فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال شانزدهم شماره 11 (پیاپی 68، بهمن 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/11/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد افشار، محمد مهدی حسن زاده طاهری، سیدعادل معلم، آزاده تمیزی، جعفر گلعلی پور صفحات 7-18
    زمینه و هدف
    داروی گاباپنتین به عنوان یک داروی نسل جدید ضد صرع جهت درمان تشنج های عمومی ثانویه و یا ناقص معرفی گردیده است. اطلاعات بسیار کم و گاها متناقضی در رابطه با اثرات تراتوژنیک این دارو وجود دارد. در این پژوهش به عنوان یک مطالعه دقیق تر نواقص سیستم اسکلتی حاصل از مصرف متفاوت خوراکی و تزریق داخل صفاقی داروی گاباپنتین مورد مقایسه قرار گرفته است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تجربی تعداد 60 سر موش بالغ ماده از نژاد Balb/c انتخاب و به صورت تصادفی در 4 گروه آزمایشی تجربی و 2 گروه کنترل به تعداد 10 موش در هر گروه به شرح ذیل تقسیم شدند:گروه های تجربی I و II به ترتیب 25 و 50 میلی گرم در کیلوگرم از داروی گاباپنتین را از روز شروع بارداری روزانه و تا روز15 حاملگی بصورت تزریق داخل صفاقی و گروه های III و IV همین دوزها از دارو را درهمین محدوده زمانی بصورت گاواژ دریافت کردند. گروه های کنترل V و VI نرمال سالین را به ترتیب بصورت تزریق داخل صفاقی و گاواژ دریافت نمودند. موش ها در روز 18 بارداری پس از بیهوشی عمیق با اتر سزارین شده وجنینها جمع آوری شدند و توسط استریومیکروسکوپ تحقیقاتی مورد بررسی های ماکروسکوپی قرار گرفتند. سپس وزن جنین ها، بازجذب جنینی، و تعداد جنین های زنده و مرده ثبت گردید. جنین های دارای ناهنجاری جدا شده، توسط رنگ آمیزی آلیزارین رد- آلسین بلو رنگ آمیزی شده و نقایص اسکلتی مشخص گردیدند. سپس توسط میکروسکوپ استریوی تحقیقاتی از آنها عکسبرداری گردید. یافته ها توسط آزمون های ANOVA و X2 با استفاده از نرم افزار SPSSمورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت و اختلاف کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    گروه های تجربی I وII اختلالات مشابهی را نشان دادند که می توان آنها را به سه دسته تقسیم کرد:1- کاهش وزن جنینی و افزایش جذب جنینی 2- ناهنجاری های ظاهری و3- ناهنجاری های اسکلتی.
    میانگین وزن جنینی در گروه تجربی I (063/0±98/0 گرم) ومیانگین وزن جنینی در گروه تجربی II (65/0±91/0 گرم) به طور معنی داری کمتر از میانگین وزن جنینی در گروه کنترل (033/0±17/1 گرم) بود. همچنین افزایش جذب جنینی در هر دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل وجود داشت. ناهنجاری های ظاهری مشاهده شده در دو گروه تجربی شامل اگزانسفالی، ناهنجاری اندام، کوچکی فک تحتانی و اختلال در ستون مهره ها و جنینهای دارای ناهنجاری های شدید بود. ناهنجاری اسکلتی مشاهده شده شامل تاخیر در استخوان سازی، اختلال ستون مهره ها عمدتا به صورت اسکولیوزیس، ناهنجاری در استخوانهای کاسه سر و هیپوپلازی مندیبول بود. در گروه های تجربی III و IV که دارو را به صورت گاواژ دریافت کرده بودند تنها تاخیر در استخوان سازی مشاهده گردید. در گروه های کنترل هیچگونه اختلالی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که شیوه در معرض قرارگیری داروی گاباپنتین می تواند اثر مستقیمی در میزان بروز ناهنجاری های جنینی داشته باشد.
    کلیدواژگان: گاباپنتین، اثرات تراتوژنیک، ناهنجاری های اسکلتی، رنگ آمیزی آلیزارین رد- آلسین بلو
  • نادر تاجیک، محمدرضا نصیری، محمد جعفری، طاهره موسوی، پریسا فرنیا، علیرضا سالک مقدم، مجتبی سنکیان صفحات 19-26
    زمینه و هدف
    TLR2 و TLR4 اعضایی از خانواده پذیرنده های شبه Toll بوده و نقش مهمی را در شناسایی و متعاقب آن پاسخ ایمنی علیه مایکوباکتری ها ایفا می کنند. 2 پلی مورفیسم فونکسیونل برای ژن های TLR2 (Arg677Trp CàT، Arg753Gln GàA) و TLR4 (Asp299Gly AàG Thr399Ile CàT) با اثر منفی بر عملکرد آنها مرتبط بوده اند، از اینرو ممکن است پاسخ ایمنی ذاتی میزبان در برابر مایکوباکتری ها را تحت تاثیر قرار دهند. هدف از این مطالعه بررسی واریانت های ژنتیکی TLR2 و TLR4 در جمعیتی از بیماران ایرانی مبتلا به سل ریوی و مقایسه آنها با افراد سالم بوده است.
    روش بررسی
    بر روی 96 بیمار و 122 فرد شاهد سالم یک مطالعه «مورد-شاهد» انجام شد. روش تعیین ژنوتایپ بر پایه یک تکنیک جدیدPCR-SSP صورت گرفت. توزیع آللی و ژنوتایپی پلی مورفیسم های مذکور توسط آزمون دقیق فیشر در گروه های بیماران و افراد کنترل مقایسه شدند.
    یافته ها
    فراوانی آلل های واریانت TLR4 (Gly299 وIle399) در بیماران به صورت معنی داری بیشتر از افراد گروه کنترل بود (028/0=P value، 66/2= OR، 9/2% vs 3/7%: Gly299 و 022/0= P value، 26/5=OR، 8/0% vs 2/4%: Ile399). در مورد پلی مورفیسم Arg753Gln ژنTLR2، هیچ تفاوت معنی داری بین گروه شاهد و بیمار مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان می دهند که پلی مورفیسم های ژنتیکی TLR4 ممکن است درخطر ایجاد بیماری سل پس از مواجهه با مایکوباکتریوم موثر باشند. علاوه بر این فراوانی بسیار کم واریانت های ژنتیکی TLR2 نیز در جمعیت ایرانی آشکار گردید.
    کلیدواژگان: سل، پلی مورفیسم ژنتیکی، پذیرنده های شبهToll، جمعیت ایرانی
  • غلامعلی جلودار، مریم رودشتیان صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    اجاق های مایکروفر در سالهای اخیر بطور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته اند. با توجه به افزایش استفاده از دستگاه های مولد امواج میکروویو در منازل و صنایع، نگرانی های مداومی درباره اثر تابش امواج میکروویو بر سیستم های بیولوژیکی وجود دارد. سلولهای خونی و مغز قرمز استخوان از بافت های فعال بدن می باشند که می توانند تحت تاثیر این امواج قرار گیرند. بانوان بیشترین تماس را با دستگاه مایکروفر دارند و از طرفی سن فرد در زمان مواجه شدن با امواج نشتی از میکرو فر می تواند بر میزان اثرات نقش مهمی داشته باشد، لذا هدف این تحقیق بررسی تاثیر امواج نشتی از اجاق ماکروفر در دو مقطع سنی بالغ و نابالغ بر فاکتورهای خونی دریک الگوی حیوانی می باشد.
    روش بررسی
    این بررسی بصورت تجربی انجام گردید. ابتدا میزان نشت امواج از یک دستگاه مایکروفر خانگی اندازه گیری شد. برای این تحقیق 20 سر موش سوری ماده بالغ (سن حدود دو ماه و وزن 25- 28 گرم) و20 سر موش ماده نابالغ (سن حدود یک هفته و وزن 3-4 گرم) مورد استفاده قرار گرفت. هر گروه سنی نیز به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند.گروه های آزمایش روزانه سه نوبت و هر بار سی دقیقه در مدت دو ماه در مجاورت دستگاه مایکروویو با فرکانس2450مگاهرتز قرار گرفتند. در پایان دوره با خون گیری از قلب، نمونه های خون تهیه گردید و فاکتورهای خونی شامل میزان هموگلوبین(Hb)، میانگین هموگلوبین سلولی(MCH)، میانگین حجم سلولی(MCV)، میانگین غلظت هموگلوبین سلولی((MCHC، تعداد پلاکتها، گلبول های قرمز و گلبول های سفید مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج حاصل با استفاده از تست T از نظر آماری مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه نابالغ تحت تاثیر امواج، تعداد گلبول های سفید، میزان Hb، MCH،MCHC و پلاکت ها کاهش معنی داری یافت(05/0 >P). ازفاکتور های مورد ارزیابی در گروه بالغ، تعداد گلبول های سفید افزایش و میزان پلاکت ها کاهش معنی داری نشان داد (05/0 >P). تعداد گلبولهای قرمز در هیچکدام از گروه ها از نظر آماری تغییر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    امواج نشت یافته از اجاق مایکروفر سبب تغییرات معنی داری در بعضی از فاکتورهای خونی در دوگروه بالغ و نابالغ گردید. این تغییرات در نابالغین وسیع تر بود. بروز این تغییرات می تواند به دلیل تاثیر مستقیم امواج بر سلول های مغز استخوان و یا به دلیل اثر این امواج بر سلولها در خون محیطی باشد.
    کلیدواژگان: امواج مایکروویو، فاکتورهای خونی، موش سوری ماده
  • کوروش فولادساز، صدرالدین کلانتری، فرانک شریفی صفحات 35-41
    زمینه و هدف
    پر کاری غده تیروئید از بیماری های شایع و مهم غدد درون ریز بدن می باشد به طوری که در حال حاضر تعداد زیادی افراد در جهان به آن مبتلا بوده و بار اقتصادی زیادی را بر جوامع تحمل می کند. علت اصلی انجام مطالعه، این است که بر طبق مطالعات اپیدمیولوزیک و شواهد و مقالات موجود پرکاری تیروئید بر متابولیسم ارگان های مختلف به خصوص عملکرد کلیه ها تاثیر به سزایی دارد و بررسی عملکرد کلیه ها نقش مهمی در دفع مواد زائد بدن داشته و می تواند از نظر بالینی مفید باشد. این مطالعه جهت ارزیابی عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به پر کاری تیروئید و افراد سالم مراجعه کننده به آزمایشگاه بوعلی زنجان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه شاهد موردی، شاخص های BUN و کراتی نین در دو گروه مبتلا به پرکاری تیروئید و افراد شاهد توسط روش کالریمتری مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. همچنین در هر دو گروه، آزمایش کامل ادرار انجام شد. 50 بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید (اکثرا خانم و در محدوه سنی 66-26 سال) که مورد تایید فوق تخصص غدد بودند با تعداد مساوی از گروه شاهد (اکثرا خانم و در محدوده 75-12 سال) مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آنالیز آماری آزمون t نشان داد که غلظت BUN سرم در افراد سالم و در افراد مبتلا به پرکاری تیروئید 49/2±89/14 تفاوت معنی داری نداشته است. 348/0P=، (67/0P+ در مردان و 08/0P= در زنان). در حالیکه غلظت کراتی نین سرم در افراد مبتلا به پرکاری تیروئید 16/0±56/0 در مقایسه با افراد سالم 12/0±78/0 در تمام گروه های سنی و جنسی معنی داری داشته است (0001/0P=).
    نتیجه گیری
    درافراد مبتلا به پرکاری تیروئید به دلیل افزایش برون ده قلبی و در نتیجه افزایش GFR و همچنین آتروفی عضلانی، غلظت کراتی نین سرم نسبت به افراد طبیعی کاهش معنی داری پیدا کرده است اما مقدار BUN سرم در هر دو گروه اختلاف معنی داری نشان نمی دهد. در ضمن پرکاری تیروئید روی آزمایش کامل ادرار تاثیری نداشته است.
    کلیدواژگان: پرکاری تیروئید، کراتی نین، BUN، غدد درون ریز، کلیه
  • رومینا کریم زاده قصاب، لادن حسینی گوهری، محسن فیروزرای، عباس زواره ای، حسینعلی بصیری صفحات 42-48
    زمینه و هدف
    ذرات لیپوپروتئین با چگالی کم(LDL) از نظر اندازه، چگالی و ترکیب لیپیدی، هتروژن می باشند. اعتقاد بر این است که از میات ذرات LDL، ذرات کوچکتر و چگالترLDL به دلیل برداشت آسانتر آن ها توسط دیواره عروق، مستعد بودن به اکسیداسیون، تمایل کم برای اتصال به گیرنده LDL و تمایل بالا برای اتصال به پروتئوگلیکان های دیواره سرخرگ آتروژن می باشند. بنابراین آن ها به میزان زیادی مرتبط با بیماری عروق کرونر(CAD) می باشند. هدف از این مطالعه مقایسه سطحsdLDL در بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر و افراد سالم می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت مقطعی – مقایسه ای و موردی – شاهدی انجام شده است سطح sdLDL در 86 بیمار مبتلا به گرفتگی عروق کرونر، 35بیمار قلبی بدون گرفتگی عروق کرونر تایید شده با آنژیوگرافی و 30 فرد سالم تعیین شد. اندازه گیری sdLDL توسط سنجش هموژنوس مستقیم LDL-C در مایع رویی باقیمانده پس از رسوب دهی توسط هپارین- منیزیم انجام شد.
    یافته ها
    با استفاده از آزمون ANOVA مشخص شد که سطح sdLDL در بیماران مبتلا به گرفتگی عروق کرونر بالاتر از گروه بیمار قلبی بدون گرفتگی عروق کرونر و افراد سالم بود (به ترتیب 1/7±54/21، 4/4±88/16 و 5±45/15 و 001/0P=). همچنین توسط آنالیز رگرسیون خطی و ضریب همبستگی پیرسون نشان داده شد که sdLDL دارای یک ارتباط مثبت با تری گلیسرید (494/0 = r)، کلسترول (354/0 = r) و LDL-C (749/0 = r) و دارای یک ارتباط منفی با HDL-C (586/0- = r) سرم بود (01/0 p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که افزایش سطوح sdLDL می تواند موجب افزایش خطر گرفتگی عروق کرونر شود.
    کلیدواژگان: LDL کوچک و چگال، گرفتگی عروق کرونر، لیپوپروتئین
  • مصطفی سلطان سنجری، خلیل قاسمی فلاورجانی، سیامک شکرالهی، علیرضا فروتن، پژمان بختیاری، محمد جعفر قائم پناه صفحات 49-55
    زمینه و هدف
    تغییرات عیوب انکساری پس از جراحی استرابیسم و تاثیر کشش عضلات خارج چشمی در توپوگرافی قرنیه به عنوان عامل زمینه ای در ایجاد آن پیشتر مطرح بوده است. با توجه به آنکه اغلب مطالعات پیشین با جراحی سنتی و مدت پیگیری کوتاه مدت همراه بوده است و تغییرات همزمان سیکلورفرکشن و توپوگرافی قرنیه مورد توجه قرار نگرفته، این مطالعه طرح ریزی شده است تا تغییرات رفراکتیو و توپوگرافیک قرنیه پس از جراحی استرابیسم به طریقه هنگ بک بررسی شود.
    روش بررسی
    طی یک مطالعه بصورت گزارش موارد، مداخله ای و آینده نگر، 53 چشم از 33 بیمار که کاندید عمل جراحی استرابیسم عضلات افقی به روش هنگ بک بودند، وارد مطالعه شدند. سیکلورفراکشن با اتورفراکتومتر و توپوگرافی قرنیه قبل عمل و 2 هفته، 2 ماه و 6 ماه پس از عمل انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS v.15 و با استفاده از تستهای آماریt وchi square آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی و انحراف معیار 2/10 ± 7/17 بیماران بود. از این تعداد 18 مورد ریسس رکتوس داخلی، 18 مورد ریسس رکتوس خارجی و باقی موارد ریسس همراه ریزکت انجام شد. مقادیر معادل کروی (Spherical Equivalent) ابتدا در 2 هفته به سمت میوپی شیفت کرده و در 2 ماه هایپروپی ایجادشده و سپس در 6 ماه مقادیر مجددا به سمت صفر نزدیک شد (در تمامی موارد (05/0P>). میانگین آستیگماتیسم القا شده در جراحی، محاسبه شده توسط سیکلورفراکشن در 2 هفته، 2 ماه و 6 ماه پس از عمل در مقایسه با قبل از عمل به ترتیب 52/0± 17/0، 62/0± 35/0 و 27/0 ± 11/0 بود (در تمامی موارد 05/0 P<). شیفت کلی محور سیلندر منفی به سمت 180 بود (به ترتیب 2، 24، و 15 درجه). میانگین آستیگماتیسم القا شده محاسبه شده توسط توپوگرافی به ترتیب 97/0± 16/0، 2/1± 53/0 و 63/0± 29/0 بود (05/0 P<). به طور کلی شیفت مریدین Flat به سمت 180 درجه بود (به ترتیب 30، 25 و 7 درجه). مقایسه تغییرات آستیگماتیسم ایجادشده در توپوگرافی و رفراکشن نشان داد که اختلاف معنی داری بین این دو مقدار در هفته دوم وجود دارد (05/0P>) که در 2 ماه و 6 ماه دیده نمی شود.
    نتیجه گیری
    جراحی هنگ بک می تواند باعث تغییرات انکساری و ایجاد آستیگماتیسم گردد که ممکن است به علت تغییرات قرنیه ای باشد. تغییرات القا شده از جراحی در 2 ماه به حداکثر می رسد و بر خلاف تصورات قبلی این تغییرات با وجود کاهش، حداقل تا 6 ماه پایدار می ماند
    کلیدواژگان: عیب انکساری، استرابیسم، توپوگرافی
  • فهیمه احسانی پور، نسترن خسروی، روژین امین صفحات 56-60
    زمینه و هدف
    فوتوتراپی نقش قابل ملاحظه ای در درمان و پیشگیری هیپربیلیروبینمیای نوزادان دارد. اگرچه این روش منجر به بروز برخی عوارض نیز می گردد که از جمله عوارض کمتر شایع فوتوتراپی، هیپوکلسمی می باشد.. هدف از مطالعه موجود تعیین شیوع هیپوکلسمی ناشی از فوتوتراپی در نوزادان ترم بستری با ایکتر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی – تحلیلی، 150 نوزاد تحت فوتوتراپی وارد مطالعه شدند.. همه نوزادان فول ترم و وزن بیش از 2500 گرم و معاینه کاملا طبیعی داشتند. جهت هر نوزاد بیلی روبین و کلسیم سرم به محض ورود به بخش نوزادان و 48 ساعت پس از شروع فوتوتراپی فرستاده شد. نتایج با تستهای آماری chi2وmann-withney مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    82% نوزادان پس از 48 ساعت از فوتوتراپی دچار هیپوکلسمی شدند. اختلاف میان سطح کلسیم سرم پیش از فوتوتراپی و 48 ساعت پس از فوتوتراپی از نظر آماری معنی دار بود (001/0=P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد هیپوکلسمی در نوزادان تحت فوتوتراپی شایع می باشد.
    کلیدواژگان: هیپوکلسمی، فوتوتراپی، ایکتر، نوزاد
  • حسین فراهینی، مهدی مقتدایی، علی جهانسوز، لیلا زاهدی شولمی، سیروس ملک پور، کیوان ملک پور صفحات 61-67
    زمینه و هدف
    شکستگی های قاعده تیبیا از جمله شکستگی های با اهمیتی است که درگیر کننده یکی از مفاصل تحمل کننده وزن بدن است و آسیب های جدی آن می تواند با اختلال عملکرد همراه باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی نتایج درمان دربیماران با شکستگی های پلاتوی تیبیا و مقایسه نتایج با دو معیار(visual analogue scale& Lyscholm knee score) می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، یک مطالعه مقطعی – توصیفی بوده است که بر روی 54 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان رسول اکرم (ص) که در فاصله سالهای 1385 – 1380 با شکستگی پلاتوی تیبیا به این مرکز آمده بودند، انجام گرفت. به منظور جمع آوری داده ها از پرونده های بیمارستانی بیماران استفاده شد. در آنالیز تحلیلی نیز از آزمونهای K. S.، Kruskal-wallis و Chi Square استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز دهی Lysholm در کل بیماران 37/12 ± 77/79 بود. کمترین میزان امتیاز 48 بود که در 3 مورد گزارش گردید. بیشترین امتیاز 94 بود و توسط 9 بیمار (7/16%) کسب شده بود. با توجه به امتیاز کسب شده توسط بیماران، 8 بیمار (81/14%) در گروه عالی، 19 بیمار (18/35%) در گروه خوب،17 بیمار (48/31%) در گروه نسبتا خوب و 10 بیمار (51/18%) در گروه ضعیف قرار داشته اند. میانگین نمره Visual Analogue Score بیماران، 14/1 ± 77/2 بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و مطالعات پیشین می توان بیان داشت که شکستگی پلاتوی تیبیا یک شکستگی پیچیده و چالش برانگیز در درمان می باشد. ارزیابی مناسب پیش از اقدامات درمانی و نیز جا اندازی در وضعیت صحیح آناتومیک سطوح مفصلی همراه با فیکساسیون داخلی پایدار می تواند منتج به عملکرد مناسب تر گردد.
    کلیدواژگان: شکستگی های قاعده تیبیا، امتیاز دهی Lysholm، Visual Analogue Score
|
  • M. Afshar, M.M. Hasanzadeh, A. Moallem, A. Tamizi, J. Golalipour Pages 7-18
    Background and Aim
    Gabapentin is a novel antiepileptic drug that is used for the treatment of partial and secondary generalized seizures. There are few and sometimes contradictory reports concerning the teratogenic effects of this drug. This study was done to compare teratogenic effects of gabapentin on skeletal system when it is used intraperitoneally and via gavages.
    Material And Method
    In an experimental research, 60 mature female Balb/c mice were chosen and randomly divided into six groups: two experimental groups which received 25mg/kg (I), and 50 mg/kg (II) of gabapentin intraperitoneally from the initiation of pregnancy for the first 15 days of pregnancy. The other two experimental groups,i.e. III and IV, received the same doses at the same periods but via gavages. Two control groups,i.e. V and VI, received normal saline at the same time intraperitoneally and via gavages. Dams were dissected under deep anesthesia by eter inhalation on the 18th gestational day and embryos were harvested. The macroscopic observation was performed by a stereomicroscope. Then the embryo's weights, resorption and the number of dead and alive fetuses were determined and registered. Finally, malformed fetuses were double strained for bone and cartilage and their skeletons were examined. Data were analyzed by ANOVA and Chi-square tests using SPSS software. Differences less than 0.05 (P < 0.05) were considered significant.
    Results
    Both experimental groups I and II revealed similar malformations which can be categorized as three sets: 1- Decreased fetal body weight and increased fetal resorption 2-Macroscopic external malformations 3- Skeletal malformations.The mean fetal body weight in group I (0.98 0.063 g) and group II (0.91 0/06 g) was lower in comparison to the control group (1.17 0.033 g). Also, an increase in resorbed fetuses was observed in both experimental groups as compared to the fetuses in the control group. Macroscopic malformations in both experimental groups included exencephaly, limbs defects, brachygnathia, vertebral column deformity and generally malformed fetuses. Skeletal malformations included delayed ossification, scoliosis, calvaria deformity and mandibular hypoplasia. In the experimental groups III and IV only delayed ossification was observed.No malformation was found in the control groups.
    Conclusion
    This study revealed that the route of gabapentin administration may induce different teratogenic effects on mice fetuses.
    Keywords: Gabapentin_Teratogenic Effects_Skeletal Malformation_Alizarin_red S Alcian_blue Staining
  • N. Tajik, M.R. Nasiri, M. Jafari, T. Mousavi, P. Farnia, A.R. Salekmoghaddam, M. Sankian Pages 19-26
    Background and Aim
    Toll-like receptor 2 (TLR2) and Toll-like receptor 4 (TLR4) are the members of the Toll-like receptor family and play important roles in recognition and subsequent immune response against mycobacteria. Two functional polymorphisms for TLR2 (Arg677Trp, C à T Arg753Gln, G à A) and TLR4 (Asp299Gly, A à G Thr399Ile, C à T) genes have been associated with a negative influence on their function, which may affect the innate host response to mycobacteria. The aim of this study was to investigate TLR2 and TLR4 genetic variants in a sample of Iranian patients with pulmonary tuberculosis compared to healthy controls. Patients and
    Method
    A case-control study was carried out on 96 patients and 122 ethnically matched healthy controls. Genotyping protocol was based on a novel polymerase chain reaction sequence-specific primers (PCR-SSP) method. Allelic and genotypic distribution of mentioned polymorphisms were compared by using Fischer’s exact test between patient and control groups.
    Results
    The prevalence of TLR4 variant alleles (Gly299 and Ile399) was significantly higher among patients compared to control individuals (Gly299: 7.2% vs. 2.9%, OR=2.66, P=0.028 and Ile399: 4.2% vs. 0.8%, OR= 5.26, P value = 0.022). Regarding TLR2 Arg753Gln polymorphism, no significant difference was observed between patient and control groups (0% vs.0.8%, P>0.05). The other TLR2 polymorphism (Arg677Trp) was not found in any of the studied subjects.
    Conclusion
    Our data demonstrates that TLR4 genetic polymorphisms may influence the risk of developing tuberculosis after exposure to mycobacterium. In addition, very low frequency of TLR2 genetic variants is revealed in Iranian population.
    Keywords: Tuberculosis, Genetic Polymorphism, Toll, like Receptors, Iranian Population
  • G.A. Jelodar, M. Roodashtian Pages 27-34
    Background and Aim
    High frequency waves are widely used in telecommunication and cooking. The biological effects of these waves are in great attention. Increased hematological problems proposed their possible relation to the use of microwaves. Bone marrow and blood cells are the body tissues which can be affected by these waves. Ladies are more in touch with microwave oven.The age of exposure may also be an important factor. This study was carried out to evaluate hematological parameters in female mice exposed to microwave radiation at pre and post pubertal stages.
    Material And Method
    For this study 20 adult (2 months old, 25-28 g) and 20 immature (7 days old, 3-4 g) female mice were selected and each group was randomly divided into two groups: control and test group. Test groups were exposed to 2450 MHZ microwaves produced by microwave oven three times a day, 30 minutes each time. After 60 days blood was collected by heart puncture and hematological parameters including Hb, MCHC, MCV,total number of platelets, RBC and WBC were evaluated.
    Results
    In immature group, Hb, MCHC,and total number of PLT and WBC decreased significantly compared to controls, while the number of RBC did not change in both test groups. In mature group, only the number of WBC decreased and the number of platelets increased significantly compared to control group (P<0.05).
    Conclusion
    Exposure to radiation leakage of microwave oven significantly affected hematological parameters in both mature and immature female mice. These changes were more severe in immature group. These effects may be attributed to direct effect of waves on bone marrow or peripheral blood cells.
    Keywords: Microwaves 2) Hematological Parameters 3) Female Mice
  • K. Fooladsaz, S. Kalantari, F. Sharifi Pages 35-41
    Background and Aim
    Hyperthyroidism is one of the important and common diseases of endocrine glands.Since nowadays many people in the world suffer from hyperthyroidism, it imposes economic load upon societies. According to epidemiological studies and existing evidence and papers, hyperthyroidism has significant effects on the metabolism of various organs especially renal function.Therefore, the main purpose of this study is that we believe evaluation of renal function which has an important role in filtering metabolic waste can be clinically useful.This research has been done to evaluate renal function in patients with hyperthyroidism and normal individuals referred to Bu Ali laboratory in Zanjan city. Patients and
    Method
    In this case-control study, BUN & creatinine indices in two groups of patients with hyperthyroidism and control subjects were evaluated and compared by calorimetric method. Also, complete urinalysis was performed in both groups. 50 patients with hyperthyroidism (mostly female and aged 26-66 years) who were confirmed by an endocrinologist were compared to an equal number of subjects in the control group (mostly female and aged 12-75 years).The collected data was analyzed by independent sample t-test.
    Results
    Statistical analysis by t-test indicated that BUN concentration of serum in normal persons (14.32±3.48) and that of patients (14.89±2.49) had no significant difference(P=0.670 for men and P=0.089 for women), while creatinine concentration of serum in patients compared to normal persons showed significant differences in all sex and age groups(P=0.004 for men and P=0.0001 for women).
    Conclusion
    According to the obtained results, this study indicates that in hyperthyroidism because of an increase in heart output and consequently an increase in GFR and also muscular atrophy, the serum creatinine concentrations have increased significantly but serum BUN concentrations show no significant difference in both groups. Besides, hyperthyroidism has no influence on urine analysis test.
    Keywords: Hyperthyroidism, Creatinine, Blood Urea Nitrogen(BUN), Endocrine Glands 5)Kidney
  • R. Karimzadeh Ghassab, L. Hosseini Gohari, M. Firoozrai, A. Zavareii, H.A. Basiri Pages 42-48
    Background and Aim
    Low density lipoprotein (LDL) particles are heterogenous with respect to their size,density and lipid composition. Among LDL particles, the smaller and denser LDLs (small dense (sd)LDL) are believed to be atherogenic since these particles are taken up more easily by arterial wall.They are readily oxidized and have reduced affinity for LDL receptor and increased affinity for arterial proteoglicans. Therefore, they are strongly associated with development of coronary artery disease(CAD).The aim of this study was to compare sdLDL levels in CAD patients and healthy individuals. Patients and
    Method
    In this comparative cross-sectional and case-control study, the sdLDL levels were determined in 86 patients with coronary stenosis,35 patients without coronary stenosis confirmed by angiography, and 30 healthy individuals. SdLDL was measured by a direct homogenous LDL-C assay in the supernatant of serum that remained after heparin-magnesium precipitation.
    Results
    The results of ANOVA test showed that the sdLDL levels were higher in patients with coronary stenosis than patients without coronary stenosis and healthy individuals(21.54±7.1 mg/dl,16.88±4.4 mg/dl and 15.45±5 mg/dl respectively, p=0.001). In addition, linear regression analysis and Pearson correlation coefficient revealed that sdLDL levels were positively correlated with serum triglyceride (r=0.494),total cholesterol(r=0.354) and LDL-C(r=0.749) and were inversely correlated with HDL-C(r=-0.586) (p<0.01).
    Conclusion
    The results suggest that patients with increased levels of sdLDL are at high risk for coronary artery stenosis.
    Keywords: Small Dense LDL, Coronary Artery Stenosis, Lipoprotein
  • M. Soltansanjari, Kh Ghasemi Falavarjani, S. Shokrollahi, A.R. Foroutan, P. Bakhtiyari, M.J. Ghaempanah Pages 49-55
    Background and Aim
    Refractive change after strabismus surgery is a known phenomenon which may be attributed to the extraocular muscle traction.Since previous studies were often done by conventional methods,accompanied by a short follow-up, and without considering simultaneous evaluation of both refractive and topographic changes, this study was organized to evaluate refractive and topographic changes after strabismus surgery by hangback method. Patients and
    Method
    In this prospective, interventional,and case series study, 53 eyes of 33 patients undergoing hangback strabismus surgery were studied. Cyclorefraction with autorefractometer and topographic evaluation were done before and 2 weeks, 2 months, and 6 months after the operation. Data were analyzed by SPSS software version 15 using t- test and Chi-square test.
    Results
    The mean age of the subjects was 17.7 ± 10.2 years. We performed medial rectus recession on 18 eyes, lateral rectus recession on other 18 eyes, and simultaneous recession-resection on the remaining cases. In comparison to preoperative astigmatism, mean surgically induced astigmatism evaluated by cyclorefraction 2 weeks, 2 months, and 6 months postoperatively was 0.17± 0.52, 0.35±0.62 and 0.11±0.27 diopters, respectively. The overall axis shift was toward 180 (2, 24, and 15 degrees respectively)(in all cases p<0.05). Mean surgically induced astigmatism evaluated by topographic data was 16±0.97, 0.53±1.2, and 0.29±0.63 diopters (in all cases p<0.05). The overall flat meridional shift was toward 180 (30, 25, and 7 degrees respectively). Comparing astigmatic changes in topography with those in cyclorefraction revealed a statistically significant difference in the second week measurements and not in other measurement times.
    Conclusion
    Hangback surgery can induce refractive changes and astigmatism, which may be due to corneal changes. Surgically induced changes reach a maximum amount in 2 months, and despite shifting toward baseline, will persist for 6 months.
    Keywords: Refractive Error, Strabismus, Topography
  • F. Ehsanipoor, N. Khosravi, R. Amin Pages 56-60
    Background and Aim
    Phototherapy plays a significant role in the treatment and prevention of hyperbilirubinemia. However, this treatment modality may itself result in the development of some complications. A lesser Known complication of phototherapy is hypocalcemia. The aim of the present study was to determine the prevalence of phototherapy-induced hypocalcemia in icteric neonates admitted to the hospital. Patients and
    Method
    In a cross-sectional analytical study, 150 icteric neonates undergoing phototherapy were evaluated. All of them were full term and >2500 gram. These neonates were completely normal on physical examination. Serum bilirubin and calcium were checked on arrival and 48 hours after starting phototherapy. Patient's information was analyzed by Chi-square and Mann-Whitney tests.
    Results
    123 neonates(82%) developed hypocalcemia 48 hours after starting phototherapy. The difference between pre and post phototherapy plasma calcium was found to be statistically significant (p=0.001).
    Conclusion
    The study showed that hypocalcemia is common in neonates under phototherapy.
    Keywords: Hypocalcemia, Phototherpy, Icter, Neonate
  • H. Farahini, M. Moghtadaee, A. Jahansooz, L. Zahedi Sholmi, S. Malekpoor, K. Malekpoor Pages 61-67
    Background and Aim
    Tibial plateau fractures are among the most important fractures which involve knee, as one of the most important weight-bearing articulates, whose injuries may lead to major functional disorders. Patients and
    Method
    This descriptive cross-sectional study was performed on 54 patients with tibial plateau fractures who were referred to Hazrat Rasool-e-Akram Hospital between 2001 and 2006.It was performed to evaluate the outcome of tibial plateau fractures treatment and compare the results obtained by visual analogue scale & Lysholm knee score. Hospital documents of patients were used for data collection. To analyze the data, K.S test, Kruskal-Wallis, and Chi-square tests were used.
    Results
    The mean Lysholm score was 79.7 (± 12.3). The minimum score was 48 in three patients and the maximum score was 94 in nine patients (16.7%). According to scores gained by patients, the result of treatment was excellent in 8 cases(14.8%), good in 19 (35.1%), fair in 17 (31.4%) and poor in 10 (18.6%). The mean VAS score was 2.77 (± 1.14).
    Conclusion
    According to the findings of the recent study and previous studies, it seems that the treatment of tibial plateau fractures is challenging. Proper and accurate pre-operative evaluations with proper anatomic reconstruction of the articular surfaces with stable fixation may lead to better functional outcomes.
    Keywords: Tibial Plateau Fracture, Lysholm Score, Visual Analogue Score (VAS)