فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1387)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا بصیرت، سید غلامعلی جورسرایی صفحه 1
    مقدمه
    حدود10 الی15 درصد زوجها دارای مشکل ناباروری اند و برای آنهایی که به درمان دارویی پاسخ نمی دهند استفاده ازروش های کمک باروری، اجتناب ناپذیر است. swim up یکی از روش هایی است که باعث بهبود کیفیت اسپرم می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر swim up بر حرکت، غلظت و مورفولوژی اسپرم انجام پذیرفت.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی- آزمایشگاهی، بر روی نمونه های طبیعی مایع منی 30 مرد مراجعه کننده به مرکز ناباروری فاطمه الزهراء (س) دانشگاه علوم پزشکی بابل کاندید لقاح خارج رحمی انجام شد. قبل و بعد از swim up اطلاعات لازم شامل تعداد، حرکت و مورفولوژی اسپرم ها ثبت گردید. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 10 و آزمون تی تست زوج آنالیز شد.
    نتایج
    میانگین تعداد اسپرم ها بعد از swim up (106×1/64) بطور معنی داری کمتر از قبل از swim up (106×3/87) بود (001/0p<). میانگین حرکت اسپرم 3/60% قبل از swim up و 8/85% بعد از swim up بود (001/0p<)). swim up به ترتیب سبب بهبود 5/2 (083/0p=)، 6/12 (001/0p<) و 6/21 درصد (003/0p=) در گرید I،II، III اسپرم شده بود. میانگین درصد مورفولوژی طبیعی قبل و بعد از swim up به ترتیب 2/11% و 3/16% بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    بعد از آماده سازی به روش swim up، میزان مورفولوژی طبیعی، حرکت و گریدینگ اسپرم به نحو مطلوبی افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: swim up، شمارش اسپرم، مورفولوژی، حرکت، گریدینگ
  • موردنگاری
  • علی شمسا، نزهت موسوی فر، نفیسه ثقفی، عباسعلی امیدی، مهران ابوالبشری، سعید شمسا صفحه 7
    مقدمه
    بیضه زن ساز یکی از انواع دوجنسی بودن مردانه و یک سندرم نادر ارثی وابسته به کروموزوم X می باشد. در این گزارش دو مورد بیمار دارای بیضه زن ساز معرفی شده و ارزش لاپاروسکوپی در تشخیص ودرمان این بیماری ارزیابی شده است.
    معرفی بیمار: دو خانم نابارور با سابقه آمنوره به مرکز ما ارجاع شدند. در ارزیابی آنها با سونوگرافی شکمی و لگنی، فقدان رحم و حضور دو گناد در نزدیک رینگ داخلی اینگوینال دیده شد. موی زهار و رشد دستگاه تناسلی خارجی و پستان مانند زنان طبیعی بود. بررسی هورمونی انجام شد. کاریوتیپ XY46 بود. در سی تی اسکن شکم بیمار دوم دو گناد که بیانگر بیضه بودند، مشاهده شد. به منظور تشخیص به وسیله لاپاروسکوپ تحت بیهوشی عمومی و با تکنیک Hasson، تروکار F 10 وارد شد. بیضه ها داخل شکم مشخص شدند و به علت خطر گنادوبلاستوما، با قرار دادن 2 تروکار F5 در هر دو بیمار، گونادکتومی انجام گرفت. هر دو بیمار دو روز بعد از عمل مرخص شدند. یافته های بافت شناسی وجود بیضه را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    با توجه به تجارب دیگران و تجربه اندک ما به نظر می رسد کهحذف بیضه به روش لاپاروسکوپیک با موربیدیته کمتر و بدون عارضه قابل انجام است.
    کلیدواژگان: حذف بیضه، بیضه زن ساز، لاپاروسکوپی
  • هلن صاحب قلم، غزال پناهی، سلمه دادگر، نرگس افضلی، مهسا شبان صفحه 9
    مقدمه
    تخمین دقیق سن حاملگی یکی از مهمترین بررسی های دوران حاملگی می باشد و تمام استراتژی های کنترل بارداری بر دانستن هر چه دقیقتر سن حاملگی بستگی دارد. علاوه بر متدهای کلینیکی، بررسی سونوگرافی از طریق اندازه گیری پارامترهای مختلف جنینی، برای تعیین سن حاملگی اهمیت دارد. هدف این مطالعه مقایسه ارزش تشخیصی اندازه گیری طول کف پای جنین بوسیله سونوگرافی به عنوان یک پارامتر جدیدتر با بزرگترین دیامتر عرضی سر جنین و طول استخوان ران در تعیین سن حاملگی در تریمستر دوم و سوم است.
    روش کار
    جامعه آماری 150 نفر خانم باردار درتریمستر دوم و سوم مراجعه کننده به بخش سونوگرافی بیمارستان 22 بهمن)وابسته به دانشگاه ازاد اسلامی) مشهد در سال 1386-1385 هستند که تاریخچه قاعدگی منظم دارند. روش نمونه گیری به صورت غیرتصادفی و پشت سر هم تا رسیدن به حجم نمونه موردنظر با رعایت موارد حذف و شمول است. پس از انجام سونوگرافی سن حاملگی بر اساس دیامتر عرضی سرجنین، طول استخوان ران و طول کف پا به طور جداگانه برآورد شد و همراه با تاریخ آخرین قاعدگی بیمار ثبت شد. پس از تکمیل پرسشنامه، اطلاعات موردنظر جمع آوری و با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون فیشر و تحلیل واریانس آنالیز شد.
    نتایج
    در این مطالعه در تریمستر دوم حاملگی طول کف پای جنین کمی دقیقتر از طول استخوان ران و دیامتر عرضی سرجنین بود ولی تفاوت آنها بسیار کم است. در تریمستر سوم حاملگی اندازه گیری طول کف پای جنین و طول استخوان ران مختصری دقیقتر از اندازه گیری دیامتر عرضی سرجنین است ولی به طور کلی تفاوت معنی داری ندارند.
    نتیجه گیری
    اندازه گیری طول کف پای جنین در تخمین سن حاملگی در تریمستر دوم و سوم دقت تشخیصی تقریبا معادل با اندازه گیری دیامتر عرضی سر جنین و طول استخوان ران دارد.
    کلیدواژگان: سن حاملگی، اولین روز آخرین قاعدگی، سونوگرافی، طول کف پای جنین، دیامتر عرضی سرجنین، طول استخوان ران
  • ماندانا منصور قناعی، کامبیز فرقان پرست، نادر اسماعیل پور صفحه 15
    مقدمه
    افزایش غیر معمول تولدهای چندقلویی یک مشکل بهداشتی عمومی است زیراکه شیوع عوارض بارداری، مرگ ومیر مادری، جنینی و نوزادی، زایمان زودرس و پیامدهای جنینی و نوزادی ناشی از آن در حاملگی دو قلویی نسبت به تک قلویی از تریمستر اول تا زمان زایمان بالاتر است. یکی از عوارض مهم در حاملگی های دوقلویی ناهماهنگی وزن قل ها است که خود می تواند به عنوان عامل موثری در افزایش خطر پیامدهای نامطلوب دوقلویی، مرگ ومیر و عدم توانایی در مراحل بعدی زندگی نوزاد مطرح شود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی که در طی آن پرونده 667 زایمان دوقلویی که بین سالهای 1384 - 1376 در بیمارستانهای الزهرا و رسول اکرم رشت انجام شده بود مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به تفاوت وزن تولد بین قل ها، نمونه ها در دو گروه > 20% و ≤ 20% دسته بندی شدند. سپس فراوانی فاکتورهای موثر بر عدم تطابق وزن هنگام تولد نظیر سن، مرتبه زایمانی مادر، پره اکلامپسی-اکلامپسی و پیامدهایی همچون زایمان زودرس، پرزانتاسیونهای غیرسفالیک-سفالیک و سزارین در این دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار12 SPSS و آزمونهای آماری کای دو و تی تست مورد تجزیه و تحلیل و پردازش قرار گرفتند.
    نتایج
    از کل 667 زایمان دوقلویی در این سالها 4/78% دارای تطابق وزن و 6/21% فاقد تطابق وزن بودند. بین عدم تطابق وزن حین تولد با زایمان زودرس و پرزانتاسیونهای غیر سفالیک – سفالیک ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (P<0.05). اما میان سن، مرتبه زایمانی مادر، پره اکلامپسی- اکلامپسی و سزارین با عدم تطابق وزن حین تولد ارتباطی آماری معنی داری بدست نیامد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از همراهی عدم تطابق وزن دوقلویی با زایمان زودرس و پرزانتاسیونهای غیر سفالیک می باشد. از این رو حاملگی چند قلویی بخصوص در شرایط عدم تطابق وزن هنگام تولد به عنوان حاملگی پرخطر نیازمند بررسی و توجه ویژه جهت تشخیص، پایش و مراقبت دقیق دوران بارداری و زایمان و نوزادی می باشد.
    کلیدواژگان: حاملگی دو قلویی، ناهماهنگی وزن، زایمان زودرس، پره اکلامپسی، سزارین
  • نسرین فاضل*، حبیب الله اسماعیلی صفحه 23
    مقدمه

    ایجاد درد در اغلب زخم های جراحی قابل انتظار است. درد یک تجربه انسانی همگانی است که از ابتدای خلقت بشر یا انسان همراه بوده است. سزارین شایعترین عمل جراحی زنان می باشد و اغلب بیماران سزارین شده، درد بعد از عمل را به علل مختلف، مخصوصا نفخ تجربه می کنند. داروهای مختلفی به عنوان ضد درد بعد از عمل مورد استفاده قرار می گیرند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر افشره زیره بر شدت درد پس از سزارین انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی، دو سوکور و دو متغیره است که با هدف تعیین تاثیر افشره زیره بر شدت درد پس از سزارین در بیمارستان شهیدان مبینی شهر سبزوار انجام گرفت. دراین تحقیق 124 زن سزارین شده (58 نفر گروه دارونما66 نفر گروه دارو) مورد مطالعه قرار گرفتند. خانم های دارای BMI بالا، حاملگی دوقلو وداشتن عمل جراحی دیگر به جز سزارین از پژوهش حذف شدند. دارو و دارونما (محلول یک دهم درصد دارو تهیه شده توسط شرکت باریج اسانس ایران- کاشان) بعد از قطع سرم، به میزان 3 دوز 40 قطره هر 20 دقیقه به زنانی که دچار درد ناشی از نفخ بعد از عمل شده بودند خورانده شد و با استفاده از مقیاس دیداری درد میزان تاثیر افشره زیره بر شدت درد ارزیابی شد.

    نتایج

    بر اساس نتایج پژوهش، آزمون آماری من –ویتنی نشان داد که میزان شدت درد در گروه دارو نسبت به گروه دارونما در20 دقیقه دوم (007/0p<) و20 دقیقه سوم (001/0p<) و120 دقیقه بعد از مداخله (001/0p<) به طور معنی داری کاهش داشت.

    کلیدواژگان: زیره، اسانس زیره، سزارین، درد بعد از جراحی
  • ناهید گلمکانی، الهامه ربیعی مطلق، فاطمه تارا، جواد اصیلی، محمد تقی شاکری صفحه 29
    مقدمه
    یکی از مداخلات پزشکی در زایمان، اپی ز ی اتومی می باشد که برای وسیع ترکردن میاندوراه به کارمی رود. زردچوبه یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که بدلیل دارا بودن کورکومینوئیدها، دارای خاصیت بهبود زخم می باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر پماد زرد چ وبه بر بهبود زخم ناشی از اپی زیاتومی در خانم های نخست زا انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور که بر 84 زن نخست زای 17 تا35 ساله واجد شرایط پژوهش که جهت زایمان طبیعی به بیمارستان زنان ام البنین(س) مشهد مراجعه کرده بودند، انجام گردید. پس از زایمان، مادران گروه کنترل پماد زردچوبه و گروه شاهد پماد دارونما را روزی دوبار (2 ± 12 ساعت) به مدت ده روز استفاده کرده و ارزیابی میزان بهبود اپی زیاتومی در روزهای هفتم، دهم و چهاردهم پس از زایمان با استفاده از ابزار ریدا (قرمزی، ادم، کبودی، ترشح از زخم، فاصله دو لبه زخم) انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون تی، کای دو و من ویتنی تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    از 63 نفر، 32 نفر در گروه مطالعه و 31 نفر در گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و سایر متغیر های مداخله گر اختلاف آماری معنی داری نداشتند. مقایسه نمره ریدا در روز هفتم پس از زایمان نشان د ا دکه میانگین نمره در گروه مطالعه (68/1 ± 84/2) و در گروه کنترل (45/1 ± 35/4) می باشد وتفاوت آماری معنی دار بین دوگروه وجود دارد (00 1 /0>p). بطور مشابه در بررسی روز دهم پس از زایمان میانگین نمره ریدا در گروه مطالعه (59/1 ± 09/2) تقریبا نصف نمره میانگین بهبود زخم در گروه کنترل(77/1 ± 10/4) بود و دو گروه اختلاف آماری معنی داری با یکدیگر دا شت ند (00 1 /0>p). بررسی زخم اپی زیاتومی در روز 14 پس از زایمان نیز نشان داد که هم چنان نمره ریدا در گروه مطالعه کمتر از یک دوم نمره گروه کنترل است و دو گروه از نظر بهبود زخم تفاوت آماری معنی داری را نشان می دهند (012/0=p).
    نتیجه گیری
    استفاده از پماد زردچوبه سرعت بهبود زخم اپی زیاتومی را افزایش می دهد به عبارت دیگر بهبود برش اپی زیاتومی در گروه مطالعه را تا روز 14 به میزان 4 روز ارتقا می دهد و می تواند به عنوان ارتقا دهنده بهبود اپی زیاتومی در خانمهای نخست زا پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: اپی زیاتومی، زردچوبه، بهبود زخم، نخست زا
  • زهره عباسی، زهرا عابدیان، علیرضا فدایی، حبیب الله اسماعیلی صفحه 39
    مقدمه
    درد زایمان یکی از شدیدترین دردها در انسان است که همراه با عوارض جسمی و روانی زیادی برای مادر و جنین می باشد. یکی از قدیمی ترین روش های غیر داروئی کاهش درد زایمان، ماساژ است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر ماساژ پشت بر شدت درد مرحله زایمان زنان نخست زا مراجعه کننده به زایشگاه بنت الهدی بجنورد در سال 1384 انجام گردید.
    روش کار
    در این کار آزمایی بالینی یک سو کور (روش مداخله برای تمام واحد های پژوهش توسط پژوهشگر انجام شده و در انتهای کار اندازه گیری شدت درد توسط کمک پژوهشگری که نسبت به گروه بی اطلاع بود اندازه گیری می گردید)، 62 زن نخست زا، با سن حاملگی 37-42 هفته کامل، تک قلو، با نمایش قله سر و زایمان طبیعی به روش مبتنی بر هدف انتخاب و سپس به صورت تصادفی (یک روز در میان) در دو گروه ماساژ پشت و مراقبتهای معمول قرار گرفتند. گروه ماساژ (32 نفر) 30 دقیقه ماساژ منظم، محکم و یکنواخت در ناحیه پشت به روش افلوراج (سر خوردن و لغزاندن دست) در هر یک از فاز های زایمانی دریافت نمودند. گروه کنترل (30 نفر) مراقبتهای معمول پرستاری را به مدت 30 دقیقه در هر فاز توسط پژوهشگردریافت می نمودند. شدت درد قبل و بلافاصله بعد از 30 دقیقه مداخله در سه فاز نهفته (4-3 سانتی متر)، فاز فعال (7-5 سانتی متری) و فاز انتقالی (10-8 سانتی متر) در دو گروه توسط مقیاس تطابق دیداری درد اندازه گیری گردید. در تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای تی، کای دو و آزمون خطی استفاده گردید.
    نتایج
    مقایسه میانگین شدت درد در دو گروه بلافاصله بعد از انجام مداخله در سه فاز زایمانی اختلاف معنی دار آماری داشت (001/0p<). اختلاف میانگین شدت درد قبل و بعد از انجام ماساژ در گروه ماساژ پشت نیز در هر سه فاز اختلاف معنی دار آماری داشت (001/0p<). بر اساس مدل خطی، طول مدت انقباضات و تعداد دفعات معاینه و متغیر گروه با اختلاف میانگین شدت درد زایمان در فاز نهفته اختلاف آماری معنی دار داشتند (001/0>p).
    نتیجه گیری
    ماساژ پشت شدت درد مرحله اول زایمان را کاهش مید هد و می تواند به عنوان یک مداخله پرستاری آسان و غیر تهاجمی در کاهش درد زایمان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ماساژ پشت، روش غیر داروئی کاهش درد زایمان، درد زایمان، ماساژ درمانی
  • مقاله مروری
  • جمشید آیت اللهی، نسرین قاسمی، شکوه تقی پور ظهیر، اعظم سادات هاشمی، مصطفی بهجتی صفحه 49
    مقدمه
    در هر لحظه میلیون ها نفر زن در وضعیت حاملگی یا شیردهی می باشند که تعدادی از آنها به علت ابتلا به عفونت لازم است که تحت درمان با آنتی بیوتیک های مختلف قرار گیرند. این آنتی بیوتیک ها علاوه بر عوارضی که برای مادر دارند می توانند برای جنین و نوزاد نیز مشکلاتی ایجاد کنند. در این مقاله در مورد ده آنتی بیوتیک که می توانند عوارض شدید ایجاد کنند بحث خواهد شد.
    روش کار
    با استفاده از کلمات کلیدی antibiotic، pregnancy، lactation، breast-feeding، teratogen، teratogenic و نام ده آنتی بیوتیک آموکسی سیلین، پنی سیلینG، پنی سیلینV، کلیندامایسین، سیپروفلوکساسین، داکسی سیلین، کلرامفنیکل، ریفامپین، جنتامیسین و وانکومیسین مقالات قابل دسترسی در مدلاین به زبان انگلیسی مورد مطالعه قرار گرفتند. همچنین از مقالات فارسی موجود در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) نیز استفاده شد.
    نتایج
    در مجموع 101 مقاله که در رابطه با آنتی بیوتیک، حاملگی و شیردهی،تراتوژن وتراتوژنیک بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پنی سیلین G وV غیر تراتوژن و آموکسی سیلین، سیپروفلوکساسین، داکسی سیکلین، کلرامفنیکل وریفامپین جزو غیر محتمل ها از نظر تراتوژن بودن تقسیم بندی شده اند. جنتامایسین، کلیندامایسین و وانکومایسین جزو آنتی بیوتیک هایی هستند که تراتوژن بودن آنها نامشخص است. در ضمن حاملگی تغییرات مشخصی در رابطه با جنتامایسین، پنی سیلین ها و فلوروکینولون ها اتفاق می افتد. کلیه آنتی بیوتیک های فوق از شیر عبور می کنند، ولی مقادیر آن ها در شیر (به استثنای کلرامفنیکل) به اندازه ای نیست که برای شیر خوار مشکلی ایجاد کند.
    نتیجه گیری
    آنتی بیوتیک ها مانند سایر داروها علاوه بر فواید زیادی که دارند دارای عوارضی نیز می باشند که در طی حاملگی و شیردهی، هنگام تجویز آنها، علاوه بر در نظر گرفتن فواید و عوارض آن برای مادر باید اثر آن را بر جنین وشیرخوار نیز در نظر گرفت. با در نظر گرفتن این نکته که پس از سال ها هنوز مقالات جدیدی در مورد عوارض این آنتی بیوتیک ها نوشته شده وبه صورت گزارش مورد نیز چاپ می گردد، لازم است همکاران نیز هرچه بیشتر با این عوارض آشنا ودر صورت مواجه با عوارض جدید آن ها را گزارش کنند.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، حاملگی، شیردهی
|
  • Zahra Basirat, Seyed Gholamali Jour Sarayee Page 1
    Introduction
    Approximately, 10-15% of couples suffer from infertility. Various therapeutic approaches have been used to treat infertility; however for those who do not response to treatment using some methods to assist fertility are inevitable. Swim up is one of these methods that enhance the sperm quality. This aim of study was to determine the effects of swim up method on motility, density and morphology of sperms. Methods and Material: In this experimental-analytical study the semen specimens of 30 individuals with normal parameters (for selection of sperm with better quality) referred to Fateme-Alzahra Infertility Center affiliated to Babol University of Medical Sciences for performing in-vitro fertilization were used. The men with cigarette smoking or addiction excluded. Pre-and post swim-up data including the count, motility, morphology, and grading of sperms were recorded. The data were analyzed using SPSS version 10. Paired t test was used for analysis.
    Results
    The mean sperm count after swim up (64.1×106) was significantly (p<0.001) lower than before the swim up (87.3×106). Mean sperm motility was 60.3% before swim up and 85.8% after swim up (p<0.001). By using swim up method 2.5% (p=0.083), 12.6% (p<0.001) and 21.6٪ (p=0.003) improvement was seen in sperm grade I, II and III respectively. The mean percentage of sperms with normal morphology before and after the swim-up was 11.2% and 16.3%, respectively (p<0.001).
    Conclusion
    Preparation of sperms by swim-up method improves the normal sperm morphology, motility, and grading
  • Ali Shamsa, Nehzat Mosavifar, Nafiseh Saghafi, Abasali Omidi, Mehran Abolbashari, Saeed Shamsa Page 7
    Introduction
    Testicular feminization is a rare X linked syndrome with 46 XY karyotype. The aim of this report was to present the role of laparoscopy in the diagnosis and treatment of this syndrome.Materials & Patients: Two women referred to us with a history of amenorrhea. They were 23 and 19 years olds. Physical examination showed normal pubic hair and normal development of external genitalia and breasts. Ultrasonography of abdomen showed; agenesis of the uterus and existence of two gonads near the internal inguinal rings. Hormonal assays were done and karyotype study showed 46XY. In order to confirm the diagnosis by laparoscopy, under general anesthesia and by using Hasson technique, a 10Fr trocar was inserted and totally the four
    Results
    Testes were seen in the abdomen of two patients. Because of the risk of gonadoblastoma, two 5F trocars were introduced in midclavicular lines (below the umbilicus), the gonads were released from the surrounding tissues, and after ligating the vascular attachments the gonads were excised and removed through the trocar incision sites. Post laparoscopy course was uneventful and both patients discharged home after two days. Histopathologic study of the removed gonads confirmed testicular features.
    Conclusion
    Having considered the minimal morbidity and complications in this two cases and report the experience of other authors, it seems that, laparoscopic gonadectomy might be a suitable option in managing patients with testicular feminization.Key Words:
  • Helen Saheb Ghalam, Ghazal Panahi, Salmeh Dadgar, Narges Afzali, Mahsa Shaban Page 9
    Introduction
    Accurate estimating of the gestational age is one of the most important assesments during pregnancy. Various strategies for management of pregnancy depend on the estimation of accurate gestational age. In addition to the clinical methods, sonographic measurements are important to estimate the gestational age. The aim of this study was to compare the fetal foot length diameter as a non-traditional sonographic measurement with the biparietal diameter (BPD) and femur length (FL) to determine the gestational age in the second and third trimesters. Methods and Material: This study was carried out on 150 pregnant women in second and third trimesters that referred to 22nd Bahman hospital affiliated to Islamic Azad University of Medical Sciences, in Mashad during 2006-2007 for sonographic evaluation. They had all regular menstruations. Non-random sampling was done until enough cases were collected to meet the desired sample size. Ultrasonography of pelvis and abdomen was performed by a single radiologist and the gestational age was reported based on the foot length, BPD, and FL separately. The history of the last menstrual period (LMP) was obtained as well. The protocol of the study was approved by the ethical board of the university and written informed consents were obtained from the patients. All collected data were analyzed by using SPSS software (14th version) and Fischer test.
    Results
    In the second trimester the accuracy of measuring fetal foot length was a little higher than fetal BPD and FL for estimation of gestational age (p=0.945). In the third trimester the measurement of fetal foot length and FL was a little more precise than BPD but there was no significant difference (p=0.961).
    Conclusion
    Estimation of the gestational age in the second and third trimester by measuring the fetal foot length was almost equivalent with the fetal BPD and FL.
  • Mandana Mansour Ghanaie, Kambiz Forghan Parast, Nader Esmaeil Pour Page 15
    Introduction
    Unusual increase of multifetal pregnancy is a public health problem. The prevalence of complications during pregnancy, maternal mortality, preterm labor, and fetal and neonatal complications in twin pregnancy is more than single pregnancy. Fetuses’ weight discordance is one of the important complications that may increase the unpleasant consequences of twin pregnancies such as the risk of fetal and neonatal mortality and disability. Methods and Material: In this analytical study all the archived files (667) of twin pregnancies delivered during 1997-2005 in Alzahra and Rasoul Akram hospitals in Rasht city (north of Iran) were studied. Birth weight differences of the twins were stratified into the following groups: discordant twins (birth weight differences ≥20%) and concordant twins (birth weight differences<20%). Then the frequency of risk factors such as maternal age, parity, pre-eclampsia, and the outcomes such as preterm labor, non-cephalic- cephalic presentation, and cesarean delivery were compared in these groups. The data were analyzed by using the SPSS software version 12. X² and t tests were used to compare between groups.
    Results
    Of thetotal 667 twin deliveries, 78.4% were concordant and 21.6% were discordant. There was significant correlation between discordance and preterm labor and non cephalic- cephalic presentation (p<0.05). But there was not significant correlation between discordance and maternal age, parity, preeclampsia, and cesarean delivery.
    Conclusion
    Twin pregnancy with weight discordance is a very high risk pregnancy, which can be accompanied by non cephalic- cephalic presentation and preterm labor. It needs particular attention for detection and monitoring. Regular prenatal visits should be arranged in these pregnancies.
  • Nasrin Fazel, Habib Allah Esmaeili Page 23
    Introduction

    Pain is common after all kinds of operations especially the cesarean section. Cesarean section is the most prevalent obstetric operation causing pain particularly due to flatulence. Various analgesics have been used to relieve pain after cesarean section. This study was performed to evaluate the effect of cumin oil on pain severity after cesarean section.Methods and Material: In this double blind, clinical trial, 124 women (58 controls and 66 cases) were studied. (Randomized based on number patient was performed. we calculate the sample size based on most common sign. Included women had live, singleton fetuses with gestation age 38-42 weeks. All the women received similar intravenous fluid and analgesia. Excluded patients had high body mass index, twin pregnancy, and history of other surgery rather than cesarean section. The cases received 40 drops of Cumin oil (Barij essence, Kashan, Iran), every 20 minutes for three doses just after discontinuing the intravenous fluid. The controls received placebo (Cumin oil solution 0.1%). Visual analog scaling was used to evaluate the effect of cumin oil on pain severity.

    Result

    The pain severity in the experimental group was significantly reduced after 20 minutes (p<0/007), 40 minutes (p<0/001) and 120 minutes (p<0/001) of the intervention.

    Conclusion

    Cumin oil can be prescribed to reduce flatulence related abdominal pain after cesarean section.

  • Nahid Golmakani, Elhameh Rabiei Motlagh, Fatemeh Tara, Javad Assili, Mohammad Taghi Shakeri Page 29
    Introduction
    Episiotomy is a surgical incision of the perineum, which is done during delivery to facilitate and expedite delivery and to prevent perineal tears. Within the midwifery practice, perineal care both during and after the labor has changed during the past 20 years, however, there is little research on the care of this most frequently performed wound. Curcuma longa or turmeric is a tropical plant, which has the capability of healing wounds because of its containing curcuminoids. The aim of this study was to determine the effect of turmeric ointment on healing of episiotomy site in primiparous women.
    Material And Methods
    This study was a double blind clinical trial, which was accomplished in Omul Banin hospital affiliated to Mashhad University of Medical Sciences. Eighty four qualified primiparous women aged 17-35 years who were scheduled for normal vaginal delivery were recruited. Inclusion criteria were: Primiparity, gestational age 37-42 weeks, live and singleton pregnancy, and lack of chronic systemic diseases such as diabetes mellitus that can affect the healing process. The included women were alternately divided to the study and control groups. The turmeric ointment contained 5% ethanolic extract of turmeric rhizomes powder in Vaseline basement and placebo contained a few drops of in concentrated hydro alcoholic extract of turmeric rhizomes powder in Vaseline basement. Both the turmeric and placebo ointments were prepared, packed and coded in similar tubes by a pharmacologist who was blind to the study protocol. After delivery, in case of performing episiotomy, the women were advised to apply either the drug or the placebo every 12±2 hours for 10 days. The healing process was assessed at days 7th, 10th, and 14th after the delivery using the REEDA (Redness, Edema, Ecchymosis, Discharge, and Adhesive) scale. The data were analyzed using Student's t, c2, and Mann-Whitney tests.
    Results
    There was not a significant difference in demographic characteristics and other distracted variables between the two groups. Of the 84 recruited women, 17 were excluded. The remaining 63 women consisted of 32 cases and 31 controls. At the 7th day postpartum, the mean REEDA score was 2.84±1.68 for the study group and 4.35±1.45 for the control group (P<0.001). At the 10th day, the mean REEDA score for the women in the study group was about half of their counterparts in the control group (2.09±1.594 v 4.10±1.777, P<0.001). At the 14th day, 4 days after discontinuing the treatment, the mean REEDA score for the study group was still lower than that of the control group (P=0.012). No side effect was seen or reported during the study.
    Conclusion
    The mean REEDA score for the study group at the 10th day was likely the control group at the 14th day. In fact, the turmeric ointment enhances the healing at the episiotomy site and decreases the duration of healing from 14 days to10 days. Therefore, it seems that this ointment can be prescribed for primiparous women with episiotomy incisions.
  • Zohreh Abasi, Zahra Abedian, Alireza Fadaie, Habib Allah Esmaeili Page 39
    Introduction
    Labor pain is one of the most severe human pains, which has mental and physical side-effects on pregnant women and their fetuses. One of the most ancient complementary methods used to relieve labor pain is massage. The purpose of this study was to investigate the effects of back massage on labor pain in women attending Bentolhoda maternity hospital in Bojnord city (northeast Iran) in 2005.
    Material And Methods
    In this single blind clinical trial, that only assessor was blind 62 primiparous pregnant women with gestational age 37-42 weeks, who had singleton pregnancy with vertex presentation and were candidate for normal vaginal delivery were recruited. Number of cases was defined on other trials.Then the women were randomized every other day and were divided in two groups. Back massage in the experimental group (n=32) was continuous, firm, and steady for 30 minutes and the women in the control group (n=30) received 30 minutes routine nursing care in any three phases of labor. By using the visual analogue scale (VAS), the intensity of pain before and after the massage or routine care was compared between the two groups in the latent phase (cervical dilation 3-4 cm), active phase (cervical dilation 5-7 cm), and transitional phase (cervical dilation 8-10 cm) of the labor. In order to collect data an interview and observation sheet were filled out. The data were analyzed using statically tests such as X2, and Student’s t tests by using SPSS soft ware.
    Result
    The women in the experimental group had significantly lower pain in the latent (p<0/001), active (p<0/001), and transitional phases (p<0.001).The mean pain score before and after back massage was significantly different in the experimental group (p<0/001 for each phase). There was significant difference between longevity of contraction and numerous of vaginal examination and mean scores of group on mean score pain before and after intervention in the latent phase (p<0/001).
    Conclusion
    This study indicated that back massage reduce pain intensity in the first stage of labor.
  • Jamshid Ayatollahi, Nasrin Ghasemi, Shokouh Taghipour Zahir, Azamosadat Hashemi, Mostafa Behjati Page 49
    Introduction
    At any time many women are pregnant or lactating worldwide. The medication use by these women is accompanied by significant risks. In addition to normal physiologic changes that alter the pharmacokinetics of drugs, there is concern for the possible teratogenicity and toxic effects of the drugs on the developing fetus and newborn. This article reviews the risks and pharmacokinetic considerations for 10 broad-spectrum antibiotics that can be used to treat various infections during pregnancy and lactation.
    Methods
    Information from the Pub Med was reviewed concerning the use of 10 antibiotics (amoxicillin, penicillin G and V, doxycycline, chloramphenicol, ciprofloxacin, rifampin, clindamycin, gentamicin, vancomycin) in pregnant and lactating women. The PubMed search engine was used with the search terms [antibiotic name] and teratogen or tratogenic “[antibiotic name] and pregnancy,” “[antibiotic name] and lactation,” and “[antibiotic name] and breast-feeding” from 1966 to November 2007. Standard reference tracing was done as well. The Scientific Information Database was searched with the similar keywords for Persian articles.
    Results
    One hundred and one references had sufficient information regarding the number of subjects, and the methods. So their findings were included in the study. The teratogenic potential of the drugs in humans ranged from “none” for penicillin G and penicillin V to “unlikely” for amoxicillin, chloramphenicol, ciprofloxacin, doxycycline, and rifampin and to “undetermined” for clindamycin, gentamicin, and vancomycin. Significant pharmacokinetic changes occur during pregnancy for penicillins, fluoroquinolones, and gentamicin, which indicate that dosage of these drugs should be adjusted in the pregnancy period. All of these antibiotics but chloramphenicol can be prescribed during breast-feeding period.
    Conclusion
    Having considered the possible teratogenicity and side effects of these drugs, penicillin and amoxicillin can be prescribed safely but tetracycline should be avoided during pregnancy and lactation.