فهرست مطالب

Reproduction & Infertility - Volume:8 Issue: 3, 2008

Journal of Reproduction & Infertility
Volume:8 Issue: 3, 2008

  • 110 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/02/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فریال اصلانی، محمد مهدی آخوندی، محمدحسین مدری، اشرف شبانی، محمود اعرابی، محمدرضا صادقی صفحه 195
    زمینه و هدف
    انجام صحیح و کامل روند اسپرماتوژنز مستلزم بیان تعداد بسیار زیادی ژن به صورت همزمان و یا با توالی خاص خود می باشد؛ به طوری که توقف یا اختلال در بیان هر یک از آنها ممکن است منجر به توقف یا اختلال در روند اسپرماتوژنز گردد. شناسایی این قبیل ژنها و ارزیابی عملکرد آنها اطلاعات ارزشمندی درباره نقش این ژنها در اسپرم بالغ، روند اسپرماتوژنز و نیز عملکرد بعدی آنها در فرآیند لقاح و تکوین جنین و نیز درک اساس مولکولی فرآیند لقاح و یافتن علل بسیاری از انواع ناباروری بدون علت، فراهم می کند. جهت بررسی مراحل مختلف روند اسپرماتوژ‍نز می توان از ژن هایی استفاده کرد که در مرحله و رده سلولی خاصی از این روند بیان می شود. در مطالعه حاضر بیان ژن های PRM1، TSGA10، AKAP4 PRM2، DAZ SYCP3 در اسپرم طبیعی انسان بررسی شد.
    روش بررسی
    نمونه مایع منی افراد دارای پارامترهای اسپرمی طبیعی (مطابق استانداردهای WHO) مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، جمع آوری شد. اسپرم های متحرک با مرفولوژی طبیعی طی مراحل سانتریفوژ شیب غلظت با استفاده از گرادیان ® Pure Sperm از نمونه های مایع منی افراد نرمواسپرم جدا گردید. بیان ژن SYCP3 با روش Nested RT-PCR و بیان ژن های DAZ، TSGA10 و PRM2، PRM1 و AKAP4با روش RT-PCR بررسی و با توجه به بیان ژن های فوق در بیضه طبیعی از بافت بیضه به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید.
    نتایج
    مطالعه روی cDNA حاصل از اسپرم های طبیعی نشان داد که ژن های TSGA10، DAZ، PRM2 وPRM1 در نمونه طبیعی بیضه (به عنوان کنترل) و در تمام نمونه های اسپرم تحت بررسی بیان می شوند. همچنین نتایج نشان داد که ژن های AKAP4 و SYCP3 در اسپرم بالغ بیان نمی شوند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که رونوشت ژن های TSGA10، PRM2، DAZ و PRM1در اسپرم بالغ انسان حضور دارند. علت نگهداری انتخابی رونوشتها و عدم حضور رونوشت هایی مانندAKAP4 و SYCP3 در اسپرم بالغ نمایانگر انتقال گروهی از رونوشت های پدری به تخمک و نقش احتمالی آنها در مراحل بعدی عملکرد اسپرم می باشد. مطالعه و ردیابی این ژنها در مراحل اولیه تکوین جنین نتایج تازه ای از عملکرد این ژنها در فرآیند لقاح و تکوین جنین در اختیار قرار خواهد داد.
    کلیدواژگان: بیان ژن، ژنهای اختصاصی بیضه، اسپرماتوژنز، اسپرماتوزوآ
  • صدیقه اسماعیل زاده، مهرداد فارسی، علی بیژنی صفحه 205
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل موثر برنازایی فاکتورهای مردانه می باشد. یکی از علل ناباروری، فاکتورهای مردانه شامل اختلال در تعداد، تحرک و مورفولوژی اسپرم می باشد. تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI) به طور گسترده ای جهت درمان زوج های نابارور ناشی از فاکتور مردانه به کار می رود. معیارهای تعداد اسپرم و تحرک آن و درصد اسپرم های دارای مورفولوژی طبیعی در ارزیابی کیفیت مایع منی مورد بررسی قرار می گیرند. مطالعات متعددی به بررسی تعداد و تحرک اسپرم پرداخته است؛ ولی مطالعه مورفولوژی اسپرم در منطقه شمال کشور (مازندران) کمتر صورت گرفته است. لذا این مطالعه موفقیت بارداری به روش IUI را در افراد دارای اسپرم های با مرفولوژی طبیعی کمتر از 5% و بیشتر از 5% مورد ارزیابی قرار می دهد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، مطالعه ای تحلیلی بود که روی زوجین کاندید انجام IUI مراجعه کننده به دو مرکز ناباروری شهر بابل انجام شد. پس از طی مراحل اولیه و تحریک تخمک گذاری و رعایت نکات لازم جهت IUI، نمونه اسپرم از نظر تعداد، تحرک و مورفولوژی براساس معیار NAFA and ESHRE-SIGA 2002 مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس نتایج حاصل از طریق نرم افزارآماری SPSS و با آزمون های رگرسیون لجستیک، t زوجی و تست دقیق فیشر مورد ارزیابی آماری قرار گرفت و 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    از 561 زوجی که برای آنها سیکل IUI انجام شد در 103 مورد بارداری در زوجین با مورفولوژی طبیعی بیش از 5% و4 مورد بارداری در زوجین با مورفولوژی کمتر از 5% مشاهده شد که از نظر آماری معنی دار بود (05/0p<)؛ در 504 مورد از این زوجین تعداد اسپرم بیش از million/ml20 بود، که در این گروه نتیجه IUI در موارد مرفولوژی اسپرم بیش از 5% به طور معنی داری بیشتر از زوجین با مورفولوژی کمتر از 5% در این گروه بود (4/21 نسبت به 6/5)، (01/0p<). در 543 نفر از زوجین تحرک اسپرم بیش از 50% بود که بررسی نتایج IUI در این گروه نشان داد مواردی که مورفولوژی اسپرم بیش از 5% بود به طور معنی داری بیشتر از موارد با مورفولوژی اسپرم کمتر از 5% در این گروه بود (5/20 نسبت به3/8)، (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتیجه مطالعه نشان داد که مورفولوژی طبیعی اسپرم بیش از 5% می تواند فاکتوری تعیین کننده و تاثیرگذار بر روی نتایج IUI باشد و مورفولوژی نرمال اسپرم همراه با تعداد و تحرک نرمال نقش بسزایی در افزایش میزان بارداری دارد؛ لذا پیشنهاد می شود علاوه بر بررسی تعداد و تحرک به بررسی مورفولوژی نیز توجه شود.
    کلیدواژگان: آنالیز مایع منی، تلقیح داخل رحمی اسپرم، تحرک اسپرم، مرفولوژی اسپرم، تعداد اسپرم، ناباروری، روش کمک باروری
  • محمد علی خلیلی، بهناز خانی، شکوفه بقازاده، نسیم طبیب نژاد صفحه 213
    زمینه و هدف
    پرولاکتین در سه وزن مولکولی متفاوت کوچک، بزرگ و خیلی بزرگ یا ماکروپرولاکتین در سرم وجود دارد. وجود ماکروپرولاکتین که معمولا کمپلکس پرولاکتین و IgG است ممکن است عامل هیپرپرولاکتینمی در تعداد زیادی از بیماران باشد. اگرچه فعالیت بیولوژیک ماکروپرولاکتین کم است؛ ولی در روش های مرسوم ایمونواسی به همراه پرولاکتین آزاد باعث نشان دادن سطح بالای پرولاکتین شده و می تواند منجر به اقدامات تشخیصی و درمانی گران و غیر موثر گردد. روش کلاسیک تشخیص ماکروپرولاکتینمی، کروماتوگرافی فیلتراسیون ژلی است که به صورت معمول در تمام آزمایشگاه ها قابل انجام نیست. به تازگی از روش رسوب ماکروپرولاکتین با پلی اتیلن گلیکول برای تشخیص سریع، دقیق و ارزان ماکروپرولاکتینمی استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ماکروپرولاکتینمی در بیماران نابارور دچار هیپرپرولاکتینمی با روش رسوب با پلی اتیلن گلیکول و مقایسه علائم کلینیکی و رادیولوژیک آنها با بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی واقعی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 17 بیمار نابارور دارای هیپرپرولاکتینمی (پرولاکتین بیشتر از mg/L 35) از نظر وجود ماکروپرولاکتین با روش رسوب با پلی اتیلن گلیکول تحت بررسی قرار گرفتند. پرولاکتین قبل و بعد از رسوب با پلی اتیلن گلیکول اندازه گیری شد و در صورت رسوب بیشتر از 60% پرولاکتین سرم در مجاورت با پلی اتیلن گلیکول، بیمار مبتلا به ماکروپرولاکتینمی در نظر گرفته شد. نتایج در دو گروه با آزمون فیشر و با استفاده از نرم افزار SPSS بررسی و 05/0p< از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    در این بررسی در 6 بیمار (35%) وجود ماکروپرولاکتین با روش فوق اثبات گردید. از مجموع بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی واقعی (11 بیمار) در 8/81% گالاکتوره و در 9/90% اولیگومنوره وجود داشت؛ در صورتی که در بیماران دچار ماکروپرولاکتینمی در 3/33% گالاکتوره و در 6/16% اولیگومنوره وجود داشت. همچنین در بررسی های رادیولوژی در 100% بیماران ماکروپرولاکتینمی هیپوفیز طبیعی ملاحظه گردید. در صورتی که در 5/45% بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی واقعی در تصویر، هیپوفیز طبیعی بود.
    نتیجه گیری
    در بیماران ناباروری که در بررسی های هورمونی هیپرپرولاکتینمی دارند قبل از بررسی های تشخیصی و درمانی بیشتر بررسی از نظر ماکروپرولاکتینمی با روش رسوب با پلی اتیلن گلیکول توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پرولاکتین، ماکروپرولاکتین، هیپرپرولاکتینمی، ماکروپرولاکتینمی، پلی اتیلن گلیکول، ناباروری، گالاکتوره، اولیگومنوره
  • لیلی چمنی تبریز، محمود جدی تهرانی، سیده شیلا مطهری، حجت زراعتی، سهیلا عسگری، محمد کارگر، مهیار استاد کرم پور صفحه 221
    زمینه و هدف
    پنومونی در دوران بارداری می تواند عواقب بدی هم برای مادر و هم برای جنین داشته باشد. بنابراین تشخیص و درمان سریع بیماری از اهمیت به سزایی برخوردار است. لژیونلا نموفیلا یکی از علل پنومونی آتیپیکال در جمعیت های مختلف می باشد. مطالعات در زمینه عفونت لژیونلایی به دوران بارداری محدود می باشد. بیماران مبتلا به عفونت لژیونلایی برای مدت نامحدودی LPS و DNA باکتری را در ادرار خود دفع می کنند، بنابراین بکارگیری توام PCR و ELISA (تشخیص آنتی ژن باکتریایی) بهترین ابزار تشخیص بیماری می باشد. این تحقیق به منظور تعیین فراوانی عفونت لژیونلا نموفیلا در زنان باردار مبتلا به عفونت تنفسی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 95 مادر باردار 41-15 ساله مبتلا به عفونت تنفسی مراجعه کننده به درمانگاه های مامایی بیمارستان های وابسته به سازمان تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی تهران از زمستان 84 تا تابستان 85 انجام شد. وجود عفونت لژیونلایی به روش RFLP-PCR Nested و آزمون ELISA روی نمونه ادرار بیماران مورد بررسی قرار گرفت. داده های پرسشنامه ها همراه با نتایج آزمایشات تحت برنامهSPSS (ویرایش 13) و با استفاده از آزمون های آماری t مستقل، فیشر، 2، مدل لجستیک و مک نمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری 5% درنظر گرفته شد.
    نتایج
    شیوع عفونت در نمونه مورد بررسی با استفاده از روش مولکولی 1/22% (1/30%- 1/14%CI=) و با استفاده از روش الایزا 2/4% (2/8%-0/2%CI=) بدست آمد؛ که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (005/0p<). شایع ترین علایم بیماری در بین شرکت کنندگان شامل تب 1/22%، لرز 8/35%، سرفه 8/56%، سردرد 7/54%، اسهال 4/8% و درد شکمی 9/38% بود. بررسی ها نشان داد که شیوع علایم تب، لرز، درد شکمی و سابقه بیماری های کبدی و کلیوی در افراد با PCR مثبت به طور معنی داری بیشتر بود (به ترتیب 001/0p<، 05/0p<). همین ارتباط بین علایم لرز و تب با نتیجه تست ELISA نیز وجود داشت (05/0p<)، ولی بین سایر متغیرهای مورد بررسی با نتیجه تست ارتباط آماری معنی داری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع 1/22درصدی بیماری در این مطالعه می توان گفت که فراوانی این عفونت در زنان باردار مورد بررسی زیاد است و از آنجایی که تست های تشخیصی سریع مثل PCR در حال حاضر در دسترس می باشد؛ لذا جهت درمان مناسب و به موقع به منظور پیشگیری از عوارض مادری و جنینی پیشنهاد می شود این تست به عنوان یکی از آزمایشها در مبتلایان به عفونت های تنفسی خصوصا در مادران باردار درخواست شود. انجام آزمایشات PCR و ELISA روی نمونه ادرار برای شناسایی گونه های لژیونلا مناسب بوده و می تواند نتایج را در کمتر از یک روز مشخص کند که کمک بسیار بزرگی در تشخیص و درمان به موقع پنومونی لژیونلا بویژه در دوران بارداری می باشد.
    کلیدواژگان: لژیونلا نموفیلا، بارداری، پنومونی، روش مولکولی، ELISA
  • نیره خادم، معصومه انبارلویی صفحه 230
    زمینه و هدف
    حمایت فازز لوتئال در بیماران تحریک تخمک گذاری شده وIUI هنوز در بعضی از مراکز بطور روتین انجام می شود. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر پروژسترون روغنی با 17--هیدروکسی پروژسترون برای حمایت فازلوتئال در این بیماران بود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، 162 بیمار که در مرکز درمان ناباروری منتصریه مشهد در سال 85-1384 تحریک تخمک گذاری و IUI شده بودند به طور تصادفی تحت درمان با 17-- هیدروکسی پروژسترون کاپروات (mg250، عضلانی، هفته ای یک بار) یا پروژسترون روغنی (mg50، عضلانی، روزانه) تا زمان اندازه گیری BHCG سرم قرار گرفتند. سپس در بیمارانی که -hCG آنها مثبت بود، این درمان تا هفته 12 بارداری ادامه یافت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری t، 2 و دقیق فیشر انجام شد و p-value در سطح کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    8/81% افراد مورد بررسی کمتر از چهل سال و 2/18% چهل سال یا بیشتر سن داشتند. 6/17% این بیماران (6 نفر) با میانگین سنی 6/7±1/32 کروموزوم های X مشخصا غیرطبیعی داشتند؛ به طوریکه کاریوتایپ های موزائیک 45، X/46، XX یا 47،XXY (کلاین فلتر)، موزائیک 46، XX/47، XXX را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتیجه IUI در دو گروه تحت مطالعه مقایسه شد. اختلاف معنی داری در پیامد بارداری در پارامترهای تحت بررسی مانند وجود بارداری شیمیایی (69/0=p)، بارداری بالینی (3/0=p) و ادامه بارداری تا هفته 20 (831/0=p) بدست نیامد؛ در حالیکه عوارض ناشی از تحریک تخمک گذاری، IUI و بارداری و به طور معنی داری در گروه 17-- هیدروکسی پروژسترون کمتر (002/0p=) و رضایتمندی بیماران در این گروه به طور معنی داری بیشتر بود (003/0=p).
    کلیدواژگان: 17، آلفا، هیدروکسی پروژسترون کاپروات، پروژسترون روغنی، پروژسترون طبیعی، تلقیح داخل رحمی اسپرم، سیکل حمایت، فازلوتئال
  • ماهرخ دولتیان، روشنک نوری دولویی، همایون زجاجی، حمید علوی مجد صفحه 238
    زمینه و هدف
    کم خونی زنان در سنین باروری به خصوص زنان باردار دارای شیوع بسیار بالایی (50%) می باشد و عوارض جبران ناپذیر کم خونی بر نتیجه بارداری و مادر بر هیچ کس پوشیده نیست؛ چنانچه کم خونی مسئول 15-10% از کل مرگ های مادری می باشد. گزارش های متفاوت و متناقضی از نقش عفونت هلیکوباکترپیلوری در ایجاد کم خونی ارائه شده است. از طرف دیگر عفونت هلیکوباکتر پیلوری و عوارض کاملا شناخته شده ناشی از این عفونت در کشورهای جهان سوم شیوع بالایی دارد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه عفونت هلیکوباکتر پیلوری با کم خونی، انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به روش تحلیلی گذشته نگر (مورد شاهدی) روی 187 مادر باردار در سه ماهه سوم بارداری مراجعه کننده برای انجام مراقبت های دوران بارداری در سال 1385 به مراکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد انجام شد. نمونه ها براساس میزان هموگلوبین سه ماهه اول مندرج در پرونده بهداشتی، به دو دسته کم خون (94 نفر) و غیر کم خون (93 نفر) تقسیم شدند. برای تمام نمونه ها پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک و سئوالات تغذیه ای تکمیل گردید. سپس برای کلیه نمونه ها در سه ماهه سوم بارداری، آزمایشات هموگلوبین، فریتین و هلیکوباکترپیلوری به روش الایزا و تیتراژ آنتی بادی علیه هلیکوباکترپیلوری از نوع IgG انجام شد. نتایج حاصل با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و نسبت شانس) و آمار استنباطی (آزمون های t مستقل، 2، من ویتنی و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و رگرسیون لجستیک) به وسیله نرم افزار SPSS (ویرایش 13) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که نمونه های مورد مطالعه از نظر سن، شغل، میزان تحصیلات، میزان تحصیلات همسر، شغل همسر، تعداد زایمان و عوامل اقتصادی اختلاف معنی داری نداشتند. بین دو گروه کم خون و غیر کم خون تفاوت آماری معنی داری در میزان ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری به دست آمد (01/0=p). همچنین میانگین هموگلوبین و فریتین سه ماهه سوم افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری نسبت به افراد سالم کمتر بود (001/0>p). از طرفی تغییرات میزان هموگلوبین سه ماهه اول و سوم در دو گروه سالم و مبتلا به عفونت هلیکو باکتر پیلوری با یکدیگر دارای اختلاف واضح آماری بود (001/0>p)، به طوریکه میزان هموگلوبین سه ماهه سوم افراد مبتلا به عفونت هلیکو باکتر پیلوری نسبت به سه ماهه اول آنها با وجود مصرف آهن مکمل افزایش محسوسی نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر که بین ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری و کم خونی در زنان باردار رابطه وجود دارد؛ بنابراین گنجاندن آزمایش عفونت هلیکوباکترپیلوری در مشاوره های قبل از بارداری خصوصا در زنان با سابقه کم خونی و کم خونی های مقاوم به درمان امری معقولانه و اقتصادی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بارداری، عفونت هلیکو باکتر پیلوری، کم خونی، فقر آهن، هموگلوبین، فریتین، سه ماهه اول بارداری، سه ماهه سوم بارداری
  • محمد راسخ، امیرحسین خداپرست صفحه 247
    فناوری و زیست فناوری های نوین، امکان اهدای گامت و جنین را به زوجین نابارور فراهم آورده است. در نتیجه، یکی از پرسش های مهمی که رخ نموده این است: آیا کودک حاصل از اهدای یاد شده، حقی بر شناختن پدر و مادر بیولوژیک خود دارد؟ برای پاسخ گفتن به این پرسش، ابتدا باید معنای حق را مشخص ساخت. چهار معنای حق ادعا، حق آزادی، حق قدرت و حق مصونیت برای حق برشمرده اند. دو معنای ادعا و آزادی، به ترتیب به عنوان ادعای قوی و ضعیف، در این مساله قابل تصور است. انتخاب بین این دو اما منوط به روشن ساختن مبنا و نظریه موجهه حق است. حق برای حفظ گوهر انسانی به کار می رود. گوهر انسانی، منشا دو ارزش «کرامت ذاتی» و «فاعلیت اخلاقی» است. بر این اساس، به نظر می رسد نشناختن منشا بیولوژیک، گوهر انسانی یا ارزش های کرامت ذاتی و فاعلیت اخلاقی را به خطر نمی اندازد. در نتیجه تنها می توان از حق-آزادی بر شناختن پدر و مادر بیولوژیک دفاع کرد که از دیگران، دولت و جامعه، نمی خواهد به نحو فعال به دنبال آگاه ساختن فرزند از منشا بیولوژیک خود باشند. با این همه، در موارد استثنایی که عدم آگاهی به منشا مذکور، موجب به خطر افتادن «شخص بودن» و «انسانیت» فرد شود، معنای ضعیف می تواند به معنای قوی تبدیل شود.
    کلیدواژگان: ناباروری، محرمانگی، حق، حق، ادعا، حق، آزادی، پدر و مادر بیولوژیک
  • علی متولی زاده اردکانی، فریال اصلانی، نیکنام لک پور صفحه 259
    پیشرفت های زیست شناسی مولکولی در دهه اخیر به بالا بردن درک محققین از تقابل پیچیده تغییرات ژنتیکی، رونویسی و ترجمه در سرطان های انسانی کمک کرده است. این تغییرات مولکولی اساس تکنیک های کارآمد و رو به رشد شناسایی سرطان بوده که به مقادیر میکروسکوپی از نمونه بیمار نیاز دارند. برش های در اندازه میکرو توسط لیزر امکان تهیه و جداسازی جمعیت های خالص سلولی از بافت توموری و استروما را بوجود آورده اند تا بتوان تفاوت های نامحسوس در RNA و بیان پروتئین را شناسایی کرد. بررسی مقایسه ای این تفاوتها بین بافت های سالم، پیش تهاجمی و تهاجمی با استفاده از برنامه های قدرتمند بیوانفورماتیک، امکان شناسایی مارکرهای نوین در تومورها، شناسایی مسیرهای پیچیده پروتئینی و گسترش روش های درمان با اساس مولکولی را ایجاد کرده است. ادامه پیشرفت در روش های نوین میکروتکنولوژی کارآمد امکان بررسی سریع نمونه بیمار و به دنبال آن شناسایی توسط روش های نوین تشخیصی، درمان و ردیابی طیف وسیعی از سرطان های انسانی را فراهم کرده است.
    همچنین در سال های اخیر پیشرفت های چشمگیری در ابزارهای جدید برای آنالیز محتوای پروتئینی سلولها، خون و سایر مایعات بدن، حاصل شده است. آنالیز محتوای پروتئینی امکان شناسایی علائم پروتئینی در سرطان را افزایش می دهد. آنالیز اسپکتروسکوپی SELDI-TOF با یک روش آنالیتیکی بیوانفورماتیکی پیشرفته ارتباط داده می شود تا الگوی پروتئومیکی تفکیکی بهینه ای بدست آید. این فن آوری امروزه به طور گسترده در آزمایشگاه ها در کل دنیا به منظور شناسایی بیومارکرهایی برای تشخیص زودرس انواع سرطان، خصوصا سرطان های پستان و دستگاه تولید مثل مانند سرطان تخمدان، پروستات، دهانه رحم و آندومتر بکار گرفته می شود.
    کلیدواژگان: ژنومیکس، پروتئومیکس، تشخیص زودهنگام، سرطان، دستگاه تولید مثل، تخمدان، پستان، پروستات، دهانه رحم، آندومتر
  • صدیقه آیتی، فاطمه وحید رودسری *، لیلا پورعلی صفحه 279
    زمینه و هدف

    نارسایی سرویکس یکی از عوامل خطرساز در ایجاد زایمان زودرس می باشد که با دیلاتاسیون بدون درد آن و پرولاپس پرده های جنینی به داخل واژن در سه ماهه دوم و سوم بارداری مشخص می شود. هدف از ارائه این گزارش، معرفی یک مورد نادر نارسایی سرویکس در سه ماهه دوم بارداری است که با درمان انتظاری با موفقیت بارداری به سرانجام رسید.
    معرفی مورد: بیمار خانمی 24 ساله و با تاریخچه نارسایی سرویکس در بارداری قبلی بود که در بارداری دوم با دیلاتاسیون و افاسمان در هفته 24 بارداری بستری و با استراحت در بستر و درمان های نگهدارنده با موفقیت بارداری را در هفته 39 به پایان رساند.

    نتیجه گیری

    درمان انتظاری به صورت استراحت در بستر در وضعیت مناسب همراه با تجویز پروفیلاکسی داروهای ضد انعقادی می تواند برای اداره نارسایی سرویکس در مراحل پیشرفته بارداری که خطر بارز زایمان زودرس وجود دارد، روش موثر و بی خطری باشد.

    کلیدواژگان: نارسایی سرویکس، سرکلاژ، استراحت مطلق، زایمان زودرس، بارداری ترم، دیلاتاسیون، افاسمان
  • سید محمد اکرمی، مرضیه مداح صفحه 283
    در این گزارش به خانواده نسبتا مسنی که به منظور مشاوره ژنتیک قبل از بارداری به درمانگاه ژنتیک بیمارستان شریعتی تهران مراجعه نموده بودند و در بررسی ها ترانس لوکاسیون 14؛13 خانم مشخص شد و نیز به نتیجه تشخیص قبل از تولد اشاره خواهد شد.
    با توجه به افزایش سن ازدواج و بارداری در ایران، دقت و حوصله در گرفتن شرح حال خانوادگی و ترسیم شجره نامه در مشاوره ژنتیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. جلب توجه همکاران بالینی به ویژه متخصصین زنان و زایمان و مامایی، داخلی و اطفال به موارد نادر و ارجاع آن به متخصص ژنتیک جهت مشاوره و انجام آزمایشات لازم، از اهداف اصلی این نوشتار می باشد.
|
  • Feryal Aslani, Mohammad Mehdi Akhondi, Mohammad Hossein Modarresi, Ashraf Shabani, Mahmood Aarabi, Mohammad Reza Sadeghi Page 195
    Introduction
    Progress and completion of spermatogenesis is related to simultaneous expression of various genes. Recent studies show that many genes are expressed in the sperm and several RNA copies are present in the mature spermatozoa. Identification of these genes and evaluation of their functions would improve our understanding of the molecular basis of fertilization, early embryo cleavage and the causes of many types of unexplained male infertility. In this study, we investigated the expression of DAZ, PRM1, PRM2, TSGA10, SYCP3 and AKAP4 genes in ejaculated human spermatozoa.
    Materials and Methods
    Semen samples were collected from men referring to Avicenna Infertility Clinic. Normal semen samples (According to WHO criteria) were subjected to density-gradient centrifugation to specifically recover the pure fraction of motile spermatozoa with normal morphology. Total RNA was extracted from sperm pellets and cDNA was synthesized using RT-PCR. The presence of DAZ, TSGA10, PRM1 and PRM2 cDNAs were evaluated using appropriate primers. Expression of SYCP3 (Testis specific gene) was evaluated by nested RT-PCR. The cDNA synthesized from normal testis tissues was used as positive control.
    Results
    Study on cDNAs showed that DAZ, TSGA10, PRM1 and PRM2 transcripts were present in normal human testis and all of the evaluated mature spermatozoa samples but not AKAP4 or SYCP3 transcripts.
    Conclusion
    According to our previous study, the expression of SYCP3 and AKAP4 genes is started from spermatocyte level in human testis during spermatogenesis process. However, we did not found any transcripts of these genes in mature spermatozoa. It is estimated that mRNAs of TSGA10, PRM1, PRM2 and DAZ and other testis specific genes in spermatozoa may participate in later sperm functions such as fertilization and early embryo cleavage. Therefore, further studies are needed to understand the role of these transcripts in the process of fertilization and early embryo development.
    Keywords: Gene expression, Testis, specific genes, Spermatogenesis, Spermatozoa, Transcript
  • Sedigheh Esmaelzadeh, Mehrdad Farsi, Ali Bijany Page 205
    Introduction
    One of the causes of infertility is due to male factors (Sperm count, sperm motility and morphology). Male factor infertility may be due to disorders in the number of spermatozoa, sperm motility or sperm morphology. Intrauterine insemination (IUI) is routinely used to help couples with male factor infertility. The criteria used to evaluate semen quality include sperm concentration, sperm motility and the percentage of sperm with normal morpho-logy. Several studies have been done on motility and sperm concentration but few studies have been done on sperm morphology. In this study, we evaluated IUI success rates in normal sperm morphologies that were greater or fewer than 5% in the Northern part of Iran (Mazandaran).
    Materials and Methods
    This analytical study was performed on patients referred to two inferti-lity centers in Babol after ovulation induction. After collecting sperm specimens from the cases, the samples were kept in sterile tubes and then they were washed and swum up before perform-ing IUIs. Sperm concentration, motility and morphology were evaluated according to NAFA and ESHRE-SIGA criteria (2002). Statistical analysis was done by SPSS software using logistic regression, paired t-tests and Fisher’s exact test. A p–value < 0.05 was considered significant.
    Results
    Out of 561 patients, IUIs were successful in 103 (20.2%) patients with normal sperm morphology greater than 5% and in 4 (7.7%) patients with normal sperm morphology fewer than 5%; the difference being statistically significant (p<0.05). In 504 cases with sperm concen-trations greater than 20 million/ml, IUI success rates in subjects with normal sperm morphology greater than 5 % were significantly higher than cases with normal sperm morphology fewer than 5% (21.4:5.6), (p<0.01). In 543 cases with sperm motility greater than 50%, IUI success rates were significantly higher in patients with normal sperm morphology greater than 5% compared to the cases with normal sperm morphology fewer than 5% (20.5:8.3), (p<0.05).
    Conclusion
    It seems that normal sperm morphology >5% is an important and effective factor in IUI outcomes and normal sperm morphology, alongside sperm counts and normal motility, has an essential role in increasing pregnancy rates. Therefore, it is suggested that in addition to sperm counts and motility, evaluations of sperm morphology be included in the work up too.
    Keywords: Intra uterine insemination, Sperm motility, Sperm morphology, Sperm count, Infertility, Semen analysis, Assisted Reproductive Techniques
  • Mohammad Ali Khalili, Behnaz Khani, Shokoofeh Baghazadeh, Nasim Tabibnejad Page 213
    Introduction
    One of the primary desirers of couples, especially in Asian countries, is to have a male offspring. This wish is generally higher in fertile than infertile couples. One of the tech-niques used in infertility centers for separating the spermatozoa containing Y or X chromosomes, is the Ericsson method that is simple, cheap and practical with application of no toxic material. The goal of this study was to evaluate the results of sex selection with sperm separation using albumin gradient technique in fertile and infertile couples under IUI treatment cycles.
    Materials and Methods
    This was a descriptive-analytical study. A total of 32 couples (30 fertile and 2 infertile couples) were enrolled for sex selection techniques (31 asking for male and one for female offsprings) using Ericsson method. Following sperm evaluation, the sperm samples were prepared with Ericsson technique in less than 2 hours. Through a transfer catheter400-500μl of the fluid, containing more than 1×106 spermatozoa, was transferred into uterine cavity. All candidates had been super-ovulated for IUI cycles. The data were analyzed using χ2, t-test and Wilcoxon nonparametric tests.
    Results
    Out of 32 couples under study, 30 individuals already had one child. The rate of pregnancy after IUI plus albumin gradient was 34.4%. The pregnancies of 4 couples were aborted. The live birth rate was 21.8% and achieving the desirable offspring was 71.4% among the born babies. The findings also showed that two sperm parameters of fast and slow motilities and normal morphology, following sperm separation with albumin gradient, were significantly increased (p<0.001, p<0.05 and p<0.05, respectively). In addition, the rate of sperm progressive motility and normal morphology was higher in subjects who gave birth to male offsprings than other candidates. Only one couple had asked for a female offspring, but the process resulted in a normal male infant.
    Conclusion
    The separation of spermatozoa by albumin gradient technique, which was introduced by Ericsson, is a suitable technique for sex selection of offsprings. However, the applicability of this technique for infertile couples needs further studies. The aforementioned technique is considered safe, since it neither requires toxic materials during sperm separation, nor involves embryo manipulation.
    Keywords: Sex selection, Albumin gradient, Intra uterine insemination, Sperm, Sperm motility, Sperm morphology
  • Leili Chamani Tabriz, Mahmood Jeddi, Tehrani, Shila Motahari, Hojjat Zeraati, Soheila Asgari, Mohammad Karegar, Mahyar Ostad Karampour Page 221
    Introduction
    Pneumonia during pregnancy can induce serious consequences to the mother and the fetus, therefore its diagnosis and therapy is very important. There are few published articles on Legionella infection prevalence during pregnancy. In patients with Legionellosis, bacterial LPS and DNA are excreted into urine for extended periods, so combination of PCR and ELISA methods would be a good diagnostic tool. This research was done to determine the prevalence of L. pneumophila in pregnant women with respiratory infections.
    Materials and Methods
    This is a cross-sectional study on 95 pregnant women with respiratory infection carried out during winter to summer 2006. Presence of Legionella infection was con-firmed by nested PCR-RFLP and antigen detection in urine specimens by ELISA method. The data were analyzed by SPSS, version 13, by using independent t tests, Fisher’s exact test, χ2, a logistic model and McNemar’s test, while considering p<0.05 as significant.
    Results
    The prevalence of infection using PCR was 22.1% (CI=14.1%-30.1%) and by ELISA it was 4.2% (CI=2%-8.2%); this difference was statistically significant (p<0.005). The most pre-valent clinical features were Cough (56.8%), headache (54.7%), abdominal pain (38.9%), chills (35.8%), fever (22.1%) and diarrhea (8.4%). There were significant statistical relationships bet-ween cases with a positive CRP and fever, chills and abdominal pain and previous liver or renal problems (p<0.05, p<0.001). There were significant relationships between fever and chills with ELISA results (p<0.05) but no relationships with other variables.
    Conclusion
    There was a considerable prevalence of this infection in the studied population (22.1%). It seems that performing PCR & ELISA tests on urine sample is suitable in detecting Legionella species and it can provide results in a less than a day_ a great help in the diagnosis and treatment of pneumonia especially during pregnancy.
    Keywords: Legionella pneumophila, Pregnancy, Pneumonia, Molecular, ELISA
  • Nayereh Khadem, Masoumeh Anbar Looii Page 230
    Introduction
    Luteal phase support is practiced routinely in some medical centers in patients undergoing ovulation induction (OI) and intrauterine insemination (IUI) cycles. The purpose of this study was to compare the effects of progesterone in oil with 17-α-hydroxy progesterone caproate (17- HPC) for luteal phase support.
    Materials And Methods
    This prospective randomized clinical trial was done at Montaserieh Infertility Center in Mashad, Iran, from October 2005 to October 2006. In this study, 162 patients undergoing OI and IUI were randomly treated with either 17-HPC (250 mg/weekly, IM) or progesterone in oil (50mg/daily, IM) until serum β-hCG was evaluated.In patients with positive β-hCG results (Biochemical pregnancy), the treatment was continued until the 12th week of gestation. The data were analyzed using t-tests, Chi-squared and Fishers exact test. P-values <0.05 were considered as the level of significance.
    Results
    The outcomes of IUI in both study groups were compared. No differences were found in the outcome of pregnancies, considering parameters such as biochemical pregnancy (p=0.69), clinical pregnancy (p=0.3) or ongoing pregnancy up to the 20th week (p=0.831). Complications were significantly lower in 17-HPC group (p=0.002) and the patients satisfaction was signi-ficantly higher compared to the other group (p=0.003).
    Conclusion
    The results of this study confirm that 17-HPC has the same effects as oily progesterone for luteal phase support in patients undergoing OI and IUI cycles and it could be used instead of progesterone in oil, although more studies are needed to support this replacement.
    Keywords: 17, a, hydroxy progesterone caproate, Progesterone in oil, Natural progesterone, Intrauterin insemination, Intra uterine insemination, Luteal phase, Support
  • Mahrokh Dolatian, Roshanak Noori, Homayoun Zojagy, Hamid Alavi Majd Page 238
    Introduction
    Iron deficiency anemia has a high prevalence in women of reproductive age, especially in pregnant women (50%), with serious consequences on the mother and the fetus. Anemia is responsible for about 10-15% of all maternal deaths worldwide. There are different and sometimes contradicting reports on the role of Helicobacter pylori in causing anemia. On the other hand, Helicobacter pylori infection and its well-known complications are of high prevalence in developing countries. Therefore, the present study was conducted to determine the relationship between Helicobacter pylori and anemia.
    Materials and Methods
    This study was retrospectively conducted on 187 pregnant women who were at their third trimester and attended the Health Centers affiliated with Mashad University of Medical Sciences for prenatal care during 2006. Based on hemoglobin assessment done in the first trimester and kept in their health records, the participants were divided into two groups: anemic (94 women) and healthy (93 women) groups. Demographic information and nutrition questionnaires were completed. Tests for hemoglobin, ferritin, and Helicobacter pylori infection, using Elisa method for the detection of IgA and IgG, and antibody titration were conducted. The data from this study were analyzed by SPSS software, version 13, using descriptive (Mean, standard deviation and odds ratio) and inferential statistics (Independent t-test, chi-squared, Mann-Whitney test, analysis of variance and logistic regression). P-values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    The subjects in the two groups did not have significant differences in terms of age, job, education, husband's education, husband's job, number of pregnancies and economic status. The rate of Helicobacter pylori infection showed a significant difference between the two anemic and non-anemic groups (p=0.01). It was also shown that hemoglobin concentration and ferritin, during the third trimester of pregnancy in Helicobacter pylori infected cases were lower compared to that of the healthy ones (p<0.001). On the other hand, the changes of hemoglobin during the first and the third trimesters of pregnancy in the two groups showed a significant difference (p<0.001). The amount of hemoglobin during the third trimester of pregnancy in the Helicobacter pylori infected group had no significant increases in comparison to theirs at the first trimester, despite iron supplementation.
    Conclusion
    It seems that there is a relationship between Helicobacter pylori infection and anemia in pregnant women, therefore it is suggested that tests for Helicobacter pylori infection be included in preconceptional consultations, especially for women who have a history of anemia or persistent anemia, as this will be both wise and economic.
    Keywords: Pregnancy, Helicobacter pylori, Infections, Anemia, Iron, deficiency, Hemoglobin, Ferritin, First trimester, Third trimester
  • Mohammad Rasekh, Amir Hossein Khodaparast Page 247
    Modern technology and biotechnology have provided the possibility of gamete and embryo donations to infertile couples. Consequently, one of the important questions that have arisen is that “Is there a right to know one’s biological parents?” To provide and answer this question, it is necessary, first, to determine, what one means by expressing the concept of “right”. Four meanings have been identified for the concept. They are right-claim, right-liberty, right-power and right-immunity. Right-claim and right-liberty as the strong and weak claims are applicable to the problem at hand. To choose between the two meanings requires putting forth a well-established justificatory theory of rights. Rights are to protect the very humanity of human beings. This has been a basis for two basic values of human dignity and moral agency. Not knowing one’s biological roots does not put in danger one’s humanity or the two mentioned values. Therefore, we may only defend a right-liberty of knowing one’s biological parents; a right that does not require the state and society to be active in making individuals know their biological parents. Nevertheless, in exceptional cases where the lack of that knowledge of the biological roots does endanger one’s personhood and humanity, the weak claim can turn into a strong one.
    Keywords: Infertility, Confidentiality, Right, Right, claim, Right, liberty, Biological parents
  • Ali M. Ardekani, Feryal Aslani, Niknam Lakpour Page 259
    Advances in molecular biology over the past decade have helped enhance understanding of the complex interplay between genetic, transcriptional and translational alterations in human cancers. These molecular changes are the basis for an evolving field of high-throughput cancer screening techniques using microscopic amounts of patient-based materials. LASER capture microdissection allows pure populations of cells to be isolated from both the tumor and stroma in order to identify subtle differences in RNA and protein expression. Comparative analysis of these alterations between normal, pre-invasive, and invasive tissues, using powerful bioinformatic programs, has allowed us to identify novel tumor markers, profile complex protein pathways, and develop new molecular-based therapies. Continued refinement of such high-throughput micro-technologies will enable us to rapidly query patient specimens to identify novel methods for early diagnosis, treatment, and follow-up of a wide array of human cancers.There has also been an explosion in the development of new tools to analyze proteomic data of blood cells and other bodily fluids and materials in recent years. Analysis of a proteome would enhance the possibility of identifying protein signa tures for cancer. Surface enhanced LASER desorption and ionization with time of flight diagnosis (SELDI-TOF) spectral analysis is linked with a high-order analytical bioinformatic approach to define optimal discriminatory signature proteomic patterns. This technology is now being widely used in laboratories around the world for biomarker discovery in the early stages of cancer in general and breast cancer and cancers involving the reproductive organs such as ovary, prostate, cervix and endometrium in particular.
    Keywords: Genomics, Proteomics, Early diagnosis, Reproductive organ, Cancer, Ovary, Breast, Prostate, Cervix, Endometrium
  • Sedigheh Ayaty, Fatemeh Vahidrodsari, Leila Pour Ali Page 279
    Introduction

    Uterine cervical incompetence is one of the risk factors for preterm labor and it is characterized by painless cervical dilatation and prolapse of membranes into the vagina in the second or third trimester of pregnancy. The aim of this report is to discuss a term pregnancy following complete bed rest in cervical insufficiency.

    Case Presentation

    A 24-year old woman with a history of uterine cervical incompetence was admitted to hospital with cervical dilatation and effacement at the 24th week of gestation. She had a successful term pregnancy with bed rest and expectant management at the 39th week of gestation.

    Conclusion

    Expectant management with bed rest in an appropriate position, along with anti-coagulant prophylaxis is an effective and safe method for the management of cervical incompe-tency in advanced stages of pregnancy.

    Keywords: Uterine cervical incompetence, Cervix, Cerclage, Complete bed rest (CBR), Preterm labor, Term pregnancy, Dilatation, Effacement