فهرست مطالب

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 87 (بهمن و اسفند 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مائده سیرتی، سید امیرحسین پیشگویی، مریم جدید میلانی* صفحات 1-10
    مقدمه

    از جمله نیازهای سالمندان بیمار و بخصوص افراد بستری در بیمارستان می توان به اختلال در درک احساس راحتی اشاره نمود که مراقبت های پرستاری در ارتقاء سطح راحتی بیمار بستری تاثیر بسزایی دارد. در این میان، یکی از مداخلات پرستاری آرام سازی است.

    روش

     پژوهش حاضر از نوع تحقیق تجربی کنترل دار تصادفی می باشد که برروی 71 سالمند بستری در بخش داخلی (37 نفر گروه آزمون و 34 نفر گروه کنترل) در بیمارستان مصطفی خمینی (ره) شهر تهران از خرداد تا مهر 1399 سال انجام شد. ابزارهای پژوهش شامل آزمون کوتاه شناختی و پرسشنامه میزان راحتی کولکابا بود. در گروه آزمون سالمندان آرام سازی بنسون را به مدت 4 جلسه 10 دقیقه ای، انجام گرفت. جهت تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 16 از آزمون های استباطی کای اسکویر، دقیق فیشر، تی مستقل و تی زوجی، استفاده شد.

    یافته ها

    با مقایسه میزان راحتی در آغاز و پایان پژوهش بین دو گروه آزمون و کنترل، مشخص شد که توزیع میانگین میزان راحتی بین دو گروه به لحاظ آماری معنا دار نمی باشد. گرچه میزان راحتی آن بین دو گروه در پایان پژوهش نسبت به آغاز پژوهش اختلاف معنی داری نداشت ولی در درون هر دو گروه میزان آن افزایش یافته بود. به گونه ای که در مقایسه بین میانگین میزان راحتی قبل و بعد از پژوهش درون گروه های آزمون و کنترل اختلاف معنی داری مشاهده شد (0001/0 <P).

    بحث و نتیجه گیری

    پیشنهاد می گردد که سیاستگذاران حوزه بهداشت از طریق فراهم کردن محیطی آرام و تجهیزات مناسب اعم از تخت مناسب در بیمارستان ها و کادر درمان مخصوصا پرستاران با ایجاد بخشی آرام و رابطه ای مناسب توام با ایجاد اعتماد و اطمینان و مسیولیت پذیری زمینه را برای افزایش میزان راحتی سالمندان فراهم نمایند.

    کلیدواژگان: آرام سازی بنسون، راحتی، سالمندی
  • مریم ساروقی، کورش گودرزی*، مهدی روزبهانی، زهرا تنها صفحات 11-23
    مقدمه

    پرخوری به عنوان یک معضل بهداشتی شایع در جهان، با عوارض و پیامدهای منفی متعددی در حوزه سلامت همراه است. لذا هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان هیجان مدار و تمرین بدنی (یوگا) بر تجربه شرم و خودکارآمدی در زنان مبتلا به پرخوری بود.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل همراه با مرحله پیگیری 2 ماهه بود. جامعه آماری کلیه زنان مبتلا به اختلال پرخوری شهر تهران در سال 1401-1400 بودند. در مرحله اول تعداد 60 نفر انتخاب و سپس به شیوه تصادفی ساده در 2 گروه آزمایش (هر گروه 20 نفر) و یک گروه کنترل (20 نفر) جایگزین شدند. سپس زنان گروه های آزمایش تحت درمان هیجان و تمرین بدنی قرار گرفتند؛ اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله‏ای دریافت نکرد و در لیست انتظار باقی ماند. از مقیاس شدت پرخوری گومالی، مقیاس شرم درونی کوک، مقیاس شرم بیرونی گاس و پرسشنامه خودکارآمدی سبک زندگی موثر بر وزن کلارک به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. تحلیل داده ها از طریق نرم‏افزار SPSS نسخه 24 با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هر دو مداخله مذکور تاثیر معناداری بر بهبود تجربه شرم درونی داشته است (05/0>P). اما مداخلات درمانی بر بهبود تجربه شرم بیرونی و خودکارآمدی معنادار نبود. افزون بر این نتایج آزمون تعقیبی بن فرونی نشان داد که درمان هیجان مدار تاثیر بیشتری بر تجربه شرم درونی داشته است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که درمان هیجان محور در بهبود تجربه شرم درونی زنان مبتلا به پرخوری موثر است و این نتایج در پیگیری نیز حفظ شده بودند. بنابراین پیشنهاد می شود که در درمان اختلال پرخوری رویکردهای درمانی که بر تنظیم هیجان تاکید می کنند، می توانند موثر واقع شوند و نتایج پایدار بمانند.

    کلیدواژگان: درمان هیجان مدار، تمرین بدنی(یوگا)، تجربه شرم درونی، تجربه شرم بیرونی، خودکارآمدی، پرخوری
  • فاطمه اردستانی محمدی، امین حسینی، آرزو راستی، فاطمه بهرام نژاد* صفحات 24-34
    مقدمه

    استفاده از انتقال دانش و یافته های مطالعات در سیستم های مراقبتی بهداشت و درمان می تواند جهت حفظ جان میلیون ها نفر کمک کننده باشد. این فرآیند همچنین نقش موثری را در جلوگیری از زیان های مالی حوزه سلامت دارد. نظر به اهمیت فرآیند ترجمان دانش در پایان نامه های دفاع نهایی شده، این مطالعه با هدف تحلیل ترجمان دانش پایان نامه های کارشناسی ارشد پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی با شیوه نمونه گیری سرشماری بود که بر روی مجموعه پایان نامه های دفاع نهایی شده از سال1390 تا اسفند سال 1398 کارشناسی ارشد پرستاری و مامایی مستند در دانشکده پرستاری و مامایی تهران انجام شد.  موضوعات (گرایش های) پایان نامه ها مطابق با فرم محقق ساخته، با هدف تحلیل ترجمان دانش مورد بررسی قرار گرفت. در گام بعدی و در رویکرد کیفی، محتوای پیام های آموزشی برای مخاطبین پایان نامه ها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در رشته پرستاری، موضوعات مراقبت و حرفه پرستاری، جوامع هدف بیماران و پرستاران و متد کارآزمایی بالینی و توصیفی مقطعی بیشترین فراوانی را در مطالعات داشتند. در رشته مامایی نیز موضوعات مراقبت مامایی و آموزش به بیمار، جوامع هدف بیماران و ماماها و متد کارآزمایی بالینی و نیمه تجربی بیشترین فراوانی را در مطالعات داشتند. در بخش کیفی در چهار تم اصلی بعد بالین، بعدآموزش، بعد پژوهش و بعد مدیریت دسته بندی صورت گرفت.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد، توجه به اینکه نتایج یک مطالعه می تواند در چه بخشهای و برای چه گروه های مورد استفاده قرار بگیرد، در پایان نامه های دانشکده پرستاری و مامایی مد نظر قرار گرفته است. هرچند تا رسیدن به معیارهای ترجمان دانش و بکارگیری نتایج توسط ذی نفعان هنوز فاصله است. توصیه میشود، با برگزاری کارگاه های آموزشی در خصوص ترجمان دانش و در نظر گرفتن تشویق برای تیم تحقیق جهت گام برداشتن به سوی ترجمان دانش در این زمینه فعالیت صورت بگیرد.

    کلیدواژگان: ترجمان دانش، پایان نامه، کارشناسی ارشد، پرستاری، مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • شهلا وزیری خیاوی، علی دلاور*، فاطمه قائمی، حسن احدی صفحات 35-44
    مقدمه

    مداخلات روان شناختی نقش موثری در کنترل نشانگان روان شناختی یا افزایش توانمندی های اجتماعی- روانی بیماران مبتلابه کرونا دارند، بنابراین مطالعه حاضر باهدف تعیین اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر امیدواری و سلامت روانشناختی بیماران مبتلابه کرونا انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون_پس آزمون با گروه گواه همراه با دوره پیگیری هست. جامعه پژوهش شامل تمامی مبتلایان به بیماری کرونا مراجعه کننده به بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی بهبود تبریز در پاییز سال 1400 بودند که حداقل دو ماه از بهبودی شان می گذشت. نمونه شامل 30 نفر از بهبودیافتگان مبتلابه کرونا بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در دو گروه مداخله و گواه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه های امیدواری اشنایدر و همکاران (1991) و سلامت روانشناختی سازمان بهداشت جهانی (2002) پاسخ دادند. گروه مداخله در هشت جلسه حضوری 90 دقیقه ای در مدت دو ماه به صورت گروهی تحت مداخله قرار گرفت و گروه گواه مداخله معمولی را دریافت نمود. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 24 و آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد درمان پذیرش و تعهد باعث افزایش امیدواری و سلامت روانشناختی بیماران مبتلابه کرونا در گروه مداخله در مقایسه با گروه گواه در مرحله پس آزمون و پیگیری شد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش پزشکان و روان درمانگران از مداخله پذیرش و تعهد در بهبود امیدواری و سلامت روانشناختی بیماران استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، امیدواری، سلامت روانشناختی، بیماران مبتلابه کرونا
  • نورا شهمیری، جوانشیر اسدی*، لیلا سادات عزیزی ضیابری، حسن عبدالله زاده صفحات 45-56
    مقدمه

    چاقی یکی از بزرگترین چالش هایی است که خدمات بهداشت عمومی در قرن بیست و یکم با آن مواجه است و عامل اصلی مرگ ومیر قابل پیشگیری در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است. یکی از دلایل روانشناختی پرخوری افراد و در نتیجه ابتلا به چاقی اضطراب، رفتارهای تکانشی و عدم تنظیم هیجانات می باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان هیجان مدار بر اضطراب بدنی- اجتماعی، رفتارهای تکانشی و خودتنظیمی هیجانی افراد مبتلا به چاقی بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر تجربی از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه آزمایش و گواه با پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان مبتلا به چاقی ساکن شهر تهران در سال 1401 تشکیل دادند. جهت سنجش متغیرهای پژوهش از مقیاس اضطراب بدنی- اجتماعی (SPA) هارت و همکاران (1989)، پرسشنامه تکانشگری (BIS-11) بارت و همکاران (2004) و مقیاس خودتنظیمی هیجانی هافمن و کاشدان (2010) استفاده شد. روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری (یک ماهه) با گروه کنترل و گمارش تصادفی آزمودنی ها است. نخست، تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل (هر کدام 15 نفر) قرار گرفتند. سپس، گروه آزمایش درمان هیجان مدار را طی 8 جلسه درمانی، هفته ای یک جلسه 90 دقیقه ای دریافت کرد. هر دو گروه در سه مرحله زمانی پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه مورد سنجش قرار گرفتند. داده ها با روش تحلیل واریانس چندمتغیره با استفاده از نرم افزار SPSS-22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد درمان هیجان مدار بر اضطراب بدنی- اجتماعی، رفتارهای تکانشی و خودتنظیمی هیجانی زنان مبتلا به چاقی اثربخش بوده است است (05/0=p). این اثربخشی در دوره پیگیری ماندگار بود.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این می توان نتیجه گرفت درمان هیجان مدار را می توان به عنوان مداخله ای اثربخش جهت کاهش اضطراب بدنی- اجتماعی و رفتارهای تکانشی و بهبود خودتنظیمی هیجانی در افراد مبتلا به چاقی بکار برد.

    کلیدواژگان: درمان هیجان مدار، اضطراب بدنی- اجتماعی، رفتارهای تکانشی و خودتنظیمی هیجانی
  • مهین روحانی، الهام رجبی، محمدرضا دین محمدی، فاطمه غیاثی* صفحات 57-66
    مقدمه

    مراقبت های پرستاری از طریق دستیابی به دیدگاه های بیماران تلاش می کند اقدامات مناسب و همگام را به گونه ای ارایه نماید که ضمن بهبود کیفیت مراقبت، ایمنی بیمار حفظ شود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین مراقبت های پرستاری فراموش شده با رضایتمندی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در سال 1399-1400 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی همبستگی برروی 282 بیمار نارسایی قلبی بستری در بخش CCU بیمارستان آیت الله موسوی زنجان انجام شد. شرکت کنندگان با نمونه گیری در دسترس در مطالعه وارد شدند. ابزار مطالعه شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و بالینی، مراقبت های پرستاری فراموش شده بر اساس گزارش بیمار (MISSCARE Survey-Patient) و رضایت بیماران از مراقبت های پرستاری (PSI: Patient Satisfaction Instrument) بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، آنووا و ضریب همبستگی پیرسون و در نرم افزار SPSS 16 تحلیل شد.   

    یافته ها

    میانگین ± انحراف معیار نمره کل مراقبت های فراموش شده از دیدگاه بیماران برابر با 40/7 ± 43/60 بود. میانگین ± انحراف معیار نمره کل رضایتمندی بیماران برابر با 84/11 ± 21/56 بود. ضریب همبستگی پیرسون بین نمره رضایتمندی بیماران و نمره مراقبت های فراموش شده همبستگی معنادار و معکوس (001/0>p-value، 555/0-=r) نشان داد.

    نتیجه گیری

    طبق گزارش بیماران سطح مراقبت های پرستاری فراموش شده بالاتر از حد متوسط بود. سطح رضایتمندی بیماران در همه ابعاد پایین بود. با کاهش میزان مراقبت های فراموش شده، سطح رضایتمندی بیماران افزایش می یابد. لذا، توجه به توسعه و ارتقاء کیفیت مراقبت های پرستاری در زمینه کاهش مراقبت های فراموش شده و افزایش رضایتمندی بیماران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مراقبت پرستاری فراموش شده، رضایتمندی، نارسایی قلبی، بخش مراقبت های ویژه قلبی
  • امیرحسین عبدی*، ندا سلطان نژاد، زهرا خزائی پور، لیلا خیرخواه، اسمعیل زینعلی، مهران نوری صنمی، فاطمه رحیمی، یاسمن فیروزی اطمینان، معصومه اشتری، کیمیا سلطانیها، مریم سردشتی، نادیا یوسفی، علی صفوی صفحات 67-78
    مقدمه

     دیابت یکی از اصلی ترین مشکلات سیستم های بهداشتی و یک تهدید جهانی برای بهداشت عمومی است که طی دو دهه گذشته به طرز چشمگیری افزایش یافته است. این بیماران مستعد ابتلا به چندین عارضه مانند زخم پای دیابتی  هستند که یک عارضه شایع دیابت است که روند افزایشی را طی دهه های گذشته نشان داده است. در درمان زخم پای دیابتی استفاده از پانسمانهای درمان زخم کار آمد یکی از چالشهای مهم درمانگران است. تاکنون، پانسمانی که تمام الزامات مورد نیاز برای درمان زخم پای دیابتی را به تنهایی برآورده کند تولید نشده است و انتخاب صحیح پانسمان بستگی به نوع و مرحله زخم، گسترش آسیب، وضعیت بیمار و بافت های درگیر دارد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر پانسمان بیوپلیمر ترکیبی آلجی پد (چیتوسان، آلژینات کلسیم و فیبرهای سلولزی) با پانسمان آلژینات  در مدیریت زخمهای دیابتی انجام شده است.

    روش کار

     مطالعه حاضر به روش کار آزمایی بالینی یک سو کور بر روی 80 بیمار دیابتی مراجعه کننده به کلینیکهای تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد؛ 40 بیمار مبتلا به زخم پای دیابتی با پانسمان آلجی پد و 40 بیمار با پانسمان آلژینات مورد درمان و مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمونهای آماری Chi-Square و t مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    دو گروه از نظر جنس، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، بیماری زمینهای، محل زخم، مدت زمان زخم، اندازه زخم، و ترشح از زخم، تفاوت معنی داری نداشتند. در مقایسه شاخص توده بدنی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد در بررسی پیامد درمان زخم درصد بهبود در گروه آلجی پد به طور معنی داری بهتر از گروه آلژینات بود. همچنین تعداد جلسات مراجعه هر بیمار در گروه آلجی پد به طور معنی داری کمتر از گروه آلژینات بود. در بررسی روند امتیازدهی PUSH، تا پنجمین ارجاع اریابی ؛ اکثر افراد در هر دو گروه تا جلسه پنجم مراجعه می کردند. نتایج نشان داد که روند بهبودی در دو گروه خوب بود (P<0.001) ، اما بهبودی در گروه آلجی پد به طور قابل توجهی سریعتر از گروه آلژینات بود.

    نتیجه گیری

    پانسمان آلجی پد در بیماران دارای زخم پای دیابتی روشی ساده و عملی است که با توجه به تحقیق انجام شده از نظر میزان هزینه درمان, طول مدت درمان, نسبت به روش متداول پانسمان آلژینات ارجح است.

    کلیدواژگان: پانسمان آلجی پد، پانسمان آلژینات، پانسمان بیوپلیمر
  • فاطمه شعبان پور کلاگر، زهره خوش گفتار*، مریم رسولی صفحات 79-111
    مقدمه

    آموزش بالینی، رکن و قلب آموزش پرستاری محسوب شده و حضور فعال همکاران بالینی علاقمند و فعالیت آنها در امر آموزش، یکی از عوامل تسهیل کننده برای رسیدن به اهداف آموزشی به شمار می رود. مطالعه حاضر با هدف تبیین عوامل مرتبط با همکاری پرستاران در آموزش بالینی دانشجویان پرستاری انجام گرفته است.

    روش کار

    در این پژوهش از روش کیفی تحلیل محتوای قراردادی استفاده شد. محیط پژوهش شامل بیمارستانهای آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران و مشارکت کنندگان اصلی مطالعه، پرستاران بالینی، اساتید بالینی پرستاری و دانشجویان کارشناسی پرستاری دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند. که به  روش نمونه گیری هدفمند با در نظر گرفتن حداکثر تنوع  اتنخاب شدند. روش جمع آوری داده مصاحبه های چهره به چهره عمیق نیمه ساختارمند بود. وتحلیل داده ها (با رویکرد قراردادی) براساس مدل گرانهایم و لاندمن (2004) انجام شد. اطمینان از صحت و استحکام داده با استفاده از معیارهای لینکلن و گوبا انجام گرفت.

    یافته ها

    در رابطه با هدف پژوهش، 9 طبقه اصلی شامل: "محیط یادگیری بالینی غیرحرفه ای"، "آموزش غیر اثربخش"، "همکاری پرستاران"، "همسویی متخصصین"، "مدیر پرستاری تلنگر زن هوشمند"، "سازماندهی، هدایت و نظارت مدیریت پرستاری"، "راهبردهای فعال"، "راهبردهای منفعلانه" و "موفقیت نسبی در کنترل مشکل" استخراج شد. که از آنها سه مضمون "محیط یادگیری بالینی غیر حرفه ای"، "آموزش غیر اثربخش"، "همکاری پرستاران" انتزاع گردید.

    نتیجه گیری

    .شناسایی عوامل تاثیرگذار بر مشارکت پرستاران در آموزش بالینی دانشجویان پرستاری و پیامدھای حاصل از آن در شناسایی مشکلات موجود و ارایه راهکارهایی در جهت حل آنها کمک کننده خواهد بود.

    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، آموزش بالینی دانشجویان، موانع، تسهیل کننده ها، پرستاران بالینی
|
  • Maedeh Sirati, Seyed Amirhossein Pishgooie, Maryam Jadid-Milani* Pages 1-10
    Background

    understanding the feeling of comfort is one of elderly needs, especially those hospitalized, that nursing care has a significant effect on improving the patient's comfort level. One of these nursing interventions is relaxation.

    Material: 

    The present study is a randomized controlled experimental study that was performed on 71 elderly people admitted to the internal ward (34 in the experimental group and 37 in the control group) in Mostafa Khomeini Hospital in Tehran from June to October 2020.  Research tools were Abbreviated Mental Test and Hospice Comfort Questionnaire. In the experimental group, Benson relaxation was performed for 4 sessions and each session lasted for 10 minutes. In the control group, a routine intervention was performed. Chi-square, Fisher's exact test, independent t-test and paired t-test were used to analyze the data in SPSS software version 16.

    Results

    By comparing the comfort level at the beginning and end of the research between the experimental and control groups, it was found that the distribution of the mean comfort level between the two groups is not statistically significant. Although the level of comfort between the two groups at the end of the study was not significantly different from the beginning of the study, but in both groups the mean of it w increased. There was a significant difference between the mean comfort level before and after the research within the experimental and control groups (p <0.0001).

    Conclusion

    It is suggested that health policymakers design a quiet environment and appropriate equipment, for example appropriate beds in hospitals or medical staff, especially nurses, create a stress-free ward and a suitable relationship to provide trust, confidence and responsibility for increasing the comfort of the elderly in hospital.

    Keywords: : Benson relaxation, Comfort, Aging
  • Maryam Sarooghi, Kourosh Goodarzi*, Mehdi Roozbahani, Zahra Tanha Pages 11-23
    Introduction

    Binge eating as a common health problem in the world is associated with several negative health effects and consequences. The purpose of this study was to comparison the effectiveness of emotion-focused therapy and physical exercise (yoga) on experience of shame and self-efficacy in women with binge eating.

    Methods

    This semi-experimental study was conducted with a pretest-posttest design with control group and follow-up 2 month. The statistical population was all women with binge eating disorder in Tehran city in year of 2022-2023. In the first stage, 60 women were selected and then randomly divided into 2 experimental groups (each group 20 women) and one control group (20 women) were replaced and experimental groups underwent emotion-focused therapy and physical exercise (yoga), but the control group received no training and remained in the waiting list. To collect data binge eating scale of Gormally, internal shame of Cook, the other as shamer scale of Goss and weight efficacy life style questionnaire of Clark. Data analysis was performed using SPSS-24 software with analysis of variance with repeated measures and Bonferroni.

    Results

    The results of the study showed that of both interventions had a significant effect on internal shame (P<0.05). But, therapeutic interventions were not significant in improving the external shame and self-efficacy. In addition, the results of Bonferroni post hoc test showed that emotion-focused therapy is more effective on internal shame (P<0.05).

    Conclusion

    The emotion-focused therapy can reduce internal shame in women with binge eating, and its effect remains constant after two months. It can be useful in the treatment of binge eating.

    Keywords: emotion-focused therapy, physical exercise (yoga), internal shame, external shame, self-efficacy, binge eating
  • Fatemeh Ardestani Mohammadi, Amin Hosseini, Arezoo Rasti, Fatemeh Bahramnezhad* Pages 24-34
    Introduction

    Applying knowledge transfer and study findings in health care systems can help to save millions of lives. Also, this process plays a role in preventing financial losses in the health field. Considering the process of knowledge translation in the final defended thesis, this study was conducted with the aim of analyzing the knowledge translation of master's theses in nursing and midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences.

    Methods

    This study was a descriptive study using census method that was conducted on the collection of Nursing and midwifery master's theses documented in the Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences from 2001 to March 2019. According to the researcher-made form, the topics of theses were analyzed with the aim of analyzing the knowledge translation. In the next step and in a qualitative approach, the content of the educational messages for the contacts of theses was examined.

    Results

    In the field of nursing, the topics of care and nursing profession, target communities of patients and nurses, and cross-sectional descriptive and clinical trial method were the most frequent in the studies in nursing. In the field of midwifery, the topics of midwifery care and patient education, target communities of patients and midwives, and clinical trial and quasi-experimental methods were the most frequent in the studies. In the qualitative approach, the studies were categorized into four main themes: clinical dimension, educational dimension, research dimension and management dimension.

    Conclusion

    The results showed that the attention that the results of a study can be used in which departments and for which groups is considered in nursing and midwifery theses. However, there is still a long way to reach the standards of knowledge translation and application of the results by the stakeholders. It is recommended to hold training workshops on knowledge translation and consider encouraging the research team to take steps towards knowledge translation in this field.

    Keywords: Knowledge translation, thesis, master's degree, nursing, midwifery, Tehran medical sciences
  • Shahla Vaziri Khiyavi, Ali Delavar*, Fatemeh Ghaemi, Hassan Ahadi Pages 35-44
    Introduction and purpose

    Psychological interventions have an effective role in controlling psychological symptoms or increasing the socio-psychological capabilities of patients with corona, so the present study aims to determine the effectiveness of acceptance and commitment therapy on the hope and psychological health of patients suffering from Corona. Corona was done.

    Method

    Semi-experimental research method is of pre-test-post-test type with a control group along with a follow-up period. The research population included all the patients with corona disease who referred to the specialized and sub-specialized hospital of Tabriz in the fall of 2021, and at least two months had passed since their recovery. The sample consisted of 30 people who recovered from corona virus, who were selected by available sampling method and were randomly assigned to two control and experimental groups. The data collection tools included the hope questionnaires of Schneider et al. (1991) and psychological health of the World Health Organization (2002). The experimental group was subjected to group intervention in eight face-to-face sessions of 90 minutes in a period of two months, and the control group received the usual intervention. Data analysis was done with SPSS version 24 software and variance analysis test with repeated measurements.

    Results

    The results showed that acceptance and commitment therapy increased the hope and psychological health of patients with corona in the experimental group compared to the control group in the post-test and follow-up phase(p>0/05)

    Conclusion

    Based on the research results, doctors and psychotherapists should use the intervention of acceptance and commitment to improve hope and psychological health of patients.

    Keywords: Acceptance, Commitment Therapy, Hope, Psychological Health, Corona Patients
  • Noora Shahmiri, Javanshir Asadi*, Leila Sadat Azizi Ziabri, Hassan Abdollahzadeh Pages 45-56
    Introduction

    Obesity is one of the biggest challenges facing public health services in the 21st century and is the main cause of preventable deaths in developed and developing countries. One of the psychological reasons for people's overeating and obesity as a result is anxiety, impulsive behavior and lack of regulation of emotions. The purpose of the present study was to determine the effectiveness of emotionally focused therapy on physical-social anxiety, impulsive behaviors and emotional self-regulation of obese people.

    Methods

    The method of the present study was quasi-experimental with pre-test-post-test design with experimental and control groups with follow-up. The statistical population of the research consisted of all obese women living in Tehran in 2022. In order to measure the research variables, Social physique anxiety scale (SPA) by Hart et al. (1989), the impulsivity questionnaire (BIS-11) by Barrett et al. (2004) and the emotional self-regulation scale by Hoffman and Kashdan (2010) were used. The research method is quasi-experimental with pre-test-post-test design and follow-up (one month) with control group and random assignment of subjects. First, 30 people were selected by by convenience sampling method and were randomly assigned to experimental and control groups (15 people each). Then, the experimental group received emotion-focused therapy during 8 therapy sessions, one session of 90 minutes per week. Both groups were measured in three stages: pre-test, post-test and one-month follow-up. The data were analyzed by multivariate variance analysis using SPSS-22 software.

    Results

    The findings of the research showed that emotion-focused therapy was effective on Social physique anxiety, impulsive behaviors and emotional self-regulation in obese women (p=0/05). This effectiveness was sustained in the follow-up period.

    Conclusion
    Conclusion

    Based on these findings, it can be concluded that emotional therapy can be used as an effective intervention to reduce physical-social anxiety and impulsive behaviors and improve emotional self-regulation in obese people.

    Keywords: Emotion-focused therapy, Social physique anxiety, impulsive behaviors, emotional self-regulation
  • Mahin Roohani, Elham Rajabi, Mohammadreza Dinmohammadi, Fatemeh Gheiasi* Pages 57-66
    Introduction

    Nursing care tries to provide appropriate and synchronized measures through obtaining the views of the patients in such a way that while improving the quality of care, patient safety is maintained. This study aimed to determine the correlation between missed care nursing and satisfaction in patients with heart failure in 2020-2021.

    Methods

    This descriptive correlational study was conducted on 282 patients with heart failure admitted to the CCU ward of Ayatollah Mousavi Hospital in Zanjan. Participants were included in the study by convenience sampling. The study tools included demographic and clinical information questionnaires, patient-reported missed nursing care (MISSCARE Survey-Patient) and patient satisfaction with nursing care (PSI: Patient Satisfaction Instrument). Data were analyzed using independent t-test, ANOVA and Pearson's correlation coefficient in SPSS 16 software.

    Results

    The mean ± SD of the total score of missed nursing care from the patients' point of view was 60.43 ± 7.40. The mean ± SD of the total patient satisfaction score was 56.21 ± 11.84. Pearson's correlation coefficient showed a significant and inverse correlation between patients' satisfaction scores and missed nursing care scores (P <0.001, r=0.555).

    Conclusions

    According to patients' reports, the level of missed nursing care was higher than average. The level of patients satisfaction was low in all dimensions. By reducing the level of missed nursing care, the satisfaction level of patients increased. Therefore, it is recommended to pay attention to the development and improvement of nursing care quality in the context of reducing missed nursing care and increasing patient satisfaction

    Keywords: Missed nursing care, Satisfaction, Heart failure, Cardiac Care Unit
  • AmirHossein Abdy*, Neda Soltannejad, Zahra Khazaeipour, Leila Kheirkhah, Esmaeil Zeinali, Mehran Noorisanami, Fatemeh Rahimi, Yasaman Firouzi Etminan, Maryam Sadashti, Nadiya Yousefi, Masoomeh Oshtari, Kimiya Soltaniha, ALI Safavi Pages 67-78
    Background

     Diabetes is one of the main problems of health systems and a global threat to public health that has increased dramatically over the past two decades. Patients with diabetes are susceptible to multiple complications, such as diabetic foot ulcers. A diabetic foot ulcer is a common diabetes complication that has shown an increasing trend over the past decades. In treating diabetic foot ulcers, using ulcers with wound treatment is one of the critical challenges for therapists. So far, the dressing that meets all the requirements for the treatment of diabetic foot ulcers has not been produced, and the proper choice of sauce depends on the type and stage of the wound, the spread of the injury, the patient's condition, and the tissues involved.

    method

     The present study was conducted using the one-blind clinical work method on 80 diabetic patients referred to the Alborz University of Medical Sciences supervised clinics; 40 patients with diabetic foot ulcers were treated and compared to algae, and 40 patients with alginate dressing. The information collected was analyzed using Chi-Square and T statistical tests.

    Results

    There were no significant differences in gender, education level, marital condition, land disease, wound time, size, and secretion. In comparing the body mass index, there was no significant difference between the two groups in consequence of wound healing. The recovery percentage in the Alji Pad group was significantly better than in the alginate group. Also, the number of sessions for each patient in the Alji Pad group was considerably lower than in the alginate group. In reviewing the Push scoring process, we evaluated the fifth referral. Because in both groups, most people went to the fifth session. We used repeated measurement analysis. The results showed that the recovery process was good in the two groups (P <0.001), but the recovery in the Alji Pad group was significantly faster than in the alginate group.

    Conclusion

     Algae Pad dressing in patients with diabetic foot ulcers is a simple and practical method that, according to the study of the cost of treatment, the duration of treatment is preferable to the conventional alginate dressing method.

    Keywords: Biopolymer, dressing ALGIPAD, alginate, diabetic wounds
  • FATEMEH Shabanpourkolagar, Zohreh Khoshgoftar*, Maryam Rasouli Pages 79-111

    Introduction:

     Clinical education is considered the cornerstone and heart of nursing education, and the active presence of interested clinical colleagues and their activity in education is one of the facilitating factors to achieve educational goals. The present study was conducted with the aim of explaining the factors related to the cooperation of nurses in the clinical education of nursing students from the perspective of the stakeholders.

    Methodology

    In this research, the qualitative method of conventional content analysis was used. The research environment included teaching hospitals of medical sciences universities in Tehran and the main participants of the study, clinical nurses, clinical professors of nursing and undergraduate nursing students had the criteria to enter the study. which were selected by purposeful sampling considering the maximum diversity. The data collection method was semi-structured in-depth face-to-face interviews. Data analysis (with a contractual approach) was done based on the model of Granheim and Lundman (2004). Ensuring the accuracy and robustness of the data was done using Lincoln and Goba criteria.

    Findings

    In relation to the purpose of the research, 9 main categories include: "non-professional clinical learning environment", "ineffective training", "collaboration of nurses", "alignment of specialists", "nursing manager, smart woman flip", "organization" , guidance and supervision of nursing management", "active strategies", "passive strategies" and "relative success in controlling the problem" were extracted. From which three themes "unprofessional clinical learning environment", "ineffective training", "nurses' cooperation" were abstracted.

    Conclusion

    Identifying the factors influencing the participation of nurses in the clinical education of nursing students and its consequences will be helpful in identifying existing problems and providing solutions to solve them.

    Keywords: nursing students, clinical education of students, barriers, facilitators, clinical nurses