فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی) - سال چهارم شماره 5 (پیاپی 23، آذر 1381)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
سال چهارم شماره 5 (پیاپی 23، آذر 1381)

  • 707 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/09/19
  • تعداد عناوین: 17
|
  • پایه تنکرد شناختی (Physilollgic Basis) درمان دیور تیکولوم اپیفرنیک
    صفحه 571
    اینکه اشکالات حرکات دودی مری چه مقدار می تواند در ایجاد دیورتیکول اپیفرنیک موثر باشد و درمان جراحی چه نتیجه ای دارد, در 21 بیمار مورد توجه و درمان انتخابی پس از بررسی گزارش شده است.
  • تشخیص بالینی کله سیستیت مزمن بدون سنگ
    صفحه 582
    در این مقاله در مورد بیماران با علائم مزمن صفراوی که اولتراسونوگرافی طبیعی دارند و دیگر علل درد رد شده و CCK-HIDA کمتر از 35% طبیعی و بخصوص زیر 28% است بحث شده است و نتیجه گیری شده است که احتمال کله سیستیت مزمن غیر سنگی در آنها زیاد است.
  • آیا برای ثابت سازی شکستگی ستون مهره ها, زمان مطلوب وجود دارد؟
    صفحه 590
    در این مقاله بیمارانی که مبتلا به شکستگی ستون فقرات بوده و احتیاج به عمل جراحی داشته اند بدو دسته تقیسم می شوند. یک دسته که در سه روز اول بعد از حادثه مورد عمل جراحی و فیکس کردن شکستگی قرار می گیرند و دسته دوم که عمل جراحی آنها بیش از سه روز بعد از حادثه باشد. نتایج حاصله نشان می دهد که دسته درمان زود هنگام نتایج بهتری نسبت به درمان دیر هنگام یعنی بعد از سه روز دارند.
  • درمان جراحی سرطان ریه با تهاجم به دیواره قفسه سینه: یافته ها و عوامل تعیین کننده پیش آگهی
    صفحه 601
    فاکتور هایی که در پیش اگهی بیمارانی که دچار سرطان ریه با فراگیری جدار قفسه سینه موثر هستند مورد توجه و اهمیت برداشتن کامل ضایعه ریوی همراه با جدار قفسه سینه مورد توجه قرار گرفته است.
  • متاستاز گره های لنفاوی انحنای کوچک معده توام با کارسینوم سلول سنگفرشی مری: استدلا ل هایی به نفع گاستروپلاستی
    صفحه 609
    در این مقاله با توجه به درگیری لنفاری سرطان مری با سلول سنگفرشی نتیجه گیری شده است که انجام عمل بازسازی با گاستروپلاستی و حفظ خم کوچک معده سبب کاهش رادیکال بودن عمل می شود.
  • پیامد درازمدت اوستئوکندریت اولیه هیپ (بیماری Legg - Calve - Perthes)
    صفحه 614
    دانستن انیکه پیش آگهی کودکانی که قبلا به بیماری Perthes مبتلا باشند در زمان بلوغ آیا استئو ارتروز زودرس خواهند گرفت یا نه, بسیار با اهمیت است. این مقاله از وری شکل سرفمور در موقع ابتلا و سن بیمار در شروع بیمرای و بعضی فاکتورهای دیگر در یک مطالعه مفصل و 50 سال پیگیری پیش آگهی بیماری را شرح می دهد.
  • در بیماران مبتلا به آسیب های شدید سر, چه وقت باید شکستگی های بزرگ را جراحی کنیم؟
    صفحه 621
    زمان بندی درمان جراحی شکستگی های استخوان های بزرگ در بیماران با ترومای متعدد که همراه با صدمات مغزی می باشند کماکن مورد بحث و جدل می باشد در این مقاله کلیه گزارشات منتشر دشه در مجلات پزشکی غربی از سال 1960 تا پایان سال 2000 مورد مطالعه قرار گرفته و سعی گردیده نتایج مثبت و منفی برله و علیه درمان جراحی زود رس و دیررس را مقایسه نمایند. مطالعه این مقاله کمک موثری در تصمیم گیری جراحان می نماید.
  • خونریزی از واریس های ازوفاگوگاستریک در اثر هیپرتانسیون پورت خارج کبدی: تجربه 40 ساله با شنت پورتو - سیستمیک
    صفحه 629
    خونریزی از واریس های مری و معده یکی از خطرناکترین اورژانس های جراحی دستگاه گوارش می باشد در اکثر موارد واریس مری و معده در اثر ازدیاد فشار ورید پورت با علل کبدی است, اما در صدی از آنها نیز ناشی از علل خارج کبدی بوده و درمان آنها تفاوت های مهمی با علل کبدی دارد در این مقاله تجربه 40 ساله نویسندگان از شنت پورتوسیستمیک برای خونریزی واریس مری و معده ناشی از ازدیاد فشار ورید پورت خارج کبدی مورد بررسی قرار گرفته است.
  • نحوه برخورد با پارگی های وسیع کلیوی ناشی از ضربه های Blunt: آیا در این مورد راهبرد غیر جراحی توصیه می شود؟
    صفحه 644
    درمان محافظه کارانه و غیر جراحی در ترومای Blunt کلیه جهت جلوگیری از دست دادن نسج کلیه از دیرباز مورد نظر بوده است در 64 بیمار با ترومای شدید کلیه همراه با له شدگی کلیه درمان محافظه کارانه مورد بررسی و اینکه آیا می تواند این درمان به صورت یک درمان اساسی مورد توجه قرار گیرد, گزارش شده است.
  • اووفورکتومی پروفیلاکتیک در ناقلین جهش های BRCAL و BRCA2
    صفحه 651
    اطلاعات در مورد برداشتن پروقیلاکسی دو طرفه تخمدان برای کم کردن ریسک سرطان پستان در خانم هایی که دارای موتاسیون BRCAL, BRCA2 می باشند, فوق العاده کم است در 551 بیمار نسبت شیوع سرطان تخمدان و سرطان پستان در این گونه خانم ها بررسی و نتیجه گزارش شده است.
  • ایلئوس پس از عمل جراحی به دنبال جراحی شکمی
    صفحه 659
    علی رغم پیشرفت های زیادی که درمورد مراقبت از بیماران بعد از اعمال جراحی در سالهای اخیر به دست آمده ولی هنوز فلج و از کارافتادگی دستگاه گوارش در تعقیب اعمال جراحی کوچک و بزرگ مورد بحث می باشد. بررسی موضوع از جهات مختلف مورد توجه این مقاله قرار گرفته است.
  • میزان عود سرطان های ناحیه مرکزی یا خلف ارئول پستان, در بیماران درمان شده با ماستکتومی یا لامپکتومی
    صفحه 667
    در مطالعه ای که با 99 بیمار مبتلا به سرطان مرکزی یا خلف آرئول پستان انجام شده است, از لحاظ میزان عود موضعی یا دور دست, بین آنها که ماستکومی یا لامپکتومی شده اند, اختلافی وجود نداشته است و چنین نتیجه گرفته شده است که لامپکتومی درمان قابل قبول برای بیماران انتخابی مبتلا به سرطان های مرکزی یا خلف آرئول پستان است.
  • مقایسه برداشت قسمتی (Partial Excision) و برش ساده (Simple section) رباط عرضی مچ در درمان سندرم تونل کارپال
    صفحه 672
    برداشتن قسمتی از رباط عرضی مچ دست در مقایسه با Simple section رباط عرضی دست در سندرم کارپال تونل مورد مقایسه ارزیابی و نتیجه گیری قرار گرفته است.
  • آیا رزکسیون (Resection) ناکامل, نقشی در درمان لیپوسارکوم های خلف صفاتی دارد؟
    صفحه 679
    در بیماران مبتلا بهت لیپوسارکوم خلف صفاق, چنانچه رزکسیون کامل میسر نشود, رزکسیون ناکامل (Incomplete), نیز می تواند به طولانی شدن زندگی و بهبود موفقیت آمیز علائم منجر شود از این جهت رزکسیون تومور حتی در صورتی که کامل نباشد, لازم است در همه موارد انجام شود.
  • پیوند قلب: یک نمای سی ساله
    صفحه 686
    پیوند قلب در 30 سال گذشته درمان انتخابی نارسایی قلب بوده است ولی اکنون یک درمان قطعی برای این گونه بیماران می باشد. در این مقاله مروری بر تاریخچه, تکنیک, مراقبت های بعد از عمل, مبنای ایمنی, عوارض زود رس و دیررس صورت گرفته است.
  • سامان بخشی (Management) پانکراتیت مزمن در کودکان به روش جراحی
    صفحه 698
    پانکراتیت مزمن در اطفال اگر چه صورت نادر دیده می شود ولی در عین حال یک بیماری خطرناک می باشد درمان محافظه کارانه در شروع بیماری مدنظر می باشد ولی درمان جراحی می تواند نقش اساسی در درمان اینگونه بیماران داشته باشد که در این مقاله مورد توجه قرار گرفته است.
  • سامان بخشی (Management) چندگانه (Multidisciplinary) در سرطان پستان هم زمان با حاملگی
    صفحه 707
    همزمان بودن سرطان پستان با حاملگی واقعه نادری است اما وقتی در مقابل جراح قرار می گیرد با مشکلات و تصمیم گیری های بخصوصی روبرو می گردد و چون درمان این گونه بیماران به صورت استاندارد نیست و بسته به وضعیت بیمار, سن حاملگی, مرحله بیماری, خواست بیمار و امکانات پزشک و مراکز درمانی تفاوت بسیار دارد از این رو آگاهی از نحوه تشخیص و درمان های متفاوت در مراحل مختلف بسیار لازم است.