فهرست مطالب

Reproduction & Infertility - Volume:10 Issue: 1, 2009

Journal of Reproduction & Infertility
Volume:10 Issue: 1, 2009

  • تاریخ انتشار: 1388/01/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیدنورالدین نعمت اللهی ماهانی، محمد رضازاده کرمانی، مصطفی لطیف پور، پروین صالحی نژاد صفحه 7
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر، سلول درمانی بعنوان روشی سودمند در درمان بیماری های مختلف به ویژه بیماری های مضمحل کننده دژنراتیو پیشنهاد شده است. سلول های مزانشیمی ماتریکس بند ناف، در زمره سلول های بنیادی هستند که اخیرا مورد توجه قرار گرفته اند. در مطالعه حاضر، ضمن معرفی شرایط کشت این سلولها، پاره ای ویژگی ها از قبیل بیان آنزیم آلکالین فسفاتاز، توان تولید کلنی در قطره معلق و میزان رشد در تراکم های مختلف در این سلولها بررسی شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، بند ناف نوزاد تازه متولد شده به روش سزارین از بیمارستان افضلی پور کرمان تهیه شد و در شرایط استریل به آزمایشگاه منتقل و به روش کشت قطعه بافت، در محیط کشت مناسب کشت داده شد. پس از رسیدن رشد سلولها به تراکم بیش از 80%، سلولها پاساژ داده شدند و به تعداد 1061 سلول در پلیت های مخصوص کشت داده شدند و ویژگی های رشد این سلولها بررسی شد. پس از تشکیل کلنی، کلنی های سلولی با کیت آلکالین فسفاتاز رنگ آمیزی شدند. همچنین تعداد 1051 سلول در قطرات معلق قرار گرفته و پس از 48 ساعت از نظر تشکیل کلنی و بیان آنزیم آلکالین فسفاتاز بررسی شدند. همچنین سلولها به تعداد 125، 250، 500، و 1000 سلول در l100 محیط کشت بمدت 48 ساعت کشت داده شدند و میزان فعالیت میتوکندری سلولها در گروه های مختلف با کیت Wst-1 بررسی شد.
    نتایج
    سلول های مزانشیمی ماتریکس بند ناف انسان در محیط کشت، پس از 8 تا 10 روز کلنی های سلولی تشکیل دادند که آلکالین فسفاتاز مثبت بودند. کشت سلولها در قطرات معلق نیز به تولید کلنی های آلکالین فسفاتاز مثبت منجر شد. افزایش تراکم سلولی در ابتدای کشت، باعث ازدیاد میزان فعالیت میتوکندری سلولها پس از 48 ساعت نگهداری در انکوباتور شد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که سلول های مزانشیمی ماتریکس بند ناف انسان قادرند در محیط کشت علاوه بر تک لایه سلولی، کلنی های آلکالین فسفاتاز مثبت تشکیل دهند. از سوی دیگر سلول های مزانشیمی بند ناف قادرند در قطره معلق رشد کرده و کلنی های آلکالین فسفاتاز مثبت تشکیل دهند؛ این سلولها در تراکم بالاتر، رشد بیشتری دارند. بنظر می رسد این سلولها از نظر مرحله تمایز، به سلول های بنیادی جنینی نزدیکتر باشند.
    کلیدواژگان: سلولهای بنیادی جنینی، ?، catenin، آنزیم آلکالین فسفاتاز، بند ناف، سلول بنیادی مزانشیمی، Wst، 1
  • فرهاد مرادی، اکبر زراعت پیشه، مهرداد شریعتی صفحه 16
    زمینه و هدف
    اسپیرونولاکتون به عنوان یک داروی دیورتیک و آنتاگونیست آلدوسترون در درمان فشار خون بالا، اختلالات کبدی، کلیوی و قلبی و همچنین پرمویی در زنان مصرف می گردد. از اثرات جانبی این دارو، کاهش میل جنسی و اختلال درقاعدگی گزارش شده است. با توجه به عدم بررسی اثرات اسپیرونولاکتون روی هورمون های محور هیپوفیز گنادها، این تحقیق با هدف بررسی اثرات احتمالی این دارو بر هورمون های این محور انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر روی پنج گروه موش صحرایی بالغ، هر گروه شامل نه سر موش انجام شد. گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکردند. گروه شم حلال داروی اسپیرونولاکتون (سرم فیزیولوژی) و گروه های تیمار 1 تا 3 به ترتیب غلظت های 25 و50 و mg/kgBW100 اسپیرونولاکتون را به صورت دهانی حلقی (خوراکی) و به مدت 14 روز دریافت کردند. پس از طی این مدت هورمون های LH، FSH، استروژن و پروژسترون به روش رادیوایمونواسی (RIA) مورد سنجش قرار گرفت و نتایج حاصل بین گروه کنترل و سایر گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت. 05/0p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین غلظت هورمون FSH در گروه های تیمار 1 تا 3 و گروه های شم و کنترل (به صورت MSEM)به ترتیب 01/±11/0، 02/±14/0، 06/±38/0، 02/0±16/0 و 03/±18/0 بود که فقط در گروه تیمار 3 افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد. مقدار هورمون LH نیز به ترتیب 01/±13/0، 02/±19/0، 02/±14/0، 02/±13/0 و 02/±12/0 بود که فقط در دوز mg/kg B.W.50 نسبت به گروه کنترل تغییرات معنی داری دیده شد. کلیه مقادیر LH، FSH بر حسب mIU/mL می باشد. مقادیر هورمون است روژن بر حسب pg/mL به ترتیب 03/21±9/99، 5/22±7/143، 01/32±1/139، 04/32±9/131 و 37/46±2/125 و همچنین مقادیر هورمون پروژسترون بر حسب pMol/mL به ترتیب 9/24±2/100، 09/15±6/72، 7/19±4/79، 02/26±1/62 و 6/27±5/66 بود که در هیچ یک از گروه های تجربی و شم نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشانگر تاثیر معنی دار و وابسته به دوز داروی اسپیرونولاکتون بر هورمون های LH وFSH می باشد. همچنین بیانگر این است که این دارو تاثیری بر غلظت هورمون های جنسی ندارد و بنابراین مصرف آن باعث اختلالات هورمونی نمی گردد.
    کلیدواژگان: هورمون های جنسی، استروژن، پروژسترون، FSH، اسپیرونولاکتون، محور هیپوفیز، گناد، موشهای صحرایی، LH
  • سهیلا عارفی، محمد بابا شمسی*، پونه شریعت پناهی، الهام سوادی شیرازی صفحه 25
    زمینه و هدف

    تحریک تخمک گذاری، از فاکتورهای مهم در موفقیت روش های لقاح خارج رحمی محسوب می شود. CRP یک مارکر بیولوژیک نشان دهنده التهاب سیستمیک می باشد که با تحریک هورمونی افزایش می یابد. تغییرات CRP به عنوان یک مارکر التهابی می تواند روی موفقیت IVF/ICSI موثر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مصرف داروهای هورمونی و تحریک تخمک گذاری و همچنین دریافت تخمک از تخمدانها (پانکچر)، در میزان CRP سرم در بیماران داوطلب IVF/ICSI می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع مشاهده ای، توصیفی تحلیلی بود و روی 70 بیمار نابارور داوطلب IVF/ICSI که با پروتکل استاندارد Long در مرکز فوق تخصصی ابن سینا تحت تحریک تخمک گذاری قرار گرفته اند، طی سال های 1386-1385 انجام شده است. CRP خون بیماران در 4 نوبت اندازه گیری شد، روز شروع سیکل، روز تزریق HCG، روز پانکچر و روز انتقال جنین. همچنین روز پانکچر از هر بیمار تحت بررسی، یک نمونه مایع فولیکولی شفاف نیز جمع آوری شد. میزان CRP در سرم و مایع فولیکولی با استفاده از روش الایزای رقابتی بررسی شد. نتایج حاصل با استفاده از آزمون های t زوجی، من ویتنی، ویلکسون و فریدمن آنالیز شد و سطح معنی داری، 05/0p< در نظر گرفته شد.

    نتایج

    بررسی نشان داد که CRP سرم در تمامی بیماران، از زمان شروع سیکل تا پس از تزریق HCG و در 2/82% بیماران پس از پانکچر (به ترتیب μg/ml00/197/3، μg/ml26/254/5، μg/ml16/461/6)، افزایش معنی دار را نشان می دهد (001/0p<). همچنین بین تغییرات CRP و میزان استرادیول سرم در روز تزریق HCG، ارتباط معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    تحریک تخمک گذاری و همچنین پانکچر تخمدانها، باعث تحریک و التهاب سیستمیک می شود.CRP در طول سیکل تحریک تخمک گذاری و همچنین پس از تزریق HCG، و بخش عمده ای از بیماران پس از پانکچر، افزایش می یابد که احتمالا این تغییرات می تواند روی نتایج بعدیIVF/ICSI اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: لقاح خارج رحمی، تحریک تخمک گذاری، روش های کمک باروری، پروتئین واکنشگر C، التهاب مایع فولیکولی، دریافت تخمک از تخمدان (پانکچر)
  • بتول رشیدی، لیلی چمنی تبریز، فدیه حق اللهی، فاطمه رمضان زاده، مامک شریعت، عباس رحیمی فروشانی، فائزه دانشجو، سهیلا عسگری صفحه 32
    زمینه و هدف
    کلامیدیا تراکوماتیس، یکی از شایع ترین عوامل باکتریایی بیماری های مقاربتی در جهان می باشد و شواهد گسترده ای مبنی بر بسته شدن لوله ها، متعاقب ابتلا به عفونت های کلامیدیایی وجود دارد. حدود 80% زنان مبتلا به عفونت این باکتری بدون علامت بوده؛ ولی عفونت های بالا رونده به صورت PID و متعاقب آن، ناباروری در خانم های مبتلا به کلامیدیا شایع می باشد. با توجه به نقش اساسی عفونت کلامیدیا تراکوماتیس در زمینه ناباروری لوله ای و دردهای مزمن لگنی، مطالعه حاضر طراحی شد تا با توجه به فراوانی این عفونت در زنان نابارور و مقایسه آن با زنان باردار، اهمیت غربالگری عفونت در انواع مختلف ناباروری ارزیابی شده و بعلاوه دو تست سرولوژی و الایزا از نظر تشخیص عفونت کلامیدیایی مورد مقایسه قرار گیرند.
    روش بررسی
    در مطالعه حاضر، 233 زن نابارور مراجعه کننده به درمانگاه ناباروری بیمارستان ولیعصر (عج) و 225 زن باردار مراجعه کننده به درمانگاه پره ناتال بیمارستان امام خمینی (ره) و اورژانس زایمان، انتخاب شدند. از هر داوطلب شرکت در مطالعه، پس از تکمیل پرسشنامه، ml2 نمونه خون جهت بررسی آنتی بادی کلامیدیا روش (الایزا) و ml15 نمونه اول ادرار جهت انجام PCR، جمع آوری شد. اطلاعات پرسشنامه ها همراه با نتایج آزمایشات PCR و الایزا، مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. جهت آنالیز داده ها، از آزمون های آماری 2، تست دقیق فیشر، تی مستقل و رگرسیون لجستیک چندگانه، با سطح معنی داری 5% استفاده شد.
    نتایج
    آزمایش PCR، در 29 مورد (8/13%) از افراد نابارور و 19 مورد (1/11%) از زنان باردار، مثبت گزارش شده است که این اختلاف معنی دار نبود. موارد مثبت وجود IgG علیه کلامیدیا به روش الایزا، در زنان نابارور20 مورد (6/8%) و در زنان باردار 11 مورد (9/4%) و افزایش IgM 2 مورد در زنان نابارور (9/0%) و 4 مورد در زنان باردار (8/1%) مشاهده شد که میزان تیتر مثبت برای دو گروه علیه کلامیدیا و نیز بین سرم و ادرار اختلاف معنی داری نداشت
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فراوانی عفونت با کلامیدیا (برمبنای IgM، IgGو آزمایش PCR) در زنان نابارور و باردار، از نظر آماری یکسان می باشد. نتایج حاکی از آن است که به واسطه حساسیت و ویژگی بالای روش های مولکولی تشخیص عوامل بیماری های عفونی می توان به آسانی از نمونه ادرار به عنوان یک روش غیرتهاجمی، به جای نمونه خون که یک روش تهاجمی است، برای غربالگری گونه های کلامیدیا به ویژه کلامیدیا تراکوماتیس استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، نابارور، بارور، سرولوژی، روش های مولکولی، عفونت های منتقله از راه تماس جنسی
  • ناصر امیرجنتی، بهزاد قربانی، محمد مهدی آخوندی، محمدرضا صادقی، محمود جدی تهرانی، هاله سلطان قرایی صفحه 42
    زمینه و هدف
    طی سال های اخیر پیشرفت های شگفت انگیزی در پی بردن به علل آزواسپرمی، اساس ژنتیکی آن و غلبه بر ناباروری این افراد به کمک روش های کمک باروری صورت گرفته است، اما کیفیت زندگی این افراد به طور عام و عملکرد جنسی آنها به طور خاص، کمتر بررسی شده است. عملکرد جنسی، از جنبه های مختلف یعنی وضعیت نعوظ آلت تناسلی، وضعیت انزال مایع منی، تمایل جنسی و فواصل نزدیکی جنسی که هرکدام به تنهایی یا با همدیگر ممکن است در یک فرد دچار اختلال شوند، قابل بررسی است. در این مطالعه ضمن ارائه تابلوی بالینی و هورمونی افراد با آزواسپرمی غیرانسدادی مراجعه کننده بدلیل ناباروری عملکرد جنسی، این افراد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، بیش از 300 بیمار با ناباروری مردانه و با تشخیص آزواسپرمی غیر انسدادی مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری ابن سینا طی دوره زمانی مهرماه 1383 تا آذرماه 1385، وارد مطالعه شدند. براساس پرسشنامه مندرج در پرونده پزشکی بیماران که شامل متغیرهای میل جنسی، نعوظ آلت تناسلی، انزال مایع منی، مدت زمان تا وقوع انزال، اوج لذت جنسی و دفعات مقاربت جنسی می باشد، عملکرد جنسی هر بیمار قبل از هرگونه اقدام تشخیصی درمانی مورد بررسی قرار گرفت. معاینه بالینی به منظور بررسی تظاهرات کاهش آندروژن انجام شد. آزمایش اسپرموگرام مطابق معیارهای WHO بعمل آمد. سنجش هورمونی شامل LH، FSH و PRL به روش IRMA انجام شد و سطح سرمی تستوسترون با رادیوایمونواسی اندازه گیری شد. در تمامی این بیماران آزمایش عدم اعتیاد درخواست گردید که در صورت مثبت بودن تست مورفین یا سابقه سوء مصرف و وابستگی به هر نوع ماده مخدر، محرک یا مصرف طولانی مدت هر نوع دارو، از مطالعه کنار گذاشته شدند. در نهایت پس از اخذ رضایت نامه کتبی از مراجعین و با کنار گذاشتن افراد مصرف کننده مواد یا دارو، 279 نفر وارد مطالعه شدند. بیوپسی بیضه تحت بی حسی موضعی و با تکنیک استاندارد انجام گرفت.
    نتایج
    تمایل جنسی در 90% بیماران طبیعی بود؛ در حالیکه در 10% بیماران، کاهش خفیف تمایل جنسی دیده شد. عملکرد نعوظ در 80% طبیعی، با قابلیت انجام مقاربت طبیعی و تنها 20% مردان نعوظ کاهش یافته به هنگام دخول در واژن داشتند. در خصوص انزال، در 75% مردان حجم مایع منی طبیعی بود؛ در حالیکه 25% کاهش حجم منی داشتند. مدت زمان صرف شده تا انجام انزال، در 5/42% طبیعی و زود یا دیر انزالی شدید در 10% مردان گزارش شد. اوج لذت جنسی (ارگاسم) در 80% طبیعی، کاهش مختصر در 15% و کاهش شدید در 5% اعلام شد. 8/54% این بیماران دارای بیضه های کوچک بودند. نرموگنادوتروپیسم، هیپرگنادوتروپیسم و هیپوگنادوتروپیسم به ترتیب در 125 (8/44%)، 139 (8/49%) و 15 نفر (3/5%) مشاهده شد. مقادیر متوسط FSH، LH، تستوسترون و پرولاکتین به ترتیب mIU/ml4/25±5/24، mIU/ml2/7±9، ng/ml4/4±1/6 و ng/ml224±284 بود. در بیوپسی بیضه 42 بیمار (15%) کاهش اسپرماتوژنز به همراه وجود اسپرم بالغ گزارش گردید. آتروفی بیضه در 8/21%، توقف بلوغ در 2/22%، سندرم سلول سرتولی تنها در 8/40% و هیپرپلازی سلول های لایدیگ در 8/11% گزارش شد.
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات جنسی در بیماران با آزواسپرمی غیرانسدادی، در حد شیوع اختلالات جنسی در جمعیت عمومی می باشد؛ اما به دلیل غالب بودن مشکل ناباروری در بیماران آزواسپرم، به اختلال عملکرد جنسی آنها کمتر توجه می شود. توجه خاص به این مشکلات به هنگام دنبال نمودن درمان ناباروری علاوه بر بهبود کیفیت زندگی، در برخی موارد درمان ناباروری را نیز اثر بخش تر خواهد کرد.
    کلیدواژگان: آزواسپرمی، ناباروری مردان، اختلال انزال، اختلال نعوظ، بهداشت جنسی، عملکرد جنسی
  • شاپور فریدونی، بنت الهدی فریدونی دشمن زیاری، حمیده سلیمانی صفحه 51
    زمینه و هدف
    اهدای تخمک، یکی از روش های درمانی برای زنان تحت درمان سرطان، زنان با تخمدان های نابالغ و نارسائی زودرس تخمدان، زنان پس از دوران یائسگی یا مبتلایان به بیماری های ژنتیکی جدی وابسته به جنس و اتوزومی می باشد. استفاده از تخمک اهدایی برای زنانی توصیه می شود که دارای رحم سالم با قابلیت نگهداری جنین می باشند. اما تخمدان های این افراد تخمک های مناسبی تولید نمی کنند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی نگرش زنان و مردان نسبت به درمان از طریق اهدای تخمک و عوامل موثر بر آن بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، از نوع توصیفی همبستگی بوده است که در بهار سال 1387 در شهر شیراز انجام شد. نمونه های مورد بررسی، 206 نفر (102 زن و 104 مرد) ساکن شهر شیراز اعم از مجرد و متاهل، با و بدون فرزند و بارور و نابارور بودند که با پر کردن پرسشنامه محقق ساخته، در این پژوهش شرکت کردند. پرسشنامه شامل مشخصات عمومی افراد، سئوالات مربوط به نگرش نسبت به اهدای تخمک و اعلام شرایطی که افراد در آن شرایط حاضر به درمان از طریق اهدای تخمک می باشند، بود. نتایج مطالعه با استفاده از آزمون 2، من ویتنی و کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در این پژوهش مقدار 01/0p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شده است.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین جنسیت و نگرش نسبت به درمان از طریق اهدای تخمک، تفاوت معنی داری وجود ندارد. همچنین میزان نگرش افراد نسبت به درمان از طریق اهدای تخمک، به سطح تحصیلات بستگی داشت. در بین زنان و مردان تفاوت معنی داری از لحاظ وجود شرایط پزشکی و حاضر بودن به انجام این درمان گزارش شد (01/0p<)؛ به نحوی که در صورت وجود علت زنانه برای ناباروری، زنان بیشتر از مردان حاضر به انجام این نوع درمان بودند و مردان بیشتر از زنان اظهار کردند که در هیچ شرایطی حاضر به انجام این نوع درمان نیستند. اما در موارد ناباروری به علت افزایش سن، داشتن کودک ناتوان یا وجود مشکلات ارثی در خانواده، تفاوت معنی داری بین زنان و مردان وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به لزوم استفاده از روش درمانی تخمک اهدایی برای برخی از دلایل ناباروری و لزوم پذیرش این روش توسط هر دوی زوجین، مراکز درمانی باید با فراهم آوردن زمینه مشاوره مناسب جهت ارائه اطلاعات صحیح در خصوص نحوه انجام روش درمانی و مسائل حقوقی و شرعی فرا روی زوجین، آنها را در پذیرش یا رد این روش کمک نمایند.
    کلیدواژگان: یائسگی، اهدای تخمک، نارسایی زودرس تخمدانی، درمان ناباروری، ناباروری زنان
  • نوشین پیمان، علیرضا حیدرنیا *، فضل الله غفرانی پور، انوشیروان کاظم نژاد، فرخنده امین شکروی صفحه 58
    زمینه و هدف

    کنترل جمعیت یکی از اهداف مهم در جهان امروز به حساب می آید و برنامه ریزی خانواده ها در استفاده از روش های پیشگیری مناسب، دارای اهمیت ویژه ای می باشد. سرمایه گذاری در آموزش بهداشت در زمینه استفاده بهتر و مناسب تر از امکانات موجود، می تواند در این امر کمک کننده باشد. مدل تغییر رفتار مرحله ای (SBC)، که طی پنج مرحله به وقوع می پیوندد، می تواند مدلی مناسب در توسعه و ارزشیابی برنامه های تنظیم خانواده، برای افراد و گروه ها باشد. مطالعه حاضر، با هدف تعیین تاثیر آموزش با استفاده از الگوی بهینه شده SBC در جهت کاهش حاملگی های ناخواسته، در زنان مصرف کننده قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری صورت گرفته است.

    روش بررسی

    این پژوهش، یک کارآزمایی بالینی است که بر اساس الگوی بهینه شده SBC، در مصرف کنندگان قرص های پیشگیری از بارداری، در مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد انجام شد. ابتدا اطلاعات با استفاده از پرسشنامه و به روش مصاحبه با290 نفر از زنان مصرف کننده قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری که به طور تصادفی از مراکز بهداشتی انتخاب گردیدند، جمع آوری شد؛ سپس بطور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم و براساس الگوی بهینه شده، مداخله آموزشی بر روی گروه آزمون اجرا گردید و در فواصل زمانی مشخص (3 و 6 ماه)، پس آزمون انجام شد تا میزان تاثیر بکارگیری الگوی بهینه شده در افزایش رفتارهای صحیح مصرف قرص در نمونه های مورد پژوهش مشخص شود. از آزمون های غیر پارامتریک نظیر 2، من ویتنی، ویلکاکسون و فریدمن برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد و 05/0p< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شده است.

    نتایج

    بین دو گروه آزمون و شاهد قبل از مداخله، تفاوت معنی داری وجود نداشت؛ اما پس از مداخله، اختلاف معنی داری در نمرات کسب شده در متغیرهای آگاهی، تایید و تصویب، قصد رفتاری، عملکرد، حمایت درک شده، خودکارآمدی عمومی و خودکارآمدی تنظیم خانواده، در گروه آزمون مشاهده شد (01/0p<)؛ همچنین عوارض جانبی و حاملگی های ناخواسته در گروه آزمون نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مداخلات آموزشی در بهبود رفتارهای صحیح مصرف قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری و در نتیجه حصول دو هدف عمده یعنی کاهش عوارض جانبی و کاهش حاملگی ناخواسته، توصیه می گردد ضمن فراهم نمودن تسهیلات بهداشتی برای خانواده ها، به توانایی آنان در زمینه خودکارآمدی، به منظور بهره گیری هرچه بیشتر از امکانات توجه شود؛ زیرا آموزش با در نظر گرفتن عامل خودکارآمدی، می تواند در کاهش هزینه های مربوط به بارداری های ناخواسته و مصرف نابجا و نامرتب روش های تنظیم خانواده و به وی‍‍ژه قرص های پیشگیری از بارداری، موثر باشد.

    کلیدواژگان: تنظیم خانواده، بارداری ناخواسته، قرص های خوراکی پیشگیری از بارداری، خودکار آمدی، آموزش بهداشت، کارآزمایی بالینی، الگوی بهینه شده SBC
  • فاطمه رمضان زاده، فدیه حق الهی، مریم باقری، معصومه معصومی، نسرین عابدی نیا، مینا جعفرآبادی صفحه 71
    زمینه و هدف
    عدم آگاهی اهداءکنندگان و گیرندگان از مسائل اخلاقی و حقوقی آن، می تواند اثرات جبران ناپذیر بر آینده کودکان حاصل از این روش درمانی، داشته باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی نگرش در دو گروه گیرندگان و دهندگان تخمک انجام شد تا با توجه به تمایلات و اعتقادات این گروه درمانی با برنامه ریزی بهتر، موجب بهبود اثرات اجتماعی و اخلاقی اهداء تخمک باشیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 52 اهداءکننده و 53 گیرنده تخمک مراجعه کننده به مرکز بهداشت باروری ولیعصر (عج) بودند در صورت تمایل و رضایت آنان توسط پرسشگر، پرسشنامه طراحی شده ODQ در دو گروه گیرنده و دهنده تخمک و در دو بخش سئوالات دموگرافیک و نظرسنجی، تکمیل گردید. داده ها به صورت فراوانی و درصد گزارش شد.
    نتایج
    3/47% از گیرندگان و 4/40% از اهداءکنندگان تخمک، موافق رازداری و محرمانه بودن این روند درمانی به صورت ناشناخته بودن فرد گیرنده و دهنده نسبت به هم بودند. 21/94% از گیرندگان و 9/56% از اهداکنندگان تخمک، موافق دادن پاداش به اهداء کنندگان و 64 % از گیرندگان و 30 % از اهداکنندگان مخالف آگاه نمودن فرزند از روند اهدای تخمک هستند.
    نتیجه گیری
    در فرایند اهداء تخمک، بایستی ابعاد حقوقی، قانونی و اخلاقی براساس دستورالعملها و قوانین، مدون و مشخص شده و با انجام جلسات مشاوره ابعاد دقیق قانونی، احکام شرعی و عوارض پزشکی آن برای دهندگان و گیرندگان پیش از انجام اقدامات درمانی کاملا بیان شود. جهت تعمیم نتایج، مطالعه وسیعتری در زمینه موارد مربوط با محرمانه بودن فرآیند مطابق نظر اهداءکنندگان و گیرندگان انجام گردد.
    کلیدواژگان: دریافت تخمک، اهدای تخمک، اهدا گامت، ناباروری زنان، گیرندگان تخمک، یائسگی زودرس
|
  • Seyed Noureddin Nematollahi, Mahani, Mohammad Rezazadehkermani, Mostafa Latifpour, Parvin Salehinejad Page 7
    Introduction
    Stem-cell therapy has recently been proposed as a useful technique in the treatment of various illnesses, particularly degenerative diseases.Human Umbilical Cord Mesenchymal cells (hUCM) are among the stem cells which have received more attention in recent years.The current study was designed to investigate the culture conditions of these cells and to study some biological and biochemical properties of these cells, such as alkaline phosphatase activity, colony formation properties in hanging drops culture and the growth rate in various cell concentrations.
    Materials And Methods
    Human umbilical cord was collected following a healthy cesarean section at the operation room of Afzalipour Educational Hospital. Matrix fragments were cultured by organ explant method. The attached cells at confluence of >80% were sub-cultured in new culture dishes and were seeded at a 1×106 density for morphologic evaluations. Upon colony formation of the cells, they were further stained to detect alkaline phosphatase enzyme activity. Furthermore, cells at a 1×105 density were cultured in hanging drops for 48 hours and subsequently alkaline phosphatase activity was evaluated in the resultant colonies. In addition, cells were seeded at various densities in 96-well culture plates and cell activity was measured by Wst-1 cell proliferation assay kit following 48 hours of culture incubation.
    Results
    HUCM cells formed alkaline phosphatase positive colonies in culture, as well as in hanging drops. Cell activity was correlated with cell population at the start of cell cultivation. Increased concentration of cells at the beginning of culture led to increased cell activity upon 48 hours of incubation.
    Conclusion
    HUCM cells expressed alkaline phosphatase enzyme in vitro and constituted colonies in hanging drops. In addition, hUCM cells showed higher activity when cultured in larger populations. It seems that hUCM cells resemble both embryonic and some adult stem cells. Therefore, further study on the characteristics of these cells could provide a basis for their application in regenerative medicine.
    Keywords: Alkaline phosphatase, Cell proliferation, Cell therapy, Mesenchymal stem cells, Pluripotent stem cells, Umbilical cord
  • Farhad Moradi, Akbar Zeraatpishe, Mehrdad Shariati, Mokhtar Mokhtari Page 16
    Introduction
    Spironolactone is a diuretic drug with aldosterone-antagonistic properties, used in the treatment of hypertension, congestive heart failure, cirrhosis, kidney disorders, and hirsutism. Some studies have reported decreased libido and menstrual disorders as the side-effects of this medication. The present study was done to investigate the effects of spironolactone on pituitary-gonadal axis hormones.
    Materials And Methods
    Five groups of rats, each including nine adult females and with an average weight of 180 – 200gr, were selected. The control group received no drugs, while the sham group received spironolactone solvent (Normal saline), and the three experimental groups were put on oral spironolactone 25, 50 and 100mg/kg of the total body weight for 14 days. Hormonal measurements, including luteinizing hormone (LH), follicle stimulating hormone (FSH) and progesterone were performed by radioimmunoassay (RIA) after the test interval.
    Results
    The mean values for FSH (mIU/ml) were 0.11±0.01, 0.14±0.02, 0.38±0.06, 0.16±0.02 and 0.18±0.03 for the three experimental (at 25, 50 and 100mg/kg doses of spironolactone), sham and the control groups, respectively with significant increase in the third experimental group in comparison to the controls. LH concentrations (mIU/ml) were 0.130.01, 0.190.02, 0.140.02, 0.130.02 and 0.120.02 respectively with significant increases at 50mg/kg spironolactone intake. Estrogen concentrations (pg/ml) were 99.921.03, 143.722.5, 139.132.01, 131.932.04 and 125.246.37, whilst progesterone concentrations (pMol/ml) were 100.224.9, 72.615.09, 79.419.7, 62.126.02 and 66.527.6 respectively with no significant changes in the experimental, sham or the control groups.
    Conclusion
    Spironolactone had significant and dose-dependent effects on LH and FSH hormones. However, the medication neither had any negative effects on the concentration or production of sex steroids nor on the function of the gonads. Therefore, its intake does not interfere with hormonal and subsequently gonadal functions.
    Keywords: Female fertility, Gonadal axis, Gonadotropin, Pituitary, Sex hormone, Sex steroid, Sexual Function, Spironolactone
  • Soheila Arefi, Mohammad Babashamsi, Pouneh Shariatpanahi, Elham Savadi Shiraz Page 25
    Introduction

    Controlled ovarian hyperstimulation (COH) is an important factor in IVF/ICSI success rates. CRP is a serological marker for systemic inflammation and it increases following hormonal stimulation. Probable inflammation following ovulation induction and ovarian puncture, in regards to CRP changes, might affect the outcomes of IVF programs. The present study was conducted to determine the effects of ovulation induction and puncture of ovaries on serum CRP levels in IVF/ICSI candidates.

    Materials And Methods

    This observational, descriptive-analytical study was performed at Avicenna Infertility Clinic during 2006 – 2007. COH was performed on 70 infertile patients who were candidates for IVF/ICSI, using standard long GnRH agonist protocol. Peripheral blood was drawn four times during the treatment cycle on the first day of stimulation and the days of HCG injection, ovary puncture, and embryo transfer. Non-serosanguinous follicular fluid samples were taken at the time of ovum pick up from each individual too. CRP levels were measured in follicular fluid and serum using competitive ELISA methods.

    Results

    Serum CRP levels increased along with the stimulation cycle, from the first day of the procedure to the day of HCG injection but significant increases were seen in 82.2% of the cases following ovary puncture (respectively, 3.97±1.00g/ml, 5.54±2.26g/ml and 6.61±4.16g/ml; p<0.001). There were no significant correlations between serum estradiol and CRP levels.

    Conclusion

    Controlled ovarian hyperstimulation and ovarian puncture potentiate systemic inflammation. Serum CRP levels increase during ovulation induction cycle and also after HCG injection, but not in all patients undergoing ovarian puncture. These inflammatory reactions may affect IVF/ICSI outcomes.

    Keywords: Controlled ovarian hyperstimulation, C, reactive protein, Infertility, Inflammation, Intracytoplasmic sperm injection, In vitro fertilization, Ovarian puncture, Assisted Reproductive Techniques
  • Batool Hossein Rashidi, Leili Chamani Tabriz, Fedyeh Haghollahi, Fatemeh Ramezanzadeh, Mamak Shariat, Abbas Rahimi Foroushani, Faezeh Daneshjoo, Mohammad Mehdi Akhondi, Soheila Asgari Page 32
    Introduction
    Chlamydia trachomatis is one of the most common sexually transmitted infections (STIs) in the world. About 80% of the infected women are asymptomatic, while ascending infections such as pelvic inflammatory disease (PID) and the resultant infertility due to fallopian tube occlusion are common manifestations. Due to the higher prevalence of C. trachomatis infection in infertile than fertile women and the importance of screening for this infection in different types of infertility, this study was undertaken to compare two serologic and ELISA methods for the diagnosis of the bacteria in the two groups.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the participants included 233 infertile women attending Vali-e-Asr Infertility Clinic and 225 fertile women attending the Prenatal Clinic and Emergency Labor of Imam Khomeini Hospital. Each participant completed a researcher-devised questionnaire and subsequently 2 mls of peripheral blood for serological studies and 15 ml of the first catch urine (FCU) for molecular detection of the germ through Polymerase Chain Reaction (PCR) method were obtained.
    Results
    PCR results showed C. trachomatis infection in 29 (13.8%) infertile and 19 (11.1%) pregnant participants with no significant statistical differences. Serological results showed presence of Chlamydia IgG in 20 (8.6%) infertile and 11 (4.9%) fertile participants and Chlamydia IgM was observed in 2 (0.9%) infertile and 4 (1.8%) fertile participants with no significant differences.
    Conclusion
    The prevalence of C. trachomatis infection among fertile and infertile women by serological and molecular methods was not significantly different. However, considering the high specificity and sensitivity of PCR, it could be used as a noninvasive screening technique for C. trachomatis, compared to the invasive method of blood sampling.
    Keywords: Chlamydia trachomatis, Infertility, Polymerase chain reaction, Pregnancy, Serology, Sexually Transmitted Infection, Tubal occlusion
  • Naser Amirjannati, Behzad Ghorbani, Mohammad Mehdi Akhondi, Mohammad Reza Sadeghi, Mahmood Jeddi, Tehrani, Haleh Soltanghoraee Page 42
    Introduction
    Recent advances in the field of male infertility has led to a better understanding about the etiologies and genetic basis of azoospermia, as well as the availability of surgical sperm retrieval methods and intracytoplasmic sperm injection (ICSI) for its treatment. Nevertheless, the quality of life of these patients in general, and sexual function in particular, have not been explored adequately. The aim of this study was to evaluate the sexual function of infertile patients with non-obstructive azoospermia.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, as much as 300 infertile men with non-obstructive azoospermia, who referred to Avicenna Infertility Clinic, in Tehran, Iran, were enrolled into the study during October 2004 to November 2006. Afterwards, 21 men were eliminated from the study because they met the exclusion criteria. At first, sexual functions of the patients were evaluated by a questionnaire, including questions on libido, penile erection, seminal ejaculation, inter intromission interval, orgasm and frequency of sexual intercourse. Physical examination was carried out to evaluate signs of androgenic deficiency. Semen samples were analyzed according to the current World Health Organization laboratory manual. Serum luteinizing hormone (LH), follicle stimulating hormone (FSH) and prolactin (PRL) concentrations were measured by immunoradiometric assays (IRMA) and serum testosterone measurement was done by radioimmunoassay (RIA). Conventional testicular biopsy by standard procedure was performed on both testes under local anesthesia for the candidates.
    Results
    On the whole, 90% of the cases had normal sexual desire. Erectile function with the ability to engage in normal intercourse was normal in 80%. Normal ejaculate volume was seen in 75% of the cases. Inter intromission interval was normal in 42.5%, but it was very premature or very late in 10%. Orgasm was normal in 80% and slightly or significantly decreased in 15% and 5% of the cases, respectively. Patients with small testicles comprised 54.8% of the cases, whilst 125 (44.8%), 139 (49.8%) and 15 (5.3%) of the patients were normogonadotropic, hypergonadotropic and hypogonadotropic, respectively. Mean values for FSH, LH, Testosterone and PRL were 24.5±25.4mIU/ml, 9±7.2mIU/ml, 6.1±4.4ng/ml and 284±224ng/ml, respectively. Hypospermatogenesis with mature sperm was seen in 42 (15%) of the subjects upon testis biopsy. Histological examination showed testicular atrophy in 21.8%, maturation arrest in 22.2%, sertoli cell only syndrome in 40.8% and hyperplasia of Leydig cells in 11.8% of the cases.
    Conclusion
    Sexual dysfunction in infertile patients with non-obstructive azoospermia is as more prevalent as the general population. In azoospermia, sexual dysfunction is not taken into account due to the dominant picture of infertility in these patients. However, special attention to sexual dysfunction will improve quality of life and effectiveness of infertility treatments. Keywords:
    Keywords: Azoospermia, Ejaculation, Erectile dysfunction, Male infertility, Sexual dysfunction, Sexual health
  • Shapour Fereydouni, Bentolhoda Fereydouni, Hamideh Solimani Page 51
    Introduction
    Oocyte donation is an infertility treatment method in women undergoing cancer treatment, in premature ovarian failure, and menopause or in women who are known carriers for a serious autosomal recessive or X-linked disorder. Recipients of donated oocytes should have intact uterus to support embryo implantation and normal ongoing pregnancy. The objectives of this study were to evaluate attitude of male and female subjects towards oocyte donation and factors affecting these variables such as gender and education.
    Materials And Methods
    This descriptive-correlative study was carried out in Shiraz, Iran, during spring 2008. The cases included 206 subjects (102 females and 104 males), single and married, with and without offspring and fertile and infertile subjects who filled a researcher-devised questionnaire, including questions on demography, attitude toward oocyte donation and conditions in which they might consider this kind of assisted treatment.
    Results
    There were no statistically significant relationships between gender and attitude towards infertility treatment by oocyte donation. There was a relationship between attitude regarding oocyte donation and educational levels of the participants. There were significant differences between female and male subjects regarding medical conditions and conditions requiring this kind of assisted treatment (p<0.01); in conditions with female infertility, female subjects were more open to accept the procedure than men and men were reported to be more against any kind of treatment under any circumstances. There were no differences between women and men in cases of infertility due to age, parenting a disabled child or presence of inherited medical conditions in the family.
    Conclusion
    Regarding the need for oocyte donation in some types of infertility, and the need to submit to the method by both couples, health centers should prepare the ground for proper consultations to provide correct information on the procedure and its legal aspects to help them accept or reject the method.
    Keywords: Attitude, Education, Female infertility, Menopause, Oocyte donation, Premature ovarian failure
  • Noushin Peyman, Ali Heidarnia, Fazlollah Ghofranipour, Anooshirvan Kazemnejad, Farkhondeh Amin Shokravi Page 58
    Introduction

    Family planning and birth control are the main goals of governments worldwide for population growth control and appropriate contraceptive use is a measure to reach these goals. Investing in health education for better contraceptive use and more reasonable allocation of existing resources are of great help in materializing the goals. Steps to Behavior Change (SBC) can be a good model to develop and evaluate family-planning programs. The aim of this study was to investigate the influence of family-planning education through modified SBC model on the reduction of unwanted pregnancies in oral contraceptive (OC) users.

    Materials and Methods

    This clinical trial study was carried out at Mashad Urban Health Centers. Data gathering was done through interviews and completion of a researcher-devised questionnaire for 290 randomly chosen women from the aforementioned centers. The subjects were randomly divided into two case and control groups. The intervention was done based on modified SBC model and post-tests were given three and six months after the introduction of the model.

    Results

    There were no significant differences between the two groups prior to the intervention, but significant differences in the mean values of knowledge, approval, intention, practice and advocacy were seen in the experimental group compared to the controls (p<0.001). Additionally, significant reduction in oral contraceptive side-effects and unwanted pregnancies were seen in the experimental group following the intervention.

    Conclusion

    Following the success of modified SBC model in this study, it is suggested that attempts be made to improve the individuals’ self-efficacy to more competently use the provided health services. Developing self-efficacy in these subjects for better contraceptive use, can be effective in decreasing the cost related to unwanted pregnancies and misuse of contraceptive methods especially OCPs.

    Keywords: Family planning, Health education, Modified Steps of Behavior Change (SBC), Oral contraceptive, Self, efficacy, Unwanted pregnancy
  • Fatemeh Ramezanzadeh, Fedyeh Haghollahi, Maryam Bagheri, Masoomeh Masoomi, Nasrin Abedi, Nia, Mina Jafarabadi Page 71
    Introduction
    Oocyte donation is a routine procedure in the treatment of some types of female infertilities in most infertility clinics worldwide. Donors and recipients awareness about legal and ethical issues governing donation plays a significant role on the future of couples and resultant babies. This study aimed to assess the attitudes of oocyte donors and recipients with attention to their belief and desires on the premises to adopt better policies and make improvements in social and ethical impacts of oocyte donation.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted on 52 donors and 53 recipients of oocyte in Vali-e-Asr Reproductive Health Research Center. If the subjects were willing to participate in the study, interviews were carried out to collect demographic data and explore the opinion of the participants through oocyte donation questionnaire (ODQ).
    Results
    Totally, 47% of the recipients and 40.4% of the donors requested their identity to be kept confidential and anonymous to the counterparting party. As much as 94.2% of the recipients and 56.9% of the donors were in favor of giving financial rewards to the donors. Sixty-four percent of the recipients and 30% of the donors were against informing the baby about the oocyte donation procedure.
    Conclusion
    The legal, civil and ethical issues of oocyte donation should be clearly anticipated according to the registered guidelines. The precise dimensions of legal, religious and medical side-effects of the procedure should be clearly explained through counseling the donors and recipients before initiating the cycles. More extensive studies on donors and recipients attitudes on legal, religious, and social aspects of oocyte donation are suggested.
    Keywords: Confidentiality, Ethical issues, Female infertility, Gamete donation, Oocyte donation, Oocyte recipients