فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال ششم شماره 3 (پیاپی 24، پاییز 1386)
- تاریخ انتشار: 1386/05/10
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحه 155زمینه و هدفمسیر سروتونرژنیک یکی از سیستم های تعدیل کننده می باشد که به طور عمده از هسته رافه خلفی (Dorsal Raphe Nucleus) شروع می شود. در این پژوهش به منظور بررسی نقش سروتونین در پردازش حسی، به مطالعه اثر تحریک الکتریکی هسته رافه خلفی بر ویژگی های پاسخی نورون های لایه IV و V قشر حسی اولیه موش های صحرایی مربوط به ناحیه سبیل ها (Whiskers) پرداخته شده است.مواد و روش هادر این مطالعه تجربی از 20 سر موش صحرایی بالغ نژاد Wistar با وزن 350-250 گرم استفاده شد. هسته رافه خلفی، در زمان های 0، 50، 100، 200 و 400 میلی ثانیه قبل از خم نمودن سبیل اصلی یا سبیل کناری به تنهایی و یا قبل از خم شدن توام سبیل ها تحریک می شد. برای بررسی اثر تحریک الکتریکی هسته رافه خلفی بر میدان دریافتی مهاری نورون های قشر بارل، سبیل اصلی 20 میلی ثانیه بعد از خم شدن سبیل کناری جا به جا می شد.یافته هاتحریک الکتریکی هسته رافه خلفی موجب کاهش اندازه بزرگی پاسخ On نورون های لایه V به جا به جایی سبیل اصلی شد (05/0p<). هم چنین در لایه IV، به دنبال تحریک الکتریکی هسته در زمان های 200 و 400 میلی ثانیه قبل از جا به جایی سبیل اصلی، زمان تاخیر پاسخ On نورون ها افزایش یافت (به ترتیب 05/0p< و 01/0p<). علاوه بر آن، تحریک الکتریکی هسته رافه خلفی تاثیری بر اندازه بزرگی و زمان تاخیر پاسخ On نورون ها به جا به جایی سبیل کناری نداشت. تحریک الکتریکی هسته رافه خلفی 200 میلی ثانیه قبل از جا به جایی سبیل اصلی، موجب کاهش مهار ناشی از جا به جایی سبیل کناری بر بزرگی پاسخ نورون به جا به جایی سبیل اصلی شد (05/0p<).نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می کند که هسته رافه خلفی نقش تنظیمی بر پردازش اطلاعات در قشر حسی – پیکری موش صحرایی دارد.
کلیدواژگان: قشر بارل، هسته رافه خلفی، موش صحرایی، تحریک الکتریکی -
صفحه 163زمینه و هدفتعیین سن حاملگی و تخمین زمان زایمان از فاکتورهای مهم در مراقبت دوران حاملگی است. قانون نیگل یک روش معمولی برای تعیین سن حاملگی و تخمین زمان زایمان (EDC) بر پایه LMP است که یک سال و هفت روز اضافه و 3 ماه کم می شود. امروزه سونوگرافی یکی از روش های معمول جهت تخمین تاریخ زایمان و سن حاملگی است. هدف ما از این مطالعه تعیین کردن دقت قانون نیگل و سونوگرافی جهت تخمین زمان زایمان می باشد.مواد روش هادر این مطالعه ارزیابی آزمون تشخیصی، 260 زن باردار که جهت مراقبت دوران حاملگی به بیمارستان های شهید صدوقی یزد و مادر مراجعه کرده بودند، با یک توزیع مساوی در سه ماهه دوم و سوم، موارد مورد مطالعه قرار گرفتند و EDCآن ها بر اساس قانون نیگل و سونوگرافی به روش BPD وFL تخمین و با زمان واقعی زایمان مقایسه شد.یافته هااختلاف بین EDC بر اساس قانون نیگل و زمان واقعی زایمان 5- تا 8+ روز بود. این اختلاف، زمانی که EDC بر اساس سونوگرافی بود به 1- تا 18+ روز تغییر کرد. در سه ماهه دوم، میانگین به دست آمده برای قانون نیگل 21/2 روز و از طریق سونوگرافی 32/4 روز بود. در سه ماهه سوم، اعداد به دست آمده از طریق قانون نیگل 42/2 روز و با روش سونوگرافی20/9 روز با زمان واقعی زایمان اختلاف داشت.نتیجه گیرینتایج به دست آمده بیانگر این مطلب است که قانون نیگل جهت تخمین زمان زایمان، دقت بیشتری نسبت به سونوگرافی داشته و دقت هر دو روش به ویژه سونوگرافی با افزایش سن حاملگی کاهش می یابد.
کلیدواژگان: زمان تخمینی زایمان، قانون نیگل، سونوگرافی، سن حاملگی -
صفحه 171زمینه و هدفاستفاده از دکسترومتورفان خوراکی و کلونیدین وریدی قبل از عمل جراحی منجر به کاهش فشار خون و ضربان قلب حین بادکردن تورنیکه می گردد. تاکنون تاثیر کلونیدین خوراکی روی این متغیرها مشخص نشده است. هدف از انجام مطالعه حاضر مقایسه تاثیرات پیش داروی کلونیدین خوراکی با دکسترو متورفان خوراکی بر روی تغییرات همودینامیک ناشی از بستن تورنیکه حین عمل جراحی ارتوپدی در اندام تحتانی تحت بیهوشی عمومی می باشد.مواد و روش هااین مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 75 بیماران انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه دکسترومتورفان (تعداد نمونه 25 عدد و دوز دارو 30 میلی گرم خوراکی)، گروه کلونیدین (تعداد نمونه 25 عدد و دوز دارو 3 میکروگرم بر کیلوگرم خوراکی) و گروه کنترل (تعداد نمونه 25 عدد با دارو نمای خوراکی). دکسترومتورفان، کلونیدین و دارو نمای خوراکی 90 دقیقه قبل از القاء بیهوشی داده شد. فشار خون شریانی و ضربان قلب طی زمان های پایه صفر، 30، 45 و 60 دقیقه پس از شروع بادکردن تورنیکه و نیز قبل و 20 دقیقه بعد از خالی شدن تورنیکه کنترل شد.یافته هافشار خون سیستول، دیاستول و متوسط شریانی به طور معنی دار در گروه کلونیدین نسبت به گروه کنترل 45 و 60 دقیقه بعد از باد کردن تورنیکه و قبل از خالی کردن تورنیکه پایین تر بود (05/0p<). 20 دقیقه بعد از خالی کردن تورنیکه، فشار خون دیاستولی و متوسط شریانی در گروه کنترل هنوز افزایش داشت و به طور معنی دار نسبت به گروه کلونیدین بالاتر بود (05/0p<).نتیجه گیریاستفاده از پیش داروی کلونیدین خوراکی نسبت به دکسترومتورفان خوراکی قبل از عمل جراحی در پیش گیری از افزایش فشار خون سیستمیک حین بستن تورنیکه تحت بیهوشی عمومی موثرتر است.کلیدواژگان: کلونیدین، دکسترومتورفان، باد کردن تورنیکه، افزایش فشارخون
-
صفحه 179زمینه و هدفدر مطالعات قبلی بیان شده است که داروی تری فلوپرازین دارای اثر ضد التهابی است. در مطالعه حاضر به منظور تعیین مکانیسم احتمالی اثر ضد التهابی این دارو، نقش محور هیپوتالاموس- هیپوفیز - آدرنال در اثرات ضد التهابی داروی تری فلوپرازین بررسی شد.مواد و روش هااین مطالعه تجربی بر روی 100 سر موش صحرایی نر بالغ انجام شد. با تزریق 1/0 میلی لیتر از محلول 5/0 درصد کاراگینین به کف پنجه چپ، خیز التهابی ایجاد شد. موش ها به طور تصادفی به سه گروه کلی کنترل، آدرنالکتومی شده و دریافت کننده مهار گر CRH (corticotropin-releasing hormone) تقسیم شدند. آدرنالکتومی به صورت دو طرفه انجام شد و یک هفته پس از عمل حیوان ها تحت آزمایش قرار گرفتند. مهار گر CRH با دوز 20 میکروگرم در هر موش به صورت داخل بطنی تزریق شد. تری فلوپرازین (دوزهای 2/0 و 8 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی تزریق گردید. چهار ساعت بعد از تزریق دارو، میزان خیز التهابی از طریق اندازه گیری تغییرات حجم و محتوای رنگ آبی ایوانز در پنجه ملتهب تعیین گردید. هم چنین غلظت سرمی ACTH و پرولاکتین نیز اندازه گیری شد.یافته هادوزهای دارو در هر دو گروه کنترل و آدرنالکتومی شده، اثرات مهاری بر روی افزایش حجم و محتوای رنگ در پنجه داشتند به طوری که به ترتیب به میزان 38% و 65% در گروه های کنترل و آدرنالکتومی شده افزایش حجم پنجه ناشی از تزریق کاراگینین مهار شد. هم چنین محتوای رنگ آبی ایوانز در گروه های فوق به ترتیب به میزان 60% و 20% مهار شد. در گروه دریافت کننده مهارگر CRH، دوزهای مختلف دارو افزایش حجم پنجه را به میزان 50% مهار کردند، اگرچه اثر مهاری معنی داری را بر محتوای رنگ آبی ایوانز نداشتند. آدرنالکتومی باعث افزایش غلظت سرمی ACTH به میزان 9 برابر نسبت به گروه کنترل شد و این افزایش به میزان 82% توسط هر دو دوز تری فلوپرازین مهار شد. غلظت سرمی پرولاکتین تحت تاثیر آدرنالکتومی قرار نگرفت.نتیجه گیریاین نتایج پیشنهاد می کند که اثرات ضد التهابی تری فلوپرازین در حیوان های آدرنالکتومی شده و گروه دریافت کننده مهارگر CRH وجود دارد، بنابراین به نظر می رسد که داروی مورد نظر اثرات ضدالتهابی خود را مستقل از عملکرد محور هیپوتالاموس- هیپوفیز - آدرنال اعمال می کند.
کلیدواژگان: محور هیپوتالاموس، هیپوفیز، آدرنال، التهاب، تری فلوپرازین -
صفحه 187زمینه و هدفبررسی های اپیدمیولوژیک نشان می دهند که با کاهش شیوع عفونت هلیکوباکتر پیلوری، میزان ریفلاکس معده به مری افزایش می یابد. هم چنین نشان داده شده است که افراد مبتلا به ریفلاکس معده به مری، دارای شیوع کمتری از عفونت هلیکوباکترپیلوری هستند. هدف از این مطالعه بررسی بروز ریفلاکس معده به مری پس از ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری است.مواد و روش هااین مطالعه کوهورت تاریخی با بررسی پرونده 9500 بیمار انجام گرفته است. بیمارانی که پس از آندوسکوپی اول، با تشخیص ضایعات پیتیک در زمینه هلیکوباکترپیلوری مثبت و عدم وجود ریفلاکس معده به مری، تحت درمان ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری قرار گرفته و ریشه کنی با تست تنفسی اوره تایید شده و پس از مدتی به دلیل علایم گوارشی فوقانی، تحت آندوسکوپی مجدد قرار گرفته اند، وارد مطالعه شده اند. در آندوسکوپی دوم، علاوه بر وضعیت هلیکوباکترپیلوری، ریفلاکس معده به مری نیز مورد توجه قرار گرفته است.یافته هاتعداد صد بیمار وارد مطالعه شدند که 81 نفر آن ها در گروه مورد (هلیکوباکترپیلوری منفی) و 19 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران در گروه مورد 6/12±6/37 سال و در گروه کنترل 2/12±4/37 سال بود. متوسط مدت زمان بین دو مراجعه در گروه مورد 9/7±4/29 ماه و در گروه کنترل 1/10±1/32 ماه بود. از نظر سنی، جنسی و مدت زمان بین دو مراجعه، تفاوت آماری معنی داری بین گروه مورد و گروه کنترل مشاهده نشد. از نظر ایجاد ریفلاکس معده به مری 3/38 % بیماران در گروه مورد و 8/15% بیماران در گروه کنترل دچار ریفلاکس معده به مری شده بودند که این میزان در گروه تفاوت آماری معنی داری با گروه کنترل داشت (05/0(p<.نتیجه گیریدرمان ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری می تواند منجر به بروز ریفلاکس معده به مری شود. بنابراین در صورت تصمیم به درمان بیماران هلیکوباکترپیلوری مثبت، بایستی منتظر ایجاد ریفلاکس معده به مری در تعداد قابل توجهی در آن ها بود.
کلیدواژگان: ریفلاکس معده به مری، هلیکوباکتر پیلوری، تست اوره آز سریع، تست تنفسی اوره -
صفحه 193زمینه و هدفژیاردیا لامبلیا انگل تک یاخته ای است که به عنوان شایع ترین عامل بیماریزای روده ای در تمام دنیا، به ویژه در کشورهای در حال توسعه شناخته شده است. در این کشورها شایع ترین عامل شناخته شده اسهال کودکان در مهد کودک ها، ژیاردیا می باشد. بنابراین بررسی منظم و مستمر آن به منظور برنامه ریزی جهت کنترل آلودگی های انگلی به خصوص در مهد کودک ها، به عنوان عامل انتقال، ضروری به نظر می رسد. در همین راستا این مطالعه جهت تعیین شیوع ژیاردیازیس در کودکان مهد کودک های شهر رفسنجان در سال 1383 انجام شد.مواد و روش هااین مطالعه مقطعی cross sectional)) بر روی 252 کودک در مهد کودک های رفسنجان با میانگین سنی 96/0±33/5 سال انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه پژوهشگر ساخته بود. پس از ثبت متغیرهایی مثل جنس، نوع مهد کودک، شغل و تحصیلات والدین و سابقه عفونت انگلی، سه نمونه مدفوع به صورت یک در میان از کودکان گرفته شد و با دو روش مستقیم و فرمالین اتر آزمایش شدند. پس از مثبت شدن جواب آزمایشات و گردآوری اطلاعات، داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.یافته هاتعداد 252 کودک، 140دختر (56/55 %) و 112 پسر (44/44 %) در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفتند. 44 کودک (5/17 %) مبتلا به ژیاردیا بودند. حداکثر شیوع در مهد کودک های دولتی 39 نفر (3/21%)، در جنس مذکر 27 نفر (1/24%) دیده شد. میزان آلودگی در کودکان مادران خانه دار با مدرک کمتر از دیپلم 19 نفر (4/22 %)، در کودکانی که بعد از اجابت مزاج عادت به شستن دست ها نداشتند 4 نفر(4/44%) و در کودکانی که سابقه عفونت انگلی داشتند 10 نفر (9/76%) بود.نتیجه گیریبا توجه به یافته های فوق و شیوع ژیاردیا بایستی با آموزش مداوم مربیان مهد کودک ها به خصوص مهد کودک های دولتی و والدین آن ها در خصوص رعایت اصول بهداشت فردی از گزارش این بیماری جلوگیری کرد.
کلیدواژگان: ژیاردیازیس، ژیاردیا لامبلیا، مهدکودک، کودکان -
صفحه 201زمینه و هدفنظر به شیوع توده های قابل لمس پستان و عوارض شناخته شده تشخیص دیر هنگام و گزارشات متفاوتی که از قدرت FNA (Fine Needle Aspiration) نسبت به روش استاندارد و پاتولوژی بیوپسی باز وجود دارد، به منظور تعیین قدرت FNA نسبت به پاتولوژی در تشخیص توده های قابل لمس پستان، این تحقیق انجام شد.مواد و روش هاتحقیق به روش بررسی آزمون تشخیصی انجام گرفت. 75 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله طالقانی با شکایت توده پستان قابل لمس در سال های 1383-1382، تحت بررسی قرار گرفتند. بعد از تمیز کردن پوست با الکل و گرفتن توده بین انگشت شست و سبابه با سرسوزن شماره 25-22 و سرنگ 10 سی سی وارد توده شده و ساکشن ممتد با 4 تا 5 بار تغییر محل سوزن در توده صورت می گرفت. سپس ساکشن قطع شده، نمونه به دست آمده روی لام پاشیده شده و پس از فیکس کردن با الکل 96% به بخش پاتولوژی ارسال می گردید. در صورتی که توده کیستیک بود و به صورت کامل تخلیه می گردید از مطالعه حذف می شد. FNAتوسط سیتوپاتولوژیست بر اساس آخرین تقسیم بندی سیتوپاتولوژی توده های پستان به گروه 1C نمونه ناکافی، 2C نمونه خوش خیم، 3C نمونه به نفع خوش خیم، 4C نمونه به نفع بدخیم و 5C بدخیم تقسیم بندی می شد (4C و 3C گروه indeterminate). سپس با توجه به جواب پاتولوژی بیوپسی باز (استاندارد طلایی) میزان حساسیت، ویژگی، ارزش پیش بینی مثبت و منفی و کارآیی کلی FNA در تشخیص بدخیمی توده های قابل لمس پستان تعیین می گردید.یافته هامیانگین سن بیماران 10±44 سال با حداقل سن 20 سال و حداکثر سن 75 سال بود. 4 مورد به علت کیستیک بودن توده از مطالعه خارج شدند، در 11 مورد (7/14%) FNAها نمونه ناکافی بود، 9 مورد (15%) در گروه indeterminate قرار گرفتند. 3/43% خوش خیم و7/41 بدخیم بودند که همگی با پاتولوژی بیوپسی باز تطابقت داشت و میزان ارزش پیش بینی مثبت و ارزش پیش بینی منفی 100% به دست آمد.نتیجه گیریبه نظر می رسد FNA یک روش مناسب بررسی تشخیص بدخیمی توده قابل لمس پستان باشد و لذا بکارگیری آن توصیه می شود.
کلیدواژگان: FNA، توده قابل لمس پستان، سیتوپاتولوژی -
صفحه 205زمینه و هدفغده پیاز (Allium cepa L.) دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد انقباضی و کاهنده زیادی فشار خون است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد انقباضی عصاره پوست پیاز بر فعالیت انقباضی ایلئوم موش صحرایی نر می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه تجربی پودر پوست پیاز با الکل 70% به مدت 72 ساعت با روش خیساندن عصاره گیری شد. بخش انتهایی ایلئوم موش صحرایی نر نژاد ویستار جدا شد و انقباضات آن تحت یک گرم کشش و دمای 37 درجه سانتی گراد، در حمام بافت حاوی محلول تایرود به روش ایزوتونیک ثبت شد.یافته هاغلظت های تجمعی عصاره پوست پیاز (1/0، 2/0 و 4/0 میلی گرم بر میلی لیتر) توانست انقباضات ناشی از کلرورپتاسیم (60 میلی مول) و کارباکول (10 میکرومول) را به صورت وابسته به غلظت کاهش دهد (0001/0p<). اینکوبه کردن بافت به مدت 30 دقیقه با پروپرانولول (1 میکرومول) و یا نالوکسون (1 میکرومول) و نیز 20 دقیقه با L-NAME (100 میکرومول) عملکرد ضد انقباضی عصاره را کاهش نداد. اینکوبه کردن بافت (5 دقیقه) با گلی بن کلامید (10 میکرو مول) و یا تترا اتیل آمونیوم (1میلی مول) نیز سبب کاهش اثر ضد انقباضی عصاره نشد. در محلول تایرود فاقد کلسیم با پتاسیم بالا (60 میلی مول)، غلظت های تجمعی کلرور کلسیم (225/0 تا 7/2 میلی مول) سبب انقباض ایلئوم گردید و عصاره پوست پیاز (0125/0 تا 1/0 میلی گرم بر میلی لیتر) انقباضات ناشی از کلرور کلسیم را کاهش داد.نتیجه گیریبر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد عصاره آبی الکلی پوست پیاز بدون دخالت رسپتور های بتا آدرنرژیک، اوپیوئیدی، سنتز نیتریک اکساید و نیز بدون دخالت کانال های پتاسیمی سبب مهار انقباض ایلئوم گردیده است. هم چنین نتایج نشان دهنده دخالت کانال های کلسیمی در بروز عملکرد ضد انقباضی عصاره می باشد. احتمال دارد که کوئرستین موجود در پوست پیاز در این امر دخیل باشد.
کلیدواژگان: ضد انقباض، پوست پیاز، ایلئوم -
صفحه 213زمینه و هدفلنفوهیستیوسیتوزیس هموفاگوسیتیک (HLH) یک بیماری نادر است. علت آن تکثیر غیرطبیعی هیستیوسیت ها داخل بافت ها و ارگان ها و میزان بروز آن 1 مورد در 50000 تا 300000 مورد می باشد. هدف از این مطالعه مدنظر قرار گرفتن بیماری HLH در شیرخوارانی که علایم کبدی به خصوص همراه باسیتوپنی دارند، بود.
شرح مورد: این گزارش مربوط به شیرخواری 50 روزه مبتلا به HLH است که تظاهرات کبدی خیلی برجسته شامل آسیت شکمی همراه با فتق نافی، بزرگی کبد، آنزیم های کبدی افزایش یافته و تست های انعقادی مختل داشت و در آسپیراسیون مغز استخوان در سن هفتاد روزگی هموفاگوسیتوز توسط هیستیوسیت ها، مطابق با HLH گزارش شد. متاسفانه والدین بیمار رضایت به شروع درمان ندادند و شیرخوار در سن 90 روزگی فوت نمود.نتیجه گیریگرچه علایم بالینی HLH غیراختصاصی می باشند ولی همیشه باید در هر شیرخواری که دچار بیماری کبدی است به خصوص اگر با سیتوپنی همراه باشد، به عنوان تشخیص افتراقی مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژگان: لنفوهیستیوسیتوزیس هموفاگوسیتیک، تظاهرات کبدی، لنفوهیستوزیس هموفاگوسیتوز خاتوادگی
-
Page 155Background And ObjectiveSeretonergic pathway is one of the neuromodulatory mechanisms which mainly originates from dorsal raphe nucleus (DRN). In order to explore the role of serotonin on sensory processing, we investigated the effect of DRN stimulation on response properties of the IV layer and V neurons of whisker related area of rat somatosensory cortex.Materials And MethodsIn this study twenty adult male Wistar rats (250-350gr) were used. DRN was stimulated at 0, 50, 100, 200 and 400ms before principal or adjacent whiskers deflection individually or in a condition test paradigm. For assessing the effect of DRN stimulation on inhibitory receptive field of barrel neurons, adjacent whisker was also deflected 20ms before principal whisker deflection.ResultsDRN stimulation decreased the On response magnitude of layer V neurons to principal whisker deflection (p<0.05). The On response latency of the layer IV of neurons increased when DRN was stimulated 200 or 400ms before principal whisker deflection (p<0.05 and p<0.01 respectively). DRN stimulation had no effect on both the On response magnitude and latency of neurons to adjacent whisker deflection. We observed a decrease in inhibitory effect of adjacent whisker deflection on the magnitude of neuronal response to principal whisker deflection on the IV layer when DRN was stimulated 200ms before principal whisker deflection (p<0.05).ConclusionOur results suggest that DRN have a modulatory effect on information processing in somatosensory cortex of rats.Keywords: Barrel cortex, Dorsal Raphe Nucleus, Rat, Electrical stimulation
-
Page 163Background And ObjectiveEstimation of the gestational age (G.A) and the estimated date of confinement (EDC) are of paramount important factors in prenatal care units. Naegle’s rule is a usual method for determining GA and EDC based on the LMP in which 7 days added and 3 months subtracted. Nowadays sonography is one of the routine methods for estimating date of delivery and gestational age. The aim of this study was to determine the accuracy of Naegele's rule and sonography for estimating of delivery date.Materials And MethodsIn this analytic-descriptive study, a total of 260 pregnant women from the Yazd prenatal care clinic were equally divided into second and third trimester. The EDCs of these ladies were determined by Naegele's rule and sonographic BPD and FL measurement. The values of these two methods were then compared with actual onset of the spontaneous labor.ResultsThe difference between EDC based on the Naegele's rule and actual onset of labor was (-5) - (+8) days. However, this value changed to (-1) - (+18) when performed sonography was based on EDC. The derived means were 2.21 days for the Naegele's rule and 4.32 days for sonography at the second trimester, and at the third trimester, these figures were 2.42 days and 9.20 days respectively.ConclusionsThe results suggest that the Naegele's rule is more accurate than sonography for the determination of EDC, and these methods especially sonography become less accurate with increasing gestational age.Keywords: EDC, Naegele's rule, Sonography, Gestational age
-
Page 171Background And ObjectiveBoth preoperative oral dextromethorphan (DM) and IV clonidine attenuates arterial blood pressure and increases the heart rate during tourniquet inflation. Effect of preoperative oral clonidine on these variables was not investigated. We designed this study to compare the effect of preoperative oral DM or clonidine on hemodynamic changes during tourniquet inflation in patients undergoing lower limb surgery under general anesthesia.Materials And MethodsSeventhy-five patients were randomly assigned into three groups DM (n= 25 DM 30 mg), Clonidine (n= 25 clonidine 3 µg/kg), and control (n= 25 placebo) groups. DM, clonidine, or placebo was given orally ninety minutes before induction of anesthesia. Systolic, Diastolic, Mean arterial blood pressure (SAP, DAP, MAP), and heart rate (HR) were measured at 0, 30, 45, 60 min after the start of tourniquet inflation, before tourniquet release (BTR), and 20 min after tourniquet deflation (20 ATR).ResultsSAP, DAP, and MAP were significantly lower in the Clonidine group compared with control after 45, 60 min tourniquet inflation and at BTR (p<0.05). Twenty minutes after deflation, DAP and MAP in the control group was still increased significantly compared with the clonidine group (P< 0.05).ConclusionPreoperative oral Clonidine 3µg/kg significantly prevented tourniquet-induced systemic arterial pressure increase in patients under general anesthesia better than oral DM.Keywords: Clonidine, Dextromethorphan, Tourniquet, inflation, Hypertension
-
Page 179Background And ObjectivePrevious studies, have been shown the anti-inflammatory effects of the trifluoperazine. The present study was performed to investigate the role of hypothalamus-pituitary-adrenal (HPA) axis activity as a possible mechanism for these effects.Materials And MethodsThis experimental study was carried out on 100 male rats. Inflammation was induced by intraplantar injection of 0.1 ml of 0.5% carrageenan solution in to the rat’s left hind paw. Rats were divided randomly into three groups of control, the adrenalectomized (ADX) and the CRH antagonist receiving group. Adrenalectomy was performed bilaterally on the rats. The CRH antagonist at 20 µg/rat was administered intraventriculary, and Trifluoperazine (0.2 and 8 mg/kg) was used intraperitoneally (i.p) on the rats. Four hours after injections, paw edema was assessed by calculating the volume changes and extravasations of Evans blue dye. Furthermore, the serum levels of prolactin and ACTH were measured.ResultsBoth doses of trifluoperazine significantly reduced the paw volume and tissue content of Evans blue dye in the control and ADX rats. Therefore, the paw edema induced by carrageenan, was reduced in the control and ADX groups by 48% and 65%, and the tissue content of Evans blue dye was decreased by 60% and 20% respectively. In the CRH antagonist receiving rats, different doses of drug reduced the volume of inflamed paw by 50%. Adrenalectomy induced an increase in the ACTH level 9 times more than control and both doses of the trifluoperazine blocked this elevation by 82%. Adrenalectomy procedure had no significant influence on plasma level of prolactin.ConclusionThese results suggest that trifluoperazine may have an in-vivo anti-inflammatory effect on experimental model, which possibly is independent of HPA axis activity.Keywords: Inflammation, Trifluoperazine, Hypothalamus, pituitary, adrenal axis
-
Page 187Background And ObjectiveThe epidemiologic studies have demonstrated that decreasing the Helicobacter pylori (H. Pylori) infection will increase the rate of gastro esophageal reflux disease (GERD). It also, has been shown that patients suffering from GERD have less episode of the H. pylori infection.Materials And MethodsIn this study 9500 patient recorded files from a private clinic were evaluated to study the prevalence of GERD after complete eradication of H. Pylori infection. The inclusion criteria were: symptoms such as dyspepsia, peptic ulcer disease or gastroduodenitis due to H. pylori infection confirmed by positive rapid urease test(RUT) with the absence of endoscopic examination or clinical signs of GERD. H.Pylori condition and signs of the GERD were considered in the second endoscopy examination. Patients with H. Pylori negative in the second endoscopy examination, were considered as case group, and those who were positive for H. pylori, considered as control group. New incidence of GERD were studied in both groups.ResultsA total of 100 patients were included in the study in which, 81 patients were nominated as case group and 19 in control group. The patient’s mean age for case group and control group were 37.6+12.6 and 37.4+12.2 years, respectively. Forty-nine percent of case group and 52.6% of control group were male. The duration mean between the first and the second endoscopic examinations was 29.4+7.9 months in case and 32.1+10.1 in control group. The incidence of GERD in case and control groups was 38.3% and 15.8%, respectively. There was no significant difference in age, and gender as well as duration interval between the first and second endoscopic examinations in both the case and control groups. The incidence of the GERD in H.pylori negative patients (case group) was significantly higher than the control group (p=0.05).ConclusionEradication of H. pylori can cause gastro-esophageal reflux. Therefore, when H. pylori positive patients treated for their infection, the GERD should be expected in a considerable number of them.Keywords: Helicobacter pylori, Gastro, esophagal reflux disease, Rapid urease test, Urea breath t
-
Page 193Background And ObjectiveGiardia Lambelia is a unicellur parasite, and has been recognized to be the most common intestinal pathogen worldwide specially in the developing countries. The Giardia agent has been implicated as a common cause of diarrhea in children of daycare centers. Therefore, regular and continuous investigation of this infection is necessary to control and and contain the epidemic of this disease particularly at the children nurseries. The present study was performed to determine the prevalence of giardiasis at Rafsanjan's nurseries in 2003.Materials And MethodsThis cross sectional study was accomplished on 252 children who were selected randomly with the mean age of 5.33±0.96. All relevant variables including age, sex, type of nursery, parent’s job and education, and past history of parasitic infectious disease were gathered from all the participants. Three stool samples were collected from chidren on an every other day basis. The samples were examined using direct and formalin-ether methods. The positive reports were then statistically analyzed.ResultsOf all 252 participants, at public nurseias 140 girls (55.56%) and 112 boys (44.44%), the stool exams of 44 children (17.5%) were positive for giardiasis. Twenty seven of the infected children were male. The percentage of giardiasis in children whose mothers were housewife with low education was 22.4% (19 cases). This value among children with poor personal hygiene and with a history of parasitic infectious diseases was 44.4%, and 69.2% respectively.Conclusionbased on our findings, giardiasis still must be regarded as a hygienic problem especially in public nurseries and it can be prevented by continuous public education, and regular training of health workers focusing on improvement of personal hygieneKeywords: Giardiasis, Giardia lambelia, Children's day care centers, Children
-
Page 201Background And ObjectiveDue to widespread of palpable breast masses in female and common complications resulted from delayed diagnosis and also with some regards to contradictory reports upon the accuracy of fine needle aspiration (FNA) in comparison with standard method of excisional biopsy this study has been performed on patients with palpable breast mass referred to the Aayatollah Talegheni Hospital between years 2003 and 2005.Materials And MethodsThe present study was based on evaluation of diagnostic methods. Seventy five patients were included in this research and the mean of their age was 44±10 years (ranged from 20 to 75 years). FNA was accomplished initially by skin prep with alcohol and holding the lumps between thumb and point fingers. After the needle (No 22-25) was placed into the lump, a continous suction was generated using a 10 ml syring and then multiple in and out needle motions were performed. The collected samples were then smeared on glass slides and allowed to dry out in air and fixed by 96% alcohol. The fixed smears were then stained and examined by a pathologist. Lesions with cystic character were drained and excluded from the study. FNA results were reported according to the latest classification of breast masses as follow c1: inadequate sample, c2: benign, c3: semibenign, c4: semimalignant, c5: malignant (c3 & c4 assumed as indeterminate group). The total efficiency of FNA for detection of palpable and malignant breast tumor was determined based on, the pathology reports on excisional biopsy (as a gold standard method), the level of sensitivity and specificity, positive and negative predictive values, and also the overall efficiency of FNA.Results.4 cases of drained cystic lump were eliminated from the study. The amount of sample were inadequate for FNA study in 11 biopsy cases (14.7%). Nine biopsies (15%) were identified as indeterminate, 43.3% as benign, and 41.7% malignant, which were compatible with the results of excisional biopsy. Therefore 100% (all) of the positive and negative predictive values were obtained.ConclusionThe FNA is a suitable method for diagnosis of malignancy in palpable breast tumor, and hense it can be recommended for this purpose.Keywords: FNA, Palpable breast mass, Cytopathology
-
Page 205Background And ObjectiveOnion (Allium cepa) bulb from Liliaceae has antioxidant, spasmolytic and antihypertensive activities. The goal of this study was to investigate the effect of onion peel extract on the rat ileum contractility.Materials And MethodsOnion peel powder was extracted by maceration in 70% alcohol for 72 h. A terminal portion of ileum from Wistar male rat was dissected and its contractions were recorded isotonically in an organ bath containing Tyrode solution (37 ºC) under 1 g tension.ResultsCumulative concentrations of the extract (0.1, 0.2, 0.4 mg/ml) reduced the ileum contractions induced by KCl (60 mM) and by carbachol (10μM) dose-dependently (p<0.0001). The spasmolytic effect of extract was not reduced by tissue incubation with propranolol (1μM, 30 min), naloxone (1μM, 30 min), L-NAME (100μM, 20 min), glibenclamide (10μM, 5 min) and neither by tetraethylammonium (1mM, 5 min). In Ca2+-free with high K+ (60mM) Tyrode solution, the extract (0.0125-0.1mg/ml) reduced the ileum contractions induced by cumulative concentrations of CaCl2 (0.225-2.7 mM) dose-dependently (p<0.05-p<0.01).ConclusionOnion peel extract reduced the ileum contraction, however, neither the β-adrenoceptors opioid receptors, nor the potassium channels activation were involved in this activity. It seems that the voltage dependent calcium channels are involved in the spasmolytic effect of the extract. Nevertheless, the quercetin extract might be responsible for this activity.Keywords: Spasmolytic, Allium cepa peel, Ileum
-
Page 213Background And ObjectiveThe Hemophagocytic Lymphohistiocytosis (HLH) is a rare disease with the pathologic hallmark of having aggressive proliferation of activated macrophages and histiocytes in the tissues and organs, which phagocyte other cells. The Incidence of HLH was estimated to be 1 case per 50000 – 300000. Case report: A 50 days infant was referred to Shahid Sadoughi Hospital with hepatic manifestations such as ascites, hepatosplenomegaly, markedly elevated liver function tests, herniated umbelical cord, abnormal coagulation profiles, and the bone marrow revealed HLH. Unfortunately the parents did not permit the appropriate treatment to be done and the infant died at age of 90 days old.Conclusionsince the HLH have nonspecific clinical signs, it should be considered as differential diagnosis of neonatal liver disease, especially when it is accompanied by cytopenias.Keywords: Hepatic manifestation, Hemophagocytic lymphohistiocytosis, Familial hemophagocytic lymphohistiocy, tosis