فهرست مطالب

فصلنامه سالمند
پیاپی 6 (زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حیدر صادقی، فاطمه علیرضایی صفحه 402
    اهداف
    ضعف تعادل از جمله عوامل خطرزای افتادن، آسیب دیدگی و یا حتی مرگ سالمندان به شمار می رود. این تحقیق با هدف ارزیابی تاثیر ورزش در آب بر تعادل ایستا و پویا زنان سالمند انجام شد.
    مواد و روش ها
    30 زن سالمند 55 تا 70 ساله، به طور داوطلبانه در دو گروه کنترل و تمرین در این تحقیق شرکت کردند. گروه تمرین در برنامه تمرینی ورزش در آب به مدت شش هفته، سه جلسه یک ساعته در هفته شرکت نمود. در هر دو گروه تعادل ایستا و پویا قبل و بعد از دوره درنظر گرفته شده، اندازه گیری شد. شاخص های نوسانات قامتی شامل میانگین تغییرات مرکز فشار (COP) و سرعت تغییرات مرکز فشار (COP VEL) در جهت جانبی داخلی (ML) و قدامی خلفی (AP)، در حالت ایستاده روی یک پا، به عنوان شاخص تعادل ایستا و تست های پیش روی رو به جلو (FRT)، تست پیش روی جانبی در سمت راست (FRRT) و تست پیش روی جانبی در سمت چپ (FRLT) به عنوان شاخص تعادل پویا در نظر گرفته شد. از تست تی همبسته جهت مقایسه تغییرات درون گروهی، و از تست تی مستقل جهت مقایسه شاخص های تعادل بین دو گروه پس از شش هفته در سطح معنی داری 0/05 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که یک دوره تمرینی، باعث بهبود در نتایج تست های پیش روی روبه جلو، و پیش روی در سمت چپ گردید. ضمن اینکه نوسانات قامتی شامل جابه جایی های مرکز فشار و سرعت تغییرات مرکز فشار تنها در جهت جانبی داخلی در گروه تمرین پس از شش هفته ورزش در آب بهبود یافت، اما تغییرات معنی داری در میانگین و سرعت تغییرات مرکز فشار در جهت قدامی خلفی مشاهده نشد. همچنین اختلاف معناداری در میانگین و سرعت تغییرات مرکز فشار و تست پیش روی عملکردی روبه جلو و سمت چپ بین دو گروه بعد از تمرین مشاهده گردید (P≤0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق چنین می توان گفت اعمال برنامه تمرین در آب برای سالمندان (در محیط نامتعادل و بی ثبات) سیستم های فیزیولوژیک درگیر در تعادل را به چالش می کشد که نتیجه آن بهبود در وضعیت تعادل ایستا به ویژه در جهت جانبی داخلی و پویا با افزایش فاصله دستیابی روبه جلو و سمت چپ، و در نتیجه، کاهش خطر افتادن است.
    کلیدواژگان: زنان سالمند، ورزش در آب، نوسانات قامتی، فاصله دستیابی، زمین خوردن
  • مجیده هروی کریملو، منیره انوشه، مهشید فروغان، محمد تقی شیخی، ابراهیم حاجی زاده، منیر سادات سید باقر مداح، عیسی محمدی، فضل الله احمدی صفحه 410
    اهداف
    هدف این مطالعه تبیین دیدگاه سالمندان نسبت به مفهوم پدیده احساس تنهایی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش تحقیق کیفی با رویکرد پدیدارشناسی تاویلی انجام شد. به این منظور مصاحبه های بدون ساختار با 13 سالمند 68 تا 87 ساله ساکن در شهر تهران صورت گرفت که در طی آن سالمندان تجربیات خود را در خصوص این پدیده بیان نمودند. داده های به دست آمده از این مصاحبه ها با استفاده از روش پدیدارشناسی ون مانن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    3 تم از یافته ها استخراج شد که می توانند دیدگاه سالمندان از پدیده احساس تنهایی را به تصویر کشند. این تم ها عبارتند از: حس درد و رنج، فقدان و محرومیت، و راه های جبران.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه توانست تصویری روشن از دیدگاه سالمندانی که همگی به نوعی پدیده احساس تنهایی را تجربه نموده بودند ارایه دهد. تجربیات سالمندان از این پدیده نشان داد که آن ها احساس تنهایی را یک حس دردناک و رنج آور می دانند که در نتیجه فقدان های موجود در زندگی بروز می نماید و آنان در ضمن ایجاد ارتباط با خدا با یادآوری خاطرات دوران های مختلف زندگی و ایجاد ارتباطات جدید در جهت رویارویی با این پدیده تلاش می کنند. این یافته ها مفاهیم مهمی را در عرصه ارایه مراقبت به سالمندان آشکار ساخته و می تواند توانایی ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی- درمانی و توانبخشی را برای بررسی، پیشگیری و مداخلات مراقبتی در خصوص این پدیده افزایش دهد.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، سالمندان، پدیدارشناسی، دیدگاه
  • بتول احمدی، معصومه علی محمدیان، محمود محمودی صفحه 421
    اهداف
    یکی از بخش های جمعیتی در حال رشد جامعه ما جمعیت افراد سالمند است. سالمندان نسبت به سایر گروه های سنی بزرگترین مصرف کنندگان دارو هستند. بیماری های مزمن و مصرف داروهای متعدد به همراه تغییرات فیزیولوژیکی افزایش سن، باعث آسیب پذیری سالمندان نسبت به آثار سوء دارودرمانی می شوند. هدف این مطالعه تعیین الگوی مصرف دارو و عوامل موثر بر آن در افراد 55 سال به بالای ساکن تهران است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که اطلاعات به صورت مقطعی جمع آوری شد 400 نفر نمونه با روش دو مرحله ای و تصادفی از طریق مصاحبه و تکمیل پرسش نامه در درب منازل بررسی شدند. برای آنالیز داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون های Chi-square و Fisher) در محیط SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین مصرف روزانه دارو 1/9±3/4 قلم در روز بود. 40درصد نمونه ها بیش از سه قلم دارو در روز مصرف و 35درصد برای یک بیماری خاص به پزشکان متعدد مراجعه و 19درصد دچار عارضه جانبی شده اند. آسپیرین، آتنولول و پروپرانولل پرمصرف ترین داروها بودند. الگوی مصرف داروهای پرمصرف به جز آسپیرین در دو جنس، گروه های مختلف سنی، تحصیلی و مال تفاوت معنی داری نداشت. پرمصرف ترین دسته داروهای اصلی داروهای قلبی عروقی (35درصد)، سیستم اعصاب مرکزی (25درصد)، و هورمون ها (9درصد) و پزشکان اصلی ترین منبع کسب اطلاعات مربوط به داروها بودند.
    نتیجه گیری
    ارائه برنامه های آموزشی برای پزشکان و داروسازان و خانواده ها برای اصلاح فرهنگ تجویز و مصرف دارو ضروری است.
    کلیدواژگان: الگوی مصرف دارو، سالمندان، دارودرمانی
  • نجم سادات موسوی صفحه 427
    اهداف
    هدف تحقیق حاضر این بوده است تا با استفاده از روش جداسازی باکتری های Fastidious در نمونه های ادراری زنان سالمند که با روش معمول نتایج کشت آن ها منفی است ولی بیماران دارای علایم عفونت هستند در تشخیص و درمان آن ها موثر واقع گردد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق در بیمارستان امام خمینی انجام یافته و مسئولیت جداسازی و تشخیص باکتری های فستی دیوس از 1075 نمونه ادراری زنان سالمند بالاتر از 60 سال را بر عهده داشته است که با تغییر در محیط های کشت و شرایط انکوبه کردن و میزان گازها توانسته است باکتری های فستی دیوس را جداسازی نماید. همچنین از تعداد لکوسیت در نمونه ابتدایی برای تعیین وجود چرک در ادرار استفاده گردیده ضمنا مطالعه پرونده های پزشکی به منظور تعیین نشانه ها و مصرف آنتی بیوتیک انجام و در پایان کلیه نتایج با یکدیگر تطبیق و با گروه شاهد مورد ارزیابی قرار می گرفتند.
    یافته ها
    پس از کشت هوازی و شبانه 1075 نمونه ادراری، 383 مورد مثبت، 99 مورد دارای شمارش پایین، 159 مورد به صورت مخلوط و 434 مورد منفی بود. از 434 مورد منفی در روش مذکور، با استفاده از تکنیک جداسازی باکتری های فستی دیوس 147 مورد دارای باکتری های فستی دیوس در این تحقیق بود که بیش از 50درصد آنان با نشانه های عفونت همراه بود که اختلاف معنی داری را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    برای جداسازی و تشخیص عوامل عفونت ادراری زنان سالمند بیمار که کشت هوازی و شبانه آن ها منفی است به خصوص اگر همراه با حضور نشانه ها باشد کشت نمونه آن ها در محیط های اضافی و انتخابی همراه با تغییر در شرایط انکوباسیون برای جداسازی باکتری ها الزامی است.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، باکتری های فستی دیوس، جداسازی، زنان سالمند
  • محسن احدی، زهرا جعفری، سعید اسد ملایری، سپیده اتابکی مهر صفحه 431
    اهداف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان رضایتمندی از سمعک و عوامل موثر بر آن در زندگی روزمره سالمندان کم شنوا بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مقطعی حاضر، 32 سالمند استفاده کننده از سمعک با کم شنوایی حسی عصبی متوسط تا شدید (میانگین سن 9/8±63/5 سال) مراجعه کننده به کلینیک شنوایی بخش خصوصی (کلینیک شنوایی شناسی آلتون شنوا، مرکز توانبخشی شنوایی نیوشا، کلینیک شنوایی شناسی گلریز) جهت پاسخ دهی به نسخه فارسی پرسش نامه «سنجش رضایتمندی از سمعک در زندگی روزمره» انتخاب شدند. این پرسش نامه، میزان رضایتمندی را از طریق یک امتیاز کلی و چهار زیر آزمون به شکل کمی نشان می دهد. بر اساس فرم تاریخچه گیری، وضعیت اقتصادی- اجتماعی افراد در حد متوسط قرار داشت.
    یافته ها
    متوسط کل امتیاز در نسخه فارسی پرسش نامه حاضر، 0/57±4/24 (حداقل 2/24 و حداکثر 5/12) بود که میزان رضایت در حد متوسط را نشان می دهد. متوسط امتیاز در زیرآزمون «تاثیرات مثبت» 0/83±4/33 (رضایت متوسط تا نسبتا زیاد) زیرآزمون «خدمات و هزینه ها» 0/84±3/60 (رضایت نسبتا پایین)، زیرآزمون «ویژگی های منفی» 0/94±4/05 (رضایت متوسط)، و در زیرآزمون «خودپنداری» 1/25±5/00 (رضایت نسبتا زیاد) بود. بین سطح رضایتمندی با میزان استفاده از سمعک، ساعات استفاده از سمعک و سطح تحصیلات ارتباط معناداری مشاهده شد (P<0/05). اما بین دو جنس در سطح رضایتمندی، تفاوت معناداری وجود نداشت (P<0/0566).
    نتیجه گیری
    نتایج رضایت سالمندان استفاده کننده از سمعک، نسبت به سایر مطالعات قبلی در این زمینه، سطح پایین تری را نشان می دهد. با بررسی عوامل مرتبط با رضایتمندی از سمعک، به نظر می رسد عواملی همچون استفاده از فناوری روز، ارزیابی نیازهای ارتباطی و شنوایی (پیش از تجویز سمعک و پس از آن) و مشاوره دقیق درمورد توانایی ها و محدودیت های این پروتز در کنار بهبود ارائه خدمات عمومی بتواند در افزایش رضایت استفاده کنندگان از سمعک، تاثیر داشته باشد.
    کلیدواژگان: سمعک، رضایتمندی، سالمندان
  • علی حسن پور دهکردی، رضا مسعودی، ارسلان نادری پور، رضا پور میرضا کلهری صفحه 437
    اهداف
    سرعت رشد جمعیت سالمندان در کشورهای در حال توسعه بسیار زیاد است، بعلاوه سطح کیفیت زندگی در سنین سالمندی به دلایل متعددی، به خصوص، به علت کمبود تحرک فیزیکی و فعالیت ورزشی کاهش می یابد. این مطالعه با هدف بررسی میزان تاثیر برنامه ورزشی بر کیفیت زندگی سالمندان شهرستان شهرکرد انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی که در شهرستان شهرکرد در سال 1386 انجام گرفت، 60 نفر سالمند با میانگین سنی 6/96±68/63 در گروه آزمون و 10/65±68/03 در گروه شاهد در این مطالعه شرکت داشتند. این افراد دارای توانایی انجام فعالیت ورزشی و انجام کارهای معمول و روزانه بدون وابستگی به دیگران و فاقد بیماری های سیستمیک و محدودکننده، بودند. و به صورت نمونه گیری دردسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند، در گروه آزمون برنامه ورزشی به مدت 60 جلسه اجرا گردید. سطح کیفیت زندگی هر دو گروه، قبل از مداخله و در پایان مداخله به وسیله پرسش نامه لیپارد ارزیابی گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون های تی و آزمونهای کای دو و من ویتنی استفاده گردید.
    یافته ها
    با به کارگیری برنامه ورزشی پیش رونده عضلانی سطح کیفیت زندگی افراد به طور معنی داری نسبت به قبل از اجرای برنامه افزایش یافت (P<0/05) و این در حالی است که در مدت زمان مشابه، در گروهی که برنامه ورزشی را تمرین نمی کردند تغییر معنی داری در ابعاد کیفیت زندگی آنان ایجاد نشده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های حاصل از این پژوهش می توان نتیجه گیری نمود که با به کارگیری برنامه ورزشی منظم، مداوم و دارای پذیرش خوب از سوی این گروه سنی، می توان سطح کیفیت زندگی را در ابعاد مختلف در این افراد افزایش داد و راه را برای سالم پیرشدن و برخوردار بودن از سلامتی در این دوره هموار نمود.
    کلیدواژگان: سالمندی، برنامه ورزشی، کیفیت زندگی
  • فرحناز محمدی، فاطمه دباغی، منصوره یادآور نیکروش صفحه 445
    اهداف
    با افزایش جهانی جمعیت سالمندان، مراقبت خانوادگی از اجزای مهم مراقبت طولانی مدت به حساب آمده و زنان به عنوان اصلی ترین مراقبان خانوادگی، عهده دار این امر شده اند. مطالعه کیفی عوامل تسهیل گر و بازدارنده ای که در فرایند مراقبت خانوادگی موثر هستند، می تواند تصویر روشن تری از نیاز و تقاضای مراقبین فراهم کرده و بدین ترتیب منجر به تدبیر موثرتر و سیاست گذاری کیفی تر برای ارتقای سلامت زنان مراقبت دهنده و سالمندان گردد.
    مواد و روش ها
    بر اساس مطالعه کیفی گراندد تئوری، تجربیات زیسته 12 مراقب زن از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختاری و مشاهده در عرصه جمع آوری و بازنویسی گردید و بر اساس رویکرد استراوس و کوربین 1998 تحت کدگذاری باز، محوری و انتخابی قرار گرفت. جهت حصول دقت در مطالعه از روش های مرور و تایید مطالب توسط شرکت کنندگان، اعتبار پژوهشگر، وابستگی یافته ها، بررسی طولانی و مشاهده مداوم، تلفیق در روش های جمع آوری داده ها و نظرات تکمیلی همکاران استفاده شد.
    یافته ها
    مراقبین در طول تجربه فرایند مراقبت از سالمند عضو خانواده خود، با دو دسته عوامل تسهیل گر و بازدارنده روبه رو بودند. کدهای به دست آمده در 9 زیر طبقه شامل آگاهی از نحوه مراقبت، ویژگی های فردی مراقب و سالمند، تجربه بار مراقبتی، سابقه ارتباطی موثر بین مراقبت و سالمند، شبکه حمایتی خانوادگی، مشارکت خانوادگی، سیستم حمایتی رسمی، زمینه مراقبت در منزل و سیستم های بهداشتی و مراقبتی رسمی ویژه سالمندان طبقه بندی شدند که هر یک حسب ماهیت سبب تسهیل و یا ممانعت در فرایند مراقبت خانوادگی می شدند. بر اساس ویژگی، زیر طبقات در 3 طبقه اصلی عوامل فردی، خانوادگی و خارجی دسته بندی شدند.
    نتیجه گیری
    عوامل تسهیل گر و بازدارنده بنا بر ماهیت خود با ایجاد سهولت و یا صعوبت در ارائه مراقبت به سالمند توسط زنان مراقب، می توانند بر چگونگی تجربه آنان موثر باشند. بر اساس یافته های حاصل از تجارب شرکت کنندگان تقویت عوامل تسهیل گر از طریق جلب مشارکت سایر اعضای خانواده، حمایت روانی و اجتماعی مراقبان، ارتقای دانش مراقبین از طریق آموزش نحوه مراقبت، تامین امکانات و تسهیلات، تمهید بستر مناسب مراقبت و طراحی سیستم های مراقبتی کارآمد دوستدار سالمند و خانواده سبب توفیق بیشتر مراقبین در ارائه مراقبت به سالمند عضو خانواده می گردد.
    کلیدواژگان: سالمند آسیب پذیر، عوامل تسهیل گر، عوامل بازدارنده، مراقبت خانوادگی، گراندد تئوری
  • محمد تقی شیخی صفحه 454
    اهداف
    پژوهش حاضر در تلاش است تا وضعیت زندگی سالمندان را در شهر تهران با تاکید بر امنیت اجتماعی و آسیب شناسی آن ها، مورد مطالعه قرار دهد. در این تحقیق، ابعاد مختلف زندگی مادی، اجتماعی، سلامت و وضعیت تغذیه سالمندان مورد مطالعه قرار می گیرد. درحالی که جامعه آماری این پژوهش سالمندان شهر تهران است. در آن حقوق انسانی، شان سالمندان، و افت نسبی امنیت اجتماعی این جمعیت مورد مطالعه و ارزیابی قرار می گیرد. از جمله اهداف عمده این پژوهش پی بردن به ابعاد مختلف زندگی سالمندان و گروه های سنی است، که به تدریج توان و خود اتکایی جسمی و عقلی خود را از دست می دهند، و در نتیجه میزان وابستگی آن ها به سایرین و خدمات گوناگون افزایش می یابد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این پژوهش شهر تهران در نظر گرفته شده است. در آن، با تاکید بر عملیات میدانی و عملی، ضمن مراجعه به 500 نفر سالمند به طور تصادفی، اطلاعات مورد نظر از طریق پرسش نامه اخذ گردیده است.
    یافته ها
    اطلاعات حاصله از تحقیق حاضر بیانگر این واقعیت است که هرم سنی سالمندان در بین جمعیت نمونه از سنین شصت سالگی به بعد سریعا در حال باریک شدن است؛ بنحوی که از این مرز سنی به بعد، فقط 60 درصد سالمندان دارای همسر بوده اند. یافته های تحقیق خود بیانگر انعکاسی روشن از موقعیت اقتصادی، اجتماعی، درمانی، حمایت های عاطفی، ارتباط فرزندان با آن ها و... است. همین طور، در این تحقیق انواع سرگرمی ها و وضعیت مسکن سالمندان نیز مورد جست وجو قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    بین سایر نتایج، تحقیق حاضر به این نتیجه دست یافت که سالمندان جدید یا متولدین سالهای 1320 به بعد، در شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عصر حاضر، در مقایسه با سالمندان نسل های پیش از آن، به ویژه در شهر تهران دارای نیازها و انتظارات جدیدی هستند، که باید توسط موسسات ذیربط پاسخ داده شوند.
    کلیدواژگان: سالمندی، دمانس، امنیت اجتماعی، انزوای اجتماعی، کیفیت زندگی
|
  • Heydar Sadeghi, Fatemeh Alirezaei Page 402
    Objectives
    Poor balance is one of risk factors of falling, a cause of injury and even death in elderly. The aim of this study was to evaluate the effect of a water exercise program on static and dynamic balance in elder women.Methods & Materials: Thirty participants aged 55-70 years completed an exercise program (60 min, 3 days and 6 weeks), in 2 groups, exercise and control, voluntarily. Static and dynamic balances were measured before and after exercise program in both groups. Postural sway parameters, including mean displacement of center of pressure and velocity of center of pressure in Medio-Lateral (ML) and Anterio-Posterior (AP) directions, in single stance position, as a measure of static balance and functional reach test, functional reach right test and functional reach left test, as dynamic measure of balance was considered. T test for deepened groups was used for evaluation of changes within groups, and T test for independent groups was used for between group's changes at threshold of 0.05 After 6 weeks.
    Results
    Significant changes were observed in results of Functional Reach Test (FRT), Functional Reach Left Test (FRLT) after exercise program, also in average displacement of cop and velocity of cop in ML direction. Between groups significant differences were observed in results of average cop displacement and velocity of displacement, FRT and FRLT.
    Conclusion
    These results suggest that challenging the physiological systems involved in balance control, in water, while on the non stable support surface, improved both static and dynamic balance and probably might decrease the risk of falling.
    Keywords: Elderly women, Water exercise, Postural sway, Dynamic balance, Falling
  • Majideh Heravi Karimloo, Monireh Anoosheh, Mahshid Foroughan, Mohammad Taghi Sheykhi, Ebrahim Hajizade, Monir Sadat Seyed Bagher Maddah, Isa Mohammadi, Fazlollah Ahmadi Page 410
    Objectives
    The purpose of this study was to explore the perspectives of elderly people on loneliness.Methods & Materials: Hermeneutic interpretive phenomenology was selected as the research methodology, and a sample of thirteen elders undertook in-depth interview. Participants were asked for descriptions of their day-to-day lived experiences of loneliness. The data were analyzed using van Mannen's thematic analysis.
    Results
    The text revealed three common themes: feelings of pain and suffering, losses and deprivation and, compensation mechanisms.
    Conclusion
    This study provides explicit knowledge about how older persons experience the phenomenon of loneliness. The lived experience of the older adults showed that loneliness is a feeling of pain and suffering which is related to the losses. Relationship with God, starting new relationships and reminiscences of the past were stressed as ways of coping or dealing with the loneliness experience. These findings can help the healthcare providers to define the sense of loneliness, the factors contributing to, and the mechanisms used by the adults to cope with it and perhaps the ways which may prevent it.
    Keywords: Loneliness, Elderly people, Phenomenology, Perspectives
  • Batool Ahmadi, Masoomeh Ali Mohammadian, Mahmood Mahmoodi Page 421
    Objectives
    The elderly population in Iran is increasing and they likely use more drugs than any other age groups. The older adults are often suffered from chronic conditions that may require long-term medical treatment, and likely involve multiple drug therapies and may consume up to four times as many defined daily doses as the rest of the population. Therefore we examined the drug used pattern in people of 55 years age and older and its association with their demographic characteristics.Methods & Materials: This study is cross-sectional. Information on the intake of all drugs was collected from 400 subjects of 55 years age and older residents in Tehran, randomly selected and interviewed at home by a brief questionnaire regarding personal, social and medical factors.
    Results
    The average number daily drugs used were 3.4±1.9 different drugs, 40% used 4 or more drugs daily, %35 visited several physicians for the same illness, and 19% experienced adverse drug reactions. The most commonly used drugs were ASA, Atenolol, and propranolol. Pattern of drug consumption between the two genders, different age groups, level of educations and economic status except for ASA were similar. The most used drug categories were cardiovascular drugs (%35), central nervous system drugs (%25) and hormones (%9). The most common sources of drug information were physician’s %86.
    Conclusion
    Patient education, physicians and pharmacist's education in feedback systems and regulatory intervention can improve the drug prescribing and usage in older persons.
    Keywords: Drug pattern consumption, Elderly, Drug therapy
  • Najmosadat Moosavi Page 427
    Objectives
    Urinary tract infections are today counted aging as one of the infectious and hospital related disease with high especially in aging women. As we know the infection would be identified in urine sample based on KASS scale while in spite of valuable usage of this method the culture results of a significant number of patients appear to be negative while there may be symptoms of infection. On the other hand organisms which are not identified using the above separation method are called "Fastidious". So the objective in this research work is to find an effective way fro identification and treatment using separation of fastidious bacteria technique in those urine samples showing a negative culture result with common (abovementioned) methods while the patient may have some infection symptoms.Methods & Materials: In this research the job was to identify and separate fastidious bacteria in 1075 samples of aging women urine, with changes in culture media incubation conditions and level of gases able to separation of fastidious Bacterium. As well number of leucocytes in the initial sample and existence of pus in urine sample were determined. Meantime study of medical records for determination of symptoms and antibiotics administration was considered and all results were compared with each other and finally evaluated based on the control group.
    Results
    After aerobic and nocturnal culture of 1075 urine samples, 338 cases were positive, 99 cases had basic count, 159 cases were mixed and 434 cases were negative. Out of negative cases in the said method, using fastidious bacteria separation technique, cases had fastidious bacteria more than 50% of which had some symptoms of infection showing a significant difference.
    Conclusion
    For separation and identification of urine infection factors in aging women patients with negative nocturnal aerobic culture, especially when it was coincided with presence of symptoms. Additional sample in selective and extra environment along with changes in incubation conditions would be necessary for bacteria separation.
    Keywords: Urinary infection, Bacterial, Fastidious, Aging
  • Mohsen Ahadi, Zahra Jafari, Saeid Asad Malayeri, Sepideh Atabaki Mehr Page 431
    Objectives
    The aim of the present study was to investigate satisfaction levels with hearing aids in daily life of older adult users, in addition to associated factors.Methods & Materials: In this cross sectional study, 32 subjects with moderate to severe sensory neural hearing loss (mean age; 63.5±9.8 Yrs) and different socio-economic status, referred to private practice audiology clinic (Alltone Shenava audiology clinic, Newsha hearing rehabilitation center, Golriz audiology clinic), were selected to answer Farsi version of SADL (Satisfaction with Amplification in Daily Life) questionnaire. This questionnaire quantifies satisfaction using a global score and four subscales. Based on history form, all subjects had moderate socio-economic status.
    Results
    Mean score of Farsi Satisfaction with Amplification in Daily Life (SADL) and respective correspondence of categorical scale were: Overall score 4.24±0.57 (min. 2.24 and max. 5.12); Medium satisfied; Positive effects 4.33±0.83; Medium to considerably satisfied; Services and costs 3.60±0.84; Somewhat satisfied; and Personal image 5.00±1.25; considerably satisfied. Difference between satisfaction level and experience with current hearing aid, daily hearing aid use, degree of hearing loss and educational level was significant (P<0.05) but there was no significant difference between sex (P<0.0566).
    Conclusion
    Results of hearing aid satisfaction in geriatric hearing impaired population were less than those of the previous studies. Upon analyzing factors associated with satisfaction with the use of hearing aids, it seems that factors such as use of modem technology, evaluation of communication and listening needs (before and after hearing aid prescription), detailed consultation about abilities and limitations of this devices as well as improvement in public and social services, enhance the satisfaction with hearing aid use.
    Keywords: Hearing aid, Satisfaction, Geriatrics
  • Ali Hasanpoor Dehkordi, Reza Masoodi, Arsalan Naderipoor, Reza Poor Mir Reza Kalhori Page 437
    Objectives
    the proportion of older adults in the population continues to increase in the developing countries. In addition, in elderly persons decrease quality of life because of several factors such as low physical activity and impairment in mobility. This study was performed to assess the effect of exercise program on the quality of life in Shahrekord elderly people.Methods & Materials: This quasi-experimental study was conducted older adults in 2007. In this study 60 elderly persons were randomly divided into two groups; experimental (30) with mean age 68.63±6.96 and control (30) with mean age 68.03±10.65. this groups can doing Exercise and Daily activity without Depends to other and without any systematic disease and restrictive. Exercise program was administrated to the individual of experimental group for 60sessions; subsequently using Leipard questionnaire, the level of quality of life was measured in the two groups at the beginning and the end of the study. The data was analyzed, using, chi-square, Manwitny and t tests.
    Results
    Using exercise program, mean level of quality of life in different were increase statically significant (P<0.05), whereas in the control group these parameters were unchanged.
    Conclusion
    According to the result of this research that showed using a regular and prolong exercise program, and good acceptance toward geriatrics can increase the level of quality of life in older adult in different dimension, and showed that healthy way of living for them.
    Keywords: Exercise program, Elderly people, Quality of life
  • Farahnaz Mohamadi, Fatemeh Dabaghi, Mansooreh Yadavar Nikravesh Page 445
    Objectives
    There is worldwide growth in the elderly population. Family care of elderly is key to long term care system and main duty of women at home. Qualitative study about facilitating and hindering factor of family care giving process provide clarified viewpoint on female caregivers need to plan and make effective supportive health policy.Methods & Materials: The present study was conducted by grounded theory. A purposive sample of 12 family caregiver participated in this study and data was gathered by deeply semi-structured interview and observation in the field. All of them were transcribed word by word and were analyzed through open, axial and selective coding according to Strauss and Corbin's approach (1998). Triangulation of the data gathering from different methods, prolonged engagement with caregivers, member check by participants and experts, was used to increase rigor of the study.
    Results
    Female caregivers experience facilitator and hindering factors that affect the care giving process. These factors were categorized in 3 main classes of personal, familial and external factors and 9 subcategories of caregiver's knowledge on elderly care, personal characters of caregiver and care recipient, care giving burden, background of interpersonal relationship between caregiver and care recipient, familial supportive network, family member participation, formal supportive system, context of family care giving at home, and community based health care systems for elder people.
    Conclusion
    Naturally, intervening factors in care giving process can confront caregivers with relief or difficulty Based on caregivers experiences, modifying facilitator and hindering factors by more family participation, psychosocial support, care giving education, improvement of care giving context and establishing appropriate age friendly health care systems would be effective in managing of the process by female caregivers, and could be helpful for them to be success in this manner.
    Keywords: Family care giving, Frail elderly, Facilitator factors, Hindering factors, Grounded theory
  • Mohammad Taghi Sheykhi Page 454
    Objectives
    The present paper attempts to appraise the quality of life of the elderly people in Tehran city with special reference to their social security and pathology. In this research, different dimensions of material, social, well-being and food conditions of the elderly people are assessed. While the universe of research is the elderly people of Tehran city, in that, the human rights, the elderly dignity, and the gradual decline of their social security are studied. Similarly, seeking various dimensions of the lives of the elderly is one of the main aims of the study, i.e. The age groups who gradually lose their physical and mental self-reliance, and as a result, their dependency on others and various services enhances.Methods & Materials: The universe of study in this research is the city if Tehran. In that, in an empirical method, 500 elderly people have randomly been selected and referred to, and in the process of which the intended data have been collected through questionnaires.
    Results
    Findings indicate that ageing pyramid shrinks and narrows at the age of 60 and over, and from that age on, only 60 percent of the elderly have their spouses. Similarly, another research finding reflects the economic, social, and remedial conditions of these people. Findings also show the amount of emotional and material supports that the elderly receive from their children.
    Conclusion
    Research reached the conclusion that the young elderly or those born in 1320/1942 and beyond, under the current social, economic and cultural conditions, i.e. with new needs and expectations, are highly different from those of previous generations with special reference to Tehran. To meet such needs, relevant resources must intervene.
    Keywords: Ageing, Dementia, Social security, Social isolation, Quality of life