فهرست مطالب

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 4-5 (بهار و تابستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/02/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکرم طاهریان، فرحناز محمدی، محمد علی حسینی، مهدی رهگذر، مسعود فلاحی خشکناب صفحه 7
    مقدمه
    آموزش به بیمار یکی از اجزاء اساسی مراقبت از بیمار قلبی در بیمارستان و جامعه است. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تع یین تاث یر آموزش و پ یگیری در منزل بر آگاهی و رفتارهای بهداشت ی ب یماران مبتلا به سکته قلب ی مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید مدرس کاشمر انجام پذیرفت.
    روش کار
    این مقاله ح اصل یک مطالعه نیمه تجربی با دوگروه تصادفی شده مداخله (18 نفر) و کنترل (20 نفر) همراه با اندازه گیری های پیش و پس آزمون م یباشد. بر نامه آموزشی مشتمل بر 4 جلسه مستمر با موضوعات مختلف در زمینه حوادث قلبی، رژیم غذایی، رژیم دارویی، عوامل خطر ساز و ورزش برای گروه مداخله به اجرا در آمد و کتابچه آموزشی نیز به آنان ارایه گردید. بعلاوه به مدت 3 ماه در منزل پیگیری شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سنجش آگاهی بیمار و چک لیست کنترل و پیگیری در منزل با روش مصاحبه و مشاهده در بدو مطالعه؛ حین پیگیری و در پایان مطالعه؛ جمع آوری گردید. برای بیماران گروه کنترل کتابچه آموزشی در انتهای پژوهش ارایه گردید. مقایسه میانگین ها دردو. (p=0/
    یافته ها
    یافت ه ها نشان دهنده افزایش م یزان آگاه ی در گروه تحت مداخله بود(0001 و طول مد ت پی اده روی (p=0/ گروه نشان دهنده بهبود آگاهی و رفتارهای بهداشتی به شکل افزایش در دفعات (02 شناخت و رعایت عوامل خطر زای بیماری قلبی مانند، (p=0/ بهبود علایم جسمی در حین پیاده روی (03، (p=0/001) و در مقابل کاهش (p=0/ و دارویی (001 (p=0/ شناخت و رعایت رژیم غذایی (003، (p=0/ استرس و مصرف س یگار (001 در گروه (p=0/ و م دت زمان مورد ن ی از برای حمایت روان ی ب یماران (001 (p=0/ در تعداد دفعات مراجعه به پزشک (001 مداخله نسبت به گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    آموزش به بیمار و نه ادینه ساختن آن با تکرار، نظارت و مدیریت پرستاران در محیطی مانوس همچون خانه می تواند؛ عامل مهمی در ارتقای عملکرد مددجویان، توسعه سلامت جامعه و گواه اهمیت نقش پرستاران باشد.
    کلیدواژگان: پیگیری در منزل، آموزش بهداشت، سکته قلبی
  • مهین غیبی زاده، شایسته صالحی، خسرو توکل، افسانه نکویی صفحه 15
    مقدمه
    به منظور شناخت ماهیت ارتباط و تعامل نوجوان با خانواده که بیانگر واقعیت تجربه شده توسط بخش کثیری از جمعیت جوان کشور می باشد، این تحقیق با هدف توصیف تجارب خانوادگی دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان صورت گرفت.
    روش کار
    این پژوهش کیفی و به روش پدیدارشناسی در سال 1384 در شهر اصفهان انجام شد. نمونه ها از میان دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان با استفاده از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف، انتخاب گردیدند. پس از اشباع اطلاعاتی، تعداد شرکت کنندگان به 15 نفر رسید. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه عمیق وتجزیه و تحلیل داده ها به روش استرابرت انجام شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تجارب خانوادگی دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان، 65 کد، 3 زیر مفهوم و 2 مفهوم محوری تحت عناوین حمایت عاطفی (صمیمیت) در خانواده و واکنش ها در خانواده استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    علی رغم اهمیت حیاتی خانواده و نقشی که در زندگی نوجوانان دارد، نوجوانان ارتباط مؤثر و اثربخشی را با خانواده تجربه نمی کنند و این مساله کاملا مشهود است. این تحقیق ضرورت آموزش خانواده ها را بر اساس نیازها و خصوصیات دوران نوجوانی مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: ارتباطات خانوادگی، خانواده، نوجوان
  • مسعود فلاحی خشکناب، ناهید غضنفری صفحه 25
    مقدمه
    یکی از انواع مداخلات پرستاری توان بخشی روانی، فعالیت های معنوی- تفریحی گروهی می باشد. این مطالعه سعی دارد با مشارکت دادن مددجویان در فعالیت های معنوی - تفریحی، میزان تاثیر آنرا بر مهارت های مراقبت از خود و فعالیت های روزمره زندگی بررسی نماید. لذا هدف از این تحقیق تعیین تاثیر فعالیت های معنوی- تفریحی گروهی بر وضعیت روانی بیماران اسکیزوفرنیک بود.
    روش کار
    در یک مطالعه مداخله ای از نوع شبه تجربی 45 مددجوی اسکیزوفرنیک با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و سپس کلیه نمونه ها توسط پرسشنامه مراقبت از خود (که روایی و پایایی آن در مطالعات قبلی تعیین شده بود) مورد ارزیابی قرار گرفتند، سپس مداخله تحقیق که شامل یک سفر معنوی- تفریحی گروهی به مدت 10 روز بود انجام گردید. مددجویان در طول سفر با هم زندگی، مشارکت و همکاری کردند. و پس از آن مجددا کلیه نمونه ها توسط پرسشنامه مراقبت از خود مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. برای تجزیه تحلیل، میانگین نمرات کسب شده مددجویان در ارزیابی های قبل و بعد با آزمون تی زوجی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین کل نمرات مراقبت از خود مددجویان از 56/29 در قبل به 16/32 پس از مداخله افزایش یافت که از نظر آماری معنادار (01/0=p) بوده است. این تغییرات معنا دار در حیطه های خود مراقبتی مسواک زدن و مراقبت از دندان ها، شانه زدن مراقبت از موی سر، استحمام کردن، اصلاح کردن، حفظ نظافت آراستگی صورت، آداب غذا خوردن مراقبت و حفظ ظاهر فردی و کاربرد درست اقدامات پزشکی دارو خوردن مشاهده شده است.
    نتیجه گیری
    فعالیت های معنوی- تفریحی گروهی به عنوان یک مداخله توان بخشی و غیر ارگانیک می تواند منجر به بهبود وضعیت مراقبت از خود مددجویان اسکیزوفرنیک شود.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، مراقبت از خود، فعالیتهای معنوی، فعالیتهای تفریحی
  • مرتضی رضایی آدریانی، آرمان آزادی، فضل الله احمدی، امیر واحدیان عظیمی صفحه 31
    مقدمه
    دانشجویان آینده سازان جوامع به حساب می آیند و در کشور ما به دلیل جوان بودن جمعیت، اهمیت آنها در اداره آینده کشور دوچندان می گردد. بنابراین سلامت جسم و به ویژه روان آنها با سلامت جامعه آینده و آینده کشور در ارتباط مسبقیم می باشند. این پژوهش قصد دارد تا میزان افسردگی، اضطراب، استرس و کیفیت زندگی دانشجویان پسر و دختر مقیم در خوابگاه های دانشجویی را مقایسه کند.
    روش کار
    این پژوهش از نوع توصیفی - مقطعی می باشد که با استفاده از پرسشنامه های DASS21 و SF-8 به بررسی متغیرهای افسردگی، اضطراب، استرس و کیفیت زندگی در دانشجویان پسر و دختر مقیم خوابگاه دانشگاه تربیت مدرس پرداخت. تعداد 223 دانشجو پسر و دختر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و پرسشنامه ها را تکمیل کردتد.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که6/51% از دانشجویان از افسردگی، 5/39% از اضطراب و 7/71% از استرس رنج می برند. همچنین در این مطالعه مشخص شد که میزان افسردگی، اضطراب و استرس در بین دانشجویان پسر بیش از دانشجویان دختر می باشد. 2/33% از دانشجویان دارای کیفیت زندگی متوسط و 9/4% دارای کیفیت زندگی پایین می باشند. همچنین مشخص شد که ارتباط معناداری بین مقطع تحصیلی با میزان افسردگی، اضطراب و استرس و کیفیت زندگی وجود ندارد. افسردگی، اضطراب و استرس در این مطالعه با یکدیگر ارتباط مستقیم و با کیفیت زندگی ارتباط معکوسی را نشان می دهد
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق می توان نتیجه گرفت، که تحصیل در دانشگاه با توجه به وجود استرس های گوناگون، با اضطراب و افسردگی، و افت کیفیت زندگی همراه است؛ جامعه ای که به سلامت خود و نسل های آینده خود می اندیشد باید با بررسی و رفع عوامل زمینه ساز و ایجاد کننده استرس و به تبع آن افسردگی و اضطراب، در راه نیل به آرمان های خود گام بردارد.
    کلیدواژگان: دانشجویان، افسردگی، اضطراب، استرس، کیفیت زندگی
  • زهرا سبزی، اکرم ثناگو، لیلا جویباری صفحه 39
    مقدمه
    فرآیند آموزش رسمی به تنهایی قادر نیست تا معلمین علوم پزشکی را برای محیط کاری و پاسخ به تغییرات آماده سازد. مدرسین برای ارائه عملکرد صحیح و مفید نیاز به یادگیری های غیر رسمی و مادام العمر دارند. هدف از این مطالعه تبیین دیدگاه و تجربیات اساتید پرستاری و مامایی درباره آموزش های رسمی و غیر رسمی است.
    روش کار
    در این مطالعه کیفی به منظور درک دیدگاه و تجربیات اساتید دانشکده پرستاری و مامایی بویه گرگان درباره آموزش رسمی و غیر رسمی با استفاده از روش تحلیل محتوی از 12 عضو هیات علمی، مصاحبه های نیمه ساختار انفرادی به عمل آمد. سؤالات مصاحبه در ارتباط با دیدگاه و تجربه شرکت کنندگان از «فعالیت های یادگیری» بوده است. مصاحبه ها ضبط و خط به خط دست نویس شدند و مطابق روش «آنالیز محتوا» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    «مادام العمر بودن یادگیری، خودیادگیری، ضرورت حرفه معلمی، کسب مدرک» از مضامینی هستند که دیدگاه و تجربه یادگیری اساتید را در خصوص آموزش رسمی و غیر رسمی تببین می نمایند. داده ها حاکی از آن است احساس آماده نبودن برای کار بعد از اخذ مدرک رسمی بویژه در ابتدای استخدام، انگیزه ای برای یادگیری می باشد. نفس یادگیری و معلمی و تازه بودن مطالب از محرکاتی قوی برای یادگیری و شرکت در کارگاه های آموزشی است. شرکت کنندگان در تحقیق عمدتا از «سازمان و زمان» به عنوان موانع یادگیری نام بردند.
    نتیجه گیری
    ضرورت پاسخگو بودن به دانشجویان، ارتقای شغلی، الزامات حرفه ای و آشنایی با تازه های دنیای علم موجب می شود تا اساتید همواره در تلاش برای یادگیری خواه از طریق فعالیت های رسمی یا غیررسمی می باشند. آموزش رسمی به عنوان پایه ای برای یادگیری های بعدی لازم است اما کافی نمی باشد. در این میان وجود آموزش های غیررسمی به عنوان مکمل فعالیت های یادگیری نقش اساسی را ایفا می نماید.
  • فریده یغمایی، سعاد محقظوپور، قاسم رئیس اکبری، پرویز کمالی صفحه 45
    مقدمه
    خدمات بهداشتی در یک جامعه با سلامت و پیشرفت آن جامعه ارتباط مستقیم دارد. افراد جامعه در سنین مختلف احتیاجات بهداشتی متفاوتی دارند و تامین این نیازها در چارچوب خدمات مراکز بهداشتی – درمانی امکان پذیر می باشد. این پژوهش با هدف تعیین میزان رضایت مراجعین مراکز بهداشتی درمانی از خدمات بهداشتی اراک انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه 285 نفر از مراکز بهداشتی - درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی اراک به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه شامل 51 سؤال و در دو بخش اطلاعات دموگرافیک (11 سؤال) و قسمت دوم سؤالات مربوط به رضایت مراجعین از خدمات مادر و کودک (11 سؤال)، خدمات تنظیم خانواده (9 سؤال)، خدمات واکسیناسیون (9 سؤال) و خدمات آموزش بهداشت (11 سؤال) تنظیم گردید. اعتبار ابزار فوق از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آزمون مجدد به دست آمد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میانگین رضایت مراجعین از خدمات مادر و کودک 18/4 69/37 (رضایت بالا)، میانگین از خدمات تنظیم خانواده 50/4 14/28 (رضایت متوسط)، و میانگین رضایت از خدمات واکسیناسیون مراکز بهداشتی درمانی 88/2 44/31 (رضایت بالا) می باشد. ضمنا اکثریت مراجعین (8/78%) از خدمات آموزش بهداشت رضایت داشتند. 1/86% نیز از نحوه رفتار و خصوصیات اخلاقی کارکنان واحد مادر و کودک و تنظیم خانواده و 3/83% از رفتار و خصوصیات اخلاقی کارکنان واحد واکسیناسیون راضی بوده اند.
  • منصوره علی اصغرپور، زهرا منجمد، ناصر بحرانی صفحه 51
    مقدمه
    عفونت های بیمارستانی یکی از بزرگ ترین معضلات بهداشتی درمانی جهان می باشد که سالانه دو میلیون نفر را درگیر می کند و هزینه ای بالغ بر 9 بیلیون دلار، علاوه بر هزینه های درمانی را شامل می شود. این مطالعه با هدف تعیین نحوه بکارگیری روش های کنترل عفونت توسط کارکنان مراکز آندوسکوپی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گردید.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. در این تحقیق کلیه مراکز آندوسکوپی مجموعا 10 بیمارستان که شامل 54 پزشک، 27 پرسنل پرستاری و 14خدمه بود انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل یک پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی کارکنان بخش آندوسکوپی، 6 برگه مشاهده مربوط به مشخصه محلول های ضدعفونی کننده کف زمین و وسایل آندوسکوپ، مشخصه محیط فیزیکی بخش، نحوه گندزدایی محیط توسط خدمه بخش، فرآیند پاکسازی آندوسکوپ ها توسط پرسنل، فرآیند گندزدایی آندوسکوپ ها و روش محافظت پرسنل (پزشک، پرستار، بهیار) بود که توسط پژوهشگر و همکاران پژوهشگر با مراجعه به مراکز مشاهده و ثبت گردید. همچنین از دیگر ابزار گردآوری در این پژوهش کیت های آزمایشگاهی جهت انجام کشت از محل های گوشه اتاق، کف اتاق، لوله های آندوسکوپ و محلول های گندزدا جهت تعیین نوع میکروب ها بود که با مراجعه کارشناس آزمایشگاه به ده مرکز انجام و سریعا به آزمایشگاه بیمارستان حضرت ولی عصر (عج) تحویل داه شد. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار کامپیوتری SPSS و آمار توصیفی جهت دستیابی به اهداف پژوهش توصیف گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش در ارتباط با نحوه به کارگیری روش های ضد عفونی محیط فیزیکی در مراکز آندوسکوپی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران توسط خدمه بخش بیانگر آن است که 30% مطلوب، 50% نسبتا مطلوب و 20% نامطلوب بوده اند. نتایج در ارتباط با نحوه به کارگیری فرآیند پاکسازی آندوسکوپ ها در مراکز آندوسکوپی توسط پرسنل نشان می دهد، فقط یک بیمارستان (10%) در سطح مطلوب، 30% در سطح نسبتا مطلوب و 60% بیمارستان ها در سطح نامطلوب بوده اند. در ارتباط با نحوه به کارگیری ضد عفونی یا استریلیزاسیون آندوسکوپ های مراکز آندوسکوپی توسط پرسنل پرستاری نتایج نشان می دهد 20% در سطح مطلوب، 70% در سطح نسبتا مطلوب و یک بیمارستان (10%) در سطح نامطلوب بوده اند. همچنین نتایج در ارتباط با نحوه به کارگیری روش های محافظتی توسط پرسنل شاغل در مراکز آندوسکوپی کلیه بیمارستان ها در سطح نامطلوب می باشند. در ارتباط با نوع میکرو ارگانیزم های موجود در محیط، تجهیزات و محلول ضدعفونی کننده تجهیزات آندوسکوپی مراکز آندوسکوپی نتایج نشان می دهد که بیشترین درصد (6/3%) رشد میکرو ارگانیزم های موجود در محیط بخش های آندوسکوپی مربوط به باسیلوس و کمترین درصد رشد میکروارگانیزم ها (8/1%) مربوط به سودوموناس و استافیلوکوک می باشد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی یافته های پژوهش نشان می دهد که نحوه به کارگیری روش های کنترل عفونت توسط کارکنان مراکز آندوسکوپی چندان مطلوب نیست و این امر می تواند موجب بروز بیماری های عفونی گردد، لذا جهت پیشگیری از گسترش عفونت های بیمارستانی در مراکز آندوسکوپی و با توجه به تاکید مکرر مقالات مختلف در این زمینه نظارت دقیق و ارزشیابی سالانه امری ضروری و واجب به نظر می رسد.
  • معصومه شوهانی، فاطمه رسولی، پریوش حاجی امیری، محمود محمودی صفحه 57
    مقدمه
    یائسگی، به عنوان یک مرحله بحرانی و مهمترین واقعه دوران میانسالی است. در این دوران زنان دچار مشکلات جسمی و روانی متعددی می شوند که باعث کاهش کیفیت زندگی آنان می گردد. این پژوهش با هدف کلی تعیین مشکلات جسمی و روانی زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر ایلام انجام گردید.
    روش کار
    واحد های مورد پژوهش را 150 نفر زن یائسه تشکیل میدادند که یائسگی طبیعی را به صورت قطع قاعدگی حداقل برای 12 ماه داشتند و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ساختاری شامل اطلاعات دموگرافیک، سوابق بهداشتی، چک لیست علایم و نشانه ها و همچنین تست های استاندارد بک و کتل و از طریق مصاحبه چهره به چهره جمع آوری گردیدند.
    یافته ها
    میانگین سن یائسگی 7/48 سال بود. میانگین کلسیم دریافتی 24 ساعته (9/603 میلی گرم) بود. مشکلات عضلانی اسکلتی (7/76% درد مفاصل)، اروژنیتال (خشکی واژن و کاهش میل جنسی 42%) و وازوموتور (گرگرفتگی3/55%)، هیپرتانسیون (3/37%) دراین زنان شایع بود. ضمن این که (32%) افسردگی خفیف، (7/22%) اضطراب خفیف و (3/39%) اختلال حافظه نزدیک داشتند. بین این علایم و برخی از متغیرهای بررسی شده ارتباط معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    میانگین سن یائسگی طبیعی نمونه های مطالعه نسبت به دیگر کشور های آسیایی و غربی کمتر بود. شیوع وشدت مشکلات جسمی و روانی در این زنان قابل ملاحظه یعنی بیش از حد انتظار بود. با توجه به تاثیر یائسگی بر کیفیت زندگی زنان و سلامت جامعه،ارایه مراقبت های تدوین شده ای به آنان دراین دوران ضروری می باشد.
|
  • Akram Taherian, Dr Farahnaz Mohammadi, Mohammad Ali Hosseini, Dr Mahdi Rahgozar, Dr Masood Fallahi Page 7
    Patient education is a basic part of health care especially in chronic heart diseases in hospital and community. The present research intended to determine the effect of patient education and home-based follow up on knowledge and health behaviors in patients with myocardial Infarction referred to Modares health care facility in Kashmar.
    Methods
    This is a quasi-experimental design, with two randomly selected groups. The experiment (n=18) and the control (n=20) group, were undergone a pre and post test. The health education program was carried out in 4 continuous sessions with different topics on cardiac events, diet, medication, coronary risk factors and exercise. The patients were given an instructional booklet containing the above mentioned information and were followed up at home for 3 times during 3 months. Data were gathered by knowledge measurement questionnaire and home-based follow up check list using interview and observation at the beginning of the study, during follow up, as well as at the end. The instructional booklet was given to the control group patients at the end of the study.
    Results
    The research findings indicated an improvement of knowledge in the intervention group patients (P=0.0001). The comparison of mean scores between groups showed an improvement in knowledge and behavior as increase in the frequency (P=0.02), time of taking a walk (P=0.001), physical symptoms improvement during walking (P=0.03), recognition and avoiding from cardiac risk factors (P=0.001), following of diet (P=0.003), and medication regimen (P=0.001), reduction in need to extra visit by physician (P=0.001), as well as need to extra emotional support (P=0.000) in the intervention group.
    Conclusion
    Health education to patients and internalizing it with reiterating, supervising, and managing by nurses in a familiar place as home can play as an effective factor in patients performance improvement, as well as community health development. It clarifies the community oriented role of nurses as a case manager in health-team.
  • Mahin Gheibizadeh, Dr Shayesteh Salehi, Khosro Tavakol, Afsaneh Nekooee Page 15
    Introduction
    With the aim to recognize the identity of relationship and communication with family as a reality experienced by large amount of young population in country, this research was carried out to describe females high school students on their family experiences.
    Methods
    A phenomenological qualitative approach was used in year 2005 in Isfahan. A sample was chosen based on purposeful sampling method amongst females’ high school students. Sample size was dependent on the data saturation with a total 15 participants at the end. Data gathering was done using deep interviews, then data were analyzed through Straubert method.
    Results
    From the lived experiences of female adolescents, sixty five codes, three sub concepts and two core concepts were emerged. The two core concepts were emotional support (intimacy) in family and reactions in family.
    Conclusion
    In spite of the vital role of families in adolescent's life, they are not experiencing useful interactions with their families. This study expresses the importance of educating families according to the needs and characteristics of adolescence period.
  • Page 25
    Introduction
    One of nursing rehabilitative interventions is group recreational activities. This study tries to investigate its effect on self care skills of schizophrenic patients with providing the opportunity of their participation in these activities
    Methods
    In an interventional study based on a quasi-experimental approach, 45 schizophrenic patients were selected using convenient sampling method. Then Self Care Skills Scale (SCSS) was used to evaluate their self-care activities, after that they were undergone an intervention as group recreational trip for 10 days. The patients lived, cooperated and worked together during the trip. After the intervention again patients reassessed with SCSS. Achieved mean scores before and after the intervention were compared with paired t test.
    Results
    Mean scores of SCSS increased significantly from 29.56 from before the intervention to 32.16 in after. The significant change was seen in self care of brushing tooth and tooth care, combing hair, taking bath, shaving and hair cut, cleaning face, eating manner, having a clean appearance, as well as following medications truly.
    Conclusion
    Group recreational activities as a rehabilitative and inorganic intervention can promote self care skills in schizophrenic patients.
  • Page 31
    Introduction
    Students are the future managers of each country and in our country because of having a young population pyramid the importance of them in managing country future is more outstanding. Therefore physical health especially their psychic condition is directly related to the community health in future. The purpose of this study was to compare depression, anxiety, stress and quality of life (QOL) of female and male students resident in Tarbiat Modares University dormitories.
    Methods
    This study was a cross-sectional descriptive study which used DASS21 and SF-8 questionnaires completed by subjects to measure the mentioned variables in 223 female and male dormitory students of Tarbiat Modares University. The subjects were selected using cluster sampling method.
    Results
    The results of this study showed that 51.6% of students suffer from depression, 39.5% from anxiety and 71.7% from stress. The level of depression, anxiety, and stress in male students showed to be higher than females. Student’s QOL was moderate in 33.2% and poor in 4.9% of them. The relation between education level (MSc vs. PhD) and the main variables was not significant. Stress, anxiety and depression had a direct relation together and an inverse relation with QOL.
    Conclusion
    Regarding to the results of this study, it is concluded that academic study is accompanied by a high level of depression and anxiety and lower level of QOL because of the presence of high levels of stress. So every society which thinks about its health and its future generations is expected to investigate on predisposing factors of stress, depression, as well as anxiety and remove them in order to ensure its future goals.
  • Page 39
    Introduction
    The process of formal education lonely can not prepare medical sciences masters for work environment and responding to changes. They need informal and lifelong learning. The aim of this study was to explain the perspectives and experiences of nursing and midwifery masters about formal and informal education.
    Methods
    In this qualitative study semi-structured interviews were done with 12 nursing and midwifery faculty members. The interview questions were related to the participants’ perspectives and experiences from learning activities. The interviews were audio-taped and transcribed verbatim, and then were analyzed based on content analysis method.
    Results
    Lifelong learning, self learning, the necessity of teaching profession, taking document were amongst the contexts which explained the masters learning experiences on formal and informal education. The data showed that having unprepared sensation for teaching after taking formal document especially at the beginning of employment was a motivator for learning. Learning essence, teaching, having new content to teach are as strong motivators for learning and taking part in educational workshop. The participants in this study mostly entitled “organization and time” as learning barriers.
    Conclusion
    The necessity of being accountable to students, job promotion, professional obligations and familiarity with the science world new achievements lead to struggle by master for learning as formal or informal activities. Formal education is necessary as a base for future learning but not enough. Informal education as complementary to learning acts plays a basic role.
  • Page 45
    Introduction
    Health careservicesin a communityhave a direct relation with the community health and development. People have different needs in the different ages, and meeting the needs is possible in the health care centers framework. The aim of this descriptive study was to assess satisfaction with service delivery in clients referring to urban health centers affiliated to Arak University of Medical Sciences.
    Methods
    In this study 285 clients were selected using convenient sampling method. Data gathering tool consisted of 51 questions composed of demographic data (11 items), questions related to clients satisfaction with service delivery on maternity and child care (11 items), family planning services (9 items), vaccination (9 items), as well as health education (11 items). Content validity was used to validate the tool and test-retest was calculated to determine reliability.
    Results
    The results showed a high level of satisfaction for mother and child services (37.69±4.18), moderate level of satisfaction for family planning (28.14±4.50), a high level of satisfaction with vaccination (31.44±2.88). The results also revealed that most of clients (78.8%) were satisfied of health education. Also 86.1% and 83.3% were satisfied of maternity & child care and vaccination staff behaviors respectively.
    Conclusion
    As a whole, findings indicated a general satisfaction with service delivery and staff behavior. Their average satisfaction was 63.2%. Further studies concerning the quality of services delivered by the health centers are necessary.
  • Page 51
    Introduction
    Nasocomial infection is one of the biggest complications of health care facilities all over the world which involves two millions people with nearly 9 billions dollar in cost in addition to therapeutic expenses each year. This study was carried out in order to determine the application of infection control methods by staff working in endoscope centers affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2004-2005.
    Methods
    This research is a descriptive study. All ten endoscope centers staff totally 54 physicians, 27 nurses and 14 workers were chosen for the survey. Data gathering instruments consisted of a questionnaire about demographic characteristic of the participants, 6 checklists for evaluating the characteristics of disinfection solutions that workers used for disinfecting endoscope set, the characteristics of endoscope unit environment, the process of disinfecting the set and its environment, as well as the methods used to protect nurses, physicians and associate nurses. The data were gathered by the researchers using observation. Laboratory kits also were another way of data gathering used to get microbial culture from operating room endoscope tubes and disinfecting solutions which were handed in to the hospitals laboratory centers to be analyzed. The gathered data were analyzed via SPSS computer software, and descriptive statistics.
    Results
    The study findings related to the application of disinfecting method in the units show that in 30% percent of hospitals were desirable, 50% semi-desirable and 20% undesirable. Results about the method of reprocessing of endoscopes through staffs showed that only one hospital (10%) was desirable, also 30% semi-desirable and 60% undesirable. About the application of disinfection or sterilization in endoscopes through nursing staff the results showed that 20% of hospitals were desirable, 70% semi-desirable and one hospital (10%) undesirable. Also the way used for protecting staff were shown as undesirable in all hospitals. About the kinds of microorganisms grown in the environment, on the equipments as well as disinfection solution it was shown that that the majority of the growth was for Bacillus (3.6%) and minimum for pseudomonas and staphylococci (%1.8).
    Conclusion
    Totally the results of this study showed that the application of infection control methods through staff of endoscope centers is not suitable. It can result in infectious diseases. Therefore prevention from nosocomial infections in endoscope units based on frequent emphasizes by articles in this regard needs a precise and yearly supervision.
  • Masoumeh Shohani, Fatemeh Rasouli, Parivash Hagi Amiri, Mahmoud Mahmoudi Page 57
    Introduction
    Menopause is a critical stage as well as the most important event in middle-aged women. In this period women got involved in so many physical and psychological problems that result in a reduction in their quality of life. The aim of the research was to determine the physical and psychological problems faced by menopause women referred to Ilam health care centers.
    Methods
    The samples consisted of 150 menopause women that had experienced natural menopause as cessation of menstruation for at least 12 months. They were selected using random sampling method. Data were gathered by a questionnaire, composed of demographic characteristics, health history, and sign & symptoms check list, as well as Beck and Cattle scales. The questionnaire was filled in using face-to-face interview.
    Results
    The mean age at menopause was 48/7 years also mean intake of calcium was 603/9 in 24 hours. The most common problems reported by the samples included of musculoskeletal problems (%76.7 joints pain), urogenital (%42 vaginal dryness, and libido), vasomotor (%55.3 hot flash), hypertension (%37.3). In addition 32% had reported minor depression, 22.7% minor anxiety, and %39.3 near memory disorder it should be mentioned that significant relation was seen between the sign & symptom and some other investigated variables.
    Conclusion
    The mean age at menopause of samples was lower than of Asian and west countries. The prevalence and intensity of physical and psychological problems in these women were outstanding. Thus with attention to the impact of menopause on women quality of life and community health, planning of especial health cares in this period is essential.