فهرست مطالب

نشریه سیاست دفاعی
پیاپی 125 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تحلیل لایه لایه ای علل جنگ های آینده غرب آسیا
    ابراهیم ایجابی، خلیل کولیوند*، حمید متقی صفحه 2

    این مطالعه جهت شناسایی علل و عوامل وقوع جنگ های آینده در منطقه غرب آسیا به روش تحلیل لایه لایه ای علت ها انجام گردید. ابتدا اسناد و مدارک مربوط به موضوع، مطالعه و بررسی گردید. سپس مفاهیم و واژه های احصاء شده طی یک پرسش نامه به جامعه نمونه شامل 66 نفر از صاحب نظران ارائه و داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Excel و از روش های آماری توصیفی (محاسبه میانگین و واریانس) و استنباطی (برآورد فاصله اطمینان و محاسبه آماره آزمون کای-دو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. با توجه به اینکه تحلیل لایه لایه ای علت ها شامل چهار لایه لیتانی، نظام های علی، گفتمان (جهان بینی) و اسطوره یا استعاره می باشد، برای تقسیم علل در هر کدام از لایه ها از مدت زمان علت جنگ و تعداد نظرات پرسش شوندگان در خصوص همبستگی جنگ های آینده به این مولفه ها استفاده بعمل آمد. در نهایت با کسب نظرات خبرگان مورد نظر، مهم ترین نوع جنگ های آینده شامل جنگ های ترکیبی، جنگ شبکه محور، جنگ تاثیر محور و جنگ نرم طبقه بندی شد. بر اساس یافته های به دست آمده مهمترین علل وقوع جنگ های آینده در منطقه غرب آسیا در لایه اول (سطح لیتانی)، قدرت خواهی، انتقام و دسترسی به انرژی هسته ای؛ در لایه دوم (سطح نظام های اجتماعی) علل وقوع در سیاست، فناوری و اقتصاد؛ در لایه سوم (جهان بینی) علل وقوع مذهب، ایدئولوژی و دین و در لایه چهارم (استعاره یا اسطوره) زبان، خودبزرگ بینی و فرقه های مختلف مذهبی طبقه بندی گردید.

    کلیدواژگان: علل جنگ، تحلیل لایه لایه ای علت ها، آینده پژوهی، منطقه غرب آسیا
  • بررسی ابعاد حضور راهبردی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان و نقش آن در جنگ دوم قره باغ (2020 م) از منظر امنیت ملی و منطقه ای
    سید محمد موسوی* صفحه 3

    با توجه به اهمیت منطقه قفقاز و همسایگی بلا فصل آن با جمهوری اسلامی ایران، شناخت مسائل و چالش های این منطقه و همچنین سیاست ها و رویکردهای بازیگران مختلف و تاثیرگذار در منطقه، گام مهمی برای شناسایی و درک صحیح منطقه است. این منطقه به عرصه رقابت بین قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل شده است. برخی از بازیگران فرامنطقه ای به دنبال نفوذ در فضای امنیتی ایران هستند. هدف مقاله بررسی ابعاد حضور راهبردی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان و نقش آن در جنگ دوم قره باغ(2020م) از منظر امنیت ملی و منطقه ای است. نوشتارحاضر با استفاده از نظریه نو واقعگرایی به عنوان چارچوب نظری و روش تحقیق توصیفی تحلیلی در صدد پاسخ به این سئوال اساسی است که حضور راهبردی رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان و نقش آفرینی آن در جنگ دوم قره باغ(2020م) چه تاثیری بر امنیت ملی و منطقه ای ایران دارد؟ یافته های پژوهش حاکی از آن است که گسترش نفوذ رژیم صهیونیستی درآذربایجان، چالش های سیاسی، امنیتی و اقتصادی زیادی را برای جمهوری اسلامی ایران به ویژه پس از جنگ دوم قره باغ(2020م) ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی، جنگ دوم قره باغ(2020م)، منطقه قفقاز
  • جمهوری اسلامی ایران و امنیت منطقه ای اوراسیای مرکزی
    جهانگیر کرمی*، سلیمان محبی، علیرضا کریمیان صفحه 4

    منطقه اوراسیایی پس از سه دهه هنوز هم با مسائل و مشکلات زیادی در حوزه توسعه و امنیت روبه روست و با وجود امکان های زیادی که برای همکاری و همگرایی وجود دارد اما همچنان منطقه ای متعارض و گسسته به نظر می رسد و حلقه های مفقوده مهمی برای ورود به دوره ای از ثبات، رونق و پیشرفت وجود دارد. پرسش اصلی در این مقاله آن است که سیاست منطقه ای ایران پس از عضویت در سازمان همکاری شانگهای چه پیامدهایی برای امنیت و ثبات در منطقه اوراسیایی دارد؟ فرضیه ای که مطرح می شود آنست که با توجه به تحول رویکرد روسیه در چارچوب طرح اوراسیای بزرگتر، نقش جدید چین در ابتکار کمربند-راه، گسترش سازمان همکاری شانگهای و عضویت ایران، امکان های بیشتری برای همکاری در زمینه تجارت، حمل و نقل، انتقال انرژی فراهم شده که می تواند در توسعه اقتصادی منطقه اثر جدی داشته باشد و امنیت منطقه ای را به طور جدی تری فراهم نماید. نگارندگان کوشش کرده اند تا از چارچوب نظری « پیوند توسعه و امنیت» در مطالعات جدید امنیت ملی برای بررسی استدلال های فرضیه خود بهره گیرند. برای بررسی فرضیه از روش تحلیل محتوای کیفی اسناد، متون، گزارشات و خبرهای مربوط به حوزه اوراسیایی بهره گرفته ایم و یافته های این پژوهش نشان می دهند که ایران برای دهه سوم سده بیست و یکم وارد مجموعه ای از همکاری های اوراسیایی می شود که امکان های مهمی برای نهادگرایی، همگرایی، توسعه و امنیت منطقه ای ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: ایران، اوراسیا، روسیه، توسعه، امنیت منطقه ای
  • ابوالفضل پاسبان* صفحات 11-48

    امروزه فضای مجازی به عنوان ستون فقرات فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، در شکل گیری و ظهور فضاهای جدید اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی نقش اساسی دارد. اکنون مسئله ی کنترل و حاکمیت حقوقی دولت به عنوان سردمدار جامعه بر فضای مجازی و همچنین تاثیرات سوء مدیریت آن، بر امنیت ملی از دغدغه های اصلی قانونگذار در کشور می باشد. پژوهش حاضر باهدف بررسی حاکمیت حقوقی دولت بر فضای مجازی و تاثیر آن بر امنیت ملی انجام گردیده است. نتایج بررسی نشان می دهد، چنانچه در حوزه قانونگذاری فضای مجازی، قوانین بازدارنده پیش بینی نگردد، می تواند در حوزه امنیت ملی دارای اثرات مخرب و جدی باشد. سیاست گذاری جزیره ای، ضعف در قانون گذاری و سوءاستفاده از خلاهای قانونی، در قوانین مربوط به فضای مجازی در جمهوری اسلامی ایران، می تواند در برخی از موارد موجب آسیب پذیری حوزه امنیت داخلی و بعضا امنیت ملی گردد. هم اکنون برخی از شبکه های اجتماعی در فضای مجازی به طور جدی در جهت تخریب و القای ناکارآمدی نظام ج.ا.ا.، مشروعیت زدایی ساختاری از نظام سیاسی، تضعیف انسجام ملی، شکاف و تقابل بین جامعه و حاکمیت و تضعیف باورهای ملی فعالیت و در حوزه ی امنیتی نیز با اقدامات جاسوسی، پایش اطلاعات کاربران، مهیاسازی ابزار ارتباطی برای گروه های برانداز، جمع آوری اطلاعات افراد و مشاغل خاص، آموزش های مخرب به افراد و انتقال اطلاعات طبقه بندی در جهت مخدوش سازی امنیت ملی فعالیت می کنند. تاسیس ساختاری قدرتمند و فرا قوه ای مبتنی بر الزامات حقوقی برای سیاست گذاری، قانون گذاری، جرم انگاری و همچنین ساماندهی فضای مجازی در کشور و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات می تواند در رفع بسیاری از مشکلات در این حوزه موثر باشد.

    کلیدواژگان: حاکمیت حقوقی فضای مجازی، فناوری های ارتباطی، امنیت ملی، قانون گذاری
  • محمد مهربان* صفحات 49-73

    مطالعات تداوم بقاء سازمان های تروریستی و متغیرهای درگیر در آن، بعد نوینی در مطالعات تروریسم به شمار می رود. در این میان نحوه فعالیت های اطلاعاتی این سازمان ها به عنوان نبض حیات شان، از اهمیت بسزایی در مطالعات مذکور برخوردار است. داعش به مثابه سازمان تروریستی، از ابتدای حیات خود واجد سازمان اطلاعاتی و ضد اطلاعاتی خبره و قدرتمندی بود که تمامی زوایای فعالیت های این سازمان را تحت اشراف گسترده خود داشت. لکن این اشراف در ارتباط با فشارها، تحولات و مقتضیات بیرونی قرار داشت که شکل سازمانی و نحوه کنش آن را دستخوش دگرگونی قرار می داد. براین اساس پژوهش حاضر در برخورد با داعش به مثابه موجودیتی اجتماعی، درصدد پاسخ به چرایی و چگونگی کنش های اطلاعاتی داعش، با اتخاذ چارچوب نهادگرایی جامعه شناختی است. براین اساس یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که کنش اطلاعاتی داعش در ابتدا هم شکلی تقلیدی بوده و از ماهیت اطلاعاتی به پوششی ایدئولوژیک سیر کرده و در گام بعدی این کنش با اتخاذ رویکرد هم شکلی هنجاری در قلمرو تحت سیطره و مناطق همجوار آن شبکه ای بوده و در مناطق دور دست و خارج از کنترل و اشراف سازمان، به صورت خوشه ای بود. در پژوهش حاضر ابزار گردآوری داده ها کتابخانه ای و مصاحبه با نخبگان مطلع بوده و روش تحلیل داده ها توصیفی- تحلیلی می باشد.

    کلیدواژگان: : داعش، تروریسم، سازمان های تروریستی، کنش اطلاعاتی، نهادگرایی
  • ابوذر عمرانی* صفحات 75-102
    قدرت های بزرگ در عرصه نظام بین الملل دارای توانمندی های زیادی در زمینه های مختلف هستند که آنها را در موقعیت ممتازی برای فعالیت در عرصه های گوناگون بین المللی قرار داده است. حقوق بین الملل نیز بهعنوان مجموعه قواعد ناظر بر روابط بازیگران بین الملل، در دوره های مختلف، تحت تاثیر اقدامات و رویه قدرت های بزرگ قرار داشته است. در دوره مدرن که دوره زمانی بعد از 1945 را در بر می گیرد، قدرت های بزرگ، بویژه ایالات متحده امریکا به عنوان هژمون، در عرصه نظام بین الملل، علاوه بر توسعه حقوق بین الملل سنتی، در بسیاری از موارد به قواعد حقوقی جدید شکل داده اند. علاوه بر همکاری و رقابت قدرت های بزرگ، یکجانبه گرایی آنها نیز می تواند آثار زیادی بر حقوق بین الملل داشته باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی و تحلیل نتایج و پیامدهایی است که یکجانبه گرایی امریکا بر حقوق بین الملل بعد از دوره زمانی 1945 داشته است. بدین لحاظ سوال این است یکجانبه گرایی امریکا در عرصه روابط بین الملل چه تاثیری بر حقوق بین الملل داشته است؟ در ادامه این فرضیه مطرح می شود که با توجه به ظرفیت و توانایی بالای هژمونی در عرصه روابط بین الملل، در حوزه حقوق بین المللی نیز عملکرد یکجانبه گرایانه این کشور اگرچه می تواند در مواردی منجر به ایجاد عرف بین المللی شود، ولی در عمل موجبات ضعف و بحران کارکردی این حوزه را فراهم می کند. پژوهش حاضر یکجانبه گرایی امریکا در عرصه حقوق بین الملل را در سه حوزه ایجاد عرف بین المللی، پیامدهای فرامرزی حقوق داخلی و تفسیر قواعد حقوق بین المللی توسط این کشور مورد بررسی قرار داده است. روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی است و گرآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: حقوق بین الملل مدرن، یکجانبه گرایی، ایالات متحده امریکا، نوواقع گرایی
  • اکبر عابدی*، سید یحیی صفوی، عباس نیلفروشان، محمدرضا بشارتی، محمدعلی عابدی صفحات 103-132

    این مقاله با هدف احصاء و تدوین راهبردهای سیاسی و با توجه به نقش اساسی سوریه در استحکام جبهه مقاومت، به دنبال پاسخ به این سوال اساسی است که راهبردهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با گروهک های تکفیری در سوریه کدام اند؟ در این راستا نوع پژوهش در این مقاله "توسعه ای-کاربردی" است و از روش موردی-زمینه ای استفاده گردیده است. حجم نمونه جامعه آماری برای داده های کیفی، به وسیله روش هدفمند همگون، ناهمگون و گلوله برفی تا حد اشباع تعیین و با توجه به تخصصی بودن موضوع پژوهش و محدودیت وجود افراد صاحب نظر جهت برآوردن نیازهای علمی پژوهش، پنجاه نفر به صورت تمام شمار تعیین گردیده است. برای جمع آوری اطلاعات از روش مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته، استفاده و برای بررسی روایی پرسشنامه از نقطه نظرات خبرگان حوزه مورد مطالعه و برای بررسی پایایی پرسشنامه از الفای کرونباخ استفاده شده است. پس از اخذ نظرات جامعه آماری با استفاده از تکنیک ها و روش های آماری توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل داده ها صورت گرفته است. درنهایت با عنایت به چهار دسته راهبرد احصا شده در ماتریس SWOT (WT,WO,ST,SO) و تجمیع گزاره‏ها برای مبنای عناصر تدوین راهبرد، به سه راهبرد به عنوان راهبردهای اصلی سیاسی جمهوری اسلامی ایران در سوریه رسیدیم.

    کلیدواژگان: راهبرد سیاسی، جمهوری اسلامی ایران، گروهک های تکفیری، سوریه
  • محسن جمشیدی*، سارا فلاحی، شهرام فتاحی صفحات 133-157

    یکی از مهمترین موضوعاتی که از منظر مطالعات استراتژیک توجه قاطبه ی تحلیل گران سیستم بین الملل را معطوف به خود نموده، این مسئله است که ایا واقعا ایالات متحده امریکا مخصوصا در دهه ی اخیر از یک بین الملل گرایی فعال لیبرال ، با این ذهنیت که قرار است کاراکتر هژمون را در نظام بین الملل ایفا کند وداع نموده و به سمت رهیافتی دیگر حرکت (میل نموده) است . بنظر می رسد امریکا در دهه ی سوم قرن بیست و یکم و حتی در دهه های اینده نیز ، نگاه کلاسیک و اجرای قدرت سخت برای تامین منافع خود در حوزه راهبردی غرب اسیا را تا حد زیادی کنار گذاشته و سعی می کند که نیابتی (موازنه سازی) و از طریق بازیگران همسو و متحد برای پیشبرد اهداف و راهبرد خود استفاده نماید. پژوهش فوق از نوع بنیادی و با روش کیفی- تفسیری و رویکرد توصیفی- تحلیلی و از طریق داده های موجود (کتابخانه ای)،راهبرد نظامی امریکا در غرب اسیا و پیامدهایی که این راهبرد برای ایران بعنوان قدرت منطقه ای و یک بازیگر غیر متوازن و بقول امریکایی ها (دولت یاغی) دارد را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است . امریکا با تغییر و فرم زمین بازی (ورود به شرق اسیا، اسیا - پاسیفیک) و از طریق بازی نیابتی و سیاست مهار- موازنه در غرب اسیا در صدد تعریف یک نوع استراتژی جدید (انزواگرایی مدرن) در منطقه می باشد.

    کلیدواژگان: منطقه ی غرب اسیا، سیاست مهار و موازنه سازی، انزواگرایی مدرن، حوزه نفوذ، طرح معمای امنیتی
|
  • A layered analysis of the causes of future wars in West Asia
    Ebrahim Ejabi, Khalil Koulivand *, Hamid Motaghi Page 2

    This study was conducted in order to identify the causes and factors of future wars in the West Asia region using the method of layered analysis of causes. First, the documents related to the subject were studied and reviewed. Then the concepts and words counted through a questionnaire to the sample community consisting of 66 experts were presented and the data obtained using SPSS and Excel software and descriptive statistical methods (calculation of mean and variance) and inference (estimation of confidence interval and calculation of statistics) chi-square test) was analyzed. Considering that the layered analysis of causes includes four layers of litany, causal systems, discourse (worldview) and myth or metaphor, to divide the causes in each of the layers from the duration of their being the cause of war and the number of opinions of the respondents regarding the correlation of future wars These components were used. Finally, by obtaining the opinions of the experts, the most important types of future wars were classified as hybrid wars, network-based war, influence-based war, and soft war. According to the findings, the most important causes of future wars in the West Asian region in the first layer (litany level) are power seeking, revenge and access to nuclear energy; In the second layer (level of social systems), the causes of occurrence in politics, technology and economy; In the third layer (worldview) the causes of religion, ideology and religion and in the fourth layer (metaphor or myth) language, self-conceit and different religious sects were classified.

    Keywords: Causes Of War, Causal Layered Analysis, Futures Studies, West Asia Region
  • Examining the dimensions of the strategic presence of the Zionist regime in the Republic of Azerbaijan and its role in the Second Karabakh War (2020 AD) from the perspective of national and regional security
    Seyed Mohammad Mosavi* Page 3

    Considering the importance of the Caucasus region and its eternal neighborhood with the Islamic Republic of Iran, knowing the issues and challenges of this region, as well as the policies and approaches of different and influential players in the region, is an important step to identify and understand the region correctly. This region has become the arena of competition between regional and extra-regional powers. Some extra-regional actors are seeking to penetrate Iran's security space. The purpose of the article is to examine the dimensions of the strategic presence of the Zionist regime in the Republic of Azerbaijan and its role in the Second Karabakh War (2020 AD) from the perspective of national and regional security. Using the theory of neo-realism as a theoretical framework and a descriptive analytical research method, this article aims to answer the basic question that the strategic presence of the Zionist regime in the Republic of Azerbaijan and its role in the Second Karabakh War (2020 AD) has an effect on national security and Does Iran have a region? The findings of the research indicate that the expansion of the influence of the Zionist regime in Azerbaijan creates many political, security and economic challenges for the Islamic Republic of Iran, especially after the Second Karabakh War (2020 AD).

    Keywords: Islamic Republic Of Iran, Republic Of Azerbaijan, Zionist Regime, Second Karabakh War (2020 AD), Caucasus Region
  • Islamic Republic of Iran and Regional security of Central Eurasia
    Jahangir Karami *, Soleyman Mohebbi, Alireza Karimian Page 4

    After three decades, the Eurasian region is still facing many issues and problems in the field of development and security, and despite the many possibilities for cooperation and convergence, it still appears to be a conflicted and fragmented region, with important missing linkage that is to enter a period of stability, prosperity and progress. The main question in this article is what are the consequences of Iran's regional policy after the membership in the Shanghai Cooperation Organization for security and stability in the Eurasian region? The hypothesis is that according to the evolution of Russia's approach in the framework of the Greater Eurasia project, China's new role in the Belt and Road Initiative, Expansion of the Shanghai Cooperation Organization and Iran's membership, ore opportunities have been provided for Iran's cooperation in the field of trade, transportation and energy transfer, which can have a serious effect on the economic development of the region and strengthen regional security more seriously. The authors have tried to use the theoretical framework of "development and security link" in the new studies of national security to examine the arguments of their hypothesis. To examine the hypothesis, we have used the method of qualitative content analysis of documents, texts, reports and news related to the Eurasian area. The findings of this research show that Iran enters a series of Eurasian cooperation for the third decade of the 21st century, which creates important possibilities for institutionalism, convergence, development and regional security.

    Keywords: Iran, Eurasia, Russia, Development, Regional Security
  • Abolfazll Paseban * Pages 11-48
  • Mohammad Mehraban Helan * Pages 49-73

    The study of the survival of terrorist organizations and the variables involved in it is a new dimension in the study of terrorism.Among these, the intelligence activities of these organizations as the pulse of their lives, is of great importance in these studies.As a terrorist organization, from the very beginning of its existence, ISIS had a powerful and expert intelligence and counter-intelligence organization that had all aspects of its activities under its vast aristocracy.But this aristocracy was associated with external pressures, developments, and requirements that changed the organizational form and the way it operated.Accordingly, the present study in dealing with ISIS as a social entity, seeks to answer why and how ISIL's intelligence actions, by adopting a sociological institutional framework.Based on the findings of the present study, it shows that ISIS's intelligence action is initially imitative and has shifted from the nature of intelligence to ideological cover. Hands out of the control and nobility of the organization were clustered.In the present study, the data collection tools are library and interviews with elites are informed and the data analysis method is descriptive-analytical.

    Keywords: ISIL, Terrorism, Terrorist Organizations, Intelligence Action, Institutionalism
  • Aboozar Omrani * Pages 75-102
    Great powers in the field of the international system have many capabilities in various fields, which has placed them in a privileged position to operate in various international fields. International law, as a set of rules governing the relations of international actors, has been influenced by the actions and procedures of great powers in different periods. In the modern era, which includes the period after 1945, great powers, especially the American hegemony, in addition to the development of traditional international law, have shaped new legal rules. In addition to the cooperation and competition of great powers, their unilateralism can also have many effects on international law. The purpose is to investigate the results and consequences of the American unilateralism on international law. the question is, what effect has American unilateralism in the field of international relations had on international law. this hypothesis is proposed that due to the high capacity and ability of hegemony in the field of international relations, In the field of international law although the unilateralist action of this country can lead to the creation of international custom in some cases, it actually causes weakness and functional crisis in this field. The present study examines US unilateralism in the field of international law in three areas: the creation of international custom, the cross-border implications of domestic law, and the interpretation of the rules of international law by this country. The method of the current research is descriptive-analytical and the information was collected in a library manner
    Keywords: Modern International Law, Unilateralism, United States Of America, Neorealism
  • Akbar Abedi *, Yahya Safavi, Abbas Nilforoshan, Mohammadreza Besharati, Mohammadali Abedi Pages 103-132

    This article, with the aim of enumerating and formulating political strategies and considering the essential role of Syria in strengthening the resistance front, seeks to answer the basic question, what are the political strategies of the Islamic Republic of Iran to deal with Takfiri groups in Syria? In this regard, the type of research in this article is "developmental-applied" and the case-field method has been used. The sample size of the statistical population for qualitative data was determined by the purposeful homogeneous, heterogeneous and snowball methods until saturation, and considering the specialization of the research subject and the limited availability of experts to meet the scientific needs of the research, fifty people were selected. The full form has been determined. To collect information, interview method and researcher-made questionnaires were used, and to check the validity of the questionnaire, the opinions of experts in the field of study were used, and Cronbach's alpha was used to check the reliability of the questionnaire. After obtaining the opinions of the statistical community, data analysis has been done using descriptive and inferential statistical techniques and methods. Finally, with regard to the four categories of strategies counted in the SWOT matrix (WT, WO, ST, SO) and the compilation of propositions for the basis of the elements of strategy formulation, we reached three strategies as the main political strategies of the Islamic Republic of Iran in Syria.

    Keywords: Political Strategy, Islamic Republic Of Iran, Takfiri Groups, Syria
  • Mohsen Jamshidi *, Sara Fallahi, Shahram Fattahi Pages 133-157

    One of the most Important issues that has attracted the attention of international system analysts from the perspective of strategic studies,This is the question of whether the United States of America, especially in the last decade, is an active liberal internationalist.He has said goodbye to the mentality that he is supposed to play the role of a hegemon in the international system and has moved towards another approach.It seems that in the third decade of the 21st century and even in the decades to come, the United States has abandoned the classic view and the implementation of hard power to secure its interests in the strategic area of West Asia to a large extent and is trying to use a proxy (balancing) ) and use it through aligned and united actors to advance their goals and strategy.The above research is of a fundamental type and with a qualitative-interpretive method and a descriptive-analytical approach and through the available data (library), the US military strategy in West Asia and the consequences that this strategy has for Iran as a regional power and an unbalanced actor. According to the Americans, it has been analyzed and investigated.

    Keywords: West Asi, Policy Of Containment, Balance, Modern Isolationism, Sphere Of Influence, Security Dilemma