فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:16 Issue: 1, 2010

Internal Medicine Today
Volume:16 Issue: 1, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/01/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • آقای سید حسین ناظمی، آقای علیرضا مسلم، آقای عباسعلی عباس نژاد، آقای موسی سجادی صفحه 5
    زمینه و هدف
    الکتروشوک درمانی یکی از کم خطرترین و بهترین روش های درمان برخی از اختلالات روانی می باشد که امروزه در روانپزشکی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. از آن جایی که تیوپنتال سدیم و پروپوفول شایع ترین داروهای مورد استفاده هستند، این مطالعه با هدف مقایسه ی اثر تیوپنتال سدیم و پروپوفول در الکتروشوک درمانی از نظر طول مدت تشنج و زمان ریکاوری انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع نیمه تجربی بوده که تعداد 26 نفر کاندید الکتروشوک درمانی به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. القای بیهوشی در یک گروه با استفاده از پروپوفول و در گروه دیگر با تیوپنتال سدیم انجام شد. شل کننده ی عضلانی و پیش دارو در هر دو گروه یکسان بود. بیماران تحت مانیتورینگ قلبی تنفسی و فشار خون قرار گرفتند. زمان تشنج و ریکاوری بعد از انجام الکتروشوک درمانی ثبت شد. هم چنین فشار خون و ضربان قلب بیمار، قبل از بیهوشی و دقایق 1 و 5 بعد از الکتروشوک درمانی اندازه گیری و ثبت گردید. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 5/11 در سطح معنی داری 1/0p< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین زمان تشنج در گروه پروپوفول 3/6±4/34 ثانیه و در گروه تیوپنتال 7/9±7/41 ثانیه بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (003/0=p). میانگین زمان ریکاوری در گروه پروپوفول نسبت به گروه تیوپنتال کمتر بود که از نظر آماری معنی دار بود (09/0=p). هم چنین میانگین فشار خون متوسط شریانی بیماران در گروه پروپوفول نسبت به تیوپنتال کمتر بوده که از نظر آماری معنی دار می باشد (1/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، الکتروشوک درمانی با پروپوفول با ریکاوری سریع تر همراه است. هم چنین تغییرات همودینامیکی کمتر اتفاق می افتد. به نظر می رسد استفاده از پروپوفول نسبت به تیوپنتال به ویژه در بیماران با فشار خون بالا بهتر باشد.
    کلیدواژگان: الکتروشوک، پروپوفول، تشنج، تیوپنتال سدیم، ریکاوری
  • جواد حامی، علیرضا ابراهیم زاده، غلامرضا دشتی، علی اکبر رجب زاده صفحه 10
    زمینه و هدف
    اثرات سوء سرب بر روی برخی از سیستم های بدن به اثبات رسیده است، در حالی که تاثیر سرب بر اندوتلیوم رگ های خونی بزرگ کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. سرب احتمالا موجب تغییرات سلولی و بافتی در اندوتلیوم عروق خونی می گردد که به عنوان عامل شروع کننده ی پیدایش پلاک های آترواسکلروتیک و بسیاری از بیماری های قلبی و عروقی محسوب می شود. لذا این پژوهش به منظور بررسی اثر استات سرب بر روی اندوتلیوم آئورت و شریان کرونر چپ در خرگوش نر انجام گرفت.
    روش تحقیق: برای انجام این تحقیق تعداد 20 سر خرگوش نر سفید (وزن 8/1 تا 2 کیلوگرم، سن 4 ماه) به طور تصادفی به دو گروه تجربی و شاهد تقسیم شدند. گروه تجربی)11(n= با تغذیه ی استاندارد و آب آشامیدنی حاوی ppm 547 سرب و گروه شاهد)9(n= با تغذیه ی استاندارد و آب آشامیدنی بدون سرب به مدت 40 روز تیمار شدند. سپس خرگوش ها قربانی شدند و آئورت سینه ای و شریان کرونر چپ آن ها برداشته شد. پس از آماده سازی و تهیه ی برش های 5 میکرومتری، نمونه ها با هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی و تغییرات مورفولوژیک سلول های اندوتلیال آن ها با میکروسکوپ نوری بررسی و از نمونه های مورد نظر، تصویر تهیه گردید.
    یافته ها
    بررسی نمونه ها نشان داد که در حیوانات گروه شاهد هیچ گونه تغییر غیر طبیعی و پاتولوژیکی در اندوتلیوم مشاهده نگردید؛ در صورتی که در سلول های اندوتلیال هر دو شریان مورد بررسی حیوانات گروه تجربی که سرب دریافت نموده بودند، تغییرات ریختی شامل تخریب سلول های اندوتلیال، در معرض قرارگیری بافت ساب اندوتلیال، تجمع سلول های خونی در سطح اندوتلیوم و بافت ساب اندوتلیال قابل رویت بود.
    نتیجه گیری
    دریافت سرب می تواند منجر به تغییرات ریختی اندوتلیوم عروق خونی گردیده به طوری که این تغییرات می تواند موجب اختلالات عملکردی و در نتیجه شروع فرایند پاتوژنز آترواسکلروز گردد.
    کلیدواژگان: استات سرب، اندوتلیوم، آئورت، خرگوش، شریان کرونر چپ
  • مهدی توکلی، فرید بحرپیما صفحه 18
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت زانو یکی از معمول ترین بیماری ها بوده و محدودیت های بسیاری برای بشر ایجاد نموده است. روش های متعددی جهت درمان این بیماری وجود دارد. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر موبیلیزاسیون درجه ی یک مفصل پاتلوفمورال بر کاهش درد و خشکی مفصل و بهبود عملکرد فیزیکی در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی یکسوکور بوده و در کلینیک فیزیوتراپی درمانگاه شهر مس سرچشمه انجام شد. روش نمونه گیری از نوع تصادفی بود. جهت ارزیابی بهبودی، از شاخص WOMAC (مجموع همه ی داده های حاصل از پرسشنامه WOMAC) استفاده و ارزیابی قبل و بعد از درمان و یک هفته بعد از درمان انجام شد. 30 بیمار با تشخیص استئوآرتریت زانو، درجه ی 2 یا 3 که سایر شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. درمان در هر یک از این 3 گروه بدین شرح بود: گروه اول: موبیلیزاسیون و تمرین درمانی، گروه دوم: تمرین درمانی و گروه سوم: موبیلیزاسیون. ضمنا، اولتراسوند با شدت زیر w/cm2 2/0 به مدت 3 دقیقه به عنوان پلاسبو برای همه ی گروه ها استفاده شد. مدت درمان، 10 جلسه در 3 هفته بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری ناپارامتریک استفاده و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه اول، شاخص WOMAC از 69/9±5/61 در قبل از درمان به 88/11±7/49 در بعد از درمان (005/0p=) و در گروه دوم از 24/17±7/56 در قبل از درمان به 90/19±2/45 در بعد از درمان (022/0p=) و در گروه سوم از 51/16±6/59 در قبل از درمان به 72/19±7/47 در بعد از درمان (059/0p=) کاهش یافت. اختلاف شاخص WOMAC در جلسه ی پیگیری نسبت به قبل از درمان تنها در گروه اول معنی دار بود که به 73/11±1/50 کاهش یافت (005/0p=).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که موبیلیزاسیون درجه ی 1 مفصل پاتلوفمورال می تواند باعث شود که تاثیر تمرین درمانی در کاهش درد و خشکی مفصل و بهبود عملکرد فیزیکی بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو درجه ی 2 یا 3 حداقل برای مدتی حدود یک هفته ادامه یابد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، اولتراسوند، تمرین درمانی، موبیلیزاسیون، WOMAC
  • علی محمد پور، زهره پارسا یکتا، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، مینو محرز صفحه 24
    زمینه و هدف
    پدیده ی HIV/AIDSدر مناطق مختلف جهان و از جمله ایران در حال گسترش است و آسیب در ابعاد مختلف جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی را سبب می گردد. آگاهی و درک عمیق از آنچه مبتلایان در زندگی با این پدیده و به ویژه در تعامل با دیگران تجربه می کنند بسیار ضروری است. تحقیق حاضر نیز با هدف درک بهتر و تبیین تجارب مبتلایان از تعامل با دیگران انجام گرفته است.
    روش تحقیق: مطالعه ی حاضر مبتنی بر رویکرد کیفی و از نوع پدیدار شناسی تفسیری انجام گرفت. بدین منظور 19 فرد مبتلا به HIV/AIDS مبتنی بر هدف انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختارمند و یادداشت های در عرصه استفاده شد. متن مصاحبه ها ضبط گردیده و پس از پیاده سازی به روش دیکلمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شرکت کنندگان به طرق مختلف (تزریق های آلوده، دریافت فرآورده های خونی آلوده، روابط جنسی محافظت نشده و یا به طور نامشخص) به HIV مبتلا شده بودند. در 4/47 درصد آنان تعداد CD4 مساوی یا کمتر از mm3/200 بود. چهار درونمایه ی اصلی در این مطالعه ظهور یافت، که عبارتند از «پندارها، چتر حمایتی، رفتار متفاوت و واکنش متقابل» که هر یک را چندین درونمایه ی فرعی تر شکل می داد.
    نتیجه گیری
    تعامل با دیگران برای مبتلایان به طرق متفاوتی (رفتار حمایتی، غیر حمایتی و حتی تهدید آمیز) درک می گردد و اغلب بر وضعیت روانی، نوع واکنش ها و ماهیت تعامل متقابل افراد تاثیر منفی می گذارد. ارتقای سطح دانش، بهبود نگرش دیگران و تقویت رفتار مطلوب در تعامل با این مددجویان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پدیدار شناسی، تجارب، تعامل، HIV، AIDS
  • مریم امدادی فرد، محمد صفریان، حسن دوستی، محمد تقی شاکری، محمد فضایلی، زهرا اباصلتی صفحه 36
    زمینه و هدف
    منحنی های صدکی در نظارت بر روند رشد کودکان و کنترل آن، بسیار هم چنین جهت بررسی وضعیت تغذیه ی کودکان و تغییرات اندازه های تن سنجی آن ها در طول زمان مورد استفاده قرار می گیرند. مطالعه حاضر نیز با هدف ترسیم منحنی های صدکی، جهت ارزیابی رشد کودکان در استان خراسان بزرگ و مقایسه ی آن ها با نمودارهای سازمان بهداشت جهانی انجام شد.
    روش تحقیق: در این بررسی مقطعی، تعداد 23644 پسر و دختر در مقطع سنی 25 تا 60 ماه در استان خراسان بزرگ، که برای مراقبت های معمول به مراکز بهداشتی استان مراجعه کرده بودند، به روش آسان انتخاب شده و اندازه گیری های قد و وزن، توسط بهورزان آموزش دیده به عمل آمد. به منظور رسم منحنی های صدکی از روش LMSP با استفاده از درشت نمایی ماکزیمم جریمه شده، الگوی جمعی تعمیم یافته، توزیع نمایی توانی باکس کاکس، معیارهایAIC و GAIC(3) و آزمون Q و نمودارهای کرمی به عنوان آزمون های نیکویی برازش، استفاده شده است.
    یافته ها
    منحنی های صدکی طول قد در مقابل سن برای پسران و دختران، براساس جامعه ای از کودکان ساکن در شمال شرق ایران، رسم گردید. در تمام مقاطع سنی از 25 تا 60 ماه، مقادیر میانه ی قد کودکانی که در شمال شرق ایران زندگی می کنند، از مقادیر میانه متناظر در مرجع سازمان بهداشت جهانی پایین تر بوده است. هم چنین منحنی های طول قد پسران در همه گروه های سنی از دختران بالاتر قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    تفاوت قابل توجه در هر دو جنس، بین نمودارهای رشد کودکان ساکن در شمال شرق ایران با نمودارهای سازمان بهداشت جهانی، بیانگر ضرورت استفاده از استانداردهای محلی و منطقه ای و نمودارهای رشد اختصاصی برای جنس و جمعیت ایرانی می باشد. زیرا ممکن است به دلیل مشکلات رشد در کودکان ایرانی، استانداردهای جهانی، جامعه ی در خطر را تشخیص ندهند، بنابراین برای سیستم مراقبت سلامت کودکان گمراه کننده می باشند.
    کلیدواژگان: روش LMSP، قد، کودکان، مقادیر مرجع، منحنی های صدکی
  • حامد مومنی مقدم، حسین انصاری، منیره محجوب، مرضیه احسانی، فرنوش ایراندوست، سمیه جدی صفحه 44
    زمینه و هدف
    از آن جا که اختلالات دید دوچشمی به ویژه اختلالات تقاربی در بین دانشجویان از شیوع بالایی برخوردار بوده و باعث ایجاد علایمی از جمله خستگی و علایم دوچشمی و سردرد هنگام انجام کار نزدیک یا مطالعه شده و روند انجام فعالیت های آن ها را با مشکل مواجه می کند، این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین علایم دوچشمی و اختلالات نقطه ی نزدیک تقارب و تقارب پرشی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه ی مقطعی، تعداد 181 نفر از دانشجویان به صورت تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه علامت دار و بدون علامت تقسیم شدند. در ابتدا عیوب انکساری افراد با روش رتینوسکوپی تعیین و در صورت نیاز اصلاح شد. جهت ارزیابی وضعیت تقارب از تست نقطه ی نزدیک تقارب و تقارب پرشی استفاده شد. نقطه ی نزدیک تقارب با نزدیک ترین نقطه ای که در آن نقطه فرد جسم مورد نظر را یکی می بیند، با استفاده از یک حرف با اندازه ی 9/6 از چارت اسنلن کوچک شده تعیین و تقارب پرشی نیز با قرار دادن دو جسم در فواصل 15 و 50 سانتی متری از چشم ها در امتداد صفحه ی میانی به صورت کیفی مشخص شد. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ی 15 با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون t مستقل، مجذور کای و منحنی ROC) تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 181 فرد شرکت کننده در این مطالعه 56 نفر (9/30 درصد) علایم دار و 125 نفر (1/69 درصد) بدون علایم دوچشمی بودند. میانگین نقطه ی نزدیک تقارب در کل افراد و در دو گروه علایم دار و بدون علایم به ترتیب 95/10، 20/15 و 05/9 سانتی متر بود. شیوع حالت های طبیعی تقارب پرشی در کل افراد و در دو گروه علایم دار و بدون علایم به ترتیب 4/72، 5/37 و 88 درصد بود. در این مطالعه، اختلاف معنی داری بین علایم و نقطه نزدیک تقارب (001/0>p) و بین علایم و تقارب پرشی (001/0>p) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    غیر طبیعی بودن نقطه ی نزدیک تقارب و تقارب پرشی می تواند باعث ایجاد علایم دید دوچشمی شود، لذا استفاده از این دو تست در ارزیابی وضعیت سیستم تقاربی مفید می باشد تا در صورت وجود اختلال در عملکرد سیستم تقاربی معاینه کننده اقدام درمانی مناسب را انتخاب نماید، که در اغلب اوقات به راحتی می توان مشکل را با تمرینات بینایی اصلاح کرد.
    کلیدواژگان: تقارب پرشی، دید دوچشمی، نقطه ی نزدیک تقارب
  • رسول روشن، رضا شاکری صفحه 50
    زمینه و هدف
    افسردگی به عنوان شایع ترین اختلال روانی، نقش عمده ای در تعیین میزان سلامت روانی افراد بر عهده دارد. در این میان داغدیدگی و فقدان همسر یکی از مهم ترین علل زمینه ساز افسردگی به شمار می رود. بر این اساس پژوهش حاضر با این هدف پی ریزی شد تا میزان افسردگی را در بین همسران شهید استان تهران با استفاده از مقیاس ویژه ی سنجش افسردگی همسران شهید مورد بررسی قرار داده و ارتباط آن را با برخی از متغیرهای جمعیت شناختی مطالعه نماید.
    روش تحقیق: پژوهش حاضر در چهارچوب یک مطالعه ی توصیفی بر روی 660 نفر از همسران شهید استان تهران که به شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، اجرا شد. ابعاد روان سنجی پرسشنامه تحقیق که مقیاسی ویژه برای سنجش افسردگی همسران شهید بود، توسط نویسندگان این تحقیق مطالعه شده و اعتبار و پایایی آن جهت به کارگیری در جمعیت ایرانی همسران شهید مورد تایید قرار گرفته است. در ادامه داده های به دست آمده با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های آماری ضریب همبستگی و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0>p تحلیل شد.
    یافته ها
    نزدیک به 50 درصد آزمودنی ها نمره ی بالاتر از میانگین را در پرسشنامه ی تحقیق کسب کرده اند که این وضعیت نشان گر وجود سطح بالاتر از متوسط افکار و احساسات افسردگی در میان جامعه ی همسران شهید ایران می باشد. نمرات افسردگی همسران شهید با میزان درآمد آن ها رابطه همبستگی معکوس و معنی داری داشت (17/0- = rو 001>p). نمرات آزمودنی ها برحسب متغیرهایی مثل سطح تحصیلات، وضعیت محل سکونت و اشتغال آن ها تفاوت معنی داری با یکدیگر داشت، ولی وضعیت تاهل تاثیر معنی داری بر میزان افسردگی همسران شهید نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از شیوع بالای علایم افسردگی در میان همسران شهید استان تهران بود. هم چنین نتایج نشان داد که اغلب همسران شهید در مورد تجارب و خاطرات مربوط به زمان جنگ نگرانی داشته و در این زمینه از اشتغال ذهنی برخوردارند. درآمد بالاتر، سطح تحصیلات بیشتر، برخورداری از محل سکونت شخصی و شاغل بودن با نمرات پایین تر در مقیاس افسردگی همراه بود.
    کلیدواژگان: افسردگی، مقیاس ویژه ی افسردگی همسران شهید، همسران شهید استان تهران
  • محمد مجلی، مهدی بصیری مقدم، محمود شمشیری صفحه 59
    زمینه و هدف
    تغذیه با شیر مادر نقش مهمی در سلامت مادر و نوزاد دارد؛ بنابراین آموزش مادران در این زمینه ضروری می باشد. این پژوهش با هدف مقایسه ی تاثیر محیط آموزشی (بیمارستان و منزل) و عوامل مرتبط بر عملکرد شیردهی مادران در شهر گناباد انجام گرفته است. روش تحقیق: در این مطالعه ی نیمه تجربی، 162 نفر از مادران که در بیمارستان 22 بهمن گناباد زایمان کرده و ساکن شهر گناباد بودند، به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه با بسته ی فیلم آموزشی در بیمارستان و گروه دیگر با همان بسته در منزل آموزش داده شدند. داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 5/11 شد و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری در آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که بیشترین درصد واحدهای پژوهش را افراد بین 45-30 سال (50 درصد)، دیپلم (7/40 درصد)، دارای منزل شخصی (9/75 درصد)، ساکن شهر (7/74 درصد) و دارای بیش از یک فرزند (6/55 درصد) تشکیل داده اند. بعد از آموزش، تفاوت معنی دار آماری بین میانگین نمره ی عملکرد شیردهی مادران بر حسب محل سکونت (001/0p<)، محیط آموزش (04/0=p)، میزان تحصیلات (006/0=p) و سن (01/0=p) وجود داشت؛ به طوری که افرادی که ساکن شهر بوده و تحصیلات بالاتر و هم چنین سن بالاتری داشتند و در منزل آموزش دیده بودند عملکرد شیردهی بهتری داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که ارایه ی بسته ی فیلم آموزشی سازمان بهداشت جهانی در منزل تاثیر بیشتری بر عملکرد شیردهی مادران نسبت به بیمارستان داشته است. مادران در منزل راحت تر بوده و عوارض بعد از زایمان کمتر شده و شرایط یادگیری مساعدتر می باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد شیردهی، عوامل مرتبط، مادران، محیط آموزشی
  • محمدرضا کرامتی، اشرف محمد زاده، احمد شاه فرهت صفحه 64
    زمینه و هدف
    . مقادیر خون شناسی در نوزادان تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله نژاد، محیط، زمان و روش انجام آزمایش، محل جمع آوری نمونه، سن حاملگی و فاکتورهای مادری قرار دارد. با توجه به این که این فاکتورها در جمعیت های مختلف می تواند اختلاف هایی با یکدیگر داشته باشد، این اختلاف ها می تواند منجر به تفاوت هایی در نتایج میزان های مرجع هماتولوژیک گردد.
    روش تحقیق: در این مطالعه ی مقطعی در سال 1387 از 447 نوزاد سالم با وزن بیش از 2500 گرم از نقاط مختلف شهر مشهد، بلافاصله بعد از تولد نمونه ی خون بند ناف با استفاده از ماده ضد انعقاد EDTA تهیه گردید. شمارش سلول های خون، میزان هموگلوبین، هماتوکریت و شاخص های گلبول قرمز با استفاده از سل کانتر سیسمکس تعیین شد. هم چنین با تهیه ی اسمیر خون محیطی شمارش افتراقی لوکوسیت ها به عمل آمد. سپس با استفاده از نرم افزارSPSS آنالیز آماری انجام گرفت. مقدار p کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    میزان متوسط و محدوده ی دامنه ی مرجع مقادیر خون شناسی به صورت زیر بود: (2/18-16/5) 62/11 = (lμ 103 ×) WBC، (29/5-61/3) 45/4 = (lμ 106 ×) RBC (8/18-13) 9/15 = (g/dl) Hb، (9/56-6/39) 3/48 = (%) Hct، (8/119-5/97) 7/108 = (f1) MCV (40-7/31) 8/35 = (pg) MCH، (2/35-1/30) 33 = (g/dl) MCHC، (3/20-1/14) 1/17 = (%) RDW
    نتیجه گیری
    مقادیر مرجع خون شناسی در خون بند ناف نوزادان ترم در منطقه ی ما با نتایج گزارش شده در دیگر مراجع اختلاف داشته و این نکته باید هنگام ارزیابی های بالینی مد نظر قرار گیرد. به خصوص، در این بررسی مشخص گردید که در مقایسه با برخی مراجع، شمارش RBCs و میزان هموگلوبین بالاتر و MCV پایین تر می باشد. هم چنین نوزادان مورد بررسی دارای شمارش کل لوکوسیتی و شمارش نوتروفیلی پایین تری نسبت به نتایج ارایه شده در دیگر مراجع بودند.
    کلیدواژگان: خون شناسی، میزان مرجع، نوزادان
|
  • Mr. Seyyed Hossein Nazemi, Mr. Alireza Moslem, Mr. Abbasali Abbasnezhad, Mr. Moosa Sajjadi Page 5
    Background And Aim
    Electroconvulsive Therapy (ECT) is one of the less dangerous treatments for psychological disorders and the best one which receives much consideration in psychiatry today and it is also performed under general anesthesia. Because sodium thiopental and propofol are the most common drugs used for this purpose, in this study we compared sodium thiopental and propofol for convulsion time and recovery duration in ECT.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study, 26 subjects were divided into two groups randomly. In one group propofol was used and in the other one sodium thiopental for induction, but muscle relaxation and premedication were the same for both groups. The subjects were monitored for blood pressure and cardiovascular response, and after ECT the time of convulsion and recovery was recorded. Blood pressure and heart rate of patients were checked and recorded before anesthesia, one and five minutes after ECT. The data were analyzed through SPSS software, version 11.5, applying independent t-test (p<0.1).
    Results
    The mean of convulsion duration was 34.4±6.3 minutes in propofol group and 41.7±9.7 in thiopental group which showed that there was a significant difference between the groups (p=0.003). The mean of recovery duration in propofol group was less than that of thiopental group which indicated that there was a significant difference (p=0.09). Also, the mean of blood pressure in propofol group was less than that of thiopental group, a difference which was statistically significant (p<0.1).
    Conclusion
    The results of this study showed that ECT with propofol causes a faster recovery and reduces the occurrence of homodynamic changes. Therefore, it is suitable to use propofol instead of sodium thiopental for ECT especially in patients with high blood pressure.
  • Mr. Javad Hami, Mr. Alireza Ebrahimzadeh Bideskan, Mr. Gholamreza Dashti, Mr. Aliakbar Rajabzadeh Page 10
    Background And Aim
    Previous studies have demonstrated that lead exposure has destructive effects on some body systems. Lead, as a heavy metal, may produce variety of toxicity effects on endothelial cells lining luminal surface of the vascular system. Any changes or damages to endothelial cells may lead to cardiovascular diseases especially formation of atherosclerotic plaques. The aim of this study was to determine the effect of lead exposure on endothelium in the aorta and left coronary vessels in male rabbits.
    Materials And Methods
    Twenty white male rabbits (weighing 1.8-2 kg, and 4 months old) were obtained and divided randomly into a control group of nine and an experimental group of eleven. Both experimental and control groups were fed with a normal diet. The experimental group was given leaded water (547 ppm) and the control group was given unleaded water for 40 days. After treatment, all the rabbits were sacrificed and their thoracic aorta and left coronary artery were removed and processed according to routine histological methods. Formalin fixed, paraffin embedded and 5μm thickness sections were deparaffinized, rehydrated and stained with heamatoxilin-eosin and were then photographed.
    Results
    The results showed that lead can create pathological changes in endothelium of aorta and left coronary artery including disruption of endothelial cells, blood cells adhesion and aggregation on inner surface of mentioned vessels.
    Conclusion
    According to our findings, lead can cause morphological changes in endothelium. Thus, lead exposure may result in endothelial dysfunction, atherogenesis and cardiovascular pathogenesis.
  • Mahdi Tavakkoli, Mr. Farid Bahrpyma Page 18
    Background And Aim
    Knee osteoarthritis is one of the most common disabilities and has caused a lot of limitations in human. There are many methods proposed for its treatment. The aim of this study was to assess the effect of grade one mobilization of patellofemoral joint on reducing the pain and joint stiffness and improving the physical function in knee osteoarthritis patients.
    Materials And Methods
    This study was one side blind clinical trial which was carried out in physical therapy department of Sarcheshmeh copper town polyclinic. The patients were selected randomly. Outcome instrument was WOMAC index (sum of data resulted from WOMAC questionnaire form) and measurements were done before and after treatment nearly one week after final treatment session. 30 patients with diagnosis of knee osteoarthritis, grade two or three, were divided into 3 groups randomly: Group 1: Mobilization + Exercise therapy, Group 2: Exercise therapy and Group 3: Mobilization. The ultrasound with the intensity below 0.2 w/cm2 in three minutes was used for all groups as placebo. The duration of treatment was 10 sessions for 3 weeks. To analyze the data, nonparametric tests were used at the significance level of 0.05.
    Results
    In group one, WOMAC index decreased from 61.5+9.69 before treatment to 49.7+11.88 after treatment (P=0.005). In group two, WOMAC index decreased from 56.7+17.24 before treatment to 45.2+19.90 after treatment (p=0.022), and in group three, WOMAC index decreased from 59.6+16.51 before treatment to 47.7+19.72 after treatment (p=0.059). The difference of WOMAC index at the follow-up session, in comparison with the one before treatment, was significant only in group one which decreased to 50.1+11.73 (p=0.005).
    Conclusion
    This study showed that grade 1 mobilization of patellofemoral joint can cause the effect of exercise therapy on reducing the pain and joint stiffness and improving the physical function in patients with grade 2 or 3 knee osteoarthritis continue at least for about one week.
  • Mr. Ali Mohammadpour, Zohre Parsa Yekta, Mr. Alireza Nikbakht Nasrabadi, Minoo Mohraz Page 24
    Background And Aim
    The epidemic of HIV/AIDS is a well-recognized global phenomenon and the most serious of infectious disease challenges to public health. The number of people living with HIV (PLWH) has increased in all Asian regions, including Iran. It can damage all physical, social, spiritual, psychological and financial aspects of human function. The present research was designed and conducted to better understand the interactions of people living with HIV/AIDS.
    Materials And Methods
    This qualitative study was conducted using an interpretative phenomenological approach. In-depth, audio-taped and semi-structured interviews with 19 participants were used to collect data. Questions were open-ended and largely discovery-oriented. Interviews were audio-taped and transcriptions were analyzed to highlight the participants’ life experiences. Observations were also recorded in comprehensive field notes. A hermeneutic approach was used to analyze the data.
    Results
    According to the findings, 19 participants were between 21 and 56 years of age 24.1% single, 47.4% had CD4 counts under 200 cells/mm3 and others with earlier phase of HIV infection. Four main themes emerged: (a) beliefs (b) supportive tent, (c) different behaviors and (d) mutual reactions, including some sub-themes.
    Conclusions
    Other people's behaviors are understood differently for PLWH in such a way that some behaviors are threatening. Other negative behaviors in some aspects have been accepted and most of them have had negative impacts on their reactions. Therefore, people with HIV/AIDS diagnosis face many challenges. Improving the level of awareness and other's attitudes and strengthening appropriate interaction are suggested.
  • Mis Zahra Abasalti, Mis Maryam Emdadi Fard, Mr. Mohammad Safarian, Mr. Hasan Doosti, Mr. Mohammad Taghi Shakeri, Mr. Mohammad Fazaeli Page 36
    Background And Aim
    Growth charts are widely used to assess children’s growth status and can provide a trajectory of growth during early important months of life. The objectives of this study were to construct centile reference charts for height-for-age for children aged 25 to 60 months and compare the results with the WHO reference.
    Materials And Methods
    A total of 23644 apparently healthy boys and girls aged 25 to 60 months were recruited in July 2004 for 20 days from those attending community clinics for routine health checks. Anthropometric measurements were done by trained health staff using WHO methodology. The LMSP method with maximum penalized likelihood, the Generalized Additive Models, the BCPE distribution, the AIC and GAIC (3) criterion, and Worm plot and Q-tests as goodness of fit tests were used to construct the centile reference charts.
    Results
    The height-for-age percentile curves for boys and girls aged from 25 to 60 months were derived utilizing a population of children living in the northeast of Iran. Among all age groups from 25 to 60 months, the median values of children living in the northeast of Iran were lower than the corresponding values in WHO reference data. The height curves of boys were higher than those of girls in all age groups.
    Conclusion
    Significant differences between growth patterns of children living in the northeast of Iran versus international ones necessitate using local and regional standards and growth charts. International norms may not properly recognize the populations at risk for growth problems in Iranian children therefore, they may be misleading for our healthcare system.
  • Mr. Hamed Momeni Moghadam, Mr. Hossein Ansari, Mis Monireh Mahjoob, Mis Marzieyeh Ehsani, Mis Farnoosh Irandoost, Mis Somayyeh Jeddi Page 44
    Background And Aim
    With attention to the high prevalence of binocular vision anomalies, specially, convergence anomalies among university students which cause symptoms such as eye-strain, binocular vision symptoms, headache and problems in near daily activity, this study aims to assess the relationship between binocular vision symptoms and near point of convergence and jump convergence anomalies in students of Zahedan university of medical sciences.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 181 students were selected randomly, and divided into symptomatic and asymptomatic groups. At first, refractive errors of individuals were determined by retinoscopy and corrected, if necessary. The convergence status was evaluated by near point of convergence and jump convergence. NPC, as the nearest point that subjects report diplopia, was determined using small isolated letter of approximately 20/30 (6/9) size from snellen reduced chart and jump convergence by two targets in different distances 15 and 50 cm along the median plane. The data were analyzed through SPSS software version15 using descriptive and analytical statistics of t-test, χ2 and ROC curve.
    Results
    From 181 students, 56 students (30.9%) were symptomatic and 125 (69.1%) asymptomatic. The means of near point of convergence in all subjects, symptomatic and asymptomatic ones, were 10.95, 15.20 and 9.05 cm, respectively. The normal patterns of jump convergence in all persons, persons with and without symptoms, were 72.4, 37.5 and 88 percent, respectively. In this study, a significant difference was found between NPC and symptoms (p<0.001) and symptoms and jump convergence (p=0.01).
    Conclusions
    Abnormal near points of convergence and jump convergence can produce binocular vision symptoms hence, the use of these two tests for evaluation of convergence status is necessary and if there is any functional abnormality, appropriate treatment options are selected. Often this problem can be easily managed by orthoptics.
  • Mr. Rasoul Roshan, Mr. Reza Shakeri Page 50
    Background And Aims
    As the most common mental disorder, depression has a major role in the determination of an individual's mental health. In this respect, bereavement and losing spouse is one of the most important causes in developing depression. Thus, this research intends to study, first, the level of the depression among the martyrs’ widows in Tehran with the use of special depression scale for war martyr's widows whose psychometric dimensions have been studied by the authors and, then, to find out its relation with some other demographic variables.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study performed on 660 widows in Tehran. Participants completed a Special Depression Scale for War Martyr's Widows. The psychometric characteristics of the questionnaire were approved for using in Iranian Martyr's Widows population. Then, the collected data were analyzed with descriptive statistics and ANOVA.
    Results
    The results showed that about 50% of participants got a score higher than mean in the scale which indicated that depression thought and feelings for Iranian martyrs’ widows were in a higher status. Depression scores had a significant relation with their income, education, residential status and their occupation. Marital status didnt have any significant effect on the level of depression in martyr's widows.
    Conclusion
    The results showed a high level of depression in Tehran Martyr's Widows and that they were concerned about war related experiences and feelings. Having high income, higher education, a private house and occupation were associated with lower scores on Special Depression Scale for War Martyr's Widows. The results obtained have been discussed in this regard as well.
  • Mohammad Mojalli, Mr. Mahdi Basiri Moghadam, Mr. Mahmood Shamshiri Page 59
    Background And Aims
    Breastfeeding has the main role in the health of mothers and infants, and the instruction of mothers is essential in this context. This project aimed at comparing the effectiveness of instructional environment (Hospital versus Home) and other related factors to breastfeeding of mothers in hospital with home in Gonabad city.
    Material And Methods
    In this quasi-experimental study, the research sample included 162 mothers who were admitted to 22 Bahman hospital of Gonabad, they were residents of Gonabad and were divided into two groups randomly. One group was instructed with instructional package of film in hospital and another group was instructed by the same package at home. The data were analyzed through SPSS software version 11.5 applying descriptive statistics, independent t-test and ANOVA at the 0.05 level of significance.
    Results
    The results of this research showed that the highest percentage of research units constitute mothers who were 30-45 years of age (40.7%), were residents of the city (74.7%), had a personal house (75.9%) and had more than one child (55.6%). After instruction, there were significant statistical differences between the averages of total grades of breastfeeding function of mothers on the basis of location of residence (p<0.001), location of instruction (p=0.04), education (p=0.006) and age (p=0.01) so that breastfeeding function was better in mothers who were residents of the city, were instructed at home, had higher education and were older.
    Conclusion
    The results showed that instructional package of WHO film at home had more effects on breastfeeding function of mothers in comparison to hospital setting. Mothers were more relaxed at home, complications after delivery decreased and the condition of learning was better.
  • Mohammad Reza Keramati, Mis Ashraf Mohammadzadeh, Mr. Ahmad Shah Farhat Page 64
    Background And Aim
    The results of laboratory tests have little practical utility unless clinical studies have ascribed various states of health and disease to intervals of values. Some factors affect hematologic values, including race, environment, time and test method, blood collection location, gestational age and maternal factors. Since these factors vary in various populations, they can cause differences in reference hematologic values.
    Material And Methods
    In this study in 1387, 447 healthy neonates with more than 2500 gr, born in different hospitals of Mashhad, were selected and cord blood specimens were taken using EDTA anticoagulant. Complete blood count, hemoglobin, hematocrit, and RBC indices were measured by using sysmex cell counter. Differential leukocyte counts were determined in peripheral blood smear. The data were analyzed by SPSS software, version 11.50 for which p value ≤ 0.05 was significant.
    Results
    Mean and hematologic reference ranges were determined as follows: WBC (×103µl)=11.62 (5.16-18.2), RBC (×106 µl)=4.45(3.61-5.29), Hb (g/dl)=15.9 (13-18.8), Hct (%)=48.3(39.6-56.9), MCV (fl)=108.7(97.5-119.8), MCH (pg)=35.8(31.7-40), MCHC (g/dl)=33(30.1-35.2), RDW (%)=17.1 (14.1-20.3).
    Conclusion
    We observed some differences in hematologic values in cord blood of neonates in comparison with other references which should be considered in clinical evaluations. Especially RBCs and hemoglobin were higher and MCV, WBC and absolute neutrophil count were lower.