فهرست مطالب

Otorhinolaryngology - Volume:20 Issue: 2, 2008

Iranian Journal of Otorhinolaryngology
Volume:20 Issue: 2, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریبا رضایی طلب، مرتضی نوراللهیان، هادی اکبری، غلامحسین رضایی طلب صفحه 61
    مقدمه
    آسم بیماری التهابی راه های هوایی کوچک است که شیوع آن رو به افزایش می باشد. همراهی آسم و پولیپوز بینی و تشدید آسم به علت پولیپوز بینی دیده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی آسم پس از جراحی پولیپوز بینی به روش آندوسکوپی است.
    روش کار
    این مطالعه به شکل مقطعی، آینده نگر از سال1380 لغایت 1385 بر روی تعداد50 بیمار مبتلا به پولیپوز بینی وآسم انجام شده است. جهت مقایسه میانگین داده ها از آزمون مشاهدات t زوجی استفاده شد و سپس اطلاعات جمع آوری شده توسط آزمون های آماری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    تعداد 50 بیمار مبتلا به پولیپوز بینی وآسم مداوم مورد مطالعه قرار گرفته اند که میانگین سنی آن ها 3/14 ± 5/32 سال و نسبت جنسی مرد به زن، 3/2 به 1 بوده است. از تعداد 50 بیمار مبتلا آسم و پولیپوز بینی، در 38 مورد شدت علایم آسم و میزان 1FEV1 بهتر شده است. همه ی بیماران مورد مطالعه در مرحله آسم شدید و مداوم بر طبق برنامه ی ملی موسسه ی قلب، ریه و خون 2(NHLBI) و برنامه ی ملی پیشگیری و آموزش آسم 3(NAEPP) قرار داشته اند وFEV1 آن ها نیز کمتر از60% بود. میانگین FEV1 در بیماران قبل و بعد از پولیپکتومی به روش آندوسکوپی سینوس، از 68/1 به 52/2 لیتر افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    باز کردن راه هوایی فوقانی و بهبود تنفس از راه بینی به دنبال عمل جراحی آندوسکپی سینوس باعث بهتر شدن شدت علایم بیماری آسم می شود. از طرفی یکی از علل تشدید بیماری آسم و مقاومت به درمان های طبی همراهی آن با پولیپوز بینی، رینیت و سینوزیت است. از این رو در هر بیمار مبتلا به آسم شدید و مقاوم به درمان های طبی، امکان وجود پولیپوز بینی و درمان جراحی آندوسکوپی سینوس را باید در نظر داشت.
    کلیدواژگان: آسم، پولیپوز بینی، آندوسکوپی سینوس
  • صمد غیاثی، سیدجواد سیدتوتونچی صفحه 65
    مقدمه
    در روش معمول تمپانوپلاستی تقریبا همه ی جراحان گوش از ژلفوم در گوش میانی جهت حمایت گرافت در مقابل حاشیه ی پرفوراسیون پرده تمپان استفاده می کنند. در این مطالعه از ژلفوم در گوش میانی استفاده نشده است و نتایج گرفتن گرافت در دو گروه با استفاده و بدون استفاده از ژلفوم درگوش میانی مقایسه شده است.
    روش کار
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی در مدت 2 سال 181 بیمار با اوتیت مدیای مزمن تحت تمپانوپلاستی به روش گذاشتن گرافت به صورت underlay قرار گرفتند. در 83 بیمار از ژلفوم در گوش میانی برای تمپانوپلاستی یا تمپانوماستوئیدکتومی (با حفظ1 و بدون حفظ، دیواره خلفی کانال2) استفاده شد. در 98 بیمار از ژلفوم در گوش میانی استفاده نشد.
    نتایج
    در 83 بیمار با استفاده از ژلفوم، میزان گرفتن گرافت در 59 مورد تمپانوپلاستی و CCTM 91% و در 24 مورد OCTM 83% بود. در 98 بیمار بدون استفاده از ژلفوم، میزان گرفتن گرافت در 61 مورد تمپانوپلاستی و CCTM 89% و در 37 مورد OCTM 84% بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، نتایج گرفتن گرافت در دو گروه مشابه بود. مزیت این روش، بهبود سریع شنوایی بیمار بلافاصله بعد از خارج کردن روز باد از مجرای گوش خارجی است. علاوه براین، واکنش سیستم ایمنی بدن نیز در این روش کمتر ازروش معمول است. با توجه به مزایای فوق، این روش می تواند در تمپانوپلاستی و تمپانوماستوئیدکتومی به طور معمول مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمپانوپلاستی، ژلفوم، گرافت Underlay
  • سید مجتبی کریمی، رضا جلاییان تقدمی، محمدرضا مجیدی، محمد مربوطیان، رضا شجاعیان صفحه 71
  • سید عبدالحسین معصومی، امیر فصیحی، نادر نظری صفحه 77
    مقدمه
    کانسر پاپیلاری تیروئید پیش آگهی طولانی مدت بسیار خوبی دارد و بقای عمر10 ساله در بیش از 90% موارد دیده می شود. تشخیص کانسر پاپیلاری تیروئید ممکن است به دنبال لوبکتومی تیروئید و پس از بررسی آسیب شناسی بافتی اتفاق افتد. ضرورت انجام تیروئیدکتومی تکمیلی هنوز مورد بحث است. در این مطالعه میزان شیوع کانسر پاپیلاری تیروئید در لوب مقابل در بیمارانی که تحت عمل جراحی تیروئیدکتومی تکمیلی قرار گرفته بودند، بررسی شد.
    روش کار
    در این مطالعه ی گذشته نگر 82 نفر از بیمارانی را که در طی سال های 1376 لغایت 1386 با تشخیص کانسر پاپیلاری تیروئید ابتدا تحت عمل جراحی لوبکتومی تیروئید و سپس تیروئیدکتومی تکمیلی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    از میان 82 بیمار مورد مطالعه، در 33 نفر (40%) در لوب مقابل کانسر پاپیلاری مشاهده شد. هیچ ارتباط معناداری بین سن، جنس، اندازه ی تومور اولیه، فاصله ی بین دو عمل جراحی و میزان شیوع کانسر پاپیلاری در لوب مقابل دیده نشد، اما چندکانونی بودن تومور و وجود متاستاز به غدد لنفاوی، همراه با افزایش خطر عود تومور دربافت باقی مانده ی تیروئید بود. عوارض بعد از عمل تیروئیدکتومی تکمیلی شایع نبود و در 6 بیمار (3/7%) فلج موقت عصب راجعه ی حنجره، در 2 بیمار(5/2%) فلج دایمی عصب راجعه ی حنجره، در 9 بیمار (11%) هیپوکلسمی گذرا و در یک بیمار (2/1%) هیپوپاراتیروئیدیسم دایمی دیده شد. هم چنین در 5 بیمار (6%) هماتوم بعد از عمل اتفاق افتاد که در 2 مورد نیاز به باز کردن مجدد پیدا کرد. میزان شیوع کانسر پاپیلاری تیروئید در بافت باقی مانده در لوب مقابل نسبتا بالا بوده و قابل توجه است. ما اعتقاد داریم که این بیماران باید تحت درمان جراحی تیروئیدکتومی تکمیلی قرار گیرند. تیروئیدکتومی تکمیلی می تواند با حفظ سلامت بیمار و میزان عوارض قابل قبول انجام گردد.
    کلیدواژگان: کانسر پاپیلاری تیروئید، تیروئیدکتومی تکمیلی، لوب مقابل
  • محمدرضا مجیدی، نادیا حسن زاده، نوید نوری زاده، محمد تقی شاکری صفحه 83
    مقدمه
    انحراف سپتوم بینی و هیپرتروفی آدنوئید ها و لوزه های کامی، دو مورد از علل شایع انسداد نازوفارنکس و به دنبال آن تنفس دهانی در کودکان هستند. امروزه پذیرفته شده است که تنفس دهانی مزمن بر رشد و تکامل کرانیوفاسیال تاثیر می گذارد. هدف از این مطالعه ارزیابی تفاوت های مورفولوژی کرانیوفاسیال در کودکان دارای دو عامل سببی مختلف تنفس دهانی می باشد.
    روش کار
    این تحقیق بین سال های 86-1384 بر روی 47 کودک 10-6 ساله که عمدتا تنفس دهانی داشتند، انجام شد. پس از معاینات معمول گوش، گلو و بینی، بیماران بر اساس علت انسداد نازوفارنکس به دو گروه تقسیم شدند: گروه 1، باهیپرتروفی آدنوئید و گروه 2، با انحراف سپتوم بینی، جهت ارزیابی مورفولوژی کرانیوفاسیال، سفالومتری لترال از بیماران به عمل آمد. اطلاعات به دست آمده با آزمون های T-student و Mann-Whitney مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
    نتایج
    از لحاظ شیب پلان های مندیبولار و پالاتال، رابطه ی قدامی خلفی ماگزیلا و مندیبل نسبت به قاعده ی جمجمه و نسبت های ارتفاع صورت، تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه کودکان با تنفس دهانی مشاهده نشد. تنها زوایای گونیال و کرانیوسرویکال در کودکان با هیپرتروفی آدنوئید به طور معنی داری بیشتر بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تفاوت مورفولوژیک قابل توجهی بین کودکان با هیپرتروفی آدنوئید و کودکان با انحراف سپتوم بینی یافت نشد. به نظر می رسد وضعیت دهانی باز و تغییرات دروضعیت زبان و مندیبل به دنبال تنفس دهانی می تواند منشا اصلی تغییرات کرانیوفاسیال در این بیماران باشد و علت این وضعیت تاثیر قابل ملاحظه ای بر تغییرات به وجود آمده ندارد.
    کلیدواژگان: مورفولوژی کرانیوفاسیال، انحراف سپتوم، هیپرتروفی آدنوئید
  • علیرضا بیرجندی، حمید اعتماد رضایی، فریبرز ثمینی صفحه 89
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه ارزیابی کیست های آراکنوئید اینتراکرانیال از نظر محل، ویژگی های بالینی و روش های درمانی آن در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان قائم (عج) مشهد بوده است.
    روش کار
    20 بیمار با کیست آراکنوئید از مهر ماه 1375 تا شهریور ماه 1385 تحت درمان جراحی قرار گرفتند. 12 مورد مذکر و 8 مورد مونث بودند. سن این بیماران از 5 تا 68 سال متغیر بود (متوسط 4/32 سال). 12 مورد از این بیماران تحت عمل جراحی باز قرارگرفتند. برای یک بیمار فنستراسیون با آندوسکوپ و در 7 مورد دیگر عمل جراحی شنت سیستوپریتونئال (با فشار متوسط) انجام گردید. پیگیری بیماران در تمام موارد حداقل تا 6 ماه پس از عمل جراحی انجام شده است.
    نتایج
    در ضمن مطالعه، 20 بیمار با کیست آراکنوئید تحت درمان قرار گرفتند. کیست آراکنوئید بیشتر از همه در ناحیه گودال میانی وجود داشت (12 مورد60%)، یک مورد (5%) درناحیه فوق زین ترکی، یک مورد (5%) در سطح مغز، 2 مورد (10%) در گودال خلفی، 3 مورد (15%) در زاویه ی بین مخچه و پونز و یک مورد دیگر (5%) در سیسترن کوادری ژمینال قرار داشت. در تمام این موارد کیست آراکنوئید به صورت یک طرفه وجود داشت که 12 مورد (60%) در سمت چپ و 8 مورد (40%) در سمت راست مشهود بود. شایع ترین علامت بیماری در زمان تشخیص به ترتیب، تشنج (46%)، افزایش فشار داخل جمجمه (34%)، اختلال بینایی (5%)، سردرد (10%) و نشانه های مخچه ای (5%) بود.
    نتیجه گیری
    کیست های آراکنوئید بیشتر از همه در میدل فوسا بودند که با توجه به نظریه ی اختلال تکاملی مننژیال، قابل توجیه می باشد. ما در این مطالعه نشان دادیم که اندیکاسیون های اصلی جراحی کیست های آراکنوئید شامل تشنج غیر قابل کنترل، افزایش فشار داخل جمجمه و فشار روی بافت های عصبی می باشد. وجود سردرد به تنهایی از اندیکاسیون های جراحی محسوب نمی شود.
    کلیدواژگان: کیست های آراکنوئید، تشنج، افزایش فشار داخل جمجمه، جراحی
  • مهدی بخشایی، ناصر طیبی، مهدی موزونی نوید نوری زاده، سارا شهریاری صفحه 95
  • سید بصیر هاشمی، آیه ترقی صفحه 99
    مقدمه
    شوانوم عصب فاسیال در ناحیه پاروتید نادر است. در این مقاله دو مورد شوانوم عصب فاسیال اینتراپاروتید معرفی شده است.
    گزارش مورد: در این دو مورد، تومور تظاهرات تومور پلئومورفیک آدنوم را تقلید کرده و به صورت یک توده ی بدون علامت ظاهر شده است. علاوه بر آن اختلال عصب فاسیال قبل از عمل یافت نگردید.
    نتیجه گیری
    جهت تشخیص شوانوم عصب فاسیال توجه دقیق و ضریب شک بالا، لازم است و نمونه برداری با سوزن خیلی کمک کننده نیست. تصمیم برای زرکسیون جراحی مبتنی بر عملکرد عصب فاسیال، وسعت تومور و رضایت بیمار دارد.
    کلیدواژگان: شوانوم، عصب فاسیال، غده ی پاروتید
|
  • *Rezaeetalab F. , Noorollahian M. , Akbari H. Rezaeetalab Ghh Page 61
    1Assistant Professor, Pulmonary department, Ghaem hospital,2Assistant Professor, Otorhinolaryngology– head and neck surgery department, Imam Reza hospital, 3 Internist, Emergency ward, Ghaem hospital, 4Medical Student, Mashhad University of Medical Sciences, Iran ntroduction: Asthma is characterized by airway inflammation, airway hyper responsiveness, and reversible airflow limitation. The prevalence of this disease has increased over the past two decades to approximately 5 to 10% of the population. The presence of nasal polyposis in asthma patients is associated with an increase in asthma severity. We studied the efficacy of endoscopic sinus surgery of nasal polyposis in improvement of asthma.
    Materials And Methods
    We performed a prospective, cross-sectional study from 2001 until 2006. Fifty patients with severe persistent asthma and nasal polyposis were included. The severity of asthma (with NHLBI and NAPP criteria) and FEV1 before and after endoscopic nasal polypectomy were recorded. We used paired simple T test for comparison of means using SPSS software.
    Results
    The mean age of our patients was 32.5 ± 14.3 years and male to female ratio was 2/3. From 50 patients with asthma and nasal polyposis, 38 cases showed significant improvement in asthma severity and FEV1. Mean values of FEV1 before and after endoscopic sinus polypectomy were 1.68 L and 2.52 L respectively.
    Conclusion
    Opening of the upper airway with resulting improvement of breathing following endoscopy sinus polypectomy can decrease the severity of asthma. We recommend to seek for nasal polyposis in patients with severe asthma and to consider endoscopic sinus surgery in these cases.
  • *Ghiasi S. , Tootoonchi Sj. Page 65
    ntroduction: In the conventional technique of tympanoplasty almost all of the ENT surgeons use gelfoam in the middle ear for supporting graft against margin of tympanic membrane perforation. In this study we didn’t use gelfoam in the middle ear and compared the results of graft success rate with two techniques.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, during 2 years 181 patients with chronic otitis media (COM) underwent tympanoplasty with underlay grafting. In 83 patients gelfoam was used in the middle ear for tympanoplasty or tympanomastoidectomy (CCTM, OCTM). In 98 patientswe did not use gelfoam in the middle ear. In the first group 59 and 24 patients underwent CCTM and OCTM respectively and in the second group 61 and 37 patients underwent CCTM and OCTM respectively.
    Results
    In the patients with using gelfoam, graft success rate was 91% for tympanoplasty and CCTM group and 83% for OCTM group. In patients without gelfoam, graft success rate was 89% in tympanoplasty and CCTM group and 84% in OCTM group.
    Conclusion
    In this study, the graft success rate was similar in 2 groups. The advantage of this technique is rapid improvement of patients’ hearing after removal of the external ear canalrosebud. In addition, the reaction of immune system is less than usual technique. We conclude that this technique could be routinely used in tympanoplasty and tympanomastoidectoy.
  • Karimi Sm. , Jalaeian R. , Majidi Mr. , *Marbootian M. , Shojaeian R. Page 71
    ntroduction: Endoscopic surgery is a new standard method of treatment for chronic sinusitis. During this operation even small amount of bleeding may reduce the visual field of surgeon significantly and make the procedure troublesome. In this study we compared the operative conditions between patients who receive either remifentanil or halothane for general anesthesia.
    Materials And Methods
    Endoscopic sinus surgery was performed in 60 patients. Pre- medication was done by fentanil and midazolam and induction was done by propofol and atracurium. The patients were divided into two groups and received either halothane or remifentanil for anesthesia maintenance. Monitoring was performed during anesthesia. Bleeding volume was measured and operation field condition was assessed by the surgeon.
    Results
    Patients’ characteristics such as age and gender were the same in both groups. Intra- operative systolic blood pressure was significantly lower in the remifentanil group but diastolic and mean blood pressure and heart rate didn’t change after induction and during maintenance in either group. Recovery time in the remifentanil group was also significantly shorter than the halothane group. Bleeding volume was also lower and the operation field condition was better in the remifentanil group.
    Conclusion
    Remifentanil is a good choice to maintain an ideal anesthesia for endoscopic sinus surgery.
  • *Masoumi Sa. , Fasihi A. , Nazari N. Page 77
    ntroduction: Papillary thyroid cancer (PTC) usually has an excellent prognosis with more than 90% survival rate at 10 years. Papillary thyroid cancer may be diagnosed with histological examination in patients underwent lobectomy. The necessity of performing a completion thyroidectomy (CT) is still a controversial issue. This study investigated the rate of contraralateral PTC in patients, who had completion thyroidectomy
    Materials And Methods
    We retrospectively reviewed the medical and pathologic data of 82 patients with PTC. These patients underwent thyroid lobectomy, followed by completion thyroidectomy during 1997-2007.
    Results
    Thirty tree patients (40%) had PTC in the contralateral lobe. There was no significant difference between patients with or with out contralateral tumor regarding gender, age, primary tumor size or time to completion thyroidectomy.The presence of lymph node metastases and multifocality of cancer in the ipsilateral lobe increased the risk of residual disease in the contralateral lobe. The postoperative complication were infrequent and included: 6 (3.7%) patients with transient recurrent laryngeal nerve palsy, 2 (2.5%) patients with permanent recurrent laryngeal nerve palsy, 9 (11%) patients with transient hypocalcemia and 1 (1.2%) patient with permanent hypoparathyroidism. Five patients (6%) developed hematoma in 2 of whom re-exploration was required.
    Conclusion
    The prevalence of residual disease in the contralateral lobe of patients with PTC is significant. We recommend that a completion thyroidectomy should be considered for PTC treatment. Completion thyroidectomy can be done safely with acceptable low morbidity.
  • Majidi Mr.Md, *Hasanzadeh N. Dds, Noorizadeh N. , Shakeri Mt. Page 83
    ntroduction: Nasal septal deviation and hypertrophy of the adenoids and palatine tonsils are the two common causes of nasopharyngeal obstruction and resulting mouth breathing in children. It is accepted that chronic mouth breathing influences craniofacial growth and development. The aim of this study was to evaluate the differences of craniofacial morphology in children with two different etiological factors of mouth breathing.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study we studied 47 patients aged 6-10 years with predominant mouth breathing during 2005-2007. After otorhinolaryngologic examination, patients were divided into two groups based on the etiology of nasopharyngeal obstruction: group 1 with adenoid hypertrophy and group 2 with nasal septal deviation. Lateral cephalometric radiographs were obtained to assess craniofacial development. For statistical analysis Mann-Whitney and T-student tests were used.
    Results
    With respect to the inclination of the mandibular and palatal planes, anteroposterior relationship of maxilla and mandible to the cranial base, and indexes of facial height proportions, no significant difference was observed between two groups of children with mouth breathing. Only the gonial and craniocervical angle measurements were significantly larger in children with adenoid hypertrophy (P<0.05).
    Conclusions
    The present study did not show any significant morphological differences between children with adenoid hypertrophy and those with nasal septal deviation. Mouth breathing seems to have a similar effect on craniofacial morphology irrespective of its etiology. Prospective studies with larger samples including older children are suggested.
  • *Birjandi Ar. , Etemadrezaee H. , Samini F. Page 89
    ntroduction: The purpose of this study is to evaluate the distribution, clinical features, and treatment modalities of arachnoid cyst in our department. The study was carried out between April 1, 1996 and October 1, 2006 in the neurosurgery department, Ghaem hospital, Mashhad University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    Twenty patients with arachnoid cyst underwent surgery between April 1, 1996 until October 1, 2006, consisting of 12 males and 8 females aged 5 to 68 years (mean age 32.4 years). Twelve patients underwent surgery and one patient underwent endoscopic fenestration, and cystoperitoneal shunting (medium pressure) was performed in 7 patients. All patients were followed for minimum of 6 months after surgery.
    Results
    During the study period, 20 patients were investigated. The cysts location was the middle cranial fossa in 12 patients (60%), suprasellar region in 1 patient (5%), the cerebral convexity in 1 patient (5%), posterior cranial fossa in 2 patients (10%), cerebellopontine angle in 3 patients (15%), and quadrigeminal cisterns in 1 patient (5%). All cysts had clearly unilateral distribution, 12 (60%) were located on the left side and 8 (40%) on the right side. The most common symptoms on presentation were epileptic seizures (46%), increased intracranial pressure (34%), visual impairment (5%), headache (10%), and cerebellar signs (5%).
    Conclusion
    Arachnoid cysts have a strong predilection for the middle cranial fossa which may be explained by a meningeal mal-development theory. We also conclude that the major indication for surgery in patients with arachnoid cyst is the presence of intractable seizures, increased intracranial pressure, and compression of nervous tissues. Headache is not a surgical indication on its own.
  • *Bakhshaee M. , Tayyebi N. , Mouzooni M. , Noorizadeh N. , Shahriari S. Page 95
    ntroduction: Lymphoid papillary hyperplasia is a rare benign lesion of the palatine tonsils with a papillary surface configuration so atypical which could clinically be mistaken for a carcinoma or papilloma. Case report: The following report describes a 7 year old girl with papillomatous lesions of both palatine tonsils.
  • *Hashemi Sb. , Taraghi A. Page 99
    ntroduction: Intraparotid facial nerve schowannoma is a rare tumor. We reported two cases of this tumor. Case report: We presented two cases of intraparotid facial nerve schowannoma. Both patients were presented with asymptomatic parotid mass which mimicked pleomorphic adenoma. No preoperative facial nerve dysfunction was detected. Diagnostic results and surgical management are also discussed.