فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
پیاپی 6 (بهمن 1378)

  • 207 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1378/10/01
  • تعداد عناوین: 27
|
  • مقایسه تزریق سم بوتولینوم و پماد نیتروگلیسرین جهت درمان شقاق مزمن مقعد
    صفحه 783
    شایع ترین درمان شقاق مزمن معقد، اسفنکترتومی داخلی کناری می باشد که می تواند سبب آسیب دایم اسفنکتر مقعد و در نتیجه بی اختیاری مدفوع گردد. در این بررسی، دو روش درمانی غیرجراحی که مانع بروز بی اختیاری مدفوع می شوند بر روی 50 بیمار بالغ مورد مقایسه قرار گرفته است.
  • اسکارهای شعاعی در نمونه های خوش خیم بیوپسی پستان و خطر سرطان پستان
    صفحه 788
    اسکارهای شعاعی ضایعات خوش خیم پستان هستند که اهمیت آنها از نظر بالینی روشن نیست. به ویژه اینکه مشخص نیست آیا ضایعات خطر بروز سرطان پستان را در خانم هایی که بیماری خوش خیم پستان دارند، تغییر می دهند یا خیر. این مطالعه یک مطالعه موردی - شاهدی است که بر روی زنانی انجام گرفته است که دارای ضایعات خوش خیم پستان، همراه با اسکارهای شعاعی یا بدون آن، بوده اند.
  • پاتوفیزیولوژی، پیشگیری و درمان عفونت پروتزها در جراحی فتق
    صفحه 797
    در این مقاله در مورد پاتوفیزیولوژی عفونت پس از گذاردن مش در فتق های اینگوئینال، طریقه پیش گیری از ایجاد عفونت و اقدامات درمانی پس از عفونت بحث شده است.
  • بررسی غیر تهاجمی ترومای غیرنافذ شکم: مطالعه ای آینده نگر با استفاده از الگوریتم تشخیصی برای کاستن موارد لاپاراتومی غیردرمانی
    صفحه 804
    در این مقاله استفاده از روش های غیرتهاجمی مانند سونوگرافی و Ct اسکن شکم، در موارد ترومای غیرنافذ شکم، به جای روش های تهاجمی مانند لاواژ تشخیصی صفاق مورد مطالعه قرار گرفته است. در بیماران با علائم ناثابت وجود مایع آزاد مساوی یا بیشتر از 2mm در تصویر سونوگرافی در هر یک از فضاهای داخل صفاقی، راهنمایی جهت لاپاراتومی بوده است. در بیماران با علائم ثابت، در صورت وجود مایع آزاد در تصویر سونوگرافی لازم است اقدامات تکمیلی تشخیصی بعدی مانند سی تی اسکن شکم انجام و بر طبق آن تصمیم گیری شود. با دنبال کردن الگوریتمی که بخوبی طراحی شده، بررسی غیرتهاجمی، ترومای غیرنافذ شکم می تواند با اطمینان انجام شود و لاپاراتومی غیرضروری یا NTL را به حداقل برساند.
  • زایمان با تاخیر در چند قلویی: نتایج نهایی در مادر و نوزاد
    صفحه 811
    موضوع تاخیر زامان قل دوم حاملگی های چند قلویی یکی از مسائل مهم پیش گیری از زایمان های با نوزاد نارس است. در این مقاله عنوان شده است با توجه به عوارض احتمالی چنانچه شرایط نگهداری قل اضافی بعد از تولد قل اول فراهم باشد در فرایند حاملگی کمک بسیار زیادی خواهد کرد. اهمیت موضوع در حاملگی های حاصل از تکنولوژی باروری که اغلب همراه چند قلویی است و متاسفانه منجربه زایمان زودرس می شوند بخوبی احساس می شود. از آنجا که زایمان از طریق سزارین در حال حاضر در چند قلویی فراگیر شده است بنابر این، شانس این روش بسیار کم است.
  • نقش درن شکمی در درمان پرفوارسیون روده به علت انتروکولیت نکروزان: توصیه هایی برگرفته است تجربیات جدید
    صفحه 817
    در نوزادانی که به علت NEC دچار پارگی روده می شوند و وزن آنها هنگام تولد بسیار کم است، بهتر آن است که در NICU با بیحسی موضعی، ابتدا درن شکمی گذاشته شود و پس از بهبود با احتیاط لازم لاپاراتومی انجام گیرد.
  • آسیب های نافذ عروق زیر چنبری و زیر بغلی
    صفحه 820
    در این مقاله ضایعات نافذ عروق زیر چنبری در 79 بیمار مورد بررسی قرار گرفته و روش درمانی پیشنهاد شده است.
  • نقش عمل جراحی فشارزدایی برای آسیب ناکامل طناب نخاعی گردنی در اسپوندیلوز گردنی
    صفحه 827
    مطالعه حاضر یک بررسی آینده نگر در 37 بیمار با اسپوندیلوز گردنی و آسیب طناب نخاعی، جهت تعیین نقش عمل جراحی فشارزدایی می باشد.
  • میزان بقای بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه که نیازمند اعمال جراحی بزرگ شکمی هستند
    صفحه 834
    در این مقاله بقای بیماران مبتلا به نارسایی حاد کلیه که دیالیز می شوند و تحت عمل جراحی بزرگ شکم غیرعروقی قرار می گیرند مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که مرگ و میر در جراحی های اورژانس پس از عمل و دوره یک ساله بسیار بالا و برعکس در عمل های انتخابی صفر بوده است.
  • بازسازی شریانی تحت مغبنی برای لنگش متناوب: آیا ارزش خطر کردن دارد؟ تحلیل 409 مورد عمل
    صفحه 839
    بازسازی تحت مغبنی به طور مرسوم محدود به بیمارانی شده است که دچار ایسکمی تهدید کننده اندام می باشند. با اینحال انجام جراحی برای لنگش متناوب ناتوان کننده، بعلت ترس از شکست پیوند بای پس، از دست دادن اندام و عوارض شدید دوران عمل که ممکن است از سیر طبیعی بیماری بدتر باشد، توصیه نشده است. در این مطالعه نتایج بازسازی تحت مغبنی برای لنگش متناوب که در طی 10 سال گذشته انجام شده است، از نظر بازبودن پیوند بای پس، از دست دادن اندام و میزان بقای طولانی مدت، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
  • یبوست ایدیوپاتیک در کودکان با ضخیم شدن اسفنکتر داخلی مقعد همراه است
    صفحه 851
    این مطالعه به منظور بررسی اساس استفاده از دیلاتاسیون مقعد و اسفنکتروتومی به عنوان درمان یبوست های مزمن در کودکان انجام شده است. نتایج نشان می دهد که مشاهده اسفنکتر داخلی هیپرتروفیه می تواند پایه ای برای درمان یبوست های ایدئوپاتیک به روش اسفنکتروتومی داخلی و دیلاتاسیون باشد.
  • بحث های جادی در مورد درمان سرطان پستان
    صفحه 854
    اگرچه پیشرفت هایی در تشخیص و درمان سرطان پستان، موجب شده است میزان مرگ و میر به مقدار 8/7 درصد بین سال های 1989 تا 1993 کاهش یابد، برآورد می شود که 43500 زن در سال 1998 به علت این بیماری فوت کرده باشند. در نتیجه، پیشگیری شیمیایی سرطان پستان موضوع بسیار جالبی است. با این حال تاکنون تنها روش بالینی و قابل استفاده در پیشگیری از سرطان پستان ماستکتومی پیشگیرانه بوده است. این مقاله نقش ماستکتومی پیشگیرانه را در درمان خانمی که در معرض افزایش خطر بروز سرطان پستان می باشد مورد بحث قرار داده است.
  • مدت مناسب درناژ ادراری بعد از رزکسیون رکتوم: یک مطالعه کنترل شده تصادفی
    صفحه 865
    در این مقاله در یک مطالعه آینده نگر کاتتریزاسیون مثانه به مدت یک روز و پنج روز مقایسه شده اند که در یکروزه امکان احتباس بیشتر است و در پنج روزه امکان عفونت ادرار. نویسندگان متوجه شده اند که اختلاف احتباس مربوط به بیمارانی است که تومورهای رکتوم قسمت تحتانی و یا سوزش ادرار داشته اند و توصیه کرده اند که به جز دو مورد اشاره شده کاتترایزاسیون یک روزه برای بیمارانی که رزکسیون رکتوم می شوند، مناسب تر است.
  • مقایسه اثرات تجویز توام تیروکسین و تری یدوتیرونین با تجویز تیروکسین به تنهایی در بیماران مبتلا به کم کاری غده تیروئید
    صفحه 873
    در این مقاله اثرات تجویز تیروکسین به تنهایی و تیروکسین و تری تیرونین در 33 بیمار مبتلا به هیپوتیروئیدی مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که به بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید جایگزینی قسمتی از دوزتیروکسین با تری یدویترونین ممکن است کارایی خلقی و عصبی - روانی را بهبود بخشد.
  • کارسینوم سلول فولیکولار و سلول هرتل: پیش بینی نتایج و نحوه درمان
    صفحه 880
    سرطان فولیکولر نسبت به سرطان پاپیلر تیروئید کمیاب تر و شامل سرطان با سلول فولیکر و سرطان با سلول هرتل می باشد. در موارد بدن تهاجم یا تهاجم خفیف، ماهیت آنها خوش خیم است. با مهار عوامل خطر عاقبت هر دو آنها مشابه و رضایت بخش خواهد بود. جراحی یک طرفه در برابر دو طرفه تیروئید و یا تجویز ید رادیواکتیو در نتیجه نهایی تاثیر نداشته است. در موارد عود سرطان تیروئید یا سلول هرتل که معمولا افراد مسن تر را مبتلا می کنند، درمان موثر ممکن نبوده است، در حالیکه در موارد عود سرطان با سلول فولیکولر، گاهی موفقیت درمانی عاید شده است.
  • انتخاب بهترین روش بخیه جدار شکم با استفاده از یک تحلیل جامع
    صفحه 890
    روش بخیه کردن زخم های جدار شکم بیش از آنکه بر مبانی علمی استوار باشد وابسته به روش های پذیرفته شده محل انجام عمل جراحی است، در حالی که اگر این روش ها بر مبنای اطلاعات آماری انجام شوند متضمن نتایج بهتری خواهند بود. در این مطالعه تحلیلی جامع از 12249 بیمار مبتلا به زخم های جدا شکم انجام شده و در آن میزان شیوع عفونت، فتق و گسیختگی به تفکیک در روش های بخیه منقطع در مقایسه با بخیه پیوسته، پیوسته با بخیه قابل جذب در مقایسه با غیرقابل جذب، منقطع با بخیه قابل جذب در مقایسه با غیرقابل جذب و بخیه دن لایه لایه در مقایسه با چند لایه بررسی شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که اغلب زخم های شکم باید با بخیه های پیوسته غیرقابل جذب دوخته شوند ولی اگر احتمال عفونت یا اتساع شکم وجود داشته باشد، بخیه های منقطع قابل جذب ارجحیت دارد. دوختن چند لایه ای نیز بر دوخت لایه لایه برتری دارد.
  • عوامل خطر زوردس در پیوند کلیه کودکان در یک مرکز درمانی
    صفحه 897
    پیوند کلیه، درمان ارجح در نارسایی کلیه کودکان است، اما میزان عدم موفقیت آن، به طور عمده بیشتر از بزرگسالان است. در این مطالعه در یک مرکز درمانی عوامل مربوط به دهنده پیوند، گیرنده پیوند و عوامل مربوط به قبل اعمال در 59 مورد پیوند کلیه که بین سالهای 1992 تا 1995 انجام شده بود مورد تحلیل آماری قرار گرفت تا مشخص شود آیا عوامل اصلاح پذیری که در رد پیوند کلیه نقش داشته باشند، وجود دارند یا خیر.
  • ترمیم به روش لیختن اشتاین
    صفحه 901
    در این مقاله با اشاره به تاریخچه مصرف مش در جراحی فتق کشاله ران طی یک بررسی آماری و مقایسه آن با روش های دیگر نتیجه گرفته شده که تکنیک لیختن اشتاین مطمئن ترین و با صرفه ترین طریقه درمان تمام فتق های مغبنی است. تکنیک جراحی همراه با بیحسی موضعی نیز در این مقاله شرح داده شده است.
  • عمل جراحی در صرع همراه با ضایعات کانونی در کودکان
    صفحه 917
    جراحی در بچه هایی که صرع دارند موضوع جدیدی است. این مطالعه با تحت بررسی قرار دادن 200 کودک 1 تا 5 ساله که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند به چگونگی انتخاب مناسب ترین افراد و نوع و زمان مناسب عمل جراحی صرع و اتخاذ سیاست های مربوط به آن پرداخته است.
  • پارگی های سخت شامه ثانویه به اعمال جراحی ستون فقرات کمری
    صفحه 930
    این مطالعه پرونده پزشکی و نتایج درمان فوری بیمارانی را که در طی عمل جراحی روی ستون فقرات کمری دچار پارگی سخت شامه شده بودند بازبینی کرده و پیامد دراز مدت این عارضه را بررسی نموده است.
  • شکستگی های تنه استخوان فمور در کودکان
    صفحه 936
    در این مقاله با پیگیری 1485 مورد شکستگی حاد تنه فمور در افراد زیر 18 سال اپیدمیولوژی شکستگی فمور در و تاثیر عوامل مختلف در افزایش خطر شکستگی در کودکان بررسی شده است و توصیه شده است که این یافته ها بایستی بعنوان اساس برنامه ای که به منظور کاهش وقوع و عواقب این آسیب ها طرح ریزی می شوند در نظر گرفته شوند.
  • جایگزینی مری در درمان تنگی های ناشی از سوختگی: چه موقع درمان جراحی لازم است؟
    صفحه 948
    یک علت مهم تنگی مری در کودکان خوردن اتفاقی مواد سوزاننده است. اساس درمان بر دیلاتاسیون های مکرر می باشد؛ با این حال، سرانجام تعداد قابل توجهی از بیماران احتیاج به بای پس مری پیدا می کنند. در این مطالعه، مدارک تمام بیمارانی را که در بیمارستان های آموزشی دانشگاه کیپ تاون بین سالهای 1976 تا 1994، به این روش درمان شدند، مورد بررسی قرار داده اند.
  • همراهی با هموروئید با سایر تشخیص ها
    صفحه 954
    در این مقاله پس از بررسی تعداد قابل توجهی از پرونده بیماران با تشخیص همورئید در مورد بیماری های همراه بحث شده است و نویسندگان در انتها نتیجه گرفته اند که اضافه شدن Tone اسفنکتر آنال نقش عمده ای در پاتوژنز دارد و هرگونه کاهش فشار در درمان این بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
  • بخیه زدن بیضه در موقع ارکیوپکسی: یک عامل خطر مهم برای ناباروری بیماران مبتلا به عدم نزول بیضه در آینده
    صفحه 962
    بیمارانی که مبتلا به عدم نزول بیضه بودند و در موقع جراحی برای ارکیوپکسی، سوزن بخیه بیضه آنها گذشته بود، از نظر خطر بروز نازایی در آینده مورد بررسی قرار گرفتند، نتایج این مطالعه نشان داد که بخیه بیضه خطر نازایی را تا 6/7 برابر بیشتر می کند و پیشنهاد می کند که در موقع ارکیوپکسی سوزن از نسج بیضه عبود داده نشود.
  • منیسک خارجی دیسکوئید در کودکان: پیگیری دراز مدت پس از خارج کردن کامل منیسک
    صفحه 967
    در این مقاله منیسکتومی کامل در منیسک دیسکوئید در 17 زانو پس از پیگیری 5/12 تا 26 ساله بررسی گردیده است و با در نظر گرفتن عوارض آن نتیجه گیری شده است که از منیسکتومی کامل برای درمان منیسک دیسکوئید در کودکان در هر زمانی باید اجتناب کرد.
  • مصرف سیلدنافیل سیترات پس از پروستاتکتومی رادیکال
    صفحه 977
    اختلال ارکشن هنوز یک مشکل در خور توجه برای مردان پس از پروستاتکتومی رتروپوپیک رادیکال، علی رغم تکنیک های حفظ کننده اعصاب می باشد. ثابت شده است که sildenafil citrate یا Viagra در تعداد زیادی از مردان با اختلال عملکرد ارکشن موثر است. این مطالعه تاثیر سیلدنافیل را در مردان با اختلال ارکشن بعد از پروستاتکتومی رتروپوبیک رادیکال بررسی نموده و متغیرهای موثر در درمان را تعیین نموده است.
  • مقایسه جراحی با اندوسکوپی به عنوان درمان اولیه بیماران علامت دار مشکوک به سنگ مجرای صفراوی مشترک
    صفحه 983
    در این مقاله، درمان جراحی و درمان آندوسکوپیک در 202 بیمار مشکوک به سنگ احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان می دهد در صورتی که کله سیستکتومی به صورت روتین یا انتخابی انجام شود، خطرات زیاد اعمال اضافی بعد از EM مانع از استفاده آن به عنوان درمان دلخواه در بیماران سنگ علامت دار مجرای صفراوی مشترک، به جز مواد کلانژیت شدید می شود.