فهرست مطالب

نشریه علوم حرکتی و ورزش
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/05/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • اکبر آفرینش خاکی، فریدون تند نویس، سید امیر احمد مظفری صفحه 1
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی روش های توسعه ورزش همگانی در کشوربود. جامعه آماری این تحقیق، شامل چهار گروه اعضای هیات علمی،مربیان، ورزشکارانومسئولین تربیت بدنی بودند.در این تحقیق 1525 ورزشکار، 102 عضو هیات علمی، 91 مسئول تربیت بدنی و 272 مربی ورزش همگانی شرکت داشتند.
    ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر 38 سوال در زمینه عوامل موثر در توسعه ورزش همگانی بود که می بایستی به ترتیب اهمیت آنهااز دیدگاه پاسخ دهندگان اولویت بندی می شد.
    متغیرهای مورد مطالعه در این تحقیق شامل نقش رسانه های گروهی، تبلیغات، سطح تحصیلات، اماکن و تاسیسات ورزشی، مسابقات، اوقات فراغت، سرمایه گذاری بخش خصوصی، وسایل حمل ونقل عمومی، بودجه ورزشی، وضعیت اقتصادی، وضعیت خانواده، نیروی انسانی متخصص، مسابقات بود.
    داده های تحقیق با استفاده ازآمار توصیفی وآزمون فرضیه ها، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های تحقیق نشان داد:بین دیدگاه گروه های مورد مطالعه در مورد نقش اماکن ورزشی، سطح تحصیلات شرکت کنندگان در ورزش های همگانی، تبلیغات، تربیت نیروی انسانی مجرب و بودجه ورزش همگانی در توسعه ورزش همگانی تفاوت معنی داری وجود داشت.
    بر طبق نتایج این تحقیق، عوامل ذیل مهم ترین موارد توسعه ورزش همگانی می باشند:بهبود وضعیت اقتصادی اقشار مختلف جامعه،استفاده از رسانه های گروهی،توجه به وضعیت خانوادگی(تعداد فرزند،تاهل)، برگزاری مسابقات ورزشی واهدای جوایز،گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی،اولویت دادن ورزش در اوقات فراغت نسبت به سایر مسایل فراغتی دیگر واستفاده از سرمایه گذاری بخش خصوصی از مهم ترین عوامل توسعه ورزش همگانی هستند.
    با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد موانع فرهنگی موجود بر سر راه توسعه ورزش همگانی از جمله موارد مهمی است که باید مورد بررسی قرار گیرند تا راه کارهای مناسبی در راستای رفع موانع فرهنگی موجود ارائه شود.استفاده از روش های توسعه ورزش های همگانی کشورهای موفق در این زمینه و مطابقت آن با مسائل فرهنگی،اجتماعی،سیاسی و اقتصادی کشورمان، می توان به موفقیت هایی در این زمینه دست یافت.
    کلیدواژگان: خطرات نسبی، انرژی مصرفی مردان، بیماری قلبی، عروقی، اوقات فراغت، اوقات غیر فراغت
  • تاثیر بازداری پس گستر در شرایط تداخل زمینه ای
    علی شریف نژاد، عباس بهرام، احمد فرخی صفحه 5
    دراین تحقیق تاثیربازداری پس گستردرشرایط تداخل زمینه ای درمراحل اکتساب، یادداری و انتقال مورد بررسی قرار گرفته است. کلیه دانشجویان پسر دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران مستقر در خوابگاه ها،جامعه آماری این تحقیق را تشکیل داده اند. 75 نفر از این جامعه به طور کاملا تصادفی انتخاب و در پنج گروه 15 نفری، شامل یک گروه کنترل، یک گروه تصادفی و سه گروه مسدود قرار گرفتندتکلیف حرکتی که در تحقیق حاضر به کار گرفته شده بود، حرکت دست در بین موانع و ضربه زدن به آنها بود. در ای‍ن تحقیق ابتداترتیب اجرای تکالیف متعادل ویکسان شده، وازسه گروه تمرین مسدود استفاده گردیده است، بنابراین با آزمون تنهایک تکلیف منفرد در مرحله یادداری و دستکاری تکالیف در مرحله اکتساب، اثرات بازداری پس گستربا مقادیر متفاوتی بدست آمد.هدف ازانجام این کارجداسازی اثرات بازداری پس گستر در افراد گروه مسدود در مرحله یادداری بوده است. نتیجه حاصله ازاین تحقیق نشان دادکه گروه تصادفی در مرحله اکتساب عملکرد ضعیف تری نسبت به دیگر گروه ها داشته لیکن در مرحله یادداری و انتقال کاملا متفاوت عمل کرده و نتایج مثبتی را نشان داده است ودرنتیجه پیشنهادمی گرددکه بازداری پس گستر بر روی کاهش یادداری نشان داده شده تاثیر گذاربوده ونتایج این تحقیق یافته های پیشین درباره تداخل زمینه ای را حمایت وتایدکرده است.
    کلیدواژگان: بازداری پس گستر، تداخل زمینه ای، تمرین تصادفی، تمرین مسدود، انتقال و حافظه
  • قدرت الله باقری، فریدون تند نویس، محمد خبیری، حسن زارعی متین صفحه 23
    هدف از تحقیق بررسی ارتباط بین سبک های رهبری مربیان بامیزان تعهد وتحلیل رفتگی بازیکنان تیم های فوتبال لیگ برتر(سوپر لیگ) ودسته یک کشوردرفصل مسابقات -83-82 بود. به منظور نیل به هدف فوق، اهداف اختصاصی زیردراین تحقیق موردبررسی قرارگرفت:1-تعیین سبک رهبری مربیان در تیم های فوتبال2-تعیین میزان تحلیل رفتگی بازیکنان3-تعیین میزان تعهد بازیکنان 4-تعیین ارتباط بین سبک رهبری مربیان بامیزان تحلیل رفتگی بازیکنان5-تعیین ارتباط بین سبک رهبری مربیان با میزان تعهدبازیکنان 6-تعیین ارتباط بین تعهدوتحلیل رفتگی بازیکنانجامعه آماری این تحقیق بازیکنان لیگ برتر و لیگ دسته یکم آزادگان کشور ونمونه آماری آن رابازیکنان 23 تیم به تعداد 340 نفر ازباشگاه های سراسرکشورتشکیل می دادند که درفصل 83-82 در لیگ برترولیگ دسته یکم مسابقات شرکت کرده و حد اقل شش ماه سابقه فعالیت در تیم مربوطه را داشته اند. در تحقیق حاضر چهار متغیر مورد مطالعه قرار گرفت که عبارت بودنداز: ویژگی های فردی، تعهدوتحلیل رفتگی بازیکنان و سبک رهبری مربیان.
    ازروش های آماری توصیفی برای محاسبه فراوانی،درصد، میانگین، وانحراف استاندارد استفاده گردید.واز آنجا که تحقیق از نوع همبستگی بین متغیر ها بود لذا ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه ها محاسبه شد.مهمترین یافته های تحقیق عبارت بودند از: از دید گاه 50درصداز بازیکنان سبک رهبری مربیان رابطه مدار، 5/31در صد تلفیقی (بینا بین) و 5/18 درصد وظیفه مداربود. تحلیل ر فتگی 5/40در صد از بازیکنان بالا تر از میانگین بود. تعهد98درصداز بازیکنان بالا ترمیانگین قرار داشت.
    بین سبک رهبری وظیفه مدار مربیان با میزان تحلیل رفتگی بازیکنان رابطه معنی داری وجود داشت، با این حال بین این سبک ومیزان تعهد بازیکنان رابطه معنی داری مشاهده نشد. بین سبک رهبری تلفیقی مربیان با میزان تعهد و تحلیل رفتگی بازیکنان رابطه معنی داری وجود داشت. بین سبک رهبری رابطه مدار مربیان با میزان تعهد و تحلیل رفتگی بازیکنان رابطه ضعیف ومنفی وجود داشت،که از نظر آماری معنی دار نبود. بین تعهد و تحلیل رفتگی بازیکنان رابطه منفی و معنی داری وجود داشت.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، مربیان فوتبال، بازیکنان فوتبال، تحلیل رفتگی وتعهد
  • غلامرضا جلیلیان، محمد خبیری صفحه 41
    هدف اصلی این تحقیق در بخش اول، توصیف وضعیت باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران در حیطه های پنجگانه 1) اماکن و فضاهای ورزشی 2) وضعیت رشد و توسعه در سطوح نوجوانان و جوانان 3) امور مالی 4) هواداران و 5) مدیریت و نیروی انسانی بود، در بخش دوم، مقایسه بین وضعیت باشگاه های ایران با باشگاه های لیگ های برتر کشورهای چین، مالزی و انگلستان در دو حیطه اماکن و فضاهای ورزشی و مدیریت و نیروی انسانی انجام گرفته است. روش تحقیق، در بخش اول، از نوع مطالعات توصیفی بوده و چهارده باشگاه لیگ برتر فوتبال کشور مورد بررسی قرار گرفته اند. در این تحقیق وضعیت موجود این باشگاه ها در حیطه های پنجگانه فوق الذکر توصیف و وضعیت آنها با حداقل معیارهای تعیین شده توسط کنفدراسیون فوتبال اروپا (یوفا) به عنوان نشانگر و به صورت نمودار نمایش داده شده است. در بخش دوم جهت مقایسه، دو باشگاه از لیگ برتر ایران، یک باشگاه از چین، دو باشگاه از مالزی و دو باشگاه از انگلستان که همه آنها در لیگ برتر فوتبال کشورشان حضور داشتند، انتخاب گردیدند. معیار انتخاب نمونه ها با توجه به محدودیت در انتخاب تصادفی، قرار داشتن در بین باشگاه های حرفه ای در مسابقات لیگ های برتر داخلی این کشورها تعیین گردید که به صورت نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس، انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری در بخش اول، پرسشنامه ای بود با 82 سئوال که توسط محقق تدوین شده و روائی محتوایی آن توسط متخصصین مورد تائید قرار گرفت. داده ها در این بخش در پنج حیطه فوق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در بخش دوم جهت مقایسه، از پرسشنامه 62 سئوالی بهره گرفته شده و بر اساس شاخص های تعیین شده از طرف کنفدراسیون فوتبال اروپا (یوفا)، که به منظور بررسی وضعیت باشگاه های حرفه ای فوتبال قاره اروپا تهیه شده، تدوین یافته است و روائی محتوی آن نیز مورد تائید یوفا می باشد. روش آماری تحقیق، در بخش اول، آمار توصیفی شامل محاسبه میانگین و درصد فراوانی و در بخش دوم آمار استنباطی کروسکال والیس بود.
    یافته های تحقیق در بخش توصیفی، در حیطه اماکن و فضاهای ورزشی، باشگاه های کشور 6/44 درصد از حداقل معیارهای ضروری را دارا و 4/55 درصد از این حداقل ها محروم بودند.در حیطه وضعیت رشد و توسعه در سطوح نوجوانان و جوانان، باشگاه های کشور 3/83 درصد از حداقل معیارهای ضروری را دارا می باشند و 7/16 درصد از این حداقل ها محروم بودند. در حیطه امور مالی، باشگاه های کشور 75 درصد از حداقل معیارهای ضروری را دارا و 25 درصد از این حداقل ها محروم بودند. در حیطه هواداران باشگاه های کشور 5/46 درصد از حداقل معیارهای ضروری را دارا و 5/53 درصد از این حداقل ها محروم بودند. در حیطه مدیریت و نیروی انسانی باشگاه های ایران 6/74 درصد از حداقل معیارهای ضروری را دارا و 4/25 درصد از این حداقل ها محروم بودند. در بخش دوم، آزمون فرضیه ها، بین وضعیت مدیریت و نیروی انسانی و اماکن و فضاهای ورزشی مورد نیاز باشگاه های کشورهای ایران، چین، مالزی و انگلستان تفاوت معنی داری مشاهده نشده. داده ها همچنین نشان می دهند که میانگین رتبه های باشگاه های ایران در هر دو حیطه اماکن و فضاهای ورزشی و مدیریت و نیروی انسانی پائین تر از باشگاه های چین، مالزی و انگلستان می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که وضعیت باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران در حیطه های پنج گانه نتوانسته به حداقل معیارهای تعیین شده دست یابد و تا حدودی با نتایج تحقیقات انجام شده همخوانی دارد. نتایج مقایسه دو حیطه اماکن در فضاهای ورزشی و مدیریت و نیروی انسانی باشگاه های ایران با باشگاه های چین، مالزی و انگلستان نشان داد که باشگاه های ایران از سه کشور فوق الذکر در رتبه پایین تری قرار دارد. بطور کلی نتایج تحقیق حاضر با بسیاری از تحقیقات انجام شده خبیری، و الهی (1382) همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: ورزشکار حرفه ای فوتبال، لیگ حرفه ای فوتبال، باشگاه ورزشی حرفه ای (شرکت کننده در لیگ حرفه ای فوتبال)، مربی حرفه ای فوتبال
  • وحید ذوالاکتاف، شیلا صفوی همامی، بنفشه محمدی صفحه 55
    هدف
    در این تحقیق آزمون هشت گانه ژیمناستیک (GOT) معرفی و خصوصیات روان سنجی آن مطالعه می گردد.
    روش
    از 38 آزمودنی خردسال (6 تا 7 سال) GOT به عمل آمد سپس به مدت 8 هفته آموزش ژیمناستیک دیده و در پایان دوره از آن ها آزمون مهارتی الن براند اصلاح شده ژیمناستیک (MEGT) به عمل آمد. ضریب روایی پیش بین GOT از طریق محاسبه ضریب همبستگی بین گروهی بین آزمون های MEGT و GOT بدست آمد. برای محاسبه ضریب روایی همزمان از 27 نوآموز جوان (18 تا 22 سال) ژیمناستیک استفاده گردید. آن ها آزمون های MEGT و GOT را در فاصله یک هفته به انجام رساندند. ضریب پایایی GOT از طریق محاسبه ضریب همبستگی درون گروهی بین دو نوبت آزمون به فاصله 10 تا 45 دقیقه بدست آمد.
    نتایج
    برای GOT، ضریب پایایی برابر 91/0، روایی پیش بین برابر 61/0، و روایی همزمان برابر 81/0 بدست آمد. مطالعات مربوط به روایی منطقی و محتوای آزمون نیز به اختصار در مقاله گزارش می گردد.
    بحث و نتیجه گیری
    در مقایسه با سایر انواع آزمون هشت گانه، ضریب پایایی 91/0 مشابه و در حد مطلوبی است. ولی ضرایب روایی پیش بین (61/0) و همزمان (81/0) بیشترین مقادیری است که تاکنون گزارش گردیده است. افت 20/0 روایی پیش بین مربوط به تفاوت های فردی در رشد و آموزش پذیری در یک دوره دو ماهه در سن 6 سالگی بوده و توجیه پذیر می باشد. در گزارش های معتبر قبلی همبستگی بین مهارت های مختلف ژیمناستیک از 44/0 تا 70/0 گزارش شده و از نظر متخصصان ضریب روایی 50/0 در آزمون های ورزشی خوب ارزشیابی می گردد. با توجه به مشخصات اجرایی آسان، و تایید پایایی و روایی آزمون GOT، پیشنهاد می گردد از این آزمون برای اولین مرحله از استعدادیابی ژیمناستیک استفاده گردد.
    کلیدواژگان: آمادگی حرکتی، آزمون هشت گانه ژیمناستیک، استعدادیابی، روایی
  • مهرداد فتحی، حمید رجبی، احمد فرخی، امیره نجات شکوهی صفحه 89
    هدف از این تحقیق،تعیین اثر تمرین استقامتی- قدرتی روی سطح افسردگی وغلظت فنیل آلانین سرم دانشجویان با افسردگی متوسط بود. با استفاده ازپرسشنامه افسردگی بک 40 نفر از دانشجویان با افسردگی متوسط با میانگین سنی96/0+21 و قد 5/6+ سال176 سانتیمتر و وزن 9/8+69 کیلو گرم وتوان هوازی...میلی لیتر بر کیلوگرم از وزن بدن دردقیقه انتخاب و به طور تصادفی در یکی از چهار گروه تحقیق (کنترل، تمرین استقامتی، تمرین قدرتی، استقامتی - قدرتی)تقسیم گردیدند.درابتدا از آزمودنی ها آزمایش خونبه عمل آمده سپس سه پروتکل تمرینی برای گروه تمرین استقامتی (30 دقیقه دویدن با 70 % ضربان قلب ذخیره) برای گروه تمرین قدرتی (30 دقیقه تمرین با وزنه با 70 % حداکثر قدرت عضله)، برای گروه استقامتی - قدرتی (15 دقیقه دویدن +15 دقیقه تمرین با وزنه باشدت مشابه گروه1و2) به مدت 8 هفته و هر هفته سه روز به اجرا در آمد.در انتهای هفته هشتم متغیرهای تحقیق مجددا اندازه گیری و با استفاده از تجزیه تحلیل واریانس یک طرفه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته های تحقیق کاهش مشابهی را در سطح افسردگی سه گروه تجربی نشان داد.
    ولیکن غلظت فنیل آلانین در چهار گروه تفاوت معنی داری نشان نداد. بنابراین نتایج تحقیق نشان داد که اثر ورزش قدرتی،استقامتی وترکیبی بر کاهش افسردگی مشابه است و این تاثیر مستقل از تغییراسیدآمینه فنیل آلانین است.
    کلیدواژگان: فنیل آلانین، افسردگی، تمرین قدرتی، تمرین استقامتی - تمرین استقامتی، قدرتی
  • سید امیر احمد مظفری، جواد شهلایی باقری، بتول مشرف جوادی صفحه 101
    هدف این تحقیق، بررسی ارتباط بین سبک های رهبری مربیان کشتی جهان با میزان موفقیت آنان در کسب عناوین قهرمانی بود. جامعه آماری 133 نفر بودند که 79 نفر از آن ها (60 %) نمونه های تحقیق را تشکیل دادند. روش تحقیق از نوع همبستگی بود که به وسیله آن رابطه سبک های رهبری (وظیفه گرا- انسان گرا) و میزان موفقیت و نگرش به موفقیت مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار اندازه گیری را دو پرسشنامه سبک رهبری (انسان گرا _ وظیفه گرا) باردنز و متزکاس(1969)، و نگرش به موفقیت رادسیپ (1984)، بود. اعتبار و روایی محتوایی پرسشنامه ها توسط متخصصین تربیت بدنی و علوم ورزشی و ثبات و پایایی سوال ها از طریق روش آماری کرانباخ بررسی و محاسبه شد. تجزیه داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، درصد)، و رابطه بین متغیرها با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن و برای مقایسه میانگین ها از آزمون های کروسکال- والیس، کای اسکوار استفاده شد و سطح معنی داری (05/0 < P) در نظر گرفته شد. نتایج توصیفی پژوهش نشان داد که: 1- حدود 62 درصد مربیان کشتی جهان از نظر سبک رهبری انسان گرایی در سطح ضعیف و 38 درصد بقیه در سطح متوسط قرار گرفتند. 2- حدود 5/32 درصد مربیان کشتی جهان از نظر سبک رهبری وظیفه گرایی در سطح عالی و 65 درصد در سطح متوسط و حدود3 درصد در سطح ضعیف قرار داشتند.
    3- بیشترین فراوانی در ارتباط با نگرش به موفقیت، به میزان حدود75درصد مربیان کشتی جهان موقعیت «برد- برد» را به موقعیت «برد - باخت» ترجیح می دادند.
    4- در بخش آزمون های فرضیه های تحقیق نتایج نشان داد بین سبک های رهبری انسان گرایی و وظیفه گرایی مربیان کشتی جهان تفاوت و بین میزان نگرش به موفقیت مربیان کشتی کشورهای جهان ارتباطمعنی داری وجود ندارد همچنین بین نگرش به موفقیت مربیان کشتی جهان با سبک های رهبری ارتباط معنی دار مشاهده شد و میزان موفقیت با سبک رهبری انسان گرایی دارای ارتباط بود.
    کلیدواژگان: سبک های رهبری (انسان گرایی، وظیفه گرایی)، موفقیت، کشتی، مربیان ملی
  • شادمهر میردار صفحه 117
    جودو و تکواندو از جمله رشته هایی هستند که نیاز به سح بالای آمادگی جسمانی، روانی، تکنیکی و تاکتیکی دارند، که دسته بندی آنان بر اساس وزن و سن انجام می گیرد. هدف این تحقیق بررسی مرزسنی موفقیت جودوکاران و تکواندو کاران ملی پوش کشور در طول تاریخ ورزش کشور است. این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه ملی پوشان کشور در رشته تکواندو و جودو که موفق به کسب عناوین آسیایی، جهانی و المپیک شده اند، تشکیل می دهند. روش آماری مورد استفاده در این تحقیق آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون توکی، ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزارهای آماری مورد استفاده برنامه های آماری Statistical و Execl است.
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که رابطه معنی داری بین مرز سنی موفقیت جودو کاران و تکواندو کاران ملی پوش کشور و روند بهبود نتایج آنها در گروه های سنی مختلف وجود دارد. علاوه براین نتایج نشان می دهد که اختلاف معنی داری در مرز سنی و منطقه موفقیت تکواندوکاران ملی پوش ایرانی با شاخص های بین المللی شامل قهرمانی جهان و المپیک در این زمینه وجود دارد.
    نتایج این تحقیق حاکی از آن است که تفاوت زیادی بین جودوکاران و تکواندو کاران در دامنه مرز سنی موفقیت آنها وحود دارد. این تغییر در سه منطقه موفقیت جودوکاران عضو تیم ملی ایران به 10 تا 13 سال می رسد. اما این دامنه در تکواندوکاران ملی پوش از 7 تا 9 سال در نوسان است. از سوی دیگر سن کسب موفقیت های ورزشی جودوکاران و تکواندو کاران در طی 30 سال گذشته در سه رده المپیک، جهانی و اسیایی در سه منطقه موفقیت ورزشی کاهش تدریجی را نشان می دهد، که این امر نشانگر جوان گرایی تدریجی تیم ملی جودو و تکواندو، و برخورداری جوانان از شانس موفقیت بیشتر در این رشته ورزشی است.
    کلیدواژگان: مرز سنی و منطقه موفقیت، جودوکاران و تکواندوکاران ملی پوش ایرانی
|
  • A. A. Khaki, F.Tondnevis, S. A. A. Mozafari Page 1
    The purpose of present study was to investigate the ways to develop "sport for all" in Iran. The statistical population consisted of faculty members, directors, coaches and participants that 1525 participants, 102 faculty members, 91 directors, 272 coaches participated in this study. For gathering data, a questionnaire including 38 items were used, which questioning about the effective factors in developing "sport for all".The variables of this study were equipment and facilities, personal, public transport, media, use of private sectors, economic status, and budget.Descriptive statistics and also one way ANOVA were used to analyze data. The results of the Analysis showed that:There was no significant difference between the viewpoint about the role of equipment and facilities, personal, public transport, economic status, media, and use of private sectors, economic status, and budget in developing "sport for all".The following were the most important suggestions about Developing "sport for all": Improving economic status, using media, equipment and facilities, personal, public transport, economic status, use of private sectors and budget in developing
    Keywords: :” Sport for all”, equipment, facilities, personal, public transport, economic status, media, use of private sectors, budget
  • Effect of retroactive inhibition on contextual interference
    A.Sharifnezhad, A. Bahram, A.Farokhi Page 5
    This research has considered the effect of retroactive inhibition on contextual interference in acquisition, retention, and transfer.Three independent blocked groups, blocked without retroactive inhibition (BL-without), blocked with 18 trials of retroactive inhibition (BL-18), and blocked with 36 trials of retroactive inhibition (BL-36), were created that varied in order of presentation of tasks. By testing a single task in retention and creating three independent blocked groups, varying amounts of retroactive inhibition were produced. This isolated the effects of retroactive inhibition on blocked compared to control and random subject's retention. Male students of Amirkabir university of Tehran were population of this investigation. Seventy-five subjects (M=26, SD=3.18) who had evaluated themselves as not experienced in sport skills were selected randomly and fifteen subjects were randomly assigned to the five groups (random, control and three block groups).Findings of this research have shown that random group in acquisition have perform so weak and it was so different and positive in retention and transfer.The results support previous contextual interference findings and suggest that retroactive inhibition influences the retention deficits demonstrated by blocked compared to random subjects.
    Keywords: retroactive inhibition, contextual interference, random practice, blocks practice, transfer, retention
  • Gh.Bagheri, F.Tondnevis, M.Khabiri, H.Z.Matin Page 23
    The purpose of this research was to examine the relationship between leadership styles of soccer coaches and commitment and burnout of players Statistical population included soccer players(N=340)that competed in super league and Azadegan league of Iran in competing session of 2004-2005. The players judged about leadership style of their coaches and rate of their own burnout and commitment.The research method was based on correlation. The samples completed four inventories that included: their own Personal characteristics, burnout and commitment and leadership style of coaches.Data analysis included descriptive statistic, the Pearson product moment correlation coefficient and Cronbach Alpha Coefficient were applied.The value of p<0.05 was considered as significant. The result showed that:*Half of soccer coach’s leadership style was relation-oriented; %31.5 was combination style and %18.5 task-oriented.* The Burnout of %40.5 of players was over mean. * The commitment of %98 of players was over mean.*There was significant correlation between leadership style of task-oriented and burnout.*There was significant correlation between combination leadership style of coaches and commitment and burnout of players.* There was a significant but negative correlation between burnout and commitment.
    Keywords: coach, commitment, burnout, leadershipstyle, relation, orientedstyle, task, orientedstyleand combination style
  • Jalilian.Gh, Khabiri.M Page 41
    The main Purpose of this study was to describe the status of Iran’s Football Premier league clubs in five areas as follows, 1) Sport stadium and facilities, 2) status of development for grassroots and youth, 3) financial status, 4) Football fan, and 5) administration and human resources. Also, the status of Iran’s Football Premier league clubs, with that of, in China, Malaysia, and England was compared in two areas, 1) sport stadium and facilities, and 2) administration and human resources. The research method of this study, in the first part, was descriptive and the status of fourteen clubs was described in above mentioned five areas. The existing status of these clubs were defined as per of the minimum qualifications which were drawn by European Football Confederation (UEFA), as bench mark, and illustrated in figures. In the second part, two clubs from Iran, one club from china, two clubs from Malaysia, and two clubs from England were selected and compared. All clubs have been participating in their respective countries’ premier leagues. The sampling method was not random because of some limitations. But, the Participation in Premier leagues competition in their respective countries were the criteria for sampling selection.The research instrument for the first part was questionnaire, which consisted of 82 questions. The content validity of this questionnaire was acceptable by panel of experts. The collected data in the first part, for five areas were analyzed.In the second part, also, the research instrument was questionnaire, which consisted of 62 questions, based on the defined criteria by UEFA which already have been used for status assessment of the professional Football Clubs in Europe. Its content validity is accepted by UEFA. The statistical method in first part, was descriptive. In the second part, it was non-Parametric statistic, Kruskal Wallis.The research finding in the first part, in the area of sport stadium and facilities, is that 44.6% of the Iran clubs could meet the minimum necessary qualifications and 55.4% could not. In the area of status of development for grassroots and youth, 83.3% of the Iran clubs could meet the minimum necessary qualifications and 16.7% could not. In the area of financial status, 75% of the Iran clubs could meet the necessary qualifications and 25% could not. In the area of football fans, 46.5% of Iranian clubs could meet the minimum necessary qualifications and 53.5% could not. In the area of administration and human resources 74.6% of Iranian clubs could meet the minimum necessary qualifications and 25.4% could not.In the research findings, in the second part, there were no significant differences between the clubs from Iran, China, Malaysia, and England with respect of the status of administration and human resources and sport stadium and facilities. Meanwhile, the mean ranks of Iran’s clubs in both sport stadium and facilities and administration and human resources is lower than that of China, Malaysia, and England.
    Keywords: Professional Football player, Premier Football league, Professional Football club, Professional Football Coach
  • V.Zolaktaf, B.Mohammadi, Sh.Safavi, Hemami Page 55
    Purpose
    This study introduces Gymnastics Octal Test (GOT) and examines its psychometric features.
    Method
    GOT was administered on 38 children (6-7 years). Afterwards, they participated in an 8-week gymnastics course. At the end of the course, the Modified Ellenbrand Gymnastics Skills Test (MEGST) was administered on them. Predictive validity of GOT was obtained by interclass correlation analysis between GOT and MEGST scores of children. Concurrent validity of GOT was obtained by administering the same tests on 27 young learners (18-22 years) of a gymnastics class. They completed GOT and MEGST during a week. Reliability of GOT was calculated by interclass correlation analysis using test-retest scores during 10 to 45 minutes.
    Results
    Reliability of GOT was 0.91. Predictive and concurrent validity of GOT were 0.61 and 0.81, respectively. Logical and content validity of GOT are also discussed briefly in the study. Discussion and
    Conclusion
    Compared to other versions of Octal Test, a reliability of 0.91 is in the same acceptable range. However, a predictive validity of 0.61 and a concurrent validity of 0.81 are the greatest reported so far. A drop of 0.20 for predictive validity seems logical when it is considered that there was a 2-month gap between GOT and MEGST. In this period, individual differences in physical development and learning rate could be accounted for some alternations in re-test scores. Interclass correlations between different skills of gymnastics were reported to be 0.44 to 0.70. Experts also believe that a validity of more than 0.50 is well for movement assessing tests. Paying attention to the ease of administration, and confirmation of reliability and validity, it is highly recommended that GOT is applied for early stages of talent identification in gymnastics.
    Keywords: Motor Fitness, Gymnastics Octal Test, Talent Identification, Validity
  • M.Fathi, H.Rajabi, A.Farokhi, A.N.Shokoohi Page 89
    The aim of this study was to determine the effect of endurance _ strength training on the level of depression and compactness of phenyl alanine in the average level depressed students` serum. Forty of the students with an average level of depression with a rang of 21 0/96 year-old and stature of 176 6/5 CM and Weight of 69 8/9 have been selected by the Back`s depression questionnaire and have been divided randomly in one of the fourth research groups (control, endurance training, strength training, endurance _ strength training). At first, fasting serum phenyl alanine of the subject was measured. Then three protocols of training was explored for each group: endurance training (30 minutes, running with 70% of storing heart rate), strength training (30 minutes, weight training with 70% of maximum muscle strength) and endurance _ strength training (15 minutes running, 15 minutes weight training with sane intensity of 1 and 2 groups) during 8 weeks and 3 session per week. At the end of the eighth week, the variables of study were remeasured and the data was analyzed with the one-way Anova. The results revealed a significant and similar decrease in the level of depression in all the groups. But the compactness of phenyl alanine did not show significant difference in all the groups. Therefore, the results of the study suggest that the effect of endurance, strength and combination of both trainings on decreasing the level of depression are the same and this effect is independent of the change of amino aside of phenyl alanine.
    Keywords: phenyl alanine, depression, endurance training, strength training, endurance, strength training
  • Mozafari, A.A., Moshreff Javadib., Javad Shahlaee Page 101
    Historical research findings have revealed that, leadership styles have had a great influence and effect on success and failure of any organized events.Therefore the purpose of the study was to investigate," the relationship between leadership styles of world elite wrestling coaches and their success in team championships. Seventy nine standardized questionnaires from elite world's wrestling coaches were analyzed.Correlation research design and correlation statistical methods were employed to analyze the collected data.Comparison between two different leadership styles and their relationship to the degree of success indicated that:1.There was no significant difference between human-oriented and Task-oriented style of leadership.2.There was no significant difference towards success between world's wresting coaches.3.There was no significant difference between attitudes of all wrestling coaches with respect to human-oriented and Task-oriented style.4.There was no significant difference between Iranian coache's leadership styles and those of other countrie's coaches.5.There was no significant difference between Iranian coache's attitude towards success and those of other countrie's coaches.Therefore; it was concluded that human-oriented leadership styles have a greater influence on coache's success.6. There was no significant difference between Iranian coache's personal characteristics and those of other countrie's coaches.
    Keywords: Leadership style, Task, oriented, Human, oriented, Wrestling Coaches, Success
  • Sh. Mirdar Page 117
    The judo and taeckwondo are a modality that requests high levels of physical and psychological preparation, technique and tactics whose classification considers the age and the corporal mass. The aim of this research is to study the age-range of success of Judo and Taeckwondo at national levels over a 30 past year’s period. The method of this project is descriptive and survey.The statistic variance Analysis (ANOVA), Tukey test and Pearsons r to compare groups and determine of coefficient correlation have been used for data analysis. The research results show that, there is a significant relationship between age-ranges of success Iranian national teams of judo and taeckwondo, and improve of results procces in different age groups. In addition, results of study show significant different and observed in Age-range and zone of success of Iranian national level of judo and taeckwondo and International indexes including of the world championship and Olympic Games.The finding of this research indicate, there is a significant relationship between age-ranges of success Iranian national teams of wrestling, and improve of results process in different age groups. In addition, results of study show significant different and observed in Age-range and zone of success of Iranian national level of wrestling and International indexes including of the world championship and Olympic games. Furthermore, there are width differences between judoka and taeckwondo players in yearly changes for their successfully. Based on this, between approximately 10 - 13 years, change in judoka and 7-9 years in taeckwondo players were observed. In general, successful judoka and taeckwondo players showed gradually decrease in 30 past years activities. Analyzing the data show that younger athletes obtaining success in superior classes and may lead to a better performance. The survey of in this case requires more study.
    Keywords: Age, range, zone of success, Iranian National level judoka, taeckwondo players
  • M.K.Vaez Mosavi, M.Shojaii Page 133
    Physical development has unique potential and timing which is affected by a combination of genetic and environmentl factors. Therefore, a proper level of knowledge about physical development provides a proper basis for community mass programming. However, lack of research in this area is readily apparent. The present study was carried out to describe physical characteristics of secondry school students in Tehran.Using a cross sectional design, a number of 1223 student were randomly chosen and their physical measures were taken. Descriptive statistics were used to describe data; independent t test was used to compare between genders; and ANOVA were used to compare variables in three age (class) groups and five districts. The level of significance in all cases was stablished at p<.05.Results indicated that parallell to increas in age, all measures (exept sitting hight, shoulder width/ hip width ratio, density, and body fat index) increased significantly. Girls significantly showed increases in weight, sitting hieght, sitting hight/hieght ratio, upper arm length and circumference, hip width, wrist width, and chest circumference. Boys significantly showed increases in leg legnth, hand legnth, ankle width and circumference, and shoulder circumfernce. No difference in most measures was found in different districts.
    Keywords: anthropomentry, secondary school students, physical development, growth