فهرست مطالب
نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/02/01
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 1-24هدف
هدف از انجام این تحقیق طراحی الگوی توسعه سرمایه اجتماعی در فعالیت های داوطلبی ورزش دانش آموزی بوده است.
روش شناسی:
پژوهش حاضر بر اساس هدف از نوع تحقیقات بنیادی و برحسب گردآوری اطلاعات اکتشافی و با استفاده از نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری کلیه متخصصان و اساتید مدیریت ورزشی و فعال در ورزش دانش آموزی ایران بودند و از روش نمونه گیری هدفمند نظری با تکنیک گلوله برفی (17 نفر) و بر اساس معیار اشباع نظری استفاد شد. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. داده ها با استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه وتحلیل شدند و الگوی نهایی استخراج گردید.
یافته هابر اساس نتایج عوامل علی در مقوله های ارزش آفرین بودن داوطلبی دانش آموزان، اوقات فراغت و سرگرمی، کارکرد داوطلبی ورزشی و الزام پیشگیری از آسیب های اجتماعی؛ شرایط زمینه ای در بستر امکاناتی، بستر اقتصادی، بستر ساختاری-قانونی و بستر مدیریتی؛ عوامل مداخله گر در دو بعد موانع و تسهیل گرها؛ راهبردها در عواملی همچون مناسب سازی محیط های شهری و اماکن ورزشی، سیاست گذاری کلان، تخصیص اعتبارات و منابع مالی، بکارگیری نیروهای داوطلب، ترویج و اشاعه فرهنگ داوطلبی ، مشارکت فعال و مسمتر دانش آموزان در رویدادهای ورزشی و در نهایت پیامدها در سه بعد فردی، اجتماعی و تحصیلی احصا شده اند.
نتیجه گیریعوامل تشکیل دهنده ی الگو، دارای متغیرها و مقوله هایی هستند، که توجه به تحقق آن ها موجب توسعه سرمایه اجتماعی در نهضت داوطلبی ورزش دانش آموزی می گردد.
کلیدواژگان: فعالیت داوطلبی، روابط بین فردی، مشارکت اجتماعی، ورزش دانش آموزی، نظریه داده بنیاد -
صفحات 26-47هدف
بررسی ادراک ذینفعان از عوامل اثر گذار بر موفقیت ورزش های تیمی استان گیلان بود.
روش شناسی:
روش پژوهش توصیفی-پیمایشی، که به صورت میدانی انجام شده است، جامعه آماری پژوهش روسا، نواب رئیس و دبیران هیئت های ورزشی استان گیلان که دارای نماینده در لیگ برتر و دسته یک کشور می باشند به همراه کلیه مدیران، مربیان و بازیکنان تیم های مربوطه بود. روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند (217 نفر). روایی پرسشنامه محقق ساخته توسط صاحب نظران تائید شد و پایایی آن (89/0) محاسبه شد.
یافته هانتایج نشان داد بین عوامل درونی 021/0=p و عوامل بیرونی 041/0=p در موفقیت ورزش های تیمی در مسابقات لیگ برتر و دسته یک استان گیلان در سه گروه مدیر، مربی، ورزشکار تفاوت وجود دارد. در ابعاد درونی در ابعاد مربی 006/0=p، بازیکن 021/0=p و تیم 013/0=p و در ابعاد بیرونی در بعد رسانه ها 047/0=p در موفقیت ورزش های تیمی در مسابقات لیگ برتر و دسته یک استان گیلان در سه گروه مدیر، مربی، ورزشکار تفاوت وجود دارد. نتایج نشان داد بین عوامل درونی عامل بازیکنان و بین عوامل بیرونی عامل هواداران تاثیر بیشتری داشته اند.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج پیشنهاد می شود به عواملی مانند تجربه مربی، کیفیت بازیکن از نظر تکنیکی و تاکتیکی، مکان ورزشی اختصاصی برای تمرین و مسابقه، هماهنگی و انسجام تیمی و تعصب بازیکنان به تیم، ثبات مدیریتی، وجود حامیان مالی قوی، حضور بیشتر تماشاچیان و هواداران با افزایش تعداد و ظرفیت ورزشگاه های میزبان مسابقات، عدم حاشیه سازی برای تیم و باشگاه توسط رسانه ها و مطبوعات برای کسب موفقیت تیم ها بیشتر توجه شود.
کلیدواژگان: عوامل درون زمین، عوامل بیرون زمین، موفقیت ورزشی، ورزش های تیمی -
صفحات 49-61هدف
علم اصطلاح شناسی حوزه میان رشته ای و فرارشته ای علم است که با مفاهیم و بازنمودهای آن (اصطلاحات، نمادها و...) سروکار دارد. هدف از این مقاله واکاوی اصطلاح Physical Literacyبه منظور معرفی بهترین معادل فارسی برای آن است.
روش شناسی:
در این پژوهش با استفاده از روش مطالعه ی سندی و کتابخانه ای، به مطالعه ی متون و منابع موجود پرداخته شد. سپس با مقایسه بین زمینه ای، کاربردهای اصطلاح Physical Literacy نمایان شد.
یافته هامحقق ابتدا معانی لغوی و اصطلاحی تک تک واژه تشکیل دهنده اصطلاح Physical Literacy را مورد بررسی قرار داد و سپس به بررسی کل ترکیب اسمی Physical Literacy پرداخت. در نهایت با معرفی زمینه کاربرد این اصطلاح و تبیین نویسندگان مرجع در خصوص دلایل انتخاب این اصطلاح به بهترین معادل فارسی دست یافت.
نتیجه-گیری:
بهترین معادل فارسی برای اصطلاح Physical Literacy ، «سواد جسمانی» است. بنابراین سایر معادل ها معرفی شده همچون «سواد بدنی» و «سواد حرکتی» معادل جامع و صحیحی برای اصطلاح Physical Literacy نیستند.
کلیدواژگان: اصطلاح شناسی، سوادحرکتی، سواد جسمانی -
صفحات 91-112هدف
ارائه مدل کارآمدی ورزش دانشجویی با رویکرد اقتصادی می باشد.
روش شناسی:
روش تحقیق حاضر به شیوه آمیخته بود. همچنین روش نمونه گیری در بخش کیفی، غیر تصادفی از نوع هدفمند و در دسترس بود. ابزار جمع آوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته با 15 نفر صاحب نظر ورزش دانشگاهی و اقتصاد بود در بخش کمی مطابق جدول مورگان تعداد 384 نفر به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و پرسشنامه در بین آنها توزیع شد.
یافته هادر بخش کیفی بعد از مصاحبه و کد گذاری تمامی کدهای استخراج شده در یازده حیطه مدیریتی، سیاسی، اجتماعی- فرهنگی، امکانات و تجهیزات، حقوقی، فناوری، تحقیق و توسعه، رسانه، بازاریابی، اقتصادی و سرمایه گذاری و جذب بخش خصوصی به کدهای محوری تقسیم شدند. یافته ها بخش کمی نیز نشان دادند تمامی مولفه های استخراج شده می توانند کارآمدی ورزش دانشجویی با رویکرد اقتصادی را تبیین نمایند و همچنین مدل ارتباطی تحقیق نیز از برازش لازم برخوردار بود.
نتیجه گیریبا توجه به اولویت بندی عوامل موثر بر کارآمدی ورزش دانشجویی ارتقای عوامل مدیریتی، سیاسی، اجتماعی- فرهنگی می تواند تاثیرات چشمگیری از نظر اقتصادی در ورزش دانشجویی داشته باشد
کلیدواژگان: عوامل مدیریتی، ورزش دانشجویی، سرمایه گذاری -
صفحات 114-133هدف
امنیت اقتصادی از مهمترین ابعاد امنیت ملی و از اصول مهم زیرساخت های اساسی کشورها برای دستیابی به توسعه اقتصادی و ارتقای سطح رفاه اجتماعی محسوب می شود؛ پژوهش حاضر با هدف شناسایی مفاهیم و کارکردهای ورزش در تقویت امنیت اقتصادی شکل گرفته است.
روش شناسی:
پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوه گرداوری داده ها کیفی با استفاده از تکنیک دلفی بود. جامعه آماری برابر با نمونه مطالعاتی و شامل 13 خبره صاحب اثر (کتاب، مقاله، یادداشت و...) در حوزه اقتصاد ورزش و اقتصاد سیاسی بودند که با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی انتخاب و بر اساس اشباع نظری مصاحبه های نیمه باز انجام گردید. در این پژوهش برای اعتباربخشی به یافته ها از دو راهبرد استفاده شده است. نخست، بازبینی توسط همکار پژوهشی و در مرحله دوم از راهبرد بازبینی همتایان استفاده گردید.
یافته هایافته های پژوهش حاضر پس از مطالعه مفاهیم مرتبط و استفاده از تکنیک دلفی، نشان داد که ورزش در تامین امنیت اقتصادی دارای 27 مفهوم بود که در نهایت در 3 مقوله سلامت، اشتغال و درآمدزایی و سرمایه گذاری دسته بندی گردید.
نتیجه گیریورزش ابزاری کم هزینه و پر فایده در خلق ثروت است که به نظر می رسد لزوم توجه به ویژه در سه حوزه اشتغال، سرمایه گذاری و سلامت می تواند به توسعه اقتصادی کشور کمک کند.
کلیدواژگان: اشتغال، امنیت، درآمد، سرمایه گذاری، ورزش -
صفحات 134-155
هدف پژوهش تدوین چارچوب مفهومی برای توسعه دوچرخه سواری ایران بود. روش تحقیق از نوع کیفی (اکتشافی نظام مند) بود. جامعه آماری شامل صاحب نظران علمی و اجرایی مرتبط با موضوع پژوهش بود. نمونه آماری به تعداد قابل کفایت براساس اشباع نظری برآورد و به صورت هدفمند نمونه گیری شد (13 نفر). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانه ای نظام مند و مصاحبه نیمه ساختارمند شده بود. روایی ابزار براساس اعتبار علمی و حقوقی نمونه (افراد و اسناد) و میزان توافق بین مصححان کدگذاری و تایید گردید. روش تحلیل شامل کدگذاری چند مرحله ای بود. نتایج نشان داد که توزیع عوامل شناسایی شده (64 مورد) برای حوزه های دوچرخه سواری شامل: دوچرخه سواری عمومی (15 مورد)، دوچرخه سواری تفریحی (13 مورد)، دوچرخه سواری ورزشی (15 مورد) و مشترک سه حوزه (21 مورد) است. همچنین توزیع این عوامل برای ابعاد تحلیل همسوسازی نیز شامل؛ محورهای همسوسازی (13 مورد)، ظرفیت های همسوسازی (10 مورد)، چالش های همسوسازی (14 مورد)، راهبردهای همسوسازی (13 مورد) و پیامدهای همسوسازی (14 مورد) بود. براساس چارچوب می توان گفت که مدل پژوهش از اعتبار آماری و مفهومی مناسبی برای تحلیل راهبردی توسعه دوچرخه سواری برخوردار است. براساس محتوای مدل، توسعه دوچرخه سواری از یک الگوی سیستمی پیروی می کند و عوامل کلیدی و راهبردی آن تشکیل حلقه های علی معلولی به صورت افقی و عمودی در مدل می دهند که مدیران باید در برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی آن را مبنا قرار دهند..
کلیدواژگان: ترویج دوچرخه سواری، رشته دوچرخه سواری، مدل توسعه، همگرایی توسعه، ظرفیت ها -
صفحات 146-167هدف
در پژوهش حاضر جایگاه صنعت ورزش در اقتصاد کشور ایران و ارتباط آن با سایر فعالیت های اقتصادی بررسی می شود.
روش شناسی:
مطالعه حاضر از نظر روش، تحلیلی و توصیفی و از نظر هدف، کاربردی است. روش جمع آوری داده ها در این مطالعه به صورت کتابخانه ای است و با روش تحلیل شبکه های پیچیده به بررسی جایگاه صنعت ورزش در اقتصاد ایران پرداخته می شود. گره ها در این شبکه نشان دهنده فعالیت های اقتصادی و وزن یال هایی که گره ها را بهم متصل می کند مطابق با ارتباط داده و ستانده میان فعالیت های اقتصادی در جدول داده- ستانده تعیین می گردد و سپس با استفاده از معیارهای مرکزیت به بررسی جایگاه صنعت ورزش در اقتصاد ایران پرداخته می شود.
یافته هامطابق با نتایج به دست آمده صنعت ورزش رتبه 1 را برای مرکزیت بینابینی و رتبه 2 را برای نزدیکی ورودی به خود اختصاص داده است. نتایج نشان دهنده این است که املاک و مستغلات بیشترین تاثیرگذاری را بر صنعت ورزش و بخش آموزش بیشترین تاثیرپذیری را از صنعت ورزش دارند.
نتیجه گیریمطابق با رتبه به دست آمده برای مرکزیت بینابینی تعداد صنایع بیشتری برای ارتباط سریعتر با یکدیگر به صنعت ورزش نیاز دارند. رتبه نزدیکی ورودی صنعت ورزش نیز نشان دهنده این است که صنعت ورزش در مدت زمان کمتری می تو اند از بقیه صنعت ها نهاده بگیرد. تاثیر پذیری صنعت ورزش از املاک و مستغلات به دلیل استفاده از سالن ها و زمین ها برای ورزش های مختلف است. تاثیرگذاری ورزش بر آموزش نیز نشان دهنده نقش مهم ورزش در ارتقای سرمایه انسانی است.
کلیدواژگان: صنعت ورزش، اقتصاد ورزش، جدول داده- ستانده، شبکه های پیچیده -
صفحات 168-188هدف
هدف پژوهش حاضر، ارائه چارچوب تحلیل مفهومی پایدارسازی ورزش قهرمانی بود.
روش شناسی:
این مطالعه کیفی با انجام مصاحبه های باز با 16 نفر شامل متخصصان و خبرگان ورزش قهرمانی که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، صورت گرفت. برای بررسی روایی صوری و محتوایی، و همچنین جهت سنجش اعتبار، انتقال و تاییدپذیری، یافته ها را برای مشارکت کنندگان ارائه و متن نظریه آن ها مطالعه و نقطه نظراتشان اعمال شد. . روش مورد استفاده برای قابلیت اعتماد، روش توافق درون موضوعی بود. میانگین میزان توافق درون موضوعی 88/0 گزارش شد. داده های حاصل از مصاحبه ها، طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. با استفاده از کدگذاری باز، مقوله های مدل شناسایی شد؛ سپس، در مرحله کدگذاری محوری، پیوند بین این مقوله ها در قالب پارادایم کدگذاری تعیین شدند. در ادامه و در مرحله کدگذاری انتخابی نیز، اجزای پارادایم کدگذاری تشریح، سیر داستان ترسیم و نظریه نهایی شکل گرفت.
یافته هابر مبنای یافته ها تعداد کدهای باز 64 مورد بود که در قالب 21 مفهوم دسته بندی شد. مجموع مفاهیم هم در قالب 9 شاخص اصلی با عناوین عوامل اجتماعی و فرهنگی، مدیریت استعداد، عوامل سازمانی، زیرساخت ها، کنترل و نظارت، دانش و اطلاعات، سیستم تحقیق و توسعه، حمایت و پشتیبانی، بهره وری جای گرفتند.
نتیجه گیریدر پایان باید بیان نمود در راستای تحقق توسعه ورزش قهرمانی به شاخص های موثر حاصل از نتایج این پژوهش توجه نمود. در این راستا باید بیان کرد استفاده از سیستم های دانش بنیان و عوامل محیطی بسیار می تواند مثمرثمر باشد.
کلیدواژگان: برنامه ریزی، توسعه، پایدارسازی، ورزش، قهرمانی -
صفحات 189-212هدف
ورزش حرفه ای با رویکردی بازارگرایانه علاوه بر مزایای اجتماعی گاهی در برخی جنبه ها به استثمار ورزشکاران پرداخته است. هدف این تحقیق شناسایی مصادیق استثمار ورزشکاران توسط باشگاه ها و فضای کلی ورزش حرفه ای بود.
روش شناسی:
روش تحقیق کیفی بود که با استفاده از نمونه گیری هدفمند 12 ورزشکار، کارشناس و مدیر به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند و از طریق مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته داده ها جمع آوری شدند.
یافته هانتایج نشان داد مصادیق استثمار ورزش در هشت قضیه شامل استثمار بدنی (صدمات جسمی، بهداشت تمرین، تخریب بدن)، استثمار روحی (طرد خانواده، تحقیر اجتماعی)، استثمار هویت (تبعیض جنسیتی، تبعیض قومی مذهبی)، استثمار اجتماعی (رسانه مداری، توقعات، کژ نقشی اجتماعی، سردرگمی)، استثمار اقتصادی (قرار دادها، بازنشستگی، حقوق)، استثمار فرهنگی (جنگ رسانه ای سبک زندگی) استثمار مالکیت انسانی (نگاه ابزاری، ابزار جنگی) و استثمار تربیتی (خشونت رفتاری، خشونت کلامی، خشونت روانی) می باشد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد وجود فرهنگ های محلی، نفود تفکرات لیبرالیسیتی حمکرانان ورزشی و در نهایت عدم آگاهی ورزشکار از مسیر زندگی حرفه ای خود گاهی منجر به استثمار زندگی ورزشکار در ابعاد گوناگون شده است.
کلیدواژگان: ورزش حرفه ای، استثمار، ورزشکار، خشونت، تبعیض -
صفحات 213-233هدف
در ورزش حرفه ای پیش بینی عوامل موفقیت بسیار حیاتی و مهم است و همیشه مورد سوال است. عدم موفقیت تیم ها در لیگ ها به عنوان یک مسئله همیشگی و پیشرفت و کسب مقام به عنوان یک چالش برای همه باشگاه ها مطرح بوده است؛ بنابراین، هدف این پژوهش پیش بینی موفقیت باشگاه های فوتبال در لیگ قهرمانان آسیا است.
روش شناسی:
پژوهش حاضر توصیفی از نوع توصیفی - همبستگی است. هفت کشور آسیایی که سابقه قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا را داشته اند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج لیگ قهرمانان باشگاه های آسیا بین سال های 2014 تا 2019 بررسی شد. در سطح آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی، به دلیل اینکه متغیر پاسخ (موفقیت) یک متغیر کیفی بود، از مدل رگرسیون لجستیک استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
یافته هایافته ها نشان داد 80 درصد از موفقیت باشگاه ها در لیگ قهرمانان آسیا با استفاده از مدل پژوهش درست پیش بینی شده است و بازیکنان خارجی، میانگین ارزش هر بازیکن، مجموع ارزش باشگاه و تعداد بازیکنان یک تیم تاثیر مثبتی بر موفقیت باشگاه های فوتبال در لیگ قهرمانان آسیا دارند و سن بازیکنان تاثیر منفی دارد، به عبارت بهتر میانگین سنی پایین تر می تواند به موفقیت باشگاه های فوتبال در لیگ قهرمانان آسیا کمک نماید.
نتیجه گیریبنابراین این عوامل به عنوان مزیت نسبی برای موفقیت باشگاه ها محسوب می گردند و به مدیران و دست اندرکاران پیشنهاد می شود برنامه ریزی و سرمایه گذاری لازم را برای تحقق این موارد در دستور کار خود قرار دهند.
کلیدواژگان: ارزش باشگاه ها، بازیکنان، فوتبال، لیگ قهرمانان آسیا، موفقیت
-
Pages 1-24Objective
The purpose of this study was to design a model for the development of social capital in the student sports volunteering activities.
MethodologyThe present study was conducted based on the purpose of basic research and in terms of collecting exploratory information and using the data theory of the foundation. The statistical population was all professors, experts, specialists and expert professors active in the field of sports management and active in the field of student sports in Iran. The data collection tool was a semi-structured interview. The collected data were analyzed using open, axial and selective coding and the final model was extracted.
ResultsBased on the obtained results, causal factors in the categories of students' volunteer value, leisure and entertainment, sports volunteer function and the obligation to prevent social harms; Underlying conditions in the context of facilities, economic context, structural-legal context and managerial context; Interfering factors in two dimensions of barriers and facilitators; Strategies in factors such as adaptation of urban environments and sports venues, macro policy, allocation of funds and financial resources, employment of volunteer forces, promotion and dissemination of volunteer culture, active and continuous participation of students in sporting events and finally the consequences in three individual dimensions , Social and educational are counted.
ConclusionTherefore, it can be concluded that the components of the model have variables and categories, the realization of which leads to the development of social capital in the student sports volunteering activities.
Keywords: Volunteer Activities, Interpersonal Relations, Social Participation, Student Sports, Grounded Theory -
Pages 26-47Objective
The study Stakeholder perception of the factors influencing the success of team sports in Guilan province.
MethodologyDescriptive-survey research method being a field study was conducted. The statistical population of the study includes bosses, vice presidents, Secretaries and employees of Guilan province sport committees having representatives in the premier league and first division of the country along with all managers, coaches, and players of the respective teams Available and targeted sampling methods were selected (217 people). The validity of the researcher-made questionnaire was confirmed by experts and its reliability (0.89) was calculated.
ResultsThe results showed There is a difference between internal factors (p=0.021) and external factors (p=0.041) in the success of team sports in the Premier League and first division of Guilan province in three groups: manager, coach and athlete. In the internal dimensions in the dimensions of the coach (p=0.006), the player (p=0.021) and the team (p=0.013) and in the external dimensions in the media dimension (p=0.047) in the success of team sports in the Premier League and first division of the province. Guilan There are differences in three groups: manager, coach, and athlete. The results showed that the internal factors of the players 'factor had a greater effect than the external factors of the fans' factor.
ConclusionSports managers are advised to pay attention to the priority of factors in planning and to give more credit to the importance of the success factor of the fans on success.
Keywords: On-Field Factors, Off-Field Factors, Sports Success, Team Sports -
Pages 49-61Objective
Terminology is an interdisciplinary and meta-disciplinary field of science that deals with its concepts and representations (terms, symbols, etc.). The purpose of this article is to analyze the term "Physical Literacy" in order to introduce the best Persian equivalent for it.
MethodologyIn this research, using the study method of documents and libraries, the existing texts and sources were studied. Then, by comparing themes, the use of the term "Physical Literacy" became apparent.
ResultThe researcher first examined the lexical and idiomatic meanings of each word that makes up the term Physical Literacy and then examined the entire nominal composition of Physical Literacy. Finally, by introducing the field of use of this term and explaining the reference authors regarding the reasons for choosing this term, the best Persian equivalent was achieved.
ConclusionThe best Persian equivalent for the term Physical Literacy is " سواد جسمانی". Therefore, other equations introduced such as "Body literacy" and "Motor literacy" are not comprehensive and correct equivalents for the term Physical Literacy.
Keywords: Terminology, Movement Literacy, Physical Literacy -
Pages 91-112Objective
It was a student sports efficiency model.
MethodologyThe present research method was intertwined. The sampling method in the qualitative, non -randomized type was also targeted and available. The quality data collection tool was a semi -structural interview with 15 people academic sports and economics. In the quantitative section, 384 people were selected in a multistep cluster.
ResultsIn the qualitative section after interviewing and encoding all the codes extracted in eleven management, political, sociocultural, facilities and equipment, law, technology, research and development, media, marketing, economic and private sector attraction to codes They were divided. The findings also showed that all the extracted components can explain the efficiency of student sports with an economic approach, and the research communication model was also fitted.
ConclusionStudent sports in its ideal form can be the primary support of the country's sport system, which requires the active participation of academic officials in sports, the positive attitudes of managers and officials to sports and student activity, and the adoption of focused strategies and policies on student sports.
Keywords: Management Factors, Student Sports, Investment -
Pages 114-133Objective
Economic security is one of the most important aspects of national security and one of the most important principles of the basic infrastructure of countries to achieve economic development and improve the level of social welfare; The present study tried to identify the concepts and functions of sport in empowering economic security.
MethodologyThe method of the present study was qualitative and in order to explain the paradigm design of the subject under study. The statistical population was equal to the study sample and included 13 experts (books، articles، notes، etc.) in the field of sports economics and political economy who were selected using snowball sampling and theoretical saturation.
ResultsFindings of the present study indicated after studying the related concepts and using the Delphi technique sport had 27 concepts in providing economic security, which were finally classified into 3 categories: health, employment, and investment.
ConclusionSport is a low-cost and useful tool in creating wealth، which seems to require special attention in the three areas of employment, investment and health can contribute to the economic development of the country.
Keywords: Employment, Income, Investment, Security, Sports -
Pages 134-155
The purpose of this research was to formulate a conceptual framework for the development of cycling in Iran. The research method was qualitative (systematic exploratory). The statistical population included scientific and executive experts related to the subject of the research. A sufficient statistical sample was estimated based on theoretical saturation and purposefully sampled (13 people). The research tools included systematic library study and semi-structured interviews. The validity of the tool was coded and confirmed based on the scientific and legal validity of the sample (persons and documents) and the level of agreement between the correctors. The analysis method included multi-step coding. The results showed that the distribution of the identified factors (64 cases) for the areas of cycling include: public cycling (15 cases), recreational cycling (13 cases), sports cycling (15 cases) and common three The field is (21 items). Also, the distribution of these factors for the dimensions of alignment analysis includes; Alignment axes (13 cases), alignment capacities (10 cases), alignment challenges (14 cases), alignment strategies (13 cases) and alignment consequences (14 cases). Based on the framework, it can be said that the research model has statistical and conceptual validity suitable for the strategic analysis of cycling development. Based on the content of the model, the development of cycling follows a systemic pattern, and its key and strategic factors form horizontal and vertical causal loops in the model, which managers should base on in planning, implementation and evaluation.
Keywords: Promotion Of Cycling, Cycling Discipline, Development Model, Convergence Of Development, Capacities -
Pages 146-167Objective
In the present study, the position of the sports industry in the Iran economy and its relationship with other economic activities are investigated.
MethodologyThe present study is analytical and descriptive in terms of method and practical in terms of purpose. The method of data collection is by library and the position of the sports industry is investigated by complex networks. The nodes in this network represent the economic activities and the weight of the edges that connect the nodes according to the input-output table determined and then by using the centrality criteria the position of the sports industry in the Iran economy examined.
ResultsAccording to the results, the sports industry is ranked 1st for betweenness and 2nd for in-closeness. The results show that real estate had the greatest impact on the sports industry. Also, the sports industry has the greatest impact on the education sector.
ConclusionAccording to the ranking for betweenness centrality, more industries need the sports industry to connect faster to each other. The in-closeness ranking of the sports industry also indicates that the sports industry can receive input from other industries in a shorter period of time. The impact of the sports industry on real estate is due to the use of halls and grounds for various sports. The impact of sport on education also shows the important impact of sport on the promotion of human capital.
Keywords: Sports Industry, Sport Economics, Input-Output Table, Complex Networks -
Pages 168-188Objective
The purpose of this study was to Providing a Conceptual Analysis Framework for Sustainability of Championship Sports.
MethodologyThis research was carried out using qualitative method with semi-structured interviews with 16 people including professors and experts who were selected by purposeful sampling. The data collection method was a study of previous research and open interviews. To examine the face and content validity, the research findings were presented to the participants, and the study's text was studied and their point of view was applied. In order to assess credibility, transferability and verifiability, the research findings were presented to the participants, and the text of the theory was studied by them and their point of view was applied. The method used for reliability was an intra-subject agreement method. The average agreement within the subject was 0.88. Based on the findings, the number of open-source codes is 64, which is categorized in the form of 21 concepts.
ResultsTotal concepts included nine major indicators with social and cultural factors, talent management, organizational factors, infrastructure, control and supervision, knowledge and information, research and development, support and support systems, and productivity.
ConclusionIn the end, it should be pointed out that in order to achieve the development of the championship sports based on the alignment of the land, we should pay attention to various indicators and plan the development of sports championship based on the alignment of the land.
Keywords: Planning, Sustainability, Development, Sport, Championship -
Pages 189-212Objective
Professional sport with a market-oriented approach, in addition to social benefits, has sometimes exploited athletes in some aspects. The purpose of this study was to identify Manifestations of exploitation of athletes by clubs and the general atmosphere of professional sports.
MethodologyThis research was conducted qualitatively. Sampling was purposive and 12 athletes, experts and manager were selected as participants and data were collected through in-depth and semi-structured interviews.
ResultsThe results showed Manifestations of sports exploitation in eight cases including physical exploitation (physical injuries, exercise health, body destruction), emotional exploitation (family rejection, social humiliation), identity exploitation (gender discrimination, ethnic-religious discrimination), social exploitation (media orientation). Expectations, social role distortion, confusion), economic exploitation (contracts, pensions, salaries), cultural exploitation (lifestyle media war), exploitation of human property (instrumental view, tools of war) and educational exploitation (behavioral violence, verbal violence, Psychological violence).
ConclusionHowever, the existence of local cultures, the influence of liberal ideas of sports colleagues and finally the athlete's lack of awareness of the course of his professional life has sometimes led to the exploitation of the athlete's life in various dimensions
Keywords: Professional Sport, Exploitation, Athlete, Violence, Discrimination -
Pages 213-233Objective
In professional sports, predicting factors of success is very vital and important and is always in question. The failure of teams in the leagues has been a constant issue and progress and gaining status has been a challenge for all clubs; Therefore, the purpose of this study was predicting the success of football clubs in the Asian Champions League.
MethodologyThe present study is descriptive-correlational. Seven Asian countries that won the AFC Champions League between 2014 and 2019 were analyzed. At the level of descriptive statistics, mean and standard deviation, and at the level of inferential statistics, because the response variable (success) was a qualitative variable, the logistic regression model was used. Data analysis was performed using SPSS software.
ResultsFindings showed that 80% of the success of clubs in the AFC Champions League is correctly identified using the research model and foreign players, the average value of each player, the total value of the club and the number of players in a team have a positive impact on the success of football clubs in the AFC Champions League. And the age of the players has a negative effect, in other words, the lower average age can contribute to the success of football clubs in the AFC Champions League.
ConclusionTherefore, these factors are considered as a comparative advantage for the success of clubs and managers and stakeholders are suggested to put the necessary planning and investment on their agenda to achieve these things.
Keywords: Value Of Clubs, Players, Football, Champions League, Success