ماوراءالطبیعه، درون و نفس انسان، طبیعت ساخت انسان، منظره احساسی و بدیع، مناظر والا؛ زیبا و بهشت گونه، همراه با کنجکاوی هایی در غارها، جنگل ها، آب های خروشان، آبشارها و مناظر کوهستانی. نتایج مثبت نگرش مکتب رمانتیسیسم به طبیعت برای گردشگری ناظر به دو سطح عمومی و فردی است. در سطح عمومی دولت ها و طرف های ذی نفع سرمایه های ملی براساس مکان ها، مناطق و مناظر طبیعت ملحوظ در آثار ادبی و هنری برنامه ریزی و آماده سازی می کند. در سطح فردی، راهی زیباشناختی وجود دارد که گردشگری به عنوان شکل پذیرفته شده اجتماعی براساس مناطق و مناطق ملحوظ در آثار، به عنوان جستجو در مسیر احساس، آگاهی و تفکر درنظر گرفته می شود. در نتیجه توجه؛ تلقی و نگرش رمانتیک ها به طبیعت باعث عمق بخشی و تنوع دهی به نگرش به طبیعت در صنعت گردشگری می شود.
    کلیدواژگان: طبیعت، شعر، نقاشی، گردشگری، رمانتیسیسم
  • آئیژ عزمی*، سارا محمدی، محمدرضا جلدی صفحات 14-23

    مدیریت بحران در مجتمع های گردشگری، می تواند در افزایش جذب گردشگر و کاهش خسارات ناشی از مخاطرات طبیعی، نقش به سزایی داشته باشد. مجتمع گردشگری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، یکی از مقاصد گردشگری است. هدف از این پژوهش، ارائه الگوی مدیریت بحران در مجتمع گردشگری جهاد دانشگاهی کرمانشاه است. برای گردآوری داده ها، از پرسش نامه استفاده شده است. با توجه به ویژگی های مطرح شده برای جامعه، 05 نفر به عنوان جامعه آماری و 33 نفر به عنوان نمونه، انتخاب شدند. یافته ها نشان می دهند، درمیان شاخص های موثر در مدیریت بحران، شاخص رکود اقتصادی، بیشترین اهمیت را درمیان شاخص های اقتصادی دارد. این شاخص با میزان 210/0، بالاترین ارزش را ازنظر افراد پاسخگو در برگرفته است. با توجه به نتایج به دست آمده از مقایسه شاخص های اجتماعی، ملاحظه می شود، مشارکت اجتماعی بیشترین اهمیت را درمیان شاخص های اجتماعی داشته است. این شاخص با میزان اهمیت 158/0، در رده نخست اهمیت شاخص های اجتماعی قرار دارد. ازآنجاکه مخاطرات محیطی، یکی از مهمترین عوامل به وجود آورنده بحران، در هر محیطی است، براساس نظر افراد پاسخگو، شاخص آسیب پذیری دربرابر زلزله، درمیان شاخص های کالبدی- محیطی بررسی شده در مجتمع گردشگری کرمانشاه، بالاترین اهمیت را داشته است.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، مجتمع های گردشگری، مجتمع گردشگری جهاد دانشگاهی، استان کرمانشاه
  • مهدی حسین زاده*، محمد جمشیدیان، ستاره نخشب صفحات 24-35
    منظر روستایی به عنوان پدیده ای حاصل تعامل انسان با محیط را می توان نتیجه سیر اندیشه ساکنین و متاثر از عوامل فرهنگی و کالبدی روستا دانست. خوانش منظرین شرط لازم فهم کلی در راستای توسعه مکانمند روستا منطبق بر مولفه های مکانی و هستی آن است. این نوشتار با رویکردی کل نگر، براساس مشاهدات میدانی و انطباق آنها با منابع کتابخانه ای، مدلی از خوانش منظر بر مبنای مفهوم مکان ارائه کرده است. در این راستا طی مطالعه موردی روستای درب گنبد، بر اساس الگویی شامل سه مرحله منظر آن را مورد خوانش قرار داده است: نخست بررسی آثار روشنفکری همچون سفرنامه ها، اسناد و کتب تاریخی که تصویری کلی نسیت به عناصر منظر و ساختارهای آن را در اختیار خواننده قرار می دهند. دوم بررسی و شناخت هسته، مرکز و علت شکل گیری روستا به منظور درک علت هستی شناسانه و کلی آن.  سوم بررسی وجه تسمیه به منظور فهم علت یا علل شکل گیری کلیت شهر. نتیجه گیری پژوهش حاکی از آن است که منظر روستا را حاصل رابطه معنادار بین عناصر رودخانه، دشت (مزارع کشاورزی)، امام زاده و کوه می داند. این عناصر در ارتباط با هم واحد هایی را تشکیل داده اند که این واحدها نیز در ارتباط با یکدیگر کلیت واحدی به نام روستا را پدید آورده است. مدل توسعه روستای درب گنبد در صورتی که روستا را به مثابه یک کل واحد از اجزای تشکیل دهنده خود در نظر بگیرد، به صورت متعادل و پایدار شکل خواهد گرفت. هرگونه مداخله ای درنظام روستا چنانچه با در نظر گرفتن رابطه معنادار بین این عناصر باشد موجب ارتقای منظر روستا مبتنی بر استعدادهای مکانی آن خواهد بود.
    کلیدواژگان: منظر، خوانش منظر، توسعه، مکان محور، روستا
  • ضیا حسین زاده*، بابک عبدی، میمنت پرسه صفحات 36-45

    گردشگری مولد به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه، امکانات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی روستاها را رشد می دهد و با بهره گیری از پتانسیل های بی شمار خود، به توسعه پایدار نواحی روستایی کمک موثری می کند. با این حال، در برنامه ها و طرح های توسعه روستایی، غالبا یا به مقوله گردشگری توجه نشده و یا در صورت توجه، صرفا با هدف افزایش تعداد گردشگر، بدون درنظرگرفتن ملاحظات مکانی، تاریخی، اجتماعی و ویژگی های سرزمینی روستاها بوده است. این امر سبب شده است که طرح های توسعه موجود نه نتها در افزایش تعداد گردشگر در مناطق روستایی توفیق چندانی به دست نیاورند، بلکه آسیب های جدی نیز به منظر طبیعی و بافت اجتماعی-تاریخی روستاها وارد شود. این پژوهش بر آن است تا با رویکردی معرفت شناسانه، گردشگری روستایی و ابعاد توسعه آن را مورد بررسی قرار دهد. چگونه می توان با تکیه بر رویکرد مکان محور، در جهت ارتقای پتانسیل گردشگری روستاها، بهره برداری بهینه از فرصت های موجود و توسعه پایدار گردشگری روستایی گام برداشت؟ روش تحقیق مورد استفاده، عمدتا اکتشافی و در بخش هایی کتابخانه ای است. نتایج نشان می دهد استفاده از رویکرد کل نگر و یکپارچه به توسعه گردشگری، با توجه به ویژگی های مکانی هر روستا، می تواند آسیب های ناشی از بخشی نگری و جزءگرایی را کاهش دهد. هم چنین، رویکرد معرفت شناسانه به گردشگری می تواند به تقویت گردشگری روستایی کمک کند، نه از طریق مداخلات کالبدی صرف، بلکه با استفاده از ظرفیت های فرهنگی، اجتماعی و هویتی هر روستا. راهبردهای عملیاتی شامل حفظ نشانه های اکولوژیکی و طبیعی، باززنده سازی کیفیت های مکانی، به روزرسانی شیوه های امرار معاش و ایجاد شبکه های همکاری محلی، به بهبود توسعه گردشگری و تقویت ظرفیت های مکانی روستا کمک می کند.

    کلیدواژگان: توسعه روستایی، منظر روستایی، گردشگری مکان محور، فرهنگ
  • مهدی زندیه، پارمیس برامالکی*، سارا جواهریان راد، لیدا یوسفی صفحات 46-51

    امروزه مراکز گردشگری و تجاری همواره در حال گسترش هستند. در عصر حاضر پروژه عظیمی به نام بازار بزرگ ایران در منطقه 22 تهران ساخته شده است که نمونه شکوهمندی از توانمندی مهندسان ایرانی با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا است و توانسته سیما و کالبد ناحیه اطرافش را تا مقدار قابل توجهی تغییر دهد. یکی از عواملی که در شناخته ترشدن این مرکز خرید و جذب گردشگران تاثیر گذاشته است، برگزاری رویدادها و مناسبت های خاص در آن است که صنعت گردشگری و اقتصاد را با یکدیگر ارتباط می دهد. در این پژوهش، رویداد نوروز در ایران مال و فعالیت های اجتماعی و فرهنگی مربوط به آن در یک بستر تجاری مورد بررسی قرار گرفت و به این منظور، از روش توصیفی و تحلیلی و بازدید های میدانی به وسیله مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه های حضوری بهره گرفته شده است و نقش برگزاری چنین رویدادهایی در شکل گیری مراکز مهم گردشگری در شهر تهران شناخته شد. مراکز خرید نقش مهمی در توسعه تعاملات اجتماعی و بهبود زندگی شهری ایفا کرده اند. ایران مال با بهره گیری از فضاهای بزرگ، برگزاری رویدادهای چندگانه و ارائه امکانات متنوع، به استانداردهای جهانی پاسخ می دهد. در زمان بحران کرونا نیز نقش بسزایی در تغییر کاربری فضاها و حل مشکلات جامعه داشته است. در کل، تکمیل و توسعه این نمونه فرهنگی و تجاری، به عنوان یک نماد ایرانی و اسلامی، با وجود برخی از نقدها مانند عدم یکپارچگی معماری فضاها، تاثیر قابل توجهی در جذب گردشگران داشته است.

    کلیدواژگان: نوروز، گردشگری، فرهنگی، تجاری، اجتماعی
  • زینب رضائی* صفحات 52-55
    منظر طبیعی ادراک انسان از طبیعت است و منظر روستایی به عنوان یکی از اقسام منظر، طبیعی ترین و پرمعناترین شیوه سکونت انسان در طول تاریخ و نمونه کامل ارزش گذاری انسان بر منظر طبیعی است و تاثیرپذیری این دو منظر از هم انکارناپذیر است. در این پژوهش نقش حفاظت از منظر طبیعی روستا به عنوان شاخصه مکان ساز، در فرایند توسعه روستایی مورد پرسش واقع شده است. روش تحقیق، مطالعه کتابخانه ای در بخش مبانی نظری، بررسی تاثیرگذاری فرایند توسعه بر منظر طبیعی روستاها، از طریق مشاهدات میدانی در سه روستای شهرستان کوهدشت شامل پای آستان، سرخ دم لکی و ابوالوفا و شهر درب گنبد بررسی شده و نوع پژوهش انتقادی است. نتایج بررسی ها نشان داد، به دلیل عدم توجه به مکان و شاخص های مکان ساز در طرح های توسعه، منظر طبیعی و درنهایت نقش مکان سازی آن با دگرگونی مواجه شده و موجب غفلت از نقش فرهنگی عناصر طبیعی در زمینه های مختلفی چون مسکن و ارتباطات، مداخلات بدون برنامه و بی توجه به بستر طبیعی، برهم زنی سه گانه منظر و... شده است. در این یادداشت سعی شده تا آسیب شناسی وضعیت حاصل از عدم حفاظت از منظر طبیعی به عنوان مولفه مکان ساز در روند توسعه روستاهای مذکور مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: توسعه، مکان، حفاظت، منظر روستا، منظر طبیعی
|
  • Mehdi Basouli * Page 3

    The landscape approach can be formed by narrative, identity definition, and functional examination. In other words, to transform the landscape into an attraction, an architectural element, or a ritual or tradition, it is plausible to explore its pertinent narratives, define and interpret its identity, or scrutinize its functions over time. The narrative plays a unique and impactful role in the landscape approach, serving as the reason for explaining the emergence or transformations of identity and performance over the lifespan or ritual. It can be expressed from different angles. Angles are not necessarily limited to a specific geometric shape and line; rather, they reflect the mentality of storytellers and their angle of view towards the problem, and such differences can contribute to an attraction. One of the significant components of the tourism output is the memories that tourists have from the trip. Such memories will stick in the mind and be revived for years. In addition to the contribution of narrative to the perception of the landscape, one of the ways to preserve memories is to convey the narrative and stories of the attractions by word of mouth through tourists who have visited them. Storytelling is more memorable than seeing the attraction visually and can be a reminder of the destination, attraction, ritual tradition, or physical element for a long time. Tour guides or people who are in charge of presenting attractions or rituals try to increase the charm of their commentary by adding different narratives and stories about the tourist attraction, thereby creating more memorable memories for tourists. Put differently, identifying genuine narratives and conveying them along with their trajectories in the form of stories can have an impact on the permanence of travel memories in addition to influencing the perception of the landscape. The most important difficulty that arises is distinguishing between genuine and documented narrations. One of the challenges of this issue is the emergence, formation, and perception of distorted, false, imaginary, or exaggerated narratives by different people. Sometimes stories lacking genuine sources might be taken as genuine ones due to frequent repetition, thereby influencing the integrity of the original narrative. To create a more enticing speech, instead of recounting a genuine story, the narrator might narrate what he has made up in his mind or has heard from undocumented sources. In doing this, the narrator can affect not only the integrity of the attraction but also the perceptions of visitors. Examining, recording, and publishing authentic narratives and stories about attractions, rituals, and traditions by researchers could be a way to prevent their distortion. It is also the documentation of authenticated narratives that have been verified. This will be a great contribution to landscape tourism and create authentic memories that tourists will keep in mind.

    Keywords: narrative, Tourism, landscape tourism
  • Faeze Homayouni, Farideh Afarin * Pages 6-13
    This study investigates the essence and manifestations of nature in the works of Romantic poets such as Lord Byron and Emerson, as well as painters like Thomas Cole. It then explores the components of literary tourism in Romanticism to answer the question: What positive aspects does Romanticism’s perspective on nature have for tourism. This study aims to examine the common characteristics of the Romanticism school’s approach to nature. The data and images were collected and analyzed through a descriptive-analytical method, utilizing library studies and document analysis. The dimensions and meanings of nature in selected Romantic poems and paintings encompass untouched nature, wild and untamed nature, grand and awe-inspiring nature, the supernatural, the inner and human soul, nature as a human construct, emotional and exquisite landscapes, sublime and heavenly landscapes, accompanied by explorations of caves, forests, roaring waters, waterfalls, and mountainous landscapes. The positive results of Romanticism’s perspective on nature for tourism can be observed at both the general and individual levels. At the general level, governments and stakeholders plan and prepare national assets based on remarkable natural places, regions, and landscapes depicted in literary and artistic works. At the individual level, there exists a beautiful cognitive path where tourism is seen as an accepted social form based on notable regions and landscapes depicted in works, serving as a search for emotional, intellectual, and reflective experiences. Consequently, the attention, perception, and Romanticists’ approach to nature contribute to enriching and diversifying the perspective on nature in the tourism industry.
    Keywords: nature, poetry, Painting, Tourism, Romanticism
  • Aeizh Azmi *, Sara Mohammadi, MohammadReza Jaldi Pages 14-23

    Crisis management in tourism complexes can play a crucial role in increasing tourist attraction and mitigating damages resulting from natural hazards. The Jahad-e Dāneshgahi of Tourism Complex in Kermanshah is a tourist destination, and this study aims to present a crisis management model for this complex. What crisis management model needs to be developed for the Jahad-e Dāneshgahi Tourism Complex in Kermanshah? This study aimed to propose a crisis management model for the Jahad-e Daneshgāhi Tourism Complex in Kermanshah. A questionnaire was used to collect research data. 50 individuals were recruited as the subjects of the study of whom 33 individuals were selected as the sample, considering the specified community characteristics. The results revealed that the economic recession indicator, with a value of 70.2%, was the most important of the economic indicators in the opinion of the respondents. Analyzing pairwise comparisons of social indicators showed that social participation recorded the highest significance among social indicators (0.158), ranking first in social indicators’ importance. Since environmental hazards are one of the most critical factors contributing to crises in any environment, vulnerability to earthquakes was reported by respondents to be of the highest importance among the examined physical-environmental indicators in the Kermanshah Tourism Complex.

    Keywords: crisis management, tourism complexes, Jahad-e Daneshgāhi Tourism Complex, Kermanshah province
  • Mehdi Hosseinzadeh *, Mohammad Jamshidian, Setare Nakhshab Pages 24-35
    The rural landscape as a phenomenon resulting from the interaction of humans with the environment can be considered as the result of the thought process of the residents and affected by the cultural and physical factors of the village. Reading the landscapes is a necessary condition for understanding the whole in the direction of the spatial development of the village according to its spatial components and existence. Based on the field observations, this study attempts to clarify the problem and advance the research by answering the following main question: What is the role of reading and knowing the landscape of the village in its place-oriented development process? This article presents a model of landscape reading based on the concept of place, based on field observations and their adaptation to library resources, with a holistic approach. In this regard, a case study of Darb Gonbad village was studied based on a model that includes three stages of its landscape: first, the study of intellectual works such as travelogues, documents, and historical books that provide a general picture of the elements of the landscape and its structures. provided to the reader. Second, to investigate and understand the core, center, and cause of the formation of the village to understand its ontological and general causes. Third, examining the name to understand the cause or causes of the formation of the city as a whole. The conclusion of the research indicates that the landscape of the village is the result of a meaningful relationship between the elements of the river, the plain (agricultural fields), Imamzadeh, and the mountain. These elements in relation to each other have formed units, which in relation to each other have created a whole unit called the village. The development model of Darb Gonbad village will be balanced and sustainable if it considers the village as a whole unit of its components. Any intervention in the village system, if it takes into account the meaningful relationship between these elements, will improve the landscape of the village based on its spatial talents.
    Keywords: landscape, development landscape reading, place-based, Village
  • Ziya Hoseynzadeh *, Babak Abdi, Meymanat Perseh Pages 36-45

    Rural tourism, as one of the fundamental elements of development, contributes to the economic, social, cultural, and environmental capabilities of rural areas, and by utilizing its countless potentials, it significantly aids in the sustainable development of rural regions. However, in rural development programs and plans, tourism is often either overlooked or, if considered, solely focused on increasing the number of tourists without taking into account the spatial, historical, social, and geographical characteristics of the villages. This has resulted in existing development initiatives not only failing to significantly increase the number of tourists in rural areas but also causing serious damage to the natural landscape and socio-historical fabric of the villages. This research aims to examine rural tourism from an epistemological perspective and explore its dimensions of development. How can a place-based approach be utilized to optimize the potential of rural tourism, capitalize on available opportunities, and achieve sustainable rural tourism development? The research methodology employed is primarily exploratory, with some library-based components. The findings indicate that adopting a holistic and integrated approach to tourism development, considering the local characteristics of each village, can reduce the negative impacts of fragmentation and compartmentalization. Additionally, an epistemological approach to tourism can contribute to strengthening rural tourism, not only through physical interventions but also by leveraging the cultural, social, and identity capacities of each village. Operational strategies, including the preservation of ecological and natural landmarks, revitalization of local qualities, updating livelihood practices, and establishing local cooperation networks, contribute to improving tourism development and enhancing the spatial capacities of rural areas.

    Keywords: Rural development, Rural Landscape, Place-based tourism, culture
  • Mahdi Zandieh, Parmis Baramaleki *, Sara Javaherian Rad, Lida Yosefi Pages 46-51

    Nowadays, tourist and commercial centers are constantly expanding. These days, a grand project called “Iran Mall” has been constructed in District 22 of Tehran, which is a magnificent example of the capabilities of Iranian engineers using state-of-the-art technologies. It has managed to significantly change the appearance and structure of its surrounding area. One of the factors that has contributed to the recognition of this shopping center and attracting tourists is the organization of events and special occasions, which connects the tourism industry with the economy. This article examines the Nowruz event in Iran, its cultural and social activities, and its relevance to a commercial platform. The descriptive-analytical method, along with library studies and field visits through interviews, were used for this purpose, and the role of organizing such events in the formation of important tourist centers in Tehran was identified. Shopping centers have played a significant role in the development of social interactions and the improvement of urban life. Iran Mall, by utilizing large spaces, organizing multiple events, and providing diverse facilities, meets international standards. Even during the COVID-19 crisis, it played a crucial role in changing the use of spaces and solving societal problems. Overall, the completion and development of this cultural and commercial landmark, as an Iranian and Islamic symbol, has had a considerable impact on attracting tourists, despite some criticisms such as the lack of architectural coherence in the spaces.

    Keywords: Nowruz, Tourism, cultural, commercial, Social
  • Zeynab Rezaei * Pages 52-55
    Natural landscape refers to the human perception of nature. Rural landscape, as a type of natural landscape, reflects the most natural and meaningful way of human habitation throughout history. It is a perfect example of humans valuing the natural landscape and the mutual influence of these two landscapes is undeniable. This article attempts to examine the contribution of protecting the natural landscape of the village as a place-making factor in the process of rural development. This research is critical qualitative drawing upon a critical examination of literature in light of its theoretical foundation. The impact of the development process on the natural landscape of the villages was investigated through field observations in three villages of Kuhdasht city, including Payastan, Sorkhdom Leki, Abu al-Wafa, and the city of Darbgonbad. The results of the investigations showed that due to the lack of attention to place and place-making indicators in development plans, the natural landscape and its place-making role have faced transformation and the cultural role of natural elements in various fields such as housing and communications have been overlooked, and resulted in unplanned interventions irrespective of the natural environment, upset the tripartite combination of the landscape. In this article, an attempt has been made to examine the pathology of the situation caused by the lack of protection of the natural landscape as a place-making component in the development process of the mentioned villages.
    Keywords: Development, Place, Protection, Village Landscape, Natural landscape