فهرست مطالب

آموزش مهندسی ایران - پیاپی 101 (بهار 1403)

فصلنامه آموزش مهندسی ایران
پیاپی 101 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/03/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بنفشه زهرایی* صفحات 1-23

    نیروی انسانی متخصص، مهم‏ترین ظرفیت مورد نیاز برای مواجهه با بحران‏هاست. ناپایداری کمی و کیفی منابع آب و تشدید روزافزون کم ‏آبی، به یکی از بزرگ‏ترین چالش‏ های محیط زیستی کشور تبدیل شده و زیست ‏پذیری بخش‏هایی از کشور را به مخاطره انداخته است. عده‏ای از متخصصان رویکرد فن‏ سالارانه توسط فارغ‏ التحصیلان رشته ‏های مرتبط با مهندسی آب را از عوامل موثر بر شکل‏ گیری و تداوم بحران آب در کشور می‏دانند. در این مقاله، توانمندی‏هایی که یک مهندس آب برای مواجهه با چالش‏هایی که امروز داشته باشد، بررسی و نقاط ضعف نظام آموزشی موجود در کشور در تقویت این توانمندی‏ها، نیز مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس بررسی‏های انجام‏شده، برنامه ‏های آموزشی مهندسی آب در برخی از دانشگاه‏های پیشرو در سایر کشورها به سمت تربیت متخصصان T-شکل اصلاح شده است. این نوع از متخصصان در زمینه خاص مهندسی آب دارای دانش عمیق هستند و در سایر زمینه‏ های تخصصی مرتبط، سطح محدودی از اطلاعات دارند که آنها را برای کار در گروه‏ های کاری با تخصص‏ های مختلف توانمند می‏کند. علاوه بر این، متخصصان T-شکل درک بهتری از ارتباطات همبستی بین سامانه‏ های آب، غذا، انرژی، محیط زیست و اقلیم دارند و برای مدیریت و راهبری نیز توانمند شده ‏اند. در این تحقیق ضمن تبیین اجزای دانشی شخصیت حرفه‏ای T-شکل، نحوه طراحی برنامه های آموزشی برای تربیت چنین مهندسانی تبیین شده است. دستاوردهای این تحقیق می‏تواند در ارتقای برنامه ‏های آموزشی مهندسی آب در کشور مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مهندسی آب، متخصص T-شکل، تحصیلات تکمیلی، آموزش بین رشته ‏ای
  • رضا محمدحسنی*، حورا حامدی صفحات 25-45

    این مقاله به بررسی کاربرد متاورس در زمینه آموزش عالی می‏پردازد. متاورس به دنیای واقعیت مجازی اشاره می‏کند که در آن کاربران قادرند به کمک تصاویر سه‏ بعدی با سایر کاربران ارتباط برقرار کنند، همچنین به بررسی مزایا و چالش‏های بالقوه ادغام متاورس در محیط ‏های دانشگاهی پرداخته می‏ شود و انواع متاورس از جمله واقعیت افزوده، لایف لاگینگ، دنیای آینه‏ای و واقعیت مجازی و کاربردهای آنها مورد بحث قرار می‏گیرد. مزایای استفاده از متاورس در آموزش عالی، فرصت‏ های جدیدی برای ارتباطات اجتماعی ارائه می‏کند، خلاقیت را ارتقا می‏ دهد و تجربیات یادگیری جدید از طریق مجازی ‏سازی ارائه می‏کند. با این‏ حال، این تحقیق محدودیت‏هایی مانند اشکالات احتمالی در ارتباطات اجتماعی، نگرانی‏های مربوط به حریم خصوصی و چالش ادغام تجربیات متاورس با دنیای واقعی ارائه می‏دهد. برای پیاده ‏سازی متاورس در محیط ‏های آموزشی، اساتید می ‏بایست درک دانشجویان از متاورس را تجزیه ‏و تحلیل کنند و پلتفرم‏ هایی توسعه دهند که امنیت داده‏ها را در اولویت قرار دهد. در نتیجه، متاورس با ارائه محیط مجازی منحصربه ‏فرد برای یادگیری، امکاناتی برای تغییر آموزش عالی ارائه می‏دهد. البته، بررسی دقیق مزایا و محدودیت ‏های آن برای ادغام موفقیت ‏آمیز در برنامه‏ های درسی ضروری است.

    کلیدواژگان: متاورس، آموزش عالی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، برنامه‏های آموزشی
  • زهرا اکبری پردنجانی، کیوان صالحی* صفحات 47-84

    شناسایی، پرورش و توسعه شایستگی‏ های تفکر نقادانه (Critical thinking)، از مهم‏ترین عوامل موفقیت مهندسان در مسئله ‏یابی، مسئله‏ محوری، مسئله ‏آفرینی، تشخیص راه ‏حل‏های نوآورانه و حل‏ مسائل پیچیده است. در مطالعه حاضر تلاش شد تا جایگاه تفکر نقادانه در آموزش مهندسی از طریق شناسایی دستاوردهای آن، مورد واکاوی قرار گیرد. از‏ این ‏رو در یک بررسی نظام ‏مند، بر اساس دستورالعمل پریزما، مقالات نمایه‏ شده در پایگاه ‏های داده ‏های اسکوپوس (Scopus)، گوگل‏اسکولار (Google Scholar) و ساینس‏دایرکت (ScienceDirect) در بازه زمانی‏2010 تا 2023، با استفاده از ترکیب ‏کلیدواژه‏ های ""Critical Thinking” OR “Engineering Education” OR “Critical Thinking in Engineering Education” AND “Outcomes OR results” AND “Engineering Education” OR “Engineering” AND Benefits, AND Limitations OR Critical Thinking شناسایی و بازیابی شد. نهایتا 21 مقاله پس از بررسی ملاک‏های ورود و خروج، برای تحلیل‏ نهایی انتخاب شد. مقاله‏ ها باید شرایط چهارگانه مرتبط بودن با موضوع پژوهش، انتشار در بین سال‏های 2010 تا 2023، چاپ نسخه نهایی و برخورداری از عبارات «تفکر نقادانه» و «آموزش مهندسی» را داشته باشند. یافته‏ ها به شناسایی نه دستاورد، استفاده از تفکر نقادانه در آموزش مهندسی منجر گردید. نتایج نشان می‏دهد که برای آموزش موثر تفکر نقادانه و ورود آن در برنامه ‏های درسی مهندسی، به رویکرد منسجم‏ تری نیاز است تا در سراسر برنامه درسی، به ‏‏گونه‏ ای مفید و اثربخش، بستر رسمی برای ارتقای دانش، بینش، ارزش‏ها و مهارت‏های مورد نیاز دانشجویان در نظر گرفته شود. بنابراین، نیاز است شیوه ‏های آموزش تفکر نقادانه را به استادان مهندسی ارائه داد و زمینه ملموس، عملی و قابل‏ درک برای پرورش این شایستگی در دانشجویان آموزش مهندسی‏ را فراهم نمود. پرواضح است که با توجه به دستاوردهای حیاتی تفکر نقادانه، بررسی و آماده‏سازی الزامات و شرایط مورد ‏نیاز برای بازنگری و به ‏روزرسانی سیاست گذاری‏ های آموزشی و دستورالعمل‏های خرد و کلان توانمندسازی استادان مهندسی در پرورش تفکر نقادانه در دانشجویان مهندسی نه ‏تنها ضرورت دارد که انکارناپذیر است؛ به نظر می‏رسد تاکنون نه تنها این الزامات مورد توجه قرار نگرفته، بلکه حتی در عمل، مورد کم‏ توجهی قرار گرفته و به همین دلیل هم این شایستگی اصیل، پرورش نیافته ‏است.

    کلیدواژگان: : تفکر نقادانه، تفکر انتقادی، آموزش مهندسی، مرور نظام‏مند، سنجش دستاوردها
  • رحیم مرادی، مجتبی ذوالفقاری*، اسماعیل قادری فر، ناصر میقانی صفحات 85-105
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تلفیق راهبرد تدریس مبتنی بر واقعیت (برگرفته از طرح دانشگاه امیدآفرین و پیشران اقتصاد دانش بنیان) بر یادگیری خود راهبر و اشتیاق تحصیلی دانشجویان رشته مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک بوده است. روش پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد بوده است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه دانشجویان رشته مهندسی مکانیک دانشگاه اراک در سال تحصیلی 1402-1401 بود. تعداد 28 نفر از دانشجویانی که درس مخازن تحت فشار را در نیمسال دوم سال تحصیلی اخذ کرده بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس نمونه منتخب، به صورت تصادفی در قالب گروه های آزمایش (14 نفر) و شاهد قرار (14 نفر) قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه یادگیری خود راهبر فیشر و همکاران و پرسش نامه اشتیاق تحصیلی گونیوس و کوزو استفاده شد. گروه آزمایش طی 26 جلسه با استفاده از راهبرد تدریس مبتنی بر واقعیت درس مخازن تحت فشار را با تلفیق راهبرد تدریس مبتنی بر واقعیت آموزش دیدند و گروه شاهد، به شیوه معمول و حضور در کلاس های حضوری دانشگاه، آموزش دیدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش تحلیل کواریانس چندمتغیری استفاده شد. یافته ها نشان داد که پس از تعدیل نمرات پیش آزمون، تفاوت معنا داری بین گروه آزمایش و شاهد در متغیرهای یادگیری خود راهبر و اشتیاق تحصیلی وجود دارد. بنابراین نتایج این پژوهش، بیانگر این نکته است که با توجه روش های یادگیری فراگیران نسل جدید، در صورتی که از راهبرد تدریس مبتنی بر واقعیت برای این افراد استفاده شود، نقش مهمی در افزایش یادگیری خود راهبر و اشتیاق تحصیلی دانشجویان خواهد داشت و این امر، انتقال یادگیری را در سایر موقعیت ها فراهم می سازد.
    کلیدواژگان: تدریس مبتنی بر واقعیت، دانشگاه امیدبخش، یادگیری خود راهبر، اشتیاق تحصیلی، مهندسی مکانیک
  • فاطمه شرزه ئی*، نازیلا خطیب زنجانی، مرجان معصومی فرد، نصیبه پور اصغر، محمدرضا سرمدی صفحات 107-128

    سرعت رشد و تغییر دانش در رشته های مهندسی، منجر به احساس نیاز به رویکردهای جدید شده است. نظریه ارتباط گرایی با قرار دادن یادگیرنده در مرکز یادگیری و ارائه تعریف جدیدی از یادگیری، این مشکل را مرتفع کرده است. موک ها، براساس این نظریه، تجربه موفقی بوده اند. اخیرا پژوهشگران، هیبریدموک ها را با ترکیب خاصیت توزیع پذیری ایکسموک ها و خاصیت شبکه ای سیموک ها، برای کسب مهارت های آزاد معرفی و نتایج مثبتی را ارائه داده اند. برای دستیابی به هدف پژوهش که شناسایی مولفه های محیط یادگیری شخصی شده در آموزش مهندسی با فناوری هیبرید موک می باشد، با روش تحلیل محتوای کیفی، مولفه ها در سیموک ها و ایکسموک ها، بررسی گردید. بدین منظور از جامعه آماری پژوهش های الکترونیکی مرتبط، 41 پژوهش داخلی و خارجی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد. سپس داده ها، با مصاحبه با 7 نفر از صاحبنظران این حوزه، به اشباع نظری رسید. پس از آن داده ها تحلیل کیفی و مضامین مرتبط کدبندی و مقوله های خودآموزی، خودانگیزشی، خودراهبری، شخصی سازی، ارزش سنجی ارتباط، ایجاد تقویت و حذف ارتباط و بسترشبکه اجتماعی در دو گروه استقلال فردی و شبکه ‏سازی بدست آمدند.

    کلیدواژگان: هیبریدموک، یادگیری تطبیقی، یادگیری شخصی شده، ارتباط گرایی، آموزش مهندسی
  • محمدحسین حلیمی*، مریم دهنادی صفحات 129-149

    افکار و اندیشه ‏ها و باورهای هنرمندان و صنعت گران، با توجه ‏به نحوه دریافتشان از جلوه ‏های عالم، به ‏صورت هنرهای تجسمی، معماری، آثار تزیینی و کاربردی به معرض نمایش درمی ‏آید و به ‏صورت خاطره های فرهنگ بشری محفوظ می‏ گردد. علم زیبایی‏ شناسی به معرفی این آثار می‏ پردازد و با توجه به تغییر و تحول تجربه ‏های انسانی، و دقت و ظرافت و (خلاقیت) هنرمندان در مسیر تاریخ، قدر و منزلت فرهنگی و اعتبار آثار هنری را سنجیده و آن را مشخص می ‏نماید. و اکنون نیز با توجه ‏به ابعاد تازه‏ای که با پیشرفت‏ های فناوری و تولید ابزارهای فنی جدید فراهم شده است، زمینه رویت و فهم جلوه‏ های عالم دگرگون گردیده و در نتیجه موجب خلق آثار هنری دقیق‏ تر و جامع ‏تر شده که عملا توجه بیشتری به (فضا) و خلق ابعاد تازه هنری دقیق و جامع‏تر گردیده است.ویژگی‏های طراحی و شکل‏ آفرینی، با آن که در همه اعصار هنرمند را به خود مشغول داشته است، موجب دقت نگاه به عالم و رویت بهتر نظم اعجاب‏ انگیز هستی گردیده است، سپس آثار هنری خود را نیکوتر خلق نموده است، به خصوص هنگامی که از هندسه و ریاضیات بهره گرفته است، میان عالم محسوسات و معقولات دقیق‏ تر سیر و سیاحت کرده است. اخیرا نیز برخی هنرمندان مدرن، توجه ویژه‏ ای به شاخه جدید مشترک بین ریاضیات و هندسه و هنر* با عنوان هندسه فرکتال (Fractal Geometry) نموده‏ اند که از رازورمز پنهان مشترک و هماهنگ عالم خبر می‏دهد، ازجمله معماران مدرن و هنرمندان هنرهای تجسمی آثار قابل‏ توجهی در این‏ رابطه به وجود آورده ‏اند. ذکر نام برخی هنرمندان و اشاره به اثری از آنها در نوشته زیر، تنها برای تبیین ایده ارتباط تنگاتنگ علم و هنر* و خلاقیت هنری است. با اندکی توجه به آثار هنری که در طی قرون در تمام فرهنگ‏ ها به وجود آمده است، ملاحظه می‏شود که هنرمندان نکته‏ سنج از آن غافل نبوده‏ اند و پیوسته در هنر‏های کوچک دستی و تجسمی تا آثار بزرگ معماری، پیوند بین علم و هنر و خلاقیت هنری را برقرار کرده‏ اند. در این ‏رابطه یک اثر هنری کاربردی تزیینی ایرانی (پاتیل مسی قلم‏زنی) از قرن هشتم هجری را انتخاب نموده، مشخصات مختصر تاریخی آن را بیان و با ارائه تصاویر و تحلیل‏ های متعدد نقوش هندسی و استخراج نقش ‏مایه ‏هایی که هرکدام دارای بیان تصویری و مفهوم مستقلی هستند، مفهوم خلاقیت را در هنر قدیم و جلوه ‏های کارایی آن را برای زمان معاصر ارائه داده‏ ایم، نیم ‏نگاهی به نظریه ژئومتری فرکتال کرده ‏ایم و نشانه‏ های آن را در شکل آفرینی عوالم هندسی هنرهای ایرانی، به خصوص در معماری و صنایع تزیینی دیده‏ ایم.

    کلیدواژگان: هندسه، تئوری فرکتال، هنر ایرانی، خلاقیت، نوآوری
  • حسین معماریان* صفحات 151-164
    نزدیک به نود سال از آغاز آموزش نوین دانشگاهی در ایران می گذرد. در این مدت، آموزش مهندسی در کشور، در کنار گسترش کمی زیاد، فراز و فرودهای چندی را پشت سر گذارده است. اعتلای آموزش مهندسی در گرو شناسایی چالش های آن و ارائه راهکارهایی برای غلبه بر آنهاست و این امری است که تنها با پژوهش های سامان یافته، امکان پذیر است. یکی از اقدامات متصور در این زمینه، ایجاد مرکزی برای ارتباط بین فعالیت های صورت گرفته در آموزش مهندسی کشور و مراکز آموزشی دیگر کشورها و سازمان های بین المللی است. دراین ارتباط، به دنبال تصویب سازمان علمی، تربیتی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، کرسی یونسکو در آموزش مهندسی در سال 1393 دانشگاه تهران تاسیس گردید. کرسی یونسکو، به عنوان یک اتاق فکر، پژوهش و آینده پژوهشی در زمینه های مختلف آموزش مهندسی را سرلوحه اهداف خود قرار داده است. در این مقاله، ضمن معرفی اهداف و دامنه فعالیت های کرسی یونسکو در آموزش مهندسی، دستاوردهای یک دهه فعالیت های آموزشی و پژوهشی این کرسی، مرور شده است.
    کلیدواژگان: آموزش مهندسی، کرسی یونسکو در آموزش مهندسی، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران، ایران
|
  • Banafsheh Zahraie * Pages 1-23

    Expert manpower is the most important capacity needed to face crises. Qualitative and quantitative unsustainability of water resources and growing water scarcity has become one of the country’s biggest environmental challenges and has endangered the livability of parts of the country. Some experts consider the technocratic approach by the graduates of water engineering related fields as one of the factors influencing the formation and continuation of the water crisis in the country. In this article, the abilities that a water engineer must have to face today’s challenges are examined and the weaknesses of the existing educational system in the country in strengthening these abilities are examined. Based on the surveys, water engineering education programs in many leading universities in other countries have been modified to train T-shaped specialists. This type of specialists have deep knowledge in the specific field of water engineering and in other related technical fields, they have a limited level of information to work in teams with different specializations, as well as to understand the interrelationships between water, food, energy, environment and climate systems. Furthermore, T-shaped professionals have better understanding of nexus relationships between water, food, energy, environment, and climate systems and have been empowered for management and leadership. In this research, while explaining the knowledge components of the T-shaped professional personality, the way to design educational programs for the training of such engineers are explained. The findings of this research can be used for improvement of water engineering education programs in universities in Iran.

    Keywords: Water Engineering, T-Shaped Specialist, Graduate Studies, Multi-Disciplinary Education
  • Reza Mohammad Hasany *, Hoora Hamedi Pages 25-45

    This paper discusses the application of Metameres in the field of higher education. Metaverse refers to a virtual reality world where users can interact with others using three-dimensional images. It also examines the potential benefits and challenges of integrating Metaverse into academic environments, discussing various types of Metaverse such as augmented reality, lifelogging, mirror world, virtual reality, and their applications. The advantages of using Metaverse in higher education provide new opportunities for social interactions, enhance creativity, and offer new learning experiences through virtualization. However, this research presents limitations such as potential issues in social interactions, concerns about privacy, and the challenge of integrating Metaverse experiences with the real world. To implement Metaverse in educational environments, instructors should analyze students’ understanding of Metaverse and develop platforms that prioritize data security. As a result, Metaverse provides a unique virtual environment for learning, offering facilities for higher educational transformation. It should be noted that a thorough examination of Metaverse advantages and limitations for successful integration into educational programs is essential.

    Keywords: Metaverse, Higher Education, Virtual Reality, Augmented Reality, Educational Programs
  • Zahra Akbaripordanjani, Keyvan Salehi * Pages 47-84

    Identifying, cultivating, and developing critical thinking competencies is one of the most important success factors of engineers in problem-finding, problem-oriented, problematizing and recognizing innovative solutions and solving complex problems. For this purpose, in the present study, an attempt was made to analyze the place of critical thinking in engineering education by identifying its outcomes. For this purpose, in a systematic review based on the guidelines of PRISMA, the articles indexed in Scopus, Google Scholar and Science-Direct databases in the period from 2010 to 2023, using the combination of keywords “Critical Thinking” OR “Engineering Education” OR “Critical Thinking in Engineering Education” AND “Outcomes OR results” AND “Engineering Education” OR “Engineering” and Benefits, AND “Limitations OR Critical Thinking” were identified and retrieved. Finally, 21 articles were selected for the final analysis after checking the entry and exit criteria. The articles must meet the four conditions including 1. Be related to the research topic; 2. Be published between 2010 and 2023; 3. The articles have reached the final publication; 4. The articles must have the words critical thinking, engineering education. The findings identify nine outcomes, use of critical thinking in engineering education. The results show that for effective teaching of critical thinking and its inclusion in engineering curricula, a more coherent approach is needed to provide a useful and effective formal platform for promoting knowledge, insight, values and skills throughout the curriculum. The needs of students should be considered; therefore, it is necessary to present the methods of teaching critical thinking to engineering professors and provide a concrete, practical and understandable context for cultivating this competence in engineering students. It is clear that considering the vital achievements of critical thinking, the examination and preparation of the requirements and conditions needed to review and update educational policies and micro and macro guidelines to empower engineering professors in cultivating critical thinking in engineering students is not only necessary but undeniable; It seems that not only these requirements have not been paid attention to, but even in practice, they have been neglected, and for this reason, this authentic competence has not been cultivated.

    Keywords: Critical Thinking, Engineering Education, Outcome Assessment, Systematic Review
  • Rahim Moradi, Mojtaba Zolfaghari *, Esmaeil Ghaderifar, Naser Meighani Pages 85-105
    The present study aimed to investigate the effect of integrating reality-based instructional strategy (based on the Education for the Future project) on self-directed learning and academic motivation of mechanical engineering students at the Faculty of Engineering and Technology of Arak University. The research method was a quasi-experimental pre-test-post-test design with a control group. The statistical population of the study included all mechanical engineering students of Arak University in the academic year 2023-2024. 28 students who had taken the Pressure Vessels course in the second semester of the academic year were selected using the available sampling method and then the selected sample was randomly divided into experimental (14 people) and control (14 people) groups. To collect data, the Self-Directed Learning Questionnaire of Fisher and the Academic Motivation Questionnaire of Gunuc & Kuzu were used. The experimental group was trained in the Pressure Vessels course using a reality-based instructional strategy integrated with a reality-based instructional strategy for 26 sessions, and the control group was trained in the usual way and by attending university classes. To analyze the data, multivariate analysis of covariance (MANCOVA) was used. The findings showed that after adjusting the pre-test scores, there was a significant difference between the experimental and control groups in the variables of self-directed learning and academic motivation. Therefore, the results of this research indicate that considering the learning styles of new generation learners, if a reality-based instructional strategy is used for these people, it will play an important role in increasing self-directed learning and academic motivation of students and will facilitate the transfer of learning to other situations.
    Keywords: Reality-Based Teaching, Promising University, Self-Directed Learning, Academic Enthusiasm, Mechanical Engineering
  • Fatemeh Sharzehee *, Nazila Khatib Zanjani, Marjan Masoomifard, Nasibe Pour Asghar, Mohammadreza Sarmadi Pages 107-128

     The speed of growth and change of knowledge in engineering fields, has led to the need for new approaches. Connectivism theory has solved this problem by placing the learner at the center of learning and providing a new definition of learning. MOOCs have been a successful experience based on this theory. Recently, researchers have introduced hybrid MOOCs by combining the distributive property of xMOOCs and the network property of cMOOCs to earn diverse skills and presented positive results. In order to achieve the goal of the research, which is to identify the components of the personalized learning environment in engineering education with hybrid MOOC technology, the components in cMOOCs and xMOOCs were investigated with the method of qualitative content analysis. For this purpose, 41 domestic and foreign researches were selected from the statistical population of related electronic researches by purposeful sampling method. Then, the data reached theoretical saturation by interviewing 7 experts in this field. Then, the data were qualitatively analyzed and the related themes of coding and the categories of self-learning, self-motivation, self-leadership, personalization, evaluation of communication, creation of strengthening and elimination of communication and social network platform were obtained in two groups of individual independence and networking.

    Keywords: Hybrid MOOC, Adaptive Learning, Personalized Learning, Connectivism, Engineering Education
  • Mohammadhossein Halimi *, Maryam Dehnadi Pages 129-149

    The thoughts and ideas of artists and craftsmen, according to the way they perceive the manifestations of the world, are preserved in the form of works of visual arts, architecture and decorative crafts which are exhibited, as souvenirs of culture human. Aesthetics and art sciences introduce these works according to the change and transformation of human experiences, thus the precision and elegance “creativity” of artists throughout history, cultural value, dignity and validity of works of art are measured and determined. Today, given the new dimensions that have changed with technological progress and the production of new technical tools, the way of seeing the world and material effects has transformed and led to the creation of works of art more detailed and more complete. Paying more attention to (space) and creating new precise and comprehensive artistic dimensions is considered one of the modern achievements. The characteristics of design and creation of forms, which occupied the artist’s mind throughout the ages to see the world better and create better especially when he used “geometry”, he went through the exact terms of the world of senses and reason. Recently, some artists have paid special attention to the new common branch between mathematics, geometry and art called fractal geometry, which provides information about the common secret and harmony of the universe. Among them, modern architects and visual arts have created significant works in this regard.

    Keywords: Aesthetics, Geometry, Fractal Geometry, Iranian Art, Calligraphy, Artistic Creativity, Innovation
  • Hossein Memarian * Pages 151-164
    Nearly ninety years have passed since the beginning of modern higher education in Iran. During this period, engineering education in the country, along with a large quantitative expansion, has gone through many ups and downs. Improving engineering education depends on identifying its challenges and providing solutions to overcome them. And this is possible only with organized research. One of the envisaged measures in this field is to create a center for communication between the activities carried out in the engineering education of the country and the educational centers of other countries and international organizations. In this connection, following the approval of the United Nations Scientific, Educational and Cultural Organization (UNESCO), the UNESCO Chair on Engineering Education was established at the University of Tehran. The UNESCO chair, as a think tank, has put research and futures studies in various fields of engineering education, at the top of its goals. In this paper, while introducing the objectives and scope of activities of the UNESCO Chair on Engineering Education, the achievements of a decade of its activities have been reviewed.
    Keywords: Engineering Education, UNESCO Chair On Engineering Education, College Of Engineerings, University Of Tehran, Iran