فهرست مطالب

مطالعات ملی - سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1388)

نشریه مطالعات ملی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/04/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات
  • کریم خان محمدی صفحه 3

    نگارنده با اشاره به مختصات فرهنگی ایران در ادوار تاریخی، همانند «ایرانیت»، «دینداری»، «شاهنشاهی»، «تنوع فرهنگی»، «تساهل فرهنگی» و «پیوستار فرهنگی»، معتقد است فرهنگ، علی رغم تجربه تغییرات که ذاتی پدیده های اجتماعی است از یک سری عناصر پایدار برخوردار است که از آن با تعبیر «روح ملت ها» نام می برند. مقاله حاضر در صدد پاسخ گفتن به این سوال اساسی است که فرهنگ ایرانی، علی رغم زمینه های گسست، چگونه و با چه سازوکاری توانسته است انسجام طولی و عرضی خود را حفظ کند و مشکل هویتی ایران در سده اخیر چیست و جنبش های گذشته در پی حل کدامین مسائل و مشکلات هستند؟با مطالعه اسناد تاریخی، در پاسخ می توان این فرضیه را برگزید که ایران به دلیل «تنوع جغرافیایی» و «موقعیت جغرافیایی»، در طول تاریخ دارای تنوع بوده و بدین جهت، همواره زمینه برای گسست اجتماعی آن فراهم بوده است. از سوی دیگر، «تفرد معنوی» با دو ویژگی اعتقاد به مبدا توحیدی و آینده روشن، خواستار انسجام تاریخی است. ایرانیان برای فائق آمدن بر مشکل «انسجام اجتماعی» و «گسست»، به ایده «حکیم حکم» رهنمون شدند که در نظام شاهنشاهی تبلور یافت.فرهنگ ایرانی با تمسک به نظام مذکور، علی رغم مواجهه با بحران های مهمی همچون بحران هلنی، بحران ترکی، و بحران عربی، کلیت خود را حفظ نموده، توانست عناصر بیگانه را بدون اینکه ماهیت ایرانی خود را از دست بدهد، جذب و هضم نماید. مهم ترین بحران ایرانی در قرن اخیر مواجهه با مدرنیته غربی است. نظام شاهنشاهی به دلیل میل به استبداد و عدم سازگاری با تغییرات محیطی، بی کفایتی خود را در پاسخ به مطالبه تاریخی ایرانیان، مبنی بر صیانت از کلیت روح ایرانی، از دست داد؛ ازاین روی، جنبش های اصالت خواه شکل گرفت.جنبش های ایران را، از جمله مشروطه و انقلاب اسلامی که عموما با شعار «استقلال خواهی»، «دین مداری» و «استبدادستیزی» در واکنش به استبداد داخلی وتهاجم فرهنگی غرب به منصه ظهور رسیدند، می توان در جهت جذب و هضم مدرنیته غربی تفسیر نمود که در صدد است اصالت ایرانی را همانند سال های متمادی سه هزارساله صیانت نماید. نظام ولائی مبتنی بر انقلاب اسلامی درواقع پاسخی است به مطالبه تاریخی ایرانیان، مبنی بر وجود «حکیم حکم» که بتواند ضمن پاسداشت تنوع فرهنگی، از اصول دینی و هویت ملی حراست کند.

    کلیدواژگان: ایران، فرهنگ، انقلاب اسلامی، دین، هویت تاریخی، تنوع فرهنگی
  • تبلور هویت ملی در کتب درسی بررسی محتوایی کتاب فارسی دوره ابتدایی
    علی منصوری، آزیتا فریدونی صفحه 27

    پیوسته در طول تاریخ پرسش کیستی و هویت افراد و ملت ها یکی از دغدغه های اصلی بشر بوده و این امر در گذر جوامع به دوران مدرن پررنگ تر و به صورت جدی مطرح شده است. در ایران نیز در سال های اخیر موضوع هویت، به خصوص در جوانان و دانش آموزان، به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است. یکی از روش های تقویت هویت ملی و هویت بخشی، طرح آن در زمان کودکی، به ویژه در دوران دبستان است. به این منظور، مواد و کتب آموزشی می توانند در تقویت عناصر هویت بخش، باورهای ملی و برانگیختن عرق ملی، نقش اساسی داشته باشند. با توجه به اهمیت کتاب های درسی در هویت بخشی ملی دانش آموزان، این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوا، میزان فراوانی واژه ها، تصاویر، شعرها، داستان ها و نثرهای کتاب فارسی پنج سال دوره ابتدایی را بررسی کرده، میزان ارتباط آنها را با مولفه های بیانگر هویت ملی ایرانیان از بعد ایرانی بودن مورد سنجش و مقایسه قرار داد. نتایج نشان داد که میزان توجه به مقوله های هویت ملی مورد بحث در کتاب های بررسی شده، در حدود 7% کل محتوای کتاب ها بوده است که بخش ناچیزی را تشکیل می دهد. بر اساس نتایج به دست آمده، پیشنهادهایی در جهت تقویت باورهای ملی از طریق کتاب های درسی ارائه شد.

    کلیدواژگان: هویت ملی، ایرانی، نوجوانان، کودکان، کتاب درسی، مواد آموزشی، کتاب فارسی دوره ابتدایی، ایران
  • حسن ذوالفقاری صفحه 47

    این مقاله آسیب شناسی و توصیف وضعیت آموزش و پژوهش در رشته زبان و ادبیات فارسی است که ضمن بیان وضع موجود، وضع مطلوب و اولویت ها و راهبردها را نیز مشخص می کند. مقاله با این فرض نگاشته شده است که وضعیت فعلی رشته زبان و ادبیات فارسی، با توجه به نقش کلیدی و هویتی آن، مناسب نیست و چشم انداز علمی، اولویت ها، الزامات، راهبردها و سیاست های توسعه ای آن ازسوی نهادهای مسئول طراحی نشده است. اطلاعات ارائه شده در این گزارش، بر اساس نظرخواهی خبرگزاری ایلنا از هشتاد شاعر، نویسنده و استاد و حاصل نظرسنجی از آنان درباره وضعیت زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه ها، به انضمام تمامی منابع معرفی شده در پیشینه تحقیق و منابع پایانی است که مبنای تحلیل های این مقاله قرار گرفته است.مقاله در دو بخش و هر بخش از دو زاویه آموزش و پژوهش این موضوع را بررسی می کند:بخش اول: بررسی و تحلیل وضعیت فعلی (نقاط قوت و ضعف) رشته زبان و ادبیات فارسی در دو حوزه پژوهش و آموزش به همراه تبیین الزامات؛ بخش دوم: نتیجه گیری و پیشنهادهای راهبردی بر اساس نتایج بخش اول، شامل تبیین سیاست های توسعه ای رشته زبان و ادبیات فارسی و راهبردهای آن در حوزه آموزش و پژوهش.عمده ترین راهکارها و سیاست های پیشنهادی تقویت رشته زبان و ادب فارسی عبارت اند از:•رواج رشته زبان و ادبیات فارسی و گسترش حوزه قلمرو آن در داخل و خارج کشور؛ •توسعه کمی و کیفی رشته زبان و ادبیات فارسی؛ •کارآفرینی برای دانش آموختگان این رشته؛•توانمند کردن استادان و دانشجویان؛ •تقویت برنامه های آموزشی و پژوهشی رشته زبان و ادبیات فارسی؛

    کلیدواژگان: رشته زبان و ادبیات فارسی، راهکارهای تقویت، آموزش، پژوهش
  • حسین منصوریان سرخگریه صفحه 75

    تمامی مولفه های چهارگانه هویت ملی، اعم از دین، زبان، تاریخ و اساطیر، در شاهنامه مورد توجه قرار گرفته است. ازآنجایی که هویت ملی برخاسته از دو منشا سیاسی و فرهنگی است، می توان دین و تاریخ را منشا سیاسی و زبان و اساطیر را منشا فرهنگی هویت ملی دانست که توجه فردوسی در شاهنامه، عموما بر وجه فرهنگی هویت ملی است. اگرچه نمی توان تعامل دیرینه دین، تاریخ و اسطوره را کتمان کرد، اهتمام فردوسی در شاهنامه به وجه فرهنگی هویت ملی، به جهت تاثیرگذاری بیشتر آن در انسجام ملی و نوزایی فرهنگی در عصر غربت و سلطه بیگانگان، آشکارتر است.در این میان، شاید دلیل عمده تلاش و سعی وافر فردوسی در شاهنامه در دفاع و صیانت از حریم زبان فارسی که اساس وجه فرهنگی هویت ملی است این بوده که با توجه به طبیعت فرهنگ ایرانی که نه تنها در برابر فرهنگ بیگانه منفعل نمی شود، بلکه با حوصله و تدبیر آن را در خود هضم می کند، این رسالت خطیر را به عهده زبان فارسی واگذار نماید. به همین دلیل، سعی او در شاهنامه پیشگیری از به حاشیه رانده شدن زبان فارسی و عربی مآب شدن آن بوده است. همچنین، با احیای زبان فارسی و کارکرد آن در دو حوزه آفرینش ادبی و زیبایی شناسی و نیز حوزه تولید مفاهیم مشترک ملی، درواقع تکثرگرایی زبانی را در عصر سامانی که دوره نوزایی فرهنگی است، جامه عمل می پوشاند. او با این عمل، بین هویت ملی و نوزایی فرهنگی، پیوند همیشگی و جاودانه برقرار می کند.

    کلیدواژگان: هویت ملی، نوزایی فرهنگی، زبان، شاهنامه
  • علی اکبر باقری خلیلی صفحه 101

    شادی یکی از ویژگی های هویت ملی ایرانیان است و اگرچه در ادوار مختلف، فراز و فرودهایی داشته است، مردم ایران، از پیش از اسلام تا بعد از اسلام، هرگز از ضرورت آن غافل نبوده اند و آن را به عنوان یکی از عوامل بسیار موثر در تحکیم مبانی هویت ملی، تقویت تعلق خاطر به کشور و ملت، و تجلی افکار و عواطف در جهت اعتلا و ارتقای منافع ملی و اعتقادات دینی به شمار می آورده اند. به تدریج، به دلیل چیرگی بیگانگان، استیلای شرایط خاص سیاسی اجتماعی و رواج ذهنیات منفی و روحیات غیراصیل، شادی رنگ باخت و انزوا و گوشه گیری و غم و اندوه شیوع پیدا کرد؛ به طوری که در عصر حاضر نیز انسان علی رغم برخورداری از خدمات صنعتی و فناورانه مدرن، به سبب باورهای آنارشیستی و نیهیلیستی، از زخم مزمن دوری از طبیعت و خلا معنویت و نابسامانی های ذهنی روانی رنج می برد و هرچه بیشتر به سوی اسباب لذت پیش می رود، بیشتر از شادی و آرامش دور می افتد؛ زیرا منشا شادی پاسخ به نیازهای ماهیت واقعی وجود آدمی و ذهنیت ها و رفتارهای مثبت انسانی است که متاسفانه او به دلیل ازخودبیگانگی از آن غافل مانده است و متاسفانه وضعیت فعلی جهان نیز به پیشروی رنج و غم یاری می رساند؛ زیرا حرکت تاریخ جهانی از وحشی گری به سوی انسان گرایی نیست، بلکه حرکت از تیر و کمان به بمب مگاتونی است و لذت جویی آدمیان نیز در حال تغییر مقوله از تملک و مصرف، به انواع مواد مخدر است. ازاین رو، آموزش مبانی و عوامل شادمانی نیاز ناگزیر انسان معاصر است و این موضوع بدون هدفمندی در کنش هستی شناسانه و اعتقاد به ضرورت تغییر در جهان بیرون و درون، به ویژه ایجاد تغییر در دو بعد جهان درون: الف) تغییر تصویر خود؛ ب) تغییر تفکر خویش، امکان پذیر نخواهد بود و لازمه تغییر تفکر، شناخت درست هستی، پدیده ها و جایگاه و نقش انسان در جهان است که در صورت وقوع تغییر تفکر، تبدیل اخلاق و رفتار نیز پدیدار خواهد شد و انسان با پذیرش شرایط تبدیل اخلاق و اقدام به اجرای آنها، خواهد توانست به شادمانی نایل آید. در تحلیل موضوع و موارد فوق و استناد به اهتمام اندیشمندان و فرهیختگان ایران به آموزش عوامل و شرایط شاد زیستن، غزلیات حافظ شیرازی مورد توجه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: لذت، شادی، هویت ملی، تغییر جهان درون، تغییر تصویر و تفکر و شرایط تبدیل اخلاق
  • مرتضی فلاح صفحه 127

    ایران و شبه قاره هند از دیرباز با هم روابط فرهنگی و زبانی و مذهبی و هنری و بازرگانی و صنعتی گسترده ای داشته اند. پیشینه این روابط به دوران مهاجرت آریایی ها برمی گرد؛ زمانی که این دو ملت شاخه هندوایرانی را تشکیل می دادند و زبان و مذهب و نژادی یگانه داشتند. با گذشت زمان که این دو ملت در دو اقلیم جداگانه ساکن شدند، منش ها و خلق و خوی آنان نیز دگرگون شد. بااین حال، مبانی مشترک زبانی و نژادی و فرهنگی آنان هرگز از هم نگسیخت. اسطوره ها و انگاشته های مشترک ایرانیان و هندوان از همان زمان سامان یافت. با تشکیل حکومت های هخامنشی و اشکانی و ساسانی، پیوندهای زبانی و فرهنگی میان این دو قوم ادامه یافت که تاریخ نویسان شواهد فراوانی از آن به دست داده اند. پس از اسلام این پیوندها فزونی گرفت و به ویژه از زمان غزنویان، با تسخیر هند توسط محمود غزنوی (329 ق) رو به پیشرفت و فزونی نهاد. از این زمان، زبان فارسی به یکی از زبان های مهم شبه قاره تبدیل شد. مهاجرت ایرانیان به هند از قرن هشتم شتاب بیشتری به خود گرفت و نفوذ فرهنگ و زبان فارسی به هند از دوره تیموریان به اوج خود رسید. با روی کار آمدن صفویان در ایران سیل مهاجرت شاعران و روشن فکران ایرانی به شبه قاره آغاز شد؛ چنان که جایگاه و پایگاه فرهنگ و زبان فارسی در این سرزمین از اصفهان، پایتخت صفویان، رونق بیشتری یافت. زبان و ادب فارسی و فرهنگ ایرانی و اسلامی، در مدتی نزدیک به نه قرن زبان رسمی امرا و دربارهای پادشاهان هندوستان به شمار می آمد. با نفوذ استعمار انگلیس در این کشور، اندک اندک زبان انگلیسی جای زبان فارسی را گرفت و این میراث ارزشمند و مشترک دو ملت، در زمانی کمتر از یک قرن از میان رفت.
    در این نوشته که به شیوه کتابخانه ای و بر مبنای اسنادی است، به روند تاریخی نفوذ زبان و فرهنگ ایران در شبه قاره هند اشاره می کنیم و اوج و فرود آن را نشان می دهیم و همسانی های زبانی، اساطیری و آیین های مشترک این دو سرزمین را بررسی می کنیم و برای اثبات مدعای خود شواهد تاریخی چندی به دست می دهیم.

    کلیدواژگان: زبان فارسی، ایران، هندوستان، فرهنگ ایران
  • حامد کاظم زاده صفحه 153

    جمهوری های اوستیای شمالی و جنوبی، به علت داشتن زبان ایرانی و خصوصیات فرهنگی مشترک با سرزمین ایران، همواره مورد توجه قفقازشناسان بوده اند. متاسفانه به دلیل جدا شدن این منطقه از مرزهای ایران زمین در جنگ های ایران و روس و همچنین به وجود آمدن شوروی کمونیستی در قرن بیستم، اوستیا هویت گذشته خود را به فراموشی سپرد و ایرانیان نیز به همین علل از اوستیا جز نام نشنیدند. در این نوشتار سعی خواهد شد دلایلی نقلی و عقلی درباره ریشه مشترک آسی ها (اوست ها) با ایرانیان و همچنین یکی بودن آنها با سکاها، سرمت ها و آلان ها، و ادامه دهنده فرهنگ و تمدن ایرانی در شمال دریای مازندران و جبال قفقاز، با بررسی میدانی ارائه شود.شناخت در این زمینه و بررسی تاریخ و فرهنگ این تیره ایرانی، کمک شایانی به بازشناسی فرهنگ ایرانی در قفقاز و گستره جهان ایرانی می کند. ارتباطات این اقوام تا یک سده پیش نیز با سرزمین ایران ادامه داشت، ولی با از بین رفتن مرز مشترک، دیگر نامی از آسی ها در تاریخ ایران شنیده نشد. همچنین، حوادث اخیر در منطقه اوستیا و درگیری های قومی و نظامی، باعث شد توجهی دوباره به منطقه اوستیا شود که می تواند در سیاست قفقازی نظام جمهوری اسلامی ایران جای بگیرد و ارتباطات از طریق شناخت بیشتر طرفین از یکدیگر به وقوع بپیوندد. به همین منظور، نگارنده در سال گذشته سفری شش ماهه به منطقه اوستیای شمالی داشت و توانست داده ها و اطلاعات میدانی مناسبی را در حوزه تاریخ و فرهنگ اوست ها و نگاه آنان به ایران جمع آوری نماید.

    کلیدواژگان: اوستیا (سکا، سرمت، آلان، آس)، میراث ایرانی، ایران فرهنگی
  • معرفی و نقد
  • حمید احمدی صفحه 183
  • جهانگیر معینی علمداری صفحه 189
|
  • Karim Khanmohammadi Page 3

    Pointing out the characteristics of the Iranian culture throughout history such as Iranianism, Religion, imperial system, cultural diversity, cultural tolerance, and cultural continuation, the writer believes that culture, despite changes that are innate to social phenomena, possesses a series of constant elements that are often refereed to as the “Spirit of Nations.” This paper intends to answer the essential question that how and through what mechanism has the Iranian culture, despite the presence of fertile grounds for disintegration, been able to preserve its solidity throughout time; what challenges has the Iranian identity been facing in the recent century, and what challenges and issues have the past social and political movements been trying to meet and resolve. In answer to these questions, by studying historical documents we can point out to this hypothesis that because of its geographical position and diversity, Iran has always had to deal with cultural diversity throughout history and thus grounds have always been prepared for the breakdown of the country’s social structure. On the other hand, spiritual individuality, with its two prominent qualities of belief in a monotheistic origin and a bright future, demands historical solidity. Hence, to overcome the challenge of “social solidity” and “breakdown”, the Iranians turned to the idea of “hakim-e hakam” that manifested itself in the imperial system of the country. By turning to this system, despite facing such major problems as the Hellenic Crisis, the Turkic Crisis, and the Arabic Crisis, the Iranian culture has managed to preserve its entirety and absorb and digest alien elements without loosing its Iranian nature. The most important crisis for the Iranian culture in the recent century has been dealing with the Western Modernity. Because of its inclination towards autocracy and lack of compatibility with environmental changes, the imperial system lost its ability in answering the historical demands of the Iranian nation which required the protection of the Iranian Spirit in its totality and thus gave way to the rise of puritan movements. The Iranian movements including the Constitutional and Islamic Revolutions generally rose to prominence with slogans such as “independence seeking”, “religious predominance”, and “anti-dictatorial positions” in reaction to the internal despotism and Western cultural invasion. This can be interpreted as the absorption and digestion of Western Modernity by a culture that is trying to preserve its Iranian essence just like the past 3000 years. The “Velai” system rooted in the Islamic Revolution is in fact a response to the historical Iranian demand requiring a “hakim-e hakam” who could be able to safeguard cultural diversity while at the same time protect religious principles and national identity of the country.

    Keywords: Iran, culture, Islamic Revolution, Religion, historical identity, cultural diversity
  • National Identity in Text Books: A Content Analysis of Farsi Text Books of Elementary Level
    Ali Mansouri, Azita Fereidooni Page 27

    In the long history of humanity, the question of identity of persons and nations are one of fundamental concerns of human beings. This concern has appeared strongly in modern period. In recent years, the identity crisis of students and youths has attracted attention of Iranian scientists seriously. Inspiring national identity on childhood, especially in elementary level, is one of crucial methods of reinforcing national identity. So, educational books and materials can play a significant role in reinforcing elements of national identity and encouraging national zealotry. According to the importance of text books in national identity of students, this survey using a content analysis methodology, examined the frequency of words, images, poems, fictions, and prose in Farsi text books of elementary levels and compared them to the elements of national identity. Findings revealed that the rate of attention to national identity elements is about 7% of text books` content. Based upon the findings of this research, some recommendations are provided to reinforce national beliefs via text books.

    Keywords: National identity, Iran, Iranian, Youths, Children, Text books, Educational materials, Farsi book of elementary level
  • Hasan Zolfaghari Page 47

    This article is the pathology and description of the status of education and research in Persian language and literature, which, along with expressing the status quo, specifies the desired status, priorities and strategies. The paper started with the presupposition that, in spite of the critical role of Persian language and literature major, its current status quo is not desirable and the academic vision, priorities, requirements, strategies and developmental policies have not been designed by the responsible institutions. The information presented in this report are based on Iranian Labor News Agency’s (ILNA) survey in which 80 poets, authors, and professors took part. The survey’s results about Persian language and literature’s status in universities along with all resources mentioned in the review of the related literature and references formed a basis for the paper’s analyses. The paper explores the subject in two parts, each from two educational and research points of view. Part One: an investigation and analysis of the Persian language and literature major’s status quo (strengths and weaknesses) in two fields of education and research along with specifying the requirements; Part Two: conclusion and strategic suggestions based on the results of Part One, including developmental policies for Persian language and literature major and its strategies in the field of education and research The main proposed strategies and policies for enhancing Persian language and literature major include: Promoting Persian language and literature major and expanding its territory within the country and abroad Quantitative and qualitative development of Persian language and literature major Creating job opportunities for graduates of the major Enabling professors and students Enforcing educational and research programs of Persian language and literature major .

    Keywords: Persian language literature major, enforcement technique, education, research
  • Hosein Mansoorian Sorkhgerye Page 75

    These four agents lionze in Shahnemeh. Including: religion, language, history and mythology. Since the national identity arise from political and cultural origions, we can know religion and history from political origion and language and mythology from cultural origion of national identity. Ferdowsi's tendency is generally on cultural mood of national identity. How ever we can`t shadow chronic corres ponding among religion, history and mythology, but Ferdowsi`s effort in Shahnameh is clearer on cultural mood of national identity toward more impress in national solidarity and cultural renaissense in weird epoch and strangers mastery. Meanwhile, Ferdowsi`s significant effort is keeping the persian language that is the basis of cultural mood of national identity. It causes a serious prophecy for Persian language to protect Iranian culture against the strangers. His scramble is prevention of wandering the persain language and tendency to Arabic language. Ferdowsi animate Persian language and its function in two extent of literary creation and elegance knowing and moreover the extent of production the national common conceptions. Among these theories (Wandering, liken and language increase) the third theory is more noteworthy than others in Samani era. Ferdowsi creates a usual graft between national identity and cultural renaissense.

    Keywords: National identity, Cultural renaissense, Language, Shahnameh
  • Aliakbar Bagheri Khalili Page 101

    Happiness is inherently a major characteristic of Iranians national Identity, which over the time through different ages suffered lots of ups and downs; however, Iranians from pre-Islamic era till in the wake of Islam never ignored it and it was one of the uniting factors in the solidarity of their national identity, enhancing loyalty to their home country and a factor in flourishing of their thoughts and feelings to be at the service of national prosperity and ethical beliefs. Gradually, due to foreigner's domination, socio-political hegemony and appearance of negative thoughts and un-authentic morals, happiness faded and isolation, sorrow and dejection broke out. As a result, at the present time, not only Iranian Society, but also modern man, despite enjoying the comforts offered by modern industrial and technological advance, is both emotionally and mentally troubled, a condition arising from their anarchic and nihilistic beliefs as well as their being away from the nature and being void of spirituality. The more they seek pleasures, the more they distance themselves from happiness and calmness. This is basically because the roots of happiness is akin to responding to the real needs of one's true self and to having positive mindset and positive behavior, qualities being ignored as a result of self-alienation. The course of history is not moving from barbarianism to humanism, but from bows and arrows to atomic bombs. In the same vein, humans' pleasure-seeking conduct is changing from seeking property and possession to becoming 'hooked' to all sorts of narcotics. Therefore, teaching the fundamentals and factors leading to happiness is an unavoidable need of modern man. Such a change will not come to pass unless they take action to alter their epistemological actions and unless they start to believe in the necessity in changing their world, both inwardly and outwardly. To change requires a correct understanding of 'being', phenomena, and man's role in the world. In case of such an understanding, a change in man's morality and behavior emerges. And by their accepting the conditions of morality change and by their being obligated to enforce them, they will accomplish happiness. In this study, the above issue is further investigated in light of the ideas put forward by Iranian scholars with particular reference to Hafiz's lyrics.

    Keywords: Happiness, pleasure, changing the inside world, changing ideas, thoughts, conditions to change morality
  • Morteza Fallah Page 127

    Iran and India have long enjoyed extensive relations on different grounds including cultural, linguistic, religious, artistic and trade ones. Such relations date back to Aryans' migration when the two nations formed the Indo-Iranian branch and had the same language, culture and ethnic origin. Having resided in two different regions over time, the two nations adopted different sets of behavior. However, the common cultural, linguistic and ethnic foundations remained the same. Since then, common mythologies as well as writings have emerged. As the Achemenid, Ashkani and Sasanid dynasties were established, the linguistic and ethnic relations of the two nations received a high prominence. After Islam, these ties developed documented by historians especially after the seizure of India by Mahmood Ghaznavi (329 A.H.) during the Ghaznavian era. Consequently, Persian was regarded as one of the most important language in the Indian peninsula. The migration rate among Iranians to India increased during the 8th century (A.H.) and the scope of influence of Persian language and culture got to its climax from Teymorian Period. During the Safavid's dynasty, a great number of Iranian poets and intellectuals migrated to India so that the status of Persian language in India achieved more prominence than that of Safavid's capital, Isfahan. Persian language as well as Iranian and Islamic culture was the official language of the Indian kings and courts. As the British colonizers expanded their influence in India, Persian language was gradually replaced by English. As a result, such a valuable and common heritage lost its power in less than a century. The present article is a library research based on documentation. The writer reviews the historical trends of Persian language and its cultural influence in Indian peninsula, indicating its rise and fall. Furthermore, the common linguistic, mythological and ceremonial features are scrutinized followed by several historical documents presentedto prove the claims made.

    Keywords: Persian language, Iran, Hindustan, Iranian culture
  • Hamed Kazemzadeh Page 153

    The republics of north and south Ossetia have Iranian language and also common cultural specifications with Iran, because of that Ossetia has always been noticable for Caucasologists. Unfortunately after separation of this region from Iran in Iran-Russia’s war and confederation of Soviet Union in 20th century, Ossetians forgot their past identification and Iranian never heard of them except a name. In this article I try to give some logical and evidential reasons about common rootes of Ossetians with Iranian and also the union between Ossetians and Scythian, Sarmats and Alanian who continued Iranian culture and civilization in north of the Caspian sea and Caucasus’s mountain, based on location surveys. Knowledge in this case and research about the history and the culture of this Iranian sect will help us to find out Iranian culture in Caucasus and in the Iranian spread land. The relation of this ethnic group with Iranian people continued till 100 years ago but when those two regions lost their borders this relation ended. Recent events in Ossetia are good opportunities for us and for foreign policies of Islamic republic of Iran about Caucasus to improve mutual knowledge between two regions. In this case I travelled to north Ossetia for six month last winter and I did some researches and location surveys about history and culture of Ossetians and their point of view about Iran.

    Keywords: Ossetians Scythian, Sarmats, Alanians, Ass, Iranian heritage, Cultural Iran
  • Kaveh Bayat, Hamid Ahmadi Page 183
  • William Gudykunst, Ali Karimi, Masood Hashemi, Jahangir Moeini Alamdari Page 189