فهرست مطالب

مجله تحقیقات نظام سلامت حکیم
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 42، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/08/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحرناز نجات، بهاره یزدی زاده، ژاله غلامی، مهناز آشورخانی، سیما نجات، کتایون ملکی، سید رضامجدزاده * صفحه 1
    مقدمه

    تاکنون به مقوله ادغام عمدتا از منظر کیفیت ارایه خدمات و آموزش به آن نگاه شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر ساختار مذکور بر بهره برداری از پژوهش های داخل کشور بوده است. انتظار می رود که این مطالعه بتواند برای سیاست گذاران کلان که به طراحی نظام ملی پژوهش و نوآوری می پردازند مفید باشد.

    روش کار

    مطالعه به صورت Grounded theory و از طریق مصاحبه با طیف های متفاوتی از سیاست گذاران تا ارایه دهندگان خدمات در گروه های پزشکی و غیرپزشکی انجام پذیرفته است.

    یافته ها

    ادغام به صورت کامل رخ نداده است، یعنی علاوه بر تغییر ساختار در سطح بالای وزارت بهداشت و دانشگاه ها (که به سطح گروه های آموزشی- پژوهشی نیز نرسیده است)، بایستی فرآیندهای لازم برای به نتیجه رسیدن تعریف می شده اند که انجام نپذیرفته است. نقص در بهره برداری از پژوهش موضوعی نیست که منحصر به پژوهش نظام سلامت باشد و در دیگر ارکان نظام علم و نوآوری کشور نیز دیده می شود.

    نتیجه گیری

    از دید نظام پژوهش سلامت، پیش از هرگونه تصمیم گیری در خصوص تغییر ساختارهای موجود، بایستی نظام کلان نوآوری کشور تعریف گردد. چرا که مشکلات اصلی پژوهش کشور خاص ادغام و علوم پزشکی نیست و وجهه های عام تر و موثرتری وجود دارد و تغییر در ادغام و علوم پزشکی بایستی نسبت به آن ها، ثانویه تلقی شود.

    کلیدواژگان: ادغام، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، ترجمان دانش، انتقال دانش
  • آفرین رحیمی موقر، گل آرا خستو، منیر فکری، شاهین آخوندزاده صفحه 11
    مقدمه

    در این مقاله به بررسی مواد و داروهای تجویز شده توسط عطاری های تهران برای درمان اعتیاد پرداخته شده است.

    روش کار

    این تحقیق دارای دو بخش پژوهش کیفی و آزمایشگاهی بوده است. مصاحبه عمیق با 52 نفر از ارایه دهندگان خدمات گیاهی از 22 منطقه شهرداری تهران بزرگ و با 32 نفر از معتادان یا خانواده های آنان و آزمایش کروماتوگرافی با لایه نازک برای 55 نمونه از ترکیبات بدون نام دست ساز که برای درمان اعتیاد در عطاری ها فروخته می شود انجام گردید.

    یافته ها

    85% از عطاری های مورد مطالعه به درمان اعتیاد نیز می پرداختند. گیاهان دارویی تجویز شده شامل اسطوخودوس، سنبل الطیب، بهار نارنج، زنیان و بادرنجبویه بوده است. گرچه تنها 20% از عطاری ها اظهار کردند که از ترکیبات شیمیایی نیز استفاده می کنند، لیکن بررسی آزمایشگاهی 55 نمونه داروهای دست ساز تجویزی برای درمان اعتیاد نشانگر وجود حداقل یک ترکیب شیمیایی در تمام نمونه ها بود. 91% نمونه ها دارای دی فنوکسیلات و 58% دارای حداقل یک ترکیب اپیوئیدی بودند. هزینه درمان تجویز شده توسط عطاران از 10 هزار تومان تا 200 هزار تومان متفاوت بوده است. 75% از معتادان این نوع ترکیبات را برای ترک اعتیاد بی تاثیر دانسته و یا آنها را اعتیادآور می دانستند.

    نتیجه گیری

    فعالیت وسیع عطاری ها در زمینه تجویز و فروش ترکیبات دست ساز علی رغم ممنوعیت قانونی آن و وجود تقاضا از سوی مردم چالشی جدی پیش روی سیاستگذاران این حیطه است. رویکرد علمی به طب گیاهی، تولید داروهای گیاهی زیر نظر وزارت بهداشت و فروش آنها با مجوز خاص، تدوین و اعمال آئین نامه نظارتی، آموزش نظام مند تمامی افرادی که به هر نوع دست اندرکار تولید، تجویز و یا فروش داروهای گیاهی هستند و آگاه سازی مردم پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: درمان گیاهی، مواد اپیوئیدی، اعتیاد
  • فرزانه گلفام، پریسا گلفام، علیرضا خلج، سیدسعید سیدمرتاض، حمیدرضا طاهری، مریم امینی صفحه 20
    مقدمه
    درمورد درمان کیست هیداتید کبد تا کنون تعداد زیادی از روش های جراحی و غیرجراحی مطرح گردیده است.برای چندین دهه روش های جراحی محافظه کارانه و یا رادیکال تنها درمان شناخته شده این بیماری بود. دسترسی به داروهایی که می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر اکینوکوکوس گرانولوزوس داشته باشد این امکان را فراهم ساخت که بتوان با استفاده از سونوگرافی و سی تی اسکن با روش خالی کردن و تزریق ماده کشنده اسکولکس ودوباره تخلیه کردن از راه پوست یا PAIR کیست هیداتید را درمان کرد. هدف از این مطالعه مقایسه روش های درمانی قدیمی تر نسبت به روش های نوین در درمان کیست هیداتید کبد می باشد.
    روش کار
    بررسی گسترده در MEDLINE، Chohran Library، (WOS) Web of Science، ScienceDirect، با کلمات کلیدی تخلیه و تزریق مجدد از طریق پوست، کیست اکینوکوکوسی، آلبندازول، کیست هیداتید کبدی، متاآنالیز و کارآزمایی کنترل شده تصادفی در طی سه دهه اخیر انجام شد.
    یافته ها
    307 مطالعه در مورد درمان های مختلف کیست هیداتید کبد موجود بود. این مطالعات غالبا در تعداد قابل توجهی از بیماران کیست هیداتید انجام شده و در مقالات: پژوهشی، گزارش موردی، مروری، کارآزمایی کنترل شده تصادفی ارایه شده است. روش های درمانی مورد بررسی قرار گرفته علاوه بر درمان های جراحی مرسوم به ارزیابی میزان کارایی استفاده از درمان های دارویی و نیز استفاده از PAIR می پردازد.
    نتیجه گیری
    اگر چه جراحی با تکنیک های متنوع با هدف ریشه کنی کامل کیست و پیشگیری از عود از روش های اساسی درمان محسوب می شود،امروزه روش های درمانی از طریق پوست و روش های کمتر تهاجمی رو به پیشرفت است. به نظر می رسد PAIR همراه با آلبندازول نسبت به جراحی دارای کاربرد کلینیکی بالاتر و نیز عوارض جزیی یا کلی، موربیدیتی و عود پایین تر در بسیاری از موارد کیست هیداتید بوده است. PAIR علاوه بر این که در پیگیری طولانی مدت بیماران با عود کمتری نسبت به درمان های جراحی همراه بوده است، از لحاظ موربیدیتی ومورتالیتی کمتر و مدت بستری کوتاه تر روشی ارجح محسوب می گردد. جراحی در مواردی که PAIR قابل انجام نبوده و یا عوارض مطرح است پیشنهاد می شود. استفاده از داروها پیش و پس از هر روش مداخله ای از عود و پراکندگی کیست می کاهد.
    کلیدواژگان: کیست اکینوکوکوزیس، کیست هیداتید کبدی، تخلیه و تزریق مجدد از طریق پوست، آلبندازول، کارآزمایی کنترل شده تصادفی، متاآنالیز
  • منوچهر فرج زاده، محمد دارند صفحه 27
    مقدمه
    تغییرات فصلی و روزانه مرگ و میر ارتباط مستقیمی با دما دارد. کاهش و افزایش دما سهم عمده ای بر میزان مرگ ومیر داشته و اثر استرس زای دما بر تعداد فوت شدگان یکی از عوامل افزایش مرگ و میر می باشد.کمیت سازی ارتباط بین مرگ ومیر روزانه و دما به عنوان یک خط مشی اساسی جهت افزایش دقت سیستم های هشدار کاهش یا افزایش دما سودمند می باشد.
    هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین دما با تعداد فوت شدگان شهر تهران طی دوره (2002 - 2005) و تعیین دمای حداقل مرگ و میر(TMM) تهران می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق که از نوع توصیفی و تحلیلی می باشد با استفاده از روش های آماری به بررسی و تجزیه و تحلیل ارتباط بین تعداد فوت شدگان به صورت کلی و به تفکیک بیماری های قلبی- عروقی، تنفسی و سکته مغزی با دما پرداخته شده است. جمعیت مورد بررسی جامعه آماری مرگ و میر شهر تهران می باشد که یک نمونه 4 ساله از آمار مرگ و میر روزانه بین سال های 2000 تا 2005 انتخاب شده است.
    یافته ها
    ارتباط بین تعداد فوت شدگان روزانه با میانگین دمای روزانه طی سال های 2002 تا 2005 به صورت V شکل می باشد و دمای حداقل مرگ ومیر (TMM) برای تهران C ° 5/28 محاسبه شده است. هرچقدر دما کمتر یا بیشتر از دمای حداقل مرگ و میر باشد میزان مرگ و میر افزایش می یابد و بین دما با تعداد فوت شدگان رابطه همبستگی معنادار و قوی به ویژه بین میانگین ماهانه وجود دارد. ضریب تعیین بین آنها 76/0در سطح اطمینان 99% می باشد.
    نتیجه گیری
    بیشترین تعداد فوت شدگان در ماه های سرد سال (دسامبر، ژانویه و فوریه) بوده است. به این صورت که هر چقدر دما کاهش یافته میزان مرگ و میر افزایش یافته است. افزایش تعداد فوت شدگان ناشی از بیماری های قلبی- عروقی، تنفسی و سکته مغزی در ماه های سرد سال گویای این امر می باشد. در بین مناطق 22گانه تهران مناطق9، 6 و 12 بیشترین تعداد مرگ ومیر را به خود اختصاص داده اند.
    کلیدواژگان: تعداد فوت شدگان، تهران، بیماری ها، دمای حداقل مرگ و میر، آب و هوا
  • احمدرضا سروش، احسان حامدی سرشت، سهیلا دبیران صفحه 35
    مقدمه
    دستیاران جراحی عمومی در طول دوره آموزش تخصصی بیمارستانی همواره در شرایط محرومیت از خواب نسبی و مزمن قرار دارند. کم خوابی مزمن اثرات نامطلوبی بر خلق و خو، رفتار، روابط اجتماعی، کیفیت زندگی، قدرت یادگیری، تصمیم گیری و مراقبت از بیماران دارد. تاثیر منفی کم خوابی بر دقت، سرعت عمل و مهارت دست جراح در مطالعات مختلف نشان داده شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، برآورد میزان خواب آلودگی دستیاران جراحی عمومی و آگاهی از دیدگاه آنان نسبت به پیامدهای خستگی و کم خوابی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی دستیاران جراحی عمومی از سه بیمارستان سینا، امام خمینی و شریعتی صورت گرفت. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه 38 سوالی ساختار یافته کمی انجام شد. از معیار استاندارد اپوورت برای ارزیابی میزان خواب آلودگی استفاده گردید.
    یافته ها
    چهل و هشت دستیار جراحی عمومی به مطالعه وارد شدند. میانگین ساعات کار هفتگی دستیاران سال اول و دوم، 160-140 ساعت و دستیاران سال سوم و چهارم، 120-100 ساعت بود. میانگین میزان خواب آلودگی دستیاران بر اساس مقیاس اپوورت 69/0 ± 6/11 (دامنه 21 -3) بود که خواب آلودگی در حد متوسط را نشان می داد. 20% از دستیاران در محدوده خواب آلودگی شدید قرار داشتند. 1/52% از دستیاران معتقد بودند کم خوابی و خستگی، تاثیر عمده ای بر زندگی شخصی آنها دارد، 3/31% کم خوابی را دارای تاثیر عمده بر کار خود دانستند.
    نتیجه گیری
    ساعات کاری طولانی، محرومیت از خواب و خستگی موجب خواب آلودگی دستیاران جراحی گردیده و این مساله بر کیفیت زندگی و عملکرد آنها اثرات نامطلوب می گذارد. بر اساس نتایج این مطالعه، بازنگری و تعدیل میزان ساعات کاری دستیاران جراحی عمومی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: دستیار، جراحی عمومی، محرومیت از خواب، خستگی
  • محمدرضا زارعی، وفا رحیمی موقر*، سهیل سعادت، فرزاد پناهی، رضا دهقان پور، ابوالفضل سمیعی، مژگان کاربخش صفحه 42
    مقدمه

    حوادث ترافیکی علل اصلی مرگ و میر ناشی از تروما در اکثر کشورهای جهان و ایران می باشد. این مطالعه وضعیت مرگ و میر ناشی از حوادث را در ده سال اخیر (1385 -1376) در ایران مورد بررسی می دهد.

    روش کار

    جمعیت مورد مطالعه بیماران دچار مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی در 10 سال اخیر می باشد. منبع کسب اطلاعات گزارشات پلیس، سازمان پزشکی قانونی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. اطلاعات جمع آوری شده شامل تعداد وسایل نقلیه، تعداد تصادفات و مرگ و میر ناشی از آنها می باشد.

    یافته ها

    تعداد مرگ از 1/22 (4/22 -7/21 95%CI،) به ازای هر 000/100 نفر در سال 1376 به 5/40 (0/41 -1/40 95%CI،) به ازای هر 000/100 نفر در سال 1384 افزایش پیدا کرده سپس به 1/39 نفر (6/39 -7/38 95%CI،) به ازای هر 000/100 نفر در سال 1385 کاهش پیدا کرد. هم چنین آسیب های ناشی از این حوادث از 110 نفر به 401 نفر به ازای هر 000/100 نفر افزایش پیدا کرد. در حالی که در سال 1385 این تعداد به 393 نفردر هر 000/100 نفر کاهش پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه بروز حوادث ترافیکی و مرگ و میر ناشی از آن را در ده سال اخیر و کاهش آن را در سال 1385نشان می دهد. از علل احتمالی این کاهش انجام اقدامات مداخله ای در سا لهای اخیر مانند تغییر قوانین، اقدامات پلیس، بهبود ارایه خدمات درمانی و آموزش های عمومی به مردم می باشد. توصیه می شود تلاشهای تمامی سازمان های مسوول در امر حوادث ترافیکی در قالب رهبری واحد و سازمان یافته ای ادامه یابد.

    کلیدواژگان: حوادث ترافیکی، آسیب، مرگ و میر، ایران
  • حسن حق شناس، ماریه حسینی، معصومه جمشیدی، حمیدرضا عزیزی صفحه 47
    مقدمه
    تخلفات رانندگی همواره یکی از علل بروز مشکلات، معضلات و حوادث ترافیکی در همه ی جوامع می باشد که بسته به بافت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و جغرافیایی جوامع میزان و نوع آن متفاوت خواهد بود. گرچه در بروز تخلفات رانندگی، عوامل محیطی- کنترلی، اجرایی و عدم تناسب ساختارهای مواصلاتی با تعداد خودروها و واحدهای عبور و مرور و غیره نیز دخیل می باشد، اما علل انسانی به عنوان اصلی ترین عامل، بالاترین درصد علت تخلفات است.
    روش کار
    در این تحقیق 537 آزمودنی مورد بررسی قرار گرفتند که شامل 437 راننده مرد و 100 راننده زن بودند. میانگین سنی مردان 5/34 (انحراف معیار 9/10) و میانگین سنی زنان 4/37 (انحراف معیار 9/13) بود. آزمودنی ها از طریق نمونه گیری در دسترس با مراجعه به مکان هایی چون مرکز تعویض پلاک خودرو و یک درمانگاه تخصصی مرکزی شیراز انتخاب گردیدند. پرسشنامه ها شامل پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه رفتار رانندگی منچستر و پرسشنامه شخصیت نئو FFI بوده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های تحلیل واریانس و همبستگی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمرات شاخص عصبیت آزمون نئو با میزان انواع خطا و انجام اعمال غیرقانونی رابطه مستقیم معنادار وجود دارد، (05/0 (p< همچنین نشان داده شد که بین نمرات شاخص توافق با دیگران و برون گرایی در آزمون نئو با انواع خطا و انجام اعمال غیرقانونی رابطه معکوس معناداری وجود دارد (05/0 (p<. ولی بین نمرات شاخص وجدانی بودن با میزان انواع خطا و انجام اعمال غیرقانونی رابطه ای دیده نشد، ضمنا بین نمرات شاخص بازبودن به تجربه ها تنها با انجام اعمال غیرقانونی غیرخشونت آمیز رابطه ی مستقیم معنا داری داشت (01/0 (p<. از بین عواملی مثل سن، سال های تجربه ی رانندگی با میزان انواع خطا، تنها سن و سال های تجربه ی رانندگی با انجام اعمال غیرقانونی غیرخشونت آمیز رابطه ی منفی معنا دار وجود دارد (05/0 (p<. با تعجب دیده شد که سال های تحصیلات رسمی با میزان انواع خطاها و انجام اعمال غیرقانونی رابطه مستقیم معناداری دارد (05/0. (p<
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان دادند که ویژگی های شخصیتی با رفتار رانندگی رابطه ی معناداری دارد. لذا با توجه به اهمیت رفتار رانندگی در میزان تصادفات، توصیه می شود جهت بهبود وضعیت رانندگی و کاهش میزان تصادفات، ارزیابی های روان شناختی در هنگام ارایه گواهینامه و پس از آن به طور دوره ای صورت پذیرد و می توان آموزش های مخصوصی را برای آسیب پذیران به خطاهای رانندگی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: تصادفات رانندگی، شخصیت، تخلف رانندگی، آزمون نئو
  • سیدغفور موسوی، آزاده ملکیان، نجمه کیخایی، فرشته کیخایی، معصومه محمودی صفحه 55
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای خودکشی در سنین 15تا 24 سال، شناسایی افراد دارای افکار خودکشی به عنوان یک فاکتور پیشگویی کننده مهم، می تواند زمینه را برای مداخلات پیشگیری کننده از انجام خودکشی فراهم نماید. این مطالعه به منظور بررسی فراوانی نسبی این افکار در دانشجویان سه دانشگاه اصفهان طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی (مقطعی) 300 نفر از دانشجویان 25 -19 ساله مشغول به تحصیل و غیرمهمان در سه دانشگاه اصفهان (دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی) در سال 1384 از نظر شیوع افکار خودکشی مورد بررسی قرار گرفتند که تعداد نمونه بر اساس جمعیت هر دانشگاه و نسبت دانشجویان دختر به پسر به صورت تصادفی انتخاب و ابزار مورد استفاده پرسشنامه استاندارد شده سازمان بهداشت جهانی با عنوان جدول سنجش عوامل خطر بهداشت روان WHO Step)) بود که به صورت دو قسمتی، برای ارزیابی متغیرهای دموگرافیک و افکار خودکشی بود. پس از جمع آوری اطلاعات از طریق نرم افزار SPSS و اجرای آزمون های مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    31 نفر از دانشجویان هر سه دانشگاه (33/10%)با فاصله اطمینان 95% (07/11% -92/8%)افکار خودکشی داشتند. فراوانی نسبی افکار خودکشی در دانشجویان پسر دانشگاه صنعتی اصفهان به طور معناداری بیشتر از سایر دانشجویان بود((p<0.05. همچنین فراوانی نسبی افکار خودکشی در دانشجویان خوابگاهی این دانشگاه بیشتر از دانشجویان بومی این دانشگاه و دانشجویان خوابگاهی دو دانشگاه دیگر می باشد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع قابل ملاحظه تفکر خودکشی در دانشجویان به ویژه در دانشجویان پسر و غیربومی، نیاز به انجام یک مطالعه آینده نگر با حجم نمونه بیشتر برای بررسی شناسایی دقیق تر گروه های در معرض خطر، تعیین فاکتورهای خطر و برنامه ریزی گام به گام برای کاهش ریسک فاکتورها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: افکار خودکشی، دانشجو، اصفهان
|
  • Nedjat S., Yazdizadeh B., Gholami J., Mph), Ashorkhani M., Maleki K., Majdzadeh R., (Dvm Page 1
    Introduction

    Integration of health services and medical education - the brief manifest of Iran’s Ministry of Health and Medical Education (MOHME) - has been studied mainly from the perspective of health service and medical education quality so far. The objective of present study however, is to examine the impact of integrated structure of MOHME on domestic research utilization. Macro-level policy makers in charge of designing the national research and innovation system are expected to benefit from the results of this study.

    Methods

    The study was conducted in form of Grounded Theory and through interviews with a wide range of persons ranging from policy makers to healthcare providers in medical and non-medical groups.

    Results

    ‘Integration’ has not fully evolved yet. Beyond the structural changes that have been created at the higher levels of MOHME and medical universities, a set of processes should have been defined for attainment of the desired goals. Neither the created structural changes have covered the level of educational and research groups, nor the set of needed processes has been defined. The issue of inadequate research utilization is not limited to health sector, but is also present in other pillars of the national research and innovation system.

    Conclusion

    From the perspective of health research, the national research and innovation system should be defined at the macro level before making any decisions about changing the current structures. The reason is that the main problems of the research system in Iran are not confined to medical sciences or the ‘integration’, but more general and drastic issues are existent. Any putative structural changes in the ‘integration’ and medical sciences should be viewed only as secondary to these main issues.

  • Rahimi - Movaghar A., Mph), Khastoo G., Fekri M., Akhondzadeh Sh, Fbpharmacols, Dsc) Page 11
    Introduction

    The objective of this study is to assess the medicines and materials dispensed by medicinal herbs sellers in Tehran for treatment of drug addiction.

    Methods

    This study consisted of a qualitative study and a chemical laboratory analysis. In-depth interviews with a sample consisting of 52 medicinal herbs sellers from 22 zones of Tehran’s Municipality and 32 drug dependents or their family members were performed, and thin layer chromatography was done for 55 specimens from handmade anonymous materials sold by medicinal herbs sellers for treatment of addiction.

    Results

    Eighty five percent of the studied herb sellers were active in treatment of addiction. The prescribed herbs consisted of Lavandula, Valerian, Citrus, Bishop’s weed fruit, and sweet balm. Although only 20% of the herb sellers disclosed dispensing chemical compounds as well as herbals, but all of the analyzed specimens included at least one chemical. Ninety one percent of the specimens contained diphenoxylate and 58% included at least one opioid. The cost of treatment ranged from 100 thousand to two million Iranian Rials per patient. Seventy five percent of addicts judged the dispensed medicines and material as either ineffective or addictive.

    Conclusion

    Widespread and active involvement of herb sellers in prescription and selling of handmade chemical compounds for treatment of addiction, despite its illegality, and the large public demand for such medicines pose a serious challenge for the concerned policymakers. Scientific approach to herbal medicine, supervision of Ministry of Health and Medical Education on their production, licensing their sale, development and application of supervisory regulations, systematic training of those involved in production, prescription, and sale of herbal medicines, and public awareness rising are recommended.

  • Golfam F. , Golfam P. , Khalaj Ar , Sayed Mortaz Ss , Taheri Hm , Amini M. Page 20
    Introduction
    A large number of surgical and non-surgical treatment methods have been propounded for cystic echinococcosis of liver so far. For decades, surgical excision via conservative or radical approaches was the only known treatment method for this disease. Availability of chemotherapeutic agents with considerable activity against Echinococcus granulosus has made it possible to treat hydatid cysts with ultrasound- or computed tomography-guided transhepatic percutaneous drainage method, named Puncture, Aspiration, Injection, and Re-aspiration (PAIR). The aim of this study was to compare the older and newer treatment methods for liver hydatid cyst.
    Methods
    A search was made on three decades later in four different data bases MEDLINE, Chohran Library, Web of Science and ScienceDirect with keywords: “hepatic hydatid cyst”,”Albendazol”,” Cystic echinococcosis”,”PAIR”,”metaanalysis”, Randomized controlled trial”
    Results
    Three hundred and seven studies met our inclusion criteria. Most of these studies had considerably large-sized samples of patients with hepatic hydatid cyst. They were comprised of original research articles، case reports, review articles, and randomized controlled trials. These studies had assessed efficacy of conventional surgical methods as well as that of chemotherapy and PAIR.
    Conclusion
    Surgery with different techniques aiming eradication and reduction of recurrence is considered as one the main treatment methods. However, use of percutaneous drainage and minimally invasive techniques is now growing. PAIR with albendazole appears to have higher clinical efficacy, and lower rates of major and minor complications, mortality, short and long term disease recurrence, and fewer days of hospitalization as compared with surgery. Therefore, it is preferable to surgery. Surgery is suggestible in cases for which PAIR is not feasible or complications of the cyst are an issue. Pre- and post-intervention chemotherapy reduces disease recurrence and intraperitoneal seeding of infection.
  • Farajzadeh M. , Darand M. Page 27
    Introduction
    A direct relationship exists between air temperature and seasonal and daily variations of mortality. Stressor effect of temperature decrease and increase has a significant increasing impact on death rate. Quantification of the relationship between daily mortality and air temperature is useful as a fundamental policy for accuracy enhancement of temperature decrease and increase warning system. The objective of this study was determination of the relationship between temperature and death rate and the Temperature Minimum Mortality (TMM) in Tehran during the period 2002-2005.
    Methods
    In a descriptive and analytical study, we statistically analyzed the relationship between temperature and number of total deaths as well as deaths due to cardiovascular diseases, cerebrovascular accidents, and respiratory diseases. Studied population was the reference population for mortality in Tehran from which a 4-year sample of daily mortality was drawn for years 2000 to 2005.
    Results
    Relationship between daily death numbers and daily temperature averages was V-shaped during the studied period. TMM for Tehran was calculated as 28.5°C. The more different the temperature was form the TMM, the more was the death rate. There was a strong and significant correlation between air temperature and mortality rate, especially with average monthly mortality rate. Determination coefficient was 0.76 with a 99% confidence level.
    Conclusion
    The highest number of deaths had occurred in the cold months of the year (December, January, and February). The more decrease in temperature had occurred, the more had increased the mortality. Increase in cardiovascular diseases, cerebrovascular accidents, and respiratory diseases mortality rates during the cold months further clarifies this relationship. Amongst 22 zones of Tehran’s Municipality, zones 9, 6, and 12 had the highest death rates.
  • Soroush Ar , Hamediseresht E. , Dabiran S. Page 35
    Introduction
    General surgery residents are in chronic partial sleep deprivation during their training years at hospital. Chronic sleep deprivation adversely affects their mood, behavior, social relationship, learning ability, decision making, and patient care. Adverse effects of sleep deprivation on carefulness and precision, promptitude, hand skills, and dexterity of surgeons have been shown in different studies. The aim of present study was to estimate the degree of sleepiness among general surgery residents and obtaining their views about consequences of sleep deprivation and fatigue.
    Methods
    This cross sectional study was performed on general surgery residents in Sina, Imam Khomeini, and Shariati Hospitals in Tehran, using a 38-item quantitative structured questionnaire. Epworth Sleepiness Scale (ESS) was used for assessment of sleepiness degree.
    Results
    Forty eight general surgery residents were entered to the study. Average weekly work hours were 140-160 for first and second year residents and 100-120 for third and fourth year residents. Mean ESS score was 11.6 ± 0.69 (range, 3-21), which indicated moderate sleepiness. Twenty percent of residents were in the severe range of sleepiness. From the studied residents, 52.1% believed that sleep deprivation and fatigue had a major impact on their personal life, and 31.3% of them believed these factors had major impact on their work.
    Conclusion
    Extended work hours, sleep deprivation, and fatigue lead to sleepiness of general surgery residents and this problem adversely affects their quality of life and performance. Based on the results of this study, revision and modification of general surgery resident's work hours are suggested.
  • Zarei Mr , Rahimi, Movaghar V. , Saadat S. , Panahi F. , Dehghanpour R. , Samii A. , Karbakhsh M. Page 42
    Introduction

    Road traffic crashes are the main cause of trauma mortality in most of world countries especially Iran. The objective of this study is to evaluate RTC mortality and morbidity in the last 10 years (1997-2006).

    Methods

    Data were obtained from Iran official reports of police, health sources and the Statistical Centre of Iran (SCI). These data include population, registered motor-vehicles number, RTC, RTC injuries and deaths, during the period of 1997–2006. Statistical analysis was performed by Stata 8 software and significance of mortality change was evaluated by Poison distribution.

    Results

    RTC fatalities increased between 22.1 (95%CI, 21.7-22.4) per 100,000 and 40.5 (95%CI, 40.1-41.0) per100,000 from 1997 to 2005, but in the last year of 2006, this trend is reversed and there was declined to 39.1 (95%CI, 38.7-39.6) per 100,000. RTC injuries has been increased from 110 to 401 per 100000 population from 1997 to 2005, but decreased to the 393 per 100000 in 2006.

    Conclusion

    This paper shows road traffic crashes mortality and morbidity in Iran in recent ten years and the decrease in the last year. This decline was most probably the result of a variety of interventions, including legislation, police enforcement, improvements in traffic and transport, health care facilities and media and public education. It is recommended that efforts of all responsible organizations continue in unique leadership.

  • Hagh-Shenas H. , Hosseini M. , Jamshidi M. , Azizi Hr Page 47
    Introduction
    Driving faults have always been a cause of traffic problems and accidents in all communities. Rates and types of the resultant traffic problems vary and depend on cultural, social, economic, and geographical contexts. Environmental factors, control measures, administrative issues, and disparity between transportation infrastructures and number of vehicles are among influencing factors on driving faults. However, the human causes are the main influencing factor and are responsible for the highest percentage of driving faults. The present study was designed to investigate the personality factors that may be related to driving behavior and faults in city of Shiraz in southwest Iran in 2005.
    Methods
    Participants were recruited with convenient sampling in places like car services centers and one central specialty clinic. Questionnaires included a demographic one, Persian translation of Manchester Driver Behavior Questionnaire, and NEO FFI Personality Inventory. Analysis of variance and correlation analysis were used for analyzing data.
    Results
    The findings showed significant positive correlation between neuroticism score and all types of driving faults (P<0.05). Negative and significant correlations were found between agreeableness and extraversion scores, and driving faults (P<0.05). No correlation was found between conscientiousness score and total driving faults. Positive correlation was observed between openness score, and non-violent faults (P<0.01). There were negative correlations between age and years of driving practice, and non-violent driving faults. Surprisingly there was a significant positive correlation between years of formal education and all types of diving faults (P<0.05).
    Conclusion
    The findings of the present study demonstrated a significant relationship between personality traits and driving faults. Therefore it is suggested to perform psychologic assessments at the time of granting driving licenses and periodically thereafter and provide trainings for fault-prone drivers.
  • Mousavi Sgh , Malekian A. , Keykhaei N. , Keykhaei F. , Mahmoudi M. Page 55
    Introduction
    Considering the high prevalence of suicide in the 15-24 years old age group, a ground for preventive interventions can be laid out by identifying the youth with suicidal ideation. The present study aimed to assess the relative frequency of suicidal ideation in the students of three universities in city of Isfahan in central part of Iran.
    Methods
    In a descriptive-analytic cross-sectional study, relative frequency of suicidal ideation was assessed among 300 students aged 19 to 25 years studying at three universities in Isfahan, namely University of Isfahan, Isfahan University of Medical Sciences, and Isfahan University of Technology in 2005. They were randomly selected proportional to size of male and female students in each university. We used World Health Organization’s standardized questionnaire for assessing mental health risk factors (STEP) comprised of demographic and suicidal ideation questions. Chi square test was used for data analysis using SPSS software.
    Results
    Thirty one students (10.33% 95% CI, 8.92%-11.07%) had suicidal ideation. Suicidal thoughts were significantly more frequent in male students of Isfahan University of Technology as compared with all other students (p < 0.05). Suicidal thoughts were also significantly more frequent in students residing in this university’s dormitories than its native students and also than students residing in other two universities’ dormitories (p < 0.05).
    Conclusion
    Considering the relatively high frequency of suicidal thoughts especially in male non-native students, a further prospective study with a larger sample size seems necessary to identify risk factors and at-risk groups more precisely, as well as to plan a stepwise program to reduce such identified risk factors.