فهرست مطالب

پژوهشنامه آفریقا - پیاپی 2 (تابستان 1388)

پژوهشنامه آفریقا
پیاپی 2 (تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • میرعبدالله حسینی صفحه 9
    این مقاله با هدف مطالعه شاخص های ارزیابی اقتصادی-تجاری کشورهای شمال قاره آفریقا و ارزیابی جایگاه آن ها در اقتصاد جهانی، در یک دهه گذشته، نوشته شده است. در مقاله حاضر پس از ارزیابی شاخص های اقتصادی-تجاری کشورهای شمال آفریقا، قابلیت های این کشورها از جنبه های مختلف همچون جغرافیایی، جمعیت، محیط اقتصادی، اقتصاد و تجارت کالا و خدمات بررسی شده است. بررسی اطلاعات این کشورها نشان می دهد آن ها می توانند در آینده به یکی از قطب های اقتصاد و تجارت در قاره آفریقا و خاورمیانه تبدیل شوند. برای نمونه مصر در میان این کشورها از موقعیت ممتازی در واردات گروه های اصلی خدمات برخوردار است که رقابت پذیری بالای این کشور را در گروه های اصلی خدمات (نه گروه) نشان می دهد. در بسیاری از گروه های اصلی خدمات رقابت فشرده ای با تثبیت سهم و افزایش آن از طرف کشورهای مهم صادرکننده خدمات وجود دارد. همچنین، تحلیل مقاصد اصلی صادرات بسیاری از کشورهای شمال قاره آفریقا گویای این است که اولین و بزرگ ترین مقصد صادراتی آن ها، اتحادیه اروپاست که به سبب مزیت نزدیکی جغرافیایی است. بررسی موقعیت این کشورها در گروه های کالایی اصلی صادراتی و وارداتی جهان نشان می دهد اولین گروه کالایی وارداتی آن ها مواد غذایی، و اولین گروه کالایی صادراتی آن ها سوخت ها می باشد. قلمرو جغرافیایی وسیع، جمعیت نسبتا عظیم، اندازه اقتصاد نسبتا بزرگ و رشد مناسب آن، تجارت کالا و به ویژه خدمات و عوامل دیگر موجب پتانسیل اقتصادی-تجاری این کشورها شده است. بدون تردید، ایران نیز باید از این مزیت ها در جهت مناسبات منطقه ای و روابط بین المللی خود سود ببرد.
    کلیدواژگان: اقتصاد، اقتصاد جهانی، تجارت کالا و خدمات، کشورهای شمال آفریقا
  • لطفعلی عاقلی صفحه 41
    قاره آفریقا حدود 14درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده است. این قاره محصولات کشاورزی گرمسیری فراوان، منابع طبیعی و معادن زیرزمینی بسیاری دارد. از 54کشور واقع در این قاره، 6 کشور شامل مصر، لیبی، تونس، الجزایر، مغرب و سودان به کشورهای شمال آفریقا شناخته شده اند و بقیه کشورها به زیرصحرا معروف اند. در این قاره، 11کشور دارای ذخایر نفتی بالغ بر 9/87 میلیارد بشکه هستند. بین کشورهای قاره آفریقا تفاوت های آشکاری همچون ساختار اقتصادی ناهمگون، سطوح توسعه متفاوت و نامتوازن، نظام های سیاسی مختلف و تنوع قومی و فرهنگی وجود دارد. براساس جدیدترین آمار صندوق بین المللی پول، این قاره تنها 9/1درصد از تجارت جهانی را دارد که در این میان، تنها پنج کشور شامل آفریقای جنوبی، الجزایر، مغرب، لیبی و مصر بیش از 56درصد از کل تجارت آفریقا را تشکیل می دهند. 33کشور آفریقایی اقتصادی با کمترین درجه توسعه یافتگی دارند. یکپارچگی اقتصادی در این قاره با توصیه ها و همکاری های بانک توسعه آفریقا، بانک جهانی و سایر نهادهای بین المللی از طریق ترتیبات اقتصادی منطقه ای در حال شکل گیری است. 27کشور آفریقایی عضو سازمان کنفرانس اسلامی (با 56 عضو) هستند. متوسط رشد تولید ناخالص داخلی این قاره در سال 2005م کمی بیش از 5درصد بوده است. حجم مبادلات تجاری آفریقا با سایر نقاط جهان از 272میلیارد دلار در سال 2000م به 544میلیارد دلار در سال 2005م افزایش یافته و در طول این دوره، موازنه تجاری آفریقا همواره مثبت بوده است.بررسی روابط ایران و قاره آفریقا در سال های پس از انقلاب اسلامی نشان می دهد شالوده و اساس روابط، سیاسی بوده است تا اقتصادی، به گونه ای که مبادلات تجارت بدون نفت ایران با این قاره اهمیت چندانی ندارد. البته قاره آفریقا بازار مناسبی برای معرفی محصولات و خدمات ایران می تواند باشد.
    این مقاله به محاسبه شاخص کسینوس بردار صادرات ایران و بردار واردات کشورهای قاره آفریقا و برعکس، به صورت دوجانبه، پرداخته است؛ آن گاه کشورهای قاره آفریقا را از جنبه اکمال تجاری به گروه های مختلف طبقه بندی، و براساس این شاخص کشورهای این قاره را با هدف گسترش تجارت با ج. ا. ایران اولویت بندی کرده است.
    کلیدواژگان: آفریقا، اکمال تجاری، ایران، تشابه تجاری
  • معصومه نصیری صفحه 55
    بررسی روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور سودان نشان می دهد پیشینه روابط تاریخی و فرهنگی ایران و سودان به پس از ظهور اسلام می رسد. روحانیان مسلمان ایرانی در قرن های گذشته با هدف ترویج دین اسلام به شرق و شمال آفریقا ازجمله سودان سفر کردند. مهاجرت روحانیان ایرانی سبب گسترش جریان صوفیگری در سودان شد. صوفیگری جریان مذهبی بسیار قوی است که فرهنگ و تمدن سودان را شکل داده است. پیشینه روابط موجب شده است تا همواره تاریخ، تمدن، فرهنگ ایران، نخبگان فرهنگی، شعرا و نویسندگان ایرانی مورد توجه محافل علمی سودان باشند. روابط جمهوری اسلامی ایران با سودان در عرصه های بین المللی پس از انقلاب اسلامی گویای این است که موضوع اصلی در روابط این دو کشور، تلاش برای رفع محرومیت و کمک به مسلمانان سودان به ویژه در ابعاد فرهنگی و ترویج مبانی دینی شیعی بوده است. مؤسسات بسیاری در زمینه تبلیغات دینی و فرهنگی در ایران و سودان تلاش کرده اند؛ اما نتایج فعالیت ها همواره کمتر از حد انتظار بوده است. جمهوری اسلامی ایران باید برای تنظیم درست روابط فرهنگی خود با سودان و حفظ و ارتقای جایگاه گذشته باید به فعالیت های بنیادی و اثرگذار توجه کند و در تدوین سیاست های کلان بیست ساله، استراتژی فرهنگی ایران را در سودان به صورت نهایی تنظیم کند. نمایندگان فرهنگی ایران در سودان نیز باید به جلب اعتماد دولت های وقت سودان همت گمارند و از هرگونه فعالیت های حساسیت برانگیز پرهیز کنند. هدف کلی و سؤال اصلی پژوهش این است که روند روابط ایران با سودان از بعد فرهنگی در دوران پس از انقلاب اسلامی چگونه بوده است؟ تغییر در سیاست های ملی چه تاثیری بر فرایند روابط داشته است؟ این تحقیق در پی یافتن پاسخ این پرسش هاست: جایگاه فرهنگی سودان در گذشته، حال و آینده؟ ایران از چه استراتژی برای گسترش فعالیت فرهنگی و ترویج مبانی دینی در سودان پیروی می کند؟ یکی از مهم ترین اهداف این تحقیق، طراحی چارچوب مناسبی برای ارزش یابی فعالیت های فرهنگی در خارج از کشور است.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی فرهنگی، ایران، روابط فرهنگی، سودان
  • هادی اعظمی صفحه 93
    امروزه، آب به صورت ماده رقابتی و مطلوب و در عین حال عامل نگران کننده زندگی بشر وارد عرصه مناسبات و مناقشات دولت ها شده است. ارزش های بی شمار آب، آن را به کالایی ارزشمند نزد دولت ها و ملت ها تبدیل کرده است. با توجه به نیاز روزافزون به آب، این ماده حیاتی عنصر سیاسی و نیز ارزش سیاسی مهم قلمداد می شود. گفتنی است که فقط حدود 2.5 درصد آب های جهان شیرین و بقیه شورند و از مجموع آب های شیرین نیز تنها 0.3 درصد قابل تجدید است. از سوی دیگر دسترسی به آب بنا به دلایل بسیاری مشکل شده است؛ ازجمله مصرف بی رویه به دلیل افزایش شدید جمعیت، صنعتی شدن و تغییر الگوی مصرف، عدم توزیع یکنواخت در کشورها، تخلیه، شور شدن و آلودگی ذخایر زیرزمینی آب شیرین، آلودگی شدید آب های شیرین سطحی به وسیله فعالیت های مختلف بشر همچون فعالیت های اقتصادی، اشتراک منابع آب بسیاری از رودخانه ها بین کشورهای متعدد، تسلط کشورهای بالادست و وابستگی کشورهای پایین دست رودخانه های بین المللی و.... آب که از آن به عنوان کالای استراتژیک، منبع نادر، مایه حیات و طلای آبی یاد می کنند، از ابزارهای رقابت بین کشورها و از چالش های موجود جهان است که در آینده ستیزها و جنگ هایی را به دنبال خواهد داشت. موضوع دسترسی به منابع آبی آن قدر اهمیت پیدا کرده است که بسیاری از کشورها ازجمله رژیم صهیونیستی، تا سرحد امکان، دخالت در مبدا، مسیر و مقصد منابع آب کشورهای اطراف و حتی فراتر از آن را برای خود جایز می شمارند. با توجه به پیوند امنیتی رژیم صهیونیستی با دریای سرخ، فعالیت های مختلف اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی در کشورهای منطقه و وجود منابع نفتی در برخی از کشورهای منطقه، رژیم صهیونیستی و آمریکا و حتی انگلستان هرگاه لازم ببینند، برای حفظ منافع خود در منطقه دخالت و اعمال نفوذ می نمایند و از همگرایی ها یا واگرایی ها حمایت می کنند. این مقاله سعی کرده است به روش توصیفی- تحلیلی، نقش راهبردی رود نیل در همگرایی یا واگرایی کشورها و میزان تاثیرگذاری رژیم صهیونیستی و آمریکا را در این مسئله بررسی کند.
    کلیدواژگان: رودخانه نیل، همگرایی، واگرایی، ژئوپلیتیک آب
  • صبری انوشه صفحه 115
    بیش از سه دهه از بحران مزمن منطقه شاخ آفریقا می گذرد. مراکز پژوهشی و دانشگاهی درباره علل، روند و پیامدهای این بحران و نیز عناصر و مؤلفه های آن بررسی ها و کاوش هایی را در ابعاد مختلف انجام داده اند. شناخت اهداف و اولویت های تحرک منطقه ای اتیوپی در برابر تحولات سومالی در سطوح مختلف، ابزارهای لازم را برای آگاهی از اهداف راهبردی این کشور به عنوان بازیگر مهم منطقه ای در منطقه شاخ آفریقا فراهم می کند. تداوم فروپاشی سومالی به عنوان دولت- ملت و یک واحد سیاسی، استثنایی سیاسی- امنیتی در روابط بین الملل فرصتی طلایی برای ارتقای سطح قدرت و نفوذ اتیوپی در منطقه شاخ آفریقا فراهم کرد.آدیس ابابا به طور سنتی و تاریخی در جایگاه تمدنی منطقه ای، سعی دارد از مؤلفه های قدرت و شرایط منطقه و جهان به منظور پاسداری از جایگاه منطقه ای خود و گسترش آن به خوبی استفاده کند در این راستا سیاست مداخله گرایانه این کشور تامین کننده هژمونی منطقه ای و بسیاری از نیازهای سیاسی و امنیتی بوده است. در این مقاله، سیر تاریخی تعامل و رفتار سیاستمداران اتیوپی را با عناصر و مؤلفه های بحران سومالی تحلیل شده است تا سازکارهای نهادهای سیاست گذاری و تصمیم گیری آدیس ابابا مشخص شود و از این رهگذر چگونگی اجرایی شدن مقاصد و سیاست های منطقه ای توسط ابزارهای ذی ربط اتیوپی ارائه گردد.
    کلیدواژگان: شاخ آفریقا، سیاست های منطقه ای، آمریکا، رژیم صهیونیستی، جنگ نیابتی
  • محمد جواد حسینی صفحه 141
    رژیم صهیونیستی برای روابط خود با قاره آفریقا اهمیت ویژه ای قائل است، به گونه ای که توانسته است با کمترین هزینه و کمک های فنی، نظامی، سیاسی، امنیتی و تکنولوژی، نفوذش را در این قاره افزایش دهد و از این راه به بازار بزرگ و پرمنفعت قاره سیاه دست یابد و با غارت منابع آن و سلطه بر منطقه شاخ آفریقا منافع خود را در دریای سرخ تامین کند. علاوه بر این، درگیری میان اعراب و رژیم صهیونیستی، اهمیت یافتن کشورهای آفریقایی در نظام بین الملل و قدرت رای آن ها در سازمان ملل متحد و وجود گروه ها و اقلیت های یهودی در آفریقا، سبب رویکرد این رژیم به این قاره شده است. منطقه شاخ آفریقا به دلیل موقعیت جغرافیایی همواره مورد توجه قدرت های بزرگ منطقه ای و فرامنطقه ای به ویژه رژیم صهیونیستی بوده است. بحران های منطقه ای ناشی از درگیری های قومی و قبیله ای، اختلافات مرزی بین کشورهای آن، وجود رهبران سرکشی مانند ایسایاس آفورقی رئیس جمهور اریتره باعث شده است امکان حضور فعال رژیم صهیونیستی بیش از پیش در این منطقه فراهم آید. علاوه براین، بروز پدیده دزدی دریایی و روند صعودی آن در سال 2008 و 2009 م سبب شد تا فرصت مناسبی برای ارزیابی میزان آسیب پذیر بودن امنیت رژیم صهیونیستی در دریای سرخ به همراه یافتن راه حلی جهت تامین امنیت آن فراهم آید. حضور فعال جمهوری اسلامی ایران طی سال های اخیر در قاره آفریقا سبب شد تا رژیم صهیونیستی پس از دو دهه کم توجهی به منطقه شاخ آفریقا باردیگر برای حضور فعال خود در این منطقه و ایجاد موانعی برای رشد نفوذ ایران زمینه سازی کند. در این مقاله سعی شده است با بررسی زمینه های حضور رژیم صهیونیستی در منطقه شرق آفریقا، اهداف سفر اخیر وزیر امورخارجه این رژیم -که پس از بیست سال صورت گرفت- با دقت لازم موشکافی شود.
    کلیدواژگان: رژیم صهیونیستی، شاخ آفریقا، ایران، اهداف سیاسی و اقتصادی
  • مصطفی قاسمی صفحه 167
    سودان با داشتن جایگاهی مهم و استراتژیک در قاره آفریقا و جهان اسلام، به عنوان نهمین کشور از نظر مساحت در جهان، به اندازه یک چهارم قاره اروپا وسعت دارد. همچنین از لحاظ منابع غنی زیرزمینی و نفت از جایگاه مهمی در جهان برخوردار است؛ بنابراین، همواره استعمارگران و دولت های خارجی چشم طمع به آن داشته اند. رژیم صهیونیستی از بازیگرانی است که دخالت در سودان را ضروری و حیاتی می داند تا سودان نتواند برای تمرکز بر ثبات داخلی فرصت بیابد و به قدرتی بزرگ تبدیل شود. سودان از حامیان جنبش های آزادی بخش، مخالفان سیاست های امپریالیستی و نیز روند (به اصطلاح) صلح خاورمیانه است و این مسئله خود در تلاش های رژیم صهیونیستی و متحدان غربی اش برای بحرانی کردن این کشور مؤثر است.
    این کشور سال هاست که به علل مختلف دچار بحران های داخلی از جمله بحران جنوب سودان و دارفور است. رژیم صهیونیستی با حضور فعال در منطقه با عرضه کمک های مالی و تسلیحاتی و آموزش گروه های شورشی، به بحران های داخلی سودان دامن می زند و از تمام توان خود برای حمایت از گروه های شورشی استفاده می کند. با نگاهی به درگیری ها و بحران جنوب سودان با حکومت مرکزی در سال های گذشته و بحران داخلی غرب سودان در دارفور، نقش این رژیم در حمایت از این شورش ها آشکار می شود.
    کلیدواژگان: بحران دارفور، بحران جنوب سودان، اختلاف ایدئولوژیک، رژیم صهیونیستی، سودان
|
  • Page 9
    The present article has been compiled in order to study the economic-trade evaluating parameters regarding the Northern Countries of Africa, in addition to estimating their position in the world economics in the past decade. This article, has surveyed the potentiality of northern African countries from different perspectives including geography, population, economical environment, economic and product trading after evaluation of the economic-trade parameters. The data analysis of these countries shows that they have the potential to become one of the economical and trading poles in Africa and Middle East. For instance among these countries, Egypt, enjoys an outstanding position in importation of Major Service Groups; which shows the high rivalry potential in the Major Service Groups (9 groups). Also, Egypt has a serious rivalry for the stabilization of stocks and its increase by the important exporting countries. The analysis of the main important purposes of several Northern African countries shows that the major and initial exporting purpose is the European Union; since geographically it is close by. The study of the status of these countries within the main product groups reveals that their first importing product is foods; while the first exporting product group is fuels. Possessing a vast geographic domain, a relatively high population, a large economic system and its suitable growth, in addition to trade of products, especially services, has given these countries a trading-economical potential. There is no doubt that Iran should utilize these points and privileges in the path of regional and international relations.
  • Page 41
    Africa accounts for nearly 14 percent of the world population. This continent has abundant tropical agricultural products and plentiful resources and underground mines. Of 54 African countries, 6 members including Egypt, Libya, Tunisia, Algeria, Morocco and Sudan are identified as North Africa and other members are called Sub-Saharan area. In Africa, 11 countries have petroleum reserves amounting up to 87.9 billion barrels. Among African countries, there are apparent differences such as heterogeneous economic structure, different and unbalanced development levels, various political systems and cultural and ethnical diversity. Based on the latest statistics of International Monetary Fund (IMF), Africa has only 1.9 percent of world trade in which 5 countries including South Africa, Algeria, Morocco, Libya and Egypt account for more than 56 percent of Africa’s overall trade. 33 African countries are economically developed in the least level. The economic integration in the region is emerging in the framework of regional economic arrangements by recommendations and collaborations of African Development Bank (ADB), World Bank and other international institutions. About 27 of 56 members of Organization of Islamic Conference (OIC) are African countries. The average growth rate of GDP of Africa has been more than 5 percent in 2005. Africa’s trade with rest of the world has increased from 272 billion dollars in 2000 to 544 billion dollars in 2005. Africa’s trade balance has been positive in this period. The study of Iran-Africa relations during post-revolution era indicates that the base and foundation of these relations have been political rather than economic, so that Iran-Africa non-oil trade exchanges are not so important. Of course, Africa can be a proper market for introducing Iran's products and services. This paper has computed the cosine index of Iran's Exports and Africa's imports mutually, then has classified African countries into different groups in terms of trade completion with Iran; and has prioritized the target members of Africa with aim of promoting trade with Iran.
  • Page 55
    The survey of Islamic Republic of Iran’s relations with Sudan reveals that the background of the historical and cultural relations of Iran and Sudan goes back to right after the advent of Islam. The Iranian Muslim clerics who intended to propagate Islam, visited both the east and north of Africa; including Sudan. The immigration of Iranian clerics lead to the spread and development of Sufism in Sudan; which has as a matter of fact become a strong religious movement; making a significant identity in the cultural and civilization of Sudan. The background of the relationship has made it possible for Iran’s history, civilization and culture; in addition to the Iranian cultural elite, poets and writers to be of serious notice in Sudan’s assemblies and meetings. The survey of Islamic Republic of Iran’s relation with Sudan within an international scope after the Islamic Revolution shows that the major issue in this relation has been the elimination of deprivation, and helping the Muslims of Sudan, particularly in cultural dimensions, in addition to the promotion of religious basis of Shiite. A high variety of institutions have made their attempts in the field of religious and cultural propaganda in Iran and Sudan. Yet the outcome of the activities has constantly been much less than expected. The general purpose and question proposed in this research is; “how has been Iran’s relation with Sudan in cultural perspective after the Islamic Revolution?” “How has the changes in the national policies affected the process of this relationship?” The present research seeks to respond to the following questions: “What has the cultural status of Sudan been in the past, present and future, and what strategy does Iran utilize for the development of cultural development and the spread of religious foundation in Sudan? One of the most significant purposes of this research is to suggest a suitable framework for the evaluation of cultural activities abroad. Designing a proper pattern for evaluation and having feedback on the activities and the movement of executives of cultural system policies, in addition to the necessity and expediency of contemplation, has offered a research which finally manifests as the recognition of harms of Iran’s cultural activities in Sudan.
  • Page 93
    Nowadays water, as a competitive and favored element and at the same time a worrisome factor in the life and existence of mankind’s descendants, has appeared into the governments’ affairs and disputes. Considering the various values of water, it is of concern for the governments and nations as a valuable item; which due to its constant increasing demand, has been discussed as a political element and is assumed a significant political merit. Only about 2.5% of the world’s waters are sweet water and the rest are saltwater, while from the overall sweet waters just around 0.3% can be recycled. Access to this water is difficult due to the following factors; irregular consumption as a result of population increase, industrialization, change in consumption model, lack of steady distribution of water in the world countries, evacuation, pollution of the underground sweet water resources, in addition to it becoming salty, the high pollution of surface fresh waters through mankind’s activities including economical activities, the collaboration of water resources among several countries, the dominance of upper countries and the dependence of lower part countries related to international rivers etc. Water, which is known as a strategic substance, a rare source, the source of life, and water is one of the competitive tools among countries and one of the world’s challenges which will cause wars and strife in future. The issue of access to water resources has become so important that many countries, including Israel, consider interference in the origin, path and destination of the water resources lawful within the neighboring countries. In this article we intend to survey the strategic role of the Nile River in the countries’ convergence or divergence and the extent to which the Zionistic Regime and the U.S. influence it within a descriptive-analytic method.
  • Page 115
    About three decades has passed from the persistent crises of the Regional Horn of Africa. Research centers and university research centers have accomplished several investigations and surveys on the elements, components, causes, process, and also the consequences of the mentioned crises in a wide range. The present article tries to express and elaborate the strategic framework of Ethiopia regional policy through surveying the policies of Addis-Ababa against Somalia’s financial crises. The identification and recognition of Ethiopia’s goals and the region’s priorities against Somalia’s transformations in different levels, provides the demanded devices for knowing the strategic purposes of this country as the region’s significant participant in the region of the Horn of Africa. The author of this article has traced the historical process of Ethiopia’s politicians’ interactions and reactions towards components of Somalia’s crises in order to become familiar with the mechanisms of policy-making and decision-making organs; so that it could finally realize how the purposes and regional policies have been executed by the related authorities and devices in Ethiopia.
  • Page 141
    The Zionist Regime observes its relationship with Africa quite valuable; increasing its influence in this continent with the least expense; offering technical, army, political, security and technological supports; penetrating into the beneficial and advantageous market of the Dark Continent; ravaging its resources and earning dominance on the region of the Horn of Africa; ultimately providing its needs in the Red Sea. The struggles and conflicts between the Arabs and Israel, the significance of African countries in the international system and the power of their opinions and vote in the United Nations, added to the presence of minority groups of Jews in Africa has made Israel concerned about Africa as a continent. The region of the Horn of Africa has always been of notice to the large powers in the region, in addition to the regions beyond that; that is especially the Zionist Regime. The crises of this region, which is due to the tribal and ethnical disputes, border disagreements among the countries of the continent, and rebellious leaders such as ISAIAS Afworki, the chief of Republic of Eritrea, has made it possible for the Israel Regime to have an active presence there more than before. Also, the phenomena of piracy, and its increasing rate in 2008 and 2009, provided a suitable chance for estimating the vulnerability rate of the Zionistic Regime’s security in the Red Sea; in addition to finding a solution for providing its security. The active presence of the Islamic Republic of Iran in the recent years in Africa after two decades of inattention to the region of Horn of Africa, made Israel plan for obstacles for the growth of Iran’s influence in this region through its serious presence. This article intends to survey the grounds for the presence of the Israel Regime in the region of East Africa, closely analyzing the targets of Israel’s foreign minister to this region after twenty years.
  • Page 167
    Sudan, which has a prominent and strategic position in Africa and the Islamic world, is the ninth country regarding its covering area in the world, and spreads to a quarter of Europe. In addition to the mentioned points, Sudan enjoys a significant status in the world regarding rich underground mine sources and oil; therefore colonizers and foreign countries have been constantly covetous of its valuable sources. The Zionistic Regime is among those countries that feel it necessary to interfere in Sudan; so in this way Sudan fails to focus on civil stability and becoming a great power. Sudan is one of the proponents of freedom-seeking movements, an opponent of imperialistic policies and also the so-called process of the Middle East Peace; factors which affect the Zionistic Regime’s attempts, and also its western allies for making this country tense and in a critical state. Sudan has suffered from civil crises for many years due to several reasons; and the crises in the south of Sudan and also Darfur are among them. The Zionistic Regime intensifies Sudan’s civil crises through an active presence in the region; by offering financial supports, arms and training rebellious groups; while it also tries to support the rebellious groups in all possible aspects. A review of the struggles and also the crises in the south of Sudan with the central government in the past years; in addition to the civil crises in west of Sudan in Darfur, makes the role of this regime in supporting the rebels clear.