فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی اراک - سال نهم شماره 3 (پیاپی 36، پاییز 1385)

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال نهم شماره 3 (پیاپی 36، پاییز 1385)

  • 124 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/11/29
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمد مهدی امام، صهبا چهرئی، علی چهرئی صفحه 1
    مقدمه
    تراکم معدنی استخوان که به روش DEXA اندازه گیری می شود به طور گسترده ای در بیماران مبتلا به استئوپورز به کار می رود. عوامل وابسته به اپراتور یا ماشین می توانند دقت و صحت تخمین دانسیته معدنی استخوان (BMD) را تحت تاثیر قرار دهند.
    روش کار
    در این مطالعه مداخله ای قبل و بعد، 200 زن بین 70-30 سال فاقد هر گونه بیماری متابولیک استخوان یک بار در وضعیت استاندارد و سپس در وضعیت چرخش خارجی پا به میزان 15° از حالت استاندارد و سپس یک بار با تغییر زاویه مستطیل گردن فمور از 90° به 80°، مورد دانسیتومتری قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به تراکم مستطیل گردن فمور، مثلث ward، تروکانتر بزرگ، تنه فمور و توتال هیپ در هر دو حالت فوق ثبت و توسط آزمون های آماری مقایسه میانگین ها تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    چرخش خارجی پا به میزان 15° از وضعیت استاندارد باعث افزایش قابل ملاحظه BMD در نواحی گردن فمور، ward، تروکانتر و تنه شد (به ترتیب P<0.001، P<0.04، P<0.001 و (P<0.008، در حالی که تاثیر قابل ملاحظه ای بر BMD توتال هیپ نداشت. تغییر زاویه مستطیل گردن فمور از 90° به 80° نسبت به محور مرکزی گردن فمور باعث کاهش قابل ملاحظه BMD در گردن فمور (P<0.001) و افزایش قابل ملاحظه BMD در نواحی ward، تروکانتر، تنه و توتال هیپ شد (به ترتیب P<0.001، P<0.001، P<0.001 و (P<0.04.
    نتیجه گیری
    چرخش غیر طبیعی هیپ یا تنظیم اشتباه ناحیه مورد نظر نواحی پنج گانه می توانند از عوامل مخدوش کننده مهم در ارزیابی دانسیتومتری های سریال باشند. با توجه به تاثیر کمتر وضعیت غیر طبیعی پا بر نتایج BMD توتال هیپ، شاید بتوان ناحیه توتال هیپ را تاحیه ارجح برای تفسیر دانسیتومتری در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: دانسیته معدنی استخوان، خطای تکنیکی، تراکم سنجی، گردن فمور
  • شیرین پازوکی، مهری اسکندری، ساره معماری، افسانه نوروزی، افسانه زرگنج فرد صفحه 9
    مقدمه
    بی حسی نخاعی شیوه ای متداول جهت بیهوشی در سزارین است که تهوع و استفراغ حین عمل (IONV) از مشکلات شایع این فرایند به شمار می رود. جهت پیش گیری از این عارضه و خطرات آن، از داروهای ضد استفراغ استفاده می شود. متوکلوپرامید متداول ترین دارو در جلوگیری از IONV می باشد اما احتمال بروز عوارض اکستراپیرامیدال در ان و هم چنین وجود خواص ضد تهوع و استفراغ در پروپوفول و دگزامتازون، باعث شد این مطالعه جهت مقایسه اثر این داروها انجام شود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارازمایی بالینی می باشد. 144 خانم باردار که تحت عمل سزارین اورژانس قرار گرفتند و ناشتا نبودند، به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه اول متوکلوپرامید 1/0 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت وریدی، گروه دوم دگزامتازون 150 میکروگرم بر کیلوگرم به صورت وریدی، گروه سوم پروپوفول 1/ 0میلی گرم بر کیلوگرم هر پنج دقیقه از زمان بستن بند ناف تا پایان عمل و گروه چهارم 2 میلی لیتر اب مقطر دریافت کردند. در مدت عمل بیماران از نظر شدت تهوع، وجود استفراغ و اوغ زدن بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق ازمون کراسکال والیس و انالیز واریانس یک طرفه انجام گرفت.
    نتایج
    میزان بروز تهوع در پروپوفول کمترین و در دگزامتازون بیشترین مقدار بود. بین دگزامتازون و دارونما تفاوت اماری معنی داری وجود نداشت. کمترین درصد بروز استفراغ مربوط به متوکلوپرامید و پروپوفول بود و بین این دو گروه تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت. هم چنین کمترین درصد اوغ زدن حین سزارین اورژانس مربوط به گروه دریافت کننده پروپوفول بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه اثرات ضد استفراغ پروپوفول و متوکلوپرامید مشابه بودند. تاثیر پروپوفول در کاهش اوغ زدن تا حدودی بیشتر از متوکلوپرامید بود. اما شیوه تجویز پروپوفول ساده و ارزان و بدون عوارض جانبی است. مصرف این دارو حین سزارین اورژانس توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، سزارین، استفراغ، حین عمل، متوکلوپرامید، پروپوفول
  • حمیدرضا جمیلیان، عصمت مشهدی، علی قضاوی، مهری جمیلیان، مریم افتخاری، اشرف مرادی صفحه 16
    مقدمه
    برخی از مطالعات رابطه ای را بین افسردگی و تغییرات سیستم ایمنی پیشنهاد کرده اند ولی این رابطه به طور قطع ثابت نشده است. با توجه به اطلاعات ما، تاکنون پژوهشی درباره اثرات افسردگی مادر بر سیستم ایمنی جنین انجام نشده است. از این رو ما اثرات افسردگی را بر روی برخی از پارامترهای سیستم ایمنی ذاتی و هومورال خانم های باردار و نوزادانشان ارزیابی کردیم.
    روش کار
    پژوهش انجام شده مطالعه ای از نوع مورد-شاهد می باشد که در طی ده ماه از مهر ماه 1382 تا تیر ماه 1383 انجام شد. 124 نفر شامل 32 زن باردار افسرده و 30 زن باردار سالم که درمرکز آموزشی درمانی طالقانی اراک زایمان کردند، به همراه نوزادانشان وارد این مطالعه شدند. برای تشخیص افسردگی، از آزمون بک و مصاحبه بالینی براساس DSM-IV استفاده شد. غلظت ایمنوگلوبولین ها و اجزای کمپلمان سرم از طریق انتشار ایمنی شعاعی منفرد (SRID) به روش مانسینی هم در مادران باردار و هم در نوزادانشان اندازه گیری شد. تعداد لکوسیت ها و لنفوسیت ها نیز توسط دستگاه Hycel برای مادران و نوزادان محاسبه شد و جهت اطمینان بیشتر نمونه ها به روش دستی نیز بررسی گردید. جهت استخراج نتایج از آزمون های آماری کی اس، تی، من ویتنی یو، انالیز واریانس یک طرفه، کراسکال والیس و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. p<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نوزادان مادران افسرده در مقایسه با سایر نوزادان به طور معنی داری دچار کاهش (p=0.013) IgM، کاهش(p=0.015) C4 و افزایش لنفوسیت ها (p=0.007) بودند. میانگین نسبت IgG خون بندناف نوزاد با IgG مادر درنوزادان مادران افسرده در مقایسه با سایر نوزادان کاهش معنی داری نشان می داد(p=0.012). میانگین غلظت IgG سرم در مادرانی که دچار افسردگی ماژور بودند نیز افزایش معنی داری داشت (p=0.026).
    نتیجه گیری
    دانش اثرات جنینی استرس و افسردگی در طول بارداری در آغاز راه است و پژوهش ها در این زمینه به سرعت در حال رشد می باشد. نتایج ما نشان دهنده اثرات سوء افسردگی مادر بر تکامل و عملکرد سیستم ایمنی جنین است. این نتایج با یافته های ایمنولوژیک نوزادان نارس و کم وزن هم خوانی دارد.
    کلیدواژگان: افسردگی، سیستم ایمنی، بارداری، نوزاد
  • فاطمه حاجی حسینی، آذر آوازه، نسرین الهی، عبدالعلی شریعتی، حمید سوری صفحه 26
    مقدمه
    تحریک حسی بیماران کومایی، یک اقدام مهم پرستاری جهت تسریع روند افزایش سطح هوشیاری است و تحریک لمسی به ویژه ماساژ یکی از مهم ترین تحریکات می باشد. پرستار به عنوان فردی که مسوول اجرای این امر است باید اثرات این اقدام را بر بیمار خود بداند. در مورد اثرات این اقدام به ویژه تاثیر ان بر علایم حیاتی (نبض، فشارخون، تنفس) مطالب ضد و نقیضی وجود دارد لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ماساژ بر علایم حیاتی بیماران کومایی بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی است. نمونه های پژوهش شامل 100 بیمار کومایی می باشند که به روش مبتنی بر هدف انتخاب و سپس به طور تصادفی در دو گروه شاهد و مورد قرار داده شدند. دو گروه در سن، جنس و نمره گلاسکو با هم جور بودند. گروه آزمون در سه روز متوالی، تحت 20 دقیقه ماساژ دورانی و منظم در نواحی پشت، پاها و دست ها قرار گرفتند. علایم حیاتی در گروه آزمون قبل و بلافاصله بعد از مداخله و علایم حیاتی گروه کنترل هم زمان با گروه آزمون اندازه گیری و ثبت شد. جهت گرداوری داده ها از یک چک لیست و فشار سنج ثابت برای همه بیماران استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از امار توصیفی و استنباطی (آزمون های تی و کای دو) انجام گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد مداخله پژوهش (ماساژ)، سبب کاهش معنی دار علایم حیاتی شده است (نبض و فشارخون دیاستولیک در هر سه روزp<0.05، فشار خون سیستولیک در روز اول و سوم p<0.05، تنفس در روز دوم p<0.05).
    نتیجه گیری
    نتیجه این پژوهش، اثر ماساژ را بر علایم حیاتی بیماران کومایی به صورت کاهش معنی دار نبض، فشارخون و تنفس نشان داده است که می تواند حاکی از ایجاد آرامش و کاهش استرس در آنان باشد.
    کلیدواژگان: ماساژ، علایم حیاتی، بیماران کومایی، بخش مراقبت های ویژه
  • مهرداد روغنی، توراندخت بلوچ نژاد مجرد، سمیرا یادگاری، سیدروح الله میری صفحه 36
    مقدمه
    با توجه به افزایش بروز آترواسکلروز و بیماری های قلبی – عروقی در دیابت قندی و ضرورت کنترل این عارضه، در این پژوهش اثر مصرف خوراکی دانه اسفرزه به مدت 2 ماه بر پاسخ گویی انقباضی آئورت ایزوله در مدل تجربی دیابت قندی در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    در این پژوهش تجربی 32 موش صحرایی نر از نژاد ویستار به طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با اسفرزه، دیابتی و دیابتی تحت درمان با اسفرزه تقسیم بندی شدند. برای دیابتی شدن موش ها از داروی استرپتوزوتوسین به میزان 60 میلی گرم بر کیلوگرم به طور داخل صفاقی استفاده شد. دو گروه تحت تیمار با اسفرزه نیز پورد این گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش را بر یک نسبت وزنی 6.25 درصد دریافت نمودند. پس از گذشت دو ماه پاسخ انقباضی حلقه های آئورت سینه ای به کلروز پتاسیم و نورآدرنالین با استفاده از بساط بافت ایزوله مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری آنالیز واریانس و توکی استفاده شد.
    نتایج
    میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در پایان ماه های اول و دوم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش داشته (p<0.001)، در حالی که میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با اسفرزه کاهش معنی داری را در مقایسه با گروه دیابتی نشان نداد. به علاوه پاسخ انقباضی در گروه دیابتی تحت درمان با اسفرزه به کلرور پتاسیم (p<0.05) و نورآدرنالین (p<0.01) به طور معنی دار کمتر از گروه دیابتی درمان نشده، بود. هم چنین در پاسخ انقباضی به کلرور پتاسیم و نورآدرنالین در گروه کنترل تحت تیمار در مقایسه با گروه کنترل هیچ گونه تغییر معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    مصرف خوراکی دانه اسفرزه به مدت 2 ماه در کاهش انقباضی سیستم عروق و احتمالا در جلوگیری از بروز هیپرتانسیون متعاقب آن، در مدل تجربی دیابت قندی نوع I در موش صحرایی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: دانه اسفرزه، سیستم عروقی، دیابت قندی، پاسخ انقباضی، موش صحرایی
  • فرزانه زمان سلطانی، علیرضا محمودیان، محمد آهی صفحه 44
    مقدمه
    در مورد ماهیت و ترکیب ترشحات مجاری آوران اطلاعات کمی در دست است. از آنجایی که اهمیت گلیکوکانجوگیت ها در تولید و تکامل اسپرم ها در مطالعات فراوانی مورد تایید قرار گرفته است، این بررسی با هدف شناسایی گلیکوکانجوگیت های موجود در اپی تلیوم مجاری آوران و تعیین الگوی توزیع آنها با روش لکتین هیستوشیمی انجام شد.
    روش کار
    در این مطلعه توصیفی، نمونه بافت از 30 موش نر بالغ BALB/c تهیه و پس از فیکساسیون و طی مراحل معمول آزمایشگاهی، از بلوک های پارافینی به دست آمده مقاطع بافتی با ضخامت 5 میکرومتر آماده شد. لام ها با روش لکتین هیستوشیمی تحت تاثیر لکتین های مختلف قرار گرفتند. با استفاده از میکروسکپ نوری، شدت واکنش ها در سلول های مختلف و بر اساس مطالعات قبلی ارزیابی و رتبه بندی شد. یافته ها توسط آزمون آماری کراسکال - والیس و دان با یکدیگر مقایسه شدند.
    نتایج
    میانگین شدت واکنش به لکتین های مختلف در اپی تلیوم مجاری آوران با یکدیگر تفاوت معنی دار آماری ((p<0.05 نشان داد. شدیدترین واکنش ها به لکتین WGA مشاهده شد و پس از آن به ترتیب در لکتین هایSBA، VVAوPNA مشاهده گردید. در مورد لکتین GSA-I واکنشی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهند که سلول های اپی تلیوم مجرای آوران موش در ساخت و ترشح گلیکوکانجوگیت های مرتبط با بلوغ و تکامل اسپرمی دخالت داشته و انواع مختلفی از این ترکیبات را در مقادیر متفاوتی می سازند. قندهای اسید سیالیک، دی ساکارید گالاکتوز - ان استیل گالاکتوز آمین و منوساکارید ان استیل گالاکتوز امین به ترتیب فراوان ترین این ترکیبات بودند. عدم ردیابی گالاکتوز می تواند نشان دهنده عدم نقش آن در فرایند بلوغ اسپرمی باشد.
    کلیدواژگان: مجاری آوران، لکتین هیستوشیمی، گلیکوگانجوگیت ها، موش
  • سعید صدرنیا، علی چهرئی صفحه 53
    مقدمه
    افزایش فشارخون شریانی، یک بیماری شایع، بدون علامت و معمولا به آسانی قابل درمان است. این موضوع که عوامل ژنتیک، اجتماعی و تغذیه ای که در الگوی ابتلا به فشار خون بالای شریانی موثرند، در جوامع مختلف متفاوت می باشند، انجام تحقیقی که دران فاکتورهای ازمایشگاهی، به عنوان عامل خطر ساز ایجاد فشار خون بالا، در تعیین مدل ابتلا به فشار خون در شهر اراک مورد بررسی قرار گیرند، ضروری می باشد.
    روش کار
    این یک بررسی مورد - شاهدی است. حجم نمونه برابر با 1000 نفر (263 مبتلا به فشار خون بالای اولیه و 737 نفر غیر مبتلا) بود. نمونه ها با رعایت نسبت جمعیتی در شهر و روستا در هر دو گروه مورد و شاهد و به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب گردیدند. در بررسی، یافته های ازمایشگاهی و نوار قلب ثبت می گردید. در آنالیز داده ها از شاخص های آمار توصیفی و اصول مقایسه میانگین ها و نسبت ها و در آنالیز چند متغیره از رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    نتایج
    در این تحقیق افراد مبتلا به فشارخون بالای اولیه با افراد غیر مبتلا مقایسه شدند. در مورد عوامل خطر موجود در این تحقیق می توان به هیپرتروفی بطن چپحج p<0.001) (LVH)) تری گلیسرید بالا، کلسترول بالا و قند خون بالا اشاره کرد. جهت پیش بینی ابتلا یا عدم ابتلا به فشار خون بالا نیز در این تحقیق مدلی بر اساس نوار قلب و یافته های آزمایشگاهی طراحی گردید.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق با توجه به تعیین بعضی عوامل خطر بر اساس خصوصیات آزمایشگاهی و نوار قلبی می توان با اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و اطلاع رسانی به پزشکان در مورد این عوامل خطر و کنترل بهتر و دقیق تر این عوامل، ابتلا به هیپرتانسیون و عوارض قلبی، مغزی، کلیوی و چشمی ناشی از آن را کاهش داد. از طرف دیگر می توان در درمانگاه ها و مطب ها نیز از مدل های به دست آمده برای فشار خون بالای سیستمیک، جهت تعیین احتمال عدم ابتلا در افراد دارای سابقه خانوادگی مثبت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: افزایش فشار خون، عوامل خطر، هیپر تروفی بطن چپ کلسترول، رگرسیون لجستیک
  • بیژن فروغ، محمود بهرامی زاده، حسن سعیدی، فریدون رحیمی صفحه 60
    مقدمه
    پلانتار فاسیاتس یکی از عوارض شایع در بین بالغین می باشد. روش های غیر جراحی درمان این عارضه شامل فیزیوتراپی و ارتز می باشند. درمان های ارتزی شایع شامل استفاده از ارتزهای عملکردی، پد پاشنه سیلیکونی، اسپلنت شبانه و گوه بوده که گزینه های مناسب تری نسبت به روش های جراحی در درمان پلانتار فاسیاتیس می باشند. در میان ارتزها، گوه به علت سبکی، ارزان تر بودن، سهولت ساخت و پذیرش بهتر از سوی مریض می تواند موثرتر باشد. در این تحقیق تاثیر گوه داخلی خلف پا در کاهش درد بیماران دچار پلانتار فاسیاتیس بررسی شده است.
    روش کار
    این تحقیق یک مطالعه کارازمایی بالینی به صورت قبل و بعد است که طی ان پانزده بیمار مبتلا به پلانتار فاسیاتیس شامل 6 مرد و 9 زن با 18 پاشنه دردناک مورد ارزیابی قرار گرفتند. انتخاب آنها با روش مبتنی بر هدف بود. به این بیماران گوه داخلی خلف پا داده شد. سپس از پرسش نامهFAOS و اندازه گیری طول گام و قدم برای ارزیابی انها استفاده گردید. متغیرهای مورد بررسی شامل درد، فعالیت روزمره، فعالیت های ورزشی، کیفیت زندگی، طول گام و طول قدم بودند که طی دو مرحله ارزیابی شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از انالیز واریانس استفاده شد.
    نتایج
    در هر دو مرحله پیگیری، متغیرهای درد، فعالیت روزمره، فعالیت های ورزشی، کیفیت زندگی، طول گام و طول قدم از نتایج بهتری نسبت به روز اول برخوردار بودند (p<0.05). در ضمن مرحله دوم پیگیری نسبت به مرحله اول پیگیری نیز نتایج بهتری را نشان می داد.
    نتیجه گیری
    علت تاثیر بهتر گروه با گوه داخلی خلف پا مربوط به انتقال نیرو به سمت خارج می باشد. در واقع این گوه با انتقال نیروها از نقطه دردناک به نقاط دیگر باعث کاهش اعمال نیروهای غیر طبیعی در نقطه دردناک می گردد.
    کلیدواژگان: پلانتار فاسیاتیس، درد، گوه داخلی خلف پا
  • حسن کاظمی فرد، غلامرضا جندقی، مرتضی صفدری، محمد عزیزی فر صفحه 67
    مقدمه
    نظر به این که عدم رعایت موازین بهداشتیاستخر های شنا، بیماری های مختلفی از جمله درماتوفیتوزیس را به شناگران انتقال می دهد، این تحقیق با هدف تعیین آلودگی های درماتوفیتی آباستخر های شنای عمومی سرپوشیده شهر قم طی سال های 84-1383 صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، پس جمع آوری و انتقال 480 نمونه آب از 6استخر شنای عمومی شهر قم به ازمایشگاه، نمونه ها از میان صافی های میلی پور عبور داده شده و صافی ها به محیط کشت میکوزیل اگار منتقل و در دمای 25 درجه سانتی گراد به مدت 3 هفته نگهداری گردیدند. سپس درماتوفیت های رویش نموده جداسازی و تعیین هویت شدند. جهت بررسی داده ها از آزمون فیشر استفاده گردید
    نتایج
    در بررسی 480 نمونه آب 6استخر شنای عمومی شهر قم، 11مورد (8/8 درصد) درماتوفیت، شامل تریکوفیتون منتاگروفای تیس (4/2 درصد)، تریکوفیتون تونسورنس (6/1 درصد)، تریکوفیتون اکویینوم (6/1 درصد)، تریکوفیتون شوئن لاینی (0.8 درصد)، تریکوفیتون وروکوزوم (8/0 درصد)، تریکوفیتون روبروم (8/0 درصد) و اپیدرموفیتون فلوکوزوم (8/0 درصد)، جدا گردید. ارتباط معنی داری بین عدم رعایت موازین بهداشت فردی و شیوع درماتوفیت ها در آباستخر ها وجود داشت (p=0.0001) رابطه معنی داری بین میزان کلر باقیمانده آباستخر ها و شیوع درماتوفیت ها دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که اکثر درماتوفیت های جدا شده از آباستخر ها انتروپوفیلیک (انسان دوست) بوده و از طریق شناگران به آباستخر ها راه یافته اند، ضرورت دارد تا مراقبت های بهداشت فردی صورت گیرد و شرایط مطلوب بهداشتی آباستخر ها و محیط های اطراف آنها تامین گردد.
    کلیدواژگان: درماتوفیت، اب، استخر شنا، بهداشت محیط
  • حمیدرضا کوهستانی، نیره باغچقی، ژیلا عابد سعیدی، علی قزلباش، حمید علوی مجد صفحه 73
    مقدمه
    تحقیقات نشان می دهد که شیوع 12 ماهه کمردرد در پرستاران بین 43 الی 76 درصد متغیر می باشد. اغلب محققان معتقدند که عوامل فیزیکی تنها توجیه کننده بخشی از علل شیوع بالای کمردرد می باشد. این پژوهش به منظور تعیین ارتباط بین کمردرد و تنیدگی شغلی در پرستاران انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مورد شاهدی می باشد. در این مطالعه 80 پرستار به عنوان گروه مورد و80 پرستار به عنوان گروه شاهد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گروه مورد، پرستارانی در نظر گرفته شدند که در طی 12 ماه گذشته کمردرد را تجربه کرده بودند و گروه شاهد، پرستارانی که در طی 12 ماه گذشته کمردرد را تجربه نکرده بودند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه ای استفاده شد که مشتمل بر 3 قسمت بود: اطلاعات دموگرافیک، تاریخچه کمردرد و تنیدگی شغلی. داده ها توسط آزمون های آماری تی، من ویتنی، کای دو و محاسبه ضریب همبستگی و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج این تحقیق نشان داد که تنیدگی شغلی در گروه مبتلا به کمردرد بیشتر از گروه غیر مبتلا بود و با توجه به این که در این تحقیق بین سایر متغیرهای مورد بررسی و کمردرد رابطه معنی دار آماری مشخص نشد (به جز ساعت کار ماهانه)، می توان نتیجه گیری کرد که بین تنیدگی شغلی و ابتلا به کمردرد رابطه وجود دارد.
    نتایج نشان داد که بین کمردرد با تنیدگی شغلی رابطه معنی داری وجود دارد (p<0.01) هم چنین بین کمردرد با ساعت کار ماهانه نیز رابطه معنی داری وجود داشت (p<0.05). بین سایر فاکتورهای مورد بررسی مانند: سن، جنس، وضعیت تاهل، تعداد حاملگی، تعداد زایمان، استعمال دخانیات، ورزش کردن و سابقه کار با کمردرد ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: کمردرد، تنیدگی شغلی، پرستار
  • مهدی مسیبی، احسان الله غزنوی راد، عبدالحسین دلیمی اصل، سید محمد موذنی، قاسم مسیبی، محمودرضا خزاعی صفحه 82
    مقدمه
    تفاوت در حساسیت و مقاومت به ابتلا و عود در بیماری های عفونی از جمله کیست هیداتیک و الوئولار در حیوانات وانسان دیده شده است که به دلیل تفاوت در فاکتورهای فردی و پاسخ های ایمنی، مبتنی بر تفاوت در ژن های کد کننده انتی ژن های لوکوسیت های انسان(HLA) و یا حیوان، می باشد. هدف از این تحقیق شناسایی HLA در منطقه است که در ایجاد مقاومت یا حساسیت به الودگی کیست هیداتیک نقش دارند.
    روش کار
    در این مطالعه تحلیلی (مورد - شاهدی) از 60 بیمار مبتلا به کیست هیداتیک که کیست های تشخیص داده شده و یا جراحی شده داشتند و 30 فرد سالم خون گیری به عمل امد و نمونه ها به روش لنفوسیتو توکسیسیته ازمایش شدند. ابتدا کیت های تشخیصی با انتی سرم های اختصاصی هر انتی ژن (28 انتی ژن) توسط محقق تهیه و سپس لنفوسیت ها جداسازی گردید. برای شناسایی انتی ژن های کلاس II با استفاده از ستون نایلون وول لنفوسیت هایB جدا گردیدند. پس از اتمام مراحل مختلف واکنش و رنگ پذیری و تثبیت با فرمالین و بر اساس مورفولوژی سلول ها نتایج با میکروسکوپ Invert خوانده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با محاسبه نسبت شانس (OR)، خطر نسبی (RR)، کسر پیش گیری کننده (PF)، کسر علیتی (AF) و ازمون کای دو صورت گرفت.
    نتایج
    HLA کلاس I به تعداد 18 انتی ژن و HLA کلاس II به تعداد 10 انتی ژن در دو گروه بیمار و سالم بررسی شد. نتایج حاصله نشان داد که HLA-A1 با اختلاف معنی داری در گروه بیماران بالاتر است(p<0.05) و دارندگان این انتی ژن استعداد بیشتری در ابتلا و رشد کیست دارند. در مقابل فراوانی HLA-A10 در افراد سالم شیوع بالاتری داشت(p<0.05) که نشان دهنده نقش پیش گیرنده ان در ابتلا افراد به بیماری کیست هیداتیک است. سایر انتی ژن های بررسی شده در دو گروه علی رغم تفاوت در برخی از انها، اختلاف معنی دار نداشتند و برای بررسی دقیق تر مطالعات مولکولی لازم است در دارندگان الل HLA-A1 امکان استقرار و رشد کیست در صورت مواجهه با عامل بیماری بیشتر از افراد فاقد این الل می باشد و این افراد استعداد بیشتری در ابتلا به کیست هیداتیک دارند. در حالی که در دارندگان HLA-A10 امکان استقرار و رشد کیست در صورت مواجهه با عامل بیماری کمتر از افراد فاقد این الل می باشد و این آنتی ژن در این افراد نقش پیش گیرنده در برابر کیست هیداتیک دارد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، آنتی ژن لکوسیت انسان، میکرولنفوسیتوتوکسیسیتی، اراک
  • ناصر مهدوی شهری، علی رمضانی، سید محمد علی شریعت زاده، علی مقیمی، ملک سلیمانی صفحه 90
    مقدمه
    یکی از شدیدترین اختلالات خلقی که در DSM-IV-TR شرح داده شده است اختلال دوقطبی نوع 1 می باشد. این اختلال باتغییر در عملکرد CNS به وجود امده و به نظر می رسد که با تغییر در ترشح نوروترانسمیترهای مغز، شخص دوره های مانی و افسردگی را تجربه کند. علل متعددی از جمله احتمالا عوامل محیطی و ژنتیک در بروز اختلال دوقطبی نوع 1 موثرند. خطوط پوستی در سه ماهه اول و دوم تکامل جنین تحت اثر هر دو عامل محیط و وراثت شکل می گیرد و پس از آن تغییر نمی کند. همین دوره، دوره بحرانی رشد CNSنیز می باشد. احتمالا الگوهای خطوط پوستی ممکن است با بیماری های ژنتیک در ارتباط باشند که در این بررسی مورد توجه قرار گرفته است.
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای مورد - شاهدی می باشد. هدف از این تحقیق مطالعه الگوهای کمی و کیفی درماتوگلیفیک (خطوط پوستی) در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی نوع 1 و مقایسه ان با افراد سالم بود. براین اساس پرینت انگشتان و کف دست 30بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی نوع 1 که در بیمارستان روانی ابن سینای مشهد بستری بودند و 84 نفر سالم به عنوان شاهد گرفته شد (هر دو گروه از نژاد فارس انتخاب شدند). نتایج به دست امده با استفاده از آزمون های آماری تی و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج تحقیق نشان داد که مجموع خط شماری (TABRC) a-b در زنان و مردان با اختلال دو قطبی نوع 1 نسبت به گروه شاهد کاهش نشان می دهد، ولی این کاهش معنی دار نیست. اما از نظر نوع اثر انگشت بیماران، در مجموع اشکال Loop و Whorlsناهمگن و نسبت به گروه شاهد معنی دار بودند (p=0.003، p=0.001)
    نتیجه گیری
    در مجموع به نظر می رسد که درماتوگلیفیک می تواند یک روش جالب برای مطالعات ژنتیکی و احتمالا روش مناسبی در تعیین پیش آگهی اختلال دوقطبی نوع 1 و شاید بسیاری از بیماری های روانی دیگر باشد.
    کلیدواژگان: درماتوگلیفیک، اختلال دو قطبی نوع1، مجموع خط شماری ab، نژاد فارس
  • مسعود ناظم، پروین ساجدی، وحید گوهریان، محمدرضا شیروانی صفحه 99
    مقدمه
    استفاده از یک بار تزریق بوپیواکایین زیر جلدی ممکن است بتواند کودکان را از دریافت استامینوفن رکتال در دفعات مختلف بی نیاز کند. در این بررسی اثر تزریق بوپیواکایین زیر جلدی در مقایسه با شیاف استامینوفن در کاهش درد بعد از عمل در اطفال مطالعه شده است.
    روش کار
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 141 کودک زیر 3 سال در تابستان 1381 در بیمارستان آیت الله کاشانی مورد مطالعه قرار گرفتند. کودکان کاندید عمل هرنی یک یا دو طرفه و عدم نزول بیضه یک یا دوطرفه، در دو گروه دریافت کننده شیاف استامینوفن و دریافت کننده بوپیواکایین قرار داده شدند. کودکان مورد بررسی در ساعت های 3، 6، 12 و 24 بعد از عمل از نظر میزان درد با ابزار رتبه بندی چهره ای درد (FPRS) ارزیابی شدند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون های فریدمن و تی دانش اموزی تجزیه و تحلیل شدند. P<0.05 معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    مقایسه امتیازات، در ساعت های مختلف نشان داد که در 6ساعت اول، درد کودکان در گروه بوپیواکایین به طور معنی داری کمتر از گروه مصرف کننده شیاف استامینوفن بود (p<0.05) اما در ساعت های 12 و 24، در دو گروه تفاوت معنی دار نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه و اثر ضد درد قابل قبول بوپیواکایین، به خصوص در 6 ساعت اول بعد از عمل، در مقایسه با استامینوفن و تحمل راحت تر آن نسبت به تجویز هر 4 ساعت شیاف استامینوفن، پیشنهاد می شود که در شروع عمل، جهت کنترل درد بعد از عمل جراحی در اطفال از تزریق بوپیواکایین زیر جلدی استفاده شود.
    کلیدواژگان: بوپیراکائین، استامینوفن، کنترل درد، کودکان، جراحی
  • پروین محزونی، دیانا طاهری، مریم طراوت، آذر دانش شهرکی صفحه 106
    مقدمه
    ادنوسارکوم یک تومور رحمی نادر متشکل از عناصر اپی تلیال خوش خیم و اجزای استرومایی بدخیم می باشد. در 20 درصد موارد استرومای تومور حاوی عناصر هترولوگ (معمولا از جنس عضله مخطط) است. ایجاد تومور همراه با مصرف تاموکسی فن (استروژن اگزوژن) یا تکومای تخمدان (استروژن اندوژن) دیده شده است. در این مقاله یک مورد ادنوسارکوم رحمی در خانمی با سابقه مصرف قرص ضد بارداری خوراکی گزارش می شود.
    مورد: بیمار خانمی 45 ساله با سابقه 16 ساله مصرف قرص ضد بارداری خوراکی (LD) بود که با توده رحمی مراجعه کرده و تحت عمل جراحی هیسترکتومی کامل و برداشتن ضمایم دو طرف قرار گرفته بود. بررسی میکروسکوپی اسلایدهای رنگ آمیزی شده به روشH&E، نشان دهنده ادنوسارکوم رحمی با عناصر هترولوگوس غضروفی بود.
    نتیجه گیری
    با وجود گزارشات اندک از عناصر هترولوگ غضروفی در ادنوسارکوم رحمی، در این مورد کانون های متعدد و وسیع غضروف در استروما مشاهده شد. هم چنین هم زمانی بروز ادنوسارکوم رحمی با مصرف طولانی مدت قرض ضد بارداری خوراکی در این بیمار، مورد توجه می باشد.
    کلیدواژگان: تومور مختلط بدخیم مولرین، آدنوسارکوم رحمی، عناصر هترولوگوس، قرض ضد بارداری خوراکی
|
  • Mohammad Mehdi Emam, Sahba Chehreii, Ali Chehreii Page 1
    Introduction
    Bone mineral density (BMD) measured by dual energy x-ray absorbtiometry (DEXA) is widely used in management of patients with osteoporosis. Factors which are specific to machine or operator, can influence the accuracy and precision of BMD estimations. In this study we investigated the effect of leg rotation and femoral neck on densitometry of femur.
    Materials And Methods
    In a before and after, interventional study on 200 women between 30-70 years old, without metabolic bone diseases, densitometry was done first in standard position and then in 15ْ rotation of leg from standard position and then after changing femoral neck angle from 90ه to 80ْ in relation to central femoral neck axis. Density of femoral neck, ward triangle, greater trochanter, shaft of femur and total hip was measured and data was analyzed by means comparison test.
    Results
    External rotation of leg by 15 ه from the customary position, increased the average BMD in femoral neck, wards area, trochanter and shaft (p<0. 001, p<0. 04, p<0. 001, p<0. 008 respectively). While no significant change was observed in average BMD of total hip. Change of femoral neck area angle from 90 ه to 80 ه in relation to central femoral axis decreased BMD in femoral neck (p<0. 001), and significantly increased BMD in wards triangle, trochanter, shaft and total hip (p<0. 001, p<0. 001, p<0. 001, p<0. 04 respectively).
    Conclusion
    Malrotation of hip can be an important confounding factor when interpreting serial BMD values. Regarding the less effect of malpositioning on BMD of total hip, this area may be prefered for assessment of densitometry result.
  • The Effectiveness Of Metoclopramide, Dexamethasone, Propofol In Controlling Intraoperative Nausea, Vomiting During Spinal Anesthesia For Emergency Cesarean Section Page 9
    Introduction
    Spinal anesthesia is a conventional way of anesthesia for cesarean section (CS), which nausea and vomiting is a common complication of it. Metoclopramide is the standard medication used for preventing intraoperative nausea and vomiting (IONV). Because of extrapyromidal side effects of Metoclopramide and known antiemetic effects of low-dose Propofol and Dexamethasone, this study was performed to compare the effectiveness of these drugs for preventing IONV.
    Materials And Methods
    This study, is a randomized clinical trial which is done on 144 parturients who were admitted for emergency CS. Patients were divided randomly into four groups and received: Metoclopramide 0.1 mg/kg IV, Dexamethasone 150 g/kg IV, Propofol 0.1mg/kg every 5 minutes from clamping umbilical cord till the end of operation and the fourth group received 2 ml distilled water. During the operation parturients were monitored for IONV. Data was analyzed using Kruskal-Wallis and one way ANOVA.
    Results
    The Number of patients having nausea was lowest in Propofol and highest in Dexamethasone group. There was no statistical significant difference between Dexamethasone and placebo groups. The lowest rate of vomiting was in Metoclopramide and Propofol groups and there was no significant difference between them. Also the lowest level of retching was in the Prepofol group.
    Conclusion
    According to results, the antiemetic effects of Propofol and Metoclopramide are similar. Amount of retching in Propofol was slightly lower than Metoclopramide and administration of Propofol was simple, cheap and without serious complications, so we recommend it for emergency CS.
  • Hamidreza Jamilian, Esmat Mashadi, Ali Ghazavi, Mehri Jamilan, Maryam Eftekhari, Ashraf Moradi Page 16
    Introduction
    An association between depression and altered immunity has been suggested by a number of studies but has not been consistently demonstrated. The effect of maternal depression response on fetal immune system have not been investigated. Thus in this study we evaluated the effects of depression on some parameters of innate and humoral immune system of pregnant women and their infants.
    Materials And Methods
    62 pregnant women (including 32 depressed and 30 healthy) and their infants in Taleghani hospital of Arak in 2004 were included in this study. All depressed mothers had a diagnosis of depression by Beck Depression Inventory (BDI) and clinical interview based on DSM-IV system. The level of immunoglobulins and components were evaluated by single radial immunosdiffusion (SRID) method of Mancini. Leukocyte and lymphocyte counts were determined by Hycel (an automated cell counter) and for more accurancy were also evaluated by manual method. Statistical analysis was performed using K-S, Mann-Withney, One way ANOVA, Kruskal-Wallis and Pearson tests. P<0/05 was considered significant.
    Results
    Serum IgM level and serum C4 level of infants of mothers with depression were significantly lower than infants of healthy mothers. Lymphocyte number and percentage in infants of depressed mothers was also significantly higher than infants of healthy mothers. The mean cord/maternal blood ratio of IgG in infants of depressed mothers was also significantly lower than infants of healthy mothers. Serum IgG level of depressed mother was significantly higher than other mothers.
    Conclusion
    Fetal impact of stress and depression during pregnancy is just beginning to be understood and research in this area is developing. Our results indicated that maternal depression adversely affects the development and function of fetal immune system. These results are in agreement with the immunological findings of preterm and LBW infants.
  • Fatemeh Hajihosseini, Azar Avazeh, Nasrin Elahi, Abdolali Shariati, Dr Hamid Souri Page 26
    Introduction
    Sensory stimulation of comatos patients is an important nursing intervention for increasing their LOC and tactile stimulation especially massage is one of the most important stimulations. The nurse as a person, who is responsible for this, must know the effects of this intervention on patients. But there are some conflicts about this intervention's effects especially on vital signs (pulse, blood pressure and respiration). This study was done to determine the effect of massage on comatos patient's vital signs who were hospitalized in intensive care unit.
    Materials And Methods
    This study is a clinical trial. Samples were consisted of 100 comatos patients, divided into two equal groups randomly. The two groups were matched in age, geneder and glascow coma scale. Samples in experimental group received 20 minutes massage on their back, feet and hands in three continuous days. Vital signs in experimental group were measured before and immediately after intervention and vital signs in control group were measured at the same time with experimental group. A check list used was used for collecting data. Data was analyzed using descriptive and analytic statistics (T, paired T and Chi-square tests).
    Results
    Findings showed that massage decreased vital signs significantly as followed: pulse rate and diastolic blood pressure in each three days (p<0.05), systolic blood pressure in first and third days (p<0.05), respiration rate in second day (p<0.05).
    Conclusion
    This study showed that massage can decrease comatos patient's vital signs which can be the indicator of their relaxation and decreasing stress.
  • Mehrdad Roghani, Tourandokht Balouchnejad, Samira Yadegari, Rouholah Miri Page 36
    Introduction
    Considering the increasing incidence of atherosclerosis and cardiovascular disorders in diabetes mellitus, this study was conducted to evaluate the beneficial effect of two-month administration of Plantago Psyllium (PP) seed on the contractile reactivity of isolated aorta in diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 32 male Wistar rats were randomly divided into four control, PP-treated control, diabetic and PP-treated diabetic groups. To induce diabetes, Streptozotcin (STZ) was intraperitoneally administered (60mg/Kg). PP-treated groups received PP mixed with standard pelleted food at a weight ratio of 6.25%. After 2 months, contractile reactivity of thoracic aortic rings to KCl and Noreadrenaline were determined using isolated tissue setup. Data was analyzed using ANOVA and Tukey tests.
    Results
    Serum glucose level showed a significant increase in diabetic group after one and two months (p<0.001), but it,s decrease in PP-treated diabetic group was not significant in comparison to diabetic group. Also PP-treated diabetic group showed a lower contraction to KCl (p<0.05) and noreadrenaline (p<0.01) as compared to diabetic group. Meanwhile, there was no significant difference between control and PP-treated control groups regarding contractile reactivity.
    Conclusion
    It can be concluded that oral administration of PP for 2 months can decrease the contractile responsiveness of vascular system and this may prevent the development of hypertension in diabetic rats.
  • Farzaneh Zamansoltan, Alireza Mahmoudian, Mohammad Ahi Page 44
    Introduction
    There is little information about essence and combination of ductuli efferentes secretions. Glycoconjugates importance in sperm production and maturation has been confirmed in previous studies therefore this study is done in order to recognitize Glycoconjugates in ductuli efferentes epithelium and determination of their distribution pattern by means of lectin histochemistry.
    Materials And Methods
    In this descriptive study tissue species were obtained from 30 adult male BALB/c mice. After fixation and routine laboratory processes, 5 μm sections were prepared from paraffin blocks. These slides were exposed to different lectins by means of lectin histochemistry. Reaction intensity in different cells was investigated by light microscope and graded according to the previous related studies. Then results were compared with each other by Kruskal-Wallis and Dunn statistical tests.
    Results
    The mean of reaction intensity in ductuli efferentes epithelium in reply to different lectins, showed significant statistical difference (p<0.005). The most intense reaction was seen in response to WGA (Wheat Germ Agglutinin) lectin and after that to SBA (Soybean Agglutinin), VVA (Vicia Villosa Agglutinin) and PNA (Peanut Agglutinin) respectively. But the staining was negative with GSA-I (Griffonia Simplicifolia Agglutinin-I) lectin.
    Conclusion
    Results indicate that the cells of ductuli efferentes epithelium in mouse are involved in synthesis and secretion of sperm maturation related glycoconjugates and produce a variety of these components in various amounts. There is a large amount of components, containing terminal sugars such as Sialic acid,Galactose-N-Acetylgalactosamine and N-Acetylgalactosamine in ductuli efferentes cells. The lack of Galactose in this epithelium shows that, it hasn’t a role in sperm maturation.
  • Saiid Sadrnia, Ali Chehreii Page 53
    Introduction
    Hypertension is a common asymptomatic and usually easy to treat disease. Regarding the fact that genetic, social and nutritional factors responsible for inducing hypertension are not the same in different societies, it is necessary to performe a study to introduce a model of hypertention which includes laboratory measures as risk factors of hypertension at Arak city in 2004.
    Materials And Methods
    This is a case-control study. Study samples were 1000 persons (263 patients with hypertension and 737 healthy people). Samples were selected using multi-stage method in which the population ratio in city and village in both groups was considered. Laboratory findings and ECG results were documented. Data was analyzed using descriptive statistics and logestic regression.
    Results
    In this study hepertensive patients were compared to healthy people. Some risk factors in this study were LVH (p<0.0001), high triglyceride, hypercholesterolemia and hyperglycemia. Also a model was made based on ECG results and laboratory findings to predict the probability of hypertension.
    Conclusion
    By educating physicians about the determined risk factors in this study, they can control them better and decrease hypertension complications in heart, brain, kidney and eye. On the other hand the obtained model can be used in determination of the propable hypertension in people with positive family history.
  • Bijhan Forough, Mahmoud Bahrami, Hassan Saiidi, Feridoun Rahimi Page 60
    Introduction
    Plantar fasciitis is one of the common complications in adults. It can be treated by surgical and nonsurgical interventions. Nonsurgical treatments (functional foot orthosis, heel pad, night splint and wedge) are emphasized as the main option in management of plantar fasciitis. Wedge can be used effectively because of its low weight, low price, easy making and availability to the patient. In this study the effect of medial heel wedge on managing pain in patients suffering from plantar fasciitis was examined.
    Materials And Methods
    In this before and after clinical trial, 15 patients with plantar fasciitis including 6 male and 9 female with 18 involved extremities were selected by non probability sampling.Variables including pain, ADL, sport and recreational activity, quality of life, stride length and step length were measured in three stages: once before intervention and then two and four weeks after intervension. For evaluating the variables, FAOS questionnaire was used. Data was analyzed using ANOVA.
    Results
    The improvement of variables such as pain, ADL, quality of life, sport and recreational activity, step length and stride length was significant (p=0.05).
    Conclusion
    Medial heel wedge reduced pain by shifing the center of force into lateral border of heel in addition to reduce the tension of plantar fascia.
  • Hassan Kazemi-Fard, Gholamreza Jandaghi, Morteza Safdari Page 67
    Introduction
    Regarding the fact that dissanitation in swimming pools can cause a lot of diseases such as Dermatophytosis in swimmers, this study is done with the aim of determination of Dermatophytic infections in covered public swiming pools of Qom city during 2004.
    Materials And Methods
    In this descriptive study 480 samples were taken from six public swimming pools. Samples were carried to the laboratory where they were passed through milipore filters. Filters then were trasfered to mycosel agar medium and incubated for three weeks at 25 Co. Data was analyzed using fisher test.
    Results
    Among 480 samples, eleven Dermatophytes (8/8 percent) were isolated and indentified as follow: Trichophyton Mentagrophytes (2/4%), Trichophyton Tonsuranse (1/6%), Trichophyton Equinum (1/6%), Trichophyton Verrucosum (0/8%) Trichophyton Rubrum (0/8%), Trichophyton Schoenlinii (0/8%) and Epidermophyton Floccosum(0/8%). There was a significant relationship between prevalence of Dermatophytes and disregarding of personal hygiene standards (p=0/0001) and no significant relationship between residual Chlorine of swimming pools and prevalence of Dermatophytes.
    Conclusion
    Because the majority of isolated Dermatophytes were anthropophilic and had been transferred from swimmers to the swimming pools it is necessary to care personal hygiene standards and provide good sanitation conditions in water and environment of the swimming pools.
  • Hamid Reza Kohestani, Nayereh Baghcheghi, Jila Abedsaiidi, Ali Ghezelbash, Dr Hamid Alavimajd Page 73
    Introduction
    The reported 12 months prevalence of low back pain in nurses ranges from 43% to 76%. In most researches physical factors were only a part of high prevalence of low back pain in nurses. This study was conducted to determine the association between occupational stress and low back pain in nurses.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 80 nurses as case group and 80 nurses as control group were selected via convenience sampling. Case group were defined as those subjects who had experienced low back pain in the last 12 months. Control group were defined as those subjects who had not experienced low back pain in the last 12 months. A questionnaire was used for data collection which consistsed of 3 sections: demographic information, history of low back pain and occupational stress. Data was analyzed using paired T, Mann-Whitney, and Chi-square tests, correlation coefficient and one way ANOVA.
    Results
    Results indicated that, there was an association between low back pain and occupational stress (p<0/01).Also an association existed between low back pain and working hours per month (p<0/05). Statistical tests showed no significant difference between the two groups in terms of age, gender, marital status, number of childbirth, number of pregnancy, smoking, sport, work shift, number of years spent in the hospital (nursing experience).
    Conclusion
    Results indicated that occupational stress in case group was more than control group. Since there was not any significant difference between other factors and low back pain, it can be concluded that there is an association between low back pain and occupational stress.
  • Mehdi Mosayebi, Ehsan Ghaznavi, Abdolhossein Dalimi, Mohammad Moazeni, Ghasem Mosayebi, Mahmoudreza Khazaii Page 82
    Introduction
    There is difference between susceptibility or resistance to infectious diseases such as cystic and alveolar Eclinococcosis in human and animals, that is due to the difference between individual host factors and immunologic responses. This study is done to investigate the resistance and susceptibility markers (HLA) in Hydatid patients and healthy persons.
    Materials And Methods
    This analythical (case-control) study is carried out on 60 patients with confirmed cystic echinococcosis and 30 healthy individuals living in Arak. Blood samples were gathered and tested by microlymphocytotoxicity method. At first diagnostic kits with specific antiserusms for each antigen (28 antigens) were provided and then lymphocytes were separated. After dye and stabling with formalin and based on cells morphology, results were seen by invert microscope. Data was analyzed using Odds Ratio, Relative Risk, Preventive Fraction, Aetiologic Fraction and Chi square test.
    Results
    Results showed that HLA-A1 was significantly higher in patients (p<0.05), and people having this antigen are more susceptible for the infection. In spite, HLA-A10 was higher is healthy individuals (p<0.05) and have a preventive effect in disease involvement. Other investigated antigens had no signigicant difference in the two groups. For more accurate results molecular investigation is needed.
    Conclusion
    In individuals having HLA-A1 there is more chance for cyst growth in confronting hydatosis and this individuals are more susceptible to the disease. But in individuals having HLA- A10 there is less chance for cyst growth in confronting hydatosis and this antigen have a preventive effect against hydatid cyst. Keywords: Hydatid cyst, HLA, Human lymphocyte antigens, micro-lymphocytotoxicity, Arak
  • Naser Mahdavi, Ali Ramazani, Mohammad Ali Shariatzade, Ali Moghimi, Malek Soleimani Page 90
    Introduction
    One of the severe forms of affective disorders, defined in DSM-IV-TR, is bipolar disorder type1. This is a psychotic disease that coexists with structural and biochemical changes of CNS. It is probably under influence of environmental and/or genetic factors. Finger and hand prints are formed during the late first and second trimester of fetal development, and then remain unchanged. There are some suggestions that disturbance in dermatoglyphic patterns probably are in relation with appearance of bipolar disorder. It seems that this disturbance is appeared at the first and second trimester of fetal development, which is a critical period for CNS growth. This study is done to investigate the dermatoglyphic patterns in bipolar disorder.
    Materials And Methods
    This is a case-control study in which we have studied the dermatoglyphic changes in 30 bipolar disorder patients and compared to those of 72 healthy controls. The χ2 test was used for quantitative and T-test for qualitative data analysis.
    Results
    Results showed that TABRC in patients was decreased in comparison to healthy people but this decrease was not significant. Regarding the type of patients, fingerprints, Loop and Whorls forms were heterogenous and were significantly different in comparison to control group (p=0.001, p=0.003).
    Conclusion
    It seems that dermatoglyphic patterns can be an interesting and probably suitable procedure in determining the prognosis of bipolar disorder type 1 and other psychiatric disorders.
  • Nasud Nazem, Parvin Sajedi, Vahid Goharian, Mohamadreza Shirvani Page 99
    Introduction
    Using one subcutaneous infiltration of Bopivacaine can cause a good pain relief in pediatric surgery, so the child may no longer need rectal Acetaminophen after surgery. In this study, we compared the efficacy of the two drugs.
    Materials And Methods
    This was a clinical trial, performed on 141 pediatric patients between 6 months to 3 years old with unilateral or bilateral inguinal hernia or undescending testis. Patients were divided randomly into two groups. The first group received infiltration of Bopivacaine preoperatively and the second received the routine rectal Acetaminophen after surgery. In both groups pain score was measured with FPRS score 3,6,12 and 24 hours after surgery. After collecting data they were analyzed with T-student and Friedman tests. P<0/05 was considered significant.
    Results
    Global FPRS pain score was lower in the group treated with Bupivacaine infiltration on 3 and 6 hours after surgery (p<0/05), but in 12 and 24 hours after surgery no significant difference was seen in the two groups.
    Conclusion
    This study showed that, infiltration of Bupivacaine reduces pain better than Acetaminophen, especially during the first 6 hours after surgery. So because of better pain control and also single administration, we suggest using infiltralition of Bupivacaine preoperatively.
  • Parvin Mahzouni, Nadia Taheri, Maryam Taravat, Azar Danesh Page 106
    Introduction
    Adenosarcoma is a rare uterine tumor composed of benign epithelial and malignant stromal elements. In 20% of cases stroma contains heterologous elements (usually from stratified muscle type). Association between Tamoxifen usage (exogenous strogen) or ovarian thecoma (endogenous strogen) and occurance of this tumor has been reported. This is a case report of a uterine Adenosarcoma. Case: The patient was a 45 years old woman with history of 16 years OCP use who was admitted with a uterine mass and undergone total hysterectomy. Microscopic assessment of slides, stained by H&A, was indicator of Adenosarcoma with cartilage heterologous elements.
    Conclusion
    Uterine Adenosarcoma is a rare tumor. Although there is a few reports of cartilage heterologous elements in uterine Adenosarcoma, this case had multiple cartilage points in stroma. Also in this case, the coexistance of this tumor with long- term OCP use was considerable.