فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال سیزدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1389)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال سیزدهم شماره 3 (امرداد و شهریور 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/05/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ماندانا رشیدی میبدی، راهب قربانی، صنم مرادان، پری ناز توان صفحه 1
    زایمان زودرس یکی از معضلات طب زنان و مامایی را تشکیل می دهد. نوزاد نارس دچار مشکلات بالینی جسمی- روانی زیادی می گردد. هدف این پژوهش مقایسه دو داروی سولفات منیزیم و نیفدیپین درپیشگیری از زایمان زودرس می باشد.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی،130 نفر از خانم های باردار با سن بارداری بین 20 تا 37 هفته که مبتلا به دردهای زودرس زایمانی بودند، در دو گروه درمان با سولفات منیزیم یا نیفدیپین به نحوی وارد شدند که از نظر سن(3± سال)، مدت شروع علایم تا شروع درمان (2± ساعت) و سن حاملگی باهم یکسان باشند. هم چنین مبتلایان به دیابت، پرفشاری خون، نارسایی سرویکس، دوقلویی و نیز افراد سیگاری ازمطالعه حذف شدند. سولفات منیزیم بادوز اولیه 4 گرم وریدی، سپس 2 گرم درساعت به مدت 24 ساعت و نیفدیپین با دوز20 میلی گرم خوراکی، سپس هر 6 ساعت به مدت 24 ساعت تجویز شدند. پس از آن، زمان بین شروع درمان تا کنترل دردهای زودرس زایمانی بررسی و با استفاده ازآزمون های کلموگروف- اسمیرنوف، t و من ویتنی و درسطح معنی دار 5%، تحلیل داده ها صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین زمان (ساعت) بین شروع درمان تا بهبود درد در دو گروه دریافت کننده نیفدیپین (39/15±32/14 دقیقه) و سولفات منیزیم (72/14±86/15دقیقه) از نظر آماری معنی دار بود (01/0=p)، اما میانگین مدت زمان بین شروع درمان تاپایان حاملگی (روز) در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (47/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر، به نظرمی رسد نیفیدیپین در مقایسه با سولفات منیزیم، روش درمانی مؤثرتری در به تعویق انداختن زایمان زودرس می باشد.
    کلیدواژگان: زایمان زودرس، دردهای زودرس زایمانی، سولفات منیزیم، نیفدیپین
  • فهیمه صحتی شفایی، آزیتا فتح نژاد کاظمی، نیلوفر ستارزاده، مهرانگیز ابراهیم زاده صفحه 7
    پره اکلامپسی یکی از عوارض شایع دوران بارداری و یکی از علل عمده مرگ و میر مادر و نوزاد است. لذا پیش بینی وقوع پره اکلامپسی باعث انجام مراقبت های دقیق مامایی خواهد شد. چندین آزمون بیوشیمیایی و بیوفیزیکی برای پیشگویی زودرس پره اکلامپسی بررسی شده اند. با این حال هیچ کدام از آن ها دقت و سادگی لازم را برای پیشگویی پره اکلامپسی ندارند. هدف از انجام این مطالعه استفاده از ترکیبی از آزمون ها برای پیشگویی زودرس پره اکلامپسی بود.
    روش کار
    این مطالعه آینده نگر بر روی400 زن نخست زا که در بین هفته های 32-28 بارداری به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تبریز مراجعه نموده بودند و در طی سال 1386 انجام گرفت. در ابتدا وزن، قد و سپس فشار خون افراد در دو وضعیت خوابیده به پهلوی چپ و خوابیده به پشت اندازه گیری شد و نمونه ادرار آن ها برای سنجش کلسیم و کراتینین گرفته شد. این زنان تا زمان زایمان از نظر بروز علایم پره کلامپسی تحت کنترل قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با روش های آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار و توزیع فراوانی)، منحنی ROC، آزمون تی و با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 13) صورت گرفت.
    یافته ها
    از تعداد 400 نفر مورد بررسی در نهایت23 نفر، مبتلا به بیماری پره اکلامپسی شدند. با استفاده از منحنیROC، نسبت کلسیم به کراتینین ادرار کم تر از 068/0 دارای حساسیت 35% و ویژگی 93%، بود. شاخص توده بدنی بیش تر از 88/28 کیلوگرم بر متر مربع دارای حساسیت 61 % و ویژگی 92% بود. هم چنین آزمون تغییروضعیت بیش از 20 میلی متر جیوه، حساسیت 52% و ویژگی95% را نشان داد. در صورت مثبت بودن هر سه آزمون، حساسیت 17% و ویژگی5/99% محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    ترکیب هر سه آزمون با وجود داشتن حساسیت پایین، دارای ویژگی بالا برای رد بیماری پره اکلامپسی می باشد. لذا به کارگیری توام از این سه شاخص به خصوص به وسیله ماماها و مراقبین بهداشتی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ارزش پیشگویی کننده، پره اکلامپسی، کلسیم ادرار، کراتینین ادرار، آزمون تغییر وضعیت، شاخص توده بدن
  • علی اصغر یارمحمدی، سعید رضا قنبری زاده صفحه 15
    علی رغم پیشرفت های رو به رشد در تکنیک های جراحی، آسیب حالبی هم چنان یک عارضه ی احتمالی در اعمال جراحی عمومی، اورولوژیک و زنان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی علایم بالینی، علل آسیب حالب، تشخیص و درمان های انجام شده در موارد آسیب های غیر اندویورولوژیک حالب ناشی از خطای پزشکی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به صورت گذشته نگر بر روی بیماران مؤنث با آسیب غیر اندویورلوژیک حالب که در فاصله سال های 1386-1377 به مرکز آموزشی درمانی قائم (عج) مشهد مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. در این مطالعه، نوع عملی که باعث آسیب شده، روش تشخیص، نوع درمان و نتیجه ی درمان مورد بررسی قرار گرفت. تعداد کل بیماران مورد بررسی 17 نفر (مشتمل بر 20 مورد آسیب حالبی) بود.
    یافته ها
    سن بیماران بین67-26 سال (متوسط 14/43سال) بود. علایم بیماران شامل درد فلانک در 23/88%، بی اختیاری کامل در 17/41%، تب در 41/29%، آنوری در 76/11%، ایلئوس و اتساع شکمی در 76/11%، تهوع طولانی مدت در 88/5% و علایم شکم حاد در 88/5% دیده شد. جراحی هایی که در طی آن آسیب حالب ایجاد شده بود، عبارت بود از اعمال جراحی زنان در 15 بیمار (23/88%)؛ شامل هیسترکتومی در 8 نفر (05/47%)، سزارین مجدد در 4 نفر (52/23%)، جراحی ورتهایم و رزکسیون کیست تخمدانی و عمل جراحی اندومتریوز لگنی هر کدام در یک نفر(88/5%). در دو مورد (76/11%) آسیب حالب به دنبال جراحی هایی غیر از جراحی های زنان رخ داده بود. در 11 بیمار از 15 بیمار با آسیب حالب تحتانی، آناستوموز حالب به مثانه به روش تغییر یافته ی لیخ و در یک مورد آناستوموز به روش پولیتانو- لیدبتر انجام شد. در 2 مورد نیز از فلاپ بوآری برای ترمیم آسیب حالب تحتانی استفاده شد. در یک مورد دیگر، ترانس یورترویورتروستومی (TUU) چپ به راست انجام شد. هم چنین یک بیمار با آسیب حالب میانی، تحت عمل یورترویورتروستومی قرار گرفت. در یک بیمار با آسیب حالب فوقانی، پیوند اتولوگ کلیه انجام شد.
    نتیجه گیری
    در بیماران ما شایع ترین علت آسیب حالب، هیسترکتومی ساده و شایع ترین علت مراجعه در این بیماران درد فلانک و سپس بی اختیاری کامل ادراری بود. اکثریت این بیماران نیاز به اعمال جراحی خصوصا یورترونئوسیستوستومی داشتند. در آسیب های حالب فوقانی باید تکنیک های کم تهاجمی تر به جای نفرکتومی یا پیوند اتولوگ مد نظر باشد.
    کلیدواژگان: تروما، حالب، یاتروژنیک، جراحی لگنی
  • انسیه جنابی صفحه 21
    چاقی یک مشکل بهداشتی گسترده در سراسر جهان می باشد. چاقی و افزایش وزن در دوران بارداری با افزایش خطر پره اکلامپسی، افزایش سن حاملگی و زایمان سزارین همراه بوده اند. هدف از این مطالعه بررسی چاقی و افزایش وزن بر نتایج بارداری و زایمان می باشد.
    روش کار
    تمامی زنانی که در فاصله اردیبهشت تا اسفند سال 1386 جهت زایمان به واحد زایشگاه بیمارستان بیمارستان تامین اجتماعی همدان مراجعه کرده بودند، در این مطالعه وارد شدند. تعداد افراد مورد بررسی، 1272 نفر بود. پس از تکمیل پرسشنامه (حاوی سؤالاتی در زمینه مشخصات فردی اشخاص مورد مطالعه، طول مرحله اول و دوم زایمان و وزن نوزاد)، شاخص توده بدنی آنان بر اساس تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم (وزن ابتدای دوران بارداری و قبل از 12 هفتگی) بر مجذور قد بر حسب متر محاسبه شد. سپس داده ها با استفاده از آزمون مجذورکای و آزمون ویلکاکسون مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    چاقی و افزایش وزن دوران بارداری به طور معنی داری با پاریتی قبلی مادر، افزایش وزن نوزاد، سن بارداری، افزایش فاز فعال مرحله اول و کل مرحله دوم زایمان ارتباط داشت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    با پیشگیری از افزایش وزن و چاقی دوران بارداری، می توان از نتایج زیان بار مادری و نوزادی جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: چاقی، افزایش وزن، شاخص توده بدنی، نتایج بارداری، نتایج زایمانی
  • فاطمه شریف زاده، مریم کاشانیان، زهرا اسداللهی دباغ صفحه 25
    دیلاتاسیون سرویکس در موارد دیلاتاسیون و کورتاژ و نیز هیستروسکوپی ضروری است. بخشی از عوارض حین عمل به علت دیلاتاسیون سخت سرویکس می باشد. یافتن موادی که بتوانند عبور از سرویکس را تسهیل نمایند، امری مهم است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی تاثیر میزوپروستول واژینال بر آمادگی سرویکس در بیماران کاندید این عمل می باشد.
    روش کار
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 60 بیمار کاندید دیلاتاسیون و کورتاژ صورت گرفت. در30 بیمار (گروه مورد)، میزوپروستول200 میکروگرم (یک قرص)،4 ساعت قبل از عمل در فورنیکس خلفی واژن گذاشته شد، در حالی که در 30 بیمار دیگر (گروه کنترل)، از دارونما استفاده گردید. سپس دو گروه از نظر نیاز به استفاده از دیلاتاتور هگار باریک تر از 5، جهت دیلاتاسیون سرویکس و طول مدت دیلاتاسیون و کورتاژ با یک دیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    بیماران دوگروه از نظر سن، پاریتی، نحوه زایمان قبلی با یک دیگر تفاوت معنی داری نداشتند. درگروه مورد، 6 نفر(20%) و درگروه کنترل26 نفر(87%)، نیاز به استفاده از دیلاتاتور هگار باریک تر از 5، جهت دیلاتاسیون سرویکس پیدا کردند (005/0>p)که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود. میانگین طول مدت دیلاتاسیون و کورتاژ در گروه کنترل4±19 دقیقه و در گروه مورد 8/2±7/12 دقیقه بود،که این مورد نیز اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    میزوپروستول واژینال می تواند داروی مناسبی جهت آمادگی سرویکس قبل از انجام دیلاتاسیون و کورتاژ باشد و باعث خواهد شد که سرویکس با سهولت بیش تری دیلاته شود
    کلیدواژگان: میزوپروستول، دیلاتاسیون و کورتاژ، دیلاتاتور هگار، پروستاگلاندین E1، سرویکس
  • زینب اکبرنژاد، حسین حقیر، علی مقیمی، آمنه سازگارنیا، فاطمه متجدد، علیرضا فاضل * صفحه 31

    استرس های اولیه ی زندگی (از جمله استرس ها در طی تکامل جنینی) منجر به پیدایش بیماری ها و اختلالات روانی در دوران بعد از تولد می گردند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات هم زمان استرس نوری و صوتی پیش از تولد بر میزان وزن تولد نوزادان موش آزمایشگاهی (رت) است.

    روش کار

    در این مطالعه ی مورد شاهدی، رت های آزمایشگاهی ماده باردار، در دو گروه تحت استرس و کنترل قرار داده شدند. موش های باردار گروه تحت استرس از روز 15 بارداری تا زمان زایمان، هر روز سه بار و به مدت 45 دقیقه تحت استرس صوتی و نوری قرار گرفتند. در زاده های کنترل و تحت استرس بعد از تولد، وزن بدن اندازه گیری شد. به منظور بررسی میزان فعالیت محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال (HPA) در مادران، بعد از تولد فرزندان غدد آدرنال خارج گردیده و برای آن ها اندازه گیری نمونه خون جهت بررسی سطح هورمون آدرنوکورتیکوتروپین گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری t انجام شد.

    یافته ها

    : نتایج نشان دادکه اختلاف وزن بدن در زمان تولد بین نوزادان رت های گروه تحت استرس و کنترل دارای تفاوت معنی داری است (05/0p<). بر اساس مطالعه ی حاضر، وزن نوزادان در زمان تولد در گروه تحت استرس در مقایسه با گروه کنترل کم تر بوده و اعمال استرس، منجر به افزایش فعالیت محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال در مادران تحت استرس می گردد. هم چنین استرس موجب افزایش میزان هورمون آدرنوکورتیکوتروپین و نیز افزایش وزن غده آدرنال در مقایسه با رت های گروه کنترل گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که استرس های صوتی و نوری در دوران بارداری نه تنها با اختلال در سیستم نوروآندوکرین مادر همراه است بلکه کاهش وزن نوزادان را نیز در بدو تولد به دنبال دارد.

    کلیدواژگان: استرس پیش از تولد، وزن بدن، آدرنوکورتیکوتروپین، غده آدرنال، استرس نوری، استرس صوتی
  • ژیلا سلطان احمدی، عباس عباس زاده، بتول تیرگری صفحه 37
    سرطان های پستان و دهانه ی رحم شیوع و مرگ و میر بالایی در بین زنان دارند. روش های غربالگری، بهترین روش های تشخیص زودرس سرطان های زنان هستند که انجام آن ها به طور چشم گیری از میزان مرگ و میر آنان می کاهد. لذا این مطالعه به منظور تعیین میزان و علل مشارکت و عدم مشارکت زنان مراجعه کننده به درمانگاه های شهر کرمان در برنامه های غربالگری سرطان های پستان و دهانه ی رحم درسال 1386 انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش، مطالعه ای توصیفی است که بر روی 200 زن متاهل که جهت کنترل بارداری، مراقبت بعد از زایمان، مشاوره ی تنظیم خانواده، بیماری های زنان ویا واکسیناسیون کودکانشان به پنج درمانگاه شهر کرمان مراجعه کرده بودند، انجام شد. روش نمونه گیری، خوشه ایو ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه بود که پس از تعیین روایی و پایائی (ضریب پایایی92/0) توسط مصاحبه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS (نسخه 14) و آزمون های آماری مجذور کای و ANOVA انجام شد.
    یافته ها
    5/22% زنان مورد مطالعه، در برنامه خودآزمایی پستان،5/21% در معاینه بالینی پستان و27% در پاپ اسمیر مشارکت داشتند. بیش ترین علل مشارکت در برنامه های غربالگری سرطان پستان آگاهی از اهمیت آن و در برنامه غربالگری سرطان دهانه رحم، تشخیص زود هنگام سرطان بود. هم چنین بیش ترین علت عدم مشارکت زنان (در برنامه های غربالگری سزطان های پستان و سرویکس) عدم توصیه پزشک بود. مشارکت زنان در برنامه خود آزمایی پستان با سطح تحصیلات و شغل (001 /0>p)، معاینه ی بالینی پستان با سطح تحصیلات و شغل (001/0>p) و وضعیت اقتصادی (04/0=p) وجود داشت. هم چنین بین انجام نیز پاپ اسمیر با شغل (001/0>p)، سن (014/0=p) و سطح تحصیلات (016/0=p) نیز رابطه ی آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    مشارکت زنان مورد مطالعه در برنامه های غربالگری چندان مطلوب نمی باشد. بیش ترین علل عدم مشارکت، عدم توصیه پزشک و عدم آگاهی بود، لذا تدوین برنامه های آموزشی توسط مراکز بهداشتی جهت آشنایی زنان با این برنامه ها، و نیز توصیه پزشکان، ماماها و کارکنان بهداشتی به شرکت آنان در این برنامه ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سرطان دهانه رحم، سرطان پستان، غربالگری، میزان مشارکت، پاپ اسمیر، خودآزمایی پستان، معاینه ی بالینی پستان
  • زهرا عابدیان، مریم نیکپور *، نغمه مخبر، سعید ابراهیم زاده، صغری خانی صفحه 47

    در دوران پس از زایمان، تغییرات جسمی، روحی و اجتماعی در مادر به وجود می آیند که بر کیفیت زندگی وی تاثیر می گذارند. گرچه در سال های اخیر، تعداد زیادی از عوارض پس از زایمان شناخته شده اند لیکن کیفیت زندگی پس از زایمان و ارتباط آن با نوع زایمان بررسی نشده است. باتوجه به اهمیت کیفیت زندگی پس از زایمان و عوامل متفاوت موثر برآن (از جمله نوع زایمان)، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط نوع زایمان با کیفیت زندگی مادران در دو هفته بعد از زایمان انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه تحلیلی آینده نگر، 420 خانم مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، به روش نمونه گیری غیر احتمالی انتخاب شده و در سه ماه آخر بارداری پرسش نامه ی افسردگی ادینبرگ را تکمیل نمودند. زنان با نمره ی بالاتر از 12 از مطالعه خارج شدند. 300 مورد (155 نفر در گروه زایمان طبیعی و 145 نفردر گروه سزارین) طی دو هفته بعد از زایمان پی گیری و کیفیت زندگی آنان با ابزار کیفیت زندگی خلاصه شده ی سازمان جهانی بهداشت ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار آماری SPSS نسخه 14 و آزمون های مجذورکای، آزمون t، من ویتنی، و مدل خطی عمومی انجام شد.

    یافته ها

    بین دو گروه از نظر سطح تحصیلات، شغل، وضعیت اقتصادی و اجتماعی و بارداری خواسته و ناخواسته اختلاف آماری معنی داریوجود نداشت. در دو هفته بعد از زایمان در حیطه ی جسمی، کیفیت زندگی گروه زایمان طبیعی به طور معنی داری بالاتر از گروه با زایمان سزارین بود (001/0p<). هم چنین طی این مدت در حیطه ی روانی، کیفیت زندگی گروه زایمان طبیعی به طور معنی داری بالاتر از گروه با زایمان سزارین بود (02/0p<). بین این دو گروه از نظر حیطه های اجتماعی، محیطی و کلی اختلاف آماری معنی داری یافت نشد.

    نتیجه گیری

    نظر به این که در تحقیق حاضر حیطه های جسمی و روحی کیفیت زندگی گروه زایمان طبیعی بهتر از سزارین بوده است، مشاوره مراقبین بهداشتی برای انتخاب روش صحیح زایمان می تواند در کاهش میزان سزارین انتخابی، هزینه های مربوط به آن و نهایتا بهبود کیفیت زندگی زنان در بعد از زایمان موثر باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، دوره بعد از زایمان، زایمان طبیعی، سزارین
|
  • Mandana Rashidi Meibodi, Raheb Ghorbani Â, Sanam Moradan, Parinaz Tavan Page 1
    Introduction
    Preterm labor is one of the main problems in obstetrics and gynecology medicine. Premature newborn may have numerous physical and mental disorders. The aim of this study is to compare the effects of magnesium sulfate with Nifedipine in order to prevent the preterm labor.
    Methods
    In this clinical trial, 130 preterm labored women with gestational age of 20-37 weeks were enrolled and divided into two groups regarding their age (±3years), meantime between symptoms and treatment (±2 hours) and gestational age. The exclusion criteria were diabetes mellitus, hypertension, twin pregnancy, cigarette smoking and cervical incompetence. Magnesium sulfate was used with loading dose of 4g/IV and then maintanance of 2g/h and oral Nifedipine was applied by 20 mg as first dose and then 20 mg every six hours up to 24 hours. The duration between initiation of drugs and their therapeutic effects in subsiding the preterm labor pains were evaluated and data were analyzed by Kolmogorov-Smirnov, t and Mann-Whitney U tests and the statistical significance of 0.05 were considered for analysis.
    Results
    The difference of means of intervals between treatment and pain relief in Magnesium Sulfate (15.86±14.72 min) and Nifedipine (14.32±15.39 min) were significant (P=0.01). There were no significant difference between two groups in meantime of initiation of treatment and pregnancy termination (P=0.47).
    Conclusion
    Regarding the findings of current study, it seems that Nifedipine is more effective than magnesium sulfate in prevention of preterm labor.
  • Fahimeh Sehati Shafaei, Azita Fathnejad KazemiÂ, Niloofar Sattarzadeh, Mehrangize Ebrahimzadeh Page 7
    Introduction
    Preeclampsia is a common complication of pregnancy and one of the most major causes of maternal and perinatal mortality. Therefore, prediction of pre-eclampsia would help achieving strict midwifery care. Several biophysical and biochemical tests have been investigated for early detection of preeclampsia. However, none of them has shown accuracy and simplicity necessary to predict preeclampsia. The purpose of this study is to use a combination of tests for early prediction of preeclampsia.
    Methods
    In this prospective study, 400 nulliparous women between 28 and 32 weeks of gestation referred to healthy centers of Tabriz during 2007 were enrolled. At first, weight, height, blood pressure on left position and supine position was measured and their urine samples were collected for calcium and creatinin measurement. These women were followed until delivery time. Data were analyzed by descriptive statistic test (mean, SD and distribution), ROC diagram, t-test and SPSS 13 software..
    Results
    From the total of 400 women, 23 women developed pre-eclampsia. According to ROC diagram,urinary calcium/creatinin ratio was less than 0.068 and showed sensitivity 35% and 93% specificity in prediction of pre-eclampsia. Sensitivity and specificity of BMI of higher than 28.88 were 61% and 92%, respectively. Roll-over test higher than 20 mmHg had a 52% sensitivity and 95% specificity. 17% sensitivity and 99/5% specificity appeared when all tests were positive.
    Conclusion
    Combination of these three tests shows a high specificity despite a low sensitivity in rule-out of pre-eclampsia. Thus, applying combination of three tests is recommended to midwives and health care providers.
  • Yarmohammadi Aa Â, Ghanbarizadeh Sr Page 15
    Introduction
    Despite of growing developments in surgical techniques, ureteral injuries are still a potential complication relating to general surgery, urology and gynecology. This study aims to evaluate the symptoms, etiology, diagnosis and management of non-endourologic iatrogenic uretral injuries.
    Methods
    This study was retrospectively performed on female patients with of non-endourologic uretal injuries who were referring to Ghaem hospital, Mashhad between 1997 and2007. In this study, the type of their previous operation (which had caused the injury), diagnostic approach, treatment modality and outcomes were evaluated. The total number of 17 patients were studied (including 20 solitary uretral injuries).
    Results
    The age of patients were between 26-67 years old (mean 43.14 yr). Patients’ symptoms included flank pain in 88.23%, true incontinence in 41.17%, fever in 29.41%, anuria in 11.76%, illeus and abdominal distension in 11.76%, prolonged nausea in 5.88% and acute abdomen in 5.88%. Previous surgeries which caused ureteral injuries were gynecologic procedures in 15 patients (88.23%), including hysterectomy in 8 patients (47.05%) and caesarian section in 4 cases (23.52%), Wertheim surgery, resection of ovarian cyst and pelvic endometriosis surgery 1 case in each (5.88%). In 2 cases the injuries were occurred during non-gynecologic surgeries. Modified lich re-implantation was performed in 11 lower injuries of ureter. In one case the anastomosis were performed with Politano-Ledbetter method. Boari flap technique was used for repair of two lower injuries of ureter. Left to right trans-uretro-uretrostomy (TTU) was performed in one case. Also one case with middle uretral injury was treated with uretro-uretrostomy. Auto-transplantation was applied in one case with upper injury.
    Conclusion
    In our cases, the most common cause of iatrogenic ureteral injury was simple hysterectomy and the most common presented symptoms were flank pain and true incontinence. Most of the patients needed relevant surgeries particularly uretroneocystostomy. In upper injuries the minimally invasive techniques instead of nephrectomy or Auto-transplantation should be considered.
  • Ensieh Jenabi Page 21
    Introduction
    Obesity is a wide-spread health problem in the world. Obesity and overweight in gestational period are associated with increased risk of preeclampsia, prolonged gestational age and cesarean section. The purpose of present study is to evaluate the effect obesity and overweight on pregnancy outcomes and delivery.
    Methods
    All the pregnant women referring to referring to delivery ward of Hamedan Tamin Ejtemaee hospital were enrolled between May 2007 and March 2008. The total number of studied women was 1272 subjects. After fulfilling a questionnaire (containing demographic characteristics of patients, duration of first and second stage of labor and neonatal weight), their BMI by dividing their weight in kilograms (at the beginning of pregnancy and before the 12th weeks of gestational age) by the square of their height in centimeter were calculated. Then data were analyzed using Chi-square and Wilcoxon test.
    Results
    There was a significant correlation between obesity and overweight with prior parity, neonatal overweight, gestational age, lengthening of active phase of first stage and whole the second stage of labor (P<0.05).
    Conclusion
    By prevention of obesity and overweight, it would be possible to hinder maternal and neonatal harm.
  • Fatemeh Sharifzadeh, Maryam KashanianÂ, Zahra Assadollahi Dabbagh Page 25
    Introduction
    Dilatation of cervix is essential for dilatation and curettage and hysteroscopy as well. Complications encountered during the procedure are partly related to difficulties in cervical dilatation. Finding the materials which can cause cervical dilatation more easily is important. The purpose of the present study is to evaluate the effect of vaginal Misoprostol on priming the cervix before dilatation in patients who are candidate for this procedure.
    Methods
    A randomized clinical trial was performed on 60 women who were candidated for D&C. In 30 patients (case group), 200 mg Misoprostol (one tablet) was administered in posterior fornix of vagina 4 hours before operation, whereas in other 30 patients (control group), placebo was used. Then the two groups were compared according to their need to Hagar dilatator thinner than number 5 for dilatation of cervix and the duration of dilatation and curettage.
    Results
    It was revealed that measures like age, parity and previous delivery methods did not show a statistically significant difference between two groups. 6 patients (20%), in the case group, and 26 (87%) in the control group needed the Hager dilatator number 5 to dilate the cervix (P<0.005) which their difference was statistically significant. The mean duration of D&C in the control group was 19±4 minute versus 12.7±2.8 minute in case group which showed a statistically significant difference (P<0.001).
    Conclusion
    Vaginal misoprostol is a suitable agent for priming the cervix in order to dilate more easily before D&C.
  • Zeinab Akbarnejad, Hossein Haghir, Ali Moghimi, Ameneh Sazegarnia, Fatemeh Motejedded, Ali Reza Fazel Page 31
    Introduction

    Early life stress (including the ones during fetal development) has been hypothesized to predispose individuals to several illnesses and psychiatric disorders later in adulthood. The aim of this study was to evaluate the synchronous effects of light and noise prenatal stress on birth weight among rat neonates

    Methods

    In this case-control study, pregnant Sprague-Dawley rats were divided into two groups of under-stress and control. Stress was imposed to the under-stress pregnant females from the 15th day of pregnancy until delivery. Pregnant rats were acutely stressed for 45 minutes three times in day with noise and light. Postpartum neonates in under-stress and control groups were weighted. The weight of adrenal gland and ACTH levels were evaluated in the mothers at postpartum to determine the activity of hypothalamic-pituitary-adrenal. Data were analyzed using t-test.

    Results

    Results showed a significant difference between the weights of neonatal in two groups (p<0.05). Compared to that of control group, prenatal stress led to a reduced birth weight in under-stress group of neonatal. Induced stresses associated with increased hypothalamus- pituitary-adrenal axis activity in mothers, reflected by higher ACTH level and also increase in weight of adrenal glands in under-stress rats compared to control group.

    Conclusion

    These findings indicate that the noise and light stress during pregnancy can deregulate neuroendocrine system of mothers and can causes the low birth weight of the neonates.

  • Zhila Soltanahmadi Â, Abbas Abbaszadeh, Batool Tirgari Page 37
    Introduction
    Breast and cervical cancers have high prevalence and mortality among women. The screening tests are the best diagnostic methods that significantly decrease their mortality. This study was performed to determine the rate and causes of women’s participation or nonparticipation in screening programs of breast and cervical cancers among the women referred to clinics over Kerman city in 2007.
    Methods
    This study is a descriptive research on 200 married women who referred to five distinct clinics in Kerman for their prenatal and postnatal care, family planning, baby vaccination and gynecologic visits. After a cluster sampling, data gathering was performed through a questionnaire with the reliability of 0.92. Data analysis was carried out using SPSS software (version 14) and ANOVA and chi-square tests.
    Results
    According to the results, 22.5% of women were participated in breast self examination, 21.5% in clinical breast examination and 27% in Pap smear test. The most common cause for participating in breast-cancer screening was awareness of its importance and in cervical- cancer screening was early diagnosis of cancer. Also the most common cause for nonparticipation (in both breast and cervical-cancers screening programs) was none physicians’ recommendation. There was a significant relation between women’s participation in BSE with educational level and occupation (P<0.001), and between women’s participation in CBE and educational level, occupation (P<0.001) and economic level (P=0.04). Also there was a same scenario between participation in pap smear test and occupation (P<0.001), age (P=0/014), and educational level (P=0/016).
    Conclusion
    Women’s participation in breast and cervical-cancers screening programs was not satisfactory. The most common causes for nonparticipation in these programs were both none physician recommendation and awareness. The study suggests the necessity of compiling the educational programs by health centers which aims to introducing women with these programs. It also seems that recommendation of physicians, midwives and health care providers is necessary in increasing the women’s participation in these programs.
  • Zahra Abedian, Maryam Nikpour Â, Naghme Mokhber, Saeed Ebrahimi, Soghra Khani Page 47
    Introduction

    During postpartum period there are enormous changes in physical, emotional and social conditions of mothers which impact their quality of life. Although postnatal morbidity has been well documented in recent years, postnatal quality of life and its association with the mode of delivery has not been addressed. Regarding the importance of postpartum quality of life and different influential factors (including the delivery mode), the presented study was conducted to determine the relationship between the mode of delivery and quality of life among women at their second postpartum week.

    Methods

    In this prospective analytic study, a total of 420 women referring to health centers who had the inclusion criteria were recruited from non-probability sampling and filled the questionnaire of Edinburgh postpartum scale (EPDS) during the third trimester of pregnancy. Women who had EPDS score >12 were excluded. Afterwards, 300 cases (155 ones in normal vaginal delivery (NVD) group and 145 ones in Cesarean section (C/S)) were followed in 2nd postpartum week and their quality of life was assessed using WHOQOL BRFF. Data were analyzed using SPSS 14, and Chi-square, t-test, Mann- Whitney and Linear regression.

    Results

    Therewas no significant difference between two groups in their education, occupation, economic status, and wanted/unwanted pregnancy. At 2nd postpartum week, vaginal delivery group had a significantly higher means of physical domain than those of C/S (P<0.001). At 2nd postpartum week, vaginal delivery group had also a significantly higher means of psychological domain than those of C/S (P<0.02). However, There were no significant differences between these groups in their social, environmental and overall domains.

    Conclusion

    : Since that the physical and psychological domains of quality of life were better in the NVD group (compared to those of C/S group), consultation of health care provider for selecting the correct mode of delivery can be effective in reducing the rate of elective cesarean section along with their expenses and can improve the postpartum, quality of life.