فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان - سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، بهار 1382)

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، بهار 1382)

  • 55 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/02/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله های پژوهشی
  • سید احمد فنایی، سید مرتضی موسوی نایینی، شعبان مهرورز صفحه 68
    سابقه و هدف
    ختنه به روش جراحی (کلاسیک) و با استفاده از حلقه پلاستیبل، دو روش رایج ختنه در کشور ما هستند. این کار آزمایی بالینی تصادفی به منظور مقایسه این دو روش، از نظر عوارض جانبی، زیبایی محل عمل و مدت زمان عمل انجام شده است.
    مواد وروش ها
    2185 کودک زیر یکسال، در طول سالهای 1379 تا 1381 در دو بیمارستان بقیه الله و میلاد ختنه شدند. این کودکان به طور تصادفی توسط یکی از دو روش ختنه، یعنی روش جراحی (11 نفر) و روش حلقه پلاستیبل (1085 نفر)، ختنه گردیدند. در تمام کودکان بی حسی موضعی با استفاده از لیدوکائین 2 درصد به صورت بلوک پشتی موضعی صورت گرفت. دو گروه از نظر مدت زمان عمل و هم چنین عوارض و زیبایی محل عمل بلافاصله و چهار تا ده روز بعد از عمل ارزیابی شده و مورد مقایسه قرار گرفتند. والدین از نظر عارضه تنگی مئآ با توجه به دیررس بودن آن توجیه شدند.
    یافته ها
    بروز عوارض بعد از عمل جراحی ختنه با روش حلقه پلاستیبل کمتر از روش جراحی باز بود. بروز خونریزی بعد از عمل جراحی به روش جراحی در یازده بیمار (1 درصد) و در روش حلقه در سه بیمار (3/0 درصد) روی داد که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P=0.03) در گروه ختنه با روش حلقه پلاستیبل عفونت موضعی که منجر به عمل جراحی و دبریدمان شود مشاهده نشده است، در گروه جراحی سه بیمار (3/0 درصد) به دلیل عفونت محل عمل تحت پاکسازی ودبریدمان و عمل مجدد قرار گرفتند. نارضایتی از زیبایی محل عمل در 3 بیمار (0.3 درصد) و 9 بیمار (8/0درصد) به ترتیب در روش ختنه با حلقه و جراحی دیده شد (P=0.076). متوسط زمان عمل بدون احتساب زمان انجام بی حسی موضعی در ختنه با روش حلقه کوتاه تر بود (81/0 ±08/4 دقیقه در مقابل 87/1 ± 13/18 دقیقه در روش جراحی).
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می گردد روش ختنه با حلقه پلاستیبل با توجه به عوارض کمتر آن و زمان کمتر عمل جراحی به طور وسیع در سطح کشور به کادر پزشکی آموزش داده شود. هم چنین روش ختنه با حلقه پلاستیبل در کودکان زیر یک سال پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ختنه با روش جراحی، ختنه با حلقه پلاستیبل، عوارض جانبی، نوزادان
  • صادق حسن نیا، فردین میربلوک، عباس لطفی، افشین محسنی فر، مهدی محمودی صفحه 74
    سابقه و هدف
    ارزیابی لیپوپروتیین ها و لیپیدهای خون به ویژه وضعیت نسبت آن ها به عنوان یکی از اقدامات اولیه در ارزیابی سلامت عروق مطرح است. در سال های اخیر سنجش زیرگروه های لیپوپروتئین های با دانسیته کم (LDL) و نیز لیپوپروتیین های با دانسیته بالا (HDL) از جایگاه ویژه ای جهت تعیین سطح سلامتی عروق برخوردار است. بالا بودن لیپوپروتئین با دانسیته بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد.از آنجائیکه HDL-C به طور عمده از دو زیر گروه HDL2-C و HDL3-Cتشکیل یافته است،مطالعات گسترده نشان می دهد که سودمندی HDL-C بیشتر مربوط به زیر گروه HDL2-C می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی غلظت های HDL3 و HDL2و HDLو ارتباط آن ها با بیماری قلبی-عروقی در تعدادی از بیماران بستری شده در بیمارستان شهر رشت بوده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق آینده نگر که در بین سال های 1376 تا 1378 در بخش آنژیوگرافی بیمارستان تخصصی قلب دکتر حشمت رشت صورت گرفته است، سرم 133 بیمار دارای گرفتگی عروق قلبی با تشخیص آنژیوگرافی (88 مرد و 45 زن در محدوده سنی 73-31 سال) و سرم 58 مورد بدون هرگونه گرفتگی به عنوان کنترل (37 مرد و 21 زن در محدوده سنی 70-15 سال) مورد بررسی قرار گرفت. در این افراد سطح پلاسمایی HDL تام و زیر گروه های آن یعنی HDL2، HDL3، و هم چنین VLDL،LDL، تری آسیل گلیسرول (TAG) و کلسترول تام (TC) با روش های رسوبی و آنزیمی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بین مقادیر کلسترولLDL/HDL، TC /HDL، HDL2، TC، TAG، LDL، VLDL HDL و HDL2/ HDL3 در دو گروه بیماران قلبی عروقی و کنترل مشاهده شد، ولی TC/LDL، HDL3 و HDL2/HDL اختلاف معنی داری را نشان ندادند (p<0.05).
    نتیجه گیری
    اندازه گیری میزان HDL2-C به عنوان یک فاکتور پیش بینی کننده به جای HDL تام در نظر گرفته شود. بعلاوه در موارد زیادی از نسبت های TC/HDL،HDL2/HDL3و LDL/HDL بهتر از اندازه گیری انفرادی این فاکتورها می توان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: بیماری های عروق قلبی، لیپوپروتئین های با دانسیته بالا، چربی ها
  • جمیله نوروزی، جلیل وند یوسفی، روحانی کارگر موخر، محمد احمدی جبلی صفحه 82
    سابقه و هدف
    لیستریا مونوسیتوژن از طریق غذاهای آلوده مانند پنیر، سبزیجات خام، سالاد آماده فروش و غیره به انسان انتقال می یابد. این باکتری قادر به رشد در خارج و در درون سلول می باشد. هدف از این مطالعه، ارائه روشی ساده و قابل اجرا جهت جداسازی این باکتری از پنیر و مشاهده آن در کشت سلولی هلا در زیر میکروسکوپ نوری بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، نمونه ای از پنیر تازه محلی در محیط کشت انتخابی غنی کننده همراه با عصاره مخمر کشت داده شد. پس از یک هفته نگهداری در یخچال (4 oC) و رقیق کردن آن با هیدروکسید پتاسیم، در محیط کشت انتخابی پالکام و لیستریا کشت داده شد. بعد از پیدایش کلنی ها، آزمایش های مختلف برای اثبات لیستریا مونوسیتوژن انجام گرفت و سپس، به کشت سلولی هلا وارد گردید و در فواصل زمانی مختلف (پس از 12، 24، 36 و 48 ساعت) به روش گیمسا، رنگ آمیزی و در زیر میکروسکوپ نوری مشاهده و عکسبرداری شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که 9% از پنیرهای تازه محلی با لیستریا مونوسیتوژن آلوده بودند. عکس های گرفته شده توسط میکروسکوپ نوری نشان داد که این باکتری در رقت های بیش از 5×105 بعد از 24 ساعت قادر است به درون سلول هلا وارد شده و بعد از 48 ساعت، سلول را متلاشی سازد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که لیستریا مونوسیتوژن در برخی از پنیرهای آلوده محلی وجود دارد. آلودگی فرآورده های لبنی با لیستریا مونوسیتوژن می تواند در طی فرآیندهای تولید، حمل و نقل و توزیع رخ دهد. لذا ضروری است به علت گستردگی مصرف اینگونه فرآورده ها در کشور، توجه خاصی بر نحوه تولید و توزیع آنها مبذول گردد تا از شیوع لیستریوز در افراد مستعد جلوگیری گردد.
    کلیدواژگان: لیستر یا مونوسیتوژن، پنیر، زندگی درون سلولی، کشت سلولی هلا
  • علیرضا غفاری نژاد، فاطمه پویا، مهدی وحدتی صفحه 88
    سابقه و هدف
    اختلالات روانی، اختلالات شایعی می باشند. این اختلالات باعث کاهش عملکرد اجتماعی افراد مبتلا می شوند. بعضی گروه های خاص مانند نوجوانان بی سرپرست نسبت به ابتلای به این اختلالات بیشتر آسیب پذیر می باشند. هدف این مطالعه شناسایی مشکلات روانی در دختران بی سرپرست ساکن مراکز حمایتی در کرمان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 150 دختر بی سرپرست بالای 15 سال که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. آنها از نظر سن و سطح تحصیلات با 150 دختر دبیرستانی که پدر و مادرشان در قید حیات بودند همتاسازی شدند. دو گروه به وسیله آزمون SCL-90-R مورد سنجش قرار گرفتند. آزمون SCL-90-R دارای 90 ماده است و برای ارزشیابی علایم روانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. نقطه برش این آزمون در ایران 4/0 گزارش شده است.
    یافته ها
    نمره و شیوع لحظه ای تمامی مقیاس ها در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود. بیشترین و کمترین نمره ها در دو گروه به ترتیب مربوط به مقیاس های افکار پارانوئیدی و ترس مرضی بود. بیشترین و کمترین شیوع لحظه ای در دو گروه به ترتیب مربوط به شکایات جسمانی و ترس مرضی بود. شیوع لحظه ای برای تمامی مقیاس ها در گروه مورد 33/90% بود.
    نتیجه گیری
    شیوع لحظه ای بالا برای تمامی مقیاس نشان دهنده آسیب پذیری زیاد ایتام می باشد. ارزیابی منظم روانی و ارجاع به موقع برای درمان می تواند باعث افزایش سطح بهداشت روانی آنها گردد.
    کلیدواژگان: اختلالات روانی، موسسات حمایتی، آزمون SCL، 90، R، کرمان
  • عبدالله جعفرزاده، زهیر محمدحسن، معصومه ابتکار، صالح محقق حضرتی صفحه 94
    سابقه و هدف
    بروز عفونت عامل اصلی مرگ و میر در بیماران با سوختگی می باشد. شیوع بالای عفونت ها بعد از سوختگی به مهار شدید سیستم ایمنی نسبت داده شده است. هدف این مطالعه تعدیل پاسخ ایمنی سلولی توسط داروهای سایمتیدین و پیریمتامین، پس از سوختگی در مدل حیوانی می باشد.
    مواد و روش ها
    80 سر موش نر از نژاد Balb/c بیهوش شدند و یک سوختگی تمام ضخامت به اندازه 10% کل سطح بدن در آنها ایجاد گردید. سپس پاسخ های ازدیاد حساسیت تاخیری (DTH) بر علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و تاثیر سایمتیدین (در دوزهای 5، 10 و 15 میلی گرم بر کیلوگرم) و پیریمتامین(در دوزهای 5/2، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم) بر روی این پاسخ در روز دهم بعد از سوختگی بررسی شد.
    یافته ها
    مشاهده شد که در روز دهم بعد از سوختگی پاسخ DTH به شدت مهار می گردد. سایمتیدین در دوزهای 10 و 15 میلی گرم بر کیلوگرم و پیریمتامین در دوزهای 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم این پاسخ را اصلاح و به طور قابل معنی داری افزایش دادند. سایمتیدین و پیریمتامین به ترتیب در دوز های 5 و 5/2 میلی گرم بر کیلوگرم تاثیری بر روی پاسخ DTH نداشتند.
    نتیجه گیری
    این نتایج نمایانگر این است که متعاقب سوختگی پاسخ DTH به شدت کاهش می یابد و داروهای سایمتیدین و پیریمتامین می توانند باعث اصلاح و افزایش این پاسخ بعد از سوختگی شوند.
    کلیدواژگان: سوختگی، ازدیاد حساسیت تاخیری، سایمتیدین، پیریمتامین، تعدیل ایمنی
  • رویا احمد رجبی، فرزانه ورزنده، منصور عرب، عباس عباس زاده صفحه 102
    سابقه و هدف
    شیوع انگل های روده ای یکی از شاخص های مهم بهداشتی در هر جامعه محسوب می شود و مبارزه با آن یکی از بخش های مهم برنامه های توسعه ملی کشورهای مناطق گرمسیری به شمار می رود. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انگل های روده ای کودکان مهدهای کودک شهرستان بم و بررسی عوامل موثر در بروز آن ها بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، جمعا 370 نفر از کودکان مهدهای کودک باروش تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند و متغیر هایی از قبیل سن، جنس، محل سکونت، نوع مهدکودک، بعد خانوار، سطح تحصیلات والدین، شغل مادر و تعداد فرزندان ثبت شد. برای تشخیص آلودگی های انگلی از روش های مستقیم فرمالین اتر و نوار چسب اسکاچ استفاده گردید. از هر فرد مورد مطالعه سه نوبت در 3 روز متوالی آزمایش مدفوع به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان کلی شیوع آلودگی 47 درصد بود. میزان شیوع آلودگی در پسران 1/43 درصد و در دختران 9/56 و میزان شیوع آلودگی در مهدهای کودک شهر 8/33 درصد و روستا 8/80 درصد می باشد. میزان شیوع کرمهای روده ای 24/3 درصد و تک یاخته های روده ای 76/43 درصد بود. بین محل مهدکودک، سواد والدین، تعداد اعضای خانواده، تعداد فرزندان با میزان شیوع آلودگی های انگلی ارتباط معنی دار وجود داشت (p<0.05). بین جنس کودکان مورد مطالعه با میزان آلودگی های انگلی ارتباط معنی دار مشاهده نشد. اکثر مبتلایان در گروه سنی 7-6 سال قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق بایستی آموزش مداوم و مستمر کودکان و والدین آن ها در خصوص رعایت اصول پیشگیری از آلودگی های انگلی همواره سرلوحه امور بهداشتی مهدهای کودک قرار گیرد. و آزمایش های انگل شناسی در بدو ورود به مهدکودک به طور اجباری در سه نوبت به فاصله یک هفته انجام شود.
    کلیدواژگان: انگل های روده ای، کودکان، مهد کودک، بم
  • مجید رضایی نسب صفحه 112
    سابقه و هدف
    شکم حاد یکی از موارد شایع مراجعه بیماران به اورژانس ها در تمام دنیا می باشد و یکی ازعلل مهم مرگ ومیر و ناتوانی را در جوامع امروزی تشکیل می دهد. علل شکم حاد در هر منطقه متفاوت است و دانستن این مورد از اهمیت ویژه ای برخوردار است که از انجام عمل های جراحی غیر ضروری و عوارض ناخواسته ناشی از عمل جراحی جلوگیری گردد.
    موادو روش ها
    در این مطالعه مقطعی تعداد 897 نفر (491 زن و 406 مرد) از بیمارانی که به دلیل درد حاد شکم به اورژانس بیمارستان مراجعه و بستری شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری بصورت سرشماری در سال 1379 (به مدت پنج ماه) انجام و کلیه بیماران تا تشخیص نهایی پیگیری شدند. بیمارانی که مشکوک بوده و در بخش تحت نظرقرار داشتند مورد معاینه مکرر قرار می گرفتند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 406 نفراز بیماران (45درصد) مرد و 491 نفر (55درصد) زن بودند و بیشترین گروه سنی مراجعه کننده در گروه سنی 20-10سال بودند. مهم ترین علایم بالینی به ترتیب شامل درد شکم، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ بود. شایع ترین علت درد شکمی در مردها درد غیر اختصاصی شکم (39 درصد)، آپاندیسیت (32 درصد)، رنال کولیک (11 درصد) و در زن ها درد غیر اختصاصی شکم (46 درصد)، آپاندیسیت (30 درصد) و کیست تخمدان (13 درصد) بود. 391 نفر (5/43 درصد) از بیماران به عمل جراحی نیاز پیدا کردند و بقیه بدون نیاز به عمل جراحی بهبود یافتند.
    نتیجه گیری
    درد غیر اختصاصی شکم شایع ترین علت مراجعه افراد به علت درد حاد شکم است. بیشترین میزان اشتباه تشخیصی در زنان می باشد و این موضوع اهمیت معاینات دقیق فیزیکی به منظور تشخیص دقیق تر در زنان را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: درد حاد شکمی، آپاندیسیت، درد غیر اختصاصی شکم، رنال کولیک، کیست تخمدان
  • گزارش مورد
  • رحیم وکیلی، شمس رسولی صفحه 119
    سابقه و هدف
    سوء جذب گلوکز - گا لاکتوز یک بیماری نادر مادرزادی اتوزوم مغلوب است که در اثر نقص انتخابی در انتقال روده ای گلوکز وگالاکتوز ایجاد می شود. این بیماری در هفته های اول زندگی با اسهال اسیدی و آبکی با حجم زیاد شدید شروع می شود. در گذشته اکثر بیماران بعلت حملات کم آبی شدید در چند هفته اول زندگی فوت می نمودند. امروزه با شناخت بیشتر از این نقص مادرزادی و شروع شیر اختصاصی می توان به بهبود بیماران کمک کرد. ما در این مقاله دو مورد جالب از این بیماری نادر را گزارش نموده ایم. هر دو این بیماران با اسهال آبکی زیاد، اختلال رشد شدید، عدم پاسخ به درمان های آنتی بیوتیکی ارجاع شده بودند. بر طبق اطلاعات موجود، این بیماری تاکنون در ایران گزارش نشده است.
    کلیدواژگان: سوء جذب گلوکز، گالاکتوز، اسهال، سوء رشد
|
  • S.A. Fanai_S.M. Musavi Naini_Sh . Mehrvarz Page 68
    Background
    Conventional dissection suturing technique and Plastibell circumcision are the two most widely used methods of circumcision in Iran. We conducted a clinical trial to assess the complication, cosmetic results, and duration of the procedure using the two techniques.
    Materials And Methods
    2185 infants under the age of one were circumcised at two hospital centers, from April 2000 to March 2003. The infants were randomized to one of two groups group A, using the plastibell device (n=1085), and group B, using the conventional technique (n= 1100). All infants received dorsal nerve block with Lidocaine 2%. The two groups were evaluated for complications and cosmetic results immediately follwing the operation and 4-10 days later. The parents were told to notify the surgeon if meatal stenosis occurs. Comparisons were made regarding the complications, cosmetic results, and duration of the procedure.
    Results
    The incidence of bleeding in the plastibell group (A) was 3 infants (0.3%), significantly less than the convention group (B) which was 11 infants (1.0%)(p=0.030). In group A, local infection resulting in further surgery did not occur, but 3 infants (0.3%) in group B needed further surgery due to local infection (p=0.127). The Plastibell circumcision resulted in poor cosmetic results for 3 infants (0.3%) compared to 9 infants (0.8%) in the conventional group (p=0.076). The mean operation time (± SD) was shorter for Plastibell circumcision (4.08± 0.81 vs 18.13± 1.87 minutes).
    Conclusion
    We recommend circumcision for infants using the Plastibell technique, because of the results of this study which indicated less complications and shorter duratrion.
    Keywords: Circumcision, Plastibell circumcision, Complications, Infants
  • S. Hasannia, F. Mir Blook, A.S. Lotfi, A. Mohsenifar, M. Mahmoodi Page 74
    Background
    The evaluation of blood lipids and lipoproteins especially the ratio of them is one of the initial action in assessment of the vascular performance. In recent years, the evaluation of low-density lipoprotein (LDL) and high-density lipoprotein (HDL) subgroups have become important to determine the vascular efficiency. Therefore regional research to evaluate these subgroups is essential. HDLs reduce the risk of cardiovascular diseases thus, they are the main anti-risk factor for the coronary heart disease (CHD) especially atherosclerosis and myocardial infarction. HDLs grossly consist of two subgroups, HDL2-C and HDL3-C. Many studies have shown that reporting HDL2-C subgroup is more useful than total HDL-C. The aim of this study was to determine the concentration of HDL-C, HDL2-C, and HDL3-C and relating them to coronary heart disease, in a number of patients hospitalised in Dr. Heshmat,s Hospital of Rasht.
    Materials And Methods
    The relationship of plasma level of lipid status such as total cholesterol (TC), total HDL, HDL subfractions (HDL2, HDL3), TAG, LDL, VLDL, to the incidence of coronary heart disease (CHD) was measured by enzymatic and precipitation methods, in 191 sera from 125 men and 66 women (15-73 years old), who were referred for coronary angiography, in angiography department of specialized Dr. Heshmat hospital in Rasht. From the 191 patients, 58 (37 men & 21 women 15-70 years old) were found to have no CHD and 133 (88 men & 45 women 31-73 years old) had CHD assessed by coronary angiography.
    Results
    Statistical analysis (student's t-test) Showed a significant correlations between the concentration of TC, TAG, LDL-C, VLDL-C, HDL-C, HDL2-C, LDL-C/HDL-C, HDL2-C/HDL3-C, TC/HDL-C and CHD (p<0.05). There was no significant difference between HDL3-C, TC/LDL, and HDL2-C/HDL.
    Conclusion
    The findings of this study suggest that factors that influence CHD risk do so in part through modifying HDL2-C levels. Moreover in many cases the ratio of HDL2/HDL3,TC/HDL and LDL/HDL can be used instead of measurment of these factors individually.
    Keywords: CHD, HDL, Angiography, Lipids
  • J. Nowroozi, J. Vand Yousefi, R. Kargar Moakhar, M. Ahmadi Jebelli Page 82
    Background
    Listeria monocytogenes is frequently transmitted from contaminated food such as cheese, raw vegetables, prepacked salad and etc, to humans. This bacteria can grow inter and extracellular. The aim of this study was to present a simple practical method for isolation of this bacteria from cheese, and detection of it in Hela cell culture by light microscopy
    Materials And Methods
    In this experimental study, the sample of fresh local cheese was suspended in selective enrichment medium with yeast extract and kept at 4ºC for one week. Then, the sample was diluted with potassium hydroxide and cultured on Palkam and Listeria Selective agar. After colonies appeared, they were examined for the existance of L. monocytogenes and then were inoculated in Hela cell culture. Samples were taken intervally (12, 24, 36, 48 hrs), stained with Gimsa, detected by light microscopy and photographed.
    Results
    This study showed that 9% of fresh local cheese was contaminated by L. monocytogenes. Pictures, taken by microscope, indicated that this bacteria in concentration more than 5x105 after 12 hours can enter into hella cells and after 48 hours lysed the host cells.
    Conclusion
    The results of this study showed that L. monocytogenes exist in some contaminated local cheese. Contamination of dairy products by Listeria monocytogenes can occur during preparation, transport and distribution. So, because of the high consumption of these products in our country, it is necessary to specific surveillance of the production and distribution of dairy products to prevent the incidence of listeriosis in susceptible people.
    Keywords: L.Monocytogenes, Cheese, Intracellular Bacteria, Hela Cell Cultures
  • Ar. Ghaffari, Nejad, F. Pouya, M. Vahdati Page 88
    Background
    �psychiatric disorders are common and they have adverse effects on social activities of affected individuals. Special groups such as orphans are more vulnerable to these disorders. The aim of this study was to identify psychiatric problems in orphaned girls living in foster care institutions of kerman
    Materials And Methods
    �In this cross – sectional study 150 orphaned girls over 15 years old were living in Kerman foster care institutions were randomly selected. They were matched for age and level of education with 150 non orphaned high school girls. The two groups were assessed by means of SCL-9-R test. SCL-90-R test containing 90 items is a diagnostic instrument for evaluating psychiatric disorders. The cut off point of 0.4 has been reported for Iranian society.
    Results
    The scores and point prevalences of all scales of SCL 90-R were higher in orphans compared to the control group. The highest and lowest scores in both groups belonged to paranoid thoughts and phobia scales respectively. The highest and lowest point prevalences in both groups belonged to somatic complaints and phobia scales respectively. Point prevalence for all scales was 90.33% in the case group.
    Conclusion
    �High point prevalence for all scales in orphans showed high vulnerability of orphans to psychiatric disorders. Regular psychiatric evaluation and on time referral for treatment could improve their mental health status.
    Keywords: Psychiatric disorders, Foster care intitution, SCL, 90, R test, Kerman
  • A. Jafarzadeh, Z. M. Hassan, M. Ebtekar, S. M. Hazrati Page 94
    Background
    Infection is the major cause of death in thermal injury patients. S evere suppression of the immune system is the major cause of infection following burn injury. The aim of this study was to modulate the cell-mediated immune response by the use of cimetidine and pyrimethamine in an animal burn model.
    Materials And Methods
    Male Balb/c mice were anesthetized, and given a 10% total body surface area full-thickness burn. Then the delayed type hypersensitivity (DTH) to sheep red blood cell (SRBC) and the effects of different doses of immunomodulators (cimetidine 5,10 and 15 mg/kg and pyrimethamine 2.5,5,10 mg/kg) on this response were quantitated ten days after the burn.
    Results
    The marked suppression of DTH was observed ten days after burn,s trauma. Cimetidine (at doses of 10 and 15 mg/kg) and pyrimethamine (at doses of 5 and 10 mg/kg) significantly augmented DTH response after thermal injury. Cimetidine and pyrimethamine did not exhibit any effect on DTH response at doses of 5 mg/kg and 2.5 mg/kg respectively.
    Conclusion
    These results indicated that severe suppression of DTH responses occured after burn injury. Cimetidine and pyrimethamine prevented inhibition of DTH response following thermal trauma.
    Keywords: Burn, Delayed type hypersensitivity, Cimetidine, Pyrimethamine, Immunomodulation
  • R. Ahmad, Rajabi, F. Varzandeh, M. Arab, A. Abbaszadeh Page 102
    Background
    prevalence of intestinal parasites is one of the important indices of health in any community and combating with these parasites is one of the important parts of national expanded programs in the tropical countries. This study was conducted to determine the intestinal parasites and related factors among Bam,s day care centers.
    Materials And Methods
    In this analytical descriptive study 370 day care center children were selected randomly-stratifyial. Data were collected by means of questionnaire consisting of information such as age, sex, parents, educational level and job, place of living, type of Day Care Center, infant nutrition, weight at birth, and number of children. Two methods were used to detect the presence of intestinal parasites, direct exam and Formalin-ether concentration method at three consecutive times. The scotch tape method was used to examine the Enterobius verrmicularis.
    Results
    47 percent of the subjects were infected by one or several intestinal parasites. The prevalence of intestinal helminths were 3.24% and intestinal protozoa were 43.76%. Contamination rate in boys was 43.1% and in girls it was 56.9% and among the day care centers located in urban and rural areas contamination rate was 51.7% and 48.3%, respectively. A significant relation was found between place of day care center, parent,s educational level and job, weight at birth time, number of children, number of family, and parasitic infections (p<0.05).The relationship between sex, age and parasitic infections was not significant. Most of the infected children were among 6-7 years old.
    Conclusion
    It is recommended that continuous education for children and their families about personal health must be a criteria in health implementation in day care centers and at admittance to the day care centers, parasitological tests should be done three times in one week.
    Keywords: Intestinal parasites, Children, Day Care Centers, Bam
  • M. Rezai Nasab Page 112
    Background
    Acute Abdomen Syndrom is one of the most frequent referal cases to the emergencies of hospitals all over the world. At the present, it is one of the most important causes of high mortality of human beings in all of the societies. The ethiology of acute abdomen syndrom is different in various geogrophical regions. It is very important to know the actual cause in order to prevent the unnecessary operations as well as prevention of undesirable side effects of operations
    Materials And Methods
    Statistical data was collected from 898 patients, who were referred to the emergency unit Ali Ibn Abitaleb hospital due to acute abdomen syndrome and which were hospitalized. The data were analyzed in this retrospective study. This study was carried out whithin five months of the starting date. The patients were followed up until the final diagnosis was performed. The suspected patients of sufering acute abdomenal disorders were repeatedlly examinated physically in the hospital ward during the hospitalization in order to differentiate them in acute abdomen syndrom.
    Results
    Statistical analysis by Chi-Square test (P value < 0.05) indicated the following
    Results
    Among the referral patients, 492 persons were female (55%) and 406 persons were male (45%). The most frequent age group of patients were between 10-20 years old. The most frequent clinical symptoms that was observed in physical examinations were severe abdomen pain, lack of appetite nausea and vomiting. The most frequent cause of acute abdomen syndrome in reffral patients was non-specific pain of abdomen due to appendicitis and renal colics in men and non-specific pain of abdomen due to appendicitis and ovarian cysts in women. 5) Out of 898 patients, 391 of them required surgery (43%) and 507 patients recovered without needing surgery (57%).
    Conclusion
    Nonspecific pain of abdominal region was the most frequent reason for admission to the emergency unit of the Ali Ibn Abitaleb Hospital of Rafsanjan Medical University. The frequency rate of appendicitis reported in previous studies were less compared to this study (both in men and women). However, intestinal obstruction cases were the least frequent cases in this study. The most frequent misdiagnosis were was in for women. We found that the patient’s history and physical examinations are very important factors for acurate diagnosis and discovering the etiology of the acute abdominal syndrome especially in female patients.
    Keywords: Acute abdominal pain., Appendicitis, Non specific abdominal pain. Renal colic, Ovarian
  • R. Vakili, Sh. Rasouli Page 119
    Glucose galactose malabsorption is a rare genetic disorder caused by a defect in glucose and galactose transport across the intestinal brush border. It is characterized by the neonatal onset of sev+ere, watery, acidic diarrhea. In the past, it usually resulted in death within the first weeks of life. Nowadays the disease has been identified, and children recover if glucose and galactose are withdrawn from their diet. We report two interesting cases of disease in this article. Both of them presented with severe water diarrhea, severe FTT, and the sign and symptom of dehydration. According to our knowledge this is the first case report of this rare autosomal recessive disease in Iran.
    Keywords: Glucose, Galactose malabsorption, Diarrhea, failure to thrive