فهرست مطالب

Dental School - Volume:28 Issue: 4, 2010

Journal of Dental School
Volume:28 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامعلی غلامی، مریم طهرانچی، بهزاد هوشمند، فرزین قنواتی، فاطمه مشهدی عباس، علیرضا اکبرزاده، داوود شریفی صفحه 185
    سابقه و هدف
    نواقص استخوانی که شایع ترین آنها نیز به دنبال کشیدن دندان ها بوجود می آیند، بدون دخالت روش های رژنراتیو اغلب به صورت کامل با استخوان پر نمی شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی کمی و کیفی استخوان ساخته شده به روش بازسازی هدایت شده استخوان (GBR) توسط مواد مختلف و نیز تاثیر آلندرونات موضعی بر آنها می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر که بر روی استخوان تیبیا 5 سگ بالغ انجام شد، 7 ضایعه استخوانی round به ابعاد mm6×4 در هر دو تیبیا ایجاد گردید. ضایعات طبق شرح زیر با مواد استخوانی و غشاهای مورد نظر به صورت تصادفی پر شدند: گروه 1 با Bio-Gen (Bio-teck)+BCG membrane، گروه 2 با Bio-oss+Biogide membrane، گروه 3 باBioGen+alendronate+BCG گروه 4 باBio-oss+alendronate+Biogide و گروه 5 با BCG membrane و گروه 6 باBiogide membrane پر شدند. گروه 7 نیز به صورت حفره خالی (کنترل) آماده گردید. بعد از مدت 3 ماه، 5 قلاده سگ طبق پروتکل Sacrifice شدند.برای ارزیابی هیستولوژیک، نمونه ها در فرمالین 10% فیکس و در اسید نیتریک 10% دکلسیفیه شدند. سپس، برش های 5 میکرونی در بلندترین قطر دیفکت تهیه و با H&E رنگ آمیزی و در زیر میکروسکوپ نوری مورد مشاهده قرار گرفتند. درصد استخوان رژنره شده با آنالیز هیستومورفومتری تعیین گردید. حضور جاینت سل ها جهت مشخص نمودن استوکلاست ها، همچنین؛ میزان و شدت التهاب موضعی با مشاهده در زیر میکروسکوپ نوری توسط پاتولوژیست تعیین شدند. آنالیز آماری نتایج با آزمون ANOVA و Tukey انجام گردید.
    یافته ها
    در ارزیابی هیستولوژیک تمام نمونه ها، استخوان سازی ترابکولر لاملار با التهاب زیر 10% مشاهده گردید. برای مقایسه میزان درصد vital bone بین گروه های مختلف از تحلیل واریانس مربوط به طرح بلوک های تصادفی استفاده شد و با 01/0p< بین 7 گروه اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد. در مقایسه دو به دو گروه ها با استفاده از روش Tukey مشاهده شد که در هنگام استفاده از ممبران به تنهایی، درصد استخوان سازی و درصد بافت نرم تقریبا مشابه گروه کنترل بود و نسبت به گروه های حاوی مواد پیوندی، درصد استخوا ن سازی به طور معنی داری کمتر و درصد بافت نرم بیشتر بود (05/0p<). میانگین درصد vital bone در گروه Bio-teck+BCG (8/48%) و در گروهBio-Oss+Bio gide (75/61%) بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. میانگین درصد استخوان سازی در گروه های حاوی آلندرونات نسبت به گروه های فاقد آلندرونات نیز معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    گرانول های BioGen (BioTeck) یک ماده پیوندی استئوکانداکتیو و مناسب برای بازسازی استخوان می باشند. کاربرد موضعی آلندرونات همراه با موادپیوندی Bio-Oss و BioGen باعث بهبود استخوان سازی پس از گذشت 3 ماه نمی شود.
    کلیدواژگان: حمل موضعی دارو، بیس فسفونات، بازسازی هدایت شده استخوانی، ماده پیوند استخوان
  • نیلوفر جنابیان، مهدی پورامیر، علی اکبر مقدم نیا، هادی مختارپور صفحه 194
    سابقه و هدف
    درمان های شیمیایی با تعدیل کردن پاسخ میزبان به عنوان روش کمکی در درمان پریودنتیت به کار می روند. آلندرونات سدیم یکی از داروهایی است که به این منظور استفاده می شود. از آنجا که تغییرات آلکالین فسفاتاز نیز شاخصی برای سنجش تغییرات متابولیسم استخوان می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر آلندرونات سدیم بر میزان آلکالین فسفاتاز مایع شیار لثه ای (GCFALP) صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی دو سوکور تعداد 24 بیمار (12 مرد و 12 زن با میانگین سنی 35 تا 50 سال) با پریودنتیت متوسط مزمن، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران طی دوره 6 ماهه، هفته ای یک بار، یک کپسول آلندرونات سدیم یا Placebo دریافت کردند. مایع شیار لثه ای از نمونه ها در ابتدای درمان، 3 ماه و 6 ماه بعد بدست آمده، توسط کیت ALP و روش اسپکتروفوتومتری مورد بررسی قرار گرفتند. پارامترهای پریودنتال مورد بررسی عمق پروبینگ پاکت (PPD)، ایندکس ژنژیوال (GI) Loe and silness و ایندکس پلاک (PI) Silness and loe بودند. داده ها توسط آزمون های آماری t، Paired t و Repeated measurement تحت پردازش قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین اختلاف جذب نوری GCFALP در گروه مورد طی دوره 6 ماهه (016/0=(P و در گروه شاهد طی دوره 3 ماهه (021/0 =(P معنی دار بود، اما در گروه شاهد 6 ماه بعد نسبت به قبل از درمان معنی دار نبود (292/0=(P، روند تغییرات GCFALP بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. میانگین اختلاف PI و GI طی دوره 6 ماهه در هر دو گروه و نیز روند تغییرات ایندکس پلاک در این دوره زمانی بین دو گروه معنی دار بود (به ترتیب 05/0P< و 047/0=(P. اما روند تغییرات GI بین دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    استفاده از آلندرونات سدیم به مدت شش ماه سبب بهبود پارامترهای پریودنتال و کاهش GCFALP گردید اما این تغییرات در طول دوره شش ماهه چندان بارز نبود.
    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، تحلیل استخوان آلوئول، بیس فسفونات ها، مایع شیار لثه ای، آلکالین فسفاتاز مایع شیار لثه ای
  • ریحانه نقابت شیرازی، خطیب الاسلام صدرنژاد، حسن علی شفیعی، مسعود رنگی، مسعود سیفی*، محمد جواد خرازی فرد صفحه 200
    سابقه و هدف

    خواص مکانیکی مطلوب سیم نیکل-تیتانیوم باعث شده است تا برخی از ارتودنتیست ها از یک سیم دو بار و بلکه بیشتر استفاده نمایند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی خواص مکانیکی سیم نیکل-تیتانیوم مستعملی است که تحت عملیات الکترومکانیکی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی بر روی سیم نیکل-تیتانیوم 018/0 اینچ با عنوان تجاری American Orthodontics صورت گرفت. جهت ارزیابی چگونگی رفتار سیم در دهان ابتدا با استفاده از آزمون مقاومت سنجی الکتریکی، دماهای استحاله نمونه ها به دست آورده شد. سپس، این نمونه ها تحت عملیات الکترومکانیکی قرار داده شدند. نمونه های مورد نظر به سه گروه تقسیم شدند: 1- سیم های خام، 2- سیم هایی که تحت عملیات الکترومکانیکی با جریان الکتریکی کم قرار گرفتند، 3- سیم هایی که تحت عملیات الکترومکانیکی با جریان الکتریکی زیاد قرار گرفتند. با استفاده از آزمون کشش، خواص مکانیکی سیم ها مورد بررسی قرار گرفتند. جهت مقایسه میزان تنش ثابت بالایی، پایینی و کرنش باقیمانده در سه گروه از آزمون آنالیز واریانس یک راهه و تست تکمیلی از نوع Tukey HSD توسط نرم افزار SPSS نسخه 5/11 استفاده شد.

    یافته ها

    میزان نیرو و یا به عبارتی، مقدار تنش ثابت بالایی و تنش ثابت پائینی در سیم هایی که تحت عملیات الکترومکانیکی قرار گرفتند، نسبت به سیم های خام کاهش یافت. همچنین، مشاهده شد که مقدار کرنش باقی مانده و مقدار انرژی کرنش الاستیک در نمونه هایی که تحت عملیات الکترومکانیکی قرار گرفته بودند، به ترتیب افزایش و کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    با استفاده از عملیات الکترومکانیکی، خاصیت سوپرالاستیسیته سیم های مستعمل نیکل-تیتانیوم کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: سیم نیکل، تیتانیوم، بازیابی، عملیات الکترومکانیکی
  • عزت الله جلالیان، مریم اسماعیلی، مریم الیاسی، گلسا کشاورزی صفحه 207
    سابقه و هدف

    میزانmarginal gap در رستوریشن های تمام سرامیک در موفقیت این روکش ها اهمیت تعیین کننده ای دارد. با توجه به این که طرح تراش مارجین می تواند بر تطابق لبه ای تاثیرگذار باشد، هدف از این تحقیق مقایسه دو نوع طرح تراش shoulder وclassic chamfer بر تطابق لبه ای رستوریشن های تمام سرامیک IPS e.max Press در شرایط In vitro بود.

    مواد و روش ها

    این تحقیق به روش تجربی یک سوکور و به صورت In vitro انجام شد. در این تحقیق، یک دای استاندارد برنجی به عنوان مدل آزمایشگاهی با ابعاد 7 میلی متر طول و 5 میلی متر قطر تهیه و به طور استاندارد تراش داده شد، به طوری که خط انتهای آن در یک نیمه شامل 1 میلی متر تراش shoulder 90 درجه و در نیمه دیگر 1 میلی متر تراش classic chamfer بود. دیواره ها با زاویه 10 درجه تیپر شدند (5 درجه هر دیواره). سپس، 10 روکش از جنس IPS e.max Press ساخته شده و بعد از سمنت کردن، برش آنها به دو نیمه در جهت باکولینگوالی صورت گرفته، میزان gap در ناحیه مارجین ها (shoulder-classic chamfer) زیر میکروسکوپ الکترونی اندازه گیری شد. در نهایت، داده ها با کمک آزمون T مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند.

    یافته ها

    تفاوت میزانmarginal gap بین دو طرح تراش لبه مارجینال به لحاظ آماری معنادار بود (05/0p<). میزان gap در تراش shoulder برابر 79/0±45/15 میکرون و در تراش classic chamfer برابر 52/0±78/13 میکرون بود.

    نتیجه گیری

    طرح تراشclassic chamfer، marginal fitness بهتری را نسبت به تراشshoulder در روکش های تمام سرامیک ایجاد کرد.

    کلیدواژگان: تطابق لبه ای، تراش shoulder، تراش classic chamfer، IPS e، max Press
  • علی کنگرلو، مهسا اسکندری نژاد، زهره آهنگری صفحه 214
    سابقه و هدف
    با توجه به نفوذ عمیق باکتری ها بخصوص انتروکوک فکالیس درون توبول های عاجی در بیماری های پالپی، تفاوت در میزان تیپرینگ آماده سازی فضای کانال حین درمان اندو، منجر به تفاوت در برداشت میزان عاج از دیواره کانال ریشه می شود. در نتیجه احتمالا کانال های آماده سازی شده با تیپرهای بیشتر نسبت به کانال های اینسترومنت شده با تیپر کمتر، محتوای میکروبی کمتری خواهند داشت. از طرفی با توجه به شیوع بالای شکستگی ریشه در دندان های با تیپرینگ بیشتر، هدف از این مطالعه بررسی تیپرهای مختلف فایل روتاری هیرو (4% در مقابل 6%) در میزان پاکسازی کانال ریشه می باشد که آیا تیپرینگ بیشتر فضای کانال که بالطبع باعث تضعیف ریشه خواهد شد، باکتری بیشتری را نیز حذف می کند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی-آزمایشگاهی، 60 دندان تک ریشه تک کانال انسانی به دو گروه مساوی مورد آزمایش 27 عددی و یک گروه کنترل 6 عددی تقسیم شدند و تعداد 10 دندان تک ریشه دیگر برای صحت تایید مراحل آلوده سازی (5 نمونه کنترل مثبت و 5 نمونه کنترل منفی) انتخاب شدند. تمام دندان ها پیش از اتوکلاو با فایل شماره 20 و گیتس گلیدن شماره 2 و 3 به صورت اولیه آماده سازی شدند. آلوده سازی با انتروکوک فکالیس بعد از استریلیزاسیون صورت گرفت. میزان آلودگی باقیمانده در نمونه های عاجی تهیه شده از کانال ریشه ها براساس نوع سیستم فایل روتاری استفاده شده (هیرو با تیپر 4% و تیپر 6%) با سایز آپیکالی برابر (30#)، بعد از 24 ساعت کشت در محیط اختصاصی بایل اسکولین بررسی گردید.
    یافته ها
    در گروه روتاری هیرو با تیپر 4% (2) نمونه و در گروه روتاری هیرو با تیپر 6%، (6) نمونه پاکسازی کامل را نشان دادند که با استفاده از آزمون ناپارامتری Mann-Whitney تفاوت معنی داری بین گروه های مورد آزمایش با تیپرینگ مختلف مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    از لحاظ حذف انتروکوک فکالیس از کانال ریشه سیستم روتاری هیرو با تیپر 6% با سیستم روتاری هیرو با تیپر 4% با سایز آپیکال یکسان به یک میزان موثرند. در نتیجه، گشادسازی بیشتر فضای کانال باعث پاکسازی بهتر آن نمی شود.
    کلیدواژگان: باکتری انتروکوک فکالیس، فایل های روتاری اندودنتیک، آماده سازی فضای کانال
  • مسعود سیفی، مریم عشیری، مهدی هدایتی صفحه 219
    سابقه و هدف

    هورمون های جنسی با افزایش فعالیت استئوبلاستی بر رشد و همچنین برمتابولیزم کلسیم استخوان ها اثر دارند. بنابراین بر میزان کلسیم سرم و استحکام استخوان ها نیز می توانند تاثیرگذار باشند. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر فقدان هورمون های جنسی بر تغییرات میزان کلسیم موجود در استخوان تیبیا در موش صحرایی صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی، 50 موش صحرایی Wistar سی روزه (25 آلبینو نر و 25 آلبینو ماده) انتخاب شدند. Ratهای نر و ماده به طور تصادفی ساده به دو گروه آزمایش (15=n) و کنترل (10=n) تقسیم شدند. بعد از بیهوشی صفاقی موش ها با داروهای کتامین و کلرپرومازین، هر دو بیضه و هر دو تخمدان در موش های گروه های آزمایش خارج شدند. موش های گروه کنترل نیز تحت جراحی ساختگی قرار گرفتند. پس از شش ماه، نمونه ها کشته شده، درصد کلسیم استخوان به روش جذب اتمی اندازه گیری شد. همچنین هورمون های استرادیول، پروژسترون و تستوسترون به روش (ELISA) اندازه گیری شدند.

    یافته ها

    سطح تستوسترون سرم در گروه orchidectomy به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود. در این مطالعه، سطح استرادیول در گروه ovariectomy کاهش معنی دار نیافت اما سطح پروژسترون کاهش معنی داری پیدا کرد (001/0p<). سایر متغیرها نیز بین دو گروه ماده، تفاوت معنی داری نیافتند. در گروه فاقد غدد جنسی نر، قد و وزن نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار نیافت. اندازه گیری درصد کلسیم استخوان به روش جذب اتمی و بررسی اختلاف درصد آنها توسط آزمون Student t test مشخص کرد که کاهش درصد کلسیم استخوان در گروه های نر و ماده آزمایش در مقایسه با گروه های کنترل مربوطه از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، کمبود ترشح هورمون های جنسی در دوره رشد، نمی تواند سبب کاهش معنی دار میزان درصد کلسیم استخوان گردد.

    کلیدواژگان: هورمون های جنسی، کلسیم، استخوان تیبیا
  • فرناز یونسیان، عاطفه صفار شاهرودی، گلناز کاوند، مجتبی دری، علیرضا اکبرزاده باغبان، محمدحسین خوشنویسان صفحه 225
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع بالای بیماری های پریودنتال و پوسیدگی دندان و توجه روزافزون به استفاده از مفهوم کیفیت زندگی در تصمیم گیری های کلینیکی، این مطالعه با هدف بررسی تاثیرات اجتماعی-دندانی (socio-dental impacts) بیماری های پریودنتال و پوسیدگی در کودکان به کمک شاخص Child-OIDP صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر، تعداد 310 دانش آموز راهنمایی شهر تهران پس از انجام مصاحبه و تکمیل پرسشنامه Child-OIDP، تحت معاینه کلینیکی قرار گرفته، تعداد دندان های پوسیده، شاخص ساده شده بهداشت دهان (OHI-S) و خونریزی حین پروبینگ (BOP) آنها ثبت شد. آزمون های آماری مورد استفاده Independent sample t، Chi-square و Binary logistic regression بودند.
    یافته ها
    میانگین تعداد دندان های پوسیده در پسران به صورت معنی داری بیش از دختران بود (001/0= P). همچنین میانگین شاخص ساده شده بهداشت دهان (OHI-S) در پسران بیشتر از دختران بود (00/0= P). حدود 6/30 درصد از کودکان اختلال در عملکردهای روزانه را به واسطه مشکلات مرتبط با بیماری های پریودنتال (CSI- periodontal) و 8/34 درصد از کودکان اختلال در عملکردهای روزانه را به واسطه مشکلات مرتبط با پوسیدگی دندانی (CSI- caries) ابراز نمودند. احتمال گزارش کردن CSI-periodontal توسط دختران 8/1 برابر پسران بود. عدم استفاده از مسواک با CSI-periodontal و CSI-caries، همچنین پوسیدگی با CSI-caries رابطه معنی داری را نشان داد(05/0> P)؛ اما رابطه OHI-S و BOP با CSI-periodontal معنی دار نبود (05/0< P).
    نتیجه گیری
    برخلاف خونریزی از لثه و OHI-S، پوسیدگی با اختلال در کیفیت زندگی کودکان رابطه معنی داری داشت. بنابراین Child-OIDP می تواند در ارزیابی نیازهای درمانی مربوط به پوسیدگی در کودکان 11 تا 14 ساله مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، پوسیدگی، بیماری های پریودنتال
  • حمید کرمانشاه، صدیقه سادات هاشمی کمانگر، سکینه آرامی اکبر میرصالحیان*، مهندس محمد کمالی نژاد، مهرداد کریمی صفحه 232
    سابقه و هدف

    با توجه به ابتلای درصد بالایی از جمعیت به پوسیدگی دندان با ماهیت عفونی-میکروبی و اعمال هزینه های هنگفت درمانی بویژه در گروه های پرخطر مانند افراد دچار خشکی دهان، پیشگیری و کنترل آن بسیار حیاتی است. از طرفی به دلیل اقبال جامعه جهانی و کشورمان به درمان های سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره دو گیاه مریم گلی و پونه که در متون طب سنتی از موارد پرکاربرد در درمان بیماری های دهان و دندان هستند، بر باکتری های عامل پوسیدگی دندان به صورت in vitro صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر از دو گیاه مریم گلی و پونه به روش maceration عصاره هیدروالکلی تهیه و اثر آنتی باکتریال آنها به روش broth macrodilution بر روی باکتری های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینومیسس ویسکوز ارزیابی شد. نتایج توسط آزمون Mann whitney آنالیز و مقایسه شدند(0.05>P).

    یافته ها

    میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) عصاره مریم گلی و پونه برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 25/6 و 5/12μg/ml، برای لاکتوباسیل به ترتیب 56/1 و 12/3 μg/ml و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 5/12 و 100 μg/ml به دست آمد.

    نتیجه گیری

    روش broth macrodilution نشان داد هر دو عصاره مریم گلی و پونه بر هر سه گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی داری (0.05>P) بیشتر از پونه بود و در محدوده غلظت مورد بررسی هر دو عصاره بر هر سه باکتری اثر باکتریسیدال نیز داشتند

    کلیدواژگان: فعالیت ضدباکتریایی، باکتری های عامل پوسیدگی دندان، عصاره گیاهی، مریم گلی، پونه
|
  • Dr. Golam-Ali Golami, Corresponding Author: Dr. Maryam Tehranchi, Dr. Behzad Hooshmand, Dr. Farzin Ghanavati, Dr. Fateme Mashhadi Abbas, Dr. Alireza Akbarzadeh, Dr. Davood Sharifi Page 185
    Background And Aim
    Several different graft materials, e.g. autologous, allografts, alloplasts or xenografts have been used to preserve or reconstruct the ridge anatomy. The purpose of this study was to investigate histologically and histomorphometrically experimental defects that grafted with Bio-Gen and Bio-oss and influence of local delivery of Alendronate with graft materials on bone formation.
    Materials and Methods
    This experimental study did in 5 dog’s tibia, 7 round intrabony defects,6mm in diameter and approximately 4 mm in depth were made with trephine bur, each defect in each tibia filled randomly with following groups: 1) Bio-Gen (Bio-teck)+BCG membrane, 2) BBM(Bio-Oss)+Bio-gide membrane, 3)Bio-Gen+ alendronate+BCG membrane, 4) Bio-oss+alendronate+Bio-gide membrane, 5) BCG membrane, 6) Bio-gide membrane, 7) Control (empty). Animals developed euthanized after 3 months. Immediately after euthanasia the tibia bones were dissected out and the proximal part of the tibias containing the defects were removed in blocks and prepared for Histologic and Histomorphometric evaluation. The data were analyzed using the ANOVA and Tukey procedures. P-values were less than 0.05.
    Results
    Newly formed bone was well evident in all of the defects; inflammatory cells were less than 10% in all of them. The mean percentage of new bone in these 4 groups (with grafted materials) was higher than the other ones (with membrane and without grafted materials) and control groups (p<0.05). There is no statistical different between Bio-Oss and Bio-Gen groups (with or without alendronate) in vital bone percentages.
    Conclusion
    Application of single dose alendronate combination with Bio-oss or Bio-Gen granules doesnt improves bone formation. Bio-Gen granules are considered an osteoconductive graft material suitable for regeneration of bone.
  • Corresponding Author: Dr. Niloofar Jenabian, Dr. Mahdi Pouramir, Dr. Ali Akbar Moghaddamnia, Dr. Hadi Mokhtarpour Page 194
    Background And Aim
    Chemotherapeutic agents are adjunctive substances for treatment of periodontitis through modulation of host response. Sodium alendronate is one of the medicaments which are used for this purpose. Since alkaline phosphates (ALP) level is an indicator for evaluation of bone metabolism changes, in this study the effect of sodium alendronate on periodontitis is investigated by measuring gingival crevicular fluid alkaline phosphates (GCF ALP) levels.
    Materials and Methods
    In this double–blind experimental study, 24 patients (12 males and 12 females between the agen of 35 to 50 years) with moderate chronic periodontitis have been evaluated. All patients received scaling and root planning. Sodium alendronate and placebo capsules were used weekly in a period of six months for case and control groups respectively samples were collected in first visit, 3 months, and 6 month later and analyzed with spectrophotometry. Periodontal assessments were probing pocket depth, gingival index (loe and silness) and plaque index (silness and loe). Data were analyzed by t-test, repeated measurement paired t-test.
    Results
    Mean changes of GCF ALP optical absorbtion were significant in case group through the period of 6 months, and in control group through the period of 3 months, however after 6 months in control group there is no significant changes in comparison with base line evaluations. During the study GCF ALP changes between two group were not significant statically. Mean changes of plaque index and gingival index were statically significant in both groups through 6 months period. Plaque index variations were significantly different between two groups. But duration of gingival index changes between 2 groups was insignificant.
    Conclusion
    The use of sodium alendronate for 6 months improves periodontal parameters and decrease GCF ALP level, but these results are not so significant during this period of time.
  • Reihane Neghabat Shirazi, Dr. Khatiboleslam Sadrnezhaad, Dr. Hassan- Ali Shafiee, Dr. Massoud Rangi, Corresponding Author: Dr. Massoud Seifi, Dr. Mohammad Javad Kharrazifard Page 200
    Background And Aim

    The desirable mechanical properties of nickel-titanium alloy wires have prompted many clinicians to recycle these wires. The purpose of this study was to investigate the changes in mechanical properties of nickel-titanium alloy wires after recycling by electromechanical treatment.

    Materials and Methods

    In this experimental study, round 0.018 inch nickel-titanium wires (American Orthodontics trademark) were used. For purpose of determining the behavior of samples in mouth, the transformation temperatures of alloy were carried by electrical resistance test. The types of nickel-titanium wires were separated into three groups: 1- as received condition (control wires), 2- treated by low electrical current, 3- treated by high electrical current. Mechanical properties changes were observed by tensile testing. One-way analysis of variance and Tukey HSD (SPSS statistical package) was used for purpose of comparison.

    Results

    The results demonstrated significantly greater remained strains after recycling, but plateau stresses and elastic strain energies of the wires were decreased compared with the control wires.

    Conclusion

    Super elastic property of electromechanical treated nickel-titanium wires is decreased.

  • Corresponding Author: Dr. Ezzatollah Jalalian, Dr. Maryam Esmaeili, Dr. Maryam Eliasi, Dr. Golsa Keshavarzi Page 207
    Background And Aim

    Marginal integrity in all ceramic restorations is one of the important elements of the success rate. According to the importance of design preparation in the marginal integrity, in this in-vitro study, decided to compare the marginal integrity between 2 different types of the marginal preparation: shoulder and classic chamfer in IPS e.max press restoration. Methods & Material: This experimental research has been done in vitro with the single blind technique. One standard die with 7mm height, 5mm diameter was prepared by the milling machine. the preparation design consists half shoulder 90 degree & in the other half classic chamfer, with 1mm depth in both of them & 10 degree tapering and then crowns were made of IPS e.max press & after cementation, were ground at the buccolingually direction. Then they were coated by gold &observed under SEM. The data assessed by T-Test.

    Results

    A difference between 2 types of marginal preparation was significant (p<0.05). Marginal gap in shoulder preparation was 15.45±0.79 & in classic chamfer site was 13.78±0.52.

    Conclusion

    The marginal fitness in the classic chamfer preparation was better than shoulder preparation in all ceramic restorations.

  • Dr. Ali Kangarloo, Corresponding Author: Dr. Mahsa Eskandari Nejad, Dr. Zohre Ahangari Page 214
    Background And Aim
    Due to the deeper penetration of bacteria like Enterococcus faecalis into dentinal tubules in pulp diseases, different tapering in root canal therapies leads in different dentinal removal from root canal wall. Then, root canals with higher tapering will contain lower microbial microbial contents. Furthermore, together with higher prevalence of root fractures in teeth with more tapering, the aim of this study is comparing the effect of different tapering of Hero Rotary files (6% versus 4%) in reduction of Enterococcus faecalis bacteria from the root canal of human extracted teeth.
    Materials and Methods
    Seventy human extracted teeth were divided in two equal experimental (Hero 4%as group 1and Hero 6% as group 2) (n=27) and the control group (n=6).Two extra control group (positive n=5 and negative n=5) took for confirmation the canal reinfection, too. All of the samples prepared by K file No 20 and Gates Gilden No 2 & 3 before sterilization. Then the teeth were autoclaved and were infected with Enterococcus faecalis. The experimental groups were instrumented either with Hero 4% or with Hero 6% files up to #30. Bacteriological samples were taken after instrumentation to determine the level of remaining bacteria.
    Results
    In the group 1 two samples and in the group 2 six samples represented complete reduction of bacteria. There was not statistically significant different between the two groups.
    Conclusion
    Aggressive preparation with an instrumentation technique removing substantial amounts of dentin (Hero 6%) did not reduce the intracanal bacteria more effectively than a more conservative instrumentation technique (Hero 4%) (P>0.05).
  • Corresponding Author: Dr. Massoud Seifi, Dr. Maryam Ashiri, Dr. Mahdi Hedayati Page 219
    Background And Aim

    Gonadal hormones have effect on the growth through increasing the osteoblastic activity of bone. They have influence on the calcium metabolism and therefore, are influential on the calcium level of serum and the strength of the bones. The purpose of this study is to examine the effects of gonadal hormones deficiency on the percentage of bone calcium of the tibia in rats.

    Materials And Methods

    In the present experimental study 50 thirty – day – old Wistar rats comprised the sample. 25 male rats were randomly divided into 2 groups: Experimental group, i.e. orchidectomy ORX, (n=15) and control group, sham- operation, (n=10) and also 25 female rats were divided in the same way into 2 groups: Experimental group, i.e. ovariectomy OVX, (n=15) and control group, sham- operation, (n=10). Samples were sacrificed 6 months after the surgery i.e. orchidectomies, ovariectomies, and sham operations. Percentage of bone calcium was determined by atomic absorption spectrophotometry. Serum testosterone, progesterone and estradiol levels were measured by ELISA.

    Results

    Serum testosterone level significantly decreased in the ORX group as compared with the male sham- operated group. In this study estradiol level was not changed in OVX group, but despite the significant decrease in progesterone level (p<0.001), no significant differences in all variables were found between the OVX group and female sham- operated group. In the ORX group, body length and weight, were significantly smaller than in the male sham- operated group. No significant difference in bone calcium percentage was found (Student’s t-test) between control and experimental groups.

    Conclusion

    In conclusion, it seems that the suppression of gonadal hormones secretion in the growth phase cannot decrease calcium percentage of tibia bone in rats.

  • Dr. Farnaz Younessian, Dr. Atefe Saffarshahroodi, Dr. Golnaz Kavand, Dr. Mojtaba Dorri, Dr. Alireza Akbarzadeh Bagheban, Corresponding Author: Dr. Mohammad Hossein Khoshnevisan Page 225
    Background And Aim
    Given the high prevalence of dental caries and periodontal diseases and the importance of quality of life in clinical decision making, this study investigated the association between periodontal diseases and dental caries and the presence of condition-specific socio-dental impacts on quality of life attributed to these conditions among Iranian schoolchildren.
    Materials and Methods
    Total of 310 11-14-yr-old students, attending middle schools in Tehran, Iran, were selected through stratified cluster sampling. First, they were interviewed using Child Oral Impacts on Daily Performances (Child-OIDP) index. An oral examination was conducted next and number of decayed teeth, OHI-S and bleeding on probing (BOP) were recorded. Statistical associations were tested using Independent sample t-test, Chi-square and Binary logistic regression tests.
    Results
    Dental caries and poor oral hygiene were significantly more common in boys than in girls (P=0.001 and P=0.000, respectively). About 30.6% and 34.8% of children reported condition- specific socio-dental impacts attributed to periodontal diseases and dental caries, (CSI-periodontal and CSI- caries) respectively. Girls were 1.8 times more likely than boys to report the presence of CSI-periodontal. Brushing the teeth was significantly associated with the presence of CSI-caries and CSI-periodontal (P<0.05). In addition, the relationship between dental caries and the presence of CSI- caries was significant (P<0.05). BOP and OHI-S were not significantly associated with the presence of CSI-periodontal (P>0.05).
    Conclusion
    Dental caries, unlike BOP and OHI-S, was significantly associated with its corresponding CSI on quality of life among Iranian schoolchildren in Tehran. The Child-OIDP index can be used to assess the treatment needs attributed to dental caries in schoolchildren in Tehran.
  • Dr. Hamid Kermanshah, Dr. Sedighe Sadat Hashemi Kamangar, Corresponding Author: Dr. Sakine Arami, Dr. Akbar Mirsalehian, Mohammad Kamalinejad, Dr. Mehrdad Karimi, Dr. Fereshte Jebel Ameli Page 232
    Background And Aim

    The microbial cause of dental caries has been proved among its multifactorial etiologies. The prevention and control of dental caries is very critical because of high prevalence and cost especially in high risk patient such as xerostomia. Based on the world attraction to traditional treatment and importance of drug extraction of natural material and plants, in this in vitro study effect of hydroalcoholic extract of Salvia officinalis and Menta longifolia which were very useful in traditional treatment of mouth and teeth disease has been determined against cariogenic bacteria.

    Materials and Methods

    In this experimental study, hydroalcoholic extracts have been prepared from Salvia officinalis and Menta longifolia with maceration method. Their antibacterial activity against Streptococcus mutans, Lactobacillus rhamnosus and Actinomyces viscosus have been evaluated with broth macrodilution method. Results have been analyzed with Mann-Whitney test.

    Results

    Minimum inhibitory concentration for Salvia officinalis and Menta longifolia for streptococcus mutans were respectively 6.25 and 12.5 µg/ml, for Lactobacillus rhamnosus 1.56 and 3.12 µg/ml and for Actinomyces viscosus 12.5 and 100 µg/ml.

    Conclusion

    Both extracts had growth inhibitory effect on all three bacteria. Saliva officinalis had greater effect on inhibition of growth of all three bacteria (p<0.05). Both extracts had bactericidal effect in the range of studied concentrations.